- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
-
Zola007
veterán
jól gondolom, hogy teljesen párhuzamos rudas tolódzkodó állvány van nálatok?
#135797) AsakuraDave : attól függ mit értünk "sima" tolódzkodás alatt. Könyök és alkarpozíciótól függően van legalább 4 verziója.
Vállproblémásoknak ajánlom tricepszre az egykaros letolást a kompenzációs húzodzkodó/tolódzkodó gép támláját fogva vagy a Panatta és Hoist tolódzkodó gépeket. -
AsakuraDave
őstag
válasz
aelod #135795 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy ha kicsit gondolkozol és alkalmazod a fizikát rájösz,hogy nem is annyira jó gyakorlat a "sima" tolódz(ccc)kodás. A kedvencem mikor csávókám tolódzkodik azt a vállai a nyakában vannak, úgy mint fekvenyomáskor a vállakat lenyomni,lapockákat összehúzni. [link]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Dantenero72 #135767 üzenetére
dirr de hülye vagyok azok tuti angolszász mértékegységben vannak megadva szóval olyan 7-8kg
nem kéne esti lábnap után forumozgatnom :'D de attól még laza a kistag bár 15 éves létére nagyon kis picike(de izmos)
-
kicsiogre
tag
válasz
Dreadloord #135784 üzenetére
á még keres videót a neten aztán majd mutogatja hogy ő van rajt
-
aelod
veterán
válasz
Angel2014 #135775 üzenetére
Naturálon teljesen felesleges hetente 2x megedzeni ugyan azt az izomcsoportot 4 gyakorlattal edzésenként. Pláne ilyen terheléssel. 1 nem fogod tudni kipihenni, 2 ha üres vagy nem fog hozni semmit. Max lesérülsz. De tudom nálatok ez biztos másképp van. Amit meg a kreatinról összehordasz szerintem túlmisztifikálod a hatásmechanizmusát vejder ide vagy oda. Már én is megkérdőjelzem, hogy szedtél e már valaha egyáltalán...
-
Angel2014
addikt
-
Dantenero72
aktív tag
válasz
aelod #135746 üzenetére
Skullcrusher (sorozatba miutan nem megy több egyből ugyanazzal a súllyal szűken nyomok, megint ameddig csak megy), csigán letolás,csigan letolás forditott fogás vagy csigán nyak mögül,"lórúgás vagy tricep kickbacks" és a végén tolodzkodás.
Bicepszre: incline bicepsz ,állva rúddal válszélességben fogva vagy ugyanez csak forditott fogással,kalapács,scotpad csigássalMost ezt heti 2x egyszer mell után kisebb súly több ismétlés tricepszre,bicepszre nagyobb súly kevesebb ismétlés. Másik kar edzős napon meg tricepsz nagyobb súly azonos ismétlés,bicepsz kevesebb súly több ismétlés. (most lesz 2hete hogy így csinálom.)
Bár azt hiszem hagyom a francba [link] amikor 17,5kg-val nyomja amivel én szoktam azt hiszem felesleges ezt csinálnom.
-
Dantenero72
aktív tag
Ha elvileg a legnagyobb izommunka az tömeg*sebesség akkor nem jársz jobban ha pl fekvenyomásnál annál a súlynál maradsz amit jó lassan letudsz engedni majd kirobbanva felnyomni?(persze nem olyan grav. gyorsulással hogy a rúddal együtt te is elemelkedsz a padtól
) Továbbá elképzelhető hogy fekvenyomás : valaki nem képes az egész mellizomzatának az összehúzodására így hiába nagyob a mellizma kevesebb erőt tud vele kifejteni mint az akinek kisebb de az egész izomzatot képes összehúzodásra késztetni? (vagy ilyen nincs,az agy-izom kapcsolat inkább csak azt jelenti hogy ha a mell izmát akarja ugráltatni akkor csak az fog mozogni nem fog még ráfeszülni más izom is? ez most igy lehet hülyén lett megfogalmazva mármint az egész)
-
Dantenero72
aktív tag
válasz
Zola007 #135755 üzenetére
Nah ő beszél full range of motionről azt a skullcrushert pont a lehető legkisebb frm-el mutatja. Másik hogy bodybuilderekről kezd el dumálni akik szúrnak orrba-szájba (ez a tag is valszeg egy keveset nyom magába ,régebben néztem videojat meg Omarisuf-osba is szerepelt). Én annó 17-8 évesen full alap gyakorlatokkal edzettem kb egy évig. Tolódzkodni akkoriba csak úgy ment az elején hogy a lábujjaim lent voltak a földön,tiszta ciki és gáznak éreztem de csinaltam aztán elég hamar eljutottam oda hogy akár +súllyal is a derekamon ment rendesen a tolódzkodás(30at simán megcsinálok saját súllyal ha azzal kezdek) szabályosan. Egyszerűen csak az a problémám hogy mintha csak a shorthead lenne képes a fejlődésre,tehát kb nagyobb mint a longhead-em(bicepsznél ugyanez). Továbbá pl bicepsznél (de ugy a legtöbb izmomnál) áll fent a legjobban az hogy pl csak fogom a francia rudat bemelegitésnek csinálok 10et és úgy bedurranok és besavasodok mintha 30kg-al csináltam volna. Olyan mintha mindegy lenne hány kilóval bicepszezek a végére ugyanúgy vagyok bedurranva és fura mert a többi izmomnál azért nincs az hogy X kiloval ugyan azt a bedurranást/kifáradást érem el mintha csak X/2-vel csinálnám. (Ugyanannyi ismétlés X-X/2) De persze ez lehet megint csak az én hülyeségem
-
Zola007
veterán
válasz
Woodslave #135758 üzenetére
Jó, de itt most nem tricepszgyakiról volt szó, hanem még azon belüli izolációról
Vannak olyan izmok, amiket nem lehet aprólékos izoláció nélkül jól megedzeni hipertrófia céllal (pl. tibialis, alkar feszítő izmai), de a triceps az annyira nem tartozik közéjük.Szerintem aki tud 100kg körül vállszéles fogással 8-10-et nyomni vagy
100 kilós össztömeggel (ha <100, akkor saját súly + .... kg többlet) legalább 30-at tolódzkodni,
annak nagy gondja nem lesz a tricepszével, ha nem csinál mellé semmi mást, csak a seggét vakarja meg néha.
Ez meg azért nem egy teljesíthetetlen cél (én sem teljesítem, de kb. ez van kitűzve és elérhetőnek tartom) -
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
válasz
Zola007 #135755 üzenetére
ismerem a faxit még az edzésprogramja is megvan, csak nehezen veszem rá magam sajnos a 3 RIR-es sorozatokra. Nem gondolom hogy amiről én beszélek az a túlzott izoláció kategóriába tartozna, hogy egy x tricepszgyakit választok mert a (lehet) broscience azt mondja, hogy a többi alapgyaki mellett amiben kap a tricepsz is ez talán kicsit jobban dolgoztatja meg azt a részt amit a többi annyira nem. (ennyi belefér)
A faszi programjában is van izolációs tricepsz gyaki. Nyilván kb 0 különbség lenne a tricepszem fejlettségében ha ehelyett mondjuk skull crushert csinálnék. (vagy semmit
)
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #135751 üzenetére
mondjuk ez qrvára nem értem most mi van? Nem izolálunk semmit ok. Ha valaki én nem vagyok egy nagy izoláció hívő, meg azt gondolom hogy egy karnap teljesen felesleges. Mondjuk azt se tudom hogy egy gyakorlat ami nem olyan kis súllyal terheli az izmot (nem pink súlyzóval végzett tricepsz kickback) ami bizonyos szakértők (ha hülyék akkor én is hülye vagyok nyilván nem a saját doktori disszertációmból vettem, hogy így jobb) szerint olyan pozícióba rakja az izmot ami miatt bizonyos része jobban terhelődik, (azt se mondtam, hogy arra koncentrálva csak a tricepsz long headét izolálhatod, csak annyit, hogy valszeg jobban edzed meg így) miért lenne felesleges hülyeség.
Bocs de ennyi erővel minden hülyeség amig nem nyomsz fekve testsúly 2x, nem húzod fel a 3x meg nem guggolsz 2,5x szériában. 100kg-san 50-es karral. Mert van aki szerint egy 180-as guggolás egy fiatal egészséges férfinél alap erő és a 140 kg széria egy normális erőprogramon nulláról 1 év. Ebben a formában valóban minek izolálunk. De azt hittem testépítők vagyunk vagy ilyenkor nem?
kezdem nem érteni miért is tiltottak ki téged Szulejmán oldaláról
-
Zola007
veterán
Mekkora lób..szó ez a Vittorio Vito a jobboldalt.
Ne mondja nekem senki, hogy az olasz gének. -
aelod
veterán
válasz
AsakuraDave #135740 üzenetére
Komoly problémák. Mi lenne ha rendesen megedzenéd?
-
Woodslave
félisten
válasz
bigmasterg #135743 üzenetére
annyiban mondjuk nem akkora hülyeség, hogy a nyomások inkább az oldalsó meg a középső részt veszik jobban igénybe, így ha már valaki izolálni akar és nem a szokásos ágyuval verébre, akkor jobban jár ha olyat választ ami a hosszú fejet veszi jobban igénybe
A kéz pozíciónak semmi jelentősége az okosok szerint, szóval a fordított fogású letolással áltatja magát az ember.
Abban mondjuk egy véleményem vagyok veletek, hogy qrvára tudom irigyelni aki ilyeneket észrevesz magán
-
MATEO6600
őstag
válasz
Ha 50es karom lenne fullszárazon, és 15 év kemény edzés után sem fejlődne a "long head"-em, akkor lehet én is ezen kezdenék el agyalni.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Nyilván, meg a mell belső felső része sem fejlődik eléggé.
Hagyd a picsába, ne stresszelj ilyen hülyeségeken.
Vagy versenyre készülsz?Szerintem többet érnek az alapgyakorlatok mint a sok izolációs. Szvsz, bőven elég, ha mell után csinál az ember egy, max két tricepsz gyakorlatot. Illetve hát után, 1 max 2 bicepszet.
-
Woodslave
félisten
válasz
tricepsz long head akkor terhelődik jobban, ha a karod a fej felé van nyújtva, klasszikusan a francia nyomás asszem így nevezik, én azt csinálom, hogy támlás pad, franciarúd fej felé és fejem mögé engedem le. Vagy ugyanez egykezest kétkézzel fogva, de azt xarabb poziba hozni legalábbis nekem
-
rwin5
őstag
válasz
bigmasterg #135739 üzenetére
nálunk inkább az a gyakori, hogy az 50 kilós gyerek felveszi a 10 kilós súlyhoz is
-
AsakuraDave
őstag
Nah megint jövök a hülyeségemmel
De azt veszem észre hogy mind a bicepszem mind a tricepszem "long head"-je sokkal lassabban fejlődik mint a "short head"-ek.Szóval próbálok olyan gyakorlatokat végezni ami ezeket a fejeket jobban célozza. De tricepszre nem igazan tudom melyik lenne az a gyakorlat,olvastam hogy a "koponyatörő" és a csigan letolás fordított fogással. Tippek ? (pl koponyatörőnél a könyök a testemhez közel vagy távól legyen?mert én úgy érzem ha közel van akkor a long head többet kap fordítva meg a short head)
-
bigmasterg
addikt
válasz
MATEO6600 #135738 üzenetére
Jaja látni néha olyanokat, akiken öv van végig, még izolációs gyakorlatok és pihenő idő közben is.
Hogy ennek mi értelme?Bakker egy rendesen meghúzott övvel nem tudna flangálni a teremben.
Ritkán használok övet, akkor is max guggoláshoz, de még két széria között is leveszem. -
Shingen
addikt
-
-
Zola007
veterán
Ma is láttam valami újdonságot.
Negatív nyomás chest press gépen ÖVVEL -
Ed3r_X_
nagyúr
Kezd unalmassá válni, hogy mindenki csepeli..
Lassan kiderül, hogy őseink is Csepelről szóródtak szét, nem is a Vereckei hágón át jöttek..
-
Angel2014
addikt
440 fekvenyomás csak szólok Csepeli ő is
. Fittness 2000 ben edz.
-
aelod
veterán
Hát ennyire nem vágom az erőemelés témakörét csak kölcsön kértük a három alap gyakorlatot. 1RM-et sosem csináltam guggolásban. 150 kiló volt a max ami a hátamat nyomta. 78 kilósan 5 ismétlést csináltam vele. 160 alatt ami már testsúly kétszeres ketté törnék sztem. Felhúzásban az eddigi maxom az 180 volt, igaz gurtnival. Azt 76 kilósan csináltam. Rohadtúl nincs erőemelő alkatom. Mondjuk legalább testépítőé se
-
headhunter
addikt
"Nap kérdése" és a válaszok: [link] (Ki lehet a kérdező, Angel te vagy az?!)
-
kicsiogre
tag
válasz
Zola007 #135718 üzenetére
Ugyan ... hiszen ott lesz a kézlenyomata sőt egy életnagyságú szobor is a csepeli senseyről , a falon meg hires angelidézetek : ne töketlenkedj, a legjobb a virágporos fehérje , csak a weider kreatin a jó stb , az öltözőkbe be lesz készítve a ricinus, illetve lesz majd pózolj angel mesterrel hogy utána a gyerekkori barátja lehess est plusz lesz még vetélkedő 200 ezres fődíjjal ki tud 200-al fekvenyomni -videót is elfogadnak majd
-
KoVee84
senior tag
[link] - erről azonnal Anhel jutott eszembe, így gondoltam megosztom, hogy ti is örvendezhessetek!
-
aelod
veterán
válasz
patex1983 #135705 üzenetére
150be guggoltam 5öt
115be nyomtam 5öt
160al húztam fel 5ötTegnap vállaztunk, vállból nyomás ment 35ösökkel. Eddig nem mentünk fel csak 30ig. Némi erőszint növekedés megfigyelhető azért. Nyilván csodát semmi sem tesz. Kivéve a cuccot ugye... de azzal meg nem élünk.
(#135704) Woodslave
(#135706) HussarFAz IFBB-ről megvan a véleményem. Főleg az MTFSZ által képviselt Santona féle elite pro ligáról. Itthon is ugyan az megy mint kint. Szánalmas az egész. Nem tudom ki az a hülye aki náluk akar versenyezni és itt pro lenni.
Viszont jó hír, hogy jövőre a fitparádé elég színvonalas lesz mivel pro kártya szerezhető a rendes IFBB-hez. Az azért nem semmi főleg úgy, hogy nem kell a tengeren túlra utazni érte. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Drón topik
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53