Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Írtam, elfáradt a benzin beöntő összekötő cső.
Hívom boltos havert, kellene egy, izgultam, lesz-e kétezer, vagy kijön egy ezresből is.
Mondja, 11000
De nekem meg tudja hozni 9-ért
Utángyártott nincs.
Mondtam, körbenézek, 20 centis gumicső és 11000 a gyári? Ne vicceljen már a GM.
Szerencsén volt, meg is rendeltem a - bár ha valaki azt mondja előre, hogy 4k és örüljek, tuti elküldöm valahová -
DNReNTi
őstag
Erre esetleg egy tipp?
Thx.
-
Declare
őstag
válasz
lsebestyen #54043 üzenetére
klassz!
Azert szoros volt a volvoval
-
lsebestyen
addikt
K Astra lett az év autója!
-
-
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy #54037 üzenetére
Szerintem be kéne neki. Beltér világítással kapcsolatban mikor kérdeztem másik fórumon ott azt mondták canbus-ost vegyek mert azzal nem lesz gond. Ma megvettem és tényleg kialszik teljesen. Hátsó kapaszkodókhoz még nem sikerült berakni, nem akartam széttörni.
Ezek alapján írtam hogy valószínűleg kívül sem aludna ki teljesen. -
válasz
Directors #54005 üzenetére
Szia!
Hivd fel oket! Nekik van egy csomo program meg a gepukon amiben tudnak keresni. Van naluk gyari opel program, etka a vw-hez stb stb, densoban tudnak keresni. Csorogj oda, pontos tipussal, forgalmival a kezedben, vagy menj be valamelyik uzletbe ha kozel van.
Amugy milyen auto ez es hol van pontosan a tomites? Hatha tualalok en is valamit. EPC-ben is meg tudom neked nezni, csak ird meg milyen auto es hova kell tomites.
-
trassher
addikt
válasz
F_Gergely #54021 üzenetére
Egy szó, típusengedély. Ami abban van azt lehet és kész. Épp ezért nem alakíttattam át projektorosra anno az első fényszórókat. Halogén izzós gyárilag, azzal megy át műszakin.
Gyors kérdés: cserélt már valaki g-ben hátsó kapaszkodóknál izzót? Leírás alapján próbáltam de nem éreztem hogy kibillenne csak azt hogy kicsit még feszítem és darabokra töröm. Van valamilyen trükkje esetleg a dolognak?
Petyyyyy: Canbus-os kell neked hiába nem olyan. A sima nem fog teljesen kialudni, lesz egy kis derengése.
-
Petyyyyy
addikt
Most már csak azt nem tudom elég-e a 60 lumen? A 120 meg lehet már túl sok is lenne.
Továbbá fogalmam sincs canbus égő kell-e vagy sem. Bár legjobb emlékeim szerint az Astra még nem canbus-os. -
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy #54028 üzenetére
sok esetben a rendőr sem tudja mit lehet mit nem. Én annó hosszú ideig nyomoztam hogy mikor milyen körülmények között kell kukás mellényt viselni. Rendőr mondta mindig kell, én meg mondtam ha kerékpáron van világítás nem kell, lakott területen kívül SEM. ez elég jó kis vita alap volt, de végül ott is nekem lett igazam.
elől nekem ledes a helyzetjelzőm (frankó kék) eddig nem szóltak, illetve hátul sport kipuff van (én így vettem) de még azért sem szóltak. De ha műszakin átment nem értem mit ugatna bele a rendőr....
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Declare #54025 üzenetére
Össze kell szednem a lelki erőm, hogy megnézzem. Ilyen böszme időben elég halvány a lelkesedésem a kinti mocorgásokhoz.
De azért meglesz. Másrészt 1-2 mm eltérés esetén összenyomom vagy kicsit szét húzom majd a foglalatot aztán jó idő.
Reptér világítás, ez jó.
F_Gergely - Sokszor volt már felvetve a kérdés a topikban, de még mindig nem jutottam el oda, hogy megkérdezzem a volt osztálytársam aki idefent fakabát, hogy akkor most mi a helyzet ezt illetően.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #54025 üzenetére
"Benne van a rendeletben, hogy csak olyan izzo lehet a kocsidban, ami gyarilag benne van."
veszek egy ledes fényszórót, amiben LED van meg Projector, nem gyári. Mivel van benne E jelzés pont leszarom nagyon magasról a rendeletet. Ennyit róla. Semmit nem ér, arról nem is beszélve hogy miben más? Mert legalább kelvin vagy lumen szám lenne feltüntetve, de nincsen. Tehát a kérdésem az lenne miben más? Ha kaphat autó engedélyt forgalomban való közlekedésre rohadtul nem gyári cuccokal (lásd tuning autó) ami csak egy kpm vizsgán megy és hello, akkor ez a kis sz@ros izzó vagy led miben más? Szerintem semmiben.
-
beg
veterán
válasz
F_Gergely #54024 üzenetére
[link]
"A büntetés húszezer forint helyszíni bírságban és egy szigorított KPM vizsgában öltött testet, ahol a megtoldott lökhárítók és a LED-es rendszámtábla világítás miatt csak harmadszorra engedték át az autót."Ahogy írták előttem, ha fehér és nem reptér világítás akkor szemet húnynak.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #54024 üzenetére
Azert majd szamolj be a per vegeredmenyeröl pls
Benne van a rendeletben, hogy csak olyan izzo lehet a kocsidban, ami gyarilag benne van. Ha gyarilag ledes akkor ledes mehet csak bele, ha nem ledes, akkor nem ledes mehet csak bele. Viszonylag nehez ez ellen pert nyerni
Mas kerdes, ha normalis ledet raksz bele, normalis fenyerövel, az nem tünik fel senkinek es nem is bantanak erte....
(#54023) Petyyyyy nagyon hasznos ez az oldal, de azert nem art raerösiteni, hogy tenyleg stimmel e, mert nem 100% os a pontossag...nekem asszem a belterben volt valami ami nem az volt, mint az oldalon
-
F_Gergely
őstag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Declare #54020 üzenetére
Ez mekkora, köszönöm.
11x35mm, vadászat indul. Még ma meg akarom venni, de egyre kissebb esélyt látok erre.
beg - Ezen nem csodálkozom, volt olyan G Astra tulaj akit állítottak már meg, hogy kekeckedjenek a gyári xenon miatt. Nekik az sem tetszett. Nem akarok egy keresőfényt hátra, elég ha kicsit erősebb és szebb lesz, mint a gyári izzó. Ha amiatt szólnak, elmesélem mennyire külföldi import és extra verzió az autóm gyárilag és bizony ezzel gurították ki.
-
beg
veterán
-
Declare
őstag
válasz
Petyyyyy #54016 üzenetére
(#54019) beg : en nem tudok ilyen szabalyrol, hogy ne lehetne led-feher rendszamtabla megvilagitas, mar csak azert sem, mert manapsag az uj autok nagy resze gyarilag ledes feher fenyü
nyilvan ha valami gagyi kinai valtozat volt, ami vilagit, mint egy reflektor, akkor azt el tudom kepzelni...de egy normalis verzio, ugyan ugy vilagit, mint egy hagyomanyos, csak a retro sargas szin helyett feher
szerk: ok, elvileg valoszinüleg tenyleg nem tehetsz be ledeset....mert ugye gyarinak kell lennie....de ha egy normalis verziot szerzel be, ami nem reflektorkent vilagit, azzal nem fog cseszegetni senki, ez szerintem ziher
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Declare #54013 üzenetére
Dehogynem, csak épp várjuk a nagy tudású fórumtársak beszámolóit hozzá.
Pl. abban, hogy sikerült-e kideríteni mekkora szofita izzó kell a G Astra rendszámtábla világításához?
Az egyik kiégett, gondoltam akkor nem 200 forintosat teszek be, hanem sukáros jégfehéres ledeset. Csak ugye a méret a lényeg. -
deedee
őstag
Üdv!
Alig három éves Astra classic III, 1600-as.
Meghalt a lambdaszonda, 42 ezer km-után. Nem kellene ennek többet bírnia?
/Még szerencsére garis a kocsi, mert vettem hozzá annó +2 évet./ -
Declare
őstag
Az összefoglalot nem szerkesztjük tovabb? Az elejen beszeltük, hogy tipus jellegzetessegeket le lehetne irni. Vagy altalanossagban, hogy pl. az Astra H 1.7cdti eseten..... vagy konkretan mindenki a sajat autoja ala, amit összeszedett. Talan az elsö opcio lenne jobb. Valami altalanos pontokat kellene összeszedni, amit mindenki beir. Pl
Altalanos adatok: Motorkodok, tapasztalati fogyasztas, tömeg, gyorsulas, rugalmassag (pl amit mertünk egyszer, hogy 4-ik fokozatban 60-100). Ilyesmi
Tipus hibak/egyedi hibak: kritikus rozsdasodasi helyek, olajfogyasztas, akarmi...
Fenntartasi költsegek (nagysagrend) szerviz intervallum, nagyszerviz költsege, egyedi hibak javitasainak költsege...nagysagrendileg
Egyeb: hatranyok, amiket tapasztaltal, vagy pl amit szeretsz es mindenkepp fontos extranak/tulajdonsagnak tartasz ....
Mert igy hogy vannak kepek a kocsikrol, ez aranyos, csak nem sok informacioval bir annak a szemszögeböl, aki keresgel az opelek között
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy #54011 üzenetére
szivem szerint többfokozatút tennék be én is, csak a gyári kapcsoló meg 1 fokozatú, és hülyén nézne ki ha kivenném. G astra kapcsolója meg szerintem méretre kissebb, ha belemenne az mondjuk jó lenne.
Ami többfokozatos az tartja a hőt, ami csak egy az ki-be kapcsol hőmérséklet alapján. (nem véletlen szűnt meg ez a fajta megoldás)(#54010) Kickass:
Hát G-nél nem tudom hogy van, de dobtam hátast én is mikor kiderült vekinél hogy van... Köszi Opel!Olasz autót szerintem a legnagyobb szivás javítani,szervizelni, kellene a francnak.
-
Kickass
őstag
válasz
PeeterssoN #53996 üzenetére
Ezzel most nem leszek itt nagyon népszerű de OFF-ba is rakom:
Szerintem ezerszer jobban járnál egy Marissal (Marea), mint egy F Astrával, a realitásokat nézve legalábbis.
Egy 1.6 klímás Maris mndjuk olyan 400k körül van ha klímája működik akkor csak az alját kell megnézni ha nem ementáli és friss rajta a műszaki akkor meg kell venni, ugyanúgy sz*rérthugyért van hozzá minden mint az Opelhez. Pl.De hogy On is legyek
F_Gergely: Remélem G Astránál nem kell kuplunugzosához kivenni a motort, csak a Veki ilyen bonyolult
Kerreg a kinyomócsapágyam legkésőbb nyáron kuplungozni kell. -
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy #54007 üzenetére
Enyém gyanus hogy valami nem klappol a fűtőlappal mert néha kilométereket megyek és semmi, ha jobb idő lesz ki akarom cserélni teflonszálasra. Most céges verdákba lett ülésfűtés ott is pár perc után érezni hogy tolja a meleget. Nálam meg sok idő kell, plusz ha felfűt utána ki is kapcsol és nem érzed hogy menne. Szóval eléggé gyatra. A plüssel nem volt ilyen gondom.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #54004 üzenetére
Nem igazan ertem a problemat amugy. Te termeked, ha felrakod 500k ert, en meg azt mondom, nekem 450k megerne, eldöntheted, hogy eladod e ennyiert vagy nem. Ennyi. Nyilvan ha ott van, hogy az ar fix, vagy többedszerre hiv fel, vagy 20 percig alkudozik az mas....de erre meg vannak opciok a telefonodon, hogy kivedd
Nalam pl az volt, hogy a hatso ablaktörlö nem müködött, amikor megneztük a kocsit (ö sem tudta, hogy nem megy), plussz a gumik is gatyak voltak....mondtam neki, hogy ezek fenyebe, beszeljünk az arraol es igazabol ö mondta, hogy 50 vagy 100k t tud belöle engedni (mar nem emlekszem). En meg mondtam, hogy en is ilyesmire gondoltam, pacsi, deal......en nem ertem mi itt a problema
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely #54006 üzenetére
Én is ezt a rituálét követem, csak most valahogy kizuhantam a kerékvágásból. Ülésfűtés fent hagy, tankolt litert nem néz, nem fényképez...
Ügyesen ki van találva. Egyik reggel bekapcsoltam egyes fokozatra (feljebb sosem tekerem, mert minek), mire beülünk, legyen kellemes. De addig nem is melegít a kis galád, míg nem érzékeli, hogy ülnek rajta. Egyébként kb. egy perc elég és érezni. Hazafelé menet akár mérhetek is egy felfűtési időt, ha gondolod.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy #54002 üzenetére
Én mondjuk ha leállítom a kocsit én kikapcsolom még járó motornál mindent és úgy állítom le. Fütés/klíma, ülésfűtés világítás satb és csak utána állítom le.
Indításnál ugyan ez, először beindítom és csak utána kapcsolok világítást, fűtés/klíma satöbbi. Hideg motornál meg csak ülésfűtést szoktam, fűtést nem, megvárom míg bemelegszik a motor.Neked is bőrülésed van ugye? Nálad mennyi idő alatt melegszik fel az ülés? Mondjuk nálad más mert többfokozatú, vectrában csak egy.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
A bárdinál lehet venni ilyen alkatrészeket? [link]Az online felületen én nem találtam. A 2. képen lévő tömítést másik boltba megtaláltam adagoló tömítés néven.
Milyen néven keressem ha van a bárdinál ? -
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #54001 üzenetére
Bemész egy használt cikkeket árusító üzletbe ott sem dinamikusak az árak hanem fix. Ennyibe kerül és pont.
Én a hibákkal úgy vagyok "meg kell csináltatnod" ez a te gondod. Ennyibe kerül, kell vagy nem? Engem nagyon nem érdekel te mennyit fogsz rá költeni
Akkor ha van hirdetve 500-ért egy autó de rá kell költened 450-et akkor 50 ezerért fogod megvenni? Nem igazán
Van aki szeret alkudozni, én nem vagyok az a típus. Nagyon ritka ha én alkudok az árból, de akkor is úgy hogy vagy oda adja ennyiért vagy ha nem akkor helló. De ettől függetlenül nem szeretek. -
bubi92
őstag
válasz
Declare #54001 üzenetére
mivel meg volt a kiszemeltem, így gyorsan akartam eladni. kiraktam, hogy 450 a fix ár, vagy lehet alkudni és akkor 500-ról indulunk, nem lett vevő, csak alkudozók. LEVITTEM AZ ÁRAT 400-ra és akkor is alkudoztak a genyók. és jó csinálja. de ne egy olyan autónál, ami a HAHU-s keresésnél ár szerinti rendezésnél elsőként van, már-már a lepukkant F astrák előtt.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
bubi92 #53999 üzenetére
Mert az alku a vérünkben van. Hiába volt a te autód a legjobb vétel a negyedévben, akkor is alkudnia kell, mert anélkül nem érzi jól magát, sosem tudja mi az elég és nem ismerte fel a mondat elején leírt tényt. Vagy ezen okok bármely perverz kombinációja.
Ma reggel kicsit izgi volt. Megálltam tankolni, persze elfelejtettem felírni mennyit tankoltam...
Ok, kocsiba be, indít...nem indul pöccre. Dafuq? Kb 2,5 mp indítózás után aztán röff. Konklúzió: indításhoz nem árt kikapcsolni az ülésfűtést.
-
Declare
őstag
válasz
bubi92 #53999 üzenetére
En is alkudtam egy picit az auto arabol, ezt mindenki megprobalja, szvsz ezzel nincs gond
Vagy be kell irni, hogy az ar fix, alku nincs
(#54000) F_Gergely azert a bolt az megint mas....itt egy hasznalt termek van, rizikoval, az xy tulaj altal kitalalt aron
. Sokan amugy is ugy rakjak fel, hogy belekalkulaljak az alkut, vagy van valami ami miatt sokallod az arat....en pl mondtam anno, hogy a hatso ablaktörlö nem müködött, azt meg kell csinaltatnom, ideiglenes rendszamot kell kernem a vegleges elött, mert nem volt rajta rendszam, ezert egy picit tudtam faragni
de mondom, ha ezt nem akarod, akkor beirod, hogy fix az ar
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest