Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:43:10

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49051) mohabá 007 válasza AMD Power (#49045) üzenetére


mohabá 007
aktív tag

Az nagyon baráti ár. :K esetleg megismertek,és bűntudatuk volt a dísztárcsa rongálásért ha jól emlékszem. :) Szerencsére mi még olcsón megússzuk,mivel nincs ez a defektfelismerő bisz-basz :DD

Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

(#49052) mohabá 007 válasza Borokafa (#49044) üzenetére


mohabá 007
aktív tag

Most néztem a J-t,valóban bonyolultabb :O (szerintem ez már feleslegesen túlbonyolított,és csak kötelező adónak tartom.)Ha csak jelez a műszer,de semmi egyéb,tudomásul kell venni,és kész……”(pl. négy téli gumiabroncs), a vezető információs központban megjelenik egy üzenet: A gumiabroncs-levegőnyomás ellenőrző rendszer nem működik...”
Tavasszal meg visszamegy az eredeti kerék,azt meg megcsinálja magának az autó igaz?
Automatikus tanulási funkció:
Kerékcsere után a gépkocsinak kb:20 percig álló helyzetben kell lennie,mielőtt a rendszer újraszámítja a paramétereket. Az ezután következő tanulási folyamat kb:10 percig tartó, legalább 20 km/h sebességű haladást igényel. Ekkor $ jelenhet meg a kijelzőn, illetve a nyomásértékek váltakozhatnak a vezető információs központban.Ha a tanulási folyamat közben probléma merülne fel, egy figyelmeztető üzenet jelenik meg a vezető információs központban.

[ Szerkesztve ]

Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

(#49053) Calogero válasza xrvman (#49030) üzenetére


Calogero
addikt

A benzinszűrő egybe van építve tankkal H Astra esetén.

Ma megvolt a tesztvezetés

Külső: Nagy tetszik az autó formája, az eleje az nagyon bejött. Sajnos nem a Led fényszórókkal volt szerelve.
Hátsó szélvédő egy kicsit kicsire sikerült, így nagyon jól jön a tolató radar. Jobban oda kell figyelni tolatásnál, mint H Astra esetén.

Belső: Jobban tetszik a belső mint a H Astra esetén, Tempomat kezelése kormányról nekem kényelmesebb. A tempomat sajnos nem adaptív, pedig minden technológia adott, hogy az legyen. Ha túl közel mész az előtted lévőhöz akkor csak jelez, de nem avatkozik közbe. A ráfutásos védelmet nem lehetet kipróbálni. Az km óracsoport szebb mint a H-és, de nem jobb mind a XC60- óracsoportja. A teszt autóba fekete zongora lakkos közép konzol volt, ami nagyon gyűjti az új lenyomatot, és a port. Az érintőképernyős kijelző nagyon jó helyen van , és jól látható. Már nincs olyan sok gomb mint a J Astra-nál. Közép konzol értékelése jobb mint a H Astráé, és jobban bejött mint a Volvoé. Az ülések kényelmesek elöl,hátul. Tágas hátsó lábtér. Sajnos nem a AGR fitnesz ülés volt benne.

Motor: A teszt autóban 1,6 (136Le 320Nm) diesel volt 6 sebességes manuális váltóval. Nagyon jól mozgatta a kasznit. Opel esetén viszonyítás alapom 1,4 (90Le) 1,7(100Le)) Ezeknél sokkal jobb az 1,6-os motor. A váltó rövid úton és könnyen jár (még 125km volt az autóba), bár közel vannak egymáshoz a fokozatok. A sok automatázás után elsőnek sikerült lefulladnom vele :) (az asszonyak kétszer :P) 60nál hatodikban sem volt gond, bár nem volt olyan dinamikus innen a gyorsítás mint a Volvomnál.
A motor nagyon csendesen járt, bent ülve szinte nem is hallható, nem úgy mint 1.4 és 1,7 esetén.

Összvélemény: Jobb mint a H Astra.
Megvenné az autót: Igen, másodiknak autónak.
Lecserélné a Volvót erre?: Nem
Év autója címet én odaadnám neki.

Kérdeztem őket az új motorokról, új motor paletta januártól lesz elérhető 1.6 diesel, és 1.7 benzinről beszéltek, de szerintem az 1,8-as lesz az. Az hogy ezek lesznek-e automatával, azt nem tudták megmondani. A kombi 2016 márciustól lesz majd kapható.

(#49054) haddent válasza mohabá 007 (#49051) üzenetére


haddent
addikt

Egy újabb rendkívül hasznos és érdekfeszítő fejlesztés ami semmi másra nem jó csak hogy szórni kelljen a pénzt... :W

(#49055) mohabá 007 válasza haddent (#49054) üzenetére


mohabá 007
aktív tag

Pontosan. :K Ami valóban fontos lenne közlekedés biztonsági szempontból azokat meg nagyívben lesajnálják. :O (vóna egy-két ötletem :DDD )

Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

(#49056) Borokafa válasza mohabá 007 (#49052) üzenetére


Borokafa
őstag

Igen, ez a verzió lesz nálam :) ezért nem is sietek a téligumi cserével, majd ha kezd csúszós lenni akkor felteszem őket. A gyári Michelinek addig bírni fogják, amúgy sem szoktam száguldozni.

(#49057) Calogero válasza Findzs (#49032) üzenetére


Calogero
addikt

Én a H Astrába ilyet használtam: [link]

(#49058) HoaryFox válasza Findzs (#49027) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

WTF? :Y
Nem is tudtam, hogy gyártunk ilyet is... a mocskok ;]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#49059) mohabá 007 válasza Borokafa (#49056) üzenetére


mohabá 007
aktív tag

Hát már én is rég kigyógyultam ebből a cikk-cakk-ban száguldozós tempóból.(no meg pénzem sincs több 10 ezres büntikre) :N Azért autópályán,autóúton a 80-as átlagot a trabim is röhögve viszi. :K
Remélem idővel leszel annyira kíváncsi,hogy hasonló körülmények között 110-120 átlaggal mennyi lesz a fogyi. ;)

Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

(#49060) Borokafa válasza mohabá 007 (#49059) üzenetére


Borokafa
őstag

Volt egy Görög túránk a nyáron, 4 személy + tele csomagtartó, a 3k kilométer átlagfogyasztása 6,5 l volt. Bejárattuk. Sajnos most itt városban már nem annyira jó, 8l körül van

[ Szerkesztve ]

(#49061) AMD Power válasza Calogero (#49053) üzenetére


AMD Power
titán

Irigyellek!! Akkor nem csak külsőre lett jó... látszik a gépen,hogy az Opel nagyon oda tette most magát. Ezt érzem amúgy az E Corsánál is.

Borokafa 8l? Nem sok. Tudod miért? Néz meg engem. 1 tonnás 60Le öszvérrel. 7.5l lazán bever télen városban. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#49062) haddent válasza AMD Power (#49061) üzenetére


haddent
addikt

Nem eskudnek meg ra de szerintem meg ma is tesztvezetes vam Opel Delpestnel is (Toth).
Ki kene nezzek itt van 5percre. Az 1.8turbo benzint betorom nekik szivessegbol ;]

(#49063) Calogero válasza haddent (#49062) üzenetére


Calogero
addikt

Itt 20-21 között volt üdítős, pogácsás bemutató. És amíg tartott, addig be lehetett adni az autót ingyenes állapot felmérésre. (Hátha találnak egy kis javítani valót és lehet fizetni) ;]
Ugye én mindig márkaszervizbe hordtam az autót, a kereskedő postán küldött egy meghívót, és egy 5000 Ft-os szerviz kupont.

(#49064) diegho


diegho
nagyúr

Totalcaron mindig csodálkozok, hogy mennyire tolja a nepperűző a Jazz-t, hogy mekkora hely van benne, mennyire jól pakolható stb. Nem értem a Meriva miért nem kerül szóba soha, hiszen amíg a Jazz-be beülni sem tudok!! addig a Meriva-ban habzsi-dőzsi van, a csomagtartóba bedobom lazán a két babakocsit, az meg, hogy 5 gumit beteszünk a Jazz-be nem nagy kunszt én is beteszek 5-öt és három utazótáskát úgy, hogy a hátsó üléseket nem mozdítom előrébb.

(#49065) haddent válasza diegho (#49064) üzenetére


haddent
addikt

Mert nyílt titok, hogy az egész TC japóbuzi :))
Ez nem baj, én meg tudom érteni. És igazából sehol nem ígértek teljes objektivitást, de néha tényleg kicsit sok már

Calogero hát lehet, hogy lekéstem. Pedig akartam csak nem jutott eszembe jelentkezni. Mindegy :(

Gergőke88 Akkor ez mi te nagyon képben lévő? Már annyira hiányoztál ide megint kötözködni, nyugi volt pár napig nélküled :N

[ Szerkesztve ]

(#49066) Gergőke88 válasza haddent (#49062) üzenetére


Gergőke88
addikt

Nincs is 1.8 turbo.... Képben vagy nagyon.

(#49067) Calogero válasza Gergőke88 (#49066) üzenetére


Calogero
addikt

Kérdeztem őket az új motorokról, új motor paletta januártól lesz elérhető új 1.6 diesel, és 1.7 benzinről beszéltek, de szerintem az 1,8-as lesz az. Az hogy ezek lesznek-e automatával, azt nem tudták megmondani. A kombi 2016 márciustól lesz majd kapható.

(#49068) haddent válasza Calogero (#49067) üzenetére


haddent
addikt

Na most értem haza, megvolt nekem is. Lesz 1.8 turbó benzin ;) De lehet, hogy csak az OPC -ben.

Külső: tetszik, szép, nagyon szeretném ha ilyenem lenne, de nagyon szeretem a H -át és az F -et is. Nem érzem azt, hogy egyből szerelmes lettem. Nekem túlságosan "meg akarok felelni mindenkinek". De gyönyörű, csak túlságosan általános. Kéne rá egy-két egyedi elem utólag ;]

Belső: sokkal modernebb. Sokkal puhább. Nagyon full extra, nagyon kényelmes, hátul is kényelmes, tágasnak hat, kellően letisztult még nekem is pedig utálom a sok gombot meg hülyeséget. Szerintem tökéletes lett belülről. A kormány vékonyabb a H -nál, nekem ez annyira nem tetszik.

Motor: 1.4 turbó benzinnel mentem, 150LE. Egy kicsit sem vagyok elájulva... Sokkal, sokkal sokkal többet vártam tőle. Egyetlen dolog ami jó érzés volt, hogy alacsony fordulaton/indulásnál olyan "dízelesnek" tűnt a jó értelemben véve. Semmi más. Meg is pörgettem, nem érzem azt a szép nyúlást, ahogy felépül a nyomaték, épül a teljesítmény, végig ugyanolyan, dögunalom. Cserébe 4-4500 körül meghal, felsüvít a turbó mintha disznótvágnék és kihal, lehal. Nem tetszik.. nem jó, biztos nem cserélném be rá.
Ami még idetartozik, hogy sokkal, ezerszer kényelmesebb vezetni. Köszönhetően ugye a turbónak nagyon alul, meg gondolom az egész ECU minden más. Sokkal jobban besegít, a váltás sima, túl sima. Minden annyira sima hogy kicsit hánynom kell tőle. Nem lehet egy jókedvű erős gyors váltást rárugni mert nem engedi össze a tárcsákat, érezni-hallani hogy üresbe pörög..

Összességében egyértelműen óriási előrelépés. A nagyközönség imádni fogja, én is imádnám majd 40 évesen ;] . Olyan mintha bármilyen tizenmilliós autóban ülne az ember. Nagyon, nagyon kényelmes, puha, finom, segít, szolgál. Viszont minden nyersség kihalt belőle, azért ez nem feltétlen jó, szerintem, nekem.

De tény, hogy megvan az az érzés mint az F után a H -ba ülni. Hogy hát igen, ez 2 generáció, most űrhajóba ültem át? Csak amíg (számomra) a H az F -után kb. annyit ad, hogy iszonyat jó fékek és egy nagyon kellemes VVT 16 szelepes moci de semmi sallang, addig ez már inkább tenyérbemászó.

[ Szerkesztve ]

(#49069) AMD Power válasza diegho (#49064) üzenetére


AMD Power
titán

Persze!

TC minden mi VAG és Japán az jó. A többi már annyira nem.

Gergőke88 Kivételesen pont te nem vagy most képben! ;)

És igen lesz 1.8 Turbó. :U

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#49070) F_Gergely


F_Gergely
őstag

1.2, 1.4, 1.6 hol vannak a nagy motorok? 2.0, 2.2 vagy 2.5, 3.0.
Oke hogy turbo meg kirnyezetvedelem meg salamon fenyesitett toke, de inkabb veszek egy 10 eves de nagykobcentis autot mint egy uj 1.4 vagy 1.6 autot. Bar utobbi veszely nem fenyeget, elvbol nem vennek ujonnan autot. En regimodi vagyok egy motor legyen nagy, inkabb tulmeretezett mint alulmeretezett.

(#49071) diegho válasza F_Gergely (#49070) üzenetére


diegho
nagyúr

Így van. Ezek a turbós tömegszutykok nem igazán fognak meg. A VW kezdte el ezt, van is probléma velük.

(#49072) haddent válasza F_Gergely (#49070) üzenetére


haddent
addikt

így van :R

diegho szerintem nem baj hogy elkezdte meg van ilyen is. Csak lehetne másmilyen is ettől még.

(#49073) F_Gergely


F_Gergely
őstag

Hiaba huszoneves auto barmikor elfogadnam ;]
Bar lehrt ez mar inkabb harmincX eves de akkor is johetne csak tankolni nem tudnam :DD
[link]

[ Szerkesztve ]

(#49074) Calogero válasza haddent (#49068) üzenetére


Calogero
addikt

Vajon a 3 hengeres 1,0 Turbo milyen lehet :F

(#49075) Markizmark válasza Calogero (#49074) üzenetére


Markizmark
addikt

Valószínűleg kis méregzsák.
Nekem az 1,2-es 3 hengeres b corsa se tetszik. Furcsán jár.

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#49076) trassher válasza F_Gergely (#49070) üzenetére


trassher
addikt

Ez csak arról szól hogy rájátszanak az átlagautós tévképzeteire. Kis motor, keveset fogyaszt, kevésbé szennyező. Persze ez szép és jó csak a kihegyezett üzemórás lomok élettartamban sehol sincsenek. Ez épp olyan mint a sok hybrid fanatikus esete hogy "jajj de zöld vagyok". Hogyne, az akku előállítás teljesen környezetbarát és a használt tárolása is. :)

Redmi Note 7

(#49077) Gabis


Gabis
őstag

Sziasztok,
van egy 1.2-es C12NZ B Corsa-m.
Néhány hónapja vettem csak és szeretnék pár dolgot kicserélni(tetni) benne.
Eddig kapott:
- 4 téli gumit
- 1 új vízhűtőt

Amit szeretnék még első körben:
- OSRAM H4 SILVERSTAR 2.0 izzókat (A H4 jó bele ugye?)
- szelepfedél tömítés (ezzel kapcsolatban már kaptam korábban segítséget tőletek :R )
- ablaktörlőlapátok
- levegőszűrő

Második körben:
- MANN-FILTER W 712/75 olajszűrő (Vagy inkább jobb a gyári?) + olaj
- gyertyák
- vezérműszíj
- akkumulátor

Bátran hívjátok fel a figyelmemet olyan dolgokra amire érdemes odafigyelni egy ilyen korú autónál!
Ahol írtam márkát esetleg jobb alternatíva ajánlását is szívesen fogadom.
Előre is hálás köszönetem :R

(#49078) Gergőke88 válasza AMD Power (#49069) üzenetére


Gergőke88
addikt

1 cikket mutass az 1.8 turborol. En sehol nem talaltam, Opel honlapon sem...

(#49079) F_Gergely válasza trassher (#49076) üzenetére


F_Gergely
őstag

Kis motor keveset fogyaszt, ezt valahogy sose ertettem. Meg mihez kepest? Betolod a klimad azt pirosnal ledadog a kocsi :D
Palyara kiviszed es nem megy cserebe sokat fogyaszt es porog mint a koffeinfuggo mokus.
Hibrid autot ne is mondd ismerosom allandoan ezzel nyuz hogy ilyet akar venni es nem gyozom lebeszelni. Raadasul ilyenhez hozzanyulni mar nemnigazan tudsz otthon a markaszervizt meg gondolom nem kell bemutatnom...

(#49080) trassher válasza F_Gergely (#49079) üzenetére


trassher
addikt

De az átlag autósban ez él hogy keveset fogyaszt, a sok ccm pedig sok-sok üzemanyagot használ. Az ilyenek örülnek hogy literes pöcsköszörűk 100-110 lóerősek de arról fingjuk nincs hogy nem tartós.

Redmi Note 7

(#49081) Calogero válasza Gergőke88 (#49078) üzenetére


Calogero
addikt

[link]

trassher: Sőt még van olyan akiben az is él, hogy kis köbcenti kevesebb biztosítási díj.

[ Szerkesztve ]

(#49082) gban


gban
Közösségépítő

Ez mi a túró lehet?

F, 1.4, 60 ló, az akku mögött, a gyújtótrafó mögött - alatt picit.

Más.
Úgy döntöttem, felhozom az akkut, feltöltöm, mewrt jön a hideg, és nem akarok meglepődni.
Plusz okulva a korábbi kiszáradásából, arra is ránéztem. 4 deci ráment így egy év után, bár most a lamellák tetejéig ért még a víz.
Feltettem tölteni, alig veszi fel az áramot, vagyis a töltöttségével nem volt gond.
Viszont a test sarujának csavarja erősen berohadt, nagy nehezen leszenvedtem az anyát, és felhoztam, megolajoztam, bejárattam.
A sarukkal mit tegyek, ha már úgyis ügyködök vele? Minimális korrózió látszik rajta.
Smirgli talán van, drótkefe nincs, fogkefe van.

Postázást nem vállalok.

(#49083) diablo1984 válasza gban (#49082) üzenetére


diablo1984
veterán

sarukat egy finom smirdlivel húzd meg a felfekvési felületeket és majd ha rakod vissza, akkor véknyan zsírral kend meg! az amúgy annyira nem természetes, hogy tűnik elfelé a víz belőle, anno én egy motorakkut szárítottam ki, igaz, azt fordítva kötöttem a töltőre és megfőztem mint a maggi tyúkhúslevest! mire észleltem a hibámat, már hasa volt a víz(sav) 90% már elment a fellegekbe! :D

(#49084) gban válasza diablo1984 (#49083) üzenetére


gban
Közösségépítő

Köszönöm.
Milyen zsírt használjak? Ide való nincs, csak konyhai.
Vagy műszer illetve motorolaj.
Víz: 1 éve töltöttem, napi használatban van, utóbbi időben napi araszolós dugóban, vagyis jó meleg van a motortérben. Nyáron meg a tűző napon szintén fő rendesen.

Postázást nem vállalok.

(#49085) zolikaDB válasza Calogero (#49081) üzenetére


zolikaDB
veterán

Az 1.6-os 4-es Golfos srác mondta nekem egyszer az enyémre, h 1.4-es, az keveset eszik... (Astra z14xe sedan)

(#49086) diablo1984 válasza gban (#49084) üzenetére


diablo1984
veterán

esetleg a sima gépzsír is lehet jó(én azt szoktam, mert van egy kiló itthon), de ha jól rémlik akkor a lítiumos zsír is jó hozzá.olajok nem.

(#49087) Findzs válasza diablo1984 (#49040) üzenetére


Findzs
addikt

persze nem lehet tudni lehet, hogy egy noname gyártóé még tovább is bírja
de ha már veszek olyat veszek ami nagyobb eséllyel lesz hibamentes

olyan ez mint az asrock alaplap
hiába raktam össze több 100 :Y ilyen gépet hibamentesen magamnak valahogy nem kéne :B

Calogero:
ez már nem fér bele a költségvetésbe :(
meg aztán az exideról írtak páran rosszat az árukeresőn is meg ha jól emlékszem itt a fórumban is

[ Szerkesztve ]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#49088) Petyyyyy válasza Findzs (#49087) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Be kell szerezni egy zselés akkut aztán csókolom. Biztos egy valag pénz, de már 8 éve megy.

Az Asrock lapom mrg 3 éve. :D Pedig Asus párti vagyok...

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#49089) Skizz válasza Findzs (#49087) üzenetére


Skizz
addikt

Érdemes megvenni az olcsóbbat+ egy csepptöltőt. Tovább fogja bírni. :))

(#49090) diablo1984 válasza Findzs (#49087) üzenetére


diablo1984
veterán

nekem is asrockom van..... :DDD

nem tudom, az exide-al mi a gond, de sok ember van, aki kifizet valami márkásért egy vagyont utána szapulja, mert csak indít, nem tankolja meg az autót, nem újítja fel a fékeket, csak indít, szörnyű, hogy ennyi pénzért csak ezt tudja az akku! :D

(#49091) HoaryFox válasza F_Gergely (#49073) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

Egy ilyet én is befogadnék :))

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#49092) Gergőke88 válasza Calogero (#49081) üzenetére


Gergőke88
addikt

Akkor ez jelenleg még nem kaphato. Valoszinuleg elobb kapja majd meg az 1.6 turbot (kombival vagy ha lesz akkor a GTC-vel), az 1.8 pedig az Insignia es az OPC motorja lesz. Nem lepodnek meg ha az Insigniaban jelenne meg elobb, majd az OPC Astraban plusz par loerovel.

(#49093) AMD Power válasza Gergőke88 (#49078) üzenetére


AMD Power
titán

Senki nem mondta ,hogy kapható.
Most beszéltem kompetens ismerősömmel és igen lesz 1.8 Turbo. :U

Szóval nyugodtan vissza lehet magadat fogni.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#49094) Gergőke88 válasza AMD Power (#49093) üzenetére


Gergőke88
addikt

"Ki kene nezzek itt van 5percre. Az 1.8turbo benzint betorom nekik szivessegbol"

(#49095) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Aztán egyszercsak ide kerülnek a képek is. [link]

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#49096) amargo válasza diegho (#49071) üzenetére


amargo
addikt

milyen problemakra gondolsz? csak azert kerdem, mert eselyes lesz egy golfra csere. es az 1.2 turbos.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#49097) Skizz válasza amargo (#49096) üzenetére


Skizz
addikt

Ó, tessen ráguglizni a közvetlen befecskendezéses kisturbósokra. Lesz mit olvasgatni. :DDD

1.2 tsi-ből mintha lett volna vezérléshibás széria, de ezt mondják meg a szomszédban.

(#49098) AMD Power válasza Petyyyyy (#49095) üzenetére


AMD Power
titán

Alakul jól van ez... ;)

Írj engem is oda. F Astra 2000/12 X14NZ Fehér 143000km. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#49099) diegho válasza amargo (#49096) üzenetére


diegho
nagyúr

Turbó elsősorban.

(#49100) trassher válasza Petyyyyy (#49095) üzenetére


trassher
addikt

Hogyan lehet jelentkezni? Privátban?

Redmi Note 7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.