Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21220) Cancer


Cancer
senior tag

Sziasztok,

Egy olyan tapasztalásról mi a véleményetek, hogy miután (hellyel-közzel) felkészültem a Spar maraton váltóra, előtte csüt-péntek 5-5 km-re melegítettem be a térdem. "Kényelmesen" lefutottam a 9,4 km-emet. Semmi gond nem volt.
Majd a következő csütörtökön futottam 10 km-t. Aszfalton ahol szoktam (sík terep). Viszont utána mind a két térdkalácsom elején tompa nyomást éreztem. Korábban nem volt ilyen. Anno még az ínszalag volt gyenge és a kölső felén volt nyilaló fájdalom. De az már a múlté. Ez a tompa nyomás viszont új.
Szombaton elmentem terepfutni szintén 10 km-t. Az után nem volt semmi ilyen. Majd vasárnap 16 km-es túra.
Két nap pihi és tegnap (szerdán) "hazafutottam". Bp-ről 15,6 km aszfalton. Este megint éreztem a tompa nyomást, bár nem volt olyan intenzív.

Először a cipőre gyanakodtam, bár az egy kiválóan párnázott Adidas 4-500 km van benne, tehát elvileg nem lehet elhasználódva.
Elképzelhető, hogy sokak voltak még a távok és "megerőltettem" a térdeimet? Vagy lehet, hogy a cipő érett cserére?

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.