- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Az oldalai teljesen slickek, a hozzádéhoz hasonló használat miatt. Viszont laposabb a profilja mint az M7-nek, úgyhogy meg kell majd szoknod hogy "nehezebb" vele kanyarodni, nem fog úgy magától borulni a motor a kanyarokba.
Amúgy milyen motorra?
Pirelli Corsa 2-t meg a Bridgestone S21-et nézd még meg, ezek hátul 3 komponensűek.
-
-Mike-
addikt
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Én 100K-ért használt piacon keresnék a premium márkák között. Tavaly ezt sikerült vennie tesómnak kepesmotor.hu -ról 100k-ért, kb ha egy hetet volt használva akkor sokat mondok. Shoei Gt-Air beépített nepszemüveges. + sisakzsák + 2 db pinlock + 1 üvegcse ápoló folyadék + shoei matricák + gyári doboz

-
zgospel
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Szerintem ruházz be a sisak mellé egy alpine füldugóra, mert hosszútávon bármennyire is csendesnek reklámozzák az adott sisakot, valszeg kevés lesz.
Nekem anno az AGV K5-öt úgy tolták az arcomba hogy milyen csendes, azt közben 10-15 perc sima országút után hülyét kapok a szélzajtól. Füldugó nélkül ki se megyek a városból. Mondjuk az is igaz hogy nincs szélvédelem a motoromon. -
-Mosquito-
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Euromotor, Fokt most vannak akcióik. Shark, Nolan, Schubert. Vagy megvárod a Bp.i motorkiallítás vagy ha tudod a méretet akkor rendelj onnan ahol a sokat használt N104-et vetted.
Neked az N87-et mondanám, pinlock, napszemcsi, nagy látószögű plexi, árban sem vészes. (Múlt héten adtam el az N86-ot, sikerült beletenni kb 500km-t. Helyette vettem egy új N104 Absulutot.) -
runner 125
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Keress teszteket, h milyen dB értékeket prdoukál 1-1 típus, ha tényleg ez a legfontosabb tényező, bár már szinte az is kijelenthető, h egy zárt azonos árú sisak biztosan halkabb, mint egy felnyithatós.
Jól néz ki ez a Shark, de az sznte tuti h minél bonyolultab, tagoltabb, minél több síkból áll a felület, annál nagyobb a szélzaj a sisakban.
A Schubert sisakok jó része ezért is végtelenül egyszerű formájú. -
runner 125
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Van benne valami, formára egy csöppet még mindig jobban tetszik nekem is a VTEC.
Most lusta voltam leszedni róla a takarót és mellétolni, de mielőtt elviszik majd azért egymáshoz állítom a kettőt.
Fáj is a szívem érte. Alapvetően tényleg egy baromi jó motor, élveztem minden másodpercet rajta, csak az a fene erő.
Vagy lett volna 50kg-val könnyebb, vagy 30-40 lóval erősebb. Sose adtam volna el.
Az 1.2-es űrhajós formáját valóban szokni kell. Annak ellenére, h már lassan ez is 10 éves forma lesz.. (A VTEC meg 16.. durva h megy az idő. Ennek ellenére utóbbi szerintem még most sem tűnik "elavultnak". Nagyon időtálló formát alkottak akkor..)
A 2010-es 1.2-es teli fehér volt elől is, de valamiért a szürke kerekek és a szürke hátsó rész miatt nem tetszett annyira, mint ez a facelift fehér kerekekkel. Noh és ebben már javították a kardánproblémát, jobb ABS került bele és kipörgésgátló. Az első két fokozatt itt is butítva van, kipróbálom majd h így mekkorát húz ha rányitom a tüzet, aztán max. rakok bele Z-Bomb-ot, ami kiiktatja a fojtást, Feree szerint is jó móka.Gondolkodtam h rápattintom a robogó rendszámát és megyek vele egy kis kört, de qrva hideg van hozzá.
Azért a garázsban ráültem. Meglepő, h mennyivel nagyobb, mint a VTEC. Pedig én sem vagyok kicsi, kell is erő azt a 270kg-t tologatni..
Katalógusadatok szerint úgy 10cm-rel hosszabb (ennyivel több a tengelytávolság is), kb 3 cm-re szélesebb, 1,5-tel magasbb az ülés. Érezni is rajta a méretet. Fotókon szerintem nem jön át annyira, de tényleg qrva nagy.
A kormány előrébb van, az ülés - lábtartó távolság 100% h kisebb, mint a VTEC-en. Guggolósabb a póz, de elsőre nem tűnt kényelmetlennek.Jó lesz ez, csak legyen végre tavasz, aztán tényleg guruljunk egyszer, mert vagy 3 éve tervezzük.

Többieknek is köszi!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Mindenképp 2-es. A gyári dobokat nem piszkálnám,mert eladáskor jól jön. Illetve soha nem tudhatjuk, hogy itthon is mikor kezdenek rászállni a sportodobokra és közúti ellenőrzések során mérni a decibelt, aztán szórni a csekket. Minden évben van szó erről. Ha eljön az idő, legyen mit visszatenni.
Fake dobot én nem vennék. Én megkeresném Martint, ő nagyon fasza műbizonylatos dobokat csinál.
horvathkrisz: Jó volt, de fostam. Viszont nekem a magabiztossággal nem volt gondom szerencsére. A súlya volt inkább a rosszabb, az erőt meg én kontrolláltam. 4000-nél elváltogattam.
Meg nekem a jogis után nem volt kihagyás. Még be sem fejeztem, de megvolt a motor. És ugye a jogsit is egy 600-as nyergében abszolváltam, így ez is könnyebbség volt. -
TommyGun
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Én tele szoktam tankolni prémium benyával, nekem fedett helyen van, illetve az egyik oldalról két épület között otthon van egy ilyen kis 1,5x3méteres kis beugró ami be van fedve így csak a motor segge felől nyitott a kuckó de az egész motor felett fedél van. Leszoktam takarni betekergetni régi rongyokkal szépen, (nem nájlonnal) pár gumipókkal körbetekerem hogy ha befújna a szél akkor ne dobja le róla, meg hátha befújna a hó...most sajnos lemosni nem tudtam, nem mintha hót dzsuva lenne, de ezekben a 5-6 fokokban nem gondoltam hogy jó ötlet telibeverni vízzel, hogy éjszaka meg befagyjon vhova ahol esetleg nem tudott volna kiszáradni, inkább kicsit koszosabban tettem el majd tavasszal szépen aprólékosan lepucolom. Akksit kivettem csepptöltőre tettem és ennyi. Felcsaptam középsztenderre azt csókolom. nekem ez bevált, pöcc röff volt midnig tavasszal a gép.
-
Polemius
senior tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Ha visszaolvasgatsz jó sokat, kb. arra fogsz jutni, hogy ha be is indítod, akkor ne csak pár percet járasd, hanem addig, míg üzemmeleg nem lesz az egész. Ehhez lehet, hogy menned is kell vele, nem elég helyben, alapjáraton járatni.
Egyébként, ha a nagykönyv szerint teszed el, akkor szükségtelen télen járatni.
Akku ki, rendszeresen ellenőrizve-töltve (vagy csepptöltő); rendesen megtakarítva, olajozva-zsírozva-waxolva-bőr/stb. ápolózva amit kell; hűtőfolyadék ellenőrizve-cserélve; régi olaj leeresztve, mindent (hengereket is) olajjal feltöltve; kuplungot behúzva rögzítve; ha karbis, azt leengedve; üzemanyagtartály konzervált benzinnel teletöltve (/ha műanyag tank, akkor leeresztve); kipuff, légszűrőház bedugaszolva; motor állványon; letakarva nem karcoló anyaggal; száraz, fagymentes helyen tárolva (a nappaliban még jól is mutathat). Kihagytam valamit?
Na, ez az amit néhány fanatikustól eltekintve senki nem tesz meg 100%-ban.
Ami problémát okozhat, ha nem teszel ellene:
- Nem takarítod meg, és rárohadnak a bogarak, por, sár, stb. meg a rozsda is jobban csámcsog.
- Régi, elhasznált olaj nem tesz jót a belének.
- Üzemanyagtartály belseje korrodálódhat, üzema. rendszerben a trutyi eltömhet ezt-azt.
- Abroncsok deformálódhatnak.
stb. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Evente 4x tema

Nezzunk egy regit. A kereso egyebkent jol mukodik

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Something_
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Nem igy mukodik ez :-)) en voltam mar vagy 15x es full benanak velem magam, sajna nem erre szulettem, nincs meg az a tehetsegem ami megkonnyitene a dolgot, de epp ezert jarok le, mert fejleszteni akarom magam, plusz elvezem.
Amugy amiket hallottam rolad, szerintem nem lennel elveszve a palyan, sooot :-)Szoval gyere, most csutortok ;-) Amugy Ath sem volt meg es KrenAtesz sem.
Amugy ha mar 4en lennenk kezdok, siman megszorongatnank Yodat, beallunk egymas melle es nem engedjuk el

-
-Mosquito-
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Vedd le a hátsót és vidd azért el egy gumishoz de így ez látatlanban kuka.
És ha már ott vagy vegyél egy kukacos defektjavítót ha van.
Ui. Videókon feltünt, hogy az úttest közép majd szélén mentek, miért? Tele van szutyokkal. Első a felezővonal közelében majd cipzár alakzatban a többiek mögötte. -
canniball
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
"Vegyél egy hátsó motoremelőt. az sokat segít."
Mivel a nem gyári kipöfögője belelóg az emelésbe nem járható út."más: motorline-nál van valakinek kedvezménye? Sidi csizmát vennék."
Ehh, nekem meg eszembe sem jutott rákérdezni...pedig egy ideje én is filózok hogy Sidi vagy valami olcsóbb, ha némi jóárasítás befigyelne mindjárt könnyebb lenne dönteni. Szóval beállnék a sorba ha valakinek több is lenne.
-
imibogyo
veterán
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Köszi!

(#69203) demars: én mondjuk ezért örülök, hogy a CBR-en van középsztender is. Nem mondom, hogy ez a legstabilabb megoldás (nem hiába hosszútávon tervezek én is emelőt készíteni), de alap javítgatásoknál nagyon hasznos.
MÁS:
Elkezdtem összeszedni az alapanyagokat egy egyszerű karbiszinkron ellenőrző alkalmatossághoz. Sajnálok 30.000 Ft-ot kiadni valamiért, ami évente kétévente egyszer kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Köszi. Közben megtaláltam azt a helyet, ahol a motorolajat is venni fogom...ott ezehaccá.

Most már kicsit bánom,hogy megvettem a Motul motorolajat, de most már belerakom, aztán következőre lesz MOL.
-
vlevi
nagyúr
-
-Mosquito-
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
2 részes a jobb, könnyebb le/fel venni + ha már csak nedves/vizes az aszfalt akkor csak a nadrág marad rajtad. Drágább nem biztos, hogy jobb is. [link] vagy RMC, Euromotornál kell körbenézni.
KreAtesz:
Akkor kell fújni amikor fényes a láncszem (ez függhet az esőtől, időjárástól, mivel/hogy fújod) ~ 300-500-800km. Takarítás, amikor számodra már nagyon dzsuvás a lánc,felni,fogaskerekek, lengő villa. Én kb 3-4ekm-t tisztítom. Mol teflnos esetleg Valvoline spray a jó.
-
tboldi
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Én mondjuk ki szoktam várni a soromat, nem tolakodok előre sehol. A sebességemet általában úgy választom meg (autóval is), hogy még ne kapjak 30k-s csekket, de ha az adott szakaszon nem találom biztonságosnak a megadott korlátot, csak jóval alatta, akkor nem eröltetem. Aki menni akar, azt meg nem akadályozom. Addig, amíg engem nem veszélyeztet, nem érdekel, hogy mit csinál.
-
Doki16
addikt
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Csak magamat tudom idézni
[link]Tudom nem vagyok normális. Rögeszmésen ragaszkodom bizonyos számokhoz. Pl reggel amikor munkába megyek, a kocsi sebességmérője nem lépheti át a 82-öt amint kiértem a faluból. (általában eddigre már 45-50 fokos a motor) Nem érdekel, hogy kis jóska, hogy nyomja neki hidegen, az én kocsimra nekem kell vigyáznom

Ugyanez vagyok motorral is. Szélsőség vagyok és beteg

-
mrhero
tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Kátyú, olajfolt, döglött macska, bármi lehet, ami miatt megváltoztatja az ívet az autós, ahogy runner 125 mondja. Nyilván kicsi az esélye, de előfordulhat. Aztán lesz meglepetés.
"aki a forgalomban közlekedik évek óta, az simán tudja, hogy az ő adott sebessége és a másik sebessége mekkora, így azt is tudja, hogy kb ő hova ér mire a másik megmozdul."
Ez ám az érv. Ez alapján egyetlen balesetnek sem kéne történnie..
-
Grillo
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Szerintem attól is függ, merre mész. Én a budaörsi virágpiacról mentem kifelé, reggel, esélytelen volt 20 perc alatt letudni a kört, szerintem inkább volt 40 perc. De egy forgalommentes részen vagy időszakban jóval gyorsabban letudható, főleg, ha a párod sem bénázik.
A forgalom nélküli forgalmi vizsga meg eléggé oximoron...
-
Horvi
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Szerintem nem kéne berezonálnia. A gyári is mekkora ormótlan valami aztán annak sincs semmi baja, jó persze jobban oda van rögzítve de akkor a cucc hogy ölni lehet vele
ennek a kis vacaknak meg csak a táblát kell tartania meg az indexet.A gyári világítást szerintem rá tudod szerelni a simára is. Max fúrnod kell 2 lyukat a csavarnak, meg esetleg a kábelnek de az nem 100% mert így képről mintha lenne már rajta egy amin át tudod vezetni.
-
canniball
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Lehet hogy megtudtad, viszont ha jól sejtem ez számodra teljesen irreleváns információ.

Nekem is soknak tűnt, amikor legelőször 100 fok fölé ment csak néztem hogy mé' nem kapcsol má', azt hittem bedöglött azon a környéken valami így le is állítottam had hűljön. Aztán itthon rákerestem és kiderült hogy ott még korán vártam; legközelebb hagytam tovább melegedni és be is kapcsolt.
Most már kcsa kollégának köszönhetően a műszaki hátterét is tudjuk.
Somatom!
A kép nyilván nem a melegedéskor készült (sőt lehet nem is az övéről), gondolom csak szemléltetésként tette be hogy lássuk milyen a mutatója. -
canniball
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Kigugliztam, 105°C.

bob.zxr!
Azt vágom és bevallom nem tudom a skála hol hány fokot jelöl, csak a paraszti logika alapján gondoltam, hogy a "hosszú, üres csíkban" lévő mutatónál nem kapcsol, csak amaz és a piros között vagy csak bent a pirosban. És úgy tűnik jól logikáztam; most módfelett büszke vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- OLED TV topic
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg nekem a jogis után nem volt kihagyás. Még be sem fejeztem, de megvolt a motor. És ugye a jogsit is egy 600-as nyergében abszolváltam, így ez is könnyebbség volt.

És ha már ott vagy vegyél egy kukacos defektjavítót ha van.