Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
1. pont:
A nehézség az, hogy várakozásainkat a racionalitásra szoktuk alapozni. Mostanában viszont egyre több olyan esemény történt, ami a racionalitásnak (legalábbis az enyémnek) ellentmond. Az ebből eredő bizonytalanságot egyesek (pl. én) jelentős nehézségként élik meg.
Számomra például teljesen érthetetlen hogy miért döntöttek úgy az oroszok, hogy Ukrajna megtámadásával tönkreteszik a saját és az EU jövőjét egyaránt. Persze próbáltam az elmúlt egy évben alternatív nézőpontokból megérteni mi történt és miért, de nem kerek az egész továbbra sem.
M.o.-n is egyre több ilyen esemény történik, ezért én megértem az aggódókat. Pl. nem tudok épeszű magyarázatot találni arra, hogy a jegybankelnök egy történelmi kamatemelés sajtótájékoztatóján kiáll és bejelenti hogy "itt a vége", ezzel lenullázva az emelés értelmét. Bizonytalanság, kiszámíthatatlanság, ad-hoc változások vannak a gazdaság vezetésében, a törvénykezésben, adózásban, államigazgatásban, mindenben... Ez még engem mint átlagsenkit is megvisel, nem is tudom hogy élik meg azok, akik komoly vagyonokat invesztáltak ebbe az országba, és komoly vállalkozásokat próbálnak építeni (pl. Kishantos-ügy, de van még rengeteg).Szerk: A Brexit szerintem simán a populista politika felelőtlenségének eredménye. Szórakoztak a tűzzel, és rosszul sült el.
-
válasz
Hi!King #94847 üzenetére
2-es pont: abszolut elfogadom/megertem. Sajnos eleg bizonytalan egyebkent mindenhol a helyzet, tehat szerintem pl. a Brexit az sokkal-sokkal durvabb mindennel, amit mi idaig Magyarorszagon lattunk, de Mo. nem tartozik a stabilabb europai orszagok koze, ez teny.
1-es pont: Egyaltalan nem ertek egyet. Ukrajnaban 8 eve haboru zajlott, mielott megtamadtak oket az oroszok. Szoval ezt nem mondanam 'hirtelen' esemenynek. Tehat ha 8 eve elfoglalta volna Bekes es Hajdu-Bihar megyet Romania, azota konstans harcok zajlananak, es egy ponton elkezdodne egy szelesebb tamadas, azt nem neveznem 'egyik naprol a masikra'-tipusu esemenynek. Plusz nem NATO-orszag, stb.
-
Hi!King
őstag
Ami az aktuálpolitika hatását illeti, apám karrierjének a végére például eléggé erősen hatott az aktuálpolitika, úgy hogy sosem volt politikus, sosem ült politikai alapon kiosztott pozícióban, aztán fentről mégiscsak betette a lábát a politika. Én nem akarom ezt itt leírni, hogy hogyan, miként, de abszolút nem volt előtte várható. Nekem azért könnyebb, mert nincsenek sem képességeim, sem ambícióim vezetői pozícióra, viszont programozóként beosztottként is az átlag fölött keresek és rengeteg ilyen állás van, ha kicsinálná a NER a munkahelyemet, vagy politikai kifizetőhellyé tenné, találnék más munkahelyet.
Az 1-es változat pedig a szomszéd országban lezajlott.
Én soha senkinek nem mondom, hogy ezek miatt ne vegyen ingatlant, de azért óvatosabb vagyok ma már ezen a téren, én biztosan nem csinálnám, hogy a teljes tőkém és még hitel is menjen egy ingatlanba, most egyébként teljes likvidálható pénzügyi tőke + jelenlegi lakás eladása kellene egy olyan lakáshoz, ami feleségemmel véglegesnek lenne tekinthető, és családban már kaptunk megjegyzéseket miért nem lépünk, de én ezt is túl kockázatosnak érzem.
-
BlackV
őstag
válasz
j0k3r! #94843 üzenetére
"Lehet, hogy most ennek vége? Egy biztos, a bizonytalanságot nem szereti a részvénypiac."
Rohadt érdekes a helyzet. Ez a szilikoncici precedens arra, hogy betétest baj nem érheti, innentől kezdve mindenkit meg kellene elvileg majd menteni. Ha rendszerszintű a probléma, akkor ez egy nagy QE lesz, azt kell árazni. Kérdés ki mit gondol csótány elv, vagy egyedi eset.
#94844julius666
Igen, de a világvégét, a sorozás elől menekülést kizártam én is a "+1-ben". Jó ingatlant pedig el tudod adni fél max 1 éven belül, ha nem akkor szr az árazás. -
elcsábított ez a jpgl engem is, gondoltam kipróbálom a flatex brókert, de valamit elkúrtam szerintem
a németem még nem elég erős szóva, a sima website translatet használom. nem limitáras megbízást adtam, hanem simán szerettem volna a beutalt euróból x db jpgl-t venni. ezt meg is tettem, de megjelent valami line of credit nevezetű összeg is az accountomon, így még a beutalt pénzem 60%-ka rendelkezésre áll, hiába költöttem el elvileg mindet jpgl-re
szóval úgy tűnik, mintha egyébként kérés nélkül is biztosítana a flatex valami creditet amivel kereskedhetek, pedig szükségem nincs rá. hátha valaki ezt elmagyarázza nekem, mielőtt leírom a kínom az ügyfélszolgálatnak
szerk: úgy tűnik, mintha a tranzakció 60%-kát ők finanszírozták volna nekem valami kreditből, but how and why?
-
julius666
addikt
Köszi a választ!
Másfél éve kb. ugyan ezt válaszoltam volna, azóta 1-es ponttal kapcsolatban kevésbé vagyok meggyőződve. Illetve sajnos a 2-es pont is érint, én a néhány kivétel közé tartozom. (Elmúlt 2-3 évben csak 3x kellett alapvetően átgondolnom meló kapcsán a dolgokat, adózásomba akkorát rúgtak. Ebben azért erősen kiégtem).
#94842 BlackV: ingatlant nem pár nap eladni sajnos, vagy max hatalmas bukóval. Ha pattanni kell, akkor meg pont nem akar majd szinte senki ingatlant venni.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Ixion77 #94834 üzenetére
A tavalyi kiszámítható, kontrollált FED kamatemelést felváltotta a bizonytalanság. Tavaly írtam is szerintem párszor, hogy hiányolom a félelmet a részvénypiacon, szépen kontrolláltan pattogtak lefele az indexek. Lehet, hogy most ennek vége? Egy biztos, a bizonytalanságot nem szereti a részvénypiac. VIX spike is van. Historikusan, hosszútávú B&H befektetőként 35 feletti VIX környékén már jó beszállók szoktak lenni.
Van bent vagy 10 db egyedi részvényes vételi megbízásom (5-30% közötti távolságra), hátha leszúr párért a piac
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
karburator9 #94839 üzenetére
be kell menni a fiókba, a devizakiutalás nem megy netbrokerből.
-
válasz
julius666 #94838 üzenetére
- igen
- nemBar mar sokszor leirtam
, de:
1) En semennyire nem tartom realisnak azt a szcenariot, hogy kaszat-kapat eldobva kelljen egyik reggel menekulni, kulonben besoroznak/lezarjak a hatarokat/elveszik a penzed.
2) Szerintem az aktualpolitika konkretan elegge kevesbe hat az emberek eletere rovidtavon (nehany kiveteltol eltekintve).
3) Ha megiscsak para van, akkor majd megyunk. En nem tartanam tragikusnak, ha mondjuk egy oriasi globalis para eseten mittudomen, elvesztenem a vagyonom felet, tehat a kis valoszinusegu, nagy impaktu esemenyektol alapvetoen nem tartok (nem azert, mert nem hiszek a bekovetkezesukben, csak probalok kicsit zen modon allni az elethez, a vegen ugyis meghalunk
).
Szoval en csak boldog hetkoznapokat szeretnek, aminek szamomra a fo komponensei a 1) csalad 2) baratok 3) jo kaja 4) sport. Ha most elindulnek kulfoldre, akkor az 1) es a 2) egybol kb. elveszne (legalabbis a mindennapok szintjen). Ezzel egyutt termeszetesen mindenki valasztasat tiszteletben tartom.
-
karburator9
csendes tag
Sziasztok!
Erstében értékpapírszámlán van euróm és ki szeretném utalni Revolut-ra, hogy vegyek belőle PMÁP-ot. A gond az, hogy nem találom, hogy hogyan tudnék eurót kiutalni Netbrókerből, mert csak forintos kiutalás menüpont van (Utalás indítás (HUF).
Fontos, hogy nincsen erstés egyéb számlám, például rendes bankszámlám és hozzá tartozó devizaszámlám.
Köszönöm segítségeteket.
-
julius666
addikt
Magyar ingatlanról van szó? Ha igen, neked a hosszútávú berendezkedés idehaza nem okoz lelki problémát? A személyes véleményedre nagyon kíváncsi lennék, én másfél éve szintén meghoztam ezt a döntést és azért volt pár pillanat azóta, amikor erősen felmerült bennem a kétely, jól döntöttem-e.
-
-
ngaba
aktív tag
válasz
Ixion77 #94834 üzenetére
1. Egyébként a kötvényárfolyamok emelkedése épp jó a nehéz helyzetbe került bankoknak. Nahát...
2. Most pszichózis van, bármi lehet szvsz. Most a Mari nénit kell megnyugtatni, hogy ne rohanjon a bankba. Attól függ minden, hogy ez sikerül-e. Ezért is volt muszáj adófizetői pénzből kimenteni az SVB betéteseket.
3. A FED nem fogja bedönteni az amerikai bankrendszert. Az nem hiteltelenség, hogy nem teszi. -
julius666
addikt
válasz
Oppenheimer #94828 üzenetére
Lefelé vagy felfelé gondolod azt a 10%-ot?
Ha a múlt heti nagy zakóra gondolsz egyetértek, ha a mostani visszapattanásra akkor az azért volt, mert stablecoinok és egyes crypto projektek közvetlenül érintettek voltak az SVB ügyben. Ha bedől valami nagyobb stable az érthető módon katasztrófa a piacnak, de ha a crypto fingósapp fejlesztő cégek alól füstöl el a likvid költőpénz se szerencsés, mert kénytelenek lesznek a crypto tartalékaikból a piacra önteni, hogy felszínen maradjanak...
Ez a hirtelen jött kockázat most varázsütésre eltűnt, a crypto market cap szépen vissza us ugrott a beszakadás előtti magasságba.
-
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #94797 üzenetére
Ez még nem FED pivot. Az lesz a pivot, ha a QT összegét csökkentik, vagy ha nem emelnek. Én azt gondolnám, hogy nem tartunk még itt, de ahogy elnézem a pillanatnyi árfolyamokat, a piac máshogy gondolja. Márpedig a piac jobban szokta tudni mint én.
US02Y most: 4.18%, múlt szerdán: 5.08%
Szeptemberi kamatvárakozás most: 4.7%, múlt szerda: 5.68%
Brutális változások!Most pénteken negyedéves nagy opciólejárat, és max. pain jóval feljebb van mint a jelenlegi árfolyam. Ugyanaznap a corporate buyback programok utolsó napja nagyon sok US cégnek (hétfőtől blackput period). Úgyhogy ehéten tutira csúcsra járatják a manipulációt. Számomra a leglogikusabb az lenne, hogy e héten felpattanás nagy volatilitással, aztán jövő héten ajtó-ablak nyitva áll egy jó zuhanáshoz.
-
aAron_
őstag
Pogi Podcastban pont volt egy ehhez kapcsolódó adás. Szerintem nagyon tanulságos, ajánlom mindenkinek.
-
Hi!King
őstag
válasz
julius666 #94830 üzenetére
Nekem is a Questor sztori jut eszembe, ahol a kötvényesek alapból sem lettek volna jogosultak, de nem csak kártalanította őket a beva, hanem még meg is emelte 20 ezerről 100 ezer euróra, aztán azóta is fizetjük, ezért ennyire drágák a hazai brókercégek...
Csak azt gondolnám ilyen az USA-ban nincs, de úgy tűnik mégiscsak van...
-
discrate
aktív tag
válasz
zsola400 #94819 üzenetére
értem, köszi.
debit kártyámat beállítottam hozzá, virtuálisról meg vásárlok majd.
"Ha a Revolutot nem használtad még nem fogja engedni feltölteni egyből milliós összeggel."
ezért kérdeztem, hogy kettőbe szedjem? vagy alapban van egy limitem? azt lehet tudni, hogy mekkora vagy a revo tudja?
ha nincs ilyen limit, akkor működhet, h pl ma 500k, holnap szintén 500k? -
julius666
addikt
válasz
attiati #94794 üzenetére
Értem, tehát az adófizetők állják a számlát. Csak nem közvetlenül szedi be tőlük az állam, hanem a bankok lesznek a behajtók. Még egy hasonlóság a Quaestor sztorival (azt is nagyrészt a kisember fizette a BEVA-n keresztül). Tudnak azért a tengerentúlon is, ha akarnak.
#94797 Oppenheimer:
Szerintem ez még nem a pivot, de innentől behúzzák a féket. Vagy kis emelés lesz innen, vagy akár semmilyen (legalábbis egyelőre, aztán ha valóban nem megy le az infla, esetleg szignifikánsan elindul felfelé megint, akkor jöhet majd újra a szenvedés, tiszta 70-es évek).Az elmúlt 2 nap kötvénypiaci mozgásai alapján viszont akár még pivot is jöhet, bár most nagyon vola a piac.
-
avl
senior tag
válasz
Oppenheimer #94824 üzenetére
jaja, engem is elcsabitott a mai arfolyam - persze honapok ota nezegettem, ZPRV-t bövitettem
az itt "menö" ETF-eim legnagyobbhoz képesti értékaránya:
XDEV 100%
JPGL 92%
IQQ0 82%
VWCE 79%
AW1R 75%
ZPRV 40%
5MVL 22%mi legyen a következö vétel a fenti alapján ? magam az 5MVL-re hajlok
..."hianyzik" a momentum, de az nekem annyira nem tetszö ...szubjektiven sem, meg a nagy turnover miatt sem
..hianyzik EU, de az sem bizalomgerjesztö nekem (politikai töketlensegeik es igy erdekervenyesitö kepessegi hianyuk miatt) -
Kobe
veterán
Coinbase kozben feltornazta a tether kamatat 22%-ra.
Abbol kiindulva mi tortent azokkal az exchangekkel amelyik a ravionalitason tul igert kamatot USD stablere, lehet bekesziteni a popcornt ?
Mondjuk coinbase bedolese mar meg tudna izzasztani par embert -
Hi!King
őstag
Én nem veszek semmit. 50% körül részvény ETF-ben vagyok, ha véletlenül felfelé venné az irányt a tőzsde, amit kétlek, akkor jó nekem, ha lefelé, akkor majd veszek még, de még türelmesen várva.
Nem gondolom, hogy kizárólag a kamatkörnyezet mozgatná a részvény árfolyamokat, sőt az elmúlt 1 év nem ezt mutatta, messze nem estek a tőzsdék az elvárások szerint. Azt gondolom, hogy a bankcsődök ártanak a gazdaságnak, és aki abban bízik, hogy majd a kamatemelési ciklus után a mélypontról szárnyalni fognak a tőzsdék, többé-kevésbé soft landingben bízik, nem abban hogy a kamatemelési ciklust le kell állítani, mert a bankok elkezdenek csődbe menni. Ez inkább olyan szituáció, még ha nem is feltétlenül lesz olyan durva, mint a válságok. Ilyenkor még kamat csökkentésre sem feltétlenül kezd emelkedésbe a tőzsde, vagy csak jóval később, ilyenkor a kötvény piacok erősödnek. Kár, hogy épp csak belekezdtem a hosszú kötvény ETF vásárlásomba, havonta ment volna bele 1000 euró, amit idővel gyorsítottam volna, most ott tartok, hogy egyetlen ezer eurós pakk ment bele 1 hete, de már most 7% pluszban van, nem biztos hogy 1 hónapra ennek vétele után még jó vétel lesz.
-
BlackV
őstag
válasz
Nekem logikusan hangzik a csótány elv. Ha egy bank ezt játszotta, miért ne tette volna a többi is?
"Mivel a pénzügyi hatóságok nagyon közelről monitorozzák a helyzetet, nem hiszem hogy lesz több SVB-hez hasonló eset. "
- Ezen most már nincs mit monitorozni. Vagy bent vannak a csontvázak a szekrényben, vagy nem.
- Szerintem két választása lenne a FED-nek. 1: nagy fájdalmak árán megtisztítja a piacot. 2: azt csinálja amit 2008-ban és akkor a jegenyefák az égig mennek.
Unortodoxiában persze bármi lehet, a kettő mixe is. Mondhatnánk, hogy tulajdonképpen már ez zajlik, hiszen a betétesek megmentése is egyfajta QE. De azt gondolom ez inkább kivétel. A hitelesség teljes csődje az egyszerre szigorítás és lazítás. Ez a fajta koncepciótlanság nem tudom jót tenne-e a pénzügyi rendszernek. Elvileg épp azt próbálják meg rendbe tenni, úgyhogy kíváncsian várom mi a terv. -
avl
senior tag
szep pirosak az arfolyamok, a ZPRV igen csabit bövitzesre
..csak nem tudom nem lesz-e még olcsóbb ? -
Fredo78
aktív tag
válasz
bbsofficial #94816 üzenetére
Igen a megadott euros ÁK számlára kell utalni a jurót a 8 jegyű felhasználói azonosítóddal (ami nem a belépő azonosítód!) Holnapra jóváírják juróban a webkincstáros számládon
-
zsola400
aktív tag
válasz
discrate #94817 üzenetére
Ha a Revolutot nem használtad még nem fogja engedni feltölteni egyből milliós összeggel. A Revora forintot kártyával érdemes tölteni mert az utalás a litván számlára k. drága lesz, kincstárnál szintén kártyával érdemes a PEMAP-ot venni (pár perc alatt átmegy), ez lehet akár a virtuális kártya.
-
zsola400
aktív tag
válasz
noiq_nolife #94812 üzenetére
Nálam működik, most vettem PEMAP-ot kártyával.
-
discrate
aktív tag
szeretnék ~ 1M-ért PEMÁP 2028/Y-ot vásárolni Mobilkincstárnál még a határidő lejárta előtt a HUF-os portfolió mellé.
revolutom van, de csak regisztráltam, semmi mozgás nem volt még rajta, nincs kártyám se.
mi a best practice?
- ha most utalok huf-ot revo-ra, és átváltom eur-ra, majd beutalom MÁK-hoz, akkor az mennyire kockázatos, hogy első utalásként on hold-ra teszik?
- érdemes esetleg kettő részletben utalni/vásárolni?
- megéri virtuális kártyán csinálni (azzal ha jól értem, akkor ingyenes a vásárlás a Mobilkincstáron).
- mennyi idő alatt fordul ez meg kb? belefér ez még márc 16-ig (nemtom, márc 15 szünnap játszik-e) ?
kiokosítani valaki légyszi az egyes lépésekről?
köszönöm -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Most utalok be EUR-t K&H-ból az államkincstárhoz és még nem csináltam ilyet.
A benyilazott 8 számjegyet kell a közleménybe írni, ami megadja, hogy hova érkezzen az utalás?
- Használhatom a megadott 3x8 jegyű magyar bankszámlaszámot vagy melyik megoldás lehet a legolcsóbb tr. költségű?
- 20%-ot megtartanék EMÁP-ra, maradék menne PEMÁP-ra, ez jó felállás lehet?
-
DopeBob
addikt
válasz
robag93 #94799 üzenetére
Ez nem az a klasszikus árfolyam, a névértéket fizeted ki és a felhalmozott kamatot, amit utána visszakapsz.
Pl: 1M-ért veszel kibocsátáskor, év múlva kapsz 160k kamatot, meg mondjuk 1M-ért veszel fél évvel a kibocsátás utána, akkor 1M + az éves 16% kamatnak a fele: 1,08M-et fizetsz érte, kamatfizetéskor pedig szintén 160k kamatot kapsz.
Összesen 320e ft kamatfizetés a 2M-re, a névértékek aránya 50-50%, akkor a kamatot is elfelezitek.
-
Drizzt
nagyúr
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Állampapírban tudtok segiteni, hogyan és hol lehet ügyfélkapun keresztül regisztrálni?
-
noiq_nolife
csendes tag
másnál sem működik az államkincstárnal a kártyás fizetés ma?
-
Drizzt
nagyúr
Azt én is megfigyeltem, hogy most lett csomó olyan lakás, ami eddig egyáltalán nem volt piacon és nagyon hiányzott. Viszont ebben is az az igazi érdekesség, hogy nem is egy lett hirtelen, hanem némelyik eddig nem látott ingatlantípusból kb. ömleni kezdtek a piacra. Lehet ezek kimondottan befektetési célúak lettek és most érzik ideálisnak a más befektetésre áttérést? Nyilván sokféle oka van, de van egy olyan érzésem, hogy ez erős faktor.
Egy példa Egerből: Almagyaron lett 10+ eladó ingatlan. Korábban gyakorlatilag elvétve volt 1-1 darab mutatóba. Persze igen masszív árakon, de ez tényleg a vártól 5 perc séta, belvárostól 10 perc séta, hegyoldal, jó levegő, kertvárosi övezet, javarészt 2000 után épült ingatlanok.
De kínálat ugyanígy XI. kerületben is 15-20%-kal több az év elejéhez képest. Most az a pont van, amikor az emberek nem hiszik el, hogy tényleg megfordulhat az ingatlanpiac ár szempontjából. Ha elég sokáig nem hiszik el, akkor talán nem is fog. A kérdés az, hogy mennyi az elég sokáig. -
axioma
veterán
válasz
robag93 #94799 üzenetére
az mind1 hogy mikor vetted, a keszletlistaban benne van hogy mennyi _darabot_ es a darabok szama szerint kell szetosztani (egyes vasarlasok visszakapjak a megvett felhalmozott kamatot es az azota eltelt idore jarot is azzal, hoghy a teljes, eredeti nevertekre jaro kamatot kapja meg)
Amugy meg tessek minden erintettnek nyitni szamlat, meghatalmazast intezni hogy te kezeled, es akkor jogilag is az ovek, mert most igy ez problemas lehet nem vart esemeny eseten. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Oppenheimer #94802 üzenetére
Az emelés ténye nem kérdéses, a mértékét illetően meg kb. hetente 50%-okat változik ez a mutató. Viszont holnap februári CPI. Az megint fog a várakozásokon egyet csavarni.
-
válasz
bandus #94805 üzenetére
vannak helyzetek, amikor az anyagilag rossz dontes a jo dontes, remelem jol latom, hogy ez epp az
de majd kiderul
pmap azert jo huzas volt, 400-as atlagon valtottam eurot keso osszel forintra, azota azert termelgetett kicsit; a dollaron buktam (de azt arra vettem, h ha esetleg tenyleg vilageges van), a JPGL meg semerre se ment
-
válasz
Én már vennem a részvényt, de ehelyett ingatlant fogok venni, a legjobb pillanatban
-
Stanlee
őstag
válasz
Jo nyaralast!
A kriptok ma ejszaka jol mentek, minden OK.
A portfoliomban levo mREIT-ek meg messze vannak a novemberi melyponttol. Keddi US inflacios adatok meg erdekesek lehetnek.
Nagyjabol 20k euro var arra, hogy ellojjem valamire. Sajnos ahogy ismerem magam, veszek ebbol is valami kriptot, mert a sima ertekpapir portfoliom + lakas berbeadas hoz annyit amibol elkaristolok akkor is, ha munkanelkulive valnek. Igy a penz mehet spekulativ cuccokba, tisztara olyan erzesem van, mint a virnyakos 2020-as marciusi kiarusitaskor.
-
ngaba
aktív tag
válasz
tomazin #94796 üzenetére
Hát nehéz ügy ez. Most valami olyan megoldást kell(ene) találni, ami megnyugtatja a bankbetéteseket, és elriasztja a bankvezetőket a további hazardírozástól. Tehát az jó iránynak tűnik, hogy a bank csődbe megy, de a betétes kártalanítva van. [*] Persze valamilyen formában úgyis az adófizetők állják, ez nem kérdés, max az, hogy melyik részük.
[*] Ha tényleg igazak azok a hírek, hogy az SVB vezetői órákkal a csőd előtt bónuszokat osztogattak, akkor ezt visszaszedni (akár adó formájában).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xbox One
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Opel topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Villanyszerelés
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest