Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67601) norby_42 válasza tomcica (#67592) üzenetére


norby_42
aktív tag

Kösz, holnap szétnézek a helyi boltban, ha nincs semmi, akkor meg rendelek valahonnan

Eat pasta, run fasta

(#67602) stefyY


stefyY
őstag


Első maratonos papíros helyett ezzel fogok futni, szerintem felül úgysem lesz rajtam semmi, amilyen meleget mondanak...egy ugyancsak futó hölgyismerősöm kiélte magát a hátamon. :D

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67603) tomcica válasza stefyY (#67602) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:C :R :DDD DEjoooooo ...elotte-utana kepeket v felvetelt kerunk am :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67604) Peterhappy válasza stefyY (#67602) üzenetére


Peterhappy
őstag

:C

Mondjuk akkor úgy lenne fair, ha Ő is topless futna.
Vagy legalább kiélhetnéd magad a hátán. ;]

(#67605) tomcica válasza Peterhappy (#67604) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En kerek elnezest ezert a perverzioert amit itt Peterhappy felvetett.... termeszetesen ezekrol is kerjuk a felvetelt :P

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67606) #76500480


#76500480
törölt tag

Napi “kötelező”. “Még, még, még…nem elég!” :D [kép] [kép]
Tempóban nagyon a két szék közé estem :( tegnapi 19km 4:39’ eredmény sem kerül ki a vitrinbe. :U Alacsony pulzus adja a kiégés szindrómát. Egyedül az evezés hozza a “formát” 200W körül tartom magam, meg a “hurkák” szépen kirajzolódnak a háton, kár hogy a hasat annyira nem formálja :C

[ Szerkesztve ]

(#67607) LanyUs válasza #76500480 (#67606) üzenetére


LanyUs
senior tag

Azért ez nem olyan rossz :R Kitartást!
Én meg pont az ellentéte ( ovis nátha miatt +15 ütés ). Igaz terep és igaz babakocsi, de akkor is a 155hrm a lenti tempóhoz igencsak érdekes :)
Lassú rostok kaptak rendesen :DDD

[ Szerkesztve ]

(#67608) Sliderxy válasza tomcica (#67599) üzenetére


Sliderxy
senior tag

37. 20 éves koromban kezdett fájni a jobb lapockám, volt egy csúnya esésem, a vállam is kiugrott, a gerincem is kapott egy nagyobb ütést.

norby_42: Igen, az egyik legjobbnak titulált helyi próbált kezelni, nem sok sikerrel, van amin már az sem segít. Abba is hagytam a sokadik után, mert arany árban ment a kezelés és mondta, hogy ezen ő nem sok mindent tud változtatni. :(. Most megvan az új doki akihez megyek majd, kíváncsian várom mit mondd majd.

(#67609) stefyY válasza tomcica (#67603) üzenetére


stefyY
őstag

Mármint a hennáról vagy rólam? :DDD

#67604 Peterhappy: Ezen én itt jót nevetek, de nem adom át neki, mert a párja is jó barátom... :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67610) tomcica válasza Sliderxy (#67608) üzenetére


tomcica
Topikgazda

uhh :Y

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67611) tomcica válasza stefyY (#67609) üzenetére


tomcica
Topikgazda

is-is :C

Felavattam ma az Asics DS Trainer 26-ot... Agony tessen jegyzetelni :K a cipo brutal learazason van felenk ilyen 27ezer ft kornyeke.
Nagyon jo a felso anyaga,nem flyknit,de ahhoz hasonlo. Klasszikus epitesu cipo,a mai cipokhoz kepest vekony talppal.Nem puha,inkabb kemeny,de epp a meg elfogadhato kemenyseg.Nem az amikor a fejtetod is beleremeg tole :N (az az Adios 7 ;] )
A regi Adidas Bostonra hasonlit (az adiprenesre meg a boost elotti) vagy a New Balance 890/870 koze is beallhatna (azok kedvences cipok voltak).
Adidas SL 20-tol picit puhabb,vastagabb a talpa.
20km hosszu fokozos,4:20-3:20 (atlag 3:55) igazi mindenes :K jo baratok leszunk.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67612) Agony válasza tomcica (#67611) üzenetére


Agony
aktív tag

Na ez jól hangzik, mert a jelenlegi Boston 9-em kb. kincstári darab.... az új Bostonok hajók lettek. :P

A következő kiszemelt nálam most a Saucony Tempus. Tesztekben elég jókat írnak róla... kb. mint New Balance Prism. Enyhén stabil, ennek ellenére nem egy féltégla, úgyhogy lehet benne tempózni is. :K Szegény Asics Gel-Kayanom ott fog elrohadni a szekrényben 100 km-el a talpában, mert már kedvem sincs felvenni. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#67613) Peterhappy válasza stefyY (#67609) üzenetére


Peterhappy
őstag

:D OK :B

Nem nagyon leszek mostanság online, úgyhogy előre is nagyon nagy kalappal Neked is és mindenkinek, aki indul holnap! Ügyesek legyetek, gondolunk Rátok! :R

(#67614) Sliderxy válasza tomcica (#67610) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Ez van. Ettől függetlenül, tegnap beiktattam egy rövid 4km-es éjszakai túrát, enyhén éreztem a térdem, de ma reggelre egész jó lett így ebben a jó időben csak elmentem futni egy szakaszos 3km-t. A végére már enyhült az a kellemetlen érzés, most meg már alig érzem. Egy biztos, hogy jobban oda kell figyelnem , meg a doki véleményét is kikérem majd a megfelelő cipőről.

(#67615) Peterhappy válasza Sliderxy (#67608) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ha gerincferdülés is van, az úgy nem vicces. Ha "csak" a lapockád és a vállad áll szarul, az menthető, bár 17 év sok idő.

Nekem 2014-ben volt egy bringás balesetem, gyakorlatilag leszakadt a vállam - lifegett, de semmi. Vállam, lapockám, bordám tört, szalagok sérültek stb. Kaptam titánlemezt, az elfertőzödött, ki kellett szedni, jó móka volt. Ja, és 2015-ben mellétettem még egy csukló- és könyöktörést, szintén bringás repülés után.
Mindegy is, a lényeg, hogy évekig jártam vele gyógytornára, tornáztattam itthon - de nem igazán volt előrelépés. Majd 2017-ben ajánlottak egy masszőrt, egy kb. 45kg-s 150cm-es lánykát, aki három alkalom alatt felhozta 90-95%-os állapotba a vállamat. Sosem felejtem, úgy rohangászott egyik oldalamtól a másikig és igazgatta a vállaimat, hogy egy vonalba kerüljenek, mint a fodrász szokta, hogy egyforma-e a pajesz.
2014-ben azt mondták, életemben többé nem fogok fekvőtámaszozni, ennek esélyén a '15-ös balesetem sem javított, ehhez képest ma kondiparkba járok és felhúzásokat csinálok (hát mondjuk nem sokat, de azért, mert puha vagyok és nem azért, mert nem bírja a vállam).

Én is 37 vagyok, ha a helyedben lennék, megpróbálkoznék egy jóféle dokival és egy jóféle sportmasszőrrel. Mivel nagyon sok idő telt el, lehet hogy több munkával, de szerintem igenis menthető még a helyzet, szóval ha csak teheted, vágj bele, hajrá! ;)

Szerk: Nyúlcipőben és Spuriban egyaránt vannak ingyenes lábállás vizsgálatok, menj el egy ilyenre. Ha a gerincállásod miatt van féloldali elváltozás, "az ellen nem véd", de ha pl. erősen pronál vagy szupinál a lábad, az ettől független is lehet és az egy ilyen vizsgálaton ki fog derülni.
Addig ha teheted, próbálj rekortánon kocogni.

[ Szerkesztve ]

(#67616) Sliderxy válasza Peterhappy (#67615) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Hát nem semmi ami veled is történt. :(
Jó azt olvasni, hogy találtál valakit aki rendbe tudott tenni.

(#67617) tomcica válasza Agony (#67612) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja,ez is enyhen stabil :K de nem zavaro

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67618) danielsz


danielsz
tag

Megvolt a Spar 14K, én hülye benéztem, egy chipszőnyeggel előbb álltam meg először, aztán mutogatták, hogy nem jó :D Nagy tragédia nem történt, meglett volna 1:02-n belül, így 1:02:10 a nettó idő. 1:01:40-nél nyomtam ki az órát, 4:22-es átlag lett (14,14 km) a tényleges futás. Pedig szép befutót nyomtam az elő-chipszőnyegre :D Összességében reális eredmény számomra.

(#67619) tomcica válasza danielsz (#67618) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67620) Zozo0525 válasza danielsz (#67618) üzenetére


Zozo0525
őstag

Az igen, gratulálok :C

(#67621) tisn válasza danielsz (#67618) üzenetére


tisn
addikt

gg :C

(#67622) LanyUs válasza danielsz (#67618) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nagyon jót mentél! :R Hogyhogy 4 szegmensen is csak a 2. idő? Mikor futottál itt ennél még gyorsabban? Olvastam a maratoni beszámolóban, hogy volt szembe szél rendesen :)

[ Szerkesztve ]

(#67623) Alg


Alg
veterán

Úgy döntöttem nekifutok ( :DDD ) a VTM-nek Covid negatív után bő 2 héttel...

Két hete nem futottam, tegnap volt egy hete hogy már negatív lett a tesztem. Holnaptól még futogatok pár lazábbat csak hogy emlékezzen a láb, aztán meglátjuk mire lesz elég. Hosszú távú előrejelzés egyelőre ideális időjárást jósol.

Félmaratonra megyek, rajt 10kor, valamikor 9:15-9:30 körül tervezek odaérni szóval a hosszútávosokkal max a célban tudok majd pacsizni, de ha valaki ott lesz összefuthatunk.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#67624) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!
Porckorongsérv miatt pár hónapot kihagytam, nyomott egy ideget, ezért futás közben is merevedett a derekam. Gyógytornás kezeléssel visszakerül kellő távolságba az idegtől, viszont az aszfalton való futást nem szeretnék ha folytatnám. A baj csak az, hogy nekem eddig a többi sporthoz képest pont az tetszett a futásban, hogy elindultam otthonról, aztán felfedeztem mindenfélét.. Föld út nem nagyon van a közelben, meg annyira nem is szeretnék az erdőben futni.
Kérdésem, hogy szerintetek van olyan spéci cipő és egyéb felszerelés, amivel olyan szinten le lehet venni a terhelést, mintha földúton futna az ember? Eddig egy Nike air zoom structure 22 cipőben futottam előre érkezve, nem sarkaztam.

[ Szerkesztve ]

(#67625) Zozo0525 válasza tepenzed (#67624) üzenetére


Zozo0525
őstag

rekortan pálya? nincs felétek?

(#67626) inf3rno válasza tepenzed (#67624) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A Hoka-ra mondta Lanyus, hogy ilyen nagyon erős csillapítású, esetleg azzal meg lehet próbálni, de nem lesz olcsó. Előbb kérd ki a véleményét! Vannak direkt terep versenyek, vannak, akik rákaptak azokra is, és sokkal jobban bejön nekik, mint az aszfaltos. Érdemes egyszer kipróbálni, és körülnézni, hogy van e ilyen sport klub a közeledben. Általában tájékozódási futással is egybekötik. Én csak egy félmaratonon voltam ilyenen, ami ki volt szalagozva az erdőben, és jóval nehezebb, mint egy aszfaltos verseny, de végülis élvezhető. Az ízületeimet sokkal jobban leterhelte, és nagyon kellett figyelni, hogy ne lépjek kátyúba.

Buliban hasznos! =]

(#67627) tisn válasza tepenzed (#67624) üzenetére


tisn
addikt

Rekortan vagy salakos palya. Csajom mutott gerincservvel fut, neki a beton es az erdő aem jött be.

(#67628) tisn


tisn
addikt

Mivel a nimbusom kezd faradni (600+ km), mintha nem csillapitana, szerintem ma futottam vele utoljára.

Van meg egy vomero, most a szkrenyt turva talaltam egy react infinity -t.

Rossz terdel, koveren van e elég csillapitasa, hogy hasznaljam? (Ugy emlékszem igen, azért vettem, de csak rakerdezek.)

(#67629) stefyY válasza danielsz (#67618) üzenetére


stefyY
őstag

Gratulálok, bika tempó :R

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67630) LanyUs válasza stefyY (#67629) üzenetére


LanyUs
senior tag

Neked is gratula :R Keményet küzdöttél a végén. :CÉg és pokol összeért? :)

[ Szerkesztve ]

(#67631) HKorn


HKorn
addikt

Aki Nitro habos Pumát használ mit tapasztal strapabíróság terén, mennyit mennek ezek el kb? Nekem a Velocity Nitro 600km után még jól bírja, nem vettem észre semmi fáradás jelét.

Run&Ride

(#67632) jimpo válasza tepenzed (#67624) üzenetére


jimpo
aktív tag

Önmagában a FŰben, FÖLDön futás nem mond semmit. :N

Ahol én lakok, mindent is letaposnak a nagy mezőgazdasági gépek. Így még rosszabb mint az aszfalt, kivéve ha frissen van tárcsázva a föld. ;]

Egy erdőben, főleg keskeny ösvényen megint más, azokon nem járnak 10+ tonnás gépekkel. Magában az erdőben meg a sok lehulló falevél miatt valóban lágyabb a futó talpa alatta a talaj. Egy jó sportpálya, futópálya és azt körülvevő "zöld terület" szintén más tészta, ott is max fűnyírótraktor jár általában. Ami tömörítené a talajt...

Egy jó cipő valóban aranyat ér, kell a vastagabb puhább hab a talp alá. :K
Egy Hoka nekem pl instabil, általában 35mm+ talp vastagságúak. Persze ha nem kell sűrűn kanyarodni akkor oké.
Jó lenne tudni nagyjából hány kiló vagy, az alapján könnyebb ajánlani. Illetve általában mennyiket futsz és milyen tempóval.

A New Balance FuelCell Rebel v2 például pihepuha cipellő, igaz hozzáteszem 400 kilométernél már közel sem csillapít úgy mint újkorában. Pedig én sem vagyok csak ~70 kiló, de már érzem hogy nem az igazi. Újkorában mintha felhőn lépkednék olyan érzés volt....
Bár ezt nem igazán ajánlom, mert a hidegebb időben fájdalmasan hűvös lesz a lábfejnek. :U

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#67633) norby_42


norby_42
aktív tag

Ez a legjobb időszak erdőben futni, lassan majd elfogynak ezek a szép napsütéses hétvégék. Remélem mindenki kijutott kicsit (a tegnap futóknak jár a pihi és a grat!)

Eat pasta, run fasta

(#67634) Hi!King válasza jimpo (#67632) üzenetére


Hi!King
őstag

Ami a terepet illeti, vannak a skandináv fenyőerdők, ahol a tűlevelek vastagon borítják a talajt, így rendkívül puha érkezést biztosítanak. Minden más ehhez képest keményebb. Na de a terepen futásnak nem a puhább talaj lehet az egyetlen előnye, hanem épp az egyenletlenség, ami miatt nem minden lépésed ugyanolyan. Egy kezdő lábát ez pont hogy akár tönkre is teheti, ha túl hamar, túl sokat fut egyenletlen talajon, de hosszútávon kevésbé rongálja a térdet, mint az aszfalt. Ilyen szempontból az is jobb, ahol a traktor ment végig.

(#67635) Peterhappy válasza danielsz (#67618) üzenetére


Peterhappy
őstag

Gratulálok :R

(#67636) Peterhappy válasza norby_42 (#67633) üzenetére


Peterhappy
őstag

Huuuu Te is szép helyen futsz ám.

(#67637) tepenzed válasza jimpo (#67632) üzenetére


tepenzed
őstag

75 kg, 10km távok, heti 4-5 alkalom, kb 10-12 km/h közötti sebességek.
Pálya nincs amúgy a közelben, de meg is őrűlnék, ha körbe körbe kénem futnom egy pályán. Szeretem ha van egy célpont, amit elérve megindulok hazafele :)

[ Szerkesztve ]

(#67638) stefyY válasza LanyUs (#67630) üzenetére


stefyY
őstag

Köszönöm. Össze bizony, 35-ig bírtam frissítés nélkül, ha ott meg egyszer még utánna egy kis inputot nem tolok, akkor nincs meg a 3:30 se. Elég meleg volt, kicsit csalódott vagyok, de tanulópénznek jó volt. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67639) Peterhappy válasza stefyY (#67638) üzenetére


Peterhappy
őstag

Most nézlek, basszus micsoda idő :R és mekkora lehetett volna, ha frissítesz. Maradt ebben dögivel legközelebbre ;) Gratulálok!!!

(#67640) norby_42 válasza Peterhappy (#67636) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nem panaszkodom, de ára van: ez annak a huplinak a lefelé része, oda fel kellett menni...

Eat pasta, run fasta

(#67641) LanyUs válasza stefyY (#67638) üzenetére


LanyUs
senior tag

Rendes frissítéssel képes vagy a konstans tempóra :K Ennyi! Szép futás volt ez, semmi ok csalódottságra... Biztos bosszant a benne maradt percek, de éld meg sikerként. Amikor 38-39 felé láttad, hogy nem férsz bele a 03:30-ba akkor kegyetlenül sok akarat kellett, hogy felpörögj :R és betetted alá. Az gondolom azért mosolyt csalt az arcodra :)

(#67642) stefyY válasza Peterhappy (#67639) üzenetére


stefyY
őstag

Köszönöm! Jövő szombat Balatonalmádi hatórás, ott el kell kezdjem ezt már gyakorolni... :)

#67641 LanyUs: Köszönöm! A 3:20-at elengedtem már 30 körül, pedig ott még ment is, majd a 3:25-öt is, a 3:30-as iramfutók pedig olyan gyönyörűek elrobogtak mellettem az utolsó hídra érkezésünk előtt olyan 40 kilinél, hogy öröm volt nézni. Ott konkrétan elhagyta egy olyan mondat a számat, amit ha most ide beírnék, akkor szerintem kapnék a fejemre. A 41. kilométeres táblához érve már sikerült 5 perc alatti tempóra visszagyorsítsak, úgyhogy igen, örültem, de maradt még ebben...pláne amilyen meleg volt. A frissítést gyakorolni, az ilyen mértékű makacskodást pedig elfelejteni kell. :)

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#67643) Peterhappy válasza norby_42 (#67640) üzenetére


Peterhappy
őstag

:)

(#67644) Peterhappy válasza stefyY (#67642) üzenetére


Peterhappy
őstag

Sajátos módját választottad a felhozó edzésnek a hatórásra :D

(#67645) bandus válasza Alg (#67623) üzenetére


bandus
veterán

rakovetkezo heten kocogjunk egyet, aztan elmeseled hogy ment :) azert csak ovatosan.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#67646) tisn válasza norby_42 (#67633) üzenetére


tisn
addikt

fasza hely :)
ma en is tanosvenyen meg arteri erdoben futottam neha olyan cikkcakk volt, mint ha mozgaskoordinacios bolyaznek. ketszer majdnem pofara is estem.

(#67647) tomcica válasza stefyY (#67638) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jo lesz ez,csak csinalni kell :K :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#67648) ígyvanferi válasza Alg (#67623) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Te még 'érmesen' tudtál nevezni? Én mára hagytam a döntést, de azt írják, elfogyott az érem, csak anélkül lehet regisztrálni. Viszont az nevezési díj nyilván maradt ugyanannyi. Nem az érem a lényeg sose, de ha már kicsengetem a 11 ezret, legalább egy fityegőt adjanak. Na mindegy, nem kellett volna az utolsó pillanatig várnom... Szóval én nem megyek, majd lefutom valamelyik hétvégén az útvonalat egyéni szervezésben, mert amúgy izgalmasnak tűnik.

(#67649) LanyUs válasza tomcica (#67647) üzenetére


LanyUs
senior tag

Amit a 2 hét folyamatos henger nem oldott meg, 2 perc alatt elkaptam a masszázspisztollyal. Az ALDI-ban kapható 3 év garral és nem tudom annyira erősen nyomni, hogy leálljon a gép. 30 fokozat, 6 féle fej. Nem gondoltam, hogy ennyire jó egy ilyen. Ahogy megtaláltam az izmot, ami be van állva, egészen a talpamig éreztem hol megy. Ajánlom a terméket! Köszi, hogy ajánlottad :R

(#67650) ígyvanferi válasza jimpo (#67632) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam a Hokák esetében, nem instabilak. Limitált a minta, azok is a lightweight daily trainerek (Mach 4, Rincon 3), de nekem ezek kimondottan stabilnak érződnek. Már persze egy neutrális cipőhöz képest. A Rincon merevebb talpú, mint a Mach 4, ezért előbbi különösen jól teljesít ilyen szempontból.
De a legújabb Bondiról is azt írják a doctorsofrunning tesztben, hogy "The Hoka Bondi 8 is a neutral maximalist shoe, but has many features normal to this category that actually make it a stable neutral shoe." Szerintem ezzel nem lőne mellé a kérdező. Semmiképp sem a puha habot kell keresnie.

(Bár kicsit talán ellentmond a józan paraszti észnek, és nem lehet ilyen egyszerűen kijelenti, hogy a puha talp = csillapítás. Lehet merevebb talppal is nagy fokú csillapítást elérni. De néha én is inkább csak elhiszem, hogy így van, minthogy meg lennék győződve erről teljes mértékig.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.