Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
Ma kis séta közben láttam egy tuningbetyár golf4et. Szerintem 19es porse felni volt alatta plusz a nyomtáv vagy 5centivel volt kifelé. Eszkábáltak rá sárvédő szélesítést is. Nem volt képem megállni mellette lefényképezni.
Asszem ez volt konkrétan.[link]
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
válasz #82471168 #68791 üzenetére
Használati útmutató részlet:
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
brumi1024
veterán
válasz Kornel #68778 üzenetére
+1, a jobbra tarts a nagy többség számára valamilyen oknál fogva teljesen elfelejtődött.
Focvis: Volt erről a jobbról elhaladásról már elmélkedés, nem fastandfuriouskodva nem illegális.
-
-
törölt tag
Sziasztok. Nem tudom,hogy teljesen ide tartozik e,de nem találtam megfelelő topicot. Szóval,adott egy SENCOR SWM 160 R típusú FM TRANSZMITTER. Szeretnék telefonról zenét kapcsolni,de az istenért nem tudok rájönni arra,hogy hogyan is lehetne. Valaki esetleg rendelkezik e csodával? 3.5mm jack járt hozzá.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #68788 üzenetére
Én annyit szívtam alapmotoros "csodákban" hogy tuti nem sóherkedném el és behúznám az 1.4t-t. Most lehet elégnek érzed az 1.0t-t is de pár hónap és nem fogod, ezt garantálom.
mod:
Ha nem küldöd akkor az 1.4T sem fog érdemben többet enni valós körülmények között mint az 1.0t.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
gzbotii
nagyúr
Amugy, a magyar-szloven hatar elott, ahol mar csak 1-1 sav van, 80as korlatozas, ott a rendorok allando jelleggel szoktak allni, merni?
Szombaton, amikor mentunk es amikor jottunk vissza, akkor is ott voltak...Maribor fele kicsit gyorsabban mentem, 90+ volt a tempo...When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Kornel
veterán
válasz focvis #68783 üzenetére
Mindkettő turbós.
1090 kg-hoz.
4,5 vs 4,8 mindennel együtt, tehát 300 a különbség.
Ja igen, ennyiért nincs más autó, ami nem fapad.
Ezres 11, az 1.4 9 sec alatt van százon, már az ezres is dinamikusan mozgatja a kasznit, az 1.4-hez meg már normális futómű is kéne.Mod: kékben pl. teljesen jól néz ki, az eleje is.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Kornel #68778 üzenetére
Persze, akkor érthető is lenne. De ott, abban a helyzetben nem volt más opció. 80-90 a kulsoben kamionok között, vagy a belső 110el.
Szerintem a nagyobb probléma itt a biztonságos követesi távolság volt.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Kornel
veterán
válasz gzbotii #68777 üzenetére
Ritkán, de én is beallok valaki mögé, ha képtelen felfogni, hogy én haladok, ő meg belül kocsikazik.
Az a probléma fő forrása, hogy a többség képtelen a többsávos utakon közlekedni.Black: így van, bár az már 100-nal vmax-on megy, így az M0-an már utakadaly is lehet a belsőben.
De egy ezres swift bőven alkalmas a magyar sebességhatárokon belül autózni.Ja lehet megint ezres suzukim lesz
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Khmm...csak nehogy en basszam bele az o fejet. Nem vagyok sem gyenge kotesu, se galamblelku, karon varjut is lattam parszor
+a hatulrol jovo a hibas, ha nem tart kovetesi tavolsagot.bitpork: nem buntetofekezes volt, hanem lassultam kb 5kmph, es azt is folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
brumi1024
veterán
-
gzbotii
nagyúr
Huha, szerintem egy 45 loeros kocsi is eleg lenne, hogy valakinek a seggebe, tole 2 (szo szerint) meterre haladj 110-es tempoval. Hiaba nyomtam ket tenyleg laza feket, hogy emberunk vegye eszre, mindjart osszeer a ket kocsi, csak ugy allt vissza mogem.
Gondolom neked tetszik, ha hatulrol 0 kovetesi tavolsaggal repul rad egy idiota 140el - emberunk kb ennyivel erkezett mogem, es vele ellentetben en tartottam a belso sav tempojat..
Elvegre jo buli meg biztonsagos meg ilyenek...[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
bitpork
nagyúr
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
gzbotii
nagyúr
válasz intensa_man #68764 üzenetére
Szia.
En a BlaBalCart hasznalom, lassan egy eve. Amikor amugy egyedul mennek, keresek ott utast, altalaban talalok is. Eleg jol mukodo rendszer, es (meg) ingyenes.
Ha nem napi/heti szinten nyomod 2/3/4 utassal, nem hiszem, hogy a NAV valamit is szolna (de nem vagyok tisztaban a magyar torvenyekkel)When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Használja valaki ezeket a telekocsi weboldalakat? Ha én, mint sofőr regisztrálok, és utasaim vannak, az
1; a NAVra mennyire tartozik?
2; Az utasok után kell valamit fizetnem a site üzemeltetőjének?
3; Általánosságban beszélne róla egy felhasználó?
Köszönöm! -
TheProb
veterán
Hali!
Használt olajszűrőt hol lehet leadni? Olajra azt olvastam, hogy pl a MOL kútakon le lehet adni, ott a szűrőt is átveszik?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
gzbotii
nagyúr
válasz pècsimunkás #68761 üzenetére
Az elmúlt négy napban, nagy meglepetésemre, nem láttam hülyén közlekedő románt vagy bolgárt. 110-130 között, külső sáv, néhány meg indexet is!
De tegnap volt egy szőke, új XC60, 120ra állított tempomat, szinte üres pálya középső sávjába. Meg M0-an engem letolni akaró ezres Stiftes Azt élveztem, csávó unottan konyokolt és úgy tolt engem, miközben haladtam a tömött belső sávban, külső fullba kamionnal, mintha nem lenne holnap Aztan odaleptem neki, ahol szabadult a hely, de a csávó valahogy lemaradt.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz mmcc02 #68759 üzenetére
Igazából oldalakat tudnék írni az én tapasztaltaimrol a románokkal, míg külföldön "inkognitóban" utaztam. Néha még engem is megbotrankoztatott, nem hogy egy helyi angolt, németet. De ez itt nagyon off.
kisza25: nekem simán 6 alatt kellett legyen, csak arra mondtam, hogy úgy lehetne spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
mmcc02
tag
válasz gzbotii #68754 üzenetére
Nekem nem igazán volt a román iratok miatt rossz tapasztalatom/problémám, bár főként német nyelvterületen/re utaztam. Egyszer egy parkolóban a román rendszámos autóra elég durván rányitották az ajtót (legalább 2 cm mély horpadás), de ez lehet véletlen is.
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
kisza25
félisten
válasz K Norbi #68746 üzenetére
pedig annyi volt, csak pályáztam vele, mikor eladtam a kia-t és kerestem az i30-at
Lánytól elkértem, teletöltöttem, meg utána is pont 7 lityit evett és csak pályáztunk bl- Nagykanizsa, Bl-Vác oda-vissza, 150+ 380km
2 tank benyát mentem el vele, mind a 2x pont 7 lityire jött ki
mondjuk annyi, hogy 185/65r15 gumik voltak rajtaAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
gzbotii
nagyúr
-
Integrale
veterán
válasz gzbotii #68751 üzenetére
Amikor Olaszországban dolgoztam, akkor valóban azt tapasztaltam, hogy nem szeretik a románokat (enyhén fogalmaztam).
RO rendszámra ugranak, ha gyalogosan igazoltatnak, akkor kapásból hátránnyal indulsz, ha meglátják a személyid.
2010 körül volt egy román banda, akik erőszakoltak, azóta aztán pláne ki vannak hegyeződve rájuk.
Az ott dolgozó többség képtelen beilleszkedni, póló nélkül, büdösen az áruházakban (csoportosan), nem bérelnek lakást, mert drága, ezért inkább (saját tapasztalat) a Transittal leállnak a munkához közeli parkolóban, és ott alszanak benne. stb stb
Persze ez nem általánosítás, van pár Román ismerősöm (az egyik a Transfogarasan lábánál lakik), de a fentebb vázoltak nem vetnek jó fényt a jókra."Bad reklám is reklám too"
-
gzbotii
nagyúr
Földrajzi távolságból én is erre gondoltam, de Európában nincs olyan nép, aki szeretné őket - még a bolgárok sem, pedig...
Sokan Szlovénián mennek át amikor mennek vissza Olaszba' dolgozni (cirka 1.3 millió), gondolom szokás szerint ott is kiviselték magukat.De amúgy is körültekintő vagyok, hogy hova állok, itt meg hacsak valakinek nincs valamilyen különleges igénye az N22 helyhez, akkor nincs más ötletem. Vonalon belül álltam, szinte mértani közepén, amikor én oda parkoltam, még a környéken sem volt másik autó.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hehe imádok ide járni Szerintem ez a fostaliga akkor fogyaszt normálisan, ha 70-100 között van használva, és nincs benne sok város, megállás, gyorsítás.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
gzbotii
nagyúr
válasz MunezXBK #68743 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy akkor felemelik, itt is ez a módi. De ez egy bevásárlóközpont parkolója volt, direkt megnéztem, nem mozgássérülteknek fenntartott, vagy egyéb extra hely volt...pont olyan számozás volt rajta, mint a többi 1600 helyen...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jelentem, a BP-Tata-BP Pest megyehatárig pálya, onnan 1-es út és vissza BC szerint 6,6-os átlaggal lett teljesítve, így a kisfos most kicsit kevésbé van utálva.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
gzbotii
nagyúr
Na, a Golfom minden probléma nélkül abszolválta az Kolozsvár-Balatoni körút-Maribor-Kolozsvár távot, 1800km, ennek több mint fele pályán (szerencsére). Pályázni kene bele a 6-os váltó, az már szent. Lehet haladni vele, de ha fogyit is nézi az ember, 110 lenne az optimális tempó. Üres pályán, amikor van előtted meg 6-700km, mennyel annyival akinek két anyja van Pontosan mennyit nyelt be nem tudom, mert egyszer ratnakoltam felénél, de kevesebb mint két tanknyi (55l tank).
M0 minősége néhol továbbra is fortelem, tapasztalataim alapján ott az egy főre jutó idióták száma kettő. Máshol mindneki civilizáltan nyomta.Ja, meg Szlovéniába egy parkolóban felemelték az ablaktörlőm, gondolom ezzel fejeztek ki, mennyire szívesen látott vendégek a románok
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz F_Zolee #68735 üzenetére
Csak áttolnám ha lehet június elejére a befizetést, mert ebben a hónapban sajnos nagyobb nem tervezett kiadások jöttek és jó lenne, ha maradna némi tartalék a kasszában. Ennyi a lényeg.
w333:
Haverom is pontosan így járt, neki is megkötöttük, jött a csekk a határidő után 2 nappal...Ő csak pislogott, befizette persze, csak így igen érdekes a történet.
Esetemben ugye 13-a a határidő, ha a Te sztoridat veszem alapul, akkor a júni eleji fizetéssel még bőven beleférek. Az ajánlaton szereplő 60 napba meg pláne...Üdv, Balázs
-
w333
félisten
válasz gooool #68698 üzenetére
K&H elég fura ...
Én is most kötöttem náluk 8 -án de csekket csak a héten küldtek csütörtökön amin az szerepelt hogy fizetési határidő ápr. 08 (hogy fizessem előbb ha most küldték a csekket 27 -én ?) szóval én most fizettem ki és nem történt semmi
Mondjuk nekem negyedéves, szóval azért kicsit más a helyzet
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
B-L-A-C-K
titán
Husztin vagyok, gyertek mosni, mondjuk holnap után esni fog, de már nem bírtam nézni a galamb fosokat...
-
-v-
addikt
válasz B-L-A-C-K #68724 üzenetére
Őszintén szólva ilyet, hogy leírja a hibákat, csak a mobile-n szoktam látni
De olyat se sűrűn, hogy leírja mi volt cserélve .. mindig a jéghideg klíma, koppanásmentes futómű, korához képest kitűnő állpot, végig szervizelt stb. bullshit van, ahelyett, hogy odaírná mikor mit cserélt és mennyi szép új alkatrészt jelent a "kitűnő állapot" -
B-L-A-C-K
titán
Ilyen korrekt hirdetést is ritkán látok.
-
K Norbi
addikt
Mint az új [link]
-
gzbotii
nagyúr
A Transzfogarasos kérdésre válaszolva: Erdély fele, Szebenig lehet jönni végig* pályán (M5 majd A1). A hegy híres és érdekes része az erdélyi (északi), Havasalföldre leereszkedik nem éri meg, max átmenni az alagúton egy 5-10km, de annál tovább semmi extra sincs ott - a Vidraru víztározó annyira nem nagy cucc.
Szeben egy elég szép város, megéri azt is megnézni, meg ott kapni normális szállást.
Erdély azon részen nagyon kevés a magyarság, szóval magyarul tudó embert kapni kuriózum. Az átlag (és nem a társadalom alja) emberke tud alapszinten angolulHa kell meg Info, segíthetek
*50km szakaszon nincs pálya, Déva környéken
[ Szerkesztve ]
-
-
bitpork
nagyúr
válasz molnarpeter #68714 üzenetére
Na jó de golfot fonott hereszőrrel elhúzod
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
adalbert1
veterán
válasz Magnum_ #68482 üzenetére
Köszi, végül sima önindigós 'papírbolti' szerződést írtunk.
Sikeresen lezajlott az átírás is, 2 napja ismét autó tulaj vagyok .
Lenne is egy gyors körkérdésem: ti a csomagtartóban mibe pakoljátok a különböző tartozékokat (mint pl. vontatókötél, bikakábel, fogó, csavarhúzó, tartalék izzó, stb)? Nekem eddig egy hátizsák volt erre rendszeresítve a régi autóban, de abban elég nehéz elsőre megtalálni amit keresek, mert ömlesztve volt, érdemes valami több rekeszes autós táskát/ládát nézni? -
Magnum_
nagyúr
válasz molnarpeter #68706 üzenetére
én mindig a viaszos programmal fejezem be, de az nem valami tömény. aztán szárazolás, gyorswaxolás után áttörlöm az ablakokat is
olyan klassz karcolós, barna, kemény újrafelhasznált papírraltiszta mikroszálassal.ha rámegy a fag.ci, akkor le kell mosni.
én igyekszem nem használni a szélvédő mosót (csak amikor télen trutymákos időben trutymkákolok az autópályán)
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Magnum_ #68705 üzenetére
Környékbeli mosónál van waxolós öblítés, de ha véletlenül rámegy a szélvédőre, 2 hétig látszik legalább. A másik eset, hogy a héten fa alatt állt az autó, és ez az esővel kombinálva zavaró kis pöttyöket eredményezett (pár mm-es nagyságban, de egyenletesen mindenhol), talán a virágpor volt? Egyiket sem vitte le a szélvédőmosó. Üvegtisztítót papírral szoktad felvinni/törölni? Mannol utalta már a jutalékot?
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz molnarpeter #68704 üzenetére
Mannol uvegtisztito kivul belul.
Masodik kerdest pontositsd, kerlek.I humbly and respectfully decline™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest