Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67751) allein válasza allein (#67750) üzenetére


allein
addikt

Leállt :K

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#67752) dkess válasza allein (#67750) üzenetére


dkess
őstag

A NAS ilyenkor állítja elő a thumbnail/miniatűröket. A videó része az offline átkódolás (transcode) kapcsolatos.

Utóbbival kapcsolatosan - ezt érdemes kikapcsolva tartani (Video Station -ben tudod állítani). Gyakorlatilag csak a helyet zabálja fel - ritka az amikor ez hasznos. Az átkódolást kerüljük - avagy éppen lehet HW transcode -ra is támaszkodni, ha nagyon kellene - ez Celeron -os NAS -nál lehetőség ...

A thumbnail/miniatűr kérdés. A borítóképek (lehet videó vagy zene esetén is) jellemzően különböző formátumban vannak (az internetről automatikusan letöltötteké is), eltérő felbontással és ebből kifolyólag mérettel. Ezekkel tudja a szoftver egységesíteni ezen paramétereket illetve a méretükön optimalizálni. Miért fontos ez? Azért, mert amennyiben böngészőben, mobilapp -ban vagy éppen DLNA -n a tartalmakat böngészed, akkor kell ezt menetközben csinálnia a NAS -nak. Mivel egyszerre elég sok kép is lehet a képernyőn (+ scrollozás) - így elég megterhelő lehet ez + lassít. Amennyiben thumbnail/miniatűrök állnak rendelkezésre, akkor "pattogósabb" lesz minden - javul a felhasználói élmény.

Ez igazából első alkalommal jelent hosszabb időt. Aztán amikor csak új tartalmat adsz hozzá, akkor pikk-pakk kész van. Érdemes kivárni. Egyébként több minőségi szintet is be lehet állítani - attól függően mennyire vagyunk igényesek illetve milyen eszközön fogyasztunk médiát ...

Apró megjegyzés: pl. Emby a chapter (fejezet) info -kkal kapcsolatban is gyárt thumbnail/miniatűröket. Mármint, ha az adott video file -ban van, akkor a szerint - egyébként 5 percenként (ha engedélyezve van). Még azt is be lehet állítani, hogy ezeket indexeléskor tegye vagy pl. csoportosan mondjuk hajnal 2 órára időzítve (addig pl. nincs thumbnail az adott filmről illetve a fejezet képek nem jelennek meg).

(#67753) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok!

Elindítottam egy teljes visszaállítást, adattörléssel együtt, elvileg ez meddig szokott tartani?
Már csinálja vagy 2 órája és még mindig csak a sárga státusz Led villog, illetve a Disk jelző világít folyamatosan.

(#67754) Mosqu!to válasza dkess (#67749) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Nagyon köszi, az SMB1 kellett!

A linkelt guide mire vonatkozik pontosan? Shortcutot tudok csinálni, hogy ne az összes meghajtó legyen felmountolva, hanem egyből elérhető legyen a médiamappa?

Hová kell amúgy ezt a scriptet berakni?

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#67755) gyuri860213


gyuri860213
tag

Sziasztok.
Van egy céges DS1512+ NAS. DNS, tartmányi userek, sima local userek, kamera etb. A cég vett egy új RS1219+ NAS, és szeretném a leghető legfájdalom mentesebben átmigrálni a DS1512-t az RS1219+-ra. A support azt írt a hogy simán menet HDD migrálással, simán csak rakjam át és ott a DSM gond nélül elindul. Aztán pár levélváltás után már a Migration Assistant-ot ajánlotta, és csak a fáljokat, share-t másoljam, az összes többi beállítást, konfigot, backup konfigot, ment túrót kézzel telepítsek és konfiguálja, mert lehetnek rendszer errorok:

"Thank you for your reply.

Since this is a new system, in order to avoid possible data transfer errors (HDD errors, Ram errors, Network errors), I personally recommend you to transfer only the data from the source system to the destination system. As a personal opinion, I recommend to reinstalling and reconfiguring the applications on the new system(even if there's going to be some work here )."

Most akkor mit csináljak? :) egyszer ezt mondják utána azt...

(#67756) Joshi válasza Mosqu!to (#67754) üzenetére


Joshi
titán

Robi-k írt a klón topikba, hogy a NAS menüjében állítsd be hogy az SMB v1 legyen, mert alapból v3.

(#67757) Mosqu!to válasza Joshi (#67756) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Már dkess is írta itt, köszi azért :)

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#67758) Cyrin


Cyrin
addikt

Na megrendeltem végre a DS220j-t két Ironwolf 4 Tb lemezzel, a régi DS409 leváltására. Kicsit félek az új rendszertől, a régin még DSM 4.2 futott, egyszerű, átlátható volt.
Az adatok külső mentésen (DSM általi biztonsági mentés) is megvannak, azt kéne visszarakni, vajon vissza tudja rakni a 409-es mentést az új? vagy nekem kell tallózgatni?

[ Szerkesztve ]

(#67759) XZoli


XZoli
aktív tag

Tegnap újra telepítettem a NAS a rendszert és a programokat SSD-re raktam, az amúgy sem lassú DS220+ megtáltosodott sokkal gyorsabban reagál :DD (volt egy fölösleges 1 terás SSD :DDD )

[ Szerkesztve ]

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#67760) Intelligencs válasza Boss81 (#67753) üzenetére

Szerintem pár perc alatt megvan, sípolással jelzi amikort újraindult. Utána visszaáll alapállapotra, amit a sárga fény villogása jelez. Szóval valószínűleg már rég készen van.

The Amiga, Born a Champion

(#67761) hkari válasza XZoli (#67759) üzenetére


hkari
őstag

Nálam is SSD-k vannak benne. Ég és föld. Plusz kussol is így :D

(#67762) dkess válasza Mosqu!to (#67754) üzenetére


dkess
őstag

Nagyon szívesen!

Egyfelől a hozzászólás amit linkeltem az a lejátszód pH -s topikjából van - ott majd el lehet mélyülni az eszköz lélektanában. Másfelől az fórumtárs igen járatos a lejátszó eszközök CFW -iben és nem is csak az Oppo "deriváltakéban", hanem pl. Pio -kában is ... Azaz elolvasod az előzményeit illetve az utózöngéit annak a hozzászólásnak ls egyfelől jobban képben leszel - másfelől direkt erre (vagy másik) hsz -re válaszolva tudsz ott kérdéseket feltenni akár.

Alapvetően egyébként igen - arról szólt volna a hsz. Illetve ami érdekes lehet még, hogy NFS -t is be lehet akár röffenteni (Synology NAS -on ugyanott tudod állítani ahol a SMB -t is) - egy fokkal "pattogósabb" a dolog, de a tapasztalatokat majd inkább abban a topikban olvasd fel illetve érdeklődj utána. A másik előnye ennek az lehetne, hogy akkor SMB -vel mehetnél magasabb verziók felé, ha egyéb szempontokat alapul véve az lenne előnyösebb ...

(#67763) Boss81 válasza Intelligencs (#67760) üzenetére


Boss81
senior tag

Igen kész, csak szimplán nem figyeltem oda. Közben megcsináltam a 2 kötetet, most állítgatom be és töltöm vissza az adatokat amik nélkülözhetetlenek .

(#67764) tomboy1000


tomboy1000
tag

Sziasztok! Tudna valaki segíteni ,hogy hogyan futtassam a docker-en az Ubuntut? A kötetnél,a hivatkozásnál és a környezetnél mit kell beállítani?A lemezképet letöltöttem,de a további lépésekben kérnék segítséget.Régen használtam pár programot a docker alatt,de már nem emlékszem a beállításokra.
Tudom,hogy a Virtual Machine Manager alatt is van rá lehetőség operaciós rendszert futtatni,de sajnos nalam sokszor lefagyott ,ezért próbálnám meg Docker alatt is!
Előre is köszönök minden segítséget!

(#67765) Intelligencs válasza gyuri860213 (#67755) üzenetére

Az új NAS-hoz vannak új lemezek is? Én biztosan csak úgy vállalnám be ezt a melót, hogy az új NAS-t az új lemezekkel teljesen felkonfigurálnám, lemásolnám a meglévő NAS beállításait. Tesztelném, hogy minden működik-e, aztán egy hétvégén átmásolnám az összes adatot, amikor a userek nem használják. És hétfőn már az új NAS-ról menne a munka. Ha valami gáz van, minden további nélkül vissza lehet állni a régire. Ha pedig már egy-két hete megy gond nélkül az új rendszer, akkor a régit meg be lehet állítani backupnak, vagy eladni a diszkek megfelelő törlése után. (Amúgy sem árt a diszkeket időnként cserélni, pláne ha céges felhasználásról van szó.)

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#67766) Boss81


Boss81
senior tag

Tudtok esetleg valami normális USB elosztót ajánlani? Amit eddig használtam a Nas-hoz megadta magát, és pár külső merevlemez rá volt csatlakoztatva.

(#67767) rjanos007 válasza Chrys_ (#67736) üzenetére


rjanos007
csendes tag

Ezt nem igazán ismerem. Tudsz erről pár szót mondani Synology esetén?

A4-es típusú rajzlapom, ugyanilyen típusú Audira cserélném :-)

(#67768) gyuri860213 válasza Intelligencs (#67765) üzenetére


gyuri860213
tag

köszi ez jó ötlet, így ha valami gixer van a régi még megy. A DSM konfigot, hogy tudom menteni?Melyik tool/app csinálja meg? MindentIS lement, portforwad, cert, userek, Domain? bár a cert gondolom ugrik és quick connect is, de ez legyen a legkevesebb.

(#67769) BaDaBoo


BaDaBoo
csendes tag

Sziasztok!

Egy volt kollégám lecserélte a NAS-át és felajánlotta, hogy átadja ("jelképes összegért") a régit (DS415+). Egy másik ismerősöm pedig DS214+t cserélt le így az került eladó sorba.

Még nem volt soha NAS-om, de érdekel a téma, szerintetek érdemes lenne valamelyik terméket átvenni az említettek közül ismerkedés céljából?

A Ds415+ 6 éves, a DS214+ pedig 5. Mindegyik otthoni felhasználásra volt alkalmazva.

Továbbá az iránt érdeklődnék, hogy ezek a NAS-ok meddig mennek el? Úgy értem hogy 5-6 év az még nem számít soknak?

(Esetleg inkább nézzek egy új kétlemezes NAS-t - nyilván drágábbért? Elsősorban ismerkedés lenne a cél, illetve a Plex Media Server funkció tetszik az olvasottak alapján. Nyilván a saját adatok tárolását is megoldanám már akkor rajta.)

Válaszotokat előre is köszönöm! :R

"You Are Your Maker."

(#67770) Jorus


Jorus
nagyúr

Az normális, hogy ha a TV játszik le filmet vagy zenét a NAS default shared foldereiből (video vagy music), akkor az nem jelenik meg a NAS naplóiban?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#67771) Alex91 válasza BaDaBoo (#67769) üzenetére


Alex91
félisten

Osszegtol fugg, de a 4 lemezes jobb valasztas lenne muszaki tartalomban...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#67772) AiRLAC válasza BaDaBoo (#67769) üzenetére


AiRLAC
addikt

DS415+ jó cucc, kis karbantartás után (ellenállás + gombelem+ MX4 paszta) még sokáig jó lesz.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67773) Magnat válasza BaDaBoo (#67769) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

ha a DS 415+-t jelképes összegért árulja akkor mindenképpen azt vedd sztem, de ha még valamivel drágább mint a 214+, akkor is.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#67774) Tengri


Tengri
senior tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem a NAS-ba még 2 db HDD-t. Viszont nekem nem ajánlja fel a Kötet 1 bővítését. Csak Kötet 2 tudok létrehozni. Kötet 1-nél nekem a képen látható opciók vannak csak (Kötet 2 létrehozása elött is csak ez a 3 opció volt!):
Létrehozás, eltávolítás, tevékenység és azon belül is töredezetmentesítés és konfigurálás

Nincs Szerkesztés, kezelés és konfigurálás opció. Ha jól tudom akkor Kezelés fülnél lehetett volna a Kötet 1 -hez meghajtót hozzáadni.

Mi ilyenkor a teendő, hogyan tudnám Kötet 2-ből a meghajtókat Kötet 1-be hozzáadni?
Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#67775) AiRLAC válasza Tengri (#67774) üzenetére


AiRLAC
addikt

Tárolókészlet kell neked először

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67776) Tengri válasza AiRLAC (#67775) üzenetére


Tengri
senior tag

Köszönöm!

Megvárom amíg a meghajtók ellenőrzése (újraszinkronizálása) lefut és nekiugrok.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#67777) AiRLAC válasza Tengri (#67776) üzenetére


AiRLAC
addikt

Az jó pár óra lesz

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67778) tobias40


tobias40
veterán

A digionline-t feltenném vhogyan a NAS-ra (220+)akkor a belső hálóról tudnám nézni bármelyik eszközömmel?Természetesen egyidőben csak 1 eszközzel.(tehát a nas-ról "streamelném" ha lehet a belső hálóra)
Ha igen akkor milyen módon mehet ez?
Most minden eszközön külön fel van telepítve az applikáció.(legikább CE alatt a digionle app)

[ Szerkesztve ]

(#67779) dkess válasza tobias40 (#67778) üzenetére


dkess
őstag

Docker -es megoldás ( [link] - a github -os link ott a hozzászólások között) nem vált be számodra?

(#67780) BaDaBoo válasza Magnat (#67773) üzenetére


BaDaBoo
csendes tag

Köszönöm a segítséget! :R

"You Are Your Maker."

(#67781) PhoenixK válasza WaterWave (#67697) üzenetére


PhoenixK
őstag

Meglátjuk, de eddig én elégedett vagyok vele. Csodát persze nem várok...
Mint írtam, a Virtual image-ek sajnos human error miatt repültek, az én voltam.
A Mac meg Mac, hogy ott egye a fene!
Ami tényleg hibája eddig, az 2 kisebb UI-bug: egy szövegezés meg egy progress bar-kijelzés.

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#67782) mkriszadmin


mkriszadmin
tag

Sziasztok!

Eddig semmilyen NAS-al nem volt meg dolgom. Torrentezésre és a letöltött tartalmak belső hálón való megosztására szeretném használni. Háttértár SSD lenne. Digi 1000 net melle erre a feladatra melyiket ajánlanátok?

Koszi!

(#67783) Sanyi.mTs válasza mkriszadmin (#67782) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Mi a keret?
Hány lemezest keresel?

(#67784) mkriszadmin válasza Sanyi.mTs (#67783) üzenetére


mkriszadmin
tag

Igazából 1lemez is elég lehet. Jelenleg a pc amit erre használok abba is 1db SSD van amire csak a torrent megy. Keret passz olyat szeretnék ami ki tudja pörgetni az 1000res netet. Esetleg LAN on a 4K sem akadály neki.

(#67785) tobias40 válasza dkess (#67779) üzenetére


tobias40
veterán

Ilyenre gondoltam csak még sosem csináltam.. :)
Meg ott írnak kifogásokról meg problémálkról bőven..

Vki megmondaná ogy miket kell nekem megcsinálnom a nas-on hogy ez működjön?
Annyit értek hogy be kell helyettesítenem a un/pw-t,de hgy előtte utána mit kell azt nem.. :(

(#67786) Sanyi.mTs válasza mkriszadmin (#67784) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

1 HDD-s esetén akkor DS118, de ez csak ARM procis.
Viszont sok torrenthez és gigás net maximális kihajtásához intel cpu-s nas ajánlott, abból DS220+ a legolcsóbb, ami már két fiókos.

(#67787) mkriszadmin válasza Sanyi.mTs (#67786) üzenetére


mkriszadmin
tag

Köszönöm! Látom árban kb a fele a kisebb. DS118 nak mik a határai? Sebesség illetve torrent szám?

(#67788) tobias40 válasza tobias40 (#67785) üzenetére


tobias40
veterán

Ebben segítene nekem vki,akár privátban is?
Szeretném hasznáni másra is a docker-t de a topicjában számomra kínai nyelven beszélnek,nagyon kezdő vagyok a témában.

A digionline-t feltelepítettem(nem ssh-n hanem a nas felületén a dockerben) a dockerben de nem tudom pl. hol írom be az én adataimat.. :(

(#67789) Lasersailing válasza mkriszadmin (#67787) üzenetére


Lasersailing
senior tag

Szia,

Szintén DS118 és szintén Digi FTTH:
én eddig maximum amit próbáltam az egyszerre 10-15 aktív torrent - ezt simán bírta, hogy mennyit bírt volna még azt nem tudom. Sebességet igazából nem szoktam nézni, mindig megvan a film, mire nézni akarom.

Most kikerestem a legutóbbi 10 filmes esetet:
este 11-kor tettem be a 10 filmet egyszerre, első film 2.5 óra alatt jött le, az utolsóval: 5:45 órával később végzett. Mind FHD felbontású, összesen 205 GB.

megjegyzések:
1) ha csak egy filmet tettem volna be, akkor az nyilván gyorsabban lejött volna
2) Miután FHD-ben töltök mindig le, sajnos ezekből mindig kevesebb megosztó van - pl. az egyik filmből jelenleg 6 megosztó van összesen...

(#67790) Rommel6600


Rommel6600
őstag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, "mit vegyek" kategóriában. Abszolút kezdő vagyok NAS témában, korábban (évekkel ezelőtt) már nézegettem, így kötöttem most is ki a Synology-nál, és ahogy olvasgatom nem rossz választás, de tapasztalatom nincs vele. Illetve megtetszett az AI alapú fénykép indexelésük.
A NAS otthoni (családi) felhasználásra kellene, iPhone és Android telefonokról (összesen 4db) saját képek és videók egy, megosztható helyre történő, automatikus, biztonsági mentésére (RAID1), és megtekintésére, továbbá jó lenne ha még a nappaliban lévő 2020as LG tévén is meg lehetne tekinteni róla az így összegyűlt összes multimédia tartalmat. (Több darab felhő előfizetés helyett a NAS jobb lenne, plusz menne róla a TV-n a cucc)

DS218play-t találtam ami szimpatikus mert ebben már 1GB RAM van, viszont ha jól értem a fél giga RAMos DS220j újabb, és ugyanazt tudná? Mert az előbbi kb ~90eFt, utóbbi viszont csak ~60eFt, hol a csapda, mit nem vettem észre? Vagy hol fog ez a különbség jelentkezni? Például a fényképeken a tárgyfelismerést nem tudja az olcsóbb modell (csak az arcfelismerést) de ez mennyire parasztvakítás, és mennyire működik a gyakorlatban? Mintha a 4K átkódolásban is lenne a kettő között különbség, de ebben is segítsetek légyszíves, hogy szükséges lehet-e ez nekem, mert ha jól értem Dlna-t fogok használni, ahol meg nincs ilyen, mert maga a fogadó eszköz kódol úgyis? 4K-s saját tartalmunk már van, illetve néha virágboltból is biztosan kerülne rá, szeretném, hogy minél jobban "jövőbiztos" készülék legyen.
A Ds220 és DS220+ viszont már drágának tűnik, ha nem indokolt, nem költenék ennyit rá. Vagy?

Melyik lenne az optimális választás, ilyen célra? Nem szeretnék túllőni a célon, hogy kilóötvenért' veszek valamit, amit majd baromira nem használok ki, de ha az kell és működik, akkor persze.

Előre is köszönöm! :R

(#67791) AiRLAC


AiRLAC
addikt

Jövőbiztos: DS220+.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67792) Rommel6600 válasza AiRLAC (#67791) üzenetére


Rommel6600
őstag

Ezt értem, de kifejtenéd légyszíves, hogy ez nekem mint mezei júzernek mit takar, vagy mit fog? A 8K-t gondolom az sem fogja majd támogatni, de a gyakorlatban mi lesz majd a különbség a jövőben a DS220+ és a ma olcsóbb társai között? Nem lassul majd be? Bírni fogja azt is ha egyszerre hárman kódoltatunk vele 4K-t? Tudok majd vele bitcoint bányászni? Köszönöm

(#67793) Magnat válasza Rommel6600 (#67790) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

118, 218 PLay, 218, 418, 220j ezek mind ugyanaz a chipset eltérő lemezszámmal és rammal. 220+ más ketagória, inteles chipset, bővíthető memória, ssd slotok cache-nek. Abban igaza van AirLAC-nak, h a 220+ tovább lesz elég, de lehet, h arra amire neked kell, gyengébb vas is elég. Átkódolás akkor van, ha az eszköz amin lejátszol vmiért nem tud megbirkózni az adott formátummal, nekem ncore-ról leszedett cuccokkal még nem volt ilyen bajom szerencsére. Sajnos én ezt az AI dolgot egyáltalán nem próbáltam, általánosságban azt mondanám, h minimum az 1 GB ram amivel én vennék nast, de volt itt olyan kolléga nemrég aki talán pont 220j-vel kapcsolatban írta, h sokkal rosszabbra számított és a webes felülete kicsit nyögvenyelős, de ha már be val állítva akkor működik jól 512 megával is. De mondom még egyszer, ez nem saját tapasztalatom, pár hónapig volt 218Playem, de azt is jobbára filmekre és adattárolásra használtam, szóval várd meg, hátha kapsz infót vkitől akinek van olyan vasa ami téged érdekel.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#67794) AiRLAC válasza Rommel6600 (#67792) üzenetére


AiRLAC
addikt

" 4K-s saját tartalmunk már van, illetve néha virágboltból is biztosan kerülne rá, szeretném, hogy minél jobban "jövőbiztos" készülék legyen."
Esetleges 4K újrakódoláshoz fog kelleni a CPU teljesítmény, az "AI alapú fényképindexelés"-t csak sejtem mi lehet, de nem véletlenül nem támogatja a lassabb CPUs NAS az összes funkcióját. Intel processzorral (igazából x86_64 processzorra) lesz Docker, azon pedig minden modern (cloud native) applikáció fog futni. A közeljövőben szerintem teljesen x86_64-re vált majd a Synology, szóval a jövőbiztos (Synologynál ez 6-8-10 év is lehet, számold ki évente mennyibe kerül így) az lenne ha Intel procis eszközt vennél.
Ja és bár otthoni felhasználásra elég a gyári 2GB ram kb. mindenkinek ami a DS220+-ban van, de igény esetén ezt bővítheted is, ellentétben az arm procis vonallal.

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#67795) Downsampling


Downsampling
senior tag

Sziasztok!

Új vagyok Synology-ban.
Nem rég vettem használtan egy nagyon jó állapotú DS215J-t, ami nekem filmnézésre, zenehallgatásra kell csak. Viszont nagy szükségem lenne az SMB és/vagy NFS megosztásra. Ami egyelőre nem megy. Az eszközeim csakis a DLNA kiszolgálót látják a NAS-ból, ami nem rossz, de nem is az igazi. Egyedül a Win10-es laptopom látja a megosztott video, music, movie mappákat. Ez hogy lehet?
És még valami: az SMB-nél WINS kiszolgálónak mit kell beállítani?
Köszi szépen!

(#67796) Magnat válasza AiRLAC (#67794) üzenetére


Magnat
veterán

No offense, de sztem ez a Docker dolog kicsit túl van már lihegve itt a topikban ... amire neki kell a nas arra sem kell egyáltalán, de én meg lennék lepve ha a Syno tulajok 5%-a egyáltalán telepítette volna bármikor életében.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#67797) krisztiand


krisztiand
csendes tag

Sziasztok!

A fórumtagok segítségével sikerült megvennem az első NAS-om (DS220+/IronWolf 4TB). Segítenétek, hogy mik az első ajánlott lépések? Szeretnék torrentet beállítani rajta, átmásolni a 4K-s filmeket (egy WD MyCloud-ról), és ha menni fog, beállítani a HomeBridge-t, mindezt ez MacBook Pro-ról (kábel nélkül). Miket javasolnátok?
Köszönöm!
Krisztián

(#67798) lewisfm válasza Rommel6600 (#67790) üzenetére


lewisfm
aktív tag

Szia!

DS118-am 1 GB RAM, ugyan az az ARM V8 alapú Realtek RTD1296 CPU.

Nem rossz, nem rossz, de ha újból vásárlás előtt állnék, akkor kiköhöném jelen esetben a DS220+ árát, mert a képességeinek a korlátjába ütköztem:

- nincs értékelhető hardware videó transzkódolás
- nincs Docker, ami alapvető szolgáltatás, mert ezzel lehet megoldani, hogy mindent fajta szolgáltatást IS lehessen a NAS-ra telepíteni, olyant is, amihez nincs package
- Active Backup for Busines nincs, ami hasznos lenne nekem pl. arra, hogy a családban lévő laptopokról teljes biztonsági mentés készítsek, s ebből tudjam clean módon visszaállítani a laptopot
- nem lehet RAM-ot bővíteni
- több szolgáltatás esetén hamar elfogy a CPU
- a torrent egész jól fut rajta, de cseréba a NAS válaszreakciója a 2. aktív torrent hozzáadásánál érezhetően romlik: ha éppen fut a letöltés, akkor egy következő letöltést már lassan lehet hozzáadni, aztán egy 5. letöltés hozzáadásánál előfordul, hogy közben már a Video Station + DSVideo, vagy DLNA + TV alapú videó lejátszás timeout-ra fut
Főleg akkor, ha sikerül kihajtani a torrentnek a sávszélességet, s sok peer-t sikerül bevonnia a letöltésbe.
Ilyenkor néha 37 Mbyte/sec letöltési csúcsot is elér, de tipikusan 20 Mbyte/sec körül szokot tölteni.

Most gyüjtök egy DS720+-ra, vagy inkább a leendő utódjára.
Mire megjelenik, addigra meg is lesz az ára.

A mostani DS118 meg marad backup NAS-nak, elviszem a szüleimhez, s így lesz georedundancia, azaz offsite backup.

Valahol eleve ez volt az eredeti elképzelésem ezért nem bántam meg.

(#67799) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

Sziasztok!

41 felhasználó van, és következőt nem engedi beállítani:

Hiba üzenet:
A felhasználók száma értéket nem haladhatja meg.

Hol lehet ezt megadni mert nem találom?
Előre is köszi

(#67800) dkess válasza Zlcsi (#67799) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Melyik Synology NAS ez? Avagy XPenology a HP MicroServer -en? Utóbbi esetén melyik van telepítve pontosan?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.