Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:43:10

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82001) diablo1984 válasza Tikakukac (#81997) üzenetére


diablo1984
veterán

Kereskedèsekből kiindulva megint egy jó állapotú yarist fogok lecserèlni egy kompromisszumos autóra....
Majd meglátjuk!

(#82002) Tikakukac válasza diablo1984 (#82001) üzenetére


Tikakukac
titán

Keresni-keresni-keresni. Ezért mondom öregéknek is, az autó legyen karban, mert ha makkunk van ez 30 évet kibír így és mindig tudni fogjuk az előéletét.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82003) diablo1984 válasza Tikakukac (#82002) üzenetére


diablo1984
veterán

eddig a kereskedések nem nyertek, ott bőven van kivetni való az autókon! Ma 2 magán és egy kereskedés(+2-3 ami útba esik) van tervben.

(#82004) AMD Power válasza diablo1984 (#82001) üzenetére


AMD Power
titán

Egy Toyota utan te Opelt akarsz venni a felesegednek? Nem bantasbol ,de ez nem hinnen,hogy a legjobb alternativa.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#82005) MaTpr0F


MaTpr0F
senior tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ti milyen gyártmányú szilenteket illetve stabpálcát ajánlanátok (Vectra C 2003, de gondolom a gyártók inkább márka, mintsem típus függők)?
Kb. 2,5 hónapja cseréltettem a stabpálcákat, illetve pár szilentet, de már megint kopog szinte mind a 4 keréknél, pedig ahol sz@r ott lassan megyek, illetve kerülgetem a kátyúkat is rendesen.
Én a gyenge minőségű utángyártott alkatrészrekre gyanakszom - oké, magyar utak - , de nem kellene azért ennyire hamar kimennie nekik szerintem.

Köszönöm előre is!

(#82006) diegho válasza MaTpr0F (#82005) üzenetére


diegho
nagyúr

Nekem meyle van benne és 2 éve jó.

(#82007) Szlopa


Szlopa
tag

Sziasztok!

Opel Astra G (2004) Z163 színkód. Elkezdett a motorháztetőről a festék pattogzani, egyre nagyobb darabokban. Fényeztessem újra, vagy keressek egy ilyen színkódú bontott alkatrészt? A bontott géptetőket néztem, de sok helyen nem lehet színkódra keresni. Tudtok esetleg valami jó bontót Pest megyében?

Nem templombajárós kocsi, szóval nem célom, hogy patika állapotú legyen, de azért most elég gázul néz ki:

(#82008) MaTpr0F válasza Szlopa (#82007) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

Nekem is megvolt a színkód, mikor meg bementem az autófesték boltba, a csaj elém rakott vagy 6 árnyalatot aminek ugyan az a gyári színkódja. Nagy mák kell hozzá, hogy pont ugyan olyan legyen a bontott.

(#82006) diegho

Köszi, rákérdezek! :)

[ Szerkesztve ]

(#82009) Szlopa válasza MaTpr0F (#82008) üzenetére


Szlopa
tag

Tehát a fényezés jobb megoldásnak tűnik?

(#82010) amargo válasza AMD Power (#82004) üzenetére


amargo
addikt

Én is Toyota után vettem a g astra-t és igen az idősebb toyotamat még évekig sírtam vissza..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#82011) SeatZola


SeatZola
őstag

Srácok! Mi okozhatja, hogy egy Astra H Z17DTR , gyari 125LE eseten ami csak varosban van szinte hasznalva nagyon magas a fogyasztás? Computer szerint 10-11 liter/100 km. Ha kiviszem a városból és nagyon finoman megyek vele, akkor lemegy 7,8 liter/ 100 km ré. Ez szerintem nem normális. Vélemények?

Rappi

(#82012) diablo1984 válasza AMD Power (#82004) üzenetére


diablo1984
veterán

a yaris 2 drága és kicsi a csomagtartója(most ez a legfőbb szempont), valamint a 3 hengeres(a mienkben 4 hengeres motor van) 1.0-ás nagyon sírni tudnék tőle hangja van 1,2 milláért. Most a yarisunkkal szaladgálunk(ha valami olyan autót találunk és beszámíttatnánk), az asszony 390km alatt 8 literes átlagát 2 nap és 170 km alatt 5 literre letornáztam, brutálisan jól eszik ez a kis apróság, egyik szemem sír, hogy piacra kerül, de most így 2 gyerkőccel már kicsi! Corolla drága, nagyon drága, Clio3-at néztünk, az minőségibb mint az opel, sokkal, de 1,2 milláért, az is foglalkozós kissé...

Megnéztük a H-s astrát, állapota mint a városi bevásárlókocsiké(kis horpadás itt, kicsi ott, 1-2 ajtórányitás-panel csillaggarázsa van, első lámpák egyformán mattak, bal hátsó cserés volt), de nem rohad, műszakilag rendben van, holnap műszakizik, viszont, szivárog belőle az olaj, alapjáraton valami furcsa hang, mintha egy fogmosópohárra néha rákoppintanálak(az nem tudom mi lehet, lehet egy műanyag takaró a motor alól), szelephangja van, de még ma hallottam még 2 ilyen astrát, az is dettó ez a hang, az olajbeöntő kupak alatt 1 ujjnyi vastagon volt emúzió és azt levéve a vezérműtengelynél is az van(azt mondták, hogy nem kopik a víz belőle (viszont a víztartály koszos, a víz benne natúr rózsaszín, most vagy kamuznak, vagy kezdődő hengerfejes), a váltónak a 2-es fokozatának a szinkronja szar, tehát mozgó autónál bele kell taposni a 2es fokozatba az autót, a többi fokozat jó! Van mit csinálni rajta, ez a majonéz aggaszt engem leginkább, meg a váltó, egyébként a maga sivár módján, de élhető autó lenne! Majd délután a tulaj férje is otthon lesz és akkor nekifutunk megint, mert nem borzasztó árban lenne, csak kérdés, hogy egy váltófelújítás és egy esetleges hengerfejezés beleférne-e a történetbe(a yaris full városban van használva, de semmi jele az olaj vizesedésének, kicsit sem, de mivel az opel topicot követve télen többeknek is kilőtte az olajat az opelje vízbefagyás miatt, így valszeg vizesedőbb az opel, mint a kis japán)..... :U
Amúgy 1,4-es léte ellenére a városban jól mozgatja a bódét, csendes(leszámítva a szelephangot, de ha majonézzel ken, akkor semmi sem meglepő, de másik is ilyen hangú), fék-futómű jó, de sivár mint egy sírkő, de az asszony szerint kényelmes neki és ez számít, mert adtam már el nagyobb autót csak azért, mert az asszony számára kényelmetlen volt(emelhető ülés, dönthető ülőlap, állítható kormány, de neki nem jó....). Ez fapad felszereltség, nem emelhető az ülése(az asszony azt mondta, hogy ha megvesszük, az első az üléscsere legyen). Szóval délután kiderül, hogy lesz-e opel projekt, mert ha lesz, akkor 1 hónapra biztosan meglesz az elfoglaltságom, mire rendbe teszem minden kínját, illetve a váltót az ismerősöm csinálná, azt mondta, hogy szerinte 60ból megvan a váltó felújítása munkadíjjal, olajakkal, ha a 2es fogaskereke még nincs ledarálva....

(#82013) Tikakukac válasza diablo1984 (#82012) üzenetére


Tikakukac
titán

Ez a szelephang pontosan micsoda? Az biztos, hogy nem szelep. Ha azt hallanád akkor igencsak lenne gond. Szívósor tud zörögni, ismert. Lánc szintén ismert. Tőke szintén, ha olyan az olaj és a tulaja. De a szelephang az elég érdekes.

Ha sofőr oldalon sem állítható magas az ülés az nem is tudom micsoda. Alap-alap volt már G-ben is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82014) Luck Dragon válasza diablo1984 (#82012) üzenetére

Az olvasótól alapján egy gondolat motoszkál bennem.
Még pedig az hogy pont ez az 1.4-es Astra kell nektek?
Piacon van még 1.4-es tán-tán még hasonló árfekvésű is.
Főleg ha felsorolt munka, alkatrész árát is hozzá nézem. Talán jobban is jártok egy másikkal.

Számomra az jött le hogy túl sok a "ha".

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#82015) diablo1984 válasza Tikakukac (#82013) üzenetére


diablo1984
veterán

szelephang, mintha dízel lenne, de ma 3 ilyen motoros autóban is ugyanazt hallottam, gázadásra kisimul, alapjáraton van egy kis dízeles hangja, de nem múlik el. Nem lánc, mert az inkább csörög(ebben 20e km-rel ezelőtt volt cserés), talán hidrotőke, de az is lehet, hogy ezek ilyenek, csak én szoktam már el a tiszta benzines hangról(tegnap egy golf5-től majdnem elsírtam magam, annyira csendes volt, mint a természet)

(#82016) Tikakukac válasza diablo1984 (#82015) üzenetére


Tikakukac
titán

Azért mondom, mert ugyan nem vagyok járműmérnök, de amikor egy kocsinak szelephangja van, az azt jelenti, hogy kuka.

A dízelesség az tipikusan a szívósor állítója miatt van, mienk is közelebb áll a céges rangerhez, mint egy benzines kiskocsihoz. Tőke az totál más, azt ki lehet hallani. Merem remélni nem szelepet hallasz, mert amikor olyan kocsit hallottam utána a kövi az volt, hogy segíthettem zsiráfozni ki a kocsikból a motort kicsi koromban :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82017) diablo1984 válasza Luck Dragon (#82014) üzenetére


diablo1984
veterán

Így első körben ennyi "ha" van benne, általában jók a megérzéseim, egy ilyen 1,4 benzinesnél a kasztnija ha jó(az ezen jó, kasztnisom nincs jóféle sajna), akkor a többi része gyógyítható(megcsinálni én is meg tudok sok mindent és szeretek is vele szöszölni, a váltót azt nem bántom, ismerősömre bíznám.
Eddig többnyire bejöttek a megérzéseim, max kissé túltoltam a felújítósdit, de itt legalább nincs turbó, adagoló meg semmi hasonló, csak a rettegett EGR, de 3 év alatt 7000km-es használattal, azt sem kell levenni takarítgatni évenként......
Nézem amúgy kereskedésben is opelt, hasonló árfekvésben a motorhang ugyanez, a kasztni viszont plaszikázott, amolyan "gyors, de nem baj ha fáj" alapon.... Itt legalább van gazda aki korrekten el tudja mondani, hogy mit fütyül a rigó, bár a váltót és a moslékot az olajban én említettem neki(bár a kuplungja is eléggé meg van már pörkölve, kissé darabos induláskor).
Ezek kopó cuccok, de van egy jó kasztni és futómű, 1 éves gumik rajta és a lehetőség, hogy az asszony örüljön(mert ha ő örül, akkor mindenki örül). :C

(#82016) Tikakukac : "dízelesség tipikusan a szívósor állítója miatt van", ha tipikus, akkor az lehet, én eddig nem hallgatgattam opel motort lefekvés előtt, de nem is azt szeretném, mert ez számomra nem szép, de ha ez a természetes, akkor átengedem magam a természetnek! :DDD

Ilyen pont!

[ Szerkesztve ]

(#82018) Fandango válasza diablo1984 (#82012) üzenetére


Fandango
veterán

Nem tudom mennyire sürgős az autóvásárlás, de én a helyedben több időt szánnék erre. Mert nem hiszem, hogy csak ennyire kompromisszumos lehetőségek lennének.
Persze gondolom az anyagiak nagyban befolyásolják, hogy mit tudtok nézni, de egy kis türelemmel rá lehet futni, jó ajánlatra. Csak nagyon sűrűn kell nézni, és gyorsan reagálni.

(#82019) diablo1984 válasza diablo1984 (#82017) üzenetére


diablo1984
veterán

itt az oka! opelfórum
Ennyire azért nem csattog mint a videóban, de valszeg ez okozza a dízeles hangot, nem csattogóst!
(#82018) Fandango: holnapig vagyok szabin, utána valszeg nyárig nem.... :B

[ Szerkesztve ]

(#82020) Tikakukac válasza diablo1984 (#82019) üzenetére


Tikakukac
titán

Megtaláltad magadtól is, nincs is mit tennem itt már :B 45k-ból megy a szerviz, felcsapágyazzák, örök élet lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82021) diablo1984 válasza Tikakukac (#82020) üzenetére


diablo1984
veterán

Aha, azt is megtaláltam már! Ezért jó az opel, van jó fóruma ahol csak a vezérszavakat beírva máris rá lehet találni a problémára is!Bár ez nem csilingel még, de valszeg annak kezd hangja lenni! Bár inkább ez, mint a szelepek! Ezzel még elmegy, főleg ha nincs még rommá kopva(majd megnézem). :K

(#82022) Lajos1966 válasza diablo1984 (#82015) üzenetére


Lajos1966
tag

Amennyiben nem lánc és nem is hidrotőke,akkor nagy valószínűséggel a kissé kopott injektorokat hallod zajosnak (most alapjárati helyzetről beszélünk).Sajnos nagyon is létező jelenség.Egy régi módszerrel lehet jobban behatárolni a zaj forrását:fogsz egy hosszabb csavarhúzót pl. és egyesével az injektorokhoz teszed az egyik végét,míg a másik végét a füledhez teszed.Könnyű kiszűrni a zajos injektorokat.

(#82023) farkas-j válasza diablo1984 (#82015) üzenetére


farkas-j
őstag

Esetleg...

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#82024) athomi válasza diablo1984 (#82012) üzenetére


athomi
veterán

Hát ha a Clio 3 ez, akkor ez minden csak nem minőségibb egy G Astránál. Párszor ültem ilyenben, többet nem akarok. :D

[ Szerkesztve ]

(#82025) diablo1984 válasza Lajos1966 (#82022) üzenetére


diablo1984
veterán

de hogy 3 ból 3 ilyen motornak is ez a hangja legyen, tegnap egy g astrát is hasonlóan hangosnak véltem, arra is azt mondta a kereskedő, hogy ezeknek ez az alap hangjuk! De a videókon is hallgattam, hogy ezek tényleg ilyenek, nem a szétkopott tengelyes, mert azt a csilingelést nem téveszteném össze mással, ez nem csilingel, csak kissé dízeles hangja van.

(#82024) athomi: igen ez, konkrétan egy 83e km-t futott példányhoz volt szerencsénk, jó állapotban, mondhatni újszerű állapotú volt, kényelmes tömésű ülések, de a hátsó sor sokkal kisebb(kb mint a yaris+nagyobb csomagtartó), mint az astránál, csomagtartója is kisebb, kb 2/3 része(kb 15 centivel rövidebb). Nem rossz autó, annak a motorja minden zörejtől mentes volt, kis csajos autó, de bézs belsejét a gyerekek seperc alatt csatatérré változtatnák.

[ Szerkesztve ]

(#82026) molnarpeter válasza diablo1984 (#82025) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Üléshuzat :K

(#82027) AMD Power válasza diablo1984 (#82012) üzenetére


AMD Power
titán

Engem ezzel most nem "gyoztel" meg igazan. En nekem ez baromira nem szimpatikus.

amargo Bekalampas Corolla volt?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#82028) Luck Dragon válasza diablo1984 (#82017) üzenetére

Megértem hogy a szabadság , keret és a felséged igen nagy meghatározóak az autó megvásárlása esetén, de egyet kell értenem Fandango kollégával. Ne kapkod el a dolgot.
Szerintem van és lesz is jobb. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#82029) Sza_Sa


Sza_Sa
senior tag

Találkozott már valaki olyannal, hogy a h astránál a küszöbbe volt víz? Másfél hete lemostam, de mivel nem én járok vele, csak a hétvégén hallottam, hogy fékezésnél víz bugyogás hallatszik, akkor azt gondoltam, hogy a tankból jöhet. Tegnap lementem a kocsihoz mert nem hagyott nyugton, aztán addig mentem vele, míg be nem azonosítottam a zaj forrását, a bal küszöb felől jött a hang, mintha az egyik pohárból önteném át a vizet egy másikba.
Alábújtam, az egyik dugót kivettem, majd kb 1 liter víz jött ki a küszöbből, de csak a balból, a jobb csont száraz. Ma minden dugót átnéztem, megvoltak, dobbetétet a küszöb felől megbontottam, ott is látszólag minden a helyén volt, a dugón még a gyári alvázvédő is rajta volt.
Honnan kaphatott ennyi vizet? Lehetséges, hogy a tavaszi intenzív alvázmosás ( sima slagos, nem magasnyomású) be tudott nyomni ennyi vizet, de ha igen, hol?

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#82030) Luck Dragon válasza Sza_Sa (#82029) üzenetére

Igen, ez előforduló jelenség, bár magam nem találkoztam vele, van róla leírás:

Leírás :
Gyakori hiba H Astrák esetén, hogy nagyobb eső és vagy autómosás után áll a víz a küszöb borításon, a kédergumin, és akár a szőnyeg alatt is. Első ránézésre sokan azt mondanák, hogy a kédergumi engedi át a vizet. Persze ez is előfordulhat ha sérült a kéder vagy nincs rendesen a helyén de a legtöbb esetben nem ez a bűnös. Ha alaposabban megnézzük feltűnhet, hogy az ajtókárpit alól jön a víz, egészen pontosan a hangszóró nyíláson keresztül.

Elsőként vegyünk le az ajtókárpitot. Ezt 7 db T25ös csavar fogja, ebből 3 rejtett csavar .

Ha kicsavartuk az összes csavart már csak ki kell pattintanunk az ajtót még fent tartó patentokat, leakasztani a zár bowdenjét, lehúzni a csatlakozót az ablakemelő kapcsolóról és ha van kilincs világítást azt is kipattintani.

Ezután már csak ki kell csavaroznunk a hangszórót lehúzni róla a csatlakozót és visszarakás előtt körbenyomni valamilyen szigetelő anyaggal. Célszerű olyan anyagot használni ami később nem akadályozza komoylabban a hangszóró eltávolítását ha esetleg valamit szerelni kéne. FBS ragasztó, Sikaflex tömítő de ha más nincs kéznél egy egyszerű sziloplaszt is megfelelhet erre a célra.

Egy angol fórumon olvastam, hogy a tükörnél a háromszög műanyag takaró és az alsó lista között ázik be az ajtó és szépen végig csorog benne.

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#82031) Sza_Sa válasza Luck Dragon (#82030) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Nekem a küszöb külső részében volt a víz, de a belső rész porszáraz volt, küszöbborítás szintén száraz.
Azért kösz, hogy utána néztél, nálam más lehet a hiba.
Mindenesetre rendeltem dinitrol üregvédő viaszt, szórócsövet, aztán majd ha kiszárítom megfújom, legalább ne rohadjon, aztán egyszer csak kiderül honnan jutott be víz.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#82032) trassher


trassher
addikt

Hoppá

Redmi Note 7

(#82033) Luck Dragon válasza Sza_Sa (#82031) üzenetére

Szívesen. Ha meg van a hiba forrása, akkor írd meg légyszi.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#82034) Sza_Sa válasza Luck Dragon (#82033) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Attól félek, nem lesz meg. Maximum arra gondolok, hogy valamelyik leeresztő dugó engedte be a vizet, hiszen verettem rendesen az alját. Bár akkor meg ki tudott volna folyni, de be volt tömődve porral, illetve a víz miatt sárral.
Mindenesetre gyakran fogom figyelni, hátha nem jön elő többé, szeretem ezt a dögöt, sokáig tervezem megtartani.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#82035) athomi válasza trassher (#82032) üzenetére


athomi
veterán

"Rendelkezünk az autó valós futásteljesítményének igazolására belügyminisztériumi és a közlekedés felügyeletei KEKKH központi nyilvántartási rendszerből hivatalos formában lekérdezett KM futásteljesítmény igazolással is."

A mivel? :DDD Most hozták be németből, szóval max. azzal, amivel itt forgalomba állították.

[ Szerkesztve ]

(#82036) Petyyyyy válasza trassher (#82032) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Csini darab. :K
A tengernyi szilikonért kár, jobb lett volna egy rendes műanyagápoló, de egy misét mindenképp megérne.

athomi - Rendelkeznek, jó? Neszójjáááá be! :D 2 perc átütni opcommal. :))

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#82037) #81556480 válasza trassher (#82032) üzenetére


#81556480
törölt tag

Szép!

Nekem a formavilág nem jön be, kommersz, jellemtelen, de az állapota nagyon jó.És biztos nagyon jól megy ez a kis kasztni az 1.8 motorral.

Én nem értem a szilikont témát, nekem is így néznek ki a kerekek mindig. De nem szilikontól, hanem sonax gumiápolótól. A beltér is jobb mint a foltosra száradt műanyag. Na mondjuk, ja a kereskedők szeretnek túlzásba esni ezekkel a cuccokkal :D

(#82038) #81556480 válasza Tikakukac (#80864) üzenetére


#81556480
törölt tag

Ezt az infót várom továbbra is.

(#82039) trassher válasza athomi (#82035) üzenetére


trassher
addikt

Az egyszeri vásárlónak azt nem kell tudnia. :D

Petyyyyy & LaciCRM: Szilikon autó közelébe nem való de hát a nepper keresni akar és ez az olcsó. :)) Pedig egy csomag babapopsi törlő sem egy vagyon, mégis hatásos.

Redmi Note 7

(#82040) #81556480 válasza trassher (#82039) üzenetére


#81556480
törölt tag

Minden autókereskedős hirdetésnél benyögi valaki hogy "csöpög a szilikontól"

Majd holnap csinálok neked egy képet az enyémről ha érdekel, de sosem látott szilikont. csak a megfelelő anyagokra való ápolószert.

A gumit ilyennel kenem:

Először csillog, de első magasnyomású mosás után gyönyörű matt fekete lesz a gumi, mintha új lenne.

(#82041) trassher válasza #81556480 (#82040) üzenetére


trassher
addikt

Az enyémen gumiápoló tejet használnak, műanyagokon pedig műanyagápolót.

Redmi Note 7

(#82042) Tikakukac válasza #81556480 (#82038) üzenetére


Tikakukac
titán

Áhá, igen. Mutatom is: tőle van a cucc. Változtak az árak is kicsit, de baráti szerintem még mindig.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82043) #81556480 válasza Tikakukac (#82042) üzenetére


#81556480
törölt tag

dánke

ez [link] mondjuk ami jó? Kicsit fura, mert itthon külön van opel-sony vagy opel - jvc. Ennél meg több gyártó is fel van sorolva.

(#82044) Tikakukac válasza #81556480 (#82043) üzenetére


Tikakukac
titán

Detailsben van mindig a tuti de ha írsz rájuk dobják a tuti linket, nekem 1 órán belül megvolt :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82045) #81556480 válasza Tikakukac (#82044) üzenetére


#81556480
törölt tag

valami gondom van a home made cuccal, de lehet hogy ez a gyári cucc sem oldaná meg a problémátmivel a kormány forgó átvezetőjére gyanakszom, mert van hogy menetközbe felveszi maxra a hangerőt . azaz nem tökéletes ( még)

egy ilyet ingyen haza tudnék hozatni

(#82046) Tikakukac válasza #81556480 (#82045) üzenetére


Tikakukac
titán

Be kell drótozni aztán amikor elkezdi tekerni a hangerőt figyelni a multimétert mit művel a jószág :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#82047) SeatZola válasza SeatZola (#82011) üzenetére


SeatZola
őstag

Erre esetleg valakinek valaki ötlete?

Rappi

(#82048) MasterDeeJay

2001-es Astra G 1.8 z18xe 125le automata kombi.
Ha elinduláskor nagyon kiforgatom a kormányt (pl kiállok valahonnan) akkor olyan 40-es sebességnél gyorsítva elkezd villogni az ESP lámpa (nem az ABS) majd ha gyorsítok akkor elkezdi fékezni a kocsit. Ezt kb 90-100 ig játsza és elégé kellemetlen, utána az ABS és ESP lámpa folyamatosan világít a hiba megszűnik és nem fékezi a kocsit. Nyilván ilyenkor ez a két funkciót letiltja. Leállítás újraindítás után a két lámpa nem világít.
Ha nem tekerem ki nagyon a kormányt akkor semmi baja mehetek vele akár mennyit és az ESP ABS is működik hibátlanul. Most egy hétig jó volt, majd tegnap megint csinálta.
Hiba kiolvasáskor kerékfordulatszám érzékelő értéke határon kívülre esik, szóval valószínűleg a keréknél van valami szenzor ami elkoszolódott vagy cserés.
Ezt meg tudom tisztítani? Gondolom kerék mögött lesz valahol. Jövő héten megy szerelőhöz olajcserére de addig megpróbálnám megtisztítani hátha ér valamit ha meg nem akkor megcsinálják.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#82049) Sza_Sa válasza MasterDeeJay (#82048) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Estleg az érzékelő vezetéke feszülhet, szakadás vagy test léphet fel...

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#82050) molnarpeter válasza MasterDeeJay (#82048) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

ABS szenzort nézzétek meg :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.