Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
Szerencsére nem vagyok nagy mügyüjtö, így ez az elsö (és remélhetöleg utolsó) ilyen témájú kép a Vectráról.

Sajnos picit mélyebbre esett a pedál (egy városból kivezetö 3 sávos úton kattintottak le - amiböl aztán autópálya lesz - amin a kép után ~100 méterrel már 80 a limit, így felelötlen módon elöbb kezdtem gyorsítani, aminek 50k lett az eredménye.)
-
Szada85
aktív tag
A szomorúbb, hogy legtöbben a mostanra böséges tapasztalatok ellenére is elhiszik ezt a gyártók által nyomott marketingszöveget, pedig az évek alatt szépen meg lett cáfolva, és rengeteg tapasztalat alapján meg is lehet elözni a komolyabb gondokat.
Ugyanakkor a gyárnak is "igaza van" végülis. Valaminek az élettartama annyi, ameddig müködöképes, tudod használni. Márpedig a lánc tökéletesen kiszolgál az élettartama végéig, vagyis addig a pontig, amíg el nem szakad.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más kérdés, hogy ennek bekövetkezésekor jó eséllyel nem csak a láncot kell majd újra cserélni, de erröl mondjuk már böszen hallgatnak a srácok mindenütt.
-
tboy93
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Mondjuk a mai 307-es TC cikk után nekem is eszembe jutott, hogy haveroméknak volt 307-ese és én még olyan kacifántosan működő autót nem pippantottam. Random történtek meg dolgok. De tényleg. Ebben azért a sztereotípiának adok igazat. Olasz és francia elektronikát autóba tényleg képes úgy berakni, ahogy másnak nem jutna eszébe

-
Ahhoz hogy ez az átalakítás megtörténjen, nem elég az összes alkatrész, de azt még meg is kell tanítani az autóval, főleg ha kanyar követős xenon.
Amúgy OAHH adókban volt múltkor 150-volt csak a lámpák, kell hozzá még egy fényszóró mosó rendszer, plusz lőkös, na meg a fentebb említett tanítás. Meg munkadíj ha nem ért hozzá.Ezek mind gyári bontott alkatrészek. Igaz ezeken lehet sufni megoldásokat csinálni. De ha már belekezd egy ilyen volumenű dologban , akkor már legyen rendes...
-
pockhome
senior tag
Igen, pont ezt próbáltam, de nem jártam sikerrel.
Riasztóm nincs, nem is tudom van-e benne hogy őszinte legyek.
Ezt a kulcsot rendeltem HU46-os szárral, hátha át tudom tenni bele a meglévőt és még maratni sem kell.
Remélem át lehet tenni az immo chipet, ha nem akkor max használom mint távirányító, a kulcs meg marad kulcs...(#88234) amargo
Azt pedig gondolom csak szervízes tudja megcsinálni... (ha van itt valaki aki tud benne segíteni, írjon már rám legyenszíves
)
Akkor majd elmegyek ha megjött az új kulcs is.
Ha nincs az az opeles kiskártyám, akkor is meg tudják csinálni?Még találtam egy másfajta ebay-es linket is ahol leírják hogyan lehet, ez sem működött, de hátha valakinek sikerül.
-
Szada85
aktív tag
Azért, ha azt onnan közelítjük, hogy a lassan két év, és ~60.000 Km alatt az olaj/szürö/szíjcserén kívül csak ennyi "baja" volt a motornak, akkor azért már másként mutat az összkép.

@(#87576) Saint:
Fogorvos, autószerelö általában otthon intézödik, most a (pontosan a leömlöre) szivárgó olajjal nem szerettem volna 1000km-t autopályázni, a leállósávban lángolást meghagyom más márkák privilégiumának
, az ünnepek alatt pedig kevés szerelö vállalta volna el mosolyogva.

Linkelt darab ment a parkolóba, köszönet érte, bár elsödlegesen OPC a terv/álom, ha ilyen hitvány marad belöle a kínálat, akkor idövel érdekes lehet egy "sima" 2.8V6 is.
-
Mamuska
őstag
Én csak azt tudom mit mondott, nem én vezettem. Ezt mondta anyám. Nincs ereje a kocsinak és bőg a motor az első pár sebességben, aztán négyesben kb. már megy, az alatt meg annyira nem. Nagyon büdös égett szag, de a motorháztetőt felnyitva sehonnan nem érezte az égett szagot, tehát nem a motortérből jött a szag, hanem a kuplung felől.
Látom szerkesztetted. Rendben.

(#87549) legelek
Arra még nem húznám a szám, de 200-300 ezernél már rohadt ideges lennék.
-
ivana
addikt
Én is a kulcsra kezdtem gyanakodni, holnap előkeressük a pótkulcsot és megpróbáljuk azzal. Mondjuk elvileg a service lámpának villognia kellene zafira esetén ha bekapcsol az immobilizer. Viszont az simán lehet, hogy ki van égve és azért nem ad hiba kódot sem a pedálos módszerrel. Egyszer már cseréltem műszerfal világítást, azt télen nem próbálom meg
(Kb. 3-4 órás munka)Vagy akkor delejt sem kéne adni az önindítóra? Jó kérdés, fogalmam sincs.
-
Szada85
aktív tag
"Az első kettőben a szervizelés/karbantartás és az eddigi üzemelés módja/személye kellene hogy álljon."
A szervizelést/karbantartást még csak-csak le tudod ellenörizni, már ha olyan volt a tulajdonosa, de itt bejön az a kérdés is, hogy egy 2.-3.-4. tulajtól vásárolt autónál milyen eséllyel lesz meg a szervizkönyv, vagy import autó esetén mennyit tudunk meg, de a második pontra miként fogsz tudni következtetni egy hirdetett autónál?
Magánszemélytöl véve persze lehet nézni a környezetet, illetve az eladót magát, az picike támpontot adhat (túl sokat nem hiszem) de pl. ha kereskedésböl veszed, akkor hogy állapítod meg, miként volt használva az az autó korábban? -
Szada85
aktív tag
G Astra az elképzelhetö, hogy valóban kevésbé szigetelt, bár azért a C Vekker is fényévekre van egy prémium/ nagyobb kategóriás kibélelt limuzin szintjétöl, de ezek szerint akkor oda már fejlödött a bélelés.
@Tikakukac:
Elképzelhetö, hogy a fö zajforrás - ahogy beg is írta - ott inkább a Motor lesz, 140-50-nél már a G OPC is méltatlanul sokat forgott pályázáskor, annál az volt a legnagyobb zajforrás.Mértél elötte/ utána saját tömeget, kiváncsi lennék mennyivel dobta meg az extra zaj/rezgéscsillapítás?
-
Szada85
aktív tag
Melyik típus ennyire hangos?
Mi pont tegnap jöttünk vissza Németországba, és a C Vectra pl. 140-150-nél még nem hangos annyira, hogy zavarja akár a rádióhallgatást, akár a normál beszélgetést.(Amúgy meg annyival kell menni, hogy asszony már ne beszélgetni akarjon, hanem magában imádkozni a majrévasat szorongatva, és meg is van oldva.
) -
Petyyyyy
addikt
-
diablo1984
veterán
Azèrt nem mindig arra használják, hogy hidegen padlózzák! Az olajcsere periódus ott is 30 ezer km. Hát nem tudon, erre a cèlra a legtartósabb a szívóbenzin, mi más, vagyis minden más kevèsbè jó választás. Amúgy vagy bennem van a hiba, de èn nem látom ennyire sarkosan használhatatlannak az elgondolást....
Mind1 jövö hèten megnèzek egy flottát, hátha van benne fantázia... -
Azt tudom hogy költeni kell, itt a 100 ezrek költése amit írtam, mivel 300 ezer legalább egy váltócsere.
Arra rájöttem, hogy költségmentes autó nincs, de azért azt elvártam volna, hogy kopó alkatrészeket kelljen max cserélni, nem gyárilag hibás elemeket.
Konkrétabban, ahogy haladunk G - H - J astra, egyre költségesebb és nem csak mert újabb konstrukció, hanem mert gyárilag rossz valami. Engem ez a tendencia zavar és nehezen barátkozok meg vele.
(#85979) Szada85
Igen, mindegyik szériánál benne van, csak mivel opel topic, azért hegyeztem ki J astrára. A lutri az egészben még jobban zavaró, hiszen lehet megvételnél jó ha most a váltóról beszélünk, majd 10 ezer km után oda van vagy nincs. Nem szeretem a szerencse játékokat
-
-
Tikakukac
titán
Én meg úgy voltam vele, 4k vs 20-30-40-50k, úgy, hogy abszolút nem biztos nem-e vezeték gond, mérni meg otthon épp nem tudott senki... ennyit bőven megért.
Mondom az okosságot. Egyfelől: egyszer kell csak cserélni, utána rezes zsírral tekerd vissza és ne 3m erőkarral hanem 20Nm-el húzd le. Plusz másik titok: én tekertem már ki jobb oldalról kitekert kerék mellett is benyúlva, valamint még egyszer motorháztetőt felnyitva only
Elég pöpec helyen van, ha már nincs berohadva, sima ügy. -
Tikakukac
titán
Túlestem rajta. Ha más baja nincs, akkor cseréld bontottra. Én valami 10 fontért hozattam egyet angolból. Tök jó.
Viszont trükkös volt a köcsög, mert kettest jelzett eredetileg is, viszont a motor is erőtlen volt meg berángatott. Első csere után megjavult minden, második csere után pedig eltűnt a kód is.
-
Markizmark
addikt
Bezony, a kis astrával berántottam egy szívó 1.9 Pug Boxert is majd 3 tonnás össztömeggel. Annyi kraft volt benne, hogy párat izzítson.
Télen fateromat húztam be szintén szarrá pakolt TDCi transittal a -1000 fokos héten január(?) körül.
Tavasszal pedig kollégám önindítója kopott el a 2.0 dízel Madza MPV-jén, az tényleg 1 méteren beröffent.Az összes sz*r megáll, az opel mindig megy.

-
Egyhapsi
csendes tag
Szia!
Nem vettem fel az oktató egyenruhát, de ezt írta, ill. erre reagáltam.
Idézem"Akkor is azt mondom hogy az 5W30 csak akkor jó ha nem kopott motor, mert különben enni fogja az olajat és sokkal csattogósabb lesz a motor mert túl vékony és már nem biztosít megfelelő kenést !

Nem az a baj hogy hidegen csattog, hanem az hogy melegen is ha vékony az olaj !"István
-
Tikakukac
titán
Szóval nem mondtam, hogy máshol ne lenne
A fizika tanárok az autós kártyák Lola T-163-asai, mindig ők nyernek.Viszont az adalékolással épp az lenne a lényeg, hogy megfelelő egyensúlyban legyenek a lényeges paraméterei az olajnak. Márpedig itt ezek szerint nem csak nekem vannak fenntartásaim a gyári cuccal kapcsolatban. Főleg ha a retard szerviz még a viszkozitást sem tudja betartani.
-
Lajos1966
tag
Én simán elfogadom,ha mást nem zavar egy vonóhorgos autó.Viszont azt is elvárom,hogy más is fogadja el az én szempontjaimat.Volt ismerősöm aki csak azért szereltetett vonóhorgot az autójára,hogy védje a járgány hátulját (nem is volt utánfutója).De ezt adott esetben a vevő honnan tudhatná biztosan?

-
Declare
őstag
Milyen ertelemben nem lehet sokat varni töle? Ez az auto, ebben a formaban, a forumban talalhato autok 90% at kenterbe veri minden oldalrol.
(#80338) Szada85
Persze, teljesen korrekt kis jarganynak tünik. Mondjuk allando 4x4 hajtas, nem tudom, h Mo. hol es kinek must have
Abban azert inkabb csak a hibalehetöseget latom kesöbb.Összessegeben egy ilyen auto, igy ahogy van, eleg sok csalad alma lehetne....nem csak Mo.-on

Mi a törtenete az OPC megcsalásának amúgy?
Hiányzott a turbólyuk, valld be 
-
trassher
addikt
A héten voltam nála olajcserén mert nem volt kedvem fagyoskodni az aknában. Vittem mindent és melós ruhában mentem. Amíg ő leengedte az olajat én kicseréltem a 4 gyertyát és a levegőszűrőt. Feltöltöttük és kész is volt. Jó fej az öreg, nem típus specifikus dolgokat mindent szépen megcsinál.

-
trassher
addikt
Nálam car 400 volt a gyári fej de a csatlakozó 99,9% hogy ugyanaz. Ebben a videóban látni fogod, hogy milyen kábelt adnak a fejhez. Pio-hoz is ugyanilyen csúszósarus kábelt adnak az tuti. Nekem semmit sem kellett trükközni csak összedugni a gyári csatlakozókat a kapott átalakítóval és bedugni a fejegységbe. Vagyis de, a kapott átalakítón át kellett kötni a sárga és piros szálakat, hogy ne felejtse el a beállításokat a fej leállítás után.
-
farkas-j
őstag
A kérdésedre nem tudom a választ, mert az említett Z14XE és a Z14XEP motor között nem tudom mi a különbség. Nekünk ez utóbbi van. Kb. 8-10 havonta van cserélve az olaj, mert akkorra lesz benne ~15.000km. Gyakorlatilag a két olajcsere között semmit sem csökken a szint a nívópálcán nézve. Castrol Edge 0W40-et használunk, ami szerepel is az ajánlásban.
A szakemberek biztosan tévednek az idővel kapcsolatban ami az utolsó kenési pontra mondtak. Ők vizsgálják ezt, a hozzászóló meg vélekedik :-) Egyébként olvassd tovább az ezen hozzászólásra jött válaszokat. Pl: "Egy cimborám dolgozott egy német autógyár motorfejlesztő részlegén és egy kísérlet alatt -20°C-os indítás után közel 2 percet mértek, mire kielégítő kenés épült fel a vezérműtengelyen." -
farkas-j
őstag
Lehet, hogy túlzás, de télen a 0° és ennél hidegebb idő nálunk nem ritkaság. Ha egy olaj cég lemeri írni, hogy a 10W-s olaj 0°-on majd fél perc alatt jut el az utolsó kenési pontra, azt én hihetőnek tartom, mivel bolond lenne rossz adatot hazudni. Azért fél perc kenés hiány bizonyos pontokon, nem igazán ideális egy motornak, és ez az idő csak nő ahogy egyre hidegebb az idő. Szerintem a videó magáért beszél. De nem akarok senkit sem meggyőzni, mindenki úgy védi vagy teszi tönkre a saját autóját ahogy szeretné. Mindenesetre én maradok a 0W-s olajnál.
-
Zsolt!!
aktív tag
Most kezdtem el használni az 5w40-t. Mèg nem mentem vele 100 km-t de pozitív a tapasztalatom. Láthatóan hamarabb alszik el az olajnyomás ( új szürő is van benne) lámpám ès melegen volt halk szörcsögès , kattogás(?) ami most megszünt pedig opel fórumban azt írták sokan, hogy 10w-el volt a leghalkabb a motoruk.
-
-
Fr0z3n
őstag
Mindenképp

De mi az amit írtál? Fingom nincs róla
Amennyire képbe vagyok, meg azért volt kpm-es ismerőst kérdeztem, a festés is egyedi lesz. Sima fehér caravan, de az előző tulaj lefestette ecsettel az egész autót fehér festékkel, szép matt az egész. Erre fújok fényes fehér festékkel. Így ott a minta meg nincs. Az lenne az igazi ha találnék fluoreszkáló festéket vagy fehér vagy átlátszó verzióban. Illetve azt nem tudom matricát mennyire enged ez a szép szolid ungarishe szabályozás -
Szada85
aktív tag
Dehogy, sööt, inkább pont, hogy egyértelmü, hogy OPC-re sincs pénz, de azt behitelezi neki Anyu/Provident/vese...

Az ilyeneknél szoktam gondolni - és pont ezért is írom le inkább, ha valaki kérdezi pl. a lehetségesen elöforduló költségeket is -, hogy pontosan Ö lesz az, akinél amikor letérdel valami föegység a motorban majd jól telesírja az internetet, hogy "márazopelsearégi", "aZ20LET úgyvisziapénztmintV.Tímeanagykorú"...Én azt javasolnám, hogy az utastér gázosításával kezdje a mutatványt..
( Petyyyyy szomszédja vagyok degecen
) -
kory24
őstag
Igen, csakhát örülök ha találok egy olyat ami nem túl öreg, viszonylag jó állapotú, viszonylag keveset futott és akkor még a szelepeket is figyeljem :s
Na de akkor megpróbálom ezt is figyelembe venni.
Sok hirdetésnél nem is írják le hány szelepes.
Ha kocsi hátulján látom 16v akkor gondolom 16 szelepes, de ha nincs ott ez a jelzés akkor automatikusan azt jelenti hogy 8 szelepes?Vagy kérdezzek rá minden hirdetésre ami érdekelhet?
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, első autó lesz.
-
wwhy
veterán
Megnéztem, széthúztam, és pár csepp olaj (!) volt mindkét szondában, lehet, h a pár hónappal ezelőtti olajgomba elpukkanása után került oda, nem tudom. Kipucoltam, amennyire tudtam, viszont a felxicső gyanús, hogy nem így kellene legyen, azaz az egyik vége nem megy be a 'lefogató' alá, mint a másik végén. Vagy ez ilyen?
-
wwhy
veterán
Magyarán sz@rjam le / lesz@rható(m)?
Semmi baja nem volt 165e km-ig, hibakódot most látok először; ma mentem kb. 300km-t, majd kávé után indítom az autót, és hát nem alszik el a sárga motor
A hátralévő 250 km alatt semmi rendellenest nem tapasztaltam, nem volt rángatás, semmi, ment ahogy kell.
Ha törli magát az jó lenne, mert utálom már látni is, hogy nem aludt el
-
zolikaDB
veterán
A fékerőszabályozó minden G-n ugyanott van? Mert hajbókolok a kocsi alatt, de nem lelem

Hát, ahogy mondod, a kerékcsapágy nincs ingyen... Febi, 19k. De ebből akkor csak ezt kell megvenni, vagy párban, vagy hogy?
Ugye, amik szimmetrikusak, azokat párban cseréljük... (futóműcuccok leginkább) -
zolikaDB
veterán
Amikor megyek rosszabb úton, nyikorog, nyöszörög nekem is a hátulja, G sedan... Én úgy voltam vele, h ez "ezt tudja".
Urak, másik dolog: az alábbi jelenséget mi okozhatja? Beindítom az autót, és ég az ABS visszajelző menet közben végig? Egyébként tökéletesen működik, leállítás és újraindítás után eltűnik.
Tegnap kétszer csinálta, de régebben szinte soha. Talán idén volt egy alkalom, amikor felvillant, majd 2 perc után eltűnt. -
mohabá 007
aktív tag
Mondom amit tudok,Te meg eldöntöd,hogy neked van e.

A bovdennel működő gázpedálos kocsikon az alapjárati motor szabályozza az alapjáratot.

Az elektromos potméteres gázpedálosnál nincs alapjárati motor,ott a fojtószelep működteti az alapjáratot.
(miután megnyomod a potméteres gázpedált,az jelet küld a motor vezérlő elektronikához,majd onnan megy a jel a fojtószelep elektronikájához,és az állítja megfelelő szögbe magát a fojtószelepet) -
Persze lehet. De azért emeltem ki, mert azért ha jó a torony csapágy az nem 2-3 évente cseréled. De nem is ez a legfőbb. H Astra esetében sajnos típushiba, hogy berohadnak a torony szilentek, illetve a teleszkópszárra rárohad az anya.
Mivel a torony szillent tartja a helyén teleszkóp szárat függőleges irányba, így annak átrohadása esetén bizony kopogtatni kezd a motorháztető alatt, ezzel jelezve nekünk, hogy nagyon gyorsan javításra / cserére szorul.
Ma voltam bent , torony csapágy még a jobbik helyzet volt, voltak olyanok hogy eltették és megmutatták hogy a teleszkóp, felfekvő részénél "tányér" nyakánál, egyszerűen szét volt rohadva. Kocogtatva egyre nagyobb részen vált le az oldalfala. Szinte semmilyen anyag nem volt már benne, és az olaj is picit szivárgott. A szaki szerint maximum egy évet bírt volna, vagy a toronynál jött volna fel az egész teleszkóp neki a motor háztetőnek. Vagy a teleszkóp tört volna ketté.

De nem bánom hogy előbb kiderült a dolog. Így legalább a szeptemberi nagy hajtásban tudom hogy minden rendben lesz. Na meg köszönettel leszek annak aki erre a dologra felhívta figyelmemet.
Febi helyet Monroe szettet kap: Lengéscsillapító , rugó,toronycsapágy ,torony szilent, szilent rögzítő patentok.
Annyival zárnám a dolgot , hogy a szaki szerint egyre több H astra szenved ezzel a dologgal kiadástól függetlenül , így egyre többen viszik ezzel oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kutya topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy újabb Vér István.