Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Kémfotón az Opel Astra GSI
250 lóerővel jöhet az Opel Astra GSI -
Petyyyyy
addikt
Y20DTH - 11K km alatt megevett 1L olajat. A gazdi szerint a turbó csipegeti. Azt mondja leszedte a turbó utáni csövet ami a coolera megy és csöpögött az olaj. Honnan kerülhet oda az anyag?
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
a hozzáértésetekre lenne szükségem.
Adott egy 95-ös 1.2-es Corsa B aminek kb. 4 hónapja vagyok gazdája.
Amikor csak tehetem bújom az autós oldalakat
Mivel túl sokat nem tudok az autó múltjáról, ezért nem szeretnék kockáztatni.Összeállítottam egy listát a kezdeti csere alkatrészekről:
- légszűrő
- pollenszűrő
- gyertyák
- szelepfedél tömítés (sajna köpi a cuccot rendesen)
- vezérműszíj (elég a szíj, vagy görgők, feszítők, vízpumpa is csere legyen?)
- olaj, olajszűrőEgyenlőre ennyi.
Ha ajánlotok még valamit, vagy ezek közül esetleg valami felesleges, akkor kérlek jelezzétek.
Egyes alkatrészeknél milyen Márkát ajánlanátok?
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek. -
gban
Közösségépítő
Nézegettem, mondjuk úgy, hogy megérte mert már semmi kétely nincs bennem hogy nem alternatíva.
Létezik hogy ezek még nem szervókormányosak?
Vagy a fogasléces az a rendszer, de attól még lehet rásegítő?Ami szép: az F csomagtere (nem a kombié) 360 liter. Ennél a kombié 355.
"Corsa kombi"Postázást nem vállalok.
-
F_Gergely
őstag
válasz Petyyyyy #50108 üzenetére
az nem sok, nekem többet eszik. pontosabban nem eszi valahol elfolyjik, de fogalmunk sincs hol, már többször lett nézve, felemelve stb. mindig van pár csepp a kocsi alatt, de egyszerűen leszarom, nem akarok most foglalkozni vele. Valamennyit lehet hogy eszik de mivel csöpög is belőle nem tudom az arányt hogy mennyi csöpög el és mennyit eszik meg.
Más:
Tegnap este jövünk haza, lámpánál mellettünk egy B Corsa-s gyerek, már láttam rajta ő bizony itt most be fog előzni vad gyorsulás lesz és juj juj. Lámpa vált gyerek csikorgatja a gumit és üvöltő motorhangon megindul a kis 1,2-es autó. És látszott a fején hogy ő most elégedett, mert legyorsult minket.
Ezek az emberek ilyenkor mit hisznek? Kicsit nagyobb gázt nyomok, elpörgetem 2 ezerig a motort és két kört ráverek
Szerencsétlen autó annyira szakadt volt, azt vártam mikor robban fel, olyan hangja volt -
AMD Power
titán
Lada 4x4 2.8 milliótól. Ezzel a belsővel? Hol vagyunk? 1985-ben? Vicc az egész.
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
válasz AMD Power #50121 üzenetére
az hogy full új fejlesztés, én pl kifejezetten utálom, mert ha van valami gyári hiba vagy arkámi ezek még nem publikusak. Aztán valaki megveszi és 100-200 ezer km múlva kiderülnek mi a hátulütője. Nem véletlenül vannak a facelift.ek.
Hiába hiperúj fejlesztés és akkor is csak egy astra. Én telefonból sem veszek úgy hogy rögtön azonnal megjelenés napján. Kell egy fél év amíg a gyári hibák kiderülnek. -
Kickass
őstag
válasz Petyyyyy #50108 üzenetére
Ahogy írták is a turbo is olajhűtésű, ott is elmehet, bár akkor azért kell lökni némi kékes füstöt.
Plusz ha még valahol ki is nyom egy kicsit (szelepfedél tömítés, főtengely szimmering) akkor ez a fogyasztás nem vészes.
Nálam fél liter körül van szintén 10-11ezres olajcsere periódus alatt. -
nagyúr
Üdv!
Tud valaki valami jó oldalt,ahonnan olajat lehetne rendelni jó áron?Esetleg akciós kedvezmény valahol?
Most öntöttem fel a gépet,ezzel el is fogyott.
4 vagy 5 literes Total Quart 7000 10W40 kellene. -
Calogero
addikt
válasz F_Gergely #50122 üzenetére
Facelift kiadásokba nem sokat szoktak változtatni a technikán, max egy kis külalak változás megy esetleg új motor kerül a palettába.
H Astra esetén is csak ezek történtek
- Fekete első lámpák krómra cserélve
- Tej üveg hátsólámpák füst színűek lettek
- a első ködlámpa rész nem csíkos, hanem rombusz mintás lett
- 1,6 105Le motort leváltotta a 115Le-s változat (nem azért mert a 105 lovas rossz volt)A javított kiadásnál ugyanúgy megmaradtak a CIM modul problémák, a párásodó hátsó lámpák, a beázó első toronyházak.
A CIM modul rögzítési problémákat 2008 végen 2009 elején kezdték orvosolni visszahívással. A facelift 2007 tavaszán jelent meg. De ott is volt olyan autó hogy az eleje faceliftes, de a hátsó lámpák még a régi tej üveg burás volt (még az maradt raktáron )A facefilt nem más mint, hogy úja csomagolják a már meglévő technikát, hogy tovább fusson a model, és újabb bőrt húznak le a vásárlókról.
-
Petyyyyy
addikt
válasz F_Gergely #50116 üzenetére
Nahát. Nekem kicsit feldolgozhatatlan a dolog, eddig egyik Astra sem ette az olajat ami nálunk volt.
Lehet alá is kukkantok majd az enyémnek, pár napja már egyhelyben áll.A villám mcqueen gyerekek majd megnyugszanak, ha egy normális autó lesz alattuk és nem csak a száguldásban találnak örömet. Remélhetőleg.
Kickass - Köszi az infót, ezt azért majd én is észben tartom.
-
F_Gergely
őstag
válasz Calogero #50128 üzenetére
Én a vectrából, omegából indultam ki ott azért igen sok mindent cseréltek/változtattak mikor facelift váltás volt. Tévhit hogy pl B vectra csak külsőben változott.
Lehet a mostani autóknál már csak valóban külsöleg optikáznak picit és ennyi, ezt nem tudom. De régen nem igy volt. -
lsebestyen
addikt
válasz AMD Power #50119 üzenetére
Ezt direkt meghagyták ilyen retróra, a külseje is ua szinte mint az eredetinek, nekem bejön. Kérdés, h annyira jók is a menettulajdonságai . Lenne egy tanyám ilyet vennék az tuti. Csak mondjuk azért lehetett volna erősebb kivitelben is.
-
Borokafa
őstag
válasz lsebestyen #50133 üzenetére
Legendásan jó terepjárók, még mindig kevés a hozzá hasonló ezen a téren.
-
Petyyyyy
addikt
Na, most meg az az infó érkezett, hogy az EGR szelep "szuszogójánál" ereszt. Ez valid lehet?
Lehet javíttatni vagy helyből csere?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Declare
őstag
válasz AMD Power #50135 üzenetére
Itt ez teljesen lenyegtelen aki ezt veszi, annak egy olcso, olcson fenntarthato auto kell, amivel atmegy arkon bokron, kihuzza a szarvast a szedresböl stb, majd a vegen egy slaggal kivereti a belsejet is. Nem igazan van alternativa. Mai napig lada nivak vagy suzuki szamurajok a kedvencei a vadaszoknak, erdeszeknek.
Egy mitsu l200 vagy nissan navara 7-8 millioba kerül es fele olyan terepjarasi kepessegei nincsenek mint egy lada nivanak
-
zolikaDB
veterán
-
AMD Power
titán
Opel Meriva és Peugeot 3008: édestestvérek
Kell ez nekünk.... remélem azért nem szúrják el.
-
Petyyyyy
addikt
válasz trassher #50143 üzenetére
Csak nem telifény lesz? Nem emlékszem, hogy akkora baj lett volna a tütüddel.
Nálam is lesz baj jövőre. Első fékbetétek, olajak + szűrők, szíjak, rendszámtáblavillany, ablakmosó fúvóka, szívósor tisztítás, xenon trafó, első ablaktörlők, MID kijelző, digit klíma kijelző. Meg van egy nagyobb pötty a motorházon, azt is javítani kellene. Akinek ennél hosszabb a listája, az festi magát.
-
nagyúr
válasz trassher #50143 üzenetére
Nekem az idei ev volt brutal, tavasszal futomufelujitas, 4 gatlo, szilentek, stabpalcak, utana nyaron vezerles csere gyari cuccokkal + olaj, fek, hutofolyadek csere, aztan teli-nyari gumiszett + alufelni, osszel fenyezes, lakatolas, alvazvedelem, uregvedelem, telre meg egy kis hifi jutott Jovore remelem lightosabb evet zarok auto teren
-
Jofi81
őstag
válasz tboy93 #50145 üzenetére
Nekem volt idén teljes motorfelújítás, kuplungcsere, új benzinpumpa, önindító javítás, klíma utólagos beépítése, hátsó elektromos ablakemelők cseréje, fényszórópolírozás, első ülések cseréje, ablakmosó fúvóka és akkucsere. Jövőre még lesz egy hátsó kipufogódob, remélem, más nem.
-
F_Gergely
őstag
Engem nem tudtuk uberelni a felujitasok/javitasok teren, le se irom mert egy oldalt betoltene a poszt. De jovore marad a kasztni, meg szeretnek egy alvazvedelmet.
-
AMD Power
titán
Én ezek után egy szót nem szólok!
Nekem ebben az évben ezek voltak.
- Nyári papucsok
- Komplett vezérlés
- Kötelező olaj + szűrőcsere (szívósor tömítés is volt)
- Index kar csere
- és most ez a fékpatron csere
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.