- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
válasz
F_Zolee #109226 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy amíg az udvaron állt, addig fölöslegesen volt rá műszaki. Egyébként nem tudom miért félnek annyira az emberek a műszakitól, pont tegnap voltam a 22 éves offtopikos autómmal műszakin, én vittem, nem a vizsgabázis szerelő haverja, szó nélkül átment a vizsgán.
-
föccer
nagyúr
válasz
F_Zolee #109217 üzenetére
A17DTR Bármit jelentsen is.
1,7, 81 kW, Gázolaj.
Manuál váltó, 7 személyesre vizsgázva. 2025.04.27-ig műszaki.
Haza hoztam. Holnap lemosom, fotózom. Ha kell valakinek innen, az ne tartsa magába
109218ncc1701: Fogalmam sincs. Valami olyasmit mondott még, hogy azért járassuk, menjünk vele, hogy tanuljon a vezérlsés. Gondoltam, hogy kiviszem neki az Ablak-Zsiráfot, abból olvasok neki estimesét, abból szépen lehet tanulni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
F_Zolee #109220 üzenetére
...számlákat rakd el megmutatni, hogy ezek nem csak bemondásra lettek cserélve
munkadíj mennyi lesz? ...nekünk szimeringek fél éve lettek cserélve, ami filléres alkatrész a munkadíjhoz képest, mert váltóig le kellett kapni mindent... lengéscsillapítók dettó és ott is ha 10+ éves korban még a gyári kötéseket kell lazítani, jöhet szívás
-
föccer
nagyúr
válasz
F_Zolee #109213 üzenetére
Elvileg ez a lista
Hátsó csillapító
Hátsó híd szilent
Első lengőkar
Kormány gömbfej
Hosszbordás szíj
Vezérműszíj
Vezérműtengely szimeing
Főtengely szimering
Szelepfedél tömítés
Szívósor tömítés
Hátsó kartergázcső
Folytószelep tömítés
EGR szelep tömítés, takarítás
Porlasztó tűzkarika
Motor billenőbak
Olajszűrő
Motoroloaj
Levegő szűrő
Pollenszűrő
Vákumpumpa tömítés
Üzemanyag szűrő
Termosztát
Olajszűrőház tömítés
Nívópálca tömítés
Kipufogó tömítés
Termosztátház tömítés
Feszítő görgő
Vezető görgő
VákumszivattyúMeg korábban lett még cserélve az izzítógyergyái, meg valami nyomás jeladó, mert szambázott az alapjárat.
Egyébként egy 2011-es gép, 280e km-el
-
válasz
F_Zolee #109176 üzenetére
Értem én, de nem valami olyasmi fele kellene "kormányozni" a világot mint fentarthatóság, környezettudatosság? Magyarán nem kidobálunk mindent az autóból / lakásból ami "rossz" hanem amit lehet felújítunk. Bár lehet csak nekem zavarja a szemem az ilyesmi
#109178bozont: én mikor cseréltem a monroe és a kayaba jött számításba. Bilsten is volt, nem voltam tőle elájulva...
-
válasz
F_Zolee #105313 üzenetére
Oksi, köszi a kiegészítést!
Szeretnék valamennyire jót tenni ennek a Kisöregnek, mert látom, hogy ugyan vannak korlátai, de egy nagyon megbízható társ, egyszer nem hagyott még cserben. Soha; tényleg soha.
Egyszer volt olyan, hogy menet közben köhögött, de hazavitt akkor is, és miután kipucoltam az EGR-t, utána (és azóta is) rendben muzsikált (kivéve kopogix) -
Jofi81
őstag
válasz
F_Zolee #104165 üzenetére
Sajnos más nincs, aki el tudna vele menni. Nem ismerem a kettőstömegű rázást, benzines autóm van. Nem tudom, mit kell megnézni, ezért kérdezem. Nyilván addig még valami általános tanácsokat el fogok olvasni, de gondoltam hátha tud valaki mondani tanácsot ezzel a konkrét típussal kapcsolatban.
-
mephi666
nagyúr
válasz
F_Zolee #103614 üzenetére
ezek mondjuk mind olyan dolgok, amiken már csak röhögök: ecu-nak utánanézve ez típusproblémája... elvileg javítható (csak kevesen csinálják) és utána tökéletes lesz... kézifékbowden? benne van, hogy x év múlva elengedi magát (F-nél a kuplungbowden szakadása kellemetlenebb volt
) ...csövek? x év után repedeznek, eresztenek, mindennapos dolog... annak örülök, hogy megint csak apránként csöpögött, nem innen 200km-re durrant el, hogy egy lépést ne lehessen utána megtenni vele...
betudom annak, hogy 15 éves a kocsi, 5-10ezres kis javítások beleférnek és mindig benne is vannak
úgyis jövő nyárra mindennek tökéletesnek kell rajta lennie, mert megyünk egy horvát-olasz körútra, ahol abszolút nem lenne jó, ha lerohadna (habár amilyen elővigyázatos vagyok, jövő hétre is kötöttem magunkra eu-s biztosítást, kocsira meg assistance-t 6500ért... pedig csak belföldre megyünk... de ha gáz van, hazáig trailert, nekünk szállást állnak... így teljesen nyugodtan mehetünk)
-
bercsi
aktív tag
válasz
F_Zolee #100969 üzenetére
2.1m, itt volt helyben kecskeméten. Brahiból mentem el megnézni, nem rohadt az alja a kritikus pontokon, a motorja is szépen járt*, működtek az extrák is így elhoztam. Az órában 123k van, az autóban nem tudom mennyi
Elég szép a belseje, alig van karc vagy kopás, szóval még az is elképzelhető hogy tényleg ennyi van benne.*azóta megláttam hogy a hűtővíz tartályában pici olaj van, remélem nem nagy a baj
Este rakok fel róla képet.
-
-
válasz
F_Zolee #98193 üzenetére
igen nekem is a hátsó fix háromszög ablakokban IS ott a rendszám.
szabonagyur:Régen divat volt lopás végett "mindenhová" gravíroztatni (volt aki matticázott gravír helyett költség hatékonyságból)
Na kockán most vesztettèl...a világon már két ilyen autó is van...
Jobb oldalon a lámpa nem "nincs jó helyen" hanem:
Mint fentebb írtam az egyik lámpa NEM faceliftes.( C-s motorkódok lámpája. Pl.: C14nz/1991, nekem már x14nz/1998...motorrács is más, ahogy a lámpa alakja is.) -
-
-
-
-
-
cszolee79
tag
válasz
F_Zolee #91355 üzenetére
Megszűnt, 1-2 hete voltam náluk mondván Opelesek. Most már KwikFit és az Opeles emberek leléptek a szakértelemmel együtt.
Ettől függetlenül rendesek voltak, ingyen csináltak klíma nyomáspróbát + átvizsgálást, aztán végül nem töltettem fel a klímát amikor kiderült hogy szivárog (23500 lett volna).Persze egyből felírtak mindent az átvizsgálásra hogy mennyi zsetont kéne beleölni (kormánymű 120e, összes fék+féktárcsa 80-100, anyámkínja). Amire maszek autószerelő azt mondta hogy nem is a kormánymű hanem valami... izék, tornycsapágyak, szilentek vagymi, a fékekkel meg még elmegyek 30 ezret
Szerk.: én osztrák autótól félnék. Jól nézzetek alá, mert az osztrákok még a németeknél is jobban sóznak, és kb minden rohad vagy rügyezik ami fémből van. Ja és Opeles szerelőm szerint ennek a típusnak jellemző baja hogy első toronycsapágyaknál rohad még ha máshol nem is.
Szerk2: Érdi Team a Nyírpalota úton 7500-ért vizsgálja át, őket korrektnek ismertem meg (előző autót sok évig hozzájuk hordtam). Előre be kell jelentkezni. -
_seth_
veterán
válasz
F_Zolee #91211 üzenetére
3 hét szerintem nem rossz
Bár április elején vettem az insigniát, csak május 3-án került fel a használtautóra, azt pedig be kell látni, hogy ma mindenki 300-ért vesz B vectrát, 700-ért kevesen. Mondjuk ez jó vétel volt valóban. Igazából terményre és hízóra már hamarabb is elcserélhettem volna
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee #90773 üzenetére
Nekem az anyagköltség 0Ft, mivel elhatároztam, hogy nem adok érte pénzt, csak otthon található lomokból csinálom meg, és olyan feltételekkel, hogy legyen elég nagy a tartály, lássam mi van az elvezető csőben a tartályig, lássam mi van a tartályban, a tartályt csak úgy rögzíthetem, hogy lyukat sehova nem fúrhatok, a tartály lentebb legyen mint a szelepfedél csonkja. Legnagyobb gond a szűk tér volt, de most már ezt is megoldottam.
Ha nem akarsz külhonból rendelni, egy tizesből házhoz szállítva kijön.[link]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee #90754 üzenetére
Házi, ez a 3. változat, de csak a helyszűke miatt variáltam, ill a tatályt módosítottam, mert a műanyag tartálynak nem igazán tetszett a folyamatos nagyobb hő.most ez van
-
-
-
-
-
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
F_Zolee #77580 üzenetére
Ejj, kár bizony. Mondjuk most egyébként Sem tudnám megmutatni a Vekkert, mert nem azzal megyek haza, de ami szinte biztos, hogy legközelebb decemberben, Karácsony környékén látogatunk haza, akkor elvieg a Vectrával, szóval akkor bármi is lehet.
Azért nem egy Saturn hordozórakéta ez sem, nyilván függ attól, miböl ül bele az ember. De a méreteihez képest egészségesen mozgatja a kasztnit, ami esetleg az élményt pozitívan megdobja közben az a V6-hang, így együtt olyan boogie-s lesz. -
WP14
őstag
válasz
F_Zolee #76132 üzenetére
Ezt sem állítottam, hogy véletlenszerűen számláznak, de sosem fogod megtudni, hogy valóban 6-8 óra kellett az adott munkához, vagy 1 óra alatt elvégezhető lett volna, mert úgyis azt mond, amit akar, mint az orvosok, "komplikáció lépett fel" - a műtét sikerült, de a beteg meghalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest