Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#75183) macilaci78 válasza csemberlen (#75182) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Elsőre ketten festettünk ki Párommal. Én kivettem a tipliket, szögeket a falból, ő meg gipsszel lejavította, több rétegben a száradás miatti zsugorodás okán. Fehérrel addig alapoztunk, amíg egyenletesen fedett, OBI-s saját márkás, ha jól emlékszem, 2 réteg elég volt a mennyezetre, ahol kék-zöld-sárga festékek voltak a falon vegyesen, oda 3 réteget kentünk. Majd ezt követte 1 réteg falszín.
A szín sem lett tökéletes, de nekünk megfelelt, inkább csak a hengerek nyoma látszott itt-ott. A síkokkal nem foglalkoztunk, de a festőtől sem volt elvárás, mert annyira szar a fal, hogy akár papírpénzzel is tapétázhatnánk az árán.
Az előszobával szenvedtünk, az maradt utoljára, de az egyik fal kb 80-100 cm magas sávban, teljes szélességében dobta le a festéket. A többi része csak tenyérnyi darabokban. Levakartuk spaklival, ami adta magát (erőlködtünk is érte), két réteg mélyalapozó, glett, cszszolás többszöri nekifutásra, és ment a két réteg fehér, egy réteg szín.

Mindketten először festettünk, elégedettek voltunk vele. A mennyezet alatt kb 40 centivel kezdődik a falszín. Először a teli vödör színbe kendermadzagot mártottunk, ketten kicsaptuk a vízszintet, 5 centis maszkolószalaggal felül körberagasztottuk és gurítottuk. Itt-ott túlszaladt akár egy ujjnyit is, maszkolószalag le, pici csiszolás, majd fehérrel lejavítottunk. Annyira jól sikerült a két szín találkozása, egyenes, kontrasztot, hogy nem kívánja a bordűrt.
Radiátorok mögött korábban szinte locsolták a festéket, illetve amíg beért a henger... Nem is csiszoltam semmit, csak festettem,miután levettem a radiátorokat. Az ablak alatt fehér faltükröt hagytunk, egyszerűbb javítani, fent lévő radiátor mellett dolgozni. De szép is lett. :K

2 évre rá lakásfelújítás, elektromos hálózathoz vésésé mindenhol. Itt már festő is volt, ő mondta, hogy az OBI-s festék ennyit tud, jobb minőségű festék szebben terül, szebbed fed, nem hagy nyomot. Ők már használtak szalagot is, tudták, hol, hogyan, mivel kell csiszolni, glettelni, így a hullámok is kisebbek lettek. Falmosónak használt ledszalag van egy helyen, ott kértem sima, sík felületet, a többinél nem számít. Ott szépen meg is csinálták.

A lényeg, hogy a szakértelem nem csak a mozdulatokból, hanem az anyagismeretből is áll. Mi megmondhatjuk, mit vegyen, hogy csinálja. Én is jobban haladtam az utolsó fallal, mint az elsővel. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.