Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#186029) Fred23 válasza aelod (#185999) üzenetére


Fred23
nagyúr

& m3ss:
A hipertrófiánál engem jobban érdekel, hogy tudom -e teljesíteni az előirányzott tervet. Hosszabb távon szerintem az a legjobb hozzáállás, hogy tartva legyen egy terv, amit előtte az ember már alaposan átgondolt, kikísérletezett.

Az 1rm-em 80%-a alatti intenzitáson nem csinálok semmit, így a pihenőim hosszabbak szoktak lenni úgy általában, mint másoké. Ahogy elérem a 85%-ot, már nézem az órám a sorozat végén, és 5 percet mindenképpen várok a következő előtt, de ha érzésre még ez is kevés, akkor megvárom a 6 percet. Szóval rugalmasan, de minden gyakorlatnál többet pihenek a sorozatok között szerintem, mint a legtöbben, mert ez kell ahhoz, hogy tartani tudjam a tervem. Akkor játszok kicsit, ha éppen új tervet akarok kikísérletezni.

Ennyi volt a tegnapi tolódzkodásom az 1rm-em 86%-án: 3x5 ism. + 2x4 ism. 23 darab tolódzkodás összesen. Tippre ha folytatom, a következő 4-es sorozat már nem sikerült volna még 6 perces pihenővel se, vagyis vagy 3 ismétlés jött volna 5-6 perc pihenővel, vagy 7 perc pihenő, és 4 ismétlés. Egyik se valami vonzó opció, és időben mindenképpen legalább +5 perc (ha 3 ismétlés).

Ez a 23 db ismétlés az 1rm 86%-án viszont pont jónak is tűnik, nem hiszem, hogy nyerőbb lett volna, ha folytatom még, mert fájtam már tegnap este, ma meg már ébredéskor megcsapott az izomláz, és elég rendesen. Vállaim, hátam, mellem, szinte az egész felsőtestem ég jelenleg is.

"sztem par het/honap alabbhagy a lelkesedes es azt fogom nyomozni, hogy mi az a minimal volumen, edzes gyakorisag, feherje mennyiseg amivel nagyjabol szinten tudok tartani."

Ezt kísérletezgetem ki éppen én is. :D Fehérjéből oda lyukadtam ki, hogy a bevitt energia 26%-a nekem már biztosan elég, ez 2150 kcal-ra 559 kcal fehérje, ami 139,75 gramm. Több nekem nem szükséges, illetve ha többet viszek be, szerintem csak ch lesz belőle.

Abszolút nem kizárt, hogy elég lenne nekem a napi összkalória 25%-át fehérjéből bevinnem, ez a 26% inkább kis túlbiztosítás. Tippre másoknál is ilyesmi lehet a helyzet, de persze döntse el mindenki magának, ahogy jónak látja.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.