Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67651) LanyUs válasza ígyvanferi (#67650) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én a súlyomból eredően nem vagyok jó cipőteszt alany. Bolti próbák alatt nem nyújtottak elég csillapítást betonra való futáshoz: Gaviota 3, Challenger 4-5-6, Arahi 5-6, Mach nem próbáltam. Ezért ezekhez a gyakorlatból lövésem sincs. Leragadtam a Clifton, Bondi, Stinson ATR vonalon. Ezek mindegyike jobban csillapít, mint a Nike Pega szériák és a Saucony Guide vagy iso ride cipők. Érzem is, ha megcibálom magam, akkor a térdeim mit kaptak egy Bondi 7-ben vagy egy Pega 38-ban :K Ja most már 200 km-nél vagyok a saucony endorphin shift 2. Nemes egyszerűséggel fél téglának becézem :D

[ Szerkesztve ]

(#67652) tomcica válasza LanyUs (#67649) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bemelegitesre is tudod hasznalni :K ha csak roviden atmesz az izmokon (par mp) akkor nem lazulnak el,hanem ellenkezoleg annyi verkeringes indul meg,h kezdheted az edzest.Reggel aranyat er egy ilyen,plane ha mar nem 18 az ember ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67653) tomcica válasza ígyvanferi (#67650) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A Clifton is elmegy mindenes ciponek :K meglepoen fel lehet benne a tempot kapni

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67654) LanyUs válasza tomcica (#67652) üzenetére


LanyUs
senior tag

Húha! Már így is 04:50-kor kelek! A 10 perc szoba bringa kell a térdeimnek futás előtt + 1-2 perc helyben futás, akkor ehhez jön még + 1-2 perc pisztoly, aztán nyújtás, levezetés. Lassan a kor előrehaladtával több lesz a bevezetés - levezetés, mint a tényleges tevékenység :D

Papi nem hallgatott rám :) Mondtam, hogy egyenletesen fusson 04:30 körül... Áhhh micsoda? Elment fm PB + 3 perc tempóval ( 1:22:42 féltávon -> 3:16:45 a vége ) :D :D

[ Szerkesztve ]

(#67655) tomcica válasza LanyUs (#67654) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Azt hittem mindenki 4:50-kor kel, es ez a normalis :K meg a vegen kiderul, h egyesek lustalkodnak ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67656) tomcica válasza LanyUs (#67654) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Uhh az fajhatott, a legjobb maratonistak skalazodnak csak igy FM+FM+5-6perc = M. Azok akik ilyen 32km vasarnapit futnak rendszeresen mar vagy 10eve :K
A maraton specko edzeseik meg durvabbak (vagy aznap meg resztavozas v akar 40-45km hosszu fokozos, ahol az ossz atlag kb 15-20mp/km-el lassabb a maratonos celtemponal). Szoval evek ota gyakoroljak a faradt labra tempot.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67657) stefyY válasza LanyUs (#67649) üzenetére


stefyY
őstag

Óha, nehogy elcsábuljak rá.... :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67658) bencze válasza LanyUs (#67654) üzenetére


bencze
senior tag

Tegnapi maraton? Csak azért kérdezek rá, hogy biztos-e mert az eredmény oldal egy ideig hibásan írta a félidőket. Ismerős ment 1:34 fm-et aztán lett 3:32, néztem wtf, de mostanra már 1:4x-et ír a FM időnek.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#67659) tomcica válasza stefyY (#67657) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pedig csabulj :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67660) LanyUs válasza bencze (#67658) üzenetére


LanyUs
senior tag

Igen! Ránéztem az Övé nem változott! Valójában nincs jelentősége, csak tanulságos az Ő futása is, mert hrm-ből jeles, aztán a láb elnehezedett... Tom meg amit írt maratoni spéci edzés! Huhhh...

(#67661) Alg válasza ígyvanferi (#67648) üzenetére


Alg
veterán

Igen, még jó régen neveztem, talán 2-3 hónapja mikor kiderült hogy a Wachau-re nem tudok menni.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#67662) Sliderxy


Sliderxy
senior tag

Kicsit off, de szeretnék a futás mellett rendszeresen bringát is használni. Mivel jön a rosszabb idő meg úgy alapból elég sokszor a rendelkezésre álló idő is szűk keresztmetszet, gondolkodom egy beltéri háttámláson. A dilemma ott van, hogy ezt az összeget fordítsam-e inkább egy normálisabb bringára. Szeretek kint tekerni, de a környéken nagyjából csak aszfalton tudok azt is csak sík terepen, így feltételezem ez az edzésforma köszönő viszonyban sincs a beltéri által nyújtott lehetőségekkel.
Mire érdemes figyelni egy ilyen gépnél? Mennyire tudja kiegészíteni, helyettesíteni a futást?

(#67663) bencze válasza Sliderxy (#67662) üzenetére


bencze
senior tag

Szerintem az egyik legjobb dolog, amit az ember tud tenni magáért és a környezetéért, hogy biciklivel megy ahová tud. Nem feltétlen a leghatékonyabb, de az nem edzésidő és mégis van valamennyi előny belőle. "Ingyen" van. Aki sportol és mindenhová gépesítve megy az olyan mint aki lifttel megy fel az emeleti edzőterembe. :)
Tudom nem válasz, de azt mondom, hogy biciklivel közlekedni így is - úgy is jó :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#67664) parandroid válasza Sliderxy (#67662) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Edzeni rendes bicikli + (lehetőleg direct drive) görgő kell, vagy kimondottan ezekhez készült méregdrága gyári setup (tacx neo bike, wahoo kickr). Az összes többi szobabicikli csak egy drága ruhaszárító. Nem olcsó sport a görgőzés sajnos, ha rendesen akarod csinálni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#67665) tisn válasza parandroid (#67664) üzenetére


tisn
addikt

nekem sima spinning szobakerekparom van, valamire jo, kiegeszitonek, de a futast nem potolja.

emagos kondition. ilyet nem vennek tobbet, inkabb profi edzotermi hasznaltat.

(#67666) Sliderxy válasza bencze (#67663) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Ez mind igaz, de minden élethelyzet más, én spec. nem tudok mindenhová bringával menni.
Nem a világot akarom megváltani, nem is akarok élsportoló lenni, amúgy sem tudnék jelen állapotban kemény edzésbe kezdeni, egyszerűen csak az egészséges életmód felé próbálok jobban közelíteni úgy, hogy közben a meglévő egészségügyi problémáimat ne tetézzem.
Ehhez azért csak jó egy nem high-tech berendezés.

[ Szerkesztve ]

(#67667) Never79 válasza danielsz (#67618) üzenetére


Never79
tag

Gratulálok :C

Alg: én 4-5 óra között tervezem, tehát legkésőbb délután 2-re bent vagyok. Nagyon szép most a Vértes, igaz csak autóból látom most. Hajrá! Tesóm is fm-re megy.

norby_42: nagyon szép kép :), na ezért érdemes terepen futni ;)

stefyY: gratulálok neked is :C

Én a múlt héten mindössze 34 km-et futottam, kimaradt 2 hosszú, felújítás, takarítás miatt :(. Viszont van egy köröm, amit 10-es körnek nevezek a Gerecsében (10-11 km, 250-320 szint attól függ, hogy jön ki a lépés, és van egy rész, ahol 1 kiliben van 90-100 m szint). Ezt arra (is) használom, hogy lássam mennyit fejlődöm. Szinte mindig ugyan azon a pulzuson futom, és az emelkedős rész pont a magas pulzustartományra esik. Mikor kezdtem, kb. 7:10-es tempóra jött ki átlagban az egész kör, de szerdán megfutottam ott kör PB-met 5:47 lett az átlagtempó, közte volt megint 3 perc 3:53-mal (igaz dombon lefelé :D). Ja és 86 kiló lettem a 193 cm magassághoz. Még mindig van zsír a pocakomon, de ezt a súlyt már szeretném tartani, vagy 86-88 között mozogni. Vincent örülünk!

(#67668) Perillustris válasza LanyUs (#67594) üzenetére


Perillustris
senior tag

Nagyon nehéz ez a masszázspisztoly, szokott lenni a kisebb, könnyebb változat is. Tény, hogy ahhoz nincs ennyi "feltét", de az alap 3-4 megvan itt is, a többit úgysem használod.
Ráadásul ehhez van hideg-meleg fej, ami nagyon jó. :U

Perillustris

(#67669) SpaceKombajn válasza tisn (#67665) üzenetére


SpaceKombajn
tag

és szoktál vele boltba menni? ;]

spacetime

(#67670) tisn válasza SpaceKombajn (#67669) üzenetére


tisn
addikt

ugy csak larryus tudna megprogetni :D

(#67671) LanyUs válasza Perillustris (#67668) üzenetére


LanyUs
senior tag

Az is van olyan erős, ha full izomból húzom, akkor sem áll le? Akksi ugyanolyan bika? Ezekre én nem tudom a választ. Ez valóban nem a legkisebb. De hát tudod a mondást! Kis ember nagy bottal jár :) Én ezt megtartom, bejön a cucc. De köszönöm :R

tisn: főleg, hogy a 30-as fokozatból 4-esen rehabolok azt is filmnézés közben :D

[ Szerkesztve ]

(#67672) Hi!King válasza bencze (#67663) üzenetére


Hi!King
őstag

Én ezt teszem, de nem is a környezet miatt. Valamikor 2019 november felé, mikor újra intenzívebben kezdtem futni, felmerült, hogy néha bringázzak is keresztedzésként. Aztán mégis kitöltötte a futás a hetemet, viszont valamennyi km-t bele akartam tenni bringával is minden héten. Így elkezdtem heti 2-szer bringával járni munkába, néha 3-szor is, korábban minden évben vettem tömegközlekedésre egyéves bérletet, ekkor már negyedévest vettem januárban, mert nem jön ki drágábban, és ki tudja mennyire állok át bringára. Aztán jött a covid, nem akartam sem elkapni, sem terjeszteni, úgyhogy 2020 márciustúl 100%-ban átálltam bringával munkába járásra, már amikor nem otthonról dolgoztam. Emellett néha szabadidős, néha edzési célból is tekerek. Meg tök természetessé vált, hogy Budapesten bárhová bringával megyek, pl. valamilyen spéci boltba, maraton rajtszámot átvenni, webshop átvevő helyre, stb., stb. Mióta estin egyetemre járok, nem is tudom hogy lennék meg bringa nélkül, mert tömegközlekedéssel 2-3-szor annyi idő lenne a munkahelyemről, meg sokkal több idő onnan haza, autóval meg nem lehetne ott megállni, illetve a munkahelyemnél is csak messze.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy már most 2344 km-nél tartok az évben bringázásban, úgy hogy nekem az nem fő sportom, hanem harmadlagos a futás és a túrázás után. Érzésre egyébként hiába görnyedt testtartás, a hátamnak is jót tesz, mert azután maradt abba a rendszeres hátfájásom, hogy elkezdtem bringázni, ezt már az első hetekben észrevettem, és azóta sincs ilyen.

(#67673) jimpo


jimpo
aktív tag

Ma elindultam futni, a Garmin 2x17 perc küszöböt javasolt mára. Le is futottam egyet.
Motoszkált a fejemben a gondolat, mi lenne ha... Kocogtam 10 percet utána.
Majd elcsábultam és Coopert futottam ismét, de most valóban 12 perc lett.
3.38km lett a vége, 3km idő 10:38 :C Az átlag pulzus 5 ütéssel alacsonyabb lett mint július 22.-ei Cooperen illetve a maximális is kevesebb lett, akkor érzésre jobban kifutottam magam. Plusz a táv is picit több lett, de szétcsapott rendesen a meleg miatt ami akkor volt.

Ez most ilyen lett, majd legközelebb jobb lesz. Amennyiben annak tudatában indul a futás hogy itt most Cooper lesz... ;] Bár így is elégedett vagyok. :))

Az idő kellemes volt, lévén hogy 11 óra után indultam. :K A Saucony Kinvara 12 pörgött a lábamon, természetesen fél csupaszon toltam mint a múltkor is. :R

Masszázspisztolyban nekem ilyenem van 18 ezer volt.
Olyan sűrűn használom mint a hengert ami van itthon, egy évben egyszer. Igaz nyújtás sincs sűrűbben, meg erősítés se. :U
Egyedül a labdák -at szoktam pörgetni a talpam alatt lefekvés előtt, felváltva 1-1 percig. Ez van... :DDD

ígyvanferi
Igazából nem sok Hoka volt a lábamon illetve az is régebben, és inkább a magasság miatt éreztem azt hogy instabil kicsit. Nem pedig a talpa milyensége miatt, jelzem nekem pár éve a Spuriban a lábállás vizsgálat alapján Stabil cipőket javasoltak.
De az igazat megvallva jobban szeretem az Alacsonyabb neutrális cipőket, a Kinvara nálam a favorit egyenlőre. :K Már csak azért is, mert az passzol jelenleg a legjobban a lábamra. Azonos méretben (42,5) az Endorphin Speed 2 és a PRO 2 is szűkebb a lábközépcsontoknál ami nálam kimondottan kritikus rész.
Igazából a Kinvara 11 is szűk ilyen téren, de a 12-es már maga a mennyország. :R A 13-asról nem nyilatkozok, mert az nekem Női modell. A New Balance FuelCell Rebel v2 is jó ebből a szempontból, az kb kesztyű kategória. :U
A frissen beszerzett Altra Paradigm 6 jó még ilyen téren, de a Zero Drop miatt szokni kell. No meg hát nem igazán gyors munkára való. De ettől függetlenül bejött, eddig nem sokat futottam benne de érezhetően kíméletesebb a lábközépcsontokkal mint a nagyobb Drop-ú cipők.
Az más kérdés hogy olyan izmokat érzek az alsó lábszárban, amiket alapesetben eddig nem éreztem futás közben és után. De kell a változatosság illetve a szélsőségek is. :C

Stryd Next Gen

(#67674) bencze válasza Hi!King (#67672) üzenetére


bencze
senior tag

10 évig én is azzal jártam munkába, a belvároson át 5. később 13. kerből 11-be később 9-be (kb 6-10km egy irány). Eskü amíg ezt minden nap megcsináltam jobban regeneráltam, ez idő alatt volt a 2 év streakem is amíg minden nap futottam, 2018 rekord év volt, 3900km futás lett, a biciklit nem is mértem. Plusz hatékony is volt (azokon a távokon, nyilván szüleimhez Erdélybe én sem biciklivel mentem csak melóba meg boltba meg kocsmába, ahová tudtam), időt is spóroltam vele, kvázi laza keresztedzés de anélkül, hogy "edzés" lett volna. Nem hátrány, hogy kötnyezetbarát is, de az idegeim sem kínoztam dugóval vagy retkes népeket szagolgatni tömegközlekedésen.
Azért gondolom, hogy a legjobb edzés hobbistáknak mint mi az ami nem edzés (még ha rossz is a hatékonysága mert nem célzott intenzitás vagy idő) mert nem kell külön időt szakítani rá, könnyű a rutinba illeszteni mert adott helyre el kell jutni és kész, így a döntés sem olyan nehéz, hogy hűha most edzeni akarok, van időm és kedvem vagy nincs. Bele van számolva és kész.
Aki hardcore az futva jár munkába, az sem hülyeség ha mennyiséget akarsz, a táv oké, és van zuhany / átöltözési lehetőség. Vagy sima séta akinek mondjuk félóra. Kinek mi a kézenfekvő.

Most kicsit hullámos a terület ahol lakom és úgy szeretem az egysebim a szívem szakad meg eladni, pedig kellene a hely, vegyek egy Brompton-hoz hasonló közlekedő (villany)biciklit...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#67675) inf3rno válasza jimpo (#67673) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Grat! :C

Buliban hasznos! =]

(#67676) Peterhappy válasza jimpo (#67673) üzenetére


Peterhappy
őstag

👽

(#67677) Peetta14


Peetta14
tag

sziasztok!

Most jutottam ide, hogy megosszam az élményeim, bár most is csak futtában, hogy stílusos legyek. A maraton előtti utolsó 2 hétben csináltam a tapering-et, semmi nagyon megerőltető, sok kocogás benne pár repülő 50-100 vagy 200m-el, persze nem nyélgázon. Minden jól alakult a felkészülésben, megvolt a stratégia, tanulmányoztam a pályát, holl lesznek nehét részek (emelkedők), mikor mit fogok frissíteni. Szóval felkészültem, és egyben izgultam is. Amivel nem számoltam, az, hogy lányomat szerdán lázasan hoztuk haza az oviból. Pénteken nem tudtam elhagyni a WC-t 5m-nél messzebbre, szombat reggel szintén...úgy voltam, le kell mondjam. De persze, az ember küzd és bízik, így öntöttem magamba a vizet, só tablettát, pénteken diéta, ... szombat délutánra jobban lettem, így úgy döntöttem, nekifutok a vasárnapnak, lesz, ami lesz...max kiállok, ha nem megy. Szombat este megküldtem a szénhidrátot, meg próbáltam visszatölteni az elvesztett folyadékot.
Vasárnap szerencsére minden jó, időben a helyszínen, reggeli bent maradt (szokásos fehérjés zabkása, plusz adag mogyoróvajjal). A magabiztonságomat vitte el a betegség. A terv az volt, hogy cél a célbaérés, de azért csalódás, ha nem lesz meg a 4 órán belül a táv. Így az első 30km-re 5.10-5.20 pace volt előírva, utána, meg ahogy adja. Vittem ivózsákot, benne 1L bekevert ISO, 0,5L víz kulacsban (zselékhez), 3 energia gél, sótabletta és 1 Magna shot (biotech magnézium). Hiába könnyítettem magamon a rajt előtt 15 perccel, a rajtot követő 2. km-en meg kellett álljak egy 20s WC-re :) Iram, pulzus rendben, mentem a 3.45-ös iramfutókkal. Laza volt, éreztem, hogy vissza kell fogjam magam, persze, mert nem tudtam, hol van a vége(m). Frissítések mentek simán, mindig ment le a víz, meg 10km után az ISO, a vitt ISO-t a végére tartogattam (30km fölé), energia gélek bementek a 17., 27. és a 35. km-en. Aztán a 33. km-en jött a semmiből egy görcs a jobb vádliba (sose volt futás alatt ilyen, 25 évről ezelőttről rémlett a kosárlabdázás során gyakran görcsölt a vádlim), nyújtottam egyet rajta, meg leküldtem a magna shot-ot, és elmúlt. Tempo kezdett esni, de a cél a beérés volt, aztán a 38. vagy 39. km-en jött a durva vádli görcs előszele. Tudtam, ha beáll a görcs, akkor ott vége a dalnak, nem jövök ki belőle. Nyomtam le a frissítő állomásokon a magnéziumot, próbáltam futó ritmust váltani (pl. sarok érkezni), néha lépésről lépésre haladni, de nem akartam megállni (az kudarc :) ), a 40. km-en aztán kellett egy 15s nyújtás, hogy tovább tudjak menni és végül bekocogtam...igen az utolsó 200m-ért futja az ember a versenyeket, mert azt nem lehet visszaadni.

Tanulság:
1) kell a versenyhangulat, a drukkerek, a biztonság érzése (pl. mentők) biztos nem futnám egyedül az első maratonom
2) fontosak az előkészületek (pálya ismeret, stratégia)
3) frissítésnek óriási szerepe van, nekem kell, hogy legyen nálam is ezaz (ha nincs nálam a magna shot, akkor lehet fel kell adjam a 33. km-en)
4) az időn lehet javítani bőven, de nem az első versenyen kell a 100%-ot kihozni
5) rehabra kell az idő, nagyjából 24 óra elteltével megy a séta normálisan :)

Köszi mindent, rengeteg infót szedtem fel itt, és mootiváltok azóta is.

Hivatalos idő: 3:46:09

Strava link:
[link]

(#67678) tomcica válasza Sliderxy (#67666) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Belepo szintu Tacx gorgo is jo...meg a decathlonos is :K amire neked kell boven eleg. Anno en hasznalt Tacx gorgot vettem ilyen 50euro magassagaban (regebbi komolyabb modell) tette a dolgat :K
Triatlonos FB adok-veszek csoportokban is tudsz keresni hasznaltat.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67679) tomcica válasza jimpo (#67673) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Porogtel rendesen :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67680) stefyY válasza jimpo (#67673) üzenetére


stefyY
őstag

Gratulálok, az a 3000 már azért szerintem a legtöbbünknek kloákán át is lélegzős. :DDD

#67667 Never79: Köszönöm. :R

#67677 Peetta14: ééééééééééééés nem pacsiztunk előtte. Ne haragudj. Sokkal stabilibban hoztad az utolsó 7-8 kilit, mint én, úgyhogy büszke vagyok rád. ;) Az idődhöz gratulálok, tényleg van még abban, a pulzusod nem is értem... :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67681) tomcica válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bravo :C :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67682) tisn válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


tisn
addikt

:R :R :R

(#67683) Peterhappy válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


Peterhappy
őstag

Na végre :) Alig vártam, hogy olvassam a beszámolód. Tegnap nem előlegeztem meg a gratulációt itt (is), hogy ne spoilerezzelek el.
Tök jó, hogy megosztottad az élményeidet és tényleg, de tényleg minden tiszteletem a Tiéd, már önmagában azért, hogy végigcsináltad, de hogy még ilyen extra nehézségek ellenére is ilyet mentél?! Emelem a kalapomat :R

(#67684) norby_42 válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


norby_42
aktív tag

Gratulálok! Az időhöz is, meg a fejmunkához is:R

Eat pasta, run fasta

(#67685) jimpo válasza tomcica (#67679) üzenetére


jimpo
aktív tag

Annyira azért nem mint júliusban, de azért igyekeztem. :K :C

Köszönöm az elismerő szavakat mindenkinek. :R

Én is megdicsérek minden Maratont, Félmaratont, vagy úgy egyébként bármit futó fórumtársat. :K
Pihenjétek ki rendesen és vonjátok le a tanulságot a teljesített rendezvényről, futásról. Hogy legközelebb megkönnyítsétek a saját dolgotok. ;)

Stryd Next Gen

(#67686) inf3rno válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Szép idő!

A görcs az olyan, hogy kell egy óra amíg elmúlik a magnéziumtól, ha rendesen jön. Úgyhogy már a verseny előtt érdemes beszedni, illetve néhány óránként pótolni, ha valaki hajlamos rá. Én is megszívtam vele a múltkor. Még a só, amit érdemes vinni, ha nagyon meleg van, az is ki tud fogyni, aztán elkezd fázni az ember.

Buliban hasznos! =]

(#67687) Peetta14 válasza inf3rno (#67686) üzenetére


Peetta14
tag

Köszi mindenkinek!
Igen, ment a verseny előtt 2 órával 800mg, meg a sótabit kihagytam, abból is lecsúszott egy kb. a 20. km-en.

Stefy: 30km-t frissítés nélkül? :Y Ráadásul meleg is volt rendesen…nem emberi, olyan tempó mellett. Mondjuk nálad a tapering is nyélgázt jelent :))

[ Szerkesztve ]

(#67688) Hi!King válasza bencze (#67674) üzenetére


Hi!King
őstag

Pár hete nekem az van, hogy szerdán futva megyek haza, és csütörtökön futva megyek be, akkor némi kerülővel. A bicikli a munkahelyen az irodaház belső udvarán van ilyenkor, szerda reggel viszem, csütörtök este hozom. Ja, és ez azt jelemti, hogy szerdán kétszer futok, mert attól még a reggeli futást nem hagyom ki.

(#67689) Zozo0525 válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


Zozo0525
őstag

Gratulálok :) :R :R :R

(#67690) tomcica válasza Peetta14 (#67687) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Latod LanyUs-nal meg ugyvan, hogy ha 5kor felkelt a nap es vilagos van, akkor is betol 10gr glutamint, ha meg sotet van akkor meg aze' ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67691) stefyY válasza tomcica (#67690) üzenetére


stefyY
őstag

Kenyértartóban kenyér, kés, glutamin? ;] Aztán úgy "reszeli" a kajára, mint más a parmezánt? :DDD

Peetta14: Taperingben azért oda-oda figyeltem, de a maraton nagy lecke volt. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67692) LanyUs válasza LanyUs (#67607) üzenetére


LanyUs
senior tag

Méterre ugyanezt az útvonalat futottam ma reggel sötétben egyedül, ködben 550lu fejlámpa+250lu mellkas lámpa, mindkettő rendelkezik gyári hátsó villogóval is. A földeken most több bokatorna volna a foldhantok miatt, de kezeltem a helyzetet. 2 perc híján kicsúsztam a 60 percből. Sötétben pedig jónak tűnt a tempó, jó kis ébresztő lett ez 12km Trail 1:02

Peetta: gyönyörű futás! Kitartasod pedig :R Nálam is 800mg magnézium a határ. 1200 körül már változnak a dolgok, 1600 már mennem kell ha kell ha nem, de átlag napi 700 körül 2 szem magnex.

Tom: végre van 2 hét nátha mentes időszak. Kihasználom :) Glutamin? Van 1 kg a spájzban :D Veszi is a gyomor futás közben a hami papit, :K az már más kérdés, hogy ledob a paripa féltávnál :) Én a múltkori 23 km-nel tuti hiztam is, annyi energiát betoltam. Ma reggel bcaa ment csak ja és glutamin :D

[ Szerkesztve ]

(#67693) Never79 válasza Peetta14 (#67677) üzenetére


Never79
tag

Gratulálok :R

Öröm olvasni a maratoni eredményeket :)

(#67694) Peetta14


Peetta14
tag

Rehabra kinek mi vált be (krémek, egyebek)? Tegnap kétszer hengereztem (de és este), elsőnél majd elmorzsoltam egy könnycseppet :) , meg volt a második után egy nyújtás. Combom hátul még mindig beállva. Este lehet rákocogok egy finomat, ha tudok.

(#67695) tomcica válasza Peetta14 (#67694) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Maraton utan a full piheno :K eseleg ovatosan atmasszirozod kezzel,hengerrel,pisztollyal.
Oooooovatosan a nyujtassal,mert ilyenkor tobbet art mint hasznal ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67696) Never79 válasza tomcica (#67695) üzenetére


Never79
tag

Igen, szerintem se nyújts nagyon. Nekem séta szokott segíteni kutyasétáltatás tempóban. Ilyenkor a mikroizmok elszakadnak, rongálódnak regenerálódniuk kell.

(#67697) LanyUs válasza tomcica (#67695) üzenetére


LanyUs
senior tag

Őszintén szólva nekem ez az 1 nap alvás, 1 nap szoba bringa és 1 nap tempó edzés kezd jobban tetszeni, mint a 1 nap bringa - 1 nap km gyűjtés - 1 nap bringa minőség I. nap stb. Nem főz meg, mert kipihenem és lehet a magam módján ereszteni, ami olyan kellemes szabadság érzetet ad. Ellenben nulla alapozós km gyűjtés lehet nem kifizetődő :U

[ Szerkesztve ]

(#67698) ígyvanferi válasza Peetta14 (#67694) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Valamilyen mentolos sportkrémmel érdemes lehet bekenni a lábat, belemasszírozni combba, vádliba (asszonyt, barátnőt, valakit megkérni erre ideális esetben). Én úgy vettem észre, jót tesz egy intenzív edzés után, ha este esetleg még másnap is bekenem ilyennel.
A májusi verseny után kapott repicuccok között volt egy Richtofit Rapid sportgél, az volt az első ilyenem. Nem volt semmi elvárásom, szóval talán nem placebo a hatása. Azóta vettem egy tégely lóbalzsamot is, hellyel-közzel ugyanaz az összetétel, csak olcsóbb. Cserébe a Richtofit sokkal jobban beszívódik és intenzívebb a bizsergető érzés utána, amit én kimondottan szeretek.

[ Szerkesztve ]

(#67699) tomcica válasza LanyUs (#67697) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Par hetet menj igy, amikor mar szinte ubalmas, akkor cserelj ki minden masodik alkalommal egy nap bringat laza km gyujtesre.
Ha mar az is sima-liba, akkor minden masodik pihenes helyett rakj be egy laza bringat.
Szepen felepulsz.Cserebe ilyenkor a tempot nem szabad cibalni full kretenbe, hanem kontrollalt iparos.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67700) tomcica válasza tomcica (#67699) üzenetére


tomcica
Topikgazda

1 nap alvás, 1 nap szoba bringa és 1 nap tempó edzés....1 nap alvás, 1 nap laza km gyujtes és 1 nap tempó edzés... stb.

utana pedig:
1 nap alvás, 1 nap szoba bringa és 1 nap tempó edzés...1 nap laza szoba bringa , 1 nap szoba bringa és 1 nap tempó edzés...1 nap laza km gyujtes, 1 nap szoba bringa és 1 nap tempó edzés...stb

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.