Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21151) inf3rno válasza borix (#21148) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát akkor jó választás lehet, nálam is kb. ezek voltak a szempontok, plusz hogy kijöjjön 70-ből, vízálló legyen, cserélhető legyen a szíja, ha esetleg elszakadna, illetve ne legyen a legolcsóbb anyagból. Ezeket hozza az óra, elégedett vagyok vele. Garmin-nál és Polar-nál nem tűnt úgy, hogy ilyen áron találok bármi hasonlót, de ez csak az én egyéni benyomásom, gondolom sokan elégedettek az olcsóbb Garminokkal is.

Buliban hasznos! =]

(#21152) inf3rno válasza Vertigo18 (#21147) üzenetére


inf3rno
nagyúr

50 alatt normálisat csak kifutó modellekből találsz. Garmin, Polar, Suunto és néhány okosóra, amik szóba jöhetnek jelenleg futáshoz, ha kell GPS. Ha nem, akkor ezer féle activity tracker van, azokat én annyira nem ismerem. Ha csak nyomonkövetés a cél, akkor a legolcsóbb a mobil, plusz karpánt vagy öv, plusz egy mellkaspánt. Az kijön olyan 15-ből ha a mobilt nem nézzük. A GPS ezeknél nagyon függ a mobil minőségétől, ha olcsó a cucc, akkor ne számíts sok jóra. 80 körül kezdődik egy olyan mobil, amiben használható a GPS, legalábbis néztem régebben, hogy milyen chipeket raknak beléjük, és ez jött le. Ilyenek az árak, ez van...

Buliban hasznos! =]

(#21153) Madn!ght válasza kk831228 (#21150) üzenetére


Madn!ght
addikt

Igen, egy hosszú ujjú kompressziós aláöltözet lesz, illetve egy pamutpólót gondoltam. (arra értettem az előző hsz-ban, hogy lehet elegendő csak a hosszú ujjú a mellény alá)

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#21154) kk831228 válasza Madn!ght (#21153) üzenetére


kk831228
addikt

Akkor úgy ok... ;]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#21155) Chuck Norris válasza Vertigo18 (#21144) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A tomtom runnert tudom ajánlani, a wizzair félmaratont 21.24-nek mérte, a Spar 13.1-es résztávját 12.9-nek, nagyon olcsón meg lehet kapni a Polar és a Garminokhoz képest. Tud részidőket is mérni és köröket is tudsz beállítani Km-re, időre és manuálisan is lehet léptetni. A kis "dzsojsztikjával" nagyon könnyű a kazelése. Annyi baja van, hogy csak 10-órát bír az akkuja és ha feldugod a külső töltőre újraindul amikor lehúzod.

[ Szerkesztve ]

(#21156) Vertigo18 válasza Chuck Norris (#21155) üzenetére


Vertigo18
addikt

Köszönöm, ezt meglesem. Kb. ennyi lett volna az a lélektani határ, amiért még nem nyír ki az asszony! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21157) inf3rno válasza Chuck Norris (#21155) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Tudtam, hogy kihagytam valamit... A TomTom is ajánlott. :-)

Buliban hasznos! =]

(#21158) beltram válasza Vertigo18 (#21156) üzenetére


beltram
tag

Ha terepen is használnád az órát, akkor érdemes pl. Ambit3-ban gondolkozni (fentebb mintha írták volna, 50 körül akcióban, kuponnal megkapod), a navigáció aranyat ér. :)

pace be with you

(#21159) Vertigo18 válasza beltram (#21158) üzenetére


Vertigo18
addikt

Áhh, akkor nagyon eltévedtem! :) Ez nem az a topik, ahol futnak az emberek? Itt mindenféle csodakütyü kell ahhoz, hogy futni tudjunk? :)

Láb-megerősítést nem lehet valahol venni? Olyan Robotzsaru megerősítés kellene, hogy ne fáradjak el... :)

De most komolyra fordítva, akkor csak kimegyek inkább futkorászni, nincs ilyen ingerenciám. A hat éves fiamnak az 50k az 5 darab leamortizálható használt kerékpár.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy tökéletes az általad ajánlott eszköz, csak nekem rengeteg! :R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21160) concret_hp válasza Madn!ght (#21133) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ez már tényleg nagyon durva :DDD ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#21161) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#21159) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Egy stopper kell és kész. Utólag meg fel tudod vinni a futást mondjuk endora. Persze így nem lesz pulzusadatod, meg nincs értelme másoknak mutogatni a futást, mert rajzolni mindenki tud a térképen, de ha csak a saját teljesítményed nyomon követése a cél, akkor elég ennyi.

(#21162) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#21161) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, köszönöm, hasonlóképpen teszek most is. Runstraticot használok, a valagam felett meg ott a teló. Az egyetlen problémám, hogy amikor köröket futok (egy sportcsarnok körül) és visszanézem a Gps alapján, hogy merre futottam, elég sokszor előfordul, hogy "átmásztam" az épületen a vonal szerint. Van, hogy kerítésen, fán mászok.

A másik problémám ugyanebből fakad: mivel a Gps-jel szerint "levágom" a köröket, így kevesebbet is mér. Tehát, ha az 553 méteres körből futok 20-at, az sokszor 9 és fél km-re jön ki. 11 helyett... Ebből számolja az app az átlag km/idő értéket, és eléggé hervasztó, hogy nem nyulat látok a km-időm mellett, hanem teknőst...

Mindezt a Gps-jel miatt.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21163) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#21162) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Hát szerkeszd utólag a távot, ha tudod pontosan, mennyi volt (már ha lehet ilyet runtasticban). Én is így szoktam, ha szintén körpályán résztávozok. Berajzolok egy kört, a távot meg módosítom kézzel.

[ Szerkesztve ]

(#21164) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#21163) üzenetére


Vertigo18
addikt

Vagy nem lehet, vagy én nem tudom... :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21165) beltram válasza Vertigo18 (#21159) üzenetére


beltram
tag

Elnézést, segíteni szerettem volna, sajnálom hogy nem sikerült. Ha konkrétan leírtad volna, hogy mennyit szánsz rá, megspóroltad volna az én időmet, amit a billentyűk koptatására szántam. :)

Azért teszek még egy próbát: http://www.decathlon.hu/onmove-200-gps-karora-id_8301828.html

[ Szerkesztve ]

pace be with you

(#21166) Vertigo18 válasza beltram (#21165) üzenetére


Vertigo18
addikt

Viccelsz, ugye? Köszönöm szépen az összes tanácsot, ajánlatot, mindnek nagyon örülök, komolyan!

Ráadásul ez az utolsó már talán olyan, amit le is tudok nyomni a nejem torkán (fizikailag is, ha okoskodik... :D ), és olyan funkciói vannak, amikről eddig nem is hallottam!

Erre szerintem rápróbálok. Kár, hogy itt pont nem lehet rendelni online. :W

Esetleg valakinek konkrétan erről tapasztalata? :B

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21167) parandroid válasza Vertigo18 (#21162) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Érdekes, hogy ekkora különbség van telefon és telefon között, persze értem én, hogy olcsó készülékbe olcsóbb alkatrészek kerülnek, de akkor is meglep, hogy ennyire kijön ez. Így talán egyébként a legjobb döntés a telefon cseréje lenne valami használt felső- , felső-középkategóriásra. Persze nyilván ez sem olcsó mulatság, de gyanítom, hogy a futáson kívül az élet más területein is hozhat minőségi ugrást, így meg szerintem megéri. Nekünk almás cuccok vannak a családban, nejemnek egy elég régi 5c, ami nem tudom, mennyi manapság otthon használtan, de meglepne, ha 40-50k-nál több lenne, nekem meg egy szintén nem mai darab 5s, ami egy pár ezressel lehet csak drágább a használtpiacon, ellenben mindkettő tökéletesen mér időt, távot, sebességet. Igen, 400m-es körpályán is próbáltam már, de városban, magas házak között, és erdőben is. Általában van egy minimális eltérés a futóóra és a telefon között, de nagyon ritka, hogy 100m-nél több legyen, és azért általában simán 10 km fölötti távokról beszélünk.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#21168) inf3rno válasza Vertigo18 (#21162) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem feltétlen a telefon hibája. A legtöbb app nem vesz másodpercenként GPS mintát, nekem pl a 200m-es körökből háromszög lett endomondoval viszont normál kör micoach-al. [link] Próbáld ki a micoach-ot, hátha. Az, hogy átmegy a falakon, azon nem nagyon lehet segíteni, ennyit tud a chip. A linkelt óra sem biztos, hogy jobb lesz ennél.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#21169) borix válasza Vertigo18 (#21159) üzenetére


borix
őstag

Vegyünk pl: egy Tesco-s kerékpárt 25E vagy komolyabbat 250E,Pulzusmérő órát 20E vagy 80E óriási minőségbeli különbségek vannak köztük ami nem jelenti azt,hogy a 80E pulzusmérő óra annyit is ér meglehet,hogy 50E nem ér többet fejlesztés,egyéb költségek ide vagy oda de ennyi az ára.
Ha normálisat akarsz bármilyen termékből zsebbe kell nyúlni pl: megmarathatsz az olcsó műszálas zokninál és a 3-4E műanyag cipőnél de akkor ne csodálkozz,hogy belerohad a lábad.

[ Szerkesztve ]

(#21170) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Okés, persze, értem én, hogy sokszor meg kell fizetni a márkát, ami nem feltétlenül jelent egyet a minőséggel. A telefonom nem almás, de elég sokba került, soha nem volt gond a Gps-résszel, szerintem is az app-okkal lehet a baj, illetve gondolom az is sokat nyom a latba, hogy nem a fizetős változatokat használom. Korábban volt itt egy kollega, akivel végigpróbálgattunk vagy 10-féle appot, mire mindenki megállt a saját maga által beváltnak mondottnál.

Én azt is értem, hogy tényleg meg kell fizetni a minőséget, csak olyan fura ez nekem, hogy régen egy cipő kellett, meg gatya, aztán már mentünk is mezei futásra. Jó, ennek már 30 éve. De ma meg már az ember vesz jó nacit, felsőt, cipőt (máris rajta van vagy 50k!!!), aztán meg magunkra aggatunk még övet, egy eszköz meg számlálta a lépéseinket, mutatja hol vagyunk épp és méri az időnket. Fura nekem is ez az egész, hetente 3x kimegyek örömfutni, élveztem volna kicsit a technika vívmányait, de csak azt láttam, hogy rosszabb a teljesítményem, mint 20 éve, aktív koromban. Aztán, amikor tüzetesebben átnézem, merre is futottam, akkor derül ki, hogy emeletes épületeket másztam meg 15 alkalommal, meg kerítéseken ugráltam át, ráadásul így, hogy kevesebb lett a (nyomvonal), így rosszabb lett az idő is.

Hagyom a fenébe, veszek egy Garmint, a nejemnek meg nem mondom meg! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21171) kk831228 válasza beltram (#21165) üzenetére


kk831228
addikt

;] :R Átérzem a helyzeted... :DDD

Vertigo18: Nem kell igazából csodakütyü... :R Csak a lábad kell hozzá, semmi más, nem rég láthattuk hogy még cipő se kell egy maratonhoz... :) Szóval hajrá... Amúgy, akkor telefon se kell... ;] :DDD

Gps probléma, meg hát sajnos ilyen, még az óra is van, amikor meghülyül. Pesten pl. belvárosba, most is sokszor szarakodott a telefonom, navigáció közbe, pedig viszonylag komoly telefonom van...

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#21172) inf3rno válasza Vertigo18 (#21170) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nézd, továbbra sem kell a kütyü, sem az izzadtságelvezetős ruha, ugyanúgy tudsz futni ezek nélkül is. Ezek csak akkor kellenek, ha egy fokkal komolyabban veszed a dolgot. Óra akkor kell, ha menet közben nézni akarod, hogy mennyivel futsz meg érdekel a pulzus adat is. Ha csak nyomonkövetésre van szükséged, akkor elég a mobil egy normális app-al, házakon ugrálás ide vagy oda. A ruha akkor kell, ha zavar, hogy télen rádfagy az izzadtság a pamutban. Nekem mindegyik ad annyi többletet, hogy megérje rászánni a pénzt. Ha neked ezek nem szempontok, akkor ne vedd meg! Senki nem kényszerít rá...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#21173) inf3rno válasza kk831228 (#21171) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a fém rácsokat, stadion lelátókat, ilyesmiket nem bírta a mobil. Az óra inkább a fás területeken hülyül be néha egy kicsit.

Buliban hasznos! =]

(#21174) Vertigo18 válasza inf3rno (#21173) üzenetére


Vertigo18
addikt

A kedvencem az első futásom volt a mobillal, kiváncsi voltam az egész Gps-es jelkeresős dologra. Lefutottam a 11 km-emet körpályán, visszanéztem és kiderült, hogy 300 méter után eldobta a jelet...

Akkor dobtam azt az appot. Soha, azóta, egy se csinált még ilyet. Mondjuk szabadban futok, nem stadionok és házak között.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21175) borix válasza inf3rno (#21172) üzenetére


borix
őstag

Erről van szó akkor venni kell egy mellkasövet 12E telóval használni beállítani rajta,hogy időközönként milyen adatokat mondjon be még rá sem kell nézni.(a közepes árszegmensben lévő órák is tévednek annyit mint egy telefon egy jó telefon még pontosabb is)
Az óra az egy kényelmi funkció az utolsó a fontossági sorban.(Cipő,Ruha,Pulzusmérő óra)

(#21176) inf3rno válasza borix (#21175) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az óra szerintem nem csak kényelmi funkció, ad egy csomó extrát, ami a mobil appokban nincs benne, mert nem fordítottak a fejlesztésre annyi energiát, mint a sportóra gyártó cégek. Pl a Suunto realtime sebességet ír ki, nem 10-15 másodperces átlagot, illetve a GPS jelet pontosítja gyorsulás adatokkal, amit tudtommal egy mobil app sem csinál. Maga a mobil hardveresen tudhat többet, mint egy óra, de ha nem elég jó az app, amit használsz rajta, akkor nem sokat érsz vele...

Buliban hasznos! =]

(#21177) borix válasza inf3rno (#21176) üzenetére


borix
őstag

Ambit 3 ami neked van a felső kategóriás órák közzé tartozik jó GPS pontossággal.Az olcsóbb szegmensben lévő óráknál keresheted a nagy pontosságot.
Extrák? PL: VO2 max becslés(alkalmazás is kiszámolja),regenerálódási idő becslés ki tartja be?
Alvásmonitorozás,napi kalória aktivitás figyelés?Eleinte jópofa dolog amit később már ritkán használnak.
Ha egy jó akku idejű 15ó+,pontos GPS órát akar valaki zsebbe kell nyúlni persze mellé kap egy rakás extra funkciót.

[ Szerkesztve ]

(#21178) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#21170) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én azt a tábort erősítem, akinek nincsenek ilyen drága cuccai. Oké, csóri egyetemista vagyok, csak ha nagyon akarnám, akkor tehetném meg, hogy legyen drága sportórám, meg többféle cipőm, mindenféle ruháim. Nem mondom, hogy nincs rá igényem se, de az örömfaktort nem sokkal növelné semmi ilyesmi. Egyébként tök jól elvagyok a többéves hálós, eredetileg fürdésre tervezett rövidnadrágban, az 1000 Ft-os kalenji pólókban, csak egy stopperrel a karomon. Így is megy 4:30-cal a félmaraton, meg 3:45-tel az 5 km. És ezen a legdrágább garmin sportóra sem sokat javítana.
Persze nem ezek ellen beszélek, még szép, hogy használjon ilyet, aki megteheti, csak az arányokra érdemes figyelni, maga a futás legyen az elsődleges, meg a cipő, a többi csak egyszerű kényelmi kiegészítő.

(Megjegyzem azon jót szoktam mosolyogni, amikor a kis szőke a méregdrága rózsaszín felszerelésében, a tepsinyi telefonnal a kezében, fülhallgatóval a füleiben kocogja a maga kis 2 km-ét. Sajnos a látvány is csak rövid ideig tart, mert nagy a sebességkülönbség. ;] )

[ Szerkesztve ]

(#21179) kk831228 válasza ígyvanferi (#21178) üzenetére


kk831228
addikt

Persze érthető... :R

Viszont, akkor nem kell panaszkodni ha "fára mászol" futás közbe... :)

A cipőt meg kell venni... Hálistennek a sweatshop-ból most már meg lehet oldani 15000 ft körül... Van egy adidas rövidgatyám ,passzos belső betéttel ,azért mert hosszú távon ,a hálós kikezdi a combom belül... Rövidtávon, elmegy a hálós is...

Van egy legolcsóbb intersportos pólóm, vettem zokni is, de az rosszabb mint a sima zokni... :B Lidl - ből vettem egy vastagabb futó gatyát meg egy aláöltöző alső/felsőt, egy sapkát, meg egy softshell kabátom van...
Mindenből a legolcsóbbat próbáltam...

Telefonnal mértem én is, de a 6"-os telót nem olyan jó cipelni, meg ha elejtem, akkor már nem olyan olcsó a dolog... :B

Ezért vettem egy órát 59000 ft, volt akciósan a fr225, most 95000 ft... Persze annyit nem ér közel se... Ez egy kicsit nagyobb tétel volt,sajnáltam is rá...

Ha összeadjuk simán 100 ft... Úgy hogy egy öltözetem van... Nem ártana még egy, főleg ha sűrűbben fut az ember, hogy legyen ideje megszáradni mosás után a cuccknak...

Nem olcsó hobbi, de semmi nem olcsó már sajnos...

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#21180) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#21178) üzenetére


Vertigo18
addikt

Huhh, lehet, hogy igazad van, bár nem vagyok egyetemista, két gyerekes apukaként én is átgondolom ezeket a kiadásokat. Lehet, hogy nem görcsölök rá, ha látok valahol valami akciósat, akkor majd megveszem, ha lesz még igényem rá...

Más: most értem haza egy 3km-ből, amiben a pláne az volt, hogy 50 méteres szintkülönbség váltotta egymást. Hát, meg kell mondanom, belehaltam kicsit... :) De ilyenkor annyira jóóóó utána.

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21181) Alg válasza Vertigo18 (#21170) üzenetére


Alg
veterán

Most is elég egy cipő meg gatya és mehetsz a mezőre, a különbség hogy van lehetőséged kényelmesebb, esetleg lábat jobban védő cipőre, jobb ruhára meg mindenféle kütyüre

"Amúgy ti gyúrtok jártok futni?" ;] :DDD

Ma reggeli 10k éhgyomorra, ébredés után fél órával adta, azért azt észrevettem hogy délután-este jobban megy sokkal.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#21182) inf3rno válasza borix (#21177) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja bocs, azt hittem a 920xt meg Fénix3, meg ilyenek a felső kategóriásak. Én legtöbbször betartom a pihenőidőt amúgy. Kelleni szokott annyi.

Buliban hasznos! =]

(#21183) inf3rno válasza Vertigo18 (#21180) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mennyiket szoktál futni milyen tempóban? Versenyekre szoktál járni?

Buliban hasznos! =]

(#21184) inf3rno válasza Alg (#21181) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Délután nekem is jobban megy. Reggel még magamhoz kell térnem, mondjuk abban pont segítene a futás.

Buliban hasznos! =]

(#21185) Vertigo18 válasza inf3rno (#21183) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nem, nem és nem... :) Csak magamnak, de szeretem visszanézni, regisztrálni, jegyzetelni, hogy mikor, mennyit, mennyi idő alatt. Nagyon ritkán megyek egy-egy jótékonysági futásra. Nem lenne időm versenyekre menni a melóm miatt, így is nehezen tartom a "két naponta egy futás" tervet.

2 naponta futok körpályán 3 km-t. Ezt nagyritkán kiváltom egy-egy kalanddal, mint pl. a mai 2.5 km. hegyen-völgyön (nekem legalábbis az 50-60 méter szintkülönbség óriási kihívás volt). Meg havonta az egyik 3 km. helyett beugrik egy 10-es... :)

Tempóról ne beszéljünk. A 3 km-en a legjobb időm kb. 11:20. Nem egy nagy durranás.

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21186) borix válasza Vertigo18 (#21185) üzenetére


borix
őstag

Azt még mindig nem írtad,hogy pl a 10km mennyi idő alatt totyogod le. ;]

(#21187) Vertigo18 válasza borix (#21186) üzenetére


Vertigo18
addikt

55 perc... de nagyon ritka, hogy futom...

Én tényleg inkább örömkörök... :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21188) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#21185) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Rá kéne gyúrj egy kicsit a hosszabbakra, mert a 11:20-as 3 km igen jó, de ezzel nincs összhangban az 55 perces 10 km. Simán 45-ön belül is futhatnád egy kis extra edzésmunkával. Oké, ne ez legyen az elsődleges cél, pláne a tél közeledtével, most alapozz inkább (már csak azért is, mert nyilván abból lehet majd gyorsítani a 10 km-t, heti 6-8 km-rel nehézkes), de ahhoz is hosszabb távok dukálnak, persze csak ha belefér az idődbe. Mert a potenciál ott van benned, csak újra ki kell aknázni.

[ Szerkesztve ]

(#21189) borix válasza Vertigo18 (#21187) üzenetére


borix
őstag

Család mellett hobbi szinten jó az egy alapnak.
Lassan majd a távot is meg a tempót is növelned kellene. (ha majd hozzászoksz ehhez a terheléshez akkor már nem ad annyi örömöt napi rutin szerű monotonná válik.)

(#21190) inf3rno válasza Vertigo18 (#21185) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát mi a cél? Ha fejlődni szeretnél, akkor többet érsz egy pulzusmérővel, és egy jobb appal [link], ami talán elég gyakran veszi a GPS mintát a körpályához, de ahogy a többiek is írták, ennél azért hosszabbakat kellene futnod. Ha csak az a cél, hogy loggold az edzést, akkor egy olcsó óra nem fogja megoldani amiket írtál. Én legalábbis így látom.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#21191) kk831228 válasza ígyvanferi (#21188) üzenetére


kk831228
addikt

Na igen, a 2 értéknek semmi köze egymáshoz...az 55 perc nagyon laza, örömfutás, az a 3 km 4 perc alatti tempóval, nem igazán... :B Legalábbis nekem... :B

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#21192) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#21188) üzenetére


Vertigo18
addikt

Jajj, hát olyan aranyos vagy ezzel a verbális ösztökéléssel, hogy hihetetlen! :)

Tudod, erősen átértékelődött az életem a két gyermekem születése után és így simán ki merem jelenteni azt, amit már ezerszer hangoztattam: örömfutás... :) Amikor a hat éves kisfiam bejelenti, hogy márpedig ma eljön velem futni, akkor bizony belenézve a szemébe, elgyengülő lábakkal, érezvén, hogy elhagy az erőm, biza VELE futom azt a 3 km-t is... :) És olyankor sok fejlődés nincsen. Csak öröm, hogy együtt vagyunk. Éppen ezek miatt örülök, hogy ha el tudok szakadni egy kicsit arra a három kilóra, néha egy-egy hegyes-völgyes megpróbáltatásra, még ritkábban egy-egy 10 km-re. De ha választanom kell, hogy a fiam igényeit elégítsem ki ("apa, veled szeretnék ma délután játszani!"), vagy elbattyogok örömfutni, akkor bizony lusta leszek.. .:) Ha lehet ezt mondani. Nem igazán célom a fejlődés, bár ennek tökéletesen ellentmond, hogy a 3 km-en harcolok a másodpercek ellen. De a lényeg, hogy a végén meg se tudjak mozdulni.
Nah, ennek ellent mond az összes hosszabb futásom, aminek a végén azt érzem mindig, hogy még egyszer ennyi simán menne, mert örömfutás volt, nem a teljesítmény volt a lényeg.

Szóval köszönöm, de ne törekszem eredményekre. :R

Olvasva a többi hsz-t: mind aranyosak vagytok! :D :C

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21193) kk831228 válasza Vertigo18 (#21192) üzenetére


kk831228
addikt

Na mikor mész futni, pont itt dolgozunk szentlőrincen a héten... :C :D Megmutatom az órát... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#21194) joysefke válasza Vertigo18 (#21192) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Amikor a hat éves kisfiam bejelenti, hogy márpedig ma eljön velem futni, akkor bizony belenézve a szemébe, elgyengülő lábakkal, érezvén, hogy elhagy az erőm, biza VELE futom azt a 3 km-t is...

Nem akarok kötözködni, de a hat éves kisfiad lefutja veled bármilyen tempóban a 3Km-t? :F

(#21195) borix válasza inf3rno (#21182) üzenetére


borix
őstag

Kicsit érdekesnek tartom az idén megjelenő Suunto órák felhozatalát.A régi típusok kifutnak majd jönnek az Ambit3 Vertical,Spartan órákkal amik 130E körűl kezdődnek.Szépen lefedik a piacot vegyenek olcsóbb órát csak nem tőlük.

(#21196) Vertigo18 válasza joysefke (#21194) üzenetére


Vertigo18
addikt

A hat éves kisfiam "lefutja" a három kilométert, csak ugyebár olyankor nekem nem az a tempóm. Viszont a gyerekkel akkor tudjuk megszerettetni a futást, ha ott futunk vele, nem pedig ráverünk köröket. Az mindenképpen egy kudarcélmény. Sőt, még a végén hagyom is kicsit nyerni.

Utoljára szeptember közepén voltunk együtt egy jótékonysági futáson, ahol pont 3 km-es távon indult az egész család. Én második lettem a korosztályomban, fiam pedig különdíjat kapott, mint legfiatalabb résztvevő. Marha büszke voltam rá, hogy egyszer sem állt meg, végigfutotta az egészet! :B

Itt látható 9-es mezben a legidősebb mellett.

kk831228: Tezs', nem Szentlőrincen futok, hanem itthon. Viszont ma, meg holnap megyek be Lőrincre, bár fél hat után... Akkor van egy fél órám, a fiamat hordom fociedzésre.

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21197) kk831228 válasza Vertigo18 (#21196) üzenetére


kk831228
addikt

Jahh értem... Mindegy ha érdekel ,írj szívesen megmutatom... Ráérek 7-ig kb...

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#21198) joysefke válasza Vertigo18 (#21196) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Szép, csak így tovább! :)

(#21199) Vertigo18 válasza joysefke (#21198) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nevében is köszönöm szépen! :R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#21200) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

Amazonon jóárasítva vannak (német céges kereskedőktől ca 100EUR) a TomTom Spark Music GPS órák. TomTom Spark = TomTom Runner 2.

A Spark music a szokásos GPS funkciókon felül rendelkezik 3GB beépített memóriával és képes okostelefon nélkül is BT headsetre zenét lejátszani. Ez a funkció nekem nagyon tettszik: nem vagyok egy nagy zenehallgató -lakásban kifejezetten idegesít a zene-, de futás közben jól tud jönni, és ha eggyel kevesebb kütyüt kell magammal cipelnem, az nettó nyereség.

Beleolvastam a Dcrainmaker teszt végén a kommentekbe illetve a TomTom terméktámogatási oldalán a hozzászólásokba és inkább hideget mint meleget kap az óra:
-(1)a gyártó az ígéretével szemben nem oldotta meg az okostelefonos értesítéseket <- ezt konkrétan leszarom
-(2)egy idő után állítólag nehezen találja meg a GPS jelet és minden alkalommal akár 3percet is kell várni <--- ez már zavarna
-(3)Nagyon problémás az Androidos okostelefonon keresztüli szinkronizáció <--- gáz
-(4)A zenefunkció bizonyos headsettekkel érzékeny arra hogy bal vagy jobb csuklón van hordva az óra <- gáz
-(5) Fitnesz tracker funkciói kezdetlegesek és a gyártó ígéretével szemben nem csiszolták <- nem érdekel
-(6) Pontatlanul, a HR-öv figyelembevétele nélkül számolja a kalóriákat <- nem érdekelnek a kalóriák
-(7) Törik a szíja, egy tartalék szíj ca 10E HUF <-- ez majdhogynem kizáró tényező nálam

Nekem csak egy pontos GPS trackerre, külső BLE HR pánt támogatásra, szokásos óra/stopper/intervall-funkciókra, Futás részleteinek valós idejű kijelésére, BT szinkronizációra lenne szükségem.

Van valakinek tapasztalata ezekkel az órákkal (tehát a második Runner szériával?).

J.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.