Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz blg #95228 üzenetére

    Ahogy Zoli írta, ezt nem kell beírni az adóbevallásba, azért érdemes viszont utánaszámolni, hogy ha nem értesz egyet az adó mértékével, akkor tudj az OTP-nél reklamálni.

    Írsz egy példát, hogy mi nem jön ki? Vásárlás dátuma, darabszám, vétel árfolyama, vétel tranzakció díja, eladás árfolyama, eladás tranzakció díja kell.

    Én 2019-ben leépítettem a nyereséges befektetési alapjaimat az OTP-nél, akkor még jól számolták az adót. Tartási költséget akkor (még?) nem számoltak, csak a közvetlen tranzakciós díjak csökkentették az adóalapot. Azóta viszont a havi számlakivonatokon szerepel "Kamatjövedelemmel szembeállítható, figyelembe vehető igazolt (közvetett) járulékos költségek", ami lehet, hogy pont a tartásért felszámolt számlavezetési díj, és csökkenti az adóalapot.

    Az egyes eladásokhoz tartozó Összevont Teljesítési Igazolásokon a "2015.12.31-ig megszolgált kamatjövedelem" és a "2015.12.31-étkövetően megszolgált kamatjövedelem" sorok mutatják az adóalapot (lehet, hogy ha régebbi vásárlások is voltak, akkor még több sorra van bontva). Ennél a kettőnél egyébként 15%-kal kell számolni az SZJA-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés