Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21230) inf3rno válasza Vertigo18 (#21225) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát a pihenő csak annyi, hogy visszaveszed a tempót, amennyire szükséges, hogy rövid időn belül ugyanazt le tudd futni. Igazából ez is választás függő, ha úgy tervezed az edzést, hogy megállsz vagy sétálsz pihenőkön, akkor tudsz max terheléssel futni, viszont ha úgy tervezed, hogy futni akarsz pihenőkön is, csak lassabb tempóban, akkor valamivel alacsonyabb terhelést kell hoznod, hogy ne kelljen megállnod. Nekem legalábbis ez jött le.

Egyelőre azt hiszem halasztom a 3k, 5k álmaimat jövőre, és én is inkább elkezdek alapozni, illetve beiktatok egy-egy 80-90%-os terhelésű résztávot is, ha melegebb az idő, hogy szokjam azt is.

@tomcica
Van értelme 4-5 hónapot alapozni márciusig, vagy inkább váltogassam valamivel? Mik az ajánlott távok meg a pulzus? Most max heti 50k-t szoktam bevállalni, de ha 20k felettit futok egy nap, akkor következő edzésen érezni szoktam a térdem vagy a bokám, hogy nem tetszik neki a dolog.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.