Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67851) hkari válasza Boss81 (#67844) üzenetére


hkari
őstag

Szia,

Nekem van 2600 és 2200 is. Tökéletesen teszi a dolgát, de a helyedben már nem vennék ilyet. Bárhogy is nézzük elment felette az idő, és még mindig drága.

(#67852) Magnat


Magnat
veterán

Üdv,

kollégám karbantartja az IT infrastruktúrát egy kis cégnél, ahol egy 218j-re dolgoznak a userek. Mivel igény merült fel távoli hozzáférésre, tegnap lepróbálta az OpenVpn-t saját (nem admin) accountjával, portok kinyitva, szépen működött is a kapcsolat. Ma kezdte beállítani a usereket távolról és mindjárt az első usernél (jogosultságok rendben) autentikációs hibát ad vissza. Kipróbálta az előző nap működő saját accountjával és az is hibát ad.

Valaki találkozott már ilyennel? Itt írnak rá lehetséges megoldást, de ahogy olvasom, az sem 100%-os. A vpn logot még nem tudta kiolvasni, kíváncsi leszek, neki is ez lesz-e benne mint amit a linken írnak.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#67853) Boss81 válasza hkari (#67851) üzenetére


Boss81
senior tag

Mivel nekem megdöglött a routerem, és azért normálisat szeretnék, már meg is rendeltem, holnapra elvileg itt is lesz :U
Amiket olvastam róla és teszteket néztem azért szerintem még mindig megállja a helyét, főleg hogy berakom a nas mellé, szerintem nem lesz rossz. Legalább is remélem.

[ Szerkesztve ]

(#67854) Downsampling válasza hkari (#67851) üzenetére


Downsampling
senior tag

Miben ment el felette az idő? (árat nem nézve)

(#67855) krisztiand


krisztiand
csendes tag

Akiknek van otthon switch — melyikbe ajánlott dugni a NAS-ból jövő UTP-t? Router-be vagy switch-be?

(#67856) Downsampling


Downsampling
senior tag

[link] erre valaki?
Köszi!

(#67857) dkess válasza SzuperBandee (#67839) üzenetére


dkess
őstag

#67839 és #67840

Van esetleg munkahelyen aki ért valamennyire Synology -hoz? Használ mondjuk akár Cloud Station -t vagy Synology Drive -ot? Én sajnos még az előbbit használom (több távoli háztartásból szinkronizálnak kliensek a NAS -omra), de ezt azért nem ajánlanám, mert a Synology ennek a helyére vezette be a Synology Drive -ot illetve a Cloud Station DSM7 -től (júniusra tervezik) már nem támogatott egyáltalán ...

A hálózattal kapcsolatban - bár fenntartva, hogy a kábeles kapcsolat a legjobb - küldenék egy YouTube videót, ahol az illető egy abszolút laikusnak magyarázza el kb. ugyanabban a szituációban, hogy mit hogy érdemes: [link] . Angol nyelvű de feliratot is lehet kapcsolni akár.

Az ne zavarjon meg, hogy PTMP -ről (Point to Multi-Point) van szó - ez csak annyit jelent, hogy egy bázisállomásról kettő kliensállomásra van kapcsolat abban az esetben. Ilyen kis távolságra (videóban is kb. 20 méterről van szó) kb. ami itt működik az PTP -re (Pont-Pont kapcsolat) is jó lesz, értelemszerűen kevesebb eszközzel. A videóban van felülnézeti fénykép is illetve árakat is összead. Egyfelől Ubiquiti eszközökkel operál (van olcsóbb) másfelől ugye csak egy kliensállomás (Nálad a munkahely) kell. Itt külön N -es WiFi kapcsolatra is számol illetve külön AC -sre is (utóbbi gyorsabb).

Amit vegyünk észre (a Te példádra is lefordítva):

- vannak eszközök amik a két pont (otthon-munkahely a Te esetedben) kapcsolatért felelnek és csak ezért. Azaz mobiltelók, PC/laptop -ok stb. nem kapcsolódnak rájuk. Ez elengedhetetlen, hogy épkézláb kapcsolat és sebesség legyen a két pont között ...
- vannak eszközök, melyek a két helyiségben (otthon-munkahely) külön-külön a belső WiFi -ért felel. Na erre kapcsolódhatnak a mobiltelók, PC/laptop -ok stb. Természetesen NAS illetve a munka PC legyen vezetékesen a belső hálózatra csatlakoztatva.

Alább berakok egy képet is, hátha könnyebb így vizualizálni. Vegyük észre, hogy:

- nem a konkrét típusok a lényeg - azt lehet pontosítani. Csak azért, hogy könnyebben azonosíthatóak legyenek az eszközök meg a szerepkörök. Egyébként ezzel a felállással olyan 90 Mbps kapcsolat lenne aránylag stabilan. Mondjuk két CPE710 -el (csak info: bruttó 21K HUF darabja) - 5 GHz -en 2x2 - 867 Mbps névleges sebesség - akár majd a fele/harmada is meglehetne a névleges maximumnak.
- a képen az egyik eszköz kültérre van szerelve - a másik beltérre. Az ideális az lenne, ha mind a kettő kültéren lenne. Elméletileg menne, ha mind a kettő beltéren lenne (ugye 20 méter lenne maximum) - akkor szektorsugárzók lennének ajánlottabbak.
- az alábbi konkrét példában szereplő eszközök rendelkeznek beépített túlfeszültségvédelemmel illetve villámvédelemmel - a YouTube videóban külön dedikált eszköz van a kültéri és beltéri egységek között.
- a beltéri WiFI biztosítására a jelenlegi eszközeid használhatóak maradnak. A TP-Link TL-WN722N -t értelemszerűen nem erőltetném - a PC kapcsolódjon kábelen az AP módban futó routerre (a kép jobb oldalán levő türkizkék router ikon "Belső Wi-Fi" néven).
- Természetesen a beltéri routerek csak a beltéri eszközök WiFi -jéért felelnek - a CPE -kre UTP kábelen csatlakoznak csak.

@krisztiand, #67855

Attól függ mi a hálózati topológia ...

[ Szerkesztve ]

(#67858) hkari válasza Boss81 (#67853) üzenetére


hkari
őstag

Életem eddigi legjobb routere, szóval nem kell aggódnod :) Messze a legjobb felülettel, és testreszabhatósággal amit eddig láttam. Plusz betonstabil.

Boss81: Ilyen árfekvésben ma már vannak AX-es routerek, és most már szállingóznak a 2,5-ös lannal szereltek is. Ha valaki több évre tervez, akkor ezeket már illik beleszámítani. Ettöl függetlenül most egy gigabit mellé tökéletes még. Plusz lassan ki fogják hozni az utódját, bár gondolom horror áron.

(#67859) krisztiand válasza dkess (#67857) üzenetére


krisztiand
csendes tag

Hát ezekhez elég sötét vagyok. Ha esetleg arra gondolsz, hogy mi mivek van összedugva, akkor a falból az UTP a switchbe megy, onnan másik UTP megy a routerbe. Azért érdekel főleg, mert nem tudom, mi az “átlagos” sebesség, amit egy ilyen NAS-nak (220+) el kell érnie, 1Gb-s net esetén. Tegnap torrentnél úgy láttam, átl. 20-30 Mbit/sec volt (a max. érték talán 50 Mb/sec), ezt keveseltem (ha kevés egyáltalán).

(#67860) dkess válasza krisztiand (#67859) üzenetére


dkess
őstag

Hát például. No meg az a router milyen szerepkörben van - pl. AP módban? A hálózat többi eleme? Milyen kliensek vannak (külön vezetékesek - külön vezetéknélküliek) és azok jellemzően milyen irányban forgalmaznak és mik a prioritások ...

Másodsorban - azok biztosan "Mbit/sec" -ek voltak? Amennyiben igen, akkor az tényleg nagyon kevés - bár itt persze függ attól is, hogy milyen torrentekről van szó meg mennyiről, aktív módban vagy-e stb. Apróság, de a torrentkliensek pl. MB/s -ben szokták a sebességet kiírni - nem Mbit/sec -ben. Biztos nem kevered ezeket?

(#67861) krisztiand válasza dkess (#67860) üzenetére


krisztiand
csendes tag

Elképzelhető, hogy keverem, mert már a kérdéseidet sem értem 😀 (bocs, biológus, ami nem élő, abban gyenge vagyok). Mindenképp megnézem ma otthon mégegyszer, utána beírom.

(#67862) SzuperBandee válasza dkess (#67857) üzenetére


SzuperBandee
csendes tag

Hello.
Ez így nem is rossz megoldás. Nekem így kézenfekvőbb lenne, hogy az egyik kültéri a másik beltéri egység. Bár a legjobb lenne, ha mindkettő beltéri lenne. Ha pl TP-Link CPE210 Router vásárolnék, de beltérre helyezném őket akkor azt a 20-25m (+ téglafal és szigetelés) átjutna a jel? Vagy halott ügy?

(#67863) dkess válasza SzuperBandee (#67862) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Mindenekelőtt vegyük észre azt, hogy minden CPE egység a példában kültéri egység (mármint az eszköz típusa maga).

A képen:

- baloldalon azért raktam kültérre, mert mint kültéri egység a kültéren a helye. Pont.
- a jobboldalon azért raktam beltérre, mert így "valóságszagúbb" - valamiért úgy érzem, hogy nem biztos, hogy (könnyen) megoldható, hogy kültéren legyen Nálad ...

Az ideális az lenne, ha mindkettő kültérre menne. Amennyiben a zegyik beltérre menne az kevésbé ideális. Amennyiben mindkettőt belülre raknánk az a legkevésbé. Amiért működhetne a dolog akkor is, ha mindkettő beltéren lenne:

- kis távolság (20 méter),
- amennyiben "játszanánk" az elhelyezéssel, akkor az még segíthet.

Mire is gondolok a második pontnál? Például arra, hogy a két épületnek ne az átellenes legtávolabbi pontjára rakjuk (legalább belső falakat ne kelljen átlőnie meg "indokolatlan" távolságnövekedés ne legyen). Aztán lehetne például padlásra/tetőtérre rakni - pl. úgy, hogy amennyiben lehetséges, akkor pl. tetőtéri ablakokon keresztül néznének egymásra. Avagy, ha földszint is, akkor is mondjuk egymásra néző ablakokon keresztül. Értelemszerűen házfőfalon átlőve nem lesz ugyanolyan jó ...

CPE210 kérdés. Miért szeretnél kifejezetten 2.4 GHz -es eszközt? Ez a sáv ronggyá van terhelve zavaró WiFi -kkel ... A példának hozott CPE510 az 5 GHz -en üzemel ... A CPE710 (ha mindkettő az és főleg, ha kültéri telepítés megoldható), akkor lenne a leggyorsabb megoldás gigabit -es LAN csatikkal (gyakorlatban ennek mondjuk bő a harmada realizálódna) lenne a leggyorsabb megoldás ...

(#67864) oroszlan12 válasza hkari (#67858) üzenetére


oroszlan12
tag

Syno routerben külsős szolgáltatói klienst is be lehet állítani?

(#67865) Jorus válasza krisztiand (#67859) üzenetére


Jorus
nagyúr

LAN-on tudnia kell a gigabit környéki átvitelt (120-122 MBps), ha minden más is rendben van (kábelek, switch, hálózati csatolók, egyéb eszközök). Torrentnél nem a NAS és a LAN lesz a szűk keresztmetszet, hanem bármi más (seederek száma, feltöltési sávszélessége, NAT mögött vagy-e, milyen sávszélt garantál a szolgáltató, milyen routered van, hány kapcsolatot kezel, stb.)
Nálam a router mögött van egy switch és minden más ahhoz kapcsolódik, így a NAS is, ami egy 418Play, és ha kellően kurrens torrentet töltök lefelé, simán tudja stabilan a 90-92MBps (720-740 Mbps) feletti letöltést a Syno gyári kliensével (Download Staion).

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#67866) hkari válasza oroszlan12 (#67864) üzenetére


hkari
őstag

Mit takar a külsős szolgáltatói kliens? Most így nem esik le nekem :D

(#67867) oroszlan12 válasza hkari (#67866) üzenetére


oroszlan12
tag

Nord Vpn stb. de már megtaláltam elvileg ugyan úgy működik mint a NAS-on:P

(#67868) Boss81 válasza hkari (#67858) üzenetére


Boss81
senior tag

Ha valamiben esetleg elakadok, kereshetlek? :U

(#67869) SzuperBandee válasza dkess (#67863) üzenetére


SzuperBandee
csendes tag

Nem is figyeltem, hogy a CPE210 csak 2,4 hercet tud. Ja hát így egyértelmű az 510es.
Viszont s meglévő strong mesh kit mellett szólva meglepően stabil. Nem dobál le. Viszont a P-Link TL-WN722N -t rendszeresen ledobál :(. Kliens megoldást alkalmazom és a szikronizálásnál (még tart most is mert sok a cucc), elég gyakran ledobálja a netet viszont a strong mesh stabil végig. Valószínűleg mikor szoftverből akartam menteni is a nyavajás hálózati csatoló dobálta le.

(#67870) hkari válasza Boss81 (#67868) üzenetére


hkari
őstag

Persze, plusz van Syno router topic is :)

[ Szerkesztve ]

(#67871) tobias40


tobias40
veterán

Adott két synology nas külön városokban,telekomos sagemcom routerekkel optikán.
Mindkettőnek van reggelve dyndn-s címe.
Egyiket elérem távolról így,ez rendben van.(ami nem itthon van,ez a 2. számú 212J,itthoni az 1-es,220+)
Szeretnék majd másolni oda-vissza mindkettőre és steamelni is ha lehet,de legfontosabb a biztonsági mentés lenne az 1-ről a 2-re!
Ha ftp-n másolnék File station-al akkor miket kell beírnom a távoli beállításnál ?
Miket kell beállítanom a routereken és a nas-kon hogy ez lehetséges legyen?
Vpn lenne gondolom a legbiztonságosabb de mindent meghallgatok! :R

Reélem érthetően írtam le a dolgokat... :)

[ Szerkesztve ]

(#67872) dkess válasza SzuperBandee (#67869) üzenetére


dkess
őstag

Szuper - a strong mesh kit (ugye ebből van 4 db -od) jó lesz majd továbbiakban a helyi kliensek kiszolgálására és csak arra. Azaz 3-1 vagy 2-2 felállással a két oldalon továbbra is hasznossá válik. A két épületben külön beállítva ezeket - külön SSID -kkel stb. és a kliensek mindig ahhoz a hálózathoz csatlakoznak amihez közel vannak. Azaz:

- az otthonodban levő eszközök SSID -jéhez csak a Te otthoni eszközeid,
- a munkahelyi WiFi -hez pedig a kollégák (meg telefonod pl. mert mind a kettőt ismeri). Értelemszerűen az ottani CPE egységre kábellel csatlakozna és AP módba lenne állítva.

A T-Link TL-WN722N -t meg kiveszed képletből, mert ahogy írtam is korábban a PC -det meg amit csak lehet még azt kábellel csatlakoztatod az ottani Strong egységhez (ami ugye AP módban van) és nem WiFi -n. WiFi -t itt csak pl. a mobiltelók használjanak lehetőleg és értelemszerűen ahogy írtam a Strong egység -re (ami AP módban van) csatlakozik minden eszköz kábelesen vagy WiFi -n ...

@tobias40, #67871

Amelyik oldalon nem éred el kívülről a NAS -t - ott valószínűleg cgNAT mögött vagy, kérd ki magad belőle.

Igen, a VPN logikus választásnak tűnik ...

(#67873) tobias40 válasza dkess (#67872) üzenetére


tobias40
veterán

Nem vagyok NATolva,ezen már túl vagyok ,elérem a két nas-t.
A többi kérdés él még... :)

(#67874) SzuperBandee válasza dkess (#67872) üzenetére


SzuperBandee
csendes tag

Ok. Akkor fejlesztek :) Köszi a segítséget!

(#67875) krisztiand válasza Jorus (#67865) üzenetére


krisztiand
csendes tag

Mea culpa, rosszul láttam, MB/s, nem Mbit. Az imént néztem, 50 Mb/s volt a max. sebesség, ami kijött belőle (amint elindítottam egy második torrentet, lement 38-ra és az lett az új plafon) -- a 29 gigás fájl 13 perc alatt jött le. Seeder 125 volt (ncore), a router egy Mi AloT Router AC2350, 15 eszköz csatlakozik most éppen, ennek nagy része okoscucc (porszívó, izzók, tv, zár...stb.), ebből 2 LAN-on, a többi 1:1 arányban 2.4- és 5 Ghz-en. Telekom-os net (NET 1000/1000), garantált 300 Mbit/s, agglomeráció. Ezt a hülye switch-et most kellett megvenni a hülye IPTV miatt, valamiért a routernek nem tetszett. Ezt a NAT-os dolgot nem tudom, azt sem, hogy hol kell megnézni.

(#67876) dkess válasza krisztiand (#67875) üzenetére


dkess
őstag

Akkor javaslom használd is konzekvensen és jól ui. "29 gigás fájl" a megjelölt sebességgel nem 13 perc alatt jött volna le, hanem majd két óra alatt. Azért nem mindegy ...

(#67877) szpali


szpali
addikt

Sziasztok!
Csoport kategóriát váltottam :U
(kétféle ember létezik, akinek volt már adatvesztése és akinel lesz...)
A héten sajnos én is magam mögött hagytam ezt a pofont az élettől, de mind1 is, fel a fejjel.
Elhatároztam, hogy beruházok egy NAS-ba és a DS920+-ra esett a választásom 5x4TB WD RED társaságában.
Jól értem, hogy elég a 4GB RAM-os változatot megvenni, mert a későbbiekben, ha szükség lenne rá, bővíthető akár 20GB-ig? :F

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#67878) AiRLAC válasza szpali (#67877) üzenetére


AiRLAC
addikt

Igen elég az alap RAM általában, illetve nézd meg a DS420+ot is.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67879) krisztiand válasza dkess (#67876) üzenetére


krisztiand
csendes tag

Igen, jogos, ez a terminus technicus még (?) nem megy a számítástechnikában, van honnan feljönnöm (29 GB).

[ Szerkesztve ]

(#67880) nyikszi válasza Magnat (#67793) üzenetére


nyikszi
őstag

"220+ más ketagória, inteles chipset, bővíthető memória, ssd slotok cache-nek."

SSD slot? Hol? Az csak a 420+-ban és a 720+-ban és feljebb van, vagy távedek?

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#67881) krisztiand válasza krisztiand (#67875) üzenetére


krisztiand
csendes tag

De mikor bedugtam a switch-be, nem is csinált semmit, nem volt kapcsolat.

(#67882) dkess válasza szpali (#67877) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Hát igen, fel a fejjel ...

Azt az 5*4 TB WD Red -et hogy gondoltad? :) :) Egy marad parlagon (a DS920+ az 4 lemezes NAS)?

Amennyiben 4*4 TB HDD -re gondoltál, akkor lenne egy javaslatom. Ez ugye RAID5/SHR 1 HDD -s védelemmel 12 TB (mínusz rendszer, programok stb. stb.) és nem bővíthető rugalmasan (legfeljebb HDD cserével stb.). Amennyiben 12 TB indulásnak ideális lenne, akkor javaslom indulj inkább 3*6 TB -al RAID5/SHR 1 HDD -s védelemmel - ekkor is 12 TB lenne ... Árban sincs nagyságrendi eltérés. VIszont, ha eljönne a bővítés ideje mondjuk 2 év múlva (vagy akármikor), akkor tehetsz be még egy HDD -t és máris lenne 18 TB helyed összesen ...

A 6 TB -os vagy kisebb EFAX -okat felejtsd el (SMR -esek). 8 TB vagy felette teljesen jók. Avagy, ha 6 TB vagy kisebb, akkor Ironwolf ...

[ Szerkesztve ]

(#67883) Elemental válasza szpali (#67877) üzenetére


Elemental
addikt

Nas mellé is kell majd biztonsági mentés.

(#67884) sziszi-fuszi válasza Elemental (#67883) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Feltéve, hogy nem a NAS maga a biztonsági mentésre szolgáló eszköz. Ugyebár ez sem megy ritkaságszámba.

Mi alá kell írás?

(#67885) Gabee8


Gabee8
csendes tag

Sziasztok!
Hogyan tudnám letiltani hogy webszerver alól ne lehessen elérni bizonyos portot?
Apache config fájl segítségével esetleg?
Köszönöm előre is.

Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64

(#67886) tobias40


tobias40
veterán

"Szeretnék majd másolni oda-vissza mindkettőre és steamelni is ha lehet,de legfontosabb a biztonsági mentés lenne az 1-ről a 2-re!
Ha ftp-n másolnék File station-al akkor miket kell beírnom a távoli beállításnál ?
Miket kell beállítanom a routereken és a nas-kon hogy ez lehetséges legyen?"

Ebben segítenétek hogy hogyan kell? :U

(#67887) szpali válasza dkess (#67882) üzenetére


szpali
addikt

Köszi a tippet.
Igen, 4 használatban +1 tartalék lett volna a terv, de 3x6TB jól hangzik. :U

Akkor ha nem WD Red, keressek inkább Seagate Ironwolf-or? :F

#67883 Elemental
Azzal nem lesz gond ;)

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#67888) dkess válasza szpali (#67887) üzenetére


dkess
őstag

Igen, 6 TB és alatta Ironwolf (ugye Nálad ez lenne) - 8 TB és felette lehet Red is ...

Szerk.: Továbbmegyek:

- akkor most ugye 3*6 TB RAID5(/SHR) -be + 1 db 6 TB tartalékba (külső mentésre),
- amikor eljönne a bővítés ideje, akkor a külső mentéses 6 TB -os HDD -t beteszed a RAID kötetbe és veszel egy nagyobb (pl. 8 TB -os) HDD -t külső mentésre. Ugye most lenne 12 TB -hoz - 6 TB külső biztonsági mentés; bővítés után meg 18 TB -hoz lenne például 8 TB (vagy amennyit majd akkor gondolsz) külső biztonsági mentés ...

[ Szerkesztve ]

(#67889) Boss81 válasza hkari (#67870) üzenetére


Boss81
senior tag

Köszi, lehet élni fogok vele, elvileg ha lesz rá időm, akkor holnap be is üzemelem :)

(#67890) szpali válasza dkess (#67888) üzenetére


szpali
addikt

Lehet rosszul fogalmaztam az elején.
Azért írtam 5x4TB-ot, mert 4+1 lemezből a +1 lemez csak a szekrényben állna tartaléknak, ha valami geb@sz lenne és cserélni kéne valamelyiket.

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#67891) dkess válasza szpali (#67890) üzenetére


dkess
őstag

Értem - ez esetben a fentebbi írásomban "külső mentős HDD" kifejezést kicseréled "szekrényben állós tartalék HDD" -re és 100% -ban áll a javaslatom ... ;)

(#67892) Multibit válasza szpali (#67877) üzenetére


Multibit
veterán

A harmadik kategória, aki rendszeresen menti az adatait, több példányban :K

(#67893) Bence5656


Bence5656
csendes újonc

Sziasztok!
Van valami mód arra, hogy a Download Stationbe gyakrabban történjen az rss-feed frissítése?

(#67894) szpali válasza Multibit (#67892) üzenetére


szpali
addikt

Köszönöm a kiegészítést, igazad van. Én buta ezt a kategóriát el is felejtettem... :R :N
Nálam is volt rendszeres mentés, viszont az élet úgy hozta, hogy egy hosszabb időszak kimaradt különböző tragikus vagy épp idő menedzsment okok miatt és ahogy az lenni szokott, ilyenkor pottyant le a kis wd, amin számomra fontos adatok vannak.

Azért szeretem a ph fórum családot, mert lehet bármilyen gond is, mindig jön valaki, aki beszól valamit... éreztetvén, hogy ezt bizony elszúrtad... :U

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#67895) Elemental válasza Multibit (#67892) üzenetére


Elemental
addikt

Szerintem nekem csak akkor veszne el adatom, ha atomot dobnának ránk, annyi helyen van mentésem. De valahogy ez sem elég, mindig új mentésen agyalok, a napokban fogok beiktatni egy újabb példányt, nem elég a hét külön vinyó, legyen nyolc :)

[ Szerkesztve ]

(#67896) AiRLAC válasza Bence5656 (#67893) üzenetére


AiRLAC
addikt

Beállítod gyakrabbra?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67897) Lasersailing válasza Bence5656 (#67893) üzenetére


Lasersailing
senior tag

Download station / Beállítások (bal alsó sarok) / RSS / Frissítési időköz --> kiválasztod 10 perc - 24 óra között ami szimpatikus

(#67898) Multibit válasza szpali (#67894) üzenetére


Multibit
veterán

Nem kell megsértődni, a negyedik kategóriát még nem is említettem ;)
Ha meglesz a NAS-od, lesz lehetőséged automatizált mentésre, pl. felhőbe (is). Nem igényel rendszeres "tutujgatást", teszi a dolgát a háttérben.

(#67899) Alex91 válasza Multibit (#67892) üzenetére


Alex91
félisten

Pedig neha csak meg kell szabadulni a sok felesleges file-tol :D.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#67900) Elemental válasza Multibit (#67898) üzenetére


Elemental
addikt

Neked hol van felhőd? Synonál?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.