Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Ma a villányi elkerülőn vasalt ki majdnem egy idióta. Előzök egy autót, látom a barom odaér a mellékútról, néz balra (én neki jobbról jöttem), de közben gurul az autó. Ebből már tudtam mi lesz, markoltam a féket és természetesen kifordult úgy jobbra, hogy nem nézett oda. Volt egy kis k****anyázás, de az ilyen baromnak úgyis mindegy, legközelebb is így fogja csinálni. Egy pillanatra eszembe jutott, hogy lecsapom a tükröt róla, de aztán győzött a jobbik énem.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én olajjal szoktam megkenni, ez is tocsogott. De akárhogy nyomom, nem megy a helyére, mert túl vastag. A csavar húzza be, így meg sérül. Ereszteni nem fog, csak csúnya.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na, hát azért merem remélni, hogy ennyit meg tudnék oldani.
Nem méretpontos a gyűrű, ez már felhelyezéskor látszott. -
Lomha 8V
addikt
KTM Duke 125. A gazdája nem fillérszexelő, mindenből gyárit kap a motor, de azért az, hogy a vadonatúj gyári tömítést becsípi a fedél, az vicc. Nem Rieju ez, baszki. Mondjuk ennek a fedélnek is a kidolgozási minősége, hát... minimum kérdéses.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
etnies
üzenetére
A legegyszerűbb házilagos módszer, hogy beteszel valamit a dugattyúk közé, ami megakadályozza, hogy teljesen kinyomd, de jobban kiengedni a dugattyúkat, mint a betétek. Fogsz egy lapos cipőfűzőt, belemártod a féktisztítóba, aztán körétekered és húzogatod. A dugattyúk belső oldala igényel egy kis akrobatikát, az kétségtelen.
Sokat segít, ha a cipőfűző végére raksz egy hajlított drótdarabot, akkor könnyebb aláfűzni a dugattyúnak, ha nincs hely. Ezek a dugattyúk is így lettek pucolva:

-
Lomha 8V
addikt
válasz
gboszi
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ha minden szempontból megfelelt a robogó, akkor nagyobb robogót kell venni. Egy kanapérobogó kényelmű motor már akkora, hogy nem könnyű vele a sorok között elmenni. Egyéb motorok kényelemben messze elmaradnak. Ha nem akarsz kimondottan motorozni, akkor szerintem rossz irányba tapogatózol.
-
Lomha 8V
addikt
Jó ez a Delkevic. Ez valószínűleg nem tűzkarika csere lesz, ugye?

-
Lomha 8V
addikt
Az enyém matt fekete volt eredetileg és egy idő után a festése mintha megolvadt volna. Gusztustalan volt hozzáérni, minden beleragadt. A boltban ahol vettem, mondták, hogy több ilyen panasz is érkezett. Kaptunk egy elég nagy kedvezmény kupont másik sisak vásárlására, de én nem vettem. Szeretem ezt a sisakot, ezért egy délután leültem és módszeresen lepucoltam alkohollal az egészet. Most sima műanyag kinézete van, de nem ragad és engem igazából nem érdekel.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Áh, akkor szerencséd volt velük, mert engem a rosszak mindig rögtön tudtak fogadni egy kis kókányra.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Áh, nem olyan sértődős fából faragtak engem.
Komoly vasak alatt csak a cruiser kategóriára gondoltam, féreértés ne essék. Ugyanarra gondolunk amúgy, nagyon fostos egy honlapjuk van. Meg ez a titkolózás. Drága mint a dög, mindannyian tudjuk, minek kell megjátszani magukat? A Street Bob kellemes motor, a régiek is jók voltak, ez pedig a 114-es blokkal biztos, hogy elég jó lehet. Persze, akinek nem stílusa, az nyilván nem így látja. Én szerencsés vagyok ebből a szempontból, mert minden motor érdekel, mindenben meglátom az érdekeset. A Pan America nekem bejön, ha ezt a formát a Ducati dobja ki, sokkal könnyebben befogadnák az emberek, szerintem. A prototípus duma hülyeség, inkább azt tudom elképzelni, hogy az európai modellen lesznek apró eltérések.Szerk: El is kezdtek szépen felfelé kúszni a használt cruiser árak, eladtam a Honda Fury-mat, 350ezerrel többért, mint amennyiért vettem és a srác tökre örült, hogy ennyiből megúszta.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Az Euro normák és a sportmotorok iránt eső kereslet megölik ezeket a motorokat, úgy néz ki. Ahogy a chopper - cruiser kategória is haldoklik. Jelenleg Magyarországon csak a Harley - Davidson árul komoly vasakat, minden más gyártónál a vicc kategória van. Pedig van nekik, csak nem hozzák. Megpendítettem magamban egy vadonatúj motor gondolatát, de elkeserítő a helyzet. Harley is érdekelne, de már azzal felba**ott, hogy nem lehet finanszírozást kalkulálni rá, rögtön kapcsolatot kell velük felvenni, meg az összes női felmenőd neve, 12 generációig stb. Az ár is titok, nagy nehezen Euróban lehet megtalálni, de arra biztos pakolnak még.
-
Lomha 8V
addikt
A haverom egyik motorját Horvátországba vitték el, de elég sok alkatrészét itt is hagyták. A kétnyelvű adás-vételit leadta az okmányirodában és onnan kezdve a kutyát nem érdekelte, hogy mi van vele...

-
Lomha 8V
addikt
Viccesek ezek a sztorik, bár inkább "nevetünk azon amin sírni kéne" téma.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
üzenetére
Réges rég volt egy Honda VT500C-m. Az okmányirodában elszabták a dolgot és az új forgalmiba Honda VF500 F2 került be. Csak napokkal később vettem észre és úgy döntöttem, hogy le**arom. Így is adtam el, azóta is forgalomban van. Meg is van. Szerintem jól döntöttem, megkíméltem magam egy szopócunamitól.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
Biqci
üzenetére
Mesélte egy régi kolléga, hogy egyszer kötekedni kezdtek az egyik vevőnkkel, az első műszaki vizsgáján. Talán egy mohácsi vizsgaállomáson. A főnök összepakolta a teljes gyártási dokumentációt, nem tudom hány ezer oldalt, meg az összes magyar forgalombahozatali engedélyt és elvitte nekik (a magyar gyár ott van Mohács mellett) . Odadobta a vizsgabiztos asztalára, hogy keresse ki a problémás részeket. Inkább leműszakiztatták.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Ha most valahogy ide lehetne varázsolni a cuccokat, amiben csóró tizenévesként motoroztam, nagyon sokat tudnánk röhögni rajta. Hetvenes évekbeli motoros rendőr kesztyű, ezer éves Grex bukó, rocker műbőr dzseki meg még a fene tudja milyen szedett - vedett ruhák meg védőfelszerelések.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Ne is mondd, ezt én olyan töményen kapom, hogy borzalmas. A cruiseres, találkozókra járós motorosok között extrém ezeknek az aránya. Ezért erőltetjük inkább, hogy klubok egymás között találkozunk, de néha azért jó elmenni egy nagy buliba és ott aztán kapjuk vastagon a fa**ságot.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
A motor papíros legyen és a motorkódnak kell egyezni. Ezek után szerelő berakja, ad róla igazolást, te pedig csinálsz egy átírást, úgymond. Az ezzel kapcsolatos költségeket kell kifizetni, új forgalmi, törzskönyv stb. Két éve ennyi volt, fél nap alatt megvolt a blokkcsere, másnap megvolt minden papír. Nem hiszem, hogy sokat változott a dolog.
-
Lomha 8V
addikt
Geresics, Benforce képzésen voltál már? A kereső nem dobott ki rá semmit. Jönnek Pécsre, ha azt mondod jó, elmennék.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
GTVili
üzenetére
Hát 3000 felett szinte sosem jár, pedig bírná bőven, bivalyerős. Sőt ennek a fékei és a futóműve is engedné a huligánkodást, de nagyon nem stílusom. Szeretem, hogy meg tudok oldani erőből bármilyen helyzetet, de amúgy nagyon nyugisan közlekedek, nem szeretek gyorsan menni.

-
Lomha 8V
addikt
Brutál fogyasztásokat írtok itt, be is fonnám a szemöldököm.

-
Lomha 8V
addikt
Pár hónapja haverom fotózott egy autószállítót Németország felé. A platón kb. 30 Simson volt összeforgatva. Nagy biznisz ez most.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Három ilyet hordanak hozzám szervizre, bár egyik sem ABS-es. 5 - 10k km. körül mennek velük évente. Komolyabb hibák voltak egy gyújtótrafó repedés és egy önindító tönkremenés. Az egyiknél kontaktos az önindító gombja, kapni csak komplett kapcsolóházat lehet és drága. Hátsó féklámpa kapcsoló mindhármon tönkrement már, de filléres az utángyártott és nincs vele baj. A motor műanyag. A blokk oldala, sárvédők, minden műanyag. Nekem nincs ezzel bajom, valakit zavarhat. Kellően erős és kényelmes motorok, én 115 kg. vagyok és 180 centi, elférek rajta szépen. A futómű és a fékek nem acélosak és kanyarban hamar lent van a taposó. A blokknak van egy varrógép hangja, az természetes dolog. Ennyi jutott hirtelen eszembe, de nyugodtan kérdezz, biztos beugrik más is.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A két dob egymáshoz képest ferde, elég látványosan. Az alsó csőből vágnom kellett, mert nem lehetett a helyére tolni a dobot, beleakadt a dobban lévő terelőlemezbe. A felső dobot egy igazi kín volt rátenni, mert a szűkítés túl jól sikerült és nem akart belemenni. A ferdeség meg lesz csinálva a télen, a többin túl vagyok. A hangja amúgy nagyon jó! Valahogy sikerült nekik megoldani, hogy amikor egy fix sebességgel gurulok akkor csak morgás, de ha ráhúzok a gázra akkor mennydörgés. Ilyen szempontból imádom.

-
Lomha 8V
addikt
(#123689) vlevi: Nekem személy szerint semmi bajom az elektromos járművekkel, de ahogy Te is írtad, az árak még nem élhetőek.
(#123690) A Zéé: Akkor jól emlékeztem, köszi.
(#123691) JoinR: Jogos amit írsz, a nagymotorjaimmal logisztikai gond van. Az egyik egy Suzuki VZ1600 Marauder, a másik egy Honda VT1300CX Fury. Mindkettő nagy, nehéz batár, nagyon szar őket tologatni. Bent állnak az autóm mögött a garázsban, tehát akkor minden hajnalban autó ki, valamelyiket kiszenvedni, autó vissza és ugyanez, mikor hazaérek. Viszont egy aránylag könnyű, kisebb motort be tudok tenni a kazánházba ahonnan kilököm és már mehetek is. A 125 ccm nincs kőbe vésve, nézegetek mindenfélét. Ahogy fentebb írtam, a spórolást is egészében el tudnám engedni, ha vigyorral a képemen történne az ingázás.

(#123692) persuader: Ráfeküdtem a témára és rátaláltam a Yamaha XT600E-re. Egy ilyen vajon mennyire lenne vállalható ingázásra? Az utolsó évjáratokból nézegetnék valamit. Vagy inkább a 660? A régi VFR sem tűnik rossznak, csak kicsit dagadt vagyok és félek, kényelmetlen lenne.
(#123693) bacus: A DL 650 jó ötlet, kényelmes is, van egy havernak. Csak az már elég nagy, nem tudom, hogy kazánház kompatbilis e?

-
Lomha 8V
addikt
(#123672) persuader: Igazad lehet a belpiacos sportmotorokkal.
Csak volt egy ilyen 250-es gixerem és nagyon szép emlékeket őrzök róla, de annak is már 15 éve. Szóval gondolom öreg, lepusztult fos lett azóta az összes. Amiket írtál, jók lehetnének (főleg a VFR, volt 400-as nekem, imádtam), de szerintem túl nagyok ahhoz, hogy valóban spórolós motorként jöhessenek szóba. Most autóval járok, ami így 7.2 liter benzint fogyaszt átlagban. Ha ezt meg tudom felezni, akkor már jó vagyok, de szerintem 500 ccm felett nem hiszem, hogy ez összejönne. Napok óta foglalkoztat a kérdés, nem tudom mi lenne a jó irány, már kanapérobogókat is nézegetek, pedig nem nagyon szeretnék robogót. Szerelés nem téma, bármit megoldok a saját műhelyemben.(#123673) A Zéé: Van egy ismerősömnek 125-ös vagy 200-as Duke, de ha jól tudom, az ugyanaz a méret, ugye? Megkérem majd, hadd menjek vele egyet és ha tetszik, meg is környékezem, mert ez a motorozás csak ilyen fellángolás volt neki és szerintem vagy 2 éve nem ment vele.
(#123674) dellfanboy: Áh, ennek a látványától is fáj mindenem.

(#123678) bacus: Nagy igazság van abban amit írsz, az élvezeti faktor is fontos szerepet kaphat a dologban. Simán képes lennék a spórolást elengedni, hogy napról napra vigyorogva menjek melózni és haza. Viszont én mindennap 15:00-kor végzek, emiatt ugye hajnalban járok dolgozni. Itt már csorbul az élvezet dolog, hiszen sötétben megyek minden reggel, ami azért nem olyan. Nem tudom, mi lesz a megoldás.
Gondolkodtam valami 400 ccm körüli enduroban is, mint pl. a DRZ 400, de nem pont az, mert annyit biztos nem adnék érte amennyibe azok kerülnek.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Őszinte leszek, régi 250-es GSXR-t vennék a szívem szerint, de nem találok. Mondjuk az nem biztos, hogy a spórolás része azzal összejönne.
Mik voltak régebben az igásló motorok? Yamaha SR, ilyesmi? -
Lomha 8V
addikt
válasz
üzenetére
Köszönöm, de ezek nagyok. Semmi izgalom nem kell nekem, tényleg csak ingázás. Gyorsan sem kell mennem, ha tudja a 90-es utazót, akkor már jó is. Van amúgy több nagymotorom is, de ez itt most tényleg csak a spórolásról szólna. Az úton nincs város, csak egy-két pici falu, forgalom szinte nulla. Szóval tényleg semmi extra dologra nem kell gondolni.
-
Lomha 8V
addikt
Az új munkahelyemre 36 km-re járok és mivel úgy tűnik, hogy hosszútávú dolog lesz, kellene valami spórolós ingázó motor a tavasz-nyár-ősz időszakra. Mindenképp valami váltós történet. Újan vagy alig használtan néznék valamit. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az szép. Mi baj lehet?

-
Lomha 8V
addikt
válasz
bigdady
üzenetére
Attól függ. Ha csak aszfalton van használva a motor, akkor rendben lesz vele. De ha néha lemerészkedsz a betonról és azt tapasztalod, hogy hamar tönkremegy az izzó, akkor érdemes direkt motorba valót beletenni, az jobban bírja a rázkódást. Persze drága, szóval érdemes először mindenképp az autóst próbálni, mert ha az is jó, akkor olcsóbb a dolog.
-
Lomha 8V
addikt
Volt egy két részes motoros oktatófilm, az első részben voltak az alapok, a második a kanyarodásról szólt inkább. Olyanra emlékszem belőle, hogy két hülyegyerek vett sportmotort, aztán lealázta őket két kisgyerek a pályán meg egy cruiser-es az úton. Nem tudja valaki ennek a címét?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már árulják, keress rá. Azt hiszem ablakmosó fut ezen a néven.

-
Lomha 8V
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A lónak a p*csét, már bocsánat. Nem szoktam reklámozni, de szerelő vagyok, ott végeztem ahol Persu. Nem szerelek annyit, mint Ő és főleg cruiser félék az ügyfeleim, de semmiféle apró zörgés miatt nem állok neki blokkot bontani. Ez 20 éve működik, most már maradok ennél a módszernél. Megjavítjuk a nem rosszat, annyira felesleges idő és munka pazarlás.
-
Lomha 8V
addikt
Én ezekkel a hangokkal úgy vagyok, hogy b*szok rá. Jelmondatom a "majd kirúgja magát".

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)