Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80348) myl


myl
csendes tag

Sziasztok, a segítségeteket kérném, ugyanis router vásárlása előtt állok egy új albérletbe költözés miatt, ami az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

- 60m2-es tégla lakás
- DIGI 1000 lesz a routerrel megetetve

Kis csavar az egész történetben, hogy a mellettünk lévő lakás is a mi albérletünk tulajdonosáé, és az ott lakóval közösen kell majd megosztani az internetet, ami vagy azt jelenti, hogy a nálunk lévő routerhez kap hozzáférést, vagy ha sikerül hozzá is egy szálat elvezetni, akkor ő maga megoldja egy saját routerrel, de worst case úgy gondolkozok, hogy a saját routeremnek hozzá is el kell érnie minimum 2.4 Ghz-en, ami így együttesen kb. 100 m2-t jelent, mint lefedendő terület.

Az igényem elsősorban az, hogy minimum a saját 60m2-en kifogástalan legyen a lefedettség, és a lehető legtöbbet kihozzon a DIGI 1000-ből Wi-Fi-n. Emellett másodlagosan még jó lenne, ha a routerből egy média szervert is lehetne faragni, ugyanis nagyrészt céges laptopot használok, amin le van tiltva mindenféle torrent lehetőség, így az számomra nagy plusz lenne ha ezt megkerülve egy router+külső HDD kombóra tudnék letölteni, és arról nézni filmeket/sorozatokat. Alapból tervben van egy NAS vásárlása emiatt, de ha ezt megkapnám egy csomagban a routertől, akkor nagyon örülnék. Itt zárójelesen megjegyezném, hogy lejátszásra az igény minimum 1080p lenne, de új TV esetén már lehet képbe jönne az UHD tartalmak lejátszása, utóbbi nem tudom mennyire reális elvárás egy routertől.

Eddig az ASUS RT-AC66U B1-et és az ASUS RT-AC65P-t néztem, előbbinél nagyon tetszik a média szerver része, de visszaolvasva a fórumban úgy láttam, hogy lefedettségben és átvitelben gyengébb az AC65P-nél, ami viszont nem támogatja a médiaszerver részét.

Ebben kérném a segítségeteket, hogy létezik-e a fenti kettő előnyeit ötvöző megoldás nagyjából ebben a kategóriában, de +10-15 ezret még rá tudnék áldozni a fenti modellek árára ha valóban mind a két igényt kipipálja az adott megoldás. Ha nincs reális megoldás erre, akkor pedig arra lennék kíváncsi, hogy jelen esetben az AC66U és AC65P közül melyiket választatnátok?

Előre is nagyon köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.