Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86352) Vastika válasza 0utsider (#86318) üzenetére


Vastika
tag

Helló!

A router fejlesztés egy jó dolog: de azt nem szabad elfelejteni, hogy a kommunikáció kétirányú. Tehát csak a router több és jobb antennásra cserélése nem mindig megoldás, mert a kliens rádiójának-antennájának is tudnia kell akkora erővel adni, ami elér a routerig.

Persze, ezen is segít valamennyit, ha a router antennája érzékenyebb, de csodák nincsenek. Egy extrém példa: ha akarsz egy 20km-es wifi linket építeni, akkor nem elég csak az egyik oldalra olyan eszköz, ami át tudja hidalni a 20km-t ;-)

Csak közelebb kellene vinni azt az akármilyen routert a szobához, vagy kellene egy repeater valahol a kalickás szoba mellett, vagy szobában, természetesen kábelen lógatva, nem az amúgy is gyenge wifi jelet továbbszenvedve ;-)

Egyébként ki tudod próbálni, hogy mennyit segít a közelebb költöztetés kábelezés nélkül is: kihúzol mindent a router-ből, és bedugod a konnektorba valahol a szoba közelében, ahová még egyszerűen tudsz kábelt húzni, aztán nézegeted a jelerősséget ;-)
Lehet próbálgatni több helyen is, mert a wifi egy trükkös dolog. Lehet pl. olyan is, hogy egy fal adott része (pl. régi háznál) be lett "dróthálózva", az eléggé megfogja a jelet: de nem az egész fal olyan, úgyhogy más szögből közelítve hozzá meg egész jól átmegy azon a falon.

Üdv: Vasti

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.