Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17738) Intruder2k5 válasza jNk (#17734) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

1043ND-n leginkább Transmission torrent klienst használnak, már csak azért is, mert ez van benne a vargalex féle OpenWrt firmware-ben. Persze elvileg itt is használható lenne rtorrent, de ahhoz "szokás" lighttpd webszervert is telepíteni, ami megint plusz erőforrásokat eszik, főleg RAM-ot a PHP miatt, abból pedig "csak" 32MB van a 1043-asban, még az ASUS-ban 128MB! De ettől függetlenül mennie kell, hiszen ha csak arra gondolok, hogy a régebbi ASUS WL-500GP szérián szinte mindenki ezt használja, használta, akkor logikus, hogy az attól jóval erősebb 1043-ason mennie kell neki! Ez csak a megszokás miatt alakult ki így...

Az 5/0.5-ös netet valóban írta, ez elkerülte a figyelmemet! :)

Nem hinném, hogy az OpenWrt bármiben is rosszabb lenne, mint a Tomato, ha csak abban nem, hogy kevésbé felhasználóbarát, az ASUS előnye inkább az erősebb prociban, és a négyszeres mennyiségű RAM-ban rejlik! Ez a felhasználóbarátság dolog meg elég jól át van hidalva a vargalex féle firmware-el, így már 1043-ason sem kell mindenkinek külön-külön összerakni az egész firmware-t, mint azt régebben kellett tenni!


Zseketto

Szívesen! :)


Brogyi

Persze, van, többféle is! Az általam használt Tomato firmware-hez például az aláírásomban szereplő linken is, de OLEG-hez is van ecaddict jóvoltából.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.