Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz HussarF #148299 üzenetére
Kb. Mint amikor edzotarsam rament a mellre, Jenő fele brutális melledzessel, bi-triszettekkel, majd " beinditja a hipertrofiat". En is csináltam vele, szerencsére csak 2 hetente, neha 6 gyakorlat, kivoltam mindig mint a kutya. Azt sikerült elerni hogy athuzas miatt beallt a nyakam egyszer, lofaszt nem fejlodtunk. Biztos kevés volt a bcaa, bár ő még azt is ivott edzés alatt.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
válasz Zola007 #148285 üzenetére
Lehet a pár hétig vagy hónapig megnövelt volumen is az, ami beindítja a hipertrófiát. Utána meg mondjuk lehet más technikákat alkalmazni. heti 2x edzés, egyéb intenzitásnövelő technikák. A nagyobb energiabefektetést úgy értettem, hogy előtérbe helyezed, annak a növekedését veszed más izmok elé, nem feltétlenül azt, hogy egy-két gyakorlattal többet csinál rá az ember. Az csak az egyik módszer lehet egy adott ideig.
-
flash-
veterán
üdv
ezeket a gyors rizseket hogy kell rendesen főzni?
vettem a riceland gyorsrizst, úgy csináltam mindent ahogy rá van írva de mindig olyan mint a tejberizs, nekem nem lesz pergős...
ötlet?megforralok 1,5l sós vizet, aztán beledobom 12 percre a rizst lefedve kiveszem és olyan tejberizs az egész ..
-
Ijk
nagyúr
válasz Zola007 #148292 üzenetére
Gyanítom hogy a vékony erős konkrétan adott erogyakorlatokra specializálódott. Mert nálam a fekvenyomas pl. nagyrészt mell edzés, míg egy kevésbé izmos beletesz több tricepszet és sokkal több hátat.
De azért nem nagyon látok ropi gyereket 100 kilóval szeriazni.Woodslave:
azért "nem vagy izmos" mert több tízezer év genetikai fejlődése nem a száraz izomtomeg felé indult meg, biológia korlátok vannak. Teljesen eletszerutlen biológiailag hogy a mostani formadnal látványosan izmosabb legyél, ezen semmilyen edzesmodszer nem valtoztat. Olyan ez mintha azt varnad hogy majd ha sulyokkal gyakoroljak a 100m-es sikfutast akkor majd 7 másodperc alatt lefutja az ember.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Woodslave
félisten
válasz Zola007 #148295 üzenetére
de ebből akkor mi következik az edzésre vonatkozóan?
Van a 98-as muscle mag zavarjuk össze az izmot és a powerbuilder excell tábla..
és erősnek kell lenned vagy a progresszió számít? Mert azért nem mindegy hogy peck deck gépen vagyok erős vagy fekvenyomásban, vagy de?
Azért nem vagyok elég izmos mert nem nyomok 150-el fekve, nem guggolok 200-al és nem deadliftezek 250-el? Mi van ha ezeket el se tudom érni.
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Zola007
veterán
válasz Woodslave #148293 üzenetére
Egyik sem
Nem lehet az erőnövelést és a hipertrófiát szétválasztani
Ez egy kontinuum.
Nincsenek "magic exercises", sem kizárólag(!) hipertrófiát előidéző ismétlésszám tartományok és pihenőidők.
Marketingeszköznek kiváló a teória, csak nincs élettani alapja.
A hipertrófia nem kondicionális képesség, mint az erő, állóképesség, gyorsaság, hanem ezek fejlődésének következménye.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Woodslave #148290 üzenetére
Azt, hogy nem lehetsz úgy izmos, hogy közbe gyenge szar vagy
Ezt akarta Coleman is kifejezni az idézetbenPersze van néhány különc, aki úgy erős, hogy vékony, vagy úgy izmos, hogy gyenge
De ezek tipikusan a szélsőségek vagy valami bújik a háttérben
- komoly versenymúlt nagy tömeggel
- kivételes rostösszetétel
- koksz vagy
- csak abban az egy dologban erős (pl. deadlift vagy bench)De a gyúrós-populáció nagy részének kéz a kézben jár (és kell hogy járjon) az izomtömeg és az erő.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
whitezo88
nagyúr
Termogén cuccot mikor a legjobb? Reggel meg esetleg kajálás előtt, ahogy a sárga oldal írja? Edzés előtt valóban túl "sok?" Thermo Drine Liquidről van szó. Mondjuk már betoltam a HB-vel együtt szóval max agyvérzést kapok, de addigis jöhet tapasztalat
-
-
Zola007
veterán
válasz HussarF #148273 üzenetére
nem a célzott terheléssel van szerintem főleg problémája, hanem a volumennel és ismétléssel.
5 gyak 4 sorozat 8-10 ismétlés 2+2 tempoval az 160-200 ismétlés és 10 - 14 perc TuT
nem igazán van izom az emberi testen, aminek ekkora munkaigénye lenne a hipertrófiához
van munka és van hasznos munka
-
m3tr0
őstag
válasz tibcsi0407 #148282 üzenetére
Sajnos nem.
Egyszer toltam egy NEM Fortét,az jó volt a vállamra, próbáltam a Heavy Duty-t de kipattogok tőle.
De ilyen nagyon durván, egy szemet eszek reggel délutánra az arcomon valahol már látszik is. -
őstag
-
Radnix
senior tag
válasz marked one94 #148272 üzenetére
mi az az igen/nem oszlop? edzés volt-e aznap?
-
Ijk
nagyúr
Igen, más. Te nem kokszolsz és nem vagy testépítő. Amúgy minden stimmel.
Érdekes ez a koksz téma menniyre érzékenyek itt rá páran. Mintha valami nüansznyi különbséget jelentene, mközben igazából az eredmények 90%-ban a befektetett munkából származnak.De bizonyíthatod az elméleted, csinálsz egy testzsír mérést, leméred a karod most. Elkezded az újfajta karedzést, aminek a végén megnézzük a változást. Szerintem jó kis kísérlet lenne.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
aelod
veterán
Hagyd rá. Mindjárt jön a kokszos tiborc panasza. Ő ennyivel letudja te csinálod ahogy te gondolod és fejlődsz. Én is osztom btw azt, ha valamire jobban figyelsz (pl. lemaradt testrészek) akkor az igen is jobban fog fejlődni. Ezt el lehet érni több gyakorlattal vagy kevesebbel teljesen mindegy a lényeg az edzés munka növelése.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Persze, nyilván ezért szoktak testépítők is célzottan edzeni lemaradt testrészeket, amikor fel akarják hozni, mert semmi értelme nincs. Elég 4x8-al leedzeni mindent, azzal megkapja minden a maximális stimulus-t, és kifejlődik olyanra, ahogy az Isten megteremtette, mással próbálkozni időpocséklás.
Ja, tudom, a testépítők kokszosok, náluk minden más, őket még a gravitáció is taszítja -
-
Én eleve az alapfeltevést nem osztom. Mi az, hogy elég rá annyi? Valamire biztos elég. De miért ne lehetne többet, ha valaki jobban ki akarja dolgozni? Persze a több, nem mindig jobb, de azért ha egy izomcsoport több figyelmet kap, akkor az eléggé korrelállni szokott a fejlettségi szintjével is.
-
aelod
veterán
válasz Ļantos #148268 üzenetére
Érdekes ez a bicepsz téma. A test egyik legkisebb izma mégis mekkora hangsúlyt kap... Sosem hallottam olyant, hogy valaki arra panaszkodik, hogy a tricepsze kicsi és nincs tömege. Mindenki a bicepszen aggódik. Pedig a felkar 2/3 részét a tricepsz adja.
Én speciel 3 gyakorlattal 3 sorozattal letudom és kész is. Legutóbb 58 kilóval volt francia rudas karhajlítás arm blasterrel. Pohiba Tibi is segített az utolsó két ismétlésnél
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz marked one94 #148263 üzenetére
most mennyi vagy?
-
kmisi99
addikt
válasz Zola007 #148254 üzenetére
Még anno olyan 4-5 éve 1 éven át jártam edzeni rendszeresen. Tudom tudom edzés időben ez még csak "bemelegítés" kategória. De azért nem vagyok teljesen kezdő csak kijöttem a gyakorlatból. Szóval azért helyesen tudom a gyakorlatokat végezni és "kezdőként" jókat röhögök azokon akik teszem azt bicepszezésnél egész testből hátból lábból minden más izomból rántják fel a súlyokat és hasonlóak.
-
Zola007
veterán
válasz marked one94 #148260 üzenetére
súlycsoportos vagy, érdekeljen is
mert ha egyszer elengeded, akkor nehéz lesz visszajönniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz HussarF #148255 üzenetére
nem értetted meg a lényegét
a hangsúly a komplex gyakorlatokon volt és azon, hogy 2 hónap edzéssel nem az bicepsz felső rétegének izolációján kell gondolkodni[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
válasz HussarF #148255 üzenetére
Ezzel én is így voltam évekig.
Aztán jöttek ezek az "új" edzéstervek, ahol csak teljes testsúlyos gyakorlatok szerepeltek, meg 1 izomra 1 gyakorlat, és mégis beváltak.
Magamon is tapasztaltam. Nem nagyon bicepszezek én már, a karom még is ostorZola:
Rohadjak meg, ha nem épp most néztem meg azt a videóját, ahol a legendás mondata hangzott el:
[link][ Szerkesztve ]
-
Ne röhögtessél már. Mióta lehet összehasonlítási alap, hogy másnak milyen? Ha te döntenél úgy, hogy sokkal jobban ráfekszel a karra, akkor lehet, hogy a mostanihoz képest nőne még. De nekem mindegy, hogy csinálod. Én most annyira nem vagyok elégedett az arányaimmal, ezért áttettem más izomcsoportokra a hangsúlyt az edzésben.
(#148247) Zola007
Ez teljesen nyilvánvaló sztem, de nem pont erről volt szó. Nagy súly nélkül nem igazán van nagy izom. De egy erőemelőt mióta érdekel, hogy hogy néz ki? Ránéz a karjára, hogy "Jóvan, elég nagy" aztán kész. Azért ha valakit inkább a kinézet érdekel, még aránylag nagy kar mellett is mondhatja, hogy nem elégedett az arányokkal és jobban rá kéne feküdni, hogy nőjjön egy kicsit. Nehogy már értelmetlen legyen valamire célzottan, nagyobb energiát befektetve edzeni... nonszensz[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz kmisi99 #148250 üzenetére
keress egy normális edzőt
járj hozzá 2 hónapig
tanítson meg 10-15 alapgyakorlatot (guggolások, felhúzás, evezés, fejfölé nyomás, húzódzkodás, tolódzkodás, fekvenyomás rúddal /kézivel, tárogatás, kitörés, stb) és a gépek működési elvét
állítson össze egy 80%-ban ezekre épülő edzéstervet
csináld egy évig és emeld a súlyokat
egyél mellé annyit, hogy ne hízz egy év alatt 5 kilónál többet
gyere vissza 2019 júniusbanMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
-
tibcsi0407
félisten
-
Zola007
veterán
válasz HussarF #148245 üzenetére
egyszer kérdezték Mark Rippetoet az izolációs bicepsz edzésről
annyit mondott rá:
"Have you ever seen a guy deadlifting over 600 lbs with small arms?"vagy valami ilyesmi, de a lényeget megfogta
How many people go to the gym week after week, and years later they are still doing sets of 12 reps of dumbell curls with the 20kg and complain their arms aren't growing?
I see it all the damn time.
I've never met anyone who can bench 500 that has small arms.
I've never seen anyone who can squat 700 that has small legs.
A lot of people, for whatever reason, just can't understand that.
I'm not saying the only way to get big is to total 2,000 pounds raw.
But if you can, you will be big. Basically I believe you don't have to be super strong to get big, but you can't be super strong and not big.
People who want to be huge, but don't squat heavy or focus on compound movements are just pussies, to be brutally honest.
"Everybody wanna be a bodybuilder but don't nobody wanna lift no heavy ass weight" - Ronnie Coleman[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz marked one94 #148244 üzenetére
Szerencse, hogy nem azt kérdezték meg hány óra . Tudod ne ott mutasd hanem a telefonodon
(#148245) HussarF
De csak akkor üti le ha kiengedik.
[ Szerkesztve ]
-
Pedig nem kéne. Ha valamit jobban akarsz, hogy nőjjön, akkor jobban is kell stimulálnod. Alapjában véve igaz, hogy ha nem karozol, de más izomcsoportokat jól megedzel, akkor a karod sem lesz csoffadt, jól felerősödik hozzájuk. Ugye egy hát vagy mell nem fog megerősödni, ha nem edzel rá célzottan, a kar viszont igen.
De ha kimondottan a karodat akarod fejleszteni, akkor neki kell állni célzottan, rendesen megedzeni. Én is ezt csinálom most, karral, vállal. Fel kéne kicsit hozni ezeket. Míg mellre most csak heti 2 gyakorlat van.(#148244) marked one94
És a tied lett a nagyobb? Mert akkor ugye tudod, hogy a Józsi amúgy, aki a haverjuk, annak 2x akkora karja van, mint neked és simán leütne téged bármikor, nehogy azt hidd, hogy kemény vagy[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz marked one94 #148240 üzenetére
én meg edzek bicepszet és nem érdekel hányas a karom.
-
Zola007
veterán
válasz kmisi99 #148238 üzenetére
a válasz arra irányult, hogy 2 hónapja edzel és olyan dolgokkal foglalkozol, ami 22 hónap edzés után kellene először eszedbe jusson
-
marked one94
őstag
Én meg nem is edzek bicepszet még is 43as a karom
You'll Never Walk Alone
-
Ijk
nagyúr
válasz kmisi99 #148238 üzenetére
Persze nem tudjuk mennyire edzel szarul, izomnovekedes szempontjabol, de főleg izom alak szempontból nem igazán van jó és rossz bicepsz edzés. Valószínűleg ha elengedned teljesen akkor sem lenne kisebb, mert kapna stimulaciot hatazasnal.
Mindig jókat röhögök a 4 bicepsz gyakorlatos embereken.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kmisi99
addikt
Na köszi erre ment ki a kérdésem, bár van aki félre értette és úgy értelmezte, hogy 2 hónapja edzek méé' nem vagyok izmos, pedig nagyon nem erre irányult . Na akkor jó ez így nekem valamennyit úgyis fog oldalirányba is nőni nyilván mert nőtt is, de ezt akartam megtudni hogy akkor nem az edzést csesztem el hanem gyárilag ilyen.
-
marked one94
őstag
válasz Coccolino_O #148229 üzenetére
Szerintem meg változó. Én pl. Most egyedül jobban tudok edzeni mint edzotarsammal pedig egyszinten vagyunk. Zene a fülbe es nyomatom.
You'll Never Walk Alone
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, bicepsz téma. Szépen fejlődik a bicepszem úgymond csúcsosodik ahogy kell 2+ hónapja edzek 32 ről jelenleg 36,5cm ra nőtt , de ha szemből nézem úgy nézek ki mint egy etióp éhező gyerek olyan vékonynak tűnik a karom.
Van rá gyakorlat ami kicsit szélesíti is nem csak csúcsosítja? Vagy ez genetika, vagy csak még nem elég nagy az izom?
-
tibcsi0407
félisten
válasz Coccolino_O #148229 üzenetére
Persze, annak nincs értelme. Amikor egymást húzzátok, akkor viszont nagyon jó.
utdetailing.hu
-
Coccolino_O
őstag
válasz tibcsi0407 #148195 üzenetére
"Edzőpartnerrel a legjobb egyébként edzeni, de sajnos az nincs mostanában."
Ha hasonló erőszinten vagytok, és hasonló a hozzáállás, akkor mindenképp. De egy rossz edzőtárs csinál 3 órát a 1,5 órás edzésedből.
-
bigmasterg
addikt
válasz Ļantos #148225 üzenetére
Legközelebb próbáld ki a tömény sós oldat ivását.
Egy pohár vízbe vagy 2-3 evőkanállal.
Az is elég jó, kicsit más hatással.szerk.: Na jó, segítek egy kicsit. Ahogy lenyelted, gyakorlatilag instant hányás. Elég hatásos, ha valami miatt hányi kell. Igen, próbáltam már.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zola007
veterán
válasz Ļantos #148225 üzenetére
Lehet kísérletezni, csak máson, nem magadon
Mint ahogy a mellékelt példa is mutatja Üdvözletem a fórumtársnak, aki "kiszervezte" a munkátMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Ļantos
aktív tag
válasz Tamoo #148224 üzenetére
Egyszer voltam megnézni, belegabalyodtam valamelyik vasba, ugyhogy azóta nem erőltettem
Többieknek:
Valaki mondta múltkor a méz-só-citrom-víz kombót. Megcsináltam, próbáltam értelmesen belőni ízre az arányokat, megittam fél litert, 10 perc múlva olyan fosás jött rám, alig értem el a helyet... szóval óvatosan kísérletezzetek
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
Ļantos
aktív tag
válasz tibcsi0407 #148191 üzenetére
Pihenő helyett edzek más izomcsoportot, a pihenésem a gép beállítása vagy a súlyok hurcolása a heyükre Tegnap majdnem ki is dőltem, úgyhogy lehet kicsit visszább kell venni.
Pihenőnek 1,5 vagy 2 perc kell. Olyan nincs, hogy egy izomcsoport meg tud kellően pihenni 40 másodpercek alatt. Ha igen, akkor nem használod ki a képességeid rendesen. 40mp-el tudok belenyomni mondjuk 6 ismétlést, 2 perccel már 10 is benne lesz (nálam) Mondjuk nem mérem az időt, amíg lemegy a másik izomcsoport ismétlése, addig az előtte edzett pihen.
Már akkorákat nem edzek, mint régen, hogy kapkodtam a levegőért, meg kéthetente megsérültem valahol, mert nincs értelme. Na ebben igazat adok neked. Minden hónapban érzek valami nyűgöt, megerőltetés, húzódás....
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz bigmasterg #148217 üzenetére
Aham, akkor most meg lehet abból az irányból is közelíteni, hogy kinek nagyobb a volumen adott pihenőidő mellett és lehet kb ugyanoda lyukadnánk.
(#148216) aelod
Majd nyugdíj előtt.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
bigmasterg
addikt
válasz tibcsi0407 #148211 üzenetére
Nyilván ki, hogyan szeret edzeni, kinek mi vált be.
Nem szoktam 4(gyakorlat)x4(sorozat)*2 (izomcsoport) -ot csinálni.Most más edzésen vagyok, de alapból nagy izomcsoportokra csináltam 3, kisebbekre 2 gyakorlatot.
Pl 3 hát, 2 bicepsz
vagy
3 mell, 2 tricepsz
stbMás:
Online dokik.:
Nyaktól / tarkóból eredő fejfájásra van valami tippetek?
Mozgásszervi probléma, nem vérnyomás (pl HIIT edzéstől semmi bajom), de nagysúlyos erőlködésnél elég jól előjön.
Nyaki merevség, vagy gyulladás lehet. Nyújtástól, masszírozástól javul, de nem múlik el teljesen. Edzés után kb egy napig fáj.
Tudom, pihentessem.
Volt esetleg valakinek hasonló?[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz tibcsi0407 #148215 üzenetére
Legyél közalkalmazott és a kutya nem fog keresni munkával kapcsolatban edzés alatt (sem)
-
tibcsi0407
félisten
válasz aelod #148214 üzenetére
Pontosan ezt mondom. Amikor már érzem, hogy jöhet a következő, akkor ütöm is. A megfelelő izomérzet és izomfáradtság megvan az edzés végére, tehát nálam működik. Nem erőemelő akarok lenni, hogy sokat pihenjek, szóval inkább legyen egy intenzív, de számomra hatékony edzésem.
Így is van, hogy 3-4 hívásom is van munkával kapcsolatban és idegesítenek. Bármennyire is szeretném, nem tűnhetek el túl hosszú időre, főleg nyáron nem.utdetailing.hu
-
aelod
veterán
válasz tibcsi0407 #148213 üzenetére
Nem tudom én ezzel a pihenő idővel sosem toszakodtam meg számolgattam. Annyit pihenek amennyi jól esik (persze értelmes keretek között). Igaz izmos sem vagyok. De legalább elfogyott a fehérjém
-
aelod
veterán
válasz tibcsi0407 #148211 üzenetére
Na és mi van akkor ha csak egy gyakorlat és 30-35 sorozat 1 ismétlésel? (és ki tudja mennyi pihenőkkel)
-
tibcsi0407
félisten
válasz bigmasterg #148209 üzenetére
Jaja, egy pont jó aranyközéputat céloztam meg. Diéta alatt erőm sincs annyi, spotterem sincs, ezért finomabban dolgozom a nyomógyakorlatoknál. Fekvenyomni, meg guggolni nem szoktam így, mert ott nincs értelme,ha nem maxolom ki, marad a jó öreg lábtoló, mellre pedig a Hoist mellezőgép, meg a Hammer strength gépekkel váltom ki a fekvenyomást, ezeken 3 gyakorlat szokott lenni, aztán egy tárogatás, majd keresztezés, ha van még rá időm.
Igazából az a tapasztalatom, hogy nem fejlődök rosszabbul így sem. Havonta egyszer szoktam sírásig edzeni már csak, viszont diéta alatt inkább attól is ritkábban.
Volt egy hónap szünet a diétában, akkor végig öltem durvábban, viszont pihenőket akkor sem tartottam sokat.
Egyébként, ha kiszámolod, hogy 4(gyakorlat)x4(sorozat)*2 (izomcsoport) gyakorlatra 80 másodperces pihenőket ha veszünk az kb 40 perc pihenés a kb 90 perces edzésből. Kicsit sok lenne az.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #148209 üzenetére
pont ezt akartam. Na de mindenki annyit pihen amennyit akar. Csak azt ne gondoljuk hogy az edzéshatékonyság szempontjából a rövid pihenő a jó
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
bigmasterg
addikt
válasz tibcsi0407 #148193 üzenetére
"45 az sok, annyit nem szoktam várni."
Súlyokat szoktál használni?
Most 5x5 edzést csinálok, 80 sec pihenőkkel. (Ezért szoktam telót nyomkodni, időzítőt indítok, meg írom a használt súlyt / ismétlést). Sokszor kevésnek érzem a 80 másodperc pihenőt is.szerk.: ja bocs, most olvasom csak a (#148195) kommentet. Írtad is, hogy közepesen intenzív.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz tibcsi0407 #148207 üzenetére
Még nincs kész de majd ott lesznek igen.
Ha kész lesz lehet lenézek egyszer és kipróbálok egy TSM edzést a Páldival.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz tibcsi0407 #148198 üzenetére
Peakben is tilos. Én is tiltanám a rendes teremben a használatát. A sok paraszt sosem törli le sem a rudat sem a tárcsákat utána. Tapasztalat. Ha van viszont egy erőemelő vagy cross része a teremnek ott lehetne.
Páldi Gabiéknak meg megtiltották a pados evezést a flexben mert a kézi súlyzók felsértik a gumiszőnyeget. Bs of the week.
-
AMD Power
titán
válasz tibcsi0407 #148198 üzenetére
A mostani terem ahova jarok itt sincsen. Egy ideig hianyzott. Ma mar nem.
-
Lacy6
senior tag
válasz tibcsi0407 #148191 üzenetére
Amikor pihenek, akkor épp előkészülök főzéshez apránként, meg pakolászok.
Vagy zenét keresek amire indíthatom a következő ismétlést.
Otthoni edzés előnyeÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest