Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40057) dubplate89


dubplate89
csendes tag

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok és a guruk segitségét szeretném kérni. :R

Vidéki ház, 18mbit-es UPC előfizetés (29es körzet amit a pokol tornácának is hivnak a UPC-sek, valószinüleg a Fibert sosem vezetik be, ez az a hely ahol 3x annyit kell fizetni a többszörösen gyengébb szolgáltatásért).

Nagy a ház, nem mindenhol tudunk wifizni a jelenlegi routerrel ami egy őskori TP-Link WR340G. Elsősorban ezért is gondolkoztam el, hogy kéne egy "jelerősitő" de mikor megláttam hogy milyen árban vannak, rájöttem hogy akkor már ennyiért kapok egy újabb routert is.

Szükség lenne kliensenkénti sávszélességkorlátozásra is.

A kérdés tehát: egy újabb dualband router elbirja-e hogy néhol 3-4 falon keresztül megy, vagy mindenképp szükséges lesz egy jelerősitő? Ha pedig mindenképp szükséges egy jelerősitő, akkor gondolom nem kell túl sokat áldozni magára a routerre, a sávszélesség méretére való tekintettel.

Elgondolkodtató az ASUS RT-N18U amit Intruder2k5 ajánott korábbi egyeztetésünk alapján, hátha a közeljövőben egy másik szolgáltató bevezeti a fibert, viszont erre nem alapozhatok. Szóba jött a ASUS RT-N12 D1 is. A két router között van különbség lefedettség szempontjából? Kiszolgálna-e az utóbbi router + egy jelerősitő, vagy vegyem meg a drágább routert, és "hátha"?

Esetleg ha vennék kettőt az utóbbi routerből, az müködhet hogy az egyik erősiti a másikat? Ebben az esetben az "erősitő" üzemmódban lévőnek muszáj fizikai kontaktban lennie a hálózattal, vagy megy már ez vezeték nélkül is?

Előre is köszönöm a segitségeteket! :R

Zsolt

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.