Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80416) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!

Második router használatát javasolják ha okos otthon / smart home építésébe kezd a user. El kell különíteni az okos otthon eszközeit az otthoni hálózattól amin a PC és telefon van. (A DIY irány érdekel, home servert csinálni Raspberry Pi vagy más single-board computer felhasználásával.)

Jelenlegi helyzet: panel; 1,5 szoba, 50 m2, 1 PC + 1 okostelefon, 1 router Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router 2db USB porttal H/W Ver: B1.

Vegyek valami olcsó új vagy használt routert ilyen másodlagos vagy slave routernek amit az okos otthon használ? Vagy fordítva, cseréljem le a most használt Asus RT-N56U-t?

Az Asus RT-N56U-ra eddig nincs különösebb panaszom. Csak 5 GHz-en használom a wifi-t. A telefon esetében hamar gyengül a jel ha távolodok. Ha nem abban a helyiségben vagyok mint a router akkor néha a telefon random elveszti a routert. Kikapcsolom a telefonon a wifi-t és rögtön be, akkor újra rákapcsolódik a routerre. (Valamiért a reconnect magától nem megy gyorsan). Nem tudom miért van, az LG G4 ilyen vagy az a baj hogy a telefontokban sok a fém és leárnyékol, akadályozza a wifi-t. (De ettől a toktól jó merev, szerintem ha ráül valaki akkor se hajlana meg a telefon). Ha úgy fordulok hogy a G4 és a router közé kerülök akkor is néha elveszti a wifi kapcsolatot és max 3 méter van a router és a G4 között és ugyanabban a szobában vagyunk.

PC vezetéken csatlakozik a routerhez. Ez mindig hibátlan volt.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.