Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztof999
friss újonc
válasz
F_Gergely
üzenetére
Szervusz.
Tudom hogy már nagyon régen volt.
Olvasom itt a fórumon hogy egy '98-as Opel Vectránál ugyanazok a problémáid voltak mint nekem most egy 2005-ös Opel Astránál, mégpedig hogy nem veszi az egyest, csak kettes sebességből.Érdeklődni szeretnék mi volt a gond konkrétan? Hogyan sikerült megoldani?
Bízom benne sikerül elkerülnöm egy-két szerelési zsákutcát azzal hogy rávilágítasz a probléma okára.
Köszönöm
-
ryger
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Kicsit reszre hajlonak erzem a velemenyed
Mire alapozod egyebkent, volt / van neked vagy a barati korben volt evekig valakinek? Azert mert valami ritka, meg nem feltetlenul jelenti, hogy jo es megbizhato
Peldaul egy Audi A4 B6, B7 szerias 1,8T-vel hasonlitva, van olyan jo konstrukcio a motot / valto paros? -
Szada85
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
A fogyasztásos témával kapcsolatban pedig ZaccDani mondandója is annyira erös lábakon áll, mint a forint mostanában, márpedig egy ilyen médiumnak, mint a TC igenis figyelnie kellene arra, amit mond, ugyanis erös befolyásoló tényezövel bírhat sokaknál, sokkal jobban végig kellene gondolni az ilyen egyetmes okosságok kijelentései elött...
Egészen máshogy hangzik az a mondat, hogy:
"Nem problémamentes modell, benzinmotorral nem vennénk meg"
szemben azzal, ha azt mondaná, hogy:
"Benzinesnél a nagy saját tömeg miatt valamivel magasabb fogyasztással, cserébe egyszerübb mechanikai oldallal számolhatunk, míg a dízeleknél kedvezöbb fogyasztással, azonban komplikáltabb motorral, emiatt adott esetben költségesebb javítási számlákkal is lehet találkozni."Plusz mondjuk nem ártana elmondani azt sem, hogy a "családi" felhasználásnál - amit közben mások is írtak - óvodajáratozás, közértelésre használt, pár kilométerekre beindított dízeleknél egyszercsak makkan a turbó, hullik a DPF, és a sok-sok megspórolt üzemanyagdíjból lehet költeni ezek javítására, és ne feledjük, hogy a 120 lovas dízeleknél kéziváltója lehet az M32-es széria is, amivel megint csak zsebbe kell nyúlni, ha javítani kell.
Mert a kevésbé tapasztaltak ezek alapján megveszik a dízelt, használják, amire, és utána nem értik, miért megy tönkre ez, meg az rajta. Mert nem értenek hozzá, de a TC-n azt mondták, hogy dízelt kell venni, mert az csak 5 literrel elketyeg, és überkirály.
Nem utolsósorban pedig ott van az utóbbi idö boszorkányüldözése is, ami ha újra fellángol kellemetlenül érintheti az "ajánlott" dízeleket, tekintve, hogy az 1.9-ek Euro4-ek, ami ugyancsak a tiltásba esnének, és látva a politikai hullámlovasokat, nem kell sok nekik egy ilyen megindításához is akár. -
Szada85
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Megnéztem már pár részt, de nekem nem áll össze a müsor koncepciója.
Jelentkezök közül találomra kiválogatott júzerek autóit megnézegetik, elmondják melyik jó, melyik rom, amiböl kb. semmivel nem leszel okosabb az adott típusról, max azt látod, mennyire sokan nem értenek az autójukhoz, hogy a szerintük jónak gondolt darabokkal mennyi baj van.
De, hogy konstruktív is legyek, ami szerintem sokkal érdekesebb lenne:
- a használtpiac slágereit venni górcsö alá, megfüszerezve azzal, hogy az otthoni kínálat ársávjának aljából, közepéböl, tetejéböl elkérni 1-1-1 darabot, és azokat így átvizsgálni, összehasonlítani, az egyszerü, az autózáshoz nem feltétlen értö ember sokkal több infót megkapna belöle. -
davenport
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ez ok, de egy minimum 11 éves autónál nem biztos hogy a fogyasztást nézném kizárólag, hanem azt, hogy mi az ami még akna/többletköltség lehet javításkor/cserekor, valamint hogy a használat jellege valóban egy dízelnek megfelelő-e. Családi autónál pl.: ott az ovijárat hidegen, amitől egy dízel hosszútávon nem kap röhögőgörcsöt. Az meg különösen poén, hogy itt a Vectra C-nél a dízel a jó, a használt dízel Zafira B tesztnél meg épp a hibáit sorolják fel.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Addigra már nem lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
JanR - Így is kezdi az arc, kívülről kb semmi változás nincs. Ellenben belül. A digit óracsoportot utálom, szerencsére a fordulatszámmérő még analóg. De a navin hogy mekkorát ugrottak, nagyon üdítő.
Az R8-ra hajazó klímaszabályzók is tetszenek és az ülések sem rosszak, pedig ezek még nem a hűde-hajde kategória. -
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ezért mondom, én is ezzel próbálkoztam, félig-meddig sikerült.
davenport: Ja, hogy lámpához. Nekem a csomitartó ette meg a balost, de a jobbost is. Tömíteni tömít. Ocsmánynak ocsmány, mert mivel sosem köt meg, így egy rakat ráragadt az ajtóra, aztán mikor már kellően poros és koszos lett, akkor abbahagyta. Szóval lehet megoldás, de a tuti: bontott gyári. Nekem elöl is bejött, ha van fölös 10k-k hátra is jön egy pár.
-
davenport
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Igen néztem, nekem igazából a lámpa műanyag hátulja és a tömítés közé kell. A tömítés meg a cucc együtt 6.000 forint, ami a legolcsóbb utángyártott komplett lámpa (DEPO) kb. fele. Bontottal nem akarok próbálkozni, mert valszeg ott is kakukk már a tömítés. Aztán gondolom pár év múlva kezdhetem majd a jobb oldali búrával a mutatványt.
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ezt a nyom nélkül eltávolíthatót azért óvatosan. Nekünk sárfogók voltak még ezzel megerősítve a csavarokon felül. A küszöbről 2-3 éve nem bírom leszedni. Vagy az anyag sérül vagy lejön, kettő együtt nem. Fényezésről lejön, viszont nagy melegre lágyul is, képes ragadni és mocskolódni. Sok helyre jó, de óvatosan.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ha jól emlékszem a legtöbb ilyen LED 5W fogyasztással bír, a gépjármű pedig 3W-ot használ arra hogy ellenőrizze az izzókat. Ez elég arra, hogy felvillanjon bármit is teszel bele. Egyetlen LED sem lesz jó, sem az olcsó, sem a drága. Somit kell megkeresni, ő készít olyan verziót, amivel nincs villogás.
-
-
-
Petyyyyy
addikt
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nem kell bele külön rásegítés, ez gyári, alap, villanyfűtés a fűtőradi boxában, ami járó motornál megy. Talán 20 vagy 30A-es biztije van a táblában. Ne keverjük bele a Webasto meg a DEFA dolgait, ez nem az. Mert alapjáraton egy dízel hulladékhőt -20 fokban hááááát, hadd ne hőtanozzunk, de azért ahhoz igen lassan kellene a cigit elszívni
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Az összes céges autó 20 éve dízel, mindenféle márka, és bizony qrva lassan melegszik be mind. Az elektromos fűtés rásegítés menti meg az új Rangert is. A kis benzines Astra 4km után dönti a meleget, a Ford ugyanennyi idő alatt annyit tud, hogy nem mozdul meg a hőfokmérő.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Írta, csak indirekt - kormányfűtés kivételével ami rendelhető, fedélzeten van. #irigységON
Ezek a fícsörök pedig baromi jók, csak addig nem hiányolod vagy nem tetszik, míg nem autóztatok együtt eleget. Jó lenne az neked is, hidd el.
De hogy legyen ON is: sikerült találni gyári szövet szőnyeget G Astra-ba FB csoportban - sehol nem tudták már meghozni boltba - mindössze 9K. Lefogató szett a sofőr szőnyegéhez - 4K.
Annak idején a sajátomhoz a zsír új szőnyeg szett - 6K
-
_seth_
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Így is van, új Opelt már sokb kerül fenntartani, de ez nem is új! És így sem olcsó az alkatrész. 4 karika 3 liter meg mindig állna, ahogy mondtam egy min 4 év múlva.
Ez viszont az a felszereltség amit mondtam, hogy már van lényegi előrelépés egy vectraval szemben
És igen, vannak egyéb körülmények amiket figyelembe kellett venni
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Van, aki légszűrő csere után is megéri az extra póvert. Aminek van alapja, mert a tiszta szűrőn keresztül valóban több és könnyebben becsúszó oxigénnel tud a motor dolgozni. Más kérdés, hogy itt hacsak nem sárral volt betapasztva a szűrő törtrész lóerőkről beszélünk, amit soha senki meg nem mondana vakteszten.
Akinek kell a placebo vegyen 10k-ért Aliról boxot meg rakja fel a mágnest 5000-ért. 140 rugóból bakker már azon agyalnék, hogy lehet ideje lenne felrakni valami csigát a motorra egy kis plusszal. Azt' akkor még hapcizni is tudna váltásnál
-
AMD Power
titán
-
Zolabol
tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Persze, azért is van a fórum, hogy megosszuk egymással a tapasztalatokat

Kicsit megijedtem, hogy az elektronika ment tönkre, nem lett volna kedvem szétszedni
Viszont van még egy problémám, nem szedtem még szét, mert ugye lusta vagyok, a hátsó ablaktörlőm beadta az unalmast, bekapcsolom, hallok egy kattanást (elölről, gondolom relével működik? ) Viszont nem lapátol

Mi szokott ilyenkor tönkremenni? Kattanás miatt biztosítékra nem gondolnék, illetve nem tudom egy biztosítékon van ez első ablaktörlővel...
Esetleg a hátsó ajtónál megtörhetett a kábel?
-
Zolabol
tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Köszi, meglesem.
Mondjuk az az érdekes, hogy felhúzom, a gomb nyomogatásával, elvileg teljesen, utána bezárom központi zárral, és úgy is leengedi, hogy elvileg fullra fel van húzva az ablak.
Majd meglesem így világosban is, hátha látom hol akad.Amúgy ezt a funkciót csak úgy tudom kikapcsolni, hogy lehúzom a sarut aksiról?
-
bazsimano
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
igen ot lattam, kicsit kiesik...de ha nincsen mas akkor az lesz, raszanom magam..

nekem a lenyeg hogy hozzaerto ember csinalja..multkor mutattam egyik szerelonek, a hangot es nem igazan tudott mit mondani ra...na akkor gonodltam hogy hanyagolom is...ezert keresek valami opel astra szakit

majd valoszinu a kozeljovoben el is szeretnenk adni, biztos hogy lesz ra vevo..mert keveset futott, elso tulaj es hasonlok, meg ugye foglalkoztam is vele

-
válasz
F_Gergely
üzenetére
Anno mikor kerestem én is az "asztmámat" reggelente én is olvasgattam a kapott Hahu vadász levelét.

De a pillanat mikor már úgy érzed hogy minden oké ,aztán valami mindig közbe jön és a józan ész a szív közti harc is tudd durva lenni, vajon melyiket is válasszam? Itt hagyom az autót vagy megveszem...
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
"...melyik gyökér találta ki hogy ezek műanyagból legyenek..."
Ezek az egyének legtöbbször a cégek egyik legjobban fizetett, felsöbb szekciókban ülö díszpintyei, akik néhány Eurocent spórolásért simán kiadnak ennél cifrább ukázokat is.

(Ugyan csak autóipari beszállítónál van tapasztalatom, de ugyanígy legyürüzik ide is ez a szemlélet, plusz még megtolja ugyehh ezt a cégek közötti árverseny is egy ici-picikét, nem egyszer mosolygom én is erösen. ) -
qdak
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Akkor ez igaz lehet Zafira teren is?! piszok vacak a valto, 1es van hogy csak 2esbol megy, a 100Le verzio van, egr legtomeg mero, folyamatosan szivat, allando fordulatszam tiltas van, bar most epp le van huzva a legtomegmero, mert amugy random befullad, csere mar nem lessz, meguntam a penztemetot...
-
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Lámpatestekben nem vagyok kompetens, de más területen teszteltem és tesztelek eleget.
Itt mindig egy jó boltot kell keresni aki kicsi reklámért kölcsöndobja az adott tesztkészüléket vagy akármit. Gondolom van lámpabuzi is, aki ezekre gerjed, van hely is, meg kell csinálni a tesztet. A gond, hogy itt elég durva már a szórás gyártásban, ezek a sorok nem az ISO teljesítése miatt dübörögnek, hanem az ár maximálisra gyalulása a cél.
Ez a baj a tapasztalatokkal, hogy én meg opelforumról láttam hogyan néztek ki azok a ködlámpák is, amit itt is beajánlottak Depo/Tyc alól és konkrétan mintha ezüst kályhafestékkel fújták volna azt a foncsort úgy hámlott és fénye sem volt, üveg meg, hagyjuk.
Ezért lenne faja, ha ezek ki lennének méricskélve és lennének számok a kezünkben. Ez a "szép a kijelző" "jól szól a hangszóró" "elég gyors" kifejezések testvére ebben a formában. Szubjektíven, király.
Nem kötözködni akarok, csak magabiztos állításokat, objektív ténymegállapításokat. Ez a jobban világít, mint az előző. Oké. Az előző milyen szintről mennyivel? Érted? Nekem csak ez a bajom ezzel. De lehet velem van a baj, lassan egy évtizede méricskélek a szakmában és én vagyok hozzászokva ezekhez

-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ha fotós vagy sem tudod megoldani, mert ez nem így megy

Mindegy, jobban világít, de fényképre és videóra ne adjon sokat soha senki, semmiben. Színhőmérsékletben pedig aztán végleg semmit.
Van rá műszer, az tökéletesen beméri a fényerősséget és ad egy konkrét számot. Ugyanígy mindenre másra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mire alapozod egyebkent, volt / van neked vagy a barati korben volt evekig valakinek? Azert mert valami ritka, meg nem feltetlenul jelenti, hogy jo es megbizhato
Peldaul egy Audi A4 B6, B7 szerias 1,8T-vel hasonlitva, van olyan jo konstrukcio a motot / valto paros?
Inkább 10 percet szánok rá, mint 10 ezrest.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Műanyag szelep?