H​i​r​d​e​té​s

2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Könyv újranyomtatása?

  Üdvözlet.

  Volna 1-2 régi, számomra nagyon értékes könyv. Annak idején sem nyomtatták őket igazán tartós, jómínőségű papírra és hát manapság már be is szerezhetetlenek. Az én példányom relatív jó állapotban van, nem szakadt, nem gyűrőtt de a papír elszíneződött már és a borító azért nem tökéletes. Szeretném ezt a művet újranyomtat(at)ni, jó minőségű papírra és adni neki egy tartós kötést is. Valaki kompetens a témában?

  Xaels 12 hónapja 68

 • Shadow Warrior 2 teszt

  Manapság virágkorukat élik a feldolgozások és az újraindítások a játékpiacon is. Az, hogy ezek jól vagy rosszul sülnek el most lényegtelen. Három évvel ezelőtt dobta piacra a lengyel Flying Wild Hog studió a klasszikus Shadow Warrior rebootját. A játék ha nem is lett hatalmas siker minden értelemben, de azért szinte mindenhol pozitív visszajelzés övezte. Nekem is kifejezetten tetszett, a történet is remek volt, a látványvilág is kellemes atmoszférát kölcsönzött neki illetve Lo Wang karaktere igazi badass, nagydumás akit nehéz nem kedvelni ebben a stílusban. Nyugodtan oda lehet állítani Duke és Sam mellé.

  A fejlesztők sokáig titkolták a folytatás megjelenési dátumát és nem sok konkrétumot árultak el a játékról. Viszont előrendelői akcióban nagyon kedvező árat szabtak neki. Gyakorlatilag annak akinek meg volt az első epizód 20% kedvezményt adtak az egyébként sem "magas" Steam árból. Nem volt kérdés egy percig sem, hogy befizessek rá. Idén október 13.-án megjelent a folytatás. Lássuk milyen lett.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 13

 • Itt az új In Flames-ről az első dal!


  Mindig is nagy kedvenceim voltak a göteborgi bandák, közülük is Anders Fridén énekessel az élen tevékenykedő In Flames. Idén novemberben új albummal jelentkeznek, melynek a címe Battles lesz. Az első szám már meg is hallgatható róla.

  Xaels 1 éve 8

 • Brütal Legend (PC)

  Metál, metál, és még több METÁL! A játékot mindenkinek ajánlom, akinek jelent valamit az igazi rock zene.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 39

 • Samsung és a tartozékok... Mi a p@csa ez?

  1,5 éve vettem páromnak egy Galaxy Tab S8.4-es tabletet. Az LTE-s verziót tabletes csomaggal. Rendben van, ez nem telefon, se nem zsebrádió ezért a töltőn kívül semmilyen egyéb tartozékot nem rejtett a doboz. A gyári töltő kábele nagyjából 2hónap után szétnyílt. Le van szarva, használtuk másmilyen kábellel, mert emiatt nem volt kedvem boxolni a szervizzel, filléres tétel. Hozzáteszem az a kábel egy olcsó LG telefonhoz adott verzió volt és az több mint 2éves létére tökéletesen bírta a megpróbáltatásokat.

  Nagyjából fél éve vettem magamnak egy Galaxy S6-ot. Tavalyi csúcsmodell, igaz idénre már mérséklődött az ára. A gyári fülhallgató egy borzalom, ezt merik adni egy megjelenéskor 200+ ezerbe kerülő készülék mellé? Az a cég aki uralja a mobilpiacot... A töltőm kábele 1 hónapja elkezdte megadni magát, néha töltötte a telefont, néha nem. Vigyáztam rá, nem feszegettem és nem rángattam. Még csak nem is kotyog a csatlakozóban. A telefon írja, hogy "Fast Charging" azt kikapcsolt kijelzővel is merül, nem túl kellemes felkelés után azt tapasztalni, hogy 30%-on van a telefonod. Ha vittem is magammal a kábelt mindig óvatosan feltekertem, nehogy megtörjön. Most a Huawei Wifis modememhez adott kábelt használom helyette és azzal gond nélkül megy a gyorstöltés is.

  Filléres tétel de akkor is bosszant...

  Xaels 1 éve 11

 • Mennyi az annyi? Játékra szánt PC-t, használt alkatrészekből

  Mennyit spórolhatunk ha ügyesen matekozunk? Sorvezető azoknak, akik szinte a nulláról belevágva építenének asztali gépet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 217

 • Pokémon Go (Beta v0.29) észrevételek

  Adott az elmúlt pár nap leginkább felkapott alkalmazása és a körülötte kialakult hype. Vajon tényleg ennyire jó? Próbálok objektíven hozzáállni a játékhoz. Elsőre leszögezném, hogy nagyon élvezem, de ugyanakkor vannak dolgok amik számomra kicsit illuziórombolóan hatnak. A jelenlegi verziót hivatalosan még csak az USA, Japán és Új-Zéland alkalmazás áruházaiból érhető el. Idehaza az egyébként ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokkal ellátott játékot külső forrásból beszerezve lehet telepíteni.

  Mi is az a Pokémon: egy kisállat vagy élőlény ami különleges képességekkel bír. Rengeteg fajtája van és mind mind másban járatos. A történet szerint ezek tökéletes szimbiózisban élnek az emberekkel akik amilyen módon csak lehet kihasználják a képességeiket. Küzdelmeket tartanak közöttük vagy éppen a házi munkában segítkeznek. Persze minket sokkal inkább az előbbi fog érdekelni. Minden lénynek meg vannak az erősségei és a gyengeségei is így nem mindegy mit mivel eresztünk össze.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 9

 • Megjelent az Iron Maiden: Legacy Of The Beast játéka

  Még tavasszal jelentették be, hogy a brit Heavy Metal legenda saját mobiljátékot dob piacra. Mai nap folyamán fel is került a Play áruházba a produktum melyet ingyenesen játszhatunk, de ne higyjük, hogy ennyire jófejek mert játékon belüli vásárlásokra számíthatunk amennyiben komolyan megragad minket a játék. Főhősünk Eddie, a zenekar kabalafigurája de nem csak őt kell irányítanunk. A játék körökre osztott RPG. Grafikailag rendben van, zeneileg ugye adott a téma. Az igazat megvalva engem egyelőre nem győzött meg különösebben, de hajrá hátha nektek jobban meghozza a kedvetek.

  Xaels 1 éve 0

 • MARS Gaming Hades MKHA0 játékos billentyűzet

  Egy elvárásom volt csak tőle, az, hogy masszív legyen, de még ezt sem sikerült teljesítenie.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 35

 • Fehér gamer konfigálom.

  Ma szembefutott velem az egyik oldalon, később itt a PH-n is, az MSI B150M Mortar Arctic alaplapja. Lehet gyerekes, de nagyon megtetszett és elgondolkoztam egy fehér-fekete számítógép összeállításán. Régebben nem foglalkoztam ilyesmivel, de most utána jártam kicsit.

  Ház: NZXT S340 fehér-fekete - ~20k boltban

  Jelenleg is ilyen házam van csak teljesen feketében. Nagyon szeretem és a lényeges dolgoknak van benne bőven hely.
  Táp: NZXT HALE82 v2 550W - ~22k boltban

  Tudom amúgy is takarva van a házban, de ez egy remek árú, full moduláris tápegység ami ajánlott is.
  Alaplap: MSI B150M Mortar Arctic - ~25k körül mozog a sima Mortar, remélhetőleg ez sem lesz drágább.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 15

 • Koss PortaPro: A Retró Mindenes

  Üdvözöllek Olvasó. Tudom, írásom alanyáról többen is írtak már előttem, de én egy másik megközelítésből is megvizsgálom. Aki ismer, tudja rólam, hogy elég elcseszett fejformám van, így nehezen találok magamnak általában megfelelő fejhallgatót, nézzük sikerült-e.

  Nem olyan régen, úgy 2 év kihagyás után, összeraktam egy játékos PC-t és elkezdtem kommunikációs lehetőségek után nézni. Telefonos headsettel, zsebre vágott telefonon keresztül nem az igazi. Próbálgattam "Gamer" fejhallgatókat, de többségében mind nagy és zárt. Ezek általában nem maradnak ott ahol kellene és ráülnek a fülemre, ezért rövidtávon kényelmetlenné válnak. Volt annak idején az AKG GHS1 ami kicsi, Supraaural kialakítású, plüss párnázatú készülék volt és ideális alanynak tűnt az igényeimet figyelembe véve. A bökkenő annyi, hogy szinte sehol nem lehet már felpróbálni vagy beszerezni.


  AKG GHS1 ami végül nem jött össze.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 1

 • DroidPodder: Zen Pinball

  Most egy régi kedvencemet mutatnám be nektek, amit nem mellesleg egy hazai fejlesztőcsapatnak köszönhetünk. Ez lenne a Zen Studios flipper játéka a Zen Pinball. Más platformokon Pinball FX2 néven találkozhattatok vele.

  A játék első verziója még 2011-ben jelent meg Android platformon, azóta rengeteget fejlődött, illetve módosult némiképp, ahogy az asztalok kínálata is folyamatosan bővült. Maga az alapjáték egy asztallal ingyen letölthető, viszont a többiekért fizetni kell. Ez 250.- és 700.- között mozog asztalonként, illetve lehet csomagokat vásárolni ahol ennél kedvezőbbre is kijöhet egy-egy új tartalom ára. Eleinte a saját témájú kiegészítők mellett Star Wars és Marvel alapú csomagok voltak elérhetőek.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 7

 • DroidPodder Akciófigyelő: Castle Of Illusion

  A Disney 3D platformerjét amiben Mickey Egeret tudjuk irányítani most akciósan tudjátok beszerezni a Play Áruházból [link].

  Xaels 1 éve 11

 • DroidPodder: Tormentum - Dark Sorrow

  Kevés olyan klasszikus játékstílus van aminek annyira feküdne az érintőképernyő használata mint a Point & Click. Bemutatóm alanya is ilyen játék, eredetileg PC-re jelent meg és csak azt követte a mobilos kiadás, de ennek semmi hatását nem érezzük. A játékért felelős lengyel OhNoo Studio Indie játékokkal foglalkozik és 2013-ban debütáltak.

  A Tormentum - Dark Sorrow látványvilágát annak a H.R. Giger-nek a munkái ihlették, aki annak idején az Alien(magyar címe: A nyolcadik utas a halál) film látványvilágáért Oscar díjat kapott, illetve Zdzisław Beksińskié, aki a program alkotóihoz hasonlóan lengyel származású, szürrealista festő, fotós és szobrász volt.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 0

 • DroidPodder

  Sziasztok. Úgy döntöttem elindítom saját blogsorozatom amiben Androidon elérhető játékokat mutatnék be. Ez lesz a DroidPodder. Egyelőre heti rendszerességet próbálok majd tartani és inkább a komolyabb játékok bemutatása a célom, de ha igény lesz rá akkor lehet a casual réteg felé is nyitok. Ötleteket és javaslatokat szívesen fogadok addig is.

  Addig is álljon itt az első írásom ilyen témában: Star Knight

  Xaels 1 éve 0

 • DroidPodder: Star Knight

  Április 21.-én globálisan megjelent IOS és Android platformokra a LeftRight studió 2D Platformer játéka a Star Knight. Play áruház.

  A játék története elég egyszerű: a Gaon bolygó egyik lovagját, Naro-t alakítjuk. A békés planétát megszállja Nidhogg a sötét sárkány és hordája, ezzel együtt Naro kedvese is odavész. A mi dolgunk a gonosz által ellopott napot visszaszerezni és visszaállítani a békét hazánkban.

  Küldetésünk során rengeteg helyszínen kell átverekednünk magunkat. Ezek: Green Hill, Dark Forest, Lost Castle, Snow Desert, Red Mountain és várhatólag tovább bővül majd a lista.


  Folytatás...

  Xaels 1 éve 4

 • AvP 2010 Survivor mód

  Egy ideje leálltam a kemény multiplayer játékokról. Besokaltam, az az igazság nem bírom már azt az agyatlanságot ami megy a klasszikus stílusokban, na nem a játékok a hibásak hanem sokkal inkább az amit a játékosok művelnek velük. Az új irányzat meg nagyon nem az én világom. Ilyen MOBA meg olyan MOBA, MMO-k havidíjjal vagy mikrotranzakcióval. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretek játszani csak mások az igényeim. Emiatt előkerültek "régi" jó COOP játékok és manapság fillérekért be lehet szerezni őket, pláne ha épp egy leárazásba botlik bele az ember Steamen. Így esett, hogy a Warhammer 40.000: Dawn Of War 2 után előkerült a 2010-es Aliens Versus Predator játék.

  Ez volt az egyik első DX11-es fecske. A játékba nem mennék bele, aki kedvet kapna az egyjátékos módhoz az olvasson utána. Szerintem ha mindhárom fajjal végigjátszuk akkor elég hosszú és változatos játékot kapunk.

  A Survivor mód

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 7

 • CyberSwing 0.1

  2205 valahol Neo Frisco gazdag és szegény negyedének határán hajnali 0200 óra.

  Január vége van és a köd gyengéden száll alá az éjszakában. Pár perce vert fel a lázálom, elfelejtettem este bevenni az Itami koktélom. Lassan tíz éve már, hogy naponta 3 adagra vagyok kárhoztatva, de még mindig nem tudtam megszokni azt a szart. Azt mondták az orvosok fel sem fog tűnni, hogy jobb lesz mint az igazi, de egyszerűen csak fájnak a hegek, mintha az illesztések izzó acélból lennének. Néha a legszívesebben lerobbantanám az egész karom a picsába a blasteremmel. Kikóválygok a konyhába és kitöltöm az esti adagom, Bourbon ízesítésű 2dl folyadék csurran ki a tasakból. Pohárral a kezemben irányba veszem az erkélyt és míg ez a kötelező rossz hatni kezd beszívok némi friss levegőt. Az orrom pillanatok alatt tele lesz a környező utcákban működő olcsó utcai büfék portékájának szagával. A színes led fények fátyolos játékot játszanak a levegőben és az utca fekete párducbőrként tetszeleg a foltokban ráfagyott dér miatt. Ahogy kortyolgatom lassacskán eltűnik a fájdalom és feltörnek a régi emlékek. Sam "The Fist" Denton voltam egykoron, ifjúsági boxbajnok. Végigsimítom a kulcscsontom alkotó könnyűfém szerkezetet. 25 voltam mikor elvitte a karom a terrortámadásba szánt rosszkor robbanó házi bomba. A rémült és az élettelen arcok körülöttem máig kísértenek. Legalább azok a rohadék koreaiak is vele együtt megszűntek létezni.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 0

 • Ynev újra vár.

  Lassan bő 7 évvel ezelőtt ültünk le játszani utoljára. Azóta többünknek családja, munkája van, de amint szóba került, hogy újra leüljünk MAGUS-ozni valahogy egy csapásra felelevenedtek a régi emlékek. Előkotortam a régi könyveket, úton vannak az új szett dobókockák is és gyermeki szenvedéllyel várom a napot, hogy leüljünk a kerekasztal köré, hogy a dobótestek koppanásai töltsék meg a teret.

  Xaels 1 éve 25

 • Jön az Iron Maiden mobiljátéka!

  Tavaly szeptemberben debütált a brit Heavy Metal isteneinek legújabb dupla albuma a The Book Of Souls. Első videóklipjükben(Speed Of Light) a zenekar kabalafigurája belecsöppent a videójátékok világába. Akkoriban megjelent a videóklip mintájára egy böngészőben játszható Donkey Kong klón[link] mellyel jópár órát elszórakoztam. A mai napon viszont bejelentették, hogy a Roadhouse Interactive és a 50cc Games fejlesztő csapatokkal együtt dolgozva a nyáron elhozzák mobil platformokra(IOS és Android) első igazi játékukat Legacy Of The Beast címen. A játékról egyelőre annyit árultak el, hogy ingyenesen játszható RPG lesz és Eddiet kell majd irányítanunk. Kíváncsian várom a további fejleményeket.

  Xaels 1 éve 1

 • Mi lesz veled mobilpiac?

  Több mint 16 évvel ezelőtt csöppentem be a mobilhasználók világába és első készüléknek már akkor sem a piacvezető cégtől választottam, de azért nem is a leggagyibbat, ha egyáltalán akkoriban lehetett ilyenről beszélni mert azért a választék inkább csak külső vonásaiban volt szerteágazó mintsem a szolgáltatásokat tekintve. Siemens C35i volt a kiválasztott. Voltak időszakok amikor nagyon sokat nyomkodtam és bizony, ha nem csak a néhai telefonálás meg SMS volt terítéken ezt is ugyanúgy naponta tölthettem mint a mostani okostelefonok többségét. Persze amikor nem kapott el a gépszíj akkor volt, hogy 1 hétig csak az órát néztem meg rajta és nem is kellett tölteni. Utána még évekig a gyártó termékeit használtam, mint a por, ütés- és vízálló Siemens ME45 vagy az első kamerás és színes kijelzős telefonomnak választott Siemens C65. Voltak utána még nagy szerelmek ettől a cégtől, de egyiket sem birtokolhattam.

  Folytatás...

  Xaels 1 éve 9

 • A Négyhengeres Varjú

  Élménybeszámoló és teszt a Kawasaki ZL400 SE Eliminator típusáról, amiért sokmindent (f)eladtam.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 58

 • Marshall Monitor Black bemutató

  A gitárerősítőiről ismert cég 2. fejhallgatójának rövid ismertetője avagy mit tud a Major után a Monitor?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 33

H​ird​e​tés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.