- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
thomasvold #189095 üzenetére
Esténkent nem artana szerves kötésű magnéziumot szedned egy kis c vitaminnal.
-
Janaboy
veterán
válasz
Biztos nem normális, gondolom mentálisan túl feszíted magad.
Nem tudom mennyire szokott megterhelni az edzés vagy egyéb dolgok. -
Peaceliker
addikt
válasz
Elvileg akkor történik ez amikor túl hirtelen alszol el. Gyanús, hogy rohadt fáradt vagy. Utóbbit nézve ez normális
-
Dorian
félisten
Csak úgy, ok nelkül sétálni az nekem halál unalmas.
Kinek van erre ideje?
Múltkor nem volt autóm és haza kellett setálnom. Ha már kell, akkor inkabb meghúztam és 35 perc alatt megvolt a 4,5 km. Mondjuk le is izzadtam. -
thomasvold
őstag
Srácok, az normális, hogy minden edzésnap éjszakáján, elalvás után akkorákat rángatódzok, hogy a fal adja a másikat? Vagy csak én vagyok ennyire retardált?
Pihenőnapokon ez nem jelentkezik.
-
válasz
basaharc502 #189091 üzenetére
Saját magamról tudok nyílván csak nyilatkozni. Nálam úgy néz ki, hogy a teremben nem cardiózom semmit. Lemegyek reggel, edzés, haza indul a meló. Mikor végeztem, akkor megyek el sétálni a kutyával, ez egy átlagos napon 5.2km. 10:20/km az avg pace, relatíve tempósan. Ettől eltér mikor hétvégén megyek, akkor van, hogy 7-8-10 km-t is megyek de ez is változó. Nekem így az átlag lépésszám 11.600 /hozzáteszem HO-ból dolgozom, 1 napot megyek be irodába egy héten/.
Ezeket a sétákat ugyanúgy okosórával mérem, mint az edzéseimet. Amit írsz az időről azt nagyon adom, nekem ennyi fér bele, így is van, hogy ha hétvégén elmegyek 8-10km-re, ami már 2 óra, akkor asszony csipog, hogy jó lenne ha nem tűnnék el állandóan. Szóval a közeljövőben én nem tervezem ezt növelni, sőt, ha bulkolás lesz, akkor vagy marad ugyanez és többet ehetek vagy csökkenteni fogom a km-ek számát. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
basaharc502 #189091 üzenetére
Ezek a számok számomra elképzelhetetlenek. Az átlag lépésem nincs 4.000, de ezt feljebb tornászni csak úgy tudnám, hogy ha konkrétan elmennék naponta sétálni. Reggel felkelek elmegyek edzeni vagy munkába (edzésen nincs nálam teló ami mérje; bejutásra nincs más opció tekintettel a távolságra), majd este hazaérek 6 és 8 között valamikor a lakásba. Nap közben néhányszor megjárok 2 emeletet mert a földszinten dolgozom és mindkét emeletre járok valamiért (meeting, ebéd, az osztályom stb). Ja, bevásárolni általában gyalog megyünk (ha elfér 1-1 táskában + szatyorban és ez általában elég is), a kocsihoz a 2.-ról a -1-re szintén gyalog megyünk meg vissza is. Hétvégente lehetne feljebb tornászni, ami valamennyire tud működni is, de ~minden hétvégén eltöltök egy napot tanulással.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
persil #188964 üzenetére
A napi lépéshez:
Kb. 3 éve mérem/figyelem/követem a napi/havi lépéseimet, ezzel próbálom kiváltani a kardió nagyobbik részét, mert arra már nincs időm és kedvem sem, hogy + napot, további időpontokat iktassak be a teremben csak karidóra. Így próbálom a hétköznapi dolgaimat, amiket amúgy is el kell intézni tudatosan gyalog megoldani.
Minél jobban figyeletem a dolgokat annál több helyre kezdtem el gyalog járni, s mostmár kb. mindenhova is gyalog megyek.
Nem tudom ki mivel méri a lépéseit, de nekem 20-25k fölé kb. akkor megy a történet, amikor kb. túrázok és tényleg egész nap arról szól, hogy megyek. Ha egy helyben topogok, teszek-veszek a szobában, akkor alig mér valamit, ami valid is, hiszen az, hogy lengetem a kezem ide-oda az marhára nem séta. A havi átlagom 300-400k között mozog. Ha közelebb vagyok a 400k-hoz, akkor szó szerint egész hónapban tudatosan nyomtam a sétát mindenhova, sőt még azokon a napokon, amikor se meló, se edzés akkor is lenyomtam legalább 10k-t, ami kb. 8km séta. (8km séta csak azért, hogy melgegyen a 10k lépés k*rva unalmas és időben se 10 perc, hanem inkább 1óra10-20 perc 7-7,5 km/h tempóval, ami másnak már inkább kocogás).
Az 500-600k basszus nagyon sok. Ha ez mind tényleges séta, akkor napi kb. 2-3 óra folyamatos sétával lehet kb. összehozni, ráadásul 6 km/h-s tempóval, ami azért már nem a kényelmes tempójú séta kategóriája ennyi időn keresztül. Ez így leírva nem tűnthet soknak, de a 3 óra folyamatos séta nem egyenlő azzal, hogy a nap folyammán elugrom ide-oda gyalog...abból azért 15-20k lépés nehezen lesz meg.
Nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni, ha van rá minden nap idő és tudatosan lépés és távolság gyűjtögetés a cél , akkor hozható a dolog, minden más esetben biztosan nem, hacsak nem mér be mindent is lépésnek az ember telefonja/órája stb. -
McCartman
őstag
Kacérkodok én is a builderes protein vásárlással, a sütikrémest kóstoltam az jónak tűnt.
Az eladó srác mondta, hogy ez az újrabrandelt vonal már egy-az-egyben egy újracsomagolt bioteches fehérje, protein buzz talán? nem tudom, sosem vettem a bioteches cuccokat.
szóval akinek anno az bejött, annak nagy eséllyel ez is megfelel majd. -
Dorian
félisten
válasz
Vitee #189082 üzenetére
Igen, most 8-10 ismetlésekkel csinalunk 6-7 sorozatot, h sok volumen legyen és tökéletesedjen a technika. Olyan súllyal, h nem megy bukasig, de azert az utolsó sorozatoknál mar nehéz. Olyankor 3 perc pihivel. Ha jól vettem ki, az a terv, h még egy hónapig csináljuk ezt, aztan nagyobb súllyal lesz kevesebb volumen.
-
Qtya123
őstag
válasz
Louro #189084 üzenetére
Nyilván senki nem azt mondta, hogy munkahelyet válts. Szerintem jó az irány, továbbá ha elkezdtél figyelni erre is, hogy felkelsz, az teljesen jó. Így már nem az van, hogy sok órát egyhelyben ülsz. Az a guggolás, fekvő is sokat számít, de pusztán az is, ha állva dolgozik kicsit az ember.
-
Louro
őstag
válasz
Qtya123 #189064 üzenetére
Igen, ülőmunka. Sajnos szeretem is, ezért tudom belefeledkezni könnyen. Azzal próbálom megtörni, hogy felállok és csinálok 10 guggolást és 20 fekvőtámaszt. 1000 lépést ilyenkor meredek vállalás lenne. Igaz így a lépésszám nem nő, de kicsit megnyomom a pulzust. Persze néha, ha hívás van, akkor van, hogy állok és helyben toporgok.
Csak emiatt nem hagyok fel azzal, amit szeretek csinálni. 10+ éve benne vagyok. Azóta sok-sok ülés. Októbertől próbálok egy életmódváltást eszközölni. Piszok nehéz. De én már annak is örülök, hogy munka után nem hobbi projekteket csinálok, amiből nincs bevétel és szintén üléssel jár, hanem elmegyek és 2 órát intenzíven mozgok. 40 felett nincs irreális elvárásom. Sok év van ebben a testben. Nem pár hónap alatt fogom rendbe tenni.
-
Vitee
aktív tag
válasz
Dorian #189073 üzenetére
Ha jol remlik edzovel nyomjatok, gondolom nem mentek meg bukasig, hanem egy biztonsagos sulytol kezditek felepiteni a gyakorlatokat?
Valoszinu, hogy addig sokkal gyorsabban lepkedsz, amig el nem ered azt a pontot, ahol mar 5-8 ismetlessel bukasig tudsz menni. Ott van a valos jelenlegi eroszinted.
Idaig gyors lesz, mivel nem innen kezdtetek. Innen lesz majd sokkal lassabb.
Ha nem igy epitettetek fel az edzest akkor nem szoltam semmit, bar neked is igen jo a forma amit mutattal masik topicban -
válasz
python1 #189080 üzenetére
Télen nálam is a fagyasztott megy, szezonban meg dobálom bele az éppen aktuálisat, de én pl mézzel is szeretem, ha épp nincs itthon gyümölcs, vagy csak változatosságra vágyom. Amúgy nemtudom ki, hogy van ezzel, én nem tartom magamat édesszájúnak, de azért heti 1x tutti rámtör, hogy tolnék vmi édeset, erre pl tökéletes ez a mézes megoldás.
-
python1
veterán
válasz
Tyler Durden #189077 üzenetére
+1
Ezek remek kaják, lefekvés előtt szoktam túrót-joghurttal szintén gyümőlcsdarabokkal (fagyasztott is jó).
Dorian
Mehet az állati zsiradék, sőtt..., csak nem kell túltólni. -
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #189058 üzenetére
Elméletileg nincs köze a kettőnek egymáshoz. Magas koleszterin esetén az állati zsírt kellene csökkenteni.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=toj%C3%A1s+koleszterin
Most éppen ezt mondja mindenki. -
válasz
Dorian #189058 üzenetére
Sparosat ajánlom én cirka fél éve azt tolom. Ezeken sokat lehet spórolni kcal bevitelben is, illeve ha már fehérje forrásról beszélünk már írtam a Nádudvari joghurt szerintem atom, és sparban ha nem is mindig de van belőle a 3%-os mellett már 1.4%-os is. Én ezt összekeverem, mittomén 200g túró 100g joghurt bele meg vmi gyümi /most sokszor eper ment a szezonja miatt/ és meg is van a reggeli vagy a vacsi vagy a desszert (:
Tojás témában meg heti 10-15 nálam is lecsúszik. Tegnap pl vacsira ment 5 tojásból rántotta, bele 100g pulykasonka + gomba, mellé paradicsom paprika. Eltelített és makróban se kutyaszar.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #189075 üzenetére
Akkor ez inkább az újdonság erejével hat, de ez mindíg igy lesz, legalábbis nálam ez mindíg megvan, azért is jó ez a sport, mert az élet negatív szakaszából is szépen átvezet.
Na meg ha minden klappol, akkor meg az élmény, hogy tettél valamit magadért, erőért és az sem hátrányos, hogyan nézel ki.
A héten dolgoztam egy neves tápkiegeket gyártó tulajnál (bigyótök) és a felesége, jegyezte meg, hogy gyúrok-e, mer fasza a forma, pedig látott már 1-2 jó formát. -
Dorian
félisten
Kívancsi vagyok meddig lesz meg ez a progresszió, ami most az elején van, hetről hétre tudok egy kicsit emelni a súlyokon. Most mar sajat testsúllyal tudom minden szériában csinálni a guggolas -fekvenyomás- felhúzást (es az oldalemelest is +1 kilóval többel mint előző héten)
Ja, vettem tegnap edzés előtt cipőt: Reebok Crossfit Lifter. És érdekes módon nem is fáj ma a térdem
Amúgy imadom ezt a fajta ólmos faradtságot, ami erőemelő edzés utan egy 1,5-2 óraval jön. Tök más, mint a küzdősport, kettlebell utan, de más attól is mint ami a klasszik kondi után van. Talán mert ilyenkor az idegrendszer is jobban elfarad, v nemtom. -
python1
veterán
Még egy jó videó, mell edzése, figyelve a negatív visszaengedésre, érdemes alkalmazni, nálam is hasonlóakat eredményezett.
Tulajdonképpen a nyújtáson van a hangsúly, ami a negatív fázis.
Sajnos sok esetben látom a teremben, hogy sokan pattintják, rángatják a súlyokat, ok erősnek szeretnének látszani, de nem azok. -
python1
veterán
válasz
Dorian #189068 üzenetére
+1
Kb 30-éve napi 6 tojást eszek általánosságba véve, most emeltem meg 7-re. lassan elmegyek vérvételre, kíváncsi leszek, de tudom, hogy semmi nem változott at utóbbi óta.
Nem is kell említeni, hogy eszel proteint, engem vágómarhának hívott.
Minden eredményem jó volt, azt mondta, hogy egészségtelenül kajálok. -
-
Dorian
félisten
válasz
Qtya123 #189064 üzenetére
Rengeteg tojást azért nem eszem, de többet, mint eddig. Mondjuk heti 10-15-öt
A triglicerid kifejezetten alacsony: 0,78 (<1,7)
A koleszterin enyhén magas, 5,29 (<5,2)
Az LDL koleszterin meg nem tudom. Labor szerint nem magas, 3,3 (<3,4), de neten azt olvastam, h 3 alatt kellene legyen, sőt valahol 2,6-ot írnak.
Viszont a HDL, ami a "jó koleszterin", az magas: 1,63 (1,05 felett normál, 1,55 felet alacsony a kardiovaszkuláris rizikó)Szóval lehet azért magasabb kicsit az összkoleszterin, mert a jó koleszterin a magas?
-
Qtya123
őstag
válasz
Dorian #189058 üzenetére
Nem tudom, ez az összkoleszterin egy érdekes dolog. Sokszor nem látok egyenes arányt a táplálkozás és az eredmény tekintetében.
Volt vegetáriánus kollégám, aki semmilyen állati eredetű terméket nem evett. Csak vizet ivott, rengeteget futott. Koleszterin értéke mégis az egekben volt.Neked a tojástól magas. Én mikor két pofára ettem a tojást, akkor sem volt gondom a koleszterinnel, ellenben a triglicerid jelentősen megugrott.
Most kolbászt eszek két pofára, de a koleszterin 4.2 volt egy hónapja is, a triglicerid meg szintén bőven a felső határ alatt van, mióta nincs annyi tojás. Na nem azt mondom, hogy ez az egészséges, amit én csinálok, csak érdekes, hogy a koleszterin teljesen független értékeket tud hozni ettől, egyénenként teljesen eltérően.Louro: Írtad már sokszor, hogy rengeteget ülsz. Fogyástól, edzéstől függetlenül én azért figyelnék erre is, ha már az életmód váltásban vagy. Rendkívül káros 3-4-5 órákat egyben leülni.
Ha jól emlékszem sima számítógép előtti munkád van, olyan nincs, hogy óránként nincs idő 5 perce felkelni. Szerintem ez is nagyon fontos, nem csak a fogyás és izmosodás. -
python1
veterán
válasz
Dorian #189057 üzenetére
Persze ok, még a bevizsgálási eredményét is linkelem majd, de a proteinbuilder-nél is a terméknél ki is emelik.
Annyira jó a termék, hogy a multkor hiány is volt belőle vagy 2- hétig, egyébként ezek sem édesek, nincs puffadás, diszkomfortérzet, és az olcsóbb verzió is 72%-os, sokan váltottak erre 2x árú proteinről is, többek között én is.
Mondjuk ezek a StillMass cuccok sem rosszak, áraik is tökéletesek, néha érdemes váltogatni is. -
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #189054 üzenetére
Rendeltem tőlük kreatint, mert most nagyon jó áron van.
8600 forint/kg
https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/creatine-monohydrate-1kg-natural/p-413713.xhtml -
Dorian
félisten
Koleszterinem a felső határon (5,29) lehet visszább kéne vennem a tojásevést, meg zsírszegény túróra valtani.
-
-
python1
veterán
válasz
Dorian #189054 üzenetére
Nem rossz, köszi a beszámolót!
Itt nem a ráírt értékekkel van a probléma, inkább, hogy meg van-e benne %-os arányban?
Egyébként amit szoktam linkelni, ott is van steviás, és 100%-ig bevizsgált termék 82%-os tartalommal, ha netán váltani akarsz.
Én maradok a márkánál csak a steviás változatnál.scdlsc
Soha nem dekázom, na jó az elején csak, hogy hozzávetőllegesen tudjam belőni, mindenki látja magán, mérni is lehet, hogy merre tart.
A tudatos kaja bevitel, (szemét mentes) és a következetes, színes edzés a leglényegesebb, na meg a kardió.
Ja, és a motíváció, kell lenni célnak mindíg, annélkül semmit nem ér az egész. -
scdlsc
senior tag
válasz
Louro #189051 üzenetére
"makróim így olyan 50 (ch)/20-25 (zsír) és 25-30 (fehérje)"
Ezek gondolom százalékok. Szerintem ez így nem lesz jó. Főleg az, hogy "olyan". Ha csak kb. tudod, akkor az eredmények is csak kb. fognak jönni. Nem fogod megúszni a számolást. Grammra kellene tudnod a makrók mennyiségét.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #189026 üzenetére
StillMass:
Az ízétől továbbra sem vagyok elragadtatva (de ugye ez csak a bzikat érdekli nagyon), de legalább annyi csak a problema, h keves az íze és nem édes, nem pedig az, h torz az íze és gejl édes. Tehát ez inkább azt jelenti, h kevés ízesítőt raknak bele, ami inkább pozitívum.
Szukralóz nincs benne, így ha az aminosav profilra rábólintatok akkor ez jó választás lehet. -
python1
veterán
válasz
CriticalHit #189052 üzenetére
Az a baj, hogy ezek itthon többnyire ismeretlenek, de van itthon bevizsgált protein is, ami tudja a ráírtakat.
Engem még mindig a szukralóz téma mozgat, olvasgatva orvosok, táplálék szakértőket mind egy állásponton vannak, hogy minimalizálni kell a bevitelt, de egyik sem mondja ki nyíltan a tiltásukat.
Ráadásul a bevizsgáltak is 90%-ban tartalmaznak szukralózt is. -
Louro
őstag
válasz
Vitee #189048 üzenetére
A Smack 444 kalória, a Knorr/Maggi talán 150 körül van. Utóbbiban nem nagyon van tészta.
Tojásban brutálisan sok a zsír. Így, hogy nem nagyon eszek tojást, a makróim így olyan 50 (ch)/20-25 (zsír) és 25-30 (fehérje).Asszony reggelire mindig főtt tojást/rántottát eszik, de reggel már ijesztők a mutatói. Persze lehet úgy kompenzálni, hogy a nap többi részében visszafogja a zsírt, de hát na.
-
attiati
veterán
válasz
attiati #189049 üzenetére
Az lemaradt, hogy a cikkek elolvasása után már nem érzem annyira gondnak a több 100%nyi összetevőket. Az is tök jónak tűnik, hogy szétszedték három készítményre és pl. a por része külön adagolható (abban van a 2000mg C vitamin, a magnézium és a marha sok B12 vitamin.)
#186227 pruzsi
Látom te is tolod. Tartósan szeded hosszú ideje? -
attiati
veterán
válasz
attiati #186413 üzenetére
Végre volt időm és épp multivitamin keresésben vagyok, úgyhogy végigolvastam GAL írásait a vitaminokról.
Néhány állítás:
- amelyik készítmény folsav molekulaként tartalmazza a B9-et, az kuka (ebben egyetért a megcáfolt könyv szerzőjével is)
- cink, magnézium ..... stb elemeknek tényleg vannak jobban hasznosuló formái
- D vitamin aránytalan szedése A vitamin hiányt okozhat (A vitamin szedés nélkül). [link]
(azt sem tudtam, hogy máj fogyasztással elég jelentősen lehet tolni az arányokat: "máj fajtájától függően 15-60ezer NE/10dkg ")
- Komoly biomérnökösködés történik, mire összeállítanak egy multivitamint jó arányokban.Elsőre durvának éreztem, hogy a egyik másik összetevő a napi szükséglet többszörösét tartalmazza (több 100%). Szedi valaki ezt a multit?
Végignéztem rengeteg készítmény összetevőit és nagyon drága multikban is szarul hasznosuló molekulákat alkalmaznak. Vagy eleve oda sem írják a molekuláris összetevőt, csak annyit, hogy organikus formából / tenyészetből származik. Ilyen szempontból is korrektnek tűnik, hogy a gal-nál teljesen részletes az összetevő lista.
-
python1
veterán
válasz
Louro #189045 üzenetére
A 40-45 perc az teljesen ok, én a szörp bevitelt is csökkenteném a felére első körre.
Tavaly én is 40 perceket tekertem, havi 2kg leugrott, és ez folyamatos volt, ha netán több kcal-t vittem be, növeltem a kardió időket.
Jelenleg csökkentettem a kcal bevitelt, emellett elég heti 4x20prerc kemény kardió. -
tisn
addikt
válasz
aelod #189041 üzenetére
Nalam is előfordul sajnos. Nyilván nem tartom 100%ra mindig a kajat, de napi 1000kcal korul sportolok. Ezzel a kcal szamolos modszerrel jol tudtam eddig fogyni, iden nem megy. Havi 2-4 helyett atlag 1.25kg megy le. Van hogy hetekig 0, aztan leugrik kettő.
Lehet tul ven vagyok mar. Es melle izmosodom.
-
Louro
őstag
válasz
python1 #189044 üzenetére
Tea gyumolcstea. Tudom-tudom, az nem is tea. Bár van itthon matcha is, ha gourmet kedvem van.
Szörp a buborék miatt. Néha jól esik az ásványvíz. A sima víz legtöbbször nekem nem finom. Edzés után is csak jéghidegen bírom.
Kardiót meg próbálom 30-ról feltornázni. Ha nem is egy óra, de 40-45 perc a cél hétfő óta.@Janaboy: a leves zacskós sajna. Ha én főzném, akkor 10x annyi kalória lenne benne. Tudom, hogy a ráírtkaloria is inkább iránymutató.
@aelod: holnaptól megpróbálok kicsit csökkenteni a bevitt kalórián. Meglátjuk mit jelent. Bár tippre a sok ülés lehet a ludas. Több nagy projekt is volt az utóbbi 2 hónapban. Szerintem kevesebbszer álltam fel most a gép elől, mint úgy általában.
-
Louro
őstag
válasz
Janaboy #189040 üzenetére
1.5 liter tea ( 25gr mézzel), 2x3 dl víz (fehérjepor miatt), esetleg cukormentes szörp 2x4 dl. Jah és edzés után kb. 1 liter víz simán lemegy
Mivel leveses vagyok, így heti 1-2 alkalommal leves a vacsi, ami 7.5 dl . Reggelihez heti 6-7 alkalommal a zabkásához 2 dl víz.
Hmm, lehet, hogy sok folyadékot iszok?
-
Janaboy
veterán
válasz
Woodslave #189031 üzenetére
Hát nem tudom milyen gyorsan épül az izom, de sztem ha full kezdő és nem sok izom van rajta, akkor simán lehet szerintem hogy gyorsabban szed fel izmot.
Viszont simán lehet hogy 1 hónap még nem volt elég, hogy látszódjon a mérlegen.@Louro: mit és mennyit szoktál inni?
-
python1
veterán
válasz
Dorian #189026 üzenetére
Na az engem is érdekel, ha bejön neked én is berendelek belőle.
Viszont van a kedvenc helyemen is steviás, ott 100gr-ban 82%, csak sajnos csokis ízben.Más:
Megérkeztek az egykezes rudak is, ismét komfortosabbá tudom tenni az edzéseket.
Viszont egyre szimpatikusabb a Prof edző, oldalemelés 15lb azaz 7,5kg nem rossz. -
tisn
addikt
válasz
Louro #189027 üzenetére
teljesen termeszetes sajnos.
vagj meg 10%nyi kaloriat es noveld a sajat fozocske aranyat (mert ott viszonylag pontosabb lesz a kcal kalkulacio. veszel a menzan egy tanyer babfozeleket nagy lesz a szoras a tomegben/beltartalomban)es csalo napokat redukald csalo etkezesre
-
Louro
őstag
válasz
scdlsc #189032 üzenetére
178/97. 32% a testzsír állítólag. (Nem orvosi mérleg.) Heti 4 nap súlyzós+kardiós nap és 1-2 nap külön kardiós. Amikor egyik sincs, akkor ultrapasszív életmód.
Megpróbálok 100 kalóriát lefaragni a bevitelen. Kardiót kicsit jobban megtolni. Egyelőre eddig jó volt a fenti 110-ről.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy elvileg kalóriadeficitben vagyok, mozgok, de a mérleg lassan egy hónapja, mint a beton, úgy beállt a 97-re. Vagy lehet fogyok, csak izom kezdett el épülni? (Sajnos nem centizgetek. Lehet az megválaszolná ezt a kérdést.)
Vagy egy diéta során előfordul, hogy megreked egy időre, majd újra beindul?
Egyelőre azt tervezem csinálni ,hogy a megszokott gyakorlatokat félreteszem és másokat illesztek a helyükre. Kicsit másképp átmozgatni magam.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #189025 üzenetére
Most rendeltem StillMass tejsavót steviás édesítővel, nincs benne semmi durvaság. 2kg volt 10.460 Ft
Majd ma edzés után iszom az elsőt, kíváncsi vagyok, h iható-e. 100g termékben 72% fehérje.
Összetétel – csokoládé és kókusz: tejsavófehérje koncentrátum (tej) - ultraszűréssel készült, zsírtalanított kakaó, L-glicin, sűrítőanyag: guargumi, természetes aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok (E960).
Aminosavprofil 100 g fehérjében:
Esszenciális aminosavak: Izoleucin 5,9 g, Leucin 10,3 g, Lizin 9,4 g, Metionin 1,95 g, Fenilalanin 3,5 g, Treonin 6,1 g, Triptofán 0,77 g, Valin 4,7 g. Félig esszenciális aminosavak: Hisztidin 2,1 g, Arginin 2,95 g Nem esszenciális aminosavak: Aszparaginsav 11 g, Glutamin 17,2 g, Glicin 2,35 g, Alanin 4,45 g, Prolin 6 g, Serin 5,4 g, Tyrozin 3,3 g, Cisztein 1,7 g. -
python1
veterán
válasz
CriticalHit #189024 üzenetére
Ez a bajom nekem is ( szukralóz stb), most úgy állok, hogy több csirkecsöcs csúszik, míg nem találok normális ízesítetlen tápot valahol.
-
CriticalHit
addikt
Törzsvásárló kedvezménnyel a 7 974,47 Ft/kg nem rossz ár a [link] -ér. Sajnos nincs ízesítetlen. A Xantángumi, Aceszulfám K, Szukralóz pedig mind karcinogén.
-
attiati
veterán
válasz
Dorian #189022 üzenetére
Alapvetően ha egy multinak van férfi változata, akkor egyáltalán nem szoktak bele vasat tenni.
Nők veszítenek vasat, így nekik hasznos pótolni.
Csak erre vonatkozott a kérdésem.
A kiszemelt multinál sajnos nincs férfi / női változat."Általánosságban: ha nincs kifejezett vashiányod, akkor nem javasolt vasat pótolni, mert az extra bevitel viszont tud problémákat okozni."
Kösz a megerősítést! -
Dorian
félisten
válasz
attiati #189020 üzenetére
Node ha nem ismert a saját laboreredményed, honnét tudjuk, h neked kell-e vasat enned, ráadásul ilyen extra mennyiségben? És nem csak a szérumvas-érték a lényeges, hanem a transzferrin, teljes vaslekötő kapacitás, hogy van-e vérképzési probléma, stb.
Általánosságban: ha nincs kifejezett vashiányod, akkor nem javasolt vasat pótolni, mert az extra bevitel viszont tud problémákat okozni. -
attiati
veterán
Férfiaknak szabad vasat szedni multiban?
18mg vas van benne (ami a férfi szükséglet 225%-a, női 100%-a)
-
python1
veterán
Tegnap mell-bicepsz, ma láb volt adta.
De ami a lényeg, hogy kicsit változtattam a gyakorlatok végrehajtásán, negatív fázist sokkal lasabban végeztem a szokásosnál, az eredmény nem is maradt el, tényleg baszottúl bedurrantak a célizmok.
Tulajdonképpen sokkal szabályosabban tudtam végrehajtani a gyakorlatokat, szerencsére a súlyokból nem kellett visszavennem, viszont a fekvenyomást +20kilóval tudtam végrehajtani, köszönhető az új tárcsáknak.
Közben vettem egy profi fekpadot is, így még jobb lesz a fejlődés. -
Dorian
félisten
Na, nálam háti gerincferdüles. Doki mondta, h ne terheljem túl. Kérdezem, ez mit jelent. Mondta, ha fáj hagyjam abba. Na ez oké, meg sosem fájt a gerincem. De gondolom ha erősítem a hátizmaimat, akkor azok vesznek át a gerinc terheléséből.
+ nyaki csigolya rész kiegyenesedett + kopottak is. Elsőre beíratott gyógytornára, második úgy marad.
-
python1
veterán
válasz
Peaceliker #189007 üzenetére
Akkor neked az egykezesek a barátaid, mint ahogyan nekem is.
Most arra törekszem, hogy 2 pár egykezes súlyzót dobjak össze nagy (4x 30-40kg), aránylag fix súlyra, meg legalább 3-4-pár kisebbet, herótom van már, az örökös állítgatásból. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #189005 üzenetére
Majd erősödni fogsz nyugi, na az az a rúd amit én messziről kerülök.
-
python1
veterán
válasz
Peaceliker #189001 üzenetére
Azt milyen gyakorlatra használnád?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Lexus, Toyota topik
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest