Hirdetés

2020. szeptember 25., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Harley-ssá válásom története

  2009-ben indult a motoros pályafutásom, akkor már 3 éve önálló keresettel rendelkeztem és nagyjából ugyanennyi ideje voltam egyedülálló is, így megvolt a keretem mindenféle álmom, vágyam megvalósítására, bár anyám nem repesett az örömtől amikor előálltam a motoros jogosítvány megszerzésének ötletével.
  Bevallom őszintén nem ment zökkenőmentesen a jogosítvány megszerzése, már az oktatás alatt is sikerült valószínűleg szállóigévé válnom és megtapasztalni olyan régi bölcsességeket mint, hogy "oda mész ahova nézel". Igaz mondjuk, hogy akkor is sokszor kizökkentem amikor nem velem ordított az oktató a fülesen keresztül. Szerencsére semmi komoly nem történt, megúsztam pár cifra káromkodással de azért mai napig élénken él bennem az az időszak. A 3. forgalmi vizsgámon engedtek át, az elsőn a sok hülyeségem ellenére megdicsért az oktató mert igazából nem vétettem komoly hibát (állítólag nem néztem be egy jobbkezes utcába és egy lámpánál, hogy ne szakadjunk szét bementem az elől haladó után és már csak a lámpaváltás végén tudtam elfordulni), a 2.-on elborultam a motorral amikor későn szóltak egy többirányú kereszteződésben, hogy menjek a rossz irányba menő, elől haladó után és emiatt szűk fordulót kellett volna vennem, béna voltam hiába ment akkor is minden flottul.

  Folytatás...

  Xaels 3 hónapja 29

 • Nemesis társasjáték

  Az Awaken Realms túlélő sci-fi társasjátéka elhozza az Alien-filmek hangulatát a nappaliba.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 hónapja 23

 • Darksiders Genesis | Bemutató

  Sziasztok. Végére értem az apokalipszis lovasainak legújabb kalandjának és szokásomhoz híven összefoglalom a játékot, lehetőleg a komoly spoilereket elkerülve.
  A játék PC-re és Google Stadia-ra már 2019 December 5.-én megjelent, de a konzolos változatokra egészen 2020 Február 14-ig várni kellett. Én a Playstation 4-es verziót játszottam végig Pro konzolon.


  Főmenüben, majdnem 17órás a solo végigjátszásom

  A Darksiders szériára mindig is jellemző volt, hogy részről-részre sok mindenben megváltozott de az alapvető játékmenet azért megmaradt. A 3. rész igaz kicsit azon a recepten is próbált változtatni, amivel rendesen meg is osztotta a rajongóit, de ettől függetlenül nem veszítette el az identitását és utólag patch-ben visszahozták a megszokottabb formulát is.
  A Darksiders Genesis nem véletlenül nem számozott rész, a játék kameranézete merőben megváltozott de megmaradt egy akció-platformernek vagy Hack N' Slash-nek, kinek hogy tetszik. Bár spin-offnak kezelik emiatt és mert ezúttal az Airship Syndicate volt a fejlesztő, szerintem ez nem teljesen fedi a valóságot mivel a története a Darksiders "1" előtti időket meséli el és nem tér el a megismert történettől gyökeresen.

  Folytatás...

  Xaels 7 hónapja 4

 • Astro C40 TR Controller

  Nagyon igényes eszköz, átgondolt, tele van hasznos kis finomságokkal, de piszkosul drága.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 hónapja 13

 • The Witcher | Ezüst medál

  December 20.-án berobbant a Netflix régóta várt Vaják sorozata, a netet is elárasztotta mindenféle jóság és nem telnek el napok anélkül, hogy ne jönne valami kis információ a szériával kapcsolatban. Nem akarok semmilyen hitvitát generálni, nekem telibe talált a sorozat és szerintem régóta hiányzott a "tv"-ből egy igazi fantasy is. A játékok közül a ThroneBreaker volt ami igazán bejött, a könyveket idő közben elkezdtem pótolni és bár az elején nem minden dologgal voltam elégedett, de remek kikapcsolódásnak találom őket.

  Annyira elkapott a sorozat, hogy a fülbemászó dalt is szinte minden nap meghallgatom valamilyen formában. A játékbeli farkasmedál mindig tetszett és meg is lehet venni külön, de a mérete és a sok hegyes felülete miatt kényelmetlennek tűnt illetve mivel a játékoknak amúgy sem voltam rajongója ezért nem is vonzott annyira, hogy megvegyem.

  Folytatás...

  Xaels 8 hónapja 2

 • "Szüzességem" elvesztése, avagy egy nem tervezett mobilcsere

  Nagyjából 21 éve annak, hogy különféle mobiltelefonokat használok. Még gyerekként kezdtem, akkoriban pici dot mátrix kijelzők voltak amik tényleg csak a legfontosabb adatok megjelenítésére voltak alkalmasak, SMS-t írni is kb. felért egy tökön rúgással, de hagyjuk a nosztalgiát mert nem ez az írásom lényege.

  Mindig vigyáztam a készülékeimre, persze voltak tipikus zsebkopások és hasonlók de ritkán ért földet készülék a kezemből kiesve pedig voltak kifejezetten strapára tervezett telefonjaim is.


  Nem saját kép

  Jellemzően ha még is padlót fogott a mobilom akkor vagy más ejtette ki a kezéből, ami miatt nem szívesen adom oda senkinek a masinériáimat vagy kiverték a kezemből pl. tömegközlekedésen, de ezek sem fordultak túl sűrűn elő. Emiatt nem sokszor használtam tokokat, az első telefonjaimnál még szülői igény volt erre de amint saját keresetemből válogathattam nem foglalkoztam kifejezetten a védelem ezen formájával, sőt alapvetően amikor készülékeket választottam fontos szerep jutott a külső jegyeiknek is amiket nem szívesen takartam el.

  Folytatás...

  Xaels 8 hónapja 6

 • Az idei első grillezés, Csülök Smokey módra.

  Sziasztok. Úgy alakult kb. 2 éve, hogy após eltörte a kerti grilljét és akkor úgy döntöttünk párommal, hogy veszünk mi helyette valamit. Nem volt profi a régi sütő sem, az új sem kifejezetten az de mivel közös udvarban vagyunk és közösen is használjuk ezért talán nem akkora baj ez ha történnek váratlan balesetek. Az a lépés megmozgatott bennem valamit, nem vagyok egy konyhatündér alkat de azóta a hobbigrillezés egyre komolyabban megmérgez. De nem szaporítom tovább a szót, jöjjön a lényeg.

  Az eredeti recept szerint 4db kb. 300g-os malac hátsó csülök kellett volna, de mivel az aktuális beszerzési helyemen nem nagyon volt ilyesmi és csontos csülök sem akadt, így 1,5kg csontozott csülök lett helyette, amiből az egészet elfeleztem és így 3 nagyjából egyforma szeletet kaptam, hogy egyszerre süljenek át a húsok.

  Folytatás...

  Xaels 9 hónapja 14

 • Skywalker Saga befejező etap, avagy hogy trollkodták szét a Star Wars-t(SPOILER)

  Gondolom sokan unjátok már, hogy mostanában sok mindenhol tele a világ a Csillagok Háborújával és a nyírvákolással. Sajnos mai nap megnézve a Disney féle trilógia záró részét én sem tudok ujjongani. Előre lelövöm a poént, JJ Abrams megcsinálta amit szerintem senki sem várt és lehet a Disney és a Lucasfilm fejesei sem vették észre, de konkrétan széttrollkodta a Skywalker Korával mindazt amiről a felvásárlás óta ez a franchise szól. A komplett film olyan mintha a sok "olcsó" netes konteó amit a "rajongók" találtak ki materializálódott volna. Ki kinek a kicsodája, ki mikre képes amikről eddig szó sem volt és hasonlóak.

  Magam részéről annak idején amikor bejelentették a felvásárlást pozitívan álltam hozzá, hiszen a nagy D-nek meg van mindene, hogy maradandót alkothasson ráadásul a nyitó epizódra JJ Abrams-et szerződtették aki szerintem a Star Trekkel is csodát művelt, új vért vitt az évek óta kicsit hányattatott sorsú franchise-ba. Az EP7 bár nem volt tökéletes és részben megérdemli a kritikák egy részét de kifejezetten jó alapokat rakott le ahhoz, hogy egy remek történet kerekedjen a végére. Aztán jött a 8. nekifeszülés ahol kb. semmi sem úgy alakult ahogy azt várni lehetett volna, számomra a film fele kuka volt az egész Rose meg Finn románccal és Benicio Del Toro elkótyavetyélésével együtt.

  Folytatás...

  Xaels 9 hónapja 21

 • Morcos vagyok...FB letiltotta a bejegyzésem.

  Ma este két értesítést is kaptam... letiltották a bejegyzésemet a saját oldalamról és egy másikról. Akik követtek tudjátok, hogy amiket ide írok azok teljes mértékben nonprofit céllal készülnek. Nem vadászok sem like-ra, sem megtekintésre, sem semmilyen más olyan dologra amiből anyagi javam keletkezne. Írtam egy bemutatót pár napja, [link] és ezt természetesen a FB oldalamon is közzé tettem, hogy lássák az ismerőseim és gondoltam a termék gyártója sem bánja, ha megosztom velük is hisz idehaza nincs sok vélemény vagy egyéb anyag az eszközről. Nem kértem én semmit cserébe, 1 forintot nem kaptam még semmilyen írásomért vagy videómért és nem is várom el hisz nem azon a szinten vagyok aki ebből élne. Bezzeg látom az ismerőseim között osztódnak az álhírek meg a többi szenny, de ez bántja a szemüket... Kértem újraellenőrzést, de akkor is @#!?

  Xaels 9 hónapja 24

 • Astro C40 TR Controller | Bemutató

  Sziasztok. Most már majdnem 2 hete nyüstölöm az írásom alanyát, leginkább a Call Of Duty: Modern Warfare (2019) alatt van használatban amiben ez idő alatt közel 30-40 órát volt üzemben és úgy gondoltam ez már elég tapasztalat ahhoz, hogy egy részletes bemutatót írjak a kíváncsiak számára.


  A doboz

  Az Astro Gaming cég leginkább a játékos headset-jeiről híres, 2008-ban az amerikai Major League Gaming hivatalos fejhallgatója volt az A40-esük. Sokáig csak az Egyesült Államokban lehetett hozzájutni a termékeikhez, amiket többnyire a prémium szegmensbe szánnak mind minőségileg, mind pedig ár tekintetében. Fejhallgatóik kifejezetten népszerűek a tengerentúlon, ott is leginkább a konzolos játékosok körében ezért sem véletlen, hogy 2017 nyarán a Logitech felvásárolta őket és ezáltal biztosítottá vált a globális terjesztés az Astro számára is. (A hazai boltok készleteit tekintve azért szerintem van még hova fejlődni).

  Folytatás...

  Xaels 9 hónapja 8

 • Ruiner | Bemutató

  Sziasztok. A játékosvilág fele legalább Cyberpunk lázban ég, nem csoda hisz a CD Projekt Red is egy ilyen témájú játékon dolgozik és ők talán a legjobb megítéléssel rendelkező cég ezen a piacon. A Ruiner-t a Devolver Digital adta ki és a lengyel Reikon Games fejlesztette, első játéknak kifejezetten erős indítás volt ez a srácoktól még akkor is ha nem egy olyan AAA monstrumról van szó mint amivel a másik lengyel cég készül jövőre.

  Miért kezdtem a bemutatóm a Cyberpunk-kal? Mert ez a játék ízig-vérig egy keményvonalas Cyberpunk stílusú mű. Grafikailag, karakterileg és történetileg is megidézi azokat a klasszikusokat amiken a műfaj kedvelői felnőttek hozzám hasonlóan. Akira, Ghost In The Shell, Blade Runner, csakhogy a legismertebbeket említsem, és emiatt szinte az első pillanattól kezdve be tudott rántani a játék amit a történet végéig (és még utána is NG+al) meg tudott tartani.

  Folytatás...

  Xaels 10 hónapja 4

 • RAD | Bemutató

  Sziasztok. Ezúttal a Bandai Namco kiadásában megjelent és a Double Fine studió által fejlesztett RAD-ot szeretném nektek bemutatni. A fejlesztő stúdió elég hosszú múltra tekint vissza, van pár kultikus cím is a számlájukon mint a Day Of The Tentacle, a Grim Fandango, a Psychonauts vagy éppen a Brütal Legend. Bár nem kifejezetten az AAA kategóriában jeleskednek, de a játékaikra általában a kreativitás jellemző és többnyire érdeklődve követem a munkáikat.

  Történet szerint az emberiség nemhogy az első, hanem egyenes a második apokalipszisét élte át. A világot elárasztotta a sugárzás és annak hatására mindenféle ocsmány mutáns tekereg a vadonban, míg fajunk megmaradt egyedei egy kis csoportba verődve próbálják túlélni a mindennapokat. Életben maradásukat az első kihalási hullám után épített gépek biztosítják és mivel ezek a gépek kezdik megadni magukat, ezért valakinek ki kell mennie a biztonságot jelentő falakon túlra és új erőforrást kell találnia. Ezt a feladatot vállaljuk magunkra és miután kezeltek minket, hogy túléljük a sugárzást, neki is ugorhatunk a vadászatnak.

  Folytatás...

  Xaels 10 hónapja 0

 • Gris | Bemutató

  Sziasztok, megint egy kisebb címet szeretnék bemutatni nektek, ami most jelent meg nemrég PS4-re de PC-n és Switchen már tavaly december óta elérhető.

  A Gris azon egyszerű játékok sorát gyarapítja amik a játékosok érzéseikre/érzékeikre hatnak, a látvány és a zene valami elképesztő hangulatot áraszt magából. Játékmenet tekintetében egy relatív egyszerű platformert kapunk, ami egyáltalán nem nehéz és adja magát mindig, hogy merre kell tovább menni. A történetet nem rágja a szánkba az alkotó, azt inkább az ember képzeletére bízza ami ebben az esetben szerintem egyáltalán nem gond.

  Folytatás...

  Xaels 10 hónapja 8

 • Call Of Duty: Modern Warfare (2019) vélemény az Első Szezon kezdetén

  Sziasztok. Ez az írás most nem bemutató lesz, sokkal személyesebb hangvételű, inkább olvasmányos mint képes élménybeszámoló és vélemény.

  Annak idején a COD2 volt az első komolyabban játszott multiplayer játékom, akkoriban kezdett igazán megfizethetővé és elérhetővé válni az internet a kevésbé tehetősek részére is. Akkoriban még PC-n játszottam és rengeteg órát töltöttem el a 2. VH hadszínterén és még hírből sem ismertük a P2P kapcsolatot, dedikált szervereken folyt a játék amit az All Seeing Eye (ASE) szerverkereső alkalmazáson keresztül böngésztünk, sokszor IP alapján csatlakozva egymásra. Ezt később váltotta a sokkal modernebb Xfire, de ez már mind csak történelem :D

  A COD3 csak konzolokra jelent meg így a második rész sokáig támogatott volt PC-n és amikor az Infinity Ward bejelentette a 4. rész érkezését minden platformra nagyon boldog voltam. Akkori csapattársammal és barátommal még moziban láttuk levetítve az első kedvcsinálót és az állunk a padlón volt. Megjelenéskor sorban is álltunk a saját példányainkért majd egyből megalapítottuk a | Surranó Kések Klánját | mert a késelés volt az egyik új játékmechanikai elem. Mondanom sem kell, hogy nagyon fel voltunk pörögve és voltak War-ok ahol néha fel is csillant az penge jó párszor, konkrétan volt amikor 1v5-öt hozott le barátom csak toroknyiszatolással.

  Folytatás...

  Xaels 10 hónapja 7

 • Star Wars Jedi: Fallen Order | Bemutató

  Hol is kezdhetném, talán azzal, hogy amióta a Disney felvásárolta a Lucasfilm-et és vele együtt a Star Wars jogokat, azóta nem kaptunk kifejezetten történetre kihegyezett Star Wars játékot csak a két alapból többjátékos összecsapásokra készült Battlefront-ot aminek 2. része bár kapott egyjátékos kampányt, de igazán nem volt áttörő élmény annak ellenére, hogy az alapszituáció érdekes lett volna és technikailag minden téren kihozták a maximumot. Az utolsó értékelhető próbálkozás a The Force Unleashed 2 volt, aminek már több mint 9 éve és már akkoriban is hiány volt a jó Star Wars játékokból.


  Dobozkép

  Mindenkinek meg van a kedvenc játéka (és korszaka) a múltból, vannak akiknek a KOTOR jelenti az igazi SW érzést, vannak akik a Republic Commando-ra esküsznek és vannak akik Kyle Katarn kalandjait tartják az etalonnak. Személy szerint én inkább a The Force Unleashed első részét és a Jedi Power Battles játékokat szerettem eddig a legjobban, de ez nem jelenti azt, hogy a többieket sem szerettem.

  Folytatás...

  Xaels 10 hónapja 19

 • Valfaris | Bemutató

  Sziasztok. Sok éve annak már, hogy a metálarcok kifejezetten nekik szánt játékot kaptak Jack Black főszereplésével és rengeteg vendégszereplő zenésszel. Sajnos a jelenlegi írásom alanya nem AAA kategóriás játék így azért olyan stábot nem tud felmutatni mint a Brütal Legend, de azért így is magának tudhat zenei fronton egy Curt Victor Bryant aki a Celtic Frost nevű zenekarból lehet sokaknak ismerős. Zeneileg azt kell mondanom, hogy nagyon ott van a játék végig, mármint azoknak akik szeretik az igazi metál zenét és a kemény riffeket.


  Therion és a logó

  Hősünk Therion, a Valfaris bolygó hercege aki hosszú idő után tér haza, hogy apját Vroll-t megtalálja. A történet nem túl csavaros, nem akarom elspoilerezni a lényeget, ezért annyit mondhatok, hogy a hazatérő trónörököst nem igazán fogadják tárt karokkal és ezért Wolfship elnevezésű űrhajónkkal szemrebbenés nélkül tarolunk le leszállás közben mindent ami az utunkba kerül. Sajnálni nem kell senkit és semmit, hisz itt kb.

  Folytatás...

  Xaels 11 hónapja 9

 • Nemesis Társasjáték (Magyar Kiadás) | Bemutató

  Sziasztok. Igyekszem a tőlem szokott minőséggel bemutatni ezt a remek társasjátékot, ami bár nem olcsó de minden eleméből árad a gondos munka eredménye.


  Dobozkép

  A Nemesis történetét leginkább egy Alien filmhez lehet hasonlítani, az alapkoncepció az, hogy a játékosok hibernálásból ébrednek a Nemesis nevű űrhajón amely mellékhatásaként emlékzavarral küszködnek és egyik társuk mellkasán tátongó lyukkal fekszik saját vérébe fagyva. A legénység tagjainak bőrébe bújhatunk, összesen 6 karakterből válogathat a maximálisan 5 játékos, akiknek mind meg vannak a saját előnyeik és hátrányaik. Ezek a szerepek tipikusak: Kapitány, Pilóta, Tudós, Felderítő, Katona és Gépész melyek között megtalálhatóak hölgyek (pilóta és felderítő) és testi fogyatékkal élő (tudós) is.


  A kis csapat: Gépész, Katona, Pilóta, Felderítő, Tudós, Kapitány

  Folytatás...

  Xaels 11 hónapja 0

 • Children Of Morta | Bemutató

  Üdvözlök mindenkit aki erre tévedt és könnyed kikapcsolódást remél írásomtól. Ha pár szóban kéne leírnom a játékot kb. annyi lenne, hogy "pixelgrafikás Diablo klón, rogulike elemekkel", de mint tudjátok csak akkor írok játékról ha legalább a fő történetszálat kivégeztem és ez esetben ennél azért kicsit árnyaltabb a helyzet. Eme szerzemény alanyát kicsivel 6 ezer forint alatt vásároltam meg a Playstation Store-ban 1 nappal a megjelenés előtt, ebből is látszik, hogy nem egy AAA játékról van szó.


  Látványos borítókép, rajta az egész Családdal

  Nehéz úgy írni egy történet orientált játékról, hogy ne lője le az ember a poént, de azért próbálom elkerülni a spoilereket. Egy ősi család, a Bergson-ék bőrébe bújhatunk akik a Morta hegy védelmezői és annak ellenére, hogy a grafika pixel art stílusú, a karakterek képességei jellemző fantasyklisékre épül még is sikerült őket személyiséggel megtölteni. Ahogy haladunk előre a történetben úgy válnak elérhetővé újabb családtagok, összesen 6 közül választhatunk, közöttük találhatunk egészen fiatalokat, nőket és férfiakat valamint legtöbbjük valamelyik közkedvelt szerepjátékos kasztot képviseli.

  Folytatás...

  Xaels 11 hónapja 2

 • Remnant: From The Ashes

  A Darksiders játékokról ismert Gunfire Games szerelemgyereke a nyár, vagy talán az idei év legnagyobb meglepetése.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 hónapja 18

 • Sony Playstation Platinum Wireless Headset (PS4) | Bemutató

  Sziasztok. Szeretném eme írás segítségével bemutatni nektek a Sony kifejezetten a jelenlegi generációs konzoljához készített fejhallgatóját. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy múltkor egy véletlen folytán és az egyik fórumtárs felhívásának hatására kicsit kevesebb mint az eredeti ár feléért jutottam hozzá egy új, bontatlan példányhoz.


  A doboz elölről

  Tudni kell rólam, hogy elég kényes a fejem és ritkán találok magamnak megfelelő kényelmű fejhallgatót, emiatt mindig nagyon sokat vacillálok ha ilyen eszköz vásárlására adom a fejem, de ebben az esetben a közel hihetetlen mértékű akció miatt nem sok időm volt gondolkozni rajta, úgy álltam hozzá, hogyha mellé is fogok a vételárat minden bizonnyal úgy is megkapom érte ha továbbadok rajta. Na nem húzom az agyatokat tovább, ez az ár 20.000.- volt megbízható boltból, rendes garanciával és belátható időn belüli átvételi lehetőséggel.


  A doboz tartalma

  Folytatás...

  Xaels 12 hónapja 3

 • LEGO Creator Expert 10269 Harley-Davidson Fat Boy

  Sziasztok. Motoros vagyok és mindig is egy igaz Harley-Davidson Fat Boy-ról álmodtam. A LEGO jóvoltából végre el is mondhatom magamról, hogy van egy ilyen kétkerekűm, persze nem igazi de akinek nem telik rá annak nem telik rá és ezen nincs mit szépíteni. Mindig kedveltem a gyártó termékeit, gyerekként nem nagyon jutottam hozzá komolyabb szettekhez, így felnőttként meg mindig volt más amivel foglalkozhattam. Van két kislányom és imádnak legózni, igaz az ő profiljuk inkább a Disney, Friends és hasonló lányos csomagokra korlátozódik de azért őszintén én is élveztem amikor nekik kellett összerakni valamit.

  Amikor szembe jött velem először a hír a HD és a LEGO közös gyermekéről felhúztam a szemöldököm, érdekelt de nem vagyok annyira benne ebben a közegben, hogy egyből elkapjon a birtoklási vágy. Aztán jöttek a részletesebb információk és egyszerűen beleszerettem, így hát amint elérhető lett a nagyközönség számára is, kénytelen voltam megrendelni. 32.000.- forint volt, ingyenes szállítással jött házhoz a GLS futárszolgálattal.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 0

 • Warhammer 40K Inquisitor: Martyr Bemutató

  Üdvözöllek titeket. Ezt az írást már régóta terveztem összehozni, egy videó formájában beszéltem már a játékról hónapokkal ezelőtt, de az igazság az, hogy az a videó nem lett túl jó és mellette megfeledkeztem billentyűzetet ragadni és olvasható, érthető formába önteni a gondolataimat. Magam részéről konzolon, azok közül is PS4 Pro-n űzöm ezt a játékot megjelenés óta, ami többszöri csúszás után 2018. 08. 23.-án volt esedékes lassan 1 éve. Jelenleg még a nagy 2.0-nak nevezett frissítés előtt vagyunk, ha ősszel megkapjuk a javítást akkor természetesen időtől függően de majd leírom ebbe az írásba mi változott.

  A hazai fejlesztőbrigád Neocore Games, a The Incredible Adventures of Van Helsing-ről lehet sokaknak ismerős. Nem véletlen tehát, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Warhammer 40k világában játszódó ARPG is az ő kezeik között kötött ki hiszen van tapasztalatuk már ebben a műfajban és ez a franchise még nem próbálta ki magát benne pedig sokan, köztük velem is, nagyon vártunk már valami hasonlóra.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 6

 • Wolfenstein: Youngblood Bemutató

  Üdvözöllek titeket. Szeretném bemutatni nektek a MachineGames és az Arkane Studios által közösen összehozott, alternatív múltban játszódó FPS lövöldéjét ami a méltán híres franchise mellékága. Mellékága, mivel a főhőseink annak a William J. Blazkowicz-nak az ikerlányai akivel a Svédek előző Wolfenstein játékaiban, címszerint történeti időrendben haladva a Wolfenstein: The Old Blood, a Wolfenstein: The New Order illetve Wolfenstein II: The New Colossus, írthattuk szüntelenül a nácikat és gépezeteiket. A játék ára sem a szokásos teljesárú játékokét követi, PS4-re a Digital Deluxe verzió, ami tartalmazza a Buddy Pass-t is, 12,5 ezresbe került. Kezdeném azzal, hogy próbáljuk meg a helyén kezelni a dolgokat. Ez egy Spin-Off, nem számozott rész, ahogy a The Old Blood is csak egy önállóan futtatható kiegészítőként jelent meg nyomott áron, és a bejelentéstől kezdve tudni lehetett, hogy az irányított karaktereink tinilányok lesznek kifejezetten COOP játékra kihegyezve. Sok kritikát kapnak a lányok, akiknek a személyisége nem túl magával ragadó ezt aláírom de ilyeneknek írták meg őket. A kinézetüket ért kritikákkal viszont nem értek egyet, nem cicababák és nem is abban a szellemiségben lettek nevelve, teljesen átlagosan néznek ki a szülőik vonásait figyelembe véve szerintem és amúgy is a fejüket leszámítva a játék 90%-ában úgy sem a testükben fogunk "gyönyörködni".

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 26

 • Gáz e a GaaS? (Games as a Service)

  Sziasztok! Próbálom összeszedni a gondolataimat, az aggályaimat a Gaming piaccal kapcsolatban. Mivel lecsengett az idei E3 és bár nem volt kifejezetten nagy durranás az egész rendezvény, azért volt pár emlékezetes pillanata, de most ezeket nem sorolnám fel mert megtették helyettem már legalább egy tucatszor. Maradjunk a bejegyzés témájánál, a Microsoft kiterjesztette az előfizetéses szolgáltatását immáron PC platformra is és az Ubisoft is bejelentette egyelőre csak PC-re Uplay+ néven a sajátját. Rajtuk kívül az EA-nek van még ilyen modellje amit hamarosan kiterjeszt PS4-es platformra is.

  Sokan örülnek ennek a megoldásnak, végül is elmondhatjuk, hogy soha nem volt talán még ennyire olcsó játszani és ennyire jó Gamernek lenni, akkor még is mit rinyálok már megint?! Az a helyzet állt elő, hogy jelenleg ezek az előfizetések elég sok, még a "régi suli" szerint készült játékot tartalmaznak és ezek komplett, kiforrott élményeket szállítanak így az előfizetési díjért cserébe sokat kapunk. Mondjuk ilyenkor amikor ennyi játék kerül az ember kezei közé, akkor hajlamos rá, hogy mindennel játszik de semmivel sem de ez legyen mindenkinek a saját gondja. Nem itt van a probléma és nem is most, legalább is szerintem.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 28

 • Days Gone, Motörhead pulóverek és Hellboy póló az EMP-től

  Alapvetően hepciás vagyok a ruházatra és nehezen vásárolok magamnak, ilyen H&M és hasonlókban nagyon ritkán találok olyasmit ami tetszene és az igazat megvalva a rocker cuccokat árusító boltok sem túl elterjedtek, valamint a választékuk is hagy maga után kívánni valót. Ezért is van rengeteg ruhám koncertekről, csak mivel egyre kevesebbszer jutok el bulikra ezért kikopnak a holmijaim.

  2 évvel ezelőtt találtam rá az EMP nemzetközi webshopjára, olyan pólók jöttek szembe velem amiket máshol nem lehetett megkapni. Akkor a kicsit magas szállítási költség (20EUR) ellenére úgy döntöttem rendelek. PayPal-lal fizettem és a csomagom Németországból megjött 3 nap alatt és a ruhák minőségére semmi panaszom nem volt. Azóta becsúszott tőlük saját márkás ing, cipő meg licenszelt Arch Enemy-s téli kabát is. Eddig minden minőségével meg voltam elégedve, sőt vannak kifejezetten kedvenccé vált darabok is.

  Most bemutatnám nektek a legutóbbi rendelésem, ami ma érkezett meg, képekben:

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 2

 • Days Gone Bemutató, avagy 1 órányi fülvérzés tőlem

  Tegnapi nap folyamán végére értem a Days Gone történetének. Hosszú, izgalmas és emlékezetes kalandban volt részem így gondoltam mesélek a játékról. Persze ha elkezdem mindig dől belőlem a mondanivaló még ha nem is erősségem a kommunikáció ezen formája, de akit érdekel az alább megtekintheti.

  Xaels 1 éve 2

 • Hellboy (2019) mozifilm élménybeszámoló

  Mike Mignola vörösképű képregényhősével először Guillermo del Toro 2004-es adaptációjában találkoztam, akkoriban még nem volt ekkora "kultusza" a képregényeknek idehaza és a Hellboy sem volt ott minden polcon. A Ron Perlman alakította karakter és a köré szőtt látványvilág, univerzum hamar az egyik kedvencemmé vált és mindkét filmet rengetegszer láttam. Sajnos a képregényekkel való kapcsolatra egészen tavalyig kellett várnom, mert a régi kiadások beszerezhetetlenek voltak így az újranyomás lett maga a megtestesült álom, még ha hagy is némi kívánnivalót maga után.

  Visszatérve a mozihoz, évekig vártam a többi fannal együtt a folytatást és del Toroék is folyamatosan rágták az illetékesek fülét, de csak nem akart összejönni. Tavaly sokakat villámcsapásként érte, hogy a karakter megalkotója egy teljesen új stábbal újraindítja a mozis vonalat. Alapvetően pozitívan álltam a szereposztáshoz, David Harbour remek színész és erős vonásai vannak, karakteres hanggal. A 18-as korhatár volt a cél, gondolom a Deadpool és a Logan kritikai- és közönségsikere után úgy vélték, hogy kibontakozhat a karakter.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 10

 • DroidPodder: Lara Croft Go

  A Square Enix kiadó és fejlesztő cég 2014-ben indította útjára mobilokra szánt játékszériáját a Hitman Go képében, ezt követte egy évvel később írásom alanya a Lara Croft Go. Croft kisasszony kalandjait ezúttal nem a 2013-ban rebootolt Tomb Raider stílusában tálalják elénk. Nem fogunk vérben fürödni és álcázva becserkészni katonákat, a játékmenet teljes egészében logikai feladatokra és kincsek keresésére építkezik.


  Az első lelet

  Grafikailag paszteles színekkel operáló, izometrikus nézetben elénk táruló világot kapunk ami egy igényesebb animációs filmre emlékezteti az embert. Főhősnőnk is a klasszikusnak számító kinézetét örökölte meg, nem a kislányos újabb verziók egyikét. Játékterünk egy kiterjedt barlangrendszerben fellelhető romok közé van szorítva melyben különféle emberevő lényekkel vagyunk összezárva. Telefon kijelzőjén szerintem meglehetősen hangulatosan néz ki.


  Trinity csak kicsit másképp

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 0

 • DroidPodder: Horizon Chase

  Gyerekkoromban imádtam mindent ami gurult, sok évig akartam rally vagy F1 pilóta lenni, de sajnos az anyagi helyzetünk nem volt olyan, hogy ilyen hobbira tegyek szert és ez most is igaz. Így megmaradt számomra a virtuális világban való versenyzés, olyan klasszikusokkal mint a Street Rod 1-2 vagy a Cisco Heat kezdtem a pályafutásom. A hosszú évek alatt rengeteg szériának láttam a felemelkedését és bukását és bár az írásom alanyának a címe hasonló, de köze sincs a Microsoft autóversenyes játékához.


  Sportverda meg naplemente.

  Az Aquiris studió játéka 2015-ben jelent meg a Play áruházban és azóta készült belőle nagygépekre is változat, de maradjunk a Google platformjánál. Maga a program egy erőteljes retró feelingre épít, a grafika és a zene a múlt évezredet idézi de mai technikai minőségben. A látvány szerintem nagyon rendben van, minden színes és jó rá nézni, már ha bírja az ember ezt a stílust.


  Az első területünk.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 2

 • DroidPodder: Castle Of Illusion

  Üdvözöllek Kedves Olvasó. Pár éve tartozom már ezzel az írással és a folytatásokkal, de sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy szüneteltetni kényszerültem a blogsorozatot. Ígérem kicsit aktívabb leszek a jövőben még ha nincs is könnyű dolgom az alapanyagok kiválasztásával és azok mélyebben ható kiismerésével.


  Főcím

  Az írás alapanyaga egészen 1990-ig visszatekintő múlttal rendelkezik. Akkor még Sega konzolokra jelent meg, Castle Of Illusion Starring Mickey Mouse címen. Ez egy 2D-s platformer játék volt ami a következő években több folytatást is megélt. A remake-re, amiből a mobilplatformokra készült verzió is készült egészen 2013-ig kellett várni, ami akkor IOS, PS3, X360 és PC platformokra is megjelent majd rá egy fél évvel követte őket az Androidos kiadás is. A pixeles 2D-s grafikát felváltotta egy teljesen modern 2,5D-s megoldás. Azért csak 2,5D-s mert a játékmenet nagyobb részében a klasszikus oldalra scrollozós ugrálós játékmenetet kapjuk, esetenként kerül csak képbe a 3. dimenzóban való mozgási lehetőség, de a grafikának van mélysége ettől függetlenül.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 3

 • Kipróbáltam a legnagyobb BR játékokat PS4 Pro-n

  Sziasztok!

  Korábban írtam egy véleményt a BR jelenségről. Alapvetően nem nagyon fogott meg ez a játékmód, nekem vannak fentartásaim magával a koncepcióval kapcsolatban. Mivel most 1 hónapig ingyenesen elérhető a CODBO4 Blackout módja, úgy gondoltam itt az ideje azért saját tapasztalatokat szerezni és a többiekre is szántam egy kis időt. Az igazat megvalva ahhoz, hogy mélyebben kiismerjen az ember 1-1 játékot ahhoz több időre lett volna szükség, de mivel számomra a játék a szórakozásról szól és nem a munkám ezért nem merültem el napokra egy-egy címbe. Pár mondatban leírom a tapasztalataimat ABC sorrendben haladva.

  Apex Legends: az EA égisze alatt munkálkodó Respawn Entertainment játéka, nekik köszönhetjük a Titanfall szériát. Free To Play, de lehetőség van játékon belüli vásárlásokra. A játék csapatalapú, a karaktereknek mind vannak saját egyedi képességei. Játékmenet tekintetében gyors, Titanfall/COD szerű gunplayre kell számítani és a pályadesign is ezeket a játékokat idézi. Az itt bevezetett Ping rendszer nagyon kellemes kommunikációt tesz lehetővé anélkül, hogy kellemetlen dolgokat kellene hallgatni a fejhallgatónkban. Színes, látványos, futurisztikus és megfelelő sebességgel is fut. Nekem nem jött be, a hangokkal kifejezetten nem voltam elégedett. Játékot hamar talált mindig és alapvetően a csapattagokra sem tudok rosszat mondani, sokszor segítettek.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 6

 • Samsung Galaxy S10 vélemény videóban csak erős idegzetűeknek


  Tudom-tudom, még dolgozom a beszédemen de javulok, egyre kevésbé van "lámpalázam".

  Xaels 2 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.