Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT

Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caustic
csendes tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Ööö, okkay...
Hát igen, csak ki kéne nyitnom a szemem és nemcsak nézni, de talán látni se ártana, silly, silly me
Köszönöm a gyors reakciót. Szép napot mindenkinek. -
Caustic
csendes tag
Helló szia hi mindenkinek!
Gyors kérdés Shanling M1 Plus tulajdonosokhoz: találkozott bárki olyan problémával, hogy lejátszás közben, lezárt képernyővel nem működik az előre/hátra tekerés? Hiába tartom hosszan lenyomva a navigációs gombokat, csak léptetni lehet vele, tekerni nem. Ez szándékos/normális, eleve tervezett dolog vagy valami glitch és hogy lehet ezt kijavítani? Mert rohadt idegesítő, hogy egy közel 100ezres lejátszót csak feloldott képernyővel lehet normálisan használni. -
chubii
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Az a Headfi-s nagyon jó áron van, amit szaki58 is linkelt a másik topikban. Nekem nagyon szimpatikus, hogy külső tápról is elmegy, kímélve az akksit, plusz könnyebb is cserélni, ha mégis szükség lenne rá.
Az Ant marad? Most másik hobbimra tervezek rálocsolni egy kisebb összeget.. nem lenne jó még az Ant megvételén is gondolkoznom. Kérlek ne add el
Nova: Na ezt legközelebb mindenképp bejátszom. Eszembe nem jutott volna magában rádugni bármelyik planárra a kis Hibyt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
emiki6
üzenetére
Némi kiegészítés. RU9 iszonyat jó, de konkrét párosításra szerintem kevés lesz. Nem feltétlenül a teljesítménye, akkuidőben, csöves módban nagyplanarral nem fog 2 órát sem bírni, aztán power bankkal kell tápolni az egyre hordozhatatlanabb kupacot, kevésbé ideális.
Az RS2 meglepően jól zenélt a nagyplanarral is a papíron elenyésző teljesítmény ellenére, de az teljesen offline rétegtermék. Az A&K SR35 szintén jól kezeli a nagyplanarokat is, de az A&K PA10-el párban mutatja csak meg igazán, hogy miért nem raktam asztali DAC/AMP setupot.Ha szerzel valahonnan Aryát, vihetsz forrást próbálgatni, mégiscsak a saját élmény a meghatározó.
-
Kelvin
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
.
-
chubii
senior tag
válasz
emiki6
üzenetére
Külföldi használt árakkal vagyok nagyjából képben:
Cayin RU9 BT DACAMP: Erről Nova tudna többet írni (kb 400 eurótól új vagy új állapotú). Talán a következő talin is ki lehet majd próbálni.
Fiio Q7 BT DACAMP: Keret teteje kb. Féltégla, erőgép.
Xduoo XD05 Pro BT DACAMP: Keret teteje kb, de többet látom a Q7-et ajánlásokban, mint ezt.
Cayin N3 Ultra csöves DAP: offline, ki-be kapcsolható csöves rész. Közepesen erős. 300-330 eurótól találni
iBasso DX180: Ezt mondjuk itthon is megtalálni nem is olyan ritkán.
iBasso DX260 MKI: Kis szerencsével büdzsé teteje, amúgy inkább drágább. MKII-t én is szívesen meghallgatnék, elvileg kicsit "melegebb" a kettes verzió hangja.
iBasso DX300: Büdzsé tetején már találni használtam, ami bajom vele, hogy viszonylag régi (akksi kérdőjeles lehet)... A mostani DX160-om se biztos, hogy eladnám ha lehetne gyári akksit szerezni hozzá emberi áron.
Hiby R6 III: bitrograde többször írt róla. Class A/AB, mai napig elgondolkozom rajta még mindig. RS2-t vettem helyette. Ha önmagában sok erő kell, akkor utóbbi kiesik.
Kereten kívül pedig határ a csillagos ég. Pl.: egy Shanling M8T-t vagy Hiby RS8-at szívesen megfülelnék én is.Annyiból nem vagyok igazán nagy segítség, hogy személyes tapasztalatom a fenti listából néhány eszközzel van csak ( + Arya-t is csak bkercso erősítőjéről hallottam, azzal nagyon jó volt), de én ebből a listából mazsoláznék hasonló igényekkel.
Vaaagy DX340 a keret duplájáért és nagy eséllyel megérkeztél
-
emiki6
veterán
Halihó!
Az asztali zenehallgatastól eltávolodtam és kívancsi vagyok hogy hordozhatóban ez hogy működhetne.
Hifiman Arya alá milyen DAP-ot vagy BT dacamp-ot kene tenni? Mennyit kéne rákölteni? 200-ból kijön vagy az még nem az igazi?
Illetve egy ilyen megoldás milyen asztali rendszerrel lenne kb egy szinten?
-
szipak
tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam jobb helyet, ezért itt teszem fel kérdésemet:
Van esetleg valakinek elfekvőben SanDisk e2x0/Fuze adatkábele? 30 pin-es, hasonló, mint az iPod -oké, csak más kiosztással. Megvenném. (vettem ebay-en egy e260-at és nem kaptam mellé kábelt) [hosszú távú tervem, hogy usb-c -re átépítem a kütyüt
]Valamint ha valakinél van felesleges/hibás Clip+/Clip Zip, arra is vevő lennék
Amennyiben rossz helyen járok/ebben a témában nem illik ilyesmit, elnézést.
-
bitrograde
senior tag
válasz
mecsekijeti
üzenetére
Én biztos a DAP-ot venném. Hibynek jók a szoftverei, támogatottsága, és a saját OS-e is jobb zenére. Nekem R6 III van belőle, meg volt R4.
-
mecsekijeti
újonc
válasz
bitrograde
üzenetére
Sennheiser Momentum drótos párosom van, otthon fejhallgató, úton meg fülbedugós. Van egy Fiio X5-ösöm, az meghajtja jól a fejhallgatót is (csak hát azon nem megy a Tidal, valami ősandroid fut rajta, ami nem bírja el)
-
bitrograde
senior tag
válasz
mecsekijeti
üzenetére
Mivel ez DAC+amp kérdés (is), érdemes lenne tudni, hogy mit akarsz a végére biggyeszteni. A Hidizs nem nagyon bír az éhesebb fejhallgatókkal.
-
mecsekijeti
újonc
Sziasztok!
Lejátszó és DAC között a lényeges különbséget mi fogja jelenteni?
Egy lejátszó (Hiby R3 Pro II) CS43198-cal szerelve vagy egy telefonra (Samsung Xcover 7) kötött erősítős dongle ES9038Q2M chippel (Hidizs S9 Pro Plus Martha) lehet a jobb?
Ha jól olvasok, a Sabre chipjét többre tartják, de nem tudom pl, milyen jel jön ki a telóból. Alapvetően Tidal-ról történő zenehallgatás volna a szetáppal.
Köszi -
ericdrawen74
senior tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Vagy egy SHANLING ME800-on. Melyik lenne jobb választás? Itt már kettő dinamikus és négy BA meghajtó van.
-
ericdrawen74
senior tag
Van egy IBASSO AM05 fülesem, de gondolkodom egy KZ Sonata-n. Van értelme vàltani az elsőben 5ba van a màsodikban 14 oldalanként.
-
osonte
őstag
válasz
osonte
üzenetére
Közben gondolkodtam és felmerült az az opció, hogy veszek egy [Shanling M7T]-et, amely mellé nem vennék külön DAC/AMP-ot, ez is kb 1 Wattot tud. Viszont itt az lenne a lényeg, hogy van csöves és AKM chipes mód, mindjettő elvileg meleg hanggal, ami a világos hangú fejesemmel jó párosítás lehet. Bazi nagy akksi, kb 15 óra üzemidő. Sharp kijelző, 6GB RAM, 128GB háttértár stb...
Ezzel vajon értelmesen tudnám önállóan hajtani az Ananda Nano-t? Illetve mennyire szabad ezt a márkát megvenni, én nem ismerem. Viszont jobban tetszik, mint a DX340, kedvezőbb is az ára. Itthon venném 3év garanciával. -
gaben22
senior tag
válasz
üzenabakusz
üzenetére
Random kínai noname cuccnak tűnik, ugyanaz kapható Alin, ott bevett szokás csomó terméknél, hogy bepróbálkoznak ugyanazt eladni olcsón meg drágán is. Ez noname cucc, sokan csak beírják, hogy MP3 player meg még 1-2 kulcsszót, rárak egy price filtert gondolván, hogy akkor valami über olcsót vagy über menő drága cuccot vesz aztán ez akkor bele fog esni mindegyikbe. Én inkább rámennék valami ismert, kipróbált (még mindig kínai) márkára, ha csak nem ez tényleg olcsónak számít vagy épp az igényeidnek semmi más felel meg (olcsó DAP szegmenst nem ismerem).
-
üzenabakusz
tag
Az amazon-on nem túlzok, kb. 100 verzióban kapható egy hifi mp3 lejátszó, elég eltérő árakon 17000 Ft-tól 50000 Ft-ig.
Ugyan részben eltérő paramérekkel bírnak (beépített memória, bővíthető memória), ahogy nézem lényegében ugyanaz mindegyik.
Szinte egyiknél sincs semmi vélemény a termékekről, a legtöbb esetben még márkanév sincs, így felhasználó dokementáció sem.
Tud ezekről valaki bármit?
Ez a legdrágább majdnem 50000 Ft-ért:
[link]
Talán ez a legolcsóbb:
[link]
A képek alapján végülis ebbe is lehet tenni akár 128 GB-os SD kártyát
Szóval nem értem, egyrészt miért van fenn ilyen sokszor sokféle eladótól, és főleg mi indokolja az árak ilyen nagy szórását?Nekem azért szimpatikus, mert van benne rádió.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Valaki használ esetleg FiiO M21-et planár fejhallgatóval? Nekem egy Ananda Nano menne rá és átmeneti megoldásként használnám a beépített DAC/AMP-ot, de az asztali módban a kb 1 Watt tetszik, meg hogy dupla USB-C van rajta, illetve a gyors processzor is. Nemrég adtam el az iBasso DX180-at, de ott hang teljesítménytől nem voltam elájulva. Hangerő volt, de ahogy tekertem felfele 50-60%-nál kezdett elfogyni és jobban összemosni a részleteket, a mélyet csökkenteni.
Előre is köszönöm!
-
imrestabel
csendes újonc
válasz
detroitrw
üzenetére
Huhh, ez jó... tényleg tele vele a net... csak jól kell keresni. Mentségemre, ez nem az én világom (még), de most már kapiskálom
De szerencsére még képes szerelési útmutató is van hozzá. A gyufával kitámasztás még talán menne nekem is, cserére azért nem vállalkoznék, mint ahogy forrasztóanyagot sem tudnék többet tenni a tűkre, pedig nagyon úgy tűnik a leírás alapján, hogy nálunk is ez a helyzet, hogy kevés és/vagy eltörött már.
Nagyon köszi a tippeket, a segítséget,
ez kell nekem (vagy ilyen, de jobb minőségű): https://www.ttelectronics.com/Products/Passive-Components/Encoders/EN05HS
https://www.ttelectronics.com/TTElectronics/media/ProductFiles/Datasheet/EN05.pdf -
válasz
imrestabel
üzenetére
Megcsinalni azonnal nem fogjak tudni (valszeg), mert ezekbe nem mindig jaratos encoder van.
Erdemes lenne utananezni milyen cikkszamu van benne es annak megfeleloen berendelni belole. Vagy ennek alapjan megkerdezni, hogy van e nekik ilyen alkatresz vagy mennyiert tudjak beszerezni.Nyugodtan megveheted alirol is ezeket, ha van ilyen kialakitasu az alps-nak akkor erdemes abbol venni.
Szerintem igy vidd a szerelohoz.
Nyilvan megcsinaljak, mert maga a csere lof@sz munkabol megvan es szepen lehet erte penzt elkerni
-
imrestabel
csendes újonc
válasz
detroitrw
üzenetére
Igazad van, nem voltam pontos, mert nem nyúltam bele fültisztítóval, bele sem fért a likba, csak a pálcát rányomva a tengelyre járattam meg. Utána csináltam egy olyat is, hogy visszadugtam a tekerőt, és úgy pörgettem egy kicsit.
Hívtam a hangszorobolt.hu-t, ott is mintha az encodert mondták volna, hogy az van mögötte, megnézik. Aztán hívtam a totel.hu-t, ahol a hangszorobolt-hu-t ajánlották
(mert ismerik egymást és a hangszoroboltnál olcsóbb a bevizsgálás). -
válasz
imrestabel
üzenetére
Hát azzal, hogy fültisztítóval próbáltad tisztítani lehet, hogy csak rontottál rajta (hisz az tele van szösszel). Ilyenkor célszerű egyből visszarakni a "tengelyt"/tekerőt és azzal együtt megjáratni. De ez is csak kis százalékba tudja orvosolni az ilyen "hibát".
Egy filléres encoder csere (~1k) tuti megoldja a problémát
De az is lehet, hogy csak az encoder belseje koszos/szöszös amit az ilyenfajta "öblítés" nem távolít el
-
imrestabel
csendes újonc
válasz
imrestabel
üzenetére
Sajnos jottányit sem javult.
-
imrestabel
csendes újonc
válasz
gaben22
üzenetére
Köszönöm, hogy rákerestél!
Bár még nem 100%, de mivel így elég korlátozottan használható, nekiálltam, mert van itthon éppen izopropil alkohol. Így néz ki, ha kihúzom a tekerőt:

Az a műanyag tengely forog a réz perselyben. A tengely csak egy zárt üreg. Spricceltem rá alkoholt, megforgattam egy fültisztítóval párszor, most várom, hogy száradjon. Talán ment bele valamennyi, mert elég minimális a rés a tengely és a persely között, de hát nem vízálló, talán van remény.
Holnap beszámolok az eredményről.De ha van még valakinek ismerőse, szervízismerete, tapasztalata, szívesen veszem.
-
gaben22
senior tag
válasz
imrestabel
üzenetére
Rákerestem és mások is panaszkodnak a hangerő tekerőjére. Amit én mondanék/tennék hasonló helyzetben, ha eljutnék oda, hogy 100% másikat vennék ezt meg akkor lényegében elengedném az enyészetnek, hogy kipróbálnám amit head-fi commentben írt a csávó, talán ki lehet húzni a tekerőt (ugye nála nem egyértelmű, hogy eltörte-e a belső tengelyt vagy sem) és adnék neki 98-as isopropyl alcoholt zsebkendővel vagy valami hasonlóval picit megdolgozva a járatot, akár többször is majd várni, hogy tuti kiszáradjon és mehetne vissza a tekerő.
-
imrestabel
csendes újonc
Sziasztok!
Nemrég #36093 megvettem az ajánlott Shanling M0 Pro -t, viszont pár hónapja a hangerőállító potija elkezdett kontakthibás lenni. Akkor beszéltem valami szervízzel, akik azt tanácsolták, hogy próbáljam meg kontakttisztítóval befújni. Akkor nem fújtam be, de azóta szinte teljesen tönkrement a gomb, csak elvétve reagál a tekerésre. Most befújtam, de ahogy sejtettem, semmi eredmény. Viszont közben eltűnt az a papír, amire a szervíz számát fölírtam. Úgy emlékszem Bp-en valahol a Terézvárosban vagy környékén volt a szervíz. Ha valaki tud róla, írja meg, legyen szíves, illetve nem ragaszkodom feltétlenül hozzájuk, ha tudtok segíteni, hogy Bp. környékén hol lehet olyan szervíz, ahol foglalkoznak ilyennel, akkor annak nagyon örülnék.
Szerintem ki kell cserélni a gombot, annyira lötyög oldalirányban. Már feltéve ha pénzügyileg van értelme, mert most néztem ugyanezt a kis DAP-ot a banggood-on, lehet, hogy felveszi a versenyt egy új a javítás költségével.
Köszi:
Imre -
ericdrawen74
senior tag
Van egy Ibasso dx260-asom, esetleg található hozzá "főzőtt" rom mondjuk a IBASSO DX260 MK2-ből? Tudom, más processzor van bennük.
-
PR0JECTNR56
addikt
A számítógépem mellé szerettem volna időközben én is egy hordozható, multifunkciós darabot, ami vállalható hangot ad és kellő erőt képes leadni az erre vevő IEM-ek felé, valamint tűrhető helyettesítő a telefon mellé azokra a napokra, amikor esetleg a DAP-om karbantartásra utazik vagy éppen cserélem őket.
A leírások alapján én is kikötöttem a Cayin háza táján:
Szimpatikus kis erősítő, igazából pontosan azt kaptam, amire előzetesen számítottam, remélem jó pár évig kiszolgál majd, jelenleg egy Unique Melody MEST MKII-t hajt. -
szaki58
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Valaha járási harmadik voltam magyar versenyen (bizony, akkor még voltak járások, most vannak vármegyék sok száz millióért
)
Amúgy érdekes, hogy mennyire ellene voltam a nyelv változásának, alakulásának. Lenyugodtam, ma már nem zavar. Ez is egy fajta fejlődés. Azért a -nák, -nék, illetve a -ba, -be, -ban, -ben most is nagyon zavar. Nem is tudom, hogy ki volt, lehet, hogy Te tetted szóvá a HEK és HEK SE neveket. Helyesen HE1k lenne, de érdekes módon nagy megnyugvással használom én is a HEK rövidítést eléggé el nem ítélhető módon, és ma már nem zavar. Figyelmedbe ajánlok egy újat, amit hamarosan meg kell tanulnom: HEK U.
Ez a nyelvészkedés, mármint a HEK U kurva sok pénzembe fog kerülni! 
Ma már a szövegértés bizony az intelligencia bizonyos fokmérője. Valamilyen külföldi felmérésben olvastam a magyar diákok szövegértéséről. A sor végén kullogunk. Mézga Gézán sokat nevettünk, de az Észbontókon csak sírni tudok.
-
bitrograde
senior tag
válasz
szaki58
üzenetére
Persze, teljesen nyilvánvaló volt, hogy gépi fordítás.
És tudom, nyelvtannáci vagyok, de amikor majd ezek az istenverteszörnyetegek a saját maguk által létrehozott szüleményekből kezdenek tanulni, mert avval lesz tele a net, akkor leshetjük a nyelvromlást. Inkább foglald össze a saját szavaiddal, ha már "megértetted".Úgy voltam vele, aki intelligens, és meg akarja érteni, az megérti.
Azt meg inkább nem kommentálnám, hogy mióta az intelligencia fokmérője, hogy valakinek egy általa nem beszélt nyelvből, géppel sután lefordított, XXXI. századi magyar nyelven írott szövegének a megértése az intelligencia fokmérője.

"Elfelejtem olykor-olykor:
Nem tudhat még új-magyarul
ez az atom-ókor.
Még szerencse, hogy
beszélhetek a vén szülékkel
a gondolat-átvivő
kézi készülékkel." -
Doris
kezdő
Sziasztok! Mp3at szeretnék, max 30ezerig, újat, max amzonos rendelés ha külföldi, fejhallgatóm egy jbl tune 670 NC popot hallgatok főleg
-
szaki58
senior tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Már most így, hogy túl vagyok egy csomó pénzkidobáson rá kellett jönnöm, hogy a meghajtás és a szinergia szinte a két legfontosabb dolog. Ha ezek megvannak, akkor egy gyengébb fejes, hangfal is tud nagyon szépen zenélni.
Ezt szeretném én is elérni, ezért a már meglévő meghajtás mellé (amivel nagyon elégedett vagyok) kinéztem a hozzá illő fejhallgatót, és addig gyűjtögetek, amíg meg nem lesz. És akkor lenyugodok?! Remélem, igen!Szép kis hifi tornyot hoztál össze.
Kíváncsi leszek, hogy mire jutottál a nagy meghallgatás során, mint mondtad, a DAC topicban. -
szaki58
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Ugye most a Deep L Translatort szidod? Egy az egyben átmásoltam a fordított szöveget, mert az eredeti angolul van. Én nem beszélek angolul, és van rajtam kívül még néhány, aki szintén nem. Nem néztem át, nem javítottam, természetesen már annyit felszedtem a neten, hogy könnyedén kijavíthattam volna, de nem vettem a fáradságot. Úgy voltam vele, aki intelligens, és meg akarja érteni, az megérti.
Azért abban bízom, hogy a lényeg átment, még ha kisebb döccenőkkel is
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58
üzenetére
Némelyik hodozható némelyik asztalihoz. Tegnap kicsit nagyobb kupacot raktunk az asztalra hallgatózni, és levontuk megint az általános tapasztalatokat. Egy nem éppen alacsonyan meghúzott szint fölött már inkább ízlésben, tálalás módjában lesznek eltérések, azt nehéz mondani, hogy az egyik rosszabb lenne a másiknál. Persze azt könnyű, hogy adott, konkrét rádugott technikával botrányos párosítás, ha már egy fülesben akad oldalanként 8 kistrafós Sonion elektrosztatikus driver, akkor annak wattok kellenek, mire megmutatja magát rendesen, míg egy apró 11mm-es Tesla driver egy jobb krumpliba dugva is zenél.
Azt is megállapíthattuk, hogy Sony telefonnal kevésbé szerencsés (azaz teljesen kerülendő) a csöves USB dac, mert táp felől, és a GSM antennával is végtelen zörejt indukál, míg az S24 Ultrámon némán szól.
És ha már összegyűltünk, zsákos bácsi hagyott nálam játszós hatalmas nemhordozható hordozható dac-ot, így kicsit összeszedettebben tudom szidni a FiiO-t. Tudják, mi a jó hang, értik, maximálisan értik, megcsinálták rég, és közben szórják ki az üres lélektelen fost az olcsóbb szegmensben, nem skálázzák le a Q7 tudását véletlenül sem. ESS és THX, a két mumusom, ami ebben a konkrét eszközben együtt elismerésre méltóan zenél.
Majd a DAC-os topicban bővebben is kitérek rá. Dinoszaurusz, rétegizé, és hát na... Jó. -
szaki58
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Hordozható, vagy asztali. Ma már eléggé közel áll némely hordozható az asztalihoz. Egy példa. iBasso DX340-ről van szó. Nem bértollnok, neki meg van a Feliks Envy is, meg a Niimbus is! (szegény ember
)
"Természetesen a Niimbus US4-gyel vagy a Feliks Audio Envy-vel ellátott álló fejhallgatómban a hangzás egyértelműen javul, különösen a basszus tartományban. Állj, de mi folyik itt! Csak csatlakoztasd a 12 V-os tápegységet, aktiváld a Super Gain módot, és az LCD-4 elkezd felébredni! Igen, itt van az a nyers mély basszus tartomány, amit a Niimbus US4 használatából ismerek."
"Gyorsan állítsd a Hypsos-t 12 V-ra, és akkor máris aktív a Super Gain mód. Istenem, nehéz elhinni! A DX340 még tisztábban játszik, mint a csomagban található tápegység, jobb színpadi képalkotással. De mindenekelőtt a basszustartomány szabályozása érezhetően megnő. Klassz, egy LCD-4 ezen a szinten egy mobil DAP-pal - ez tényleg nagyszerű! És egy Niimbus US4-gyel összehasonlítva a különbségek tényleg csak aprók, a DX340 annyira közel áll hozzá."Ez egy részlet egy felhasználó! tesztjéből. Itt a teljes leírás: [link]
ps: A Niimbus US4 4500€-ba kerül. -
Dorien
veterán
válasz
Kelvin
üzenetére
A HiBy R6 III 2025 egész szimpatikus...
Mondjuk nem kerül sokkal többe az iBasso DX170 / DX180 sem. -
Kelvin
őstag
HiBy 7th Anniversary Sale, első nap volt pár igencsak kedvező ajánlat persze limitált készlettel. Persze az összes kedvezmény jó.
[kép] [kép] [kép] -
hoodoo86
tag
Ha már ilyen sokat írtam róla, teszek be egy képet a saját hordozható Minidisc lejátszómról:
Sony MZ-R90:
-
hoodoo86
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem igazán lehet cellát cserélni, speciális formájúak. Nem éri meg a bajlódás, másikat kell venni. Akku nélkül hálózati adapterről működnek asztali lejátszóként. De akkor meg dedikált asztali lejátszót kell venni, sokkal jobban szólnak azonos áron.
Egyéb aknák: oled modellek mindegyikében meghal a kijelző, de oled kijelző csak a kései modellekben volt, azok nem a 40e ft kategóriában vannak.
Ezeken kívül csak a szokásos: Ezek a lejátszók már 25 évesek, érdemes kipróbálni a lejátszást és felvételt. A lézer egyszer elromolhat: ha még lejátszik, az nem garantálja, hogy a felvétel is megy. Azt is le kell tesztelni.
-
hoodoo86
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Ha van szóbajövő hirdetés, írjál nekem típust és segítek majd elkerülni pár aknát. A legnagyobb probléma, hogy nem minden lejátszóhoz kapható akku, vagy nincs hozzá elem pakk.
Vannak lejátszók, amik AA elemmel mennek: ezek jók
Vannak lejátszók, amikhez lehet AA elem pakkot csatlakoztatni és akkuról is működnek: ezek jók
Vannak lejátszók, amikhez nem lehet elem pakkot csatlakoztatni és akkut sem lehet már venni: el kell kerülni -
hoodoo86
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Erre Minidisc-nél bármelyik Sony hordozható felvevésre is képes lejátszó (recorder) képes. Nem kell "királykategóriára" lőni.
35 és 40e ft között meg lehet venni, és kb azonos hangminőséget képviselnek (ATRAC3, "Short Play"). Lejátszóhoz néha adnak lemezt is, vagy sok lemezt árulnak egyben, akkor olcsóbbra is kijön egy darab.
Figyelni kell a hirdetéseket, vannak jó ajánlatok.
Ez igaz külföld, de hasonló áron láttam hirdetéseket itthon is. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
hoodoo86
üzenetére
"De most nem értem mit kerestél. Nem szólnak objektíven jól, a felvétel, használat kényelmetlen, és régi eszközök, amik tönkre is mehetnek. Nosztalgiázni, fogni a fizikai lemezeket, lejátszókat, csodálni a mechanikát. Erre jók."
Pont erre szeretném, de ez nem ér 200k-t
"20k-ig csak player-eket láttam hirdetve. Felvenni azokkal nem lehet. 30-40k-tól vannak a felvételre is képes lejátszók."
Igen, hirdetik, látom jófogáson a legjobbnak kikiáltott md-t is sokszázezerért, viszont több hónapos hirdetések=ennyiért a kutyát sem érdeklik.@gaben22 ebaynél érdemes rámenni az eladott tételek listázására
-
envagyok
veterán
válasz
gaben22
üzenetére
Egy bakelit lemezjátszónál még megértem a húzós árat, de magnónál, és veszteséges formátumú minidisc, dcc, valamint cd cuccoknál nem.
Ez csak felhypeolás valós indok nélkül: értsd: sok veszteségmentes lejátszó van gombokért, nem értem mi értelme 50x-100x annyi pénzt kifizetni rosszabb hangminőségnél?
Például egy régen nagyon jónak számító képcsöves tv-t se lehet párezer forintnál többért eladni. -
hoodoo86
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Minidisc soha nem volt olcsó és pár éve megindultak felfele a használt árak. Fogy a véges kínálat, ahogy mennek tönkre az eszközök, a nosztalgia miatt pedig van még kereslet.
20k-ig csak player-eket láttam hirdetve. Felvenni azokkal nem lehet. 30-40k-tól vannak a felvételre is képes lejátszók.
De most nem értem mit kerestél. Nem szólnak objektíven jól, a felvétel, használat kényelmetlen, és régi eszközök, amik tönkre is mehetnek. Nosztalgiázni, fogni a fizikai lemezeket, lejátszókat, csodálni a mechanikát. Erre jók.
Ez a világ nem a kényelemről szól. Arra egy mp3/média lejátszó kell.
-
gaben22
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Kicsit naívan álltál a kérdéshez vagy a csúcskategória alatt te nem a csúcsot érted
. A topért mindig kemény pénzeket kell csengetni, ez a walkman 1989-ben újonnan is nagyon drága volt, drága hát most is. Ha csak simán egy egész jó valamit akarsz magadnak, azért nem kell annyira a zsebedbe nyúlniCsak a poén kedvéért rákerestem mi volt a legjobb discman, Internet szerint az egyik legjobb, amit valaha gyártottak az a Sony Discman D-Z555 1989-ből. EBay-en nincs eladó jelenleg (egyik hirdetés csak szerviz szolgáltatást hirdet), egyedül 1 eladót találtam egy lokál japán aukciós oldalon, de lefordítva azt írja, hogy problémás, ki se próbálták igazán és így is 1500 USD + ÁFA + vám + kezelési költség + üres hely a vitrinedben, mert valószínűleg nem is működik
. Ezek már brutál gyűjtői cuccok, főleg mert ezt még ma is használhatod nyugodtan, CD azért még bőven létezik, kazis cuccokat már inkább csak az analóg fanatikusok használnak.Itt azt írják, ami értelmes áron kapható és nagyon jó volt akkoriban a D-Z555-höz viszonyítva is az a Sony D-250, úgy látom van bőven eladó eBay-en, 120 000 + ÁFA + vám + egyebekért a tied, egy ilyen niche kategóriás vintage cuccért ez már értelmezhető ár. 20 000-ért aligha kapsz igazi high-end cuccot a vintage kategóriából.
-
envagyok
veterán
válasz
gaben22
üzenetére
Azért ezek durva árak.
Ennyire felhypolták őket?
Azért ezek még mechanikus cuccok, esélyes a haláluk bármelyik pillanatban.
Ismerem magam, pár napig örülnék neki, aztán menne a szekrény tetejére. Nekem maximum 10-20k-t érne a kockázatok és az általuk adott öröm.
Biztos nem fogom minidiscre meg kazettára másolni százszámra a cd-imet. Akkor már veszek egy már-már retró telefont gombokért, sok jó hangminőségű van (pl samu galaxy, sony xperia) meg bele egy 120-240Gb sd kártya, aztán felnyomok rá veszteségmentesen pár száz albumot.
Hangban biztos jobb lesz, a korai telók is már már retró kategóriába tartoznak.A hordozható cd játszók is ennyire drágák, abból mi volt régen jó cuccnak mondható?
Az annyiból jobb lenne, hogy hangminőség is jó, több száz cd-m van, meg írni is olcdón lehet. -
gaben22
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
BTW ha retro muzsika érdekel, akkor ha még nem ismernéd, Techmoan YT csatorna elég jó, bírom az ürgét, itt mesél a "tépekrű". Itt meg a Sony Walkmanekről, Sony WM-D6C-t morzsolgatja is a kezében, ami sokak szerint valóban csúcs, csak inkább 80-as évek elejének csúcsa. Ezeket amúgy esélyesen mind szervizelni kell, ha ilyet veszel. Meg nagyon kell figyelni a polaritásra, ha external powerről használják gyakori, hogy hazavágják a speed controllert, mert rossz polaritással tolják be a barrel jacket.
-
hoodoo86
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Hordozható Minidisc lejátszókból az MZ-RH1 számít királykategóriásnak, csak kalkulálj egy oled kijelző cserét is az árba.
Hangminőség különbségekről nem tudok sokat, mert nem ismerem a dat és dcc formátumokat.
A minidisc-nél ATRAC nevű veszteséges tömörítési algoritmust használtak. Azt állítják, hogy a nem hallgató magasfrekvenciából veszít adatot a tömörítés során.
-
envagyok
veterán
Kicsit off,
80-as, 90-es évekből keresek hordozható minidisc,philips dcc, dat, walkman, cd discman lejátszót.
Tudtok forrást például, hogy a dat, minidisc és dcc között milyen hangminőség különbség van hallás alapján?
Illetve tudtok ajánlani, hogy melyik típusú lejátszókból mik voltak a királykategóriás termékek?
Köszönöm
-
mcs
veterán
Nálam hordozható lejátszóból jelenleg ez viszi a prímet:
Se nem korszerű, se nem digitális, és ki kellett pofozgatni kicsit, de jól esik vele a műsoros kazettáimat újra hallgatni a legolcsóbb agybadugós Panasonic RP-HJE125E fülessel.
-
gaben22
senior tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Attól függ, hogy mihez értesz, ha esetleg IT savvy vagy, akkor legolcsóbb valami használt Raspberry Pi, amin van audio jack és akkor nem kell külön USB DAC se (pl. Raspberry Pi 3 lehet jó lenne), arra valami lightweight Linux DE nélkül aztán olyan scriptet írsz magadnak, amit akarsz. Feltételezve persze, hogy a hangfalon van erősítés, mert ha olyan hangfalpárt veszel, amin nincs, akkor erősítő még kelleni fog. Ezt elég olcsón ki tudnád hozni, 220-as hálózatról menne csak meg kell tudnod csinálni. Bár őszintén szólva ha jól van megcsinálva, akkor egy pici DAP is jó erre, USB-n lenne 24/7, ha a töltő logika jól van rajta megcsinálva, akkor az is simán jó lenne nagyon sokáig anélkül, hogy az akkut lenullázná.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ha rossz topikban érdeklődöm, akkor légyszi linkeljétek, hogy hova menjek.
Szeretném kiváltani a mostani brown noise generátoromat: Laptop, mp3 hangfálj lejátszása ismétléssel, 2.1 hangszóróra kötve.
Ezt úgy kellene megoldani, hogy egy kis eszköz, amire fellehet tölteni mp3 hangfájlt, ismétlésre állítani, vezetékes áramról menjen, és ráköthető legyen az egész hangfalra, ami képes lejátszani normálisan (de viszonylag halkan) 100 Hz alatti hangokat, tehát a lejátszónak is tudnia kellene.
Nem akarom, hogy menjen egész éjszaka a laptop, ráadásul fújja a port az egész szobában (takarítok, de mindig van por), és helyet is sokat foglal. A beépített hangkártya része se valami acélos, nem igazán megy neki a mély hang, de lehet, hogy a logitech 2.1 hangfalszett se segít nagyon.Nem tudom, hogy milyen irányba érdemes elindulni, külön mélynyomó, vagy elég egy normálisabb 2.0, mert az is tudja a 60Hz-t halkan? Lejátszó, vezetékes?
Milyen megoldást javasoltok? Minél olcsóbban persze.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
JamesFinn
üzenetére
Akartam emlegetni, hogy ha nem kell streaming, akkor mindegy, hogy régi, elavult, akármi, egy jó linuxos wifi/bt nélküli céleszköz tartósabb ilyenekre. De ha kell streaming, frissebb SOC, frissebb Android, stb kell, úgy később avul el.
Aztán ízlés kérdése, a FiiO lejátszók általában a részletesség, analitikus sterilitás irányába mennek, ami egy eleve nagyon tiszta, részletes hangú füles/fejhallgató párosítással már száraz és steril lesz, de egy kevésbé részletes valamivel kellemes együttállás tud lenni.
A HiBy cuccok picit zeneibbek, ha bármi EQ féleséget szeretnél használni, sokkal jobb a HiBy MSEB megvalósítása, ahol egyes frekvenciatartományok helyett zenei kifejezésekkel komplexebb dolgokat valósítasz meg (aminek az alján szintén PEQ van persze, csak egy csúszka nem feltétlenül egyetlen területet módosít), és úgy egyáltalán az egész rendszerüket. Persze zsebrevágás témában az M21 talán apróbb, mint egy R6, de nagyobb, mint egy Class-A erősítős R4 (ami jó 50k-val olcsóbb), vagy egy használtan már 200 alatt beszerezhető Astell&Kern SR35. Nagy a választék, sok az opció, nagyon mellényúlni szerencsére nehéz. -
bitrograde
senior tag
-
JamesFinn
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Pedig a sonyról irják, hogy jobb az akkumulátor üzemideje. Igazad van, a sok feature ami úgy tűnik, fontosabb... Teljesen átszoktam a spotifyra, gyakorlatilag 6 éve nem vettem cd lemezt. Kell idő átállni a regi megoldásra, és először inkább belepő kategória kellene, és (sajnos) kell a feature...
@Dorien:
Ez már nekem árában nagyon magas... -
bitrograde
senior tag
válasz
JamesFinn
üzenetére
Csak azért mertem ajánlani, mert abban az árkategóriában van épp, mint amiről véleményt kértél. Amúgy a Sony szerintem elég felejtős, részben az akku teljesítménye miatt, részben mert ebben a kategóriában nem tud versenyezni a kimondottan audióra szakosodott gyártókkal. Akkor már inkább a FiiO (de még inkább a Hiby, ha a hang is lényeges szempont, nem csak a sok feature).
-
JamesFinn
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de maradnék vagy a sony, vagy a fiio mellett. Biztosan nagyon szuper amit ajánlasz, de az én igényeimnek elég ezek közül valamelyik...
-
bitrograde
senior tag
válasz
JamesFinn
üzenetére
Én ilyet vennék inkább. Most elég jó alku van rá.
Volt ez is, meg a most az R6 III, és van különbség, no de árban is. Ez egy bitang jó kis lejátszó. SD-kártyáról, saját "csakazene" Hiby OS-ről zsivány hangja van, de streamerként sem vall szégyent. Nagyjából bármilyent fejest-fülest meghajt, kivéve az extrém éheseket, jó az üzemideje, stb. Nálam csak azért ment, mert jött az R/, és azt is keveset használom. -
JamesFinn
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni. Hordozható audiolejátszót szeretnék magamnak. Kb. 140-150000 a büdzsé, ezt nem szeretném túllépni. Két jelölt lenne.
-Sony nw a306
-Fiio M21
Nem vagyok vájt fülű, csak szeretnék jobb minőségű zenehallgatásra alkalmas eszközt. Tervezek egy pár meglévő cd lemezt rippelni, de zömében streamen hallgatom a zenéket. (Sporify, YouTube, nagy felbontásban internetes rádió) Tehát wifi kell. Fontos a hordozhatóság, jo lenne hordozni is.
Igazság szerint a sony lenne nekem a favorit, de az m21 is nagyon közel áll hozzám, árban egy szinten van a kettő. Ami tetszik a sonyban az a mérete, illetve elvileg akkumulátor kapacitásban is jobb az m21-nél. Viszont ami eltántorít, az a hogy kissé koros.(Bár nem tudom ez számít valamit ezeknél az eszközöknél. Azt hiszem a redditen olvastam, hogy a sony idén októberig kap támogatást.) Nem tudom itt az Android támogatás mennyit számít, esetleg verziószám lepés van -e, ebben a kérdésben vakon vagyok. Az m21 viszont idei kiadás, csak itt is a támogatás a kérdés. Illetve a specifikációk között azt írják, hogy a fioo hátlapja üveg, ami nagyon nem hordozható barát számomra. (Amúgy a cuccaimra vigyázok)
Ha tudtok a döntésben segíteni, megköszönném.
Egyenlőre egy rha s500 fülhallgatót használnék, illetve egy bluetoothos sony linkbuds s-et.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ! Hyperx Cloud III S Wireless Gamer fekete fejhallgató - dobozában!
- ÚJ! Hyperx Cloud III S Wireless Gamer fehér fejhallgató dobozában!
- Eladó 3 db eredeti Apple AirPods
- MSI Stealth 14 AI Studio 3K OLED, Core Ultra 7, RTX 4060, 32GB DDR5, 3 év Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Hát igen, csak ki kéne nyitnom a szemem és nemcsak nézni, de talán látni se ártana, silly, silly me
Köszönöm a gyors reakciót. Szép napot mindenkinek.
(mert ismerik egymást és a hangszoroboltnál olcsóbb a bevizsgálás).

Szimpatikus kis erősítő, igazából pontosan azt kaptam, amire előzetesen számítottam, remélem jó pár évig kiszolgál majd, jelenleg egy Unique Melody MEST MKII-t hajt.
Ez a nyelvészkedés, mármint a HEK U kurva sok pénzembe fog kerülni!