Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#191169) ngaba válasza [CS]Blade2 (#191167) üzenetére


ngaba
aktív tag

Akkor lesz majd igazán cudar világ (10 év múlva), amikor ezeket a 3 hengeres izéket lehet használtban venni.

Szerintem az egyik végletből elmentetek a másikba. :) A 1.5 millió épp az alsó határ, amennyiért lehet normális használt autót venni szvsz. Az 5 millió körüli 3 hengereseken gondolkodni meg a másik véglet :) (Jó, tudom, ti is el akarjátok kerülni.) Azért pár éve még az Astrát is árulták 1.4 turbóssal stb., illetve azért 3 millióból is lehet venni épkézláb autót a mai piacon is még (ha nem kell nagy autó, akkor pláne).

De persze van ennek a használt vs új autónak egy pszichológiája is. Az új mégiscsak új, nem kell az előző tulaj lelakásait és esetleges trehányságát nézegetni. Az ismert előélet aranyat ér (én sógortól vettem az autót, de néha így is alig tudom kideríteni, hogy mégis mikor mi volt csinálva ezen az autón). A mostani autómról lerí, hogy szerencsétlent egyik előző tulaj se igazán tartotta nagy becsben, most akkor mit ér az, ha én ~10 évesen, 220 ezer km-rel elkezdek vigyázni rá stb.
A másik oldal viszont, hogy használt autónál az ember elkezd puffogni, ha rá kell költeni 5-600 ezret mondjuk. Nekem rá kellett, és így van benne 2,1 millióm kábé. Na bumm. És akkor ezt vessük össze az 5 milliót közelítő 3 hengeresekkel... Ha veszel egy pár millióval olcsóbb használtat, akkor egyszerűbb konstrukciónál az általam említett összegből úgy ki lehet pofozni, hogy csak na (elviszed futóműveshez / ha akarod, veszel bele vattaúj generátort 80 ezerért, és egy jó darabig nem lesz vele gondod stb. / kicseréled a kuplungot akkor is, ha látszólag jó stb.)

Lényeg a lényeg: Jó autót vegyetek, ami tetszik. :) Sok sikert.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.