Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21023) Mauzes válasza Essejó (#21016) üzenetére


Mauzes
őstag

Uhh, köszi! Sok az új infó, hadd kérdezzek párat:

1. És miért váltott az ismerősöd QNAP-ra és mi volt a tapasztalata?

2. A Xpenology-ról azért nem gondolkodtam, mert nem is tudtam, hogy létezik. :) Igazából még most sem tudom pontosan, mi ez, utána kell járnom. Amiről sokan írtak, hogy lehet építeni olcsón saját gépet FreeNAS-szal meg ilyesmi, de sem a mókolás, sem a kevésbé fasza szoftver nem vonzott. A Syno-mat megvettem dobozosan, drágán, és pikk-pakk működött, nagyon jól, sok funkcióval, mobil appokkal, stb.

3. Most akkor ezzel a Xpenology-val lényegében egy akármilyen gépet (pl. microserver) ugyanúgy tudnék használni, mint egy eredeti Syno-t? DSM, távoli elérés, Syno gyári csomagok, mobil appok, stb, minden kb. teljesen ugyanolyan?

4. Az alatt mit (hány Ft-ot) értesz, hogy a 110k-nak a töredékéből összerakok egy megfelelőt? A Syno ugye azért is nagyon jó, mert kicsi és halk. Ezek fontosak, mert a nappaliban van a cucc. Meg az építés azért meló és idő, nem biztos, hogy annyival olcsóbb lenne, hogy ez megéri. Vagy vannak olyan előre összerakott kis gépek, amik jók lennének nekem? Ezt a HP Microservert nézegettem, de ebből sem találtam olyat, ami jóval olcsóbb, és erős a CPU-ja.

5. Arra van tapasztalat, hogy 4 lemez mennyivel zajosabb, mint 2? Mert zaj miatt a 2-t preferálnám, viszont 4 db 3GB-os WD Red amúgy olcsóbb, mint 2 db 6GB-os, és RAID-ben még több helyem is lenne.

Előre is köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.