Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Kolondrum #67350 üzenetére
Bakker... kb. 3 perce hoztam be tető alá a motort. Itt a XIX-ben még nincs semmi.
Somatom: Csóró motoros lei-t visz.
Horvi: Egy csomag zsepi lesz nálam.
bogyo112: Elsősegély alapból van. Rendszámtábla ma átfúrva, önzárós anyával nem csak a kerethez, a konzolhoz is felfogatva.
Lomha 8V: Elemlámpa=teló, akkubank van. Kis kés...tényleg.
-
-
-
tboldi
nagyúr
Voltam a győri BMW szalonban (Leier). Sajnos F800R nem volt éppen, de ha kérem, akkor tudnak hozni egy másik városból és lehet tesztvezetni is. Azt mondták, hogy az éves szerviz kb. 50k Ft. Nem olcsó, de ha belegondolok, hogy az ETZ-re is ráköltöttem havi 4-5000-et minimum, már nem is olyan vészes.
[ Szerkesztve ]
-
válasz V.Stryker #67358 üzenetére
Pótkesztyű azért ha elkap egy komolyabb eső akkor legyen utána egy száraz. Kellemetlen tocsogó kesztyűben vezetni amikor már szétázott a mancsod és a vizes kéz hamarabb is hűl át.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
V.Stryker
nagyúr
-
emre
veterán
-
V.Stryker
nagyúr
Bowdenes hát, de akkora sz.pás cserélni, le kell bontani az egész hóbelevancot....inkább hívom az assistance-ot.
AndrewTdi: Jól van, a hátamra csatolok egy kis rometet.
Apropó, tegnap mögötted álltam kocsival... a népliget előtt kanyarodtál el jobbra, asszem az Elnök utcába. Kivételesen kulturált sebességgel.-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz home98 #67368 üzenetére
Ezt a biztosítódtól kell kérni. Igazából nemzetközi formában tartalmazza a kötelező biztosítás meglétét. Legtöbb biztosítónál már a neten is lehet igényelni és postán megküldik egy héten belül. Azért zöldkártya,mert egy összehajtott zöld színű papír.
Nyugaton ha jól tudom már nem kérik, de kelet felé kell, ha másért nem, legalább ebbe ne kössenek bele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gaboman
nagyúr
-
polimorf
tag
válasz V.Stryker #67344 üzenetére
Tartalék kesztyű és zokni mindenképp, enni, innivaló.
A záróvonal átlépésre nagyon vigyázz nehogy úgy járj mint én.
Várunk vissza épségben. (Fárasztó lesz)
Széles utat! Érezd jól magadMár nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
runner 125
nagyúr
-
p87
senior tag
Sínen van a jogsim.
Sikerült kijutnom melóból átvenni a vizsgaigazolást.
Személyi, lakcím, jogsi és bizonyítvány kellett.
Délután kormányablakban meg bő fél óra után sorra is kerültem, 5 perc alatt végeztem utánna.
10 napot mondtak míg elkészül. Kíváncsi leszek, remélem nem csúszik. -
tboldi
nagyúr
válasz runner 125 #67382 üzenetére
Prémium márkához prémium árak dukálnak.
Mondjuk, a Red Baronos olajcserém is került 33k-be.[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz runner 125 #67382 üzenetére
Kézikönyvben nincsen benne mikor mit kell csinálni
A motorolaj amit gyárilag használnak a F800R-hez nagy valószínűséggel a Castrol Power 1 4T 15W-50.
(kézikönvy a 15W-50 et írja elő, és a Castrol-t ajánlja. Ez a gyártó pedig ízt yrja erről a termékről hogy kifejezetten BMW motorkerékpárok részére készült)
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
runner 125
nagyúr
válasz tboldi #67385 üzenetére
Pont ezért nem viszek "márkaszervizbe" semmit. Madárnak nézik az embert... mióta az eszemet tudom otthon cserélek olajat mindenben.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz runner 125 #67387 üzenetére
Én eddig két márkaszervízben is jártam (ugye az SV650), mindkét helyen abszolút korrekt, versenyképes árakon dolgoztak. De tény, hogy olvasni itt a topikban olyan árszabásokat néha, hogy csak lesek....
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #67387 üzenetére
Kia márkaszerviz adott anno egy 50ezres árajánlatot a nulladik szervizre. Amikor kicsit beleröhögtem a telefonba kibökték, hogy ez olajat és olajszűrőt tartalmaz. Itt már nem röhögtem, és amikor kicsit firtattam a témát, az is kiderült hogy a szervizvezető szabja az árakat, és tudják hogy ez van, de vihetek saját olajat. Hát kerestem másik helyet, kénytelen voltam, ha nem akartam garit elbukni.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Kroni1
veterán
válasz tboldi #67356 üzenetére
Vadiúj 800-as motort veszel első gépnek, vagy használtat keresel majd? Egyébként nem feltétlenül muszáj a BMW szalonban szervízeltetni. Nyilván az első 1000-es szervízt érdemes még ott, de nem vész el a garancia ha nem hozzájuk viszed, és töredékáron megoldható. Viszont mindenképp olyan szerelőhöz érdemes, aki ért a BMW-khez, mégjobb ha csak azokkal foglalkozik. Van ilyenből több is, én EKO-hoz járok, most megyek hozzá a 100.000km-es szervízre. Elég sokmindent kell cserélni ilyenkor, direkt rákérdeztem és azt mondta, hogy cakumpakk 30ezer lesz.
-
tboldi
nagyúr
válasz Kroni1 #67390 üzenetére
Nem első lesz (ha szigorúan csak a rendszámos motorokat nézzük, akkor a 3.), de igen, vadi újat szeretnék. Én is gondoltam erre, hogy a garancia lejárta után nem márka-, hanem szakszervizbe vinném, csak nem tudom, hogy itt a környéken (Mosonmagyaróvár és 50-60 km-es körzete) van-e megbízható szerelő. EKO nevével találkoztam már a neten, de egy olajcsere miatt nem szívesen mennék Dunaújvárosba.
Bár mire ebből lesz valami... Tegnap hívott a bíróság, hogy a május 18-i tárgyalást elnapolták, elvileg valamikor szeptemberben lesz.
-
mrhero
tag
"Új láncot be kell fújni lánc sprayel vagy az első 1000 km-t kibírja alapból is?"
Ebből nekem az jött le, hogy kapott a gép egy új láncot (normál esetben lánckereket is), de kenést nem és nem is fog az első 1k km-en. Amennyiben így történt nem értem, hogy a csere alkalmával miért nem történt meg a kenés. Ha valami súlyos oka csak van, akkor miért nem lehet elgurulni a legközelebbi benzinkútig/motorosboltig és venni egy flakon cuccot.
Gyári ajánláson túl, akkor már kell neki a nafta, ha fém fényes a felület 1k km ide vagy oda. Ha nincs kenés, nagyon erősen kopik a lánc és a lánckerék. Kibírni kibírja, elszakadni nem fog, de nem tesz neki jót.
-
-Mosquito-
őstag
Nekem idén még egy köztes szerviz egy olajcsere és betelt a szervizkönyv, kérhetek másikat.
mrhero:
Hány láncot cseréltél már? Új láncot nem fujunk,mert gyárban már megtették. Majd kb 800-1000km környékén, vagy ha esik akkor hamarabb is lehet/kell. Fényes a láncszem akkor fújni kell,pont.
[ Szerkesztve ]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Kroni1
veterán
válasz tboldi #67391 üzenetére
Hát biztosan van feléd is olyan aki ért hozzá, de most hirtelen nem tudok nevet mondani. Az F800 nem is annyira spéci szerkezet, szerintem még te magad is simán ki tudod majd cserélni az olajat rajta! Nekem 10,000 és 20,000km-enként kell vinni kisszervízre, és 40,000-ként nagyszervízre a gépet, olajat is 10,000-ként kell cseréltetni benne, szóval nálam nincs olyan hogy csak egy olajcseréért kéne mennem hozzá..
-
-Mosquito-
őstag
válasz tboldi #67391 üzenetére
Győr elég közel van? [link]
kroni1:
Mennyivel, mihez képest? Akkor Fullgas jah` az meg messzi van/lehet. Ugyan annyi le/fel jutni, idő/pénz, ugyan ott van. Sosem értem ha van valakinek kerete vadi új 3-4M gépre akkor mit fogtechnikázik valaki a szerelőn. Majom&banán.
[ Szerkesztve ]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Kroni1
veterán
válasz -Mosquito- #67397 üzenetére
pont arról beszéltünk, hogy a győri márkaszervíz nagyon drága..
-
Shad0w
senior tag
válasz mrhero #67392 üzenetére
Természetesen első és hátsó lánckerék is cserélve lett. Alapból pedig olajos/zsíros az új lánc, csak nem tudtam, hogy az tárolásig jó vagy az első 1000 km-ig. Szerelő nem kent rá semmit és ott valamiért nem is volt gyanús, ezért nem kérdeztem meg ott helyben csak itthon gondoltam bele...
Btw, válasznál használhatod a válasz gombot a hozzászólásnál. Követhetőbb lesz tőle a fórum.
-
tboldi
nagyúr
válasz -Mosquito- #67397 üzenetére
Nem fogtechnikázok. Mint írtam is, az ETZ-re is elment ennyi, csak havi bontásban, és a CB500X sem volt sokkal olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?