Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66401) #76500480


#76500480
törölt tag

2 hét után végre vissza épült a vádli. :C Indítás 4:32 1-2-3 km aztán lassulás 4:39ig és tartottam 4:35-4:36on, 15. 4:28, 16. 4:29. Mágikus 20km/1:30 meg messze van 10. km-nél 45:25öt mutatott az óra. De a táv is várat magára. [kép]

(#66402) Zozo0525 válasza #76500480 (#66401) üzenetére


Zozo0525
őstag

4:33? bringával? :D :D :D

(#66403) tomcica válasza #76500480 (#66401) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Na,csak felveszed mar a fordulatot :K jol van,latszik a feny az alagut vegen :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66404) Zozo0525


Zozo0525
őstag

ez durván nyomja:

(#66405) stefyY válasza #76500480 (#66401) üzenetére


stefyY
őstag

Jobb futó vagy és több edzést pakolsz bele nálam, úgyhogy simán menni fog egy kipihent éjszaka után, egy tökéletes reggelen már most ősszel. :R

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66406) Chuck Norris válasza Never79 (#66380) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Gratulálok, nagyon jó, egyszer azért érdemes végig menni a teljes távon is de csak azért, hogy elmondhassad, hogy ez is meg volt, mert igazából semmi értelme csak egy irdatlan szivatás az egész.

(#66407) Studi


Studi
addikt

Némi agyalás után rámozdultam Peterhappy kb féláras HOKA Rincon 3-asára, ne kerüljön már vissza az Aboutyou-hoz. Ígértem, hogy írok majd pár mondatot róla. :D Semmi szakmai, inkább csak érzések.
Ma Goal pace run-t írt a Garmin, az nálam 5 körüli tempó, FM edzéstervet csinálom 1:44 célidővel. Gondoltam ez pont jó lesz a könnyű, alacsony dropos cipőhöz. De hogy ne ma ismerkedjünk, ebben csináltam a tegnapi Easy runt is.

Gondolatok:
- rohadt könnyű! Ez még meglepőbb a méretét tekintve, amolyan HOKÁsan nagy talpa van, ezért kézbe véve még furább, hogy semmi súlya.
- a talpon elég kicsi a kopófelület, sok helyen maga a hab is leér szerintem az aszfaltra, nagyon kiváncsi vagyok mennyire lesz tartós
- első lépések - ebben a cipőben éreztem először nagyon, hogy nekem a stabil cipők kellenek. Van neutrálisom a forgásban, de főleg a terep/túra/eső cipők azok, amik ritkábban kerülnek elő
- 1-2 km után azért belerázódtam, és megjött vele a jó érzés, élveztem, hogy könnyű, és tényleg könnyed vele a futás
- nagyon jó érzés vele felvenni a gyorsabb tempókat, mintha semmi nem is lenne a lábamon, csak gördülök tovább a következő lépés felé
- valószínűleg a belső alátámasztás miatt viszont végig érzem, hogy a cipő belső feléhez simul a lábam, a talpbetét éle miatt lett is ma egy mini hólyag
- fenti okból a térdemet is elkezdtem a futás végefelé enyhén érezni

Nem lesz nagy szerelem a cipő, de ilyen rövid tempós futásokhoz biztosan el fog kopni. A két utolsó probléma szerintem a cipő használatával, összeszokással javulni fog. :)

(#66408) Never79 válasza LanyUs (#66400) üzenetére


Never79
tag

Köszi!

Chuck Norris: köszi. Nem tudom, hogy ilyen "állatság" érdekel-e, persze amikor el kezdtem futni, akkor is azt mondtam, hogy fm-nél hosszabb távot úgy sem akarok nyomni :) . De azért a 160 már brutál. Mátra 115 talán a végcél, persze az is "csak" egy 30-35-tel rövidebb, meg az UTMB (100 k-s táv), de ha nem jutok ki az új rendszer miatt oda, nem fogok sírni.

[ Szerkesztve ]

(#66409) tomcica válasza Studi (#66407) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nalam a Rincon nem volt egy kilometerkiraly :N (ellenben a Clifton szinte ugyanazt adta soookkkal tobb kilometeren at..par gr-al lehet nehezebb)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66410) LanyUs válasza tomcica (#66409) üzenetére


LanyUs
senior tag

Végeztem a további célok kitűzésével :K További 5kg mínusz, tehát a diéta marad elsődleges. A 92 kg elérésekor pedig végre normálisan étkezhetek, ezáltal megjön az erőm is. Többet pihenek és elkezdem a speciális szintes felkészülést a 2023. május havi Borvidékre. Idei évben a csökkentett futó terhelés mellett is 1700 km-nél járok. A szint nélküli tempón továbbra is dolgozni fogok, de jobban ráfekszek az emelkedőkre. Az edzéstervbe pedig bekerül a core training és ló-állás. Röviden ennyi :R

(#66411) Peterhappy válasza Studi (#66407) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszi a beszámolót, nagyon érdekes, amit írsz, főleg a stabilitásról. Elméletileg nekem is mindig stabil cipőt "írnak" fel, gyakorlatilag soha nem éreztem még, hogy valóban erre volna szükségem.

Annak örülök, hogy jó helyre került a cipő :K Remélem azért sok örömödet leled majd benne.

Nekem első látásra instant szerelem volt, mind külcsínre, mind belbecsre. Irgalmatlan jól néz ki. Súlya pedig tényleg semmi.

(#66412) Peterhappy válasza LanyUs (#66410) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nagy vagy, gratulálok!!! :R

Szerk: Vagyis most már nem is vagy nagy :D

[ Szerkesztve ]

(#66413) tisn válasza LanyUs (#66410) üzenetére


tisn
addikt

csipohorpaszizom nyujtasa ki ne maradjon :)

(#66414) LanyUs válasza Peterhappy (#66412) üzenetére


LanyUs
senior tag

Valójában az előzménye ennek a hsz-nek, hogy írtam Tomnak privit, hogy most kuka-e az 1 éves edzésem, mert 8 perccel rosszabbat mentem, mint tavaly. Vagy egyáltalán hogyan tovább. Aztán itt annyi tényező alakult szarul, hogy nem kenődök el. Ellenben igencsak bosszantott, hogy ennyire szétesve megelőztek és nem tehettem semmit csak az életben maradásért kínlódtam :) Felejtem is el a francba az egészet. Jobb átlagokat mentem edzésem csaknem fél perccel, mint amit ezen a versenyen összehoztam. Ez van...

tisn: ma az első regen futás még olyan darabos volt, mint a tojásszén :) Figyelek rá :)

[ Szerkesztve ]

(#66415) tisn válasza LanyUs (#66414) üzenetére


tisn
addikt

Valójában az előzménye ennek a hsz-nek, hogy írtam Tomnak privit, hogy most kuka-e az 1 éves edzésem, mert 8 perccel rosszabbat mentem, mint tavaly.

ne tomtol vard erre a kerdesre a megerositest szerintem. azt sem ertem, miert vagy bizonytalan.

amikor kimentel futni, jol erezted magad? lajtosabbnak tunt futas kozben/utan az eletben felmerulo osszes problema? lattal e jo futo csajokat? elfadatal, sikerelmenyt adott e az adott futas, a tav/ido lekuzdese?

szerintem igen.

nem sikerult jobb idot futnod, van ilyen, profiknal is.

(en konkretan erosen irigykedem, mikor irod, hogy a gyerekekkel voltal futni.)

(#66416) LanyUs válasza tisn (#66415) üzenetére


LanyUs
senior tag

Tudod érdekes ez a dolog. 2017. évben, amikor csak rohangáltam össze-vissza ellenben jártam usziba, kangoo jumpsra és sokat pihentem 04:52-őt mentem 14 km-en 150 szinttel. Aztán elkezdtem komolyabban foglalkozni a témával itt. Beletettem elég sok km-ert a lábaimba.
Majd tavaly megtetszett, hogy szépen futott Danielsz és kicsit gyorsulni akartam. Meg is lett az eredménye, mert edzéseken remekül megy, de itt most nem jött ki a lépés.
Már szarul indult a rohanással és a bemelegítés hiányával. A béta alanin explode úgy meglökött, hogy az első km alatt már elértem a hrm maxot, tehát nem igazán tudtam élvezni. Csak fiúk voltak előttem 10 k-ig, így nem volt mit nézni, egyedül küzdöttem a démonokkal és a max pulzussal. Aztán annyira megrogytam, hogy elment a női 1-es. Nem elfáradtam, majdnem ott maradtam :)
Sikerélményt nem adott, mert nem a teljesítés volt a célom, hanem az előző év megdöntése. Ebben viszont alulmaradtam.
A gyerekes edzéseket és a többi részét imádom amúgy :)

[ Szerkesztve ]

(#66417) itouchfan válasza LanyUs (#66416) üzenetére


itouchfan
senior tag

De ebben a storyban (és ezért elnézést kérek) egyes egyedül az a hiba, hogy ilyen verseny taktikával (vagy annak a hiányával) nem lehet 22k-s versenyt futni. Nem lehet az első 7 km-t kimaxolni, mert hátra van még kétszer annyi. Illetve amit írsz, hogy max HR az első km-en, az se fér bele egy két órás versenyen. Sztem pihenj egy 2-3 hetet, laza futasokkal, és utána menj vissza és egy egyenletes pulzusra törekedve fusd meg egyedül, sokkal jobb idő lesz, mint a versenyen.

Szerk: és tényleg csak jóindulattal írom, de szerintem teljesen felesleges azzal gyotorni magad, hogy nem érnék semmit az edzések, mert itt csak a versenyben volt a hiba, ami miatt esélyed se volt megmutatni magadnak hogy mit fejlődtél hosszú távon.

[ Szerkesztve ]

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#66418) Peterhappy válasza LanyUs (#66416) üzenetére


Peterhappy
őstag

Szóval túlgondolod. ;]

Amúgy simán benéztem, úgy olvastam, a célok elérésével végeztél és -5kg és 92kg vagy. :B
Mea maxima culpa. Az alváshiányra fogom.

Tök jókat írnak fent a Srácok, marhára igazuk van. :K

[ Szerkesztve ]

(#66419) HKorn válasza LanyUs (#66416) üzenetére


HKorn
addikt

Szerintem is csak annyi történt itt, hogy elfutottad az elejét. Mondanám, hogy tipikusan a kezdők hibája, de hát te nem vagy már kezdő, szóval nem is értem.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#66420) stefyY válasza Peterhappy (#66411) üzenetére


stefyY
őstag

Hasonlóan vagyok, tökéletesen megvagyok neutrális cipőkkel is. :)

#66407 Studi: A tapasztalataim hasonlóak Rinconnal és Mach-al is, rövid ideig teszteltem mindkettőt, előtte volt Arahim, de nem az én márkám a Hoka...a csónak kinézetű cipőket valahogy különben sem szeretem. :)

#66414, #66416 LanyUs: 1900 kilihez közelítek idén, ennek a 60-70%-a szerintem Z2 közepe vagy azalatt. Nem gondolkodom túl azokat, rengeteget futok társasággal, amolyan beszélgetősen. S mégis, ha olykor odalépek neki, érzem a különbséget. Terv és túlzott stressz nélkül edzek, hónapok óta még résztávos edzést sem csináltam ( kapom mindjárt a jelzőket :DDD ).

A keresztedzések, amiket írtál, tényleg sokat jelenthetnek viszont, bár én ezekre sem nagyon tudom rávenni magam, hacsak a súlyzózás és a húzódzkodás nem számít annak.

Béta-alanin "részéhez" nem értek, ránéztem az összetevőire annak, amit használok, abban is van 300mg egy adagban.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66421) margithid


margithid
veterán

Megjött a Pegasus 38 és a React Miler 3.
Előbbi megy vissza, mert kicsi, sajna a nagylábujjamnak nincs elég hely, otthon sétálva is zavaróan hozzáér a cipő oldalához.
Ellenben React Miler 3 marad. Ez a cipő széles lábbúaknak is jó lehet.
Pihe puha, kicsit holdjárós, érzésre stabil cipő. Nem tudom milyen benne futni, de teszek egy próbát :)
Azt tudom, hogy felvéve kényelmes, de az biztos, hogy nem egy tempó cipő :)

[ Szerkesztve ]

(#66422) LanyUs válasza itouchfan (#66417) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nem kell elnézést kérni, totál igazad van :R Köszönöm a biztatást. Valójában nem akartam itt a fórumon ezzel "keseregni", de ha már Péter rákérdezett, akkor kifejtettem miért regélek itt a célokról.
HKorn: eddig ment mindig az elején meghúzom, majd szívből behúzom a felétől, de ilyen fáradt testtel valóban nyekk van :)
stefyY: nagyon jó is az stressz nélkül! Én is vissza fogom hozni az életembe rezsi ide vagy oda nem érdekel, bekapcsolom a finn szaunát és kész :K Alanin témával kapcsolatban annyit, hogy a tiéd 300mg, ami 0,3g, én meg 2 hétig töltöttem és edzés előtt is durrantottam 12g, azaz 12000 mg-mal :D Ennyitől még a hajam helye is pezseg :)

[ Szerkesztve ]

(#66423) margithid


margithid
veterán

Egyébként mi a legegyzerűbb módja a visszaküldésnek Nike-nál?
A dobozban van egy felragasztható cimke, azt rakjam a dobozra és vigyem be postára?

(#66424) stefyY válasza LanyUs (#66422) üzenetére


stefyY
őstag

Gymbeamnél van 250 grammos ízesítetlen 2400 forintért, lehet, hogy a Spar előtt elkezdem majd tolni...pláne, ha segít abban, hogy frissítés miatti megállás nélkül toljam le a 42 kilit. :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66425) margithid válasza margithid (#66423) üzenetére


margithid
veterán

Na már tárgytalan, telefonon egyeztettem időpontot.
Amúgy ték érdekes, hogy Pega és React miler is 45.5-ös és ennyire más a méret.
Reactban sokkal több hely van a nagylábujjam és a cipő vége között. :F

(#66426) #76500480 válasza margithid (#66421) üzenetére


#76500480
törölt tag

37es 38as egy kutya. Nekem is nyomta a 37 és a nagylabujjam. :((( Sajnos par 100 beletett km után jött a fájdalom is, de a cipő szanálásig a komolyabb gondok elkerültek. 35nek kilyukasztottam a felső részét. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#66427) Never79 válasza LanyUs (#66416) üzenetére


Never79
tag

14 km és 22km között van még 8 km, valamint azért 3-4x több szintet mentél 2017-hez képest ez nem mindegy ám ;). Azt is nézd milyen körülmények között futottad a tavalyit meg az ideit. Én azt tapasztaltam, nincs két egyforma terepverseny, sokszor mások a körülmények, nem mindig hasonlítható össze két verseny.

Egyetértek itouchfan-nal (persze ez a te dolgod, nem bele akarok kotyogni), hogy gyorsan kezdtél, vitt a hév :). Nem baj, ebből tanultál. Frissítés megvolt? Lehet, hogy régi futómúlttal (tehát nagy állóképességgel rendelkező), tomcica alkatú futó lehozza frissítés nélkül, de nekünk "nagytestűeknek" kell a fuel, főleg ilyen tempóban.
Az meg, hogy ilyen helyzetben is behoztad magad arra utal, nagyon erős vagy fejben. Én nem lennék képes erre, én hagytam volna a francba...

Még egy dolog eszembe jutott. Mennyit pihentél verseny előtt? Tom ugye mondta, hogy nagyon vegyél vissza. Azt betartottad? Én példám: Vadrózsa 50 előtt 2 héttel volt az utolsó 8 órás terhelésem, az az utáni héten már csak 5-6 óra, a TT hetében volt 2 futásom egyik se gyorsan. Szóval fontos tényleg az időzítés, hogy a verseny napjára úgy érezd, mindenkit megb@sznál, akarom mondani megelőznél, annyi energiád van :).

Persze lehet előttem ezt már páran leírták, én meg itten okoskodom:B

Az egy éves meló meg tuti nem kuka, rengeteg tapasztalatszerzés ez. Jól nyomod, de ésszel kell! Hajrá!

(#66428) LanyUs válasza stefyY (#66424) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ez a termék kondihoz bevált [link] Olimp Beta-Alanine Xplode. Ellenben futáshoz nagyon nem jött be :( Hamarosan megtudjuk, hogy egy edzett 70 kg-os futó esetében mire képes, mert Papi cimborám elkérte a maradékot tesztre :)

Never79: linkeskedtem 2 hétig, pihentem amennyit engedtek a gyerekek :) Nem éreztem azt az érzést sajnos, mert lehet nekem több idő kell. A fejem rendesen elzsibbadt, még este sem tudtam álomra hajtani a fejem, mert nyomott ( pedig nem vagyok fejfájós ). Na jól teletettem a fórumot mégis. Most már ideje lesz majd újra edzek is ahogy kell :) Nem okoskodás senki részéről! :R

[ Szerkesztve ]

(#66429) margithid válasza #76500480 (#66426) üzenetére


margithid
veterán

Én ilyet már nem kockáztatok.
A Haglund sarkam szépen visszaapadt, nem kokcáztatom, meg, hogy valami baja legyen a lábamnak.
Ez a React Miler 3 remélem jó lesz, kicsit túlépítettnek tűnik, de amúgy pihe puha, kényelmes. Az biztos, hogy ebben nem dől befelé az ember lába futás közben :)

(#66430) stefyY válasza LanyUs (#66428) üzenetére


stefyY
őstag

Nem járok kondiba, nem látom szükségességét. Ha az "edzett 70kg-os futó" jelző nekem szólt volna, akkor bóknak veszem, de csak a 70kg jár közel a valósághoz. Valamelyik nap volt a London Marathon, Mo Farah mozgását látva elgondolkodok, hogy meddig fogok tudni abszolút önerőből felfejlődni, mert amit nála láttam, az valami embertelen. :)

Maradok szerintem annál, amit mondtam, költséghatékonyabb is, meg felesleges is ekkora adagot vegyek elsőre. Nem tudom, hogy van-e olyan mellékhatása amúgy, amit esetleges túladagolás okozhat, mindjárt utánnaolvasok. Azt látom, hogy amit linkeltél, ott leírják, hogy alacsonyabb testsúly esetén nem kell annyit betolni.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66431) Studi válasza stefyY (#66420) üzenetére


Studi
addikt

Amúgy sokat agyaltam én is, mi legyen, kell-e ez nekem. A 4mm drop (ilyesmiből épp kevés van itthon), a pehelysúly és a jó ár miatt gondoltam, hogy befér a forgásba ez is. Kedvenc nem lesz belőle, teljes árat sem adnék érte. De tenni fogja ez is a dolgát. :)

(#66432) stefyY válasza Studi (#66431) üzenetére


stefyY
őstag

Szerintem minél gazdaságosabb, "egészségesebb" a futómozgásunk, annál inkább lesz jó hatással a teljesítményünkre az alacsonyabb drop. :) Meg persze testalkat kérdése is, de most az átlagra gondoltam.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66433) tomcica válasza stefyY (#66424) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Abban nem fog segiteni :N (ott meg a kihagyott resztavok sem tudnak :P olvasok am!) a maraton gyors aerob es aerob-zsiregeto zona kozotti. Az aerob-zsiregeto (ez ilyen falusi meghatarozas,mindegyik aerobban egetsz zsirt csak a zona ket vegen mas az arany) az a nyanyek totyoges nalam.Ilyen 100-130 HR,a gyors aerob az mar jobba edzettnel konnyu tempocskat ad 140-155HR.
A beta alanine a savasodast tolja ki ROVID terhelesnel <2perc...vagy ujra-ujraterhelesnel (valtogato,emelkedok eros megtolasa stb.)
Ha mar zsiregetes tamogatasa maratonnal,akkor az L-Karnitin tobbet tud segiteni.Melegben a citrulin-malate tud segiteni (ez van a gorogdinnyeben is termeszetes formajaban)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66434) tomcica válasza Never79 (#66427) üzenetére


tomcica
Topikgazda

@Never79:
" Szóval fontos tényleg az időzítés, hogy a verseny napjára úgy érezd, mindenkit megb@sznál, akarom mondani megelőznél, annyi energiád van" ezen nyeritve felrohogtem...meg is jegyzem ;] :DD
modositsuk annyival,hogy eeeesznel legyen CSAK a javat szabad megbaxni ;]
(a regi vicc jut errol eszembe:
Banditak vezere vonatrablasnal:
- A ferfiakat leoldosni,a noket megeroszakolni! -Es fiuk,most ne keverjetek ossze!)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66435) stefyY válasza tomcica (#66433) üzenetére


stefyY
őstag

Kell a rossebbnek az a sok 200/200 ;] :DDD

Amit szedek, abban ez mind van, csak ugye mivel egy komplex készítmény, mindenből egy kevés. Ettől még érzem. Igen, karnitin, arginin, citrulin-malát legális csodaszerek. :) De köszönöm a tanácsot, feleslegesen pénzt nem dobok ki az ablakon.

Maratonnál ez a 10/10/10-es stratégia mennyire butaság? Ilyesmit tervezgetek már fejben igazából, hogy első 10 mérföld valahol 4:50 alatt, második 10 mérföldre némileg fokoznám, ha pedig az utolsó 10k-n beüt a gané', akkor is meglenne a 3:30, ami a minimum, amivel kiegyeznék. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66436) tomcica válasza stefyY (#66435) üzenetére


tomcica
Topikgazda

30km-ig iparos szinte unalmas...vagy ahogy irod ugy is jo :K
Utana meg mar ugysem fogod kerdezni ;] behozod ahogy tudod.
Karnitinbol 1.5-3gr az adag...van akit megfosat,szoval egyenfuggo.
Citrulinbol 1-2gr az adag,annak nincs erezheto hatasa az emesztesre,felszivodasra.

Hogy terveztel frissiteni?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66437) tomcica válasza tomcica (#66436) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az utolso 10km-re..plane ha "beut a gane" :DD kerjuk majd a video felvetelt :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66438) stefyY válasza tomcica (#66436) üzenetére


stefyY
őstag

Ha jó lesz az idő, sehogy. Előtte levő 36-48 órában extremén odafigyelek enni/innire. Vagy talán butaság? :) Nem akarom megtörni a mozgásom, ha nem muszáj. Mondjuk első marcsa, de akkor is.

Jön még valaki esetleg? Egy pacsira kapható vagyok rajt előtt. ;)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66439) tomcica válasza stefyY (#66438) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mi az ultra valtokra nem pont igy toltunk be,de a lenyeg az,hogy maximalisan fel legyen toltve az izomraktar.
Het elso feleben 2napot toltunk,de rendesen pl kedd-szerda...utana csutortok tartunk egy keto napot (vagyis minimal szenhidrat...feherje mehet...nalam tojas szokott lenni,sajt,zoldsegek)
pentek-szombat toltesz ujra...vasarnap a verseny.
Az a csutortoki sokk a szervezetet osztonosen arra ingerli,hogy meg tobb szenhidratot felvegyen (mert "ehezik,ehezik") olyan mint a jo-jo dieta :P csak itt van belole haszon.

Javaslom h minden 10km-ben frissits,azzal ami nalad mukodik es nem zavarja meg a fuasodat (akar foladek,akar szilard vag mindketto) ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66440) Peterhappy válasza tomcica (#66434) üzenetére


Peterhappy
őstag

(#66441) Peterhappy válasza tomcica (#66436) üzenetére


Peterhappy
őstag

Mennyire fontosak/elhagyhatóak/helyettesíthetőek ezek a cuccok?

Szépen lassan növelem én is a futómennyiségeimet, de azon túl, hogy szedem a napi vitaminjaimat (multivitamin + ezen felül b6, d3, omega, és mg) és naponta-kétnaponta megiszok egy vega fehérje izét (zab).
Zseléket, sótablettát és egyéb izéket sem használok, ha nagyon kirúgok a hámból és úgy alakul, esetleg inni állok meg (vizet).

(#66442) tomcica válasza Peterhappy (#66441) üzenetére


tomcica
Topikgazda

teljesen elhanyagolhato :K hidratalt legyel,szenhidrat es feherje legyen boven...ennyi a futas

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66443) Peterhappy válasza tomcica (#66442) üzenetére


Peterhappy
őstag

Én is így gondoltam :D Köszönöm Mester :R

(#66444) LanyUs válasza Peterhappy (#66443) üzenetére


LanyUs
senior tag

Azé nem bírom ki :) és meg kell említenem az l-glutamin izom lebontó folyamatokat lassító hatását. Én azt a futástól függetlenül is ajánlom. Szervezetedben amúgy megtalálható, de nem elegendő mennyiségben. [link] napi 10g-vel is 50 napi adag.
Ha jól emlékszem a súlyod most oké, de diéta alatt kifejezetten ajánlott.

(#66445) tomcica válasza LanyUs (#66444) üzenetére


tomcica
Topikgazda

meg lehet tamogatni bcaa,glutamin,arginin :K nem art...de sportoloknak ajanlott feherje/nap is eleg ezen a szinten

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66446) margithid válasza tomcica (#66442) üzenetére


margithid
veterán

Én amúgy semmi vitamint nem szedek, meg táplálék kiegészítót.
Ez igy rendben van szerinted, vagy valamit azért kéne ha napi szinten tolom a 10 km-t és mellette kis kondi is van?

[ Szerkesztve ]

(#66447) Studi válasza tomcica (#66434) üzenetére


Studi
addikt

Mifelénk ez úgy van, hogy "Odamengyünk, és megb@szunk mindenkit! A csajokat kétszer is!" :DDD

(#66448) tomcica válasza tomcica (#66445) üzenetére


tomcica
Topikgazda

a glutamin nagy resze "elveszik" a gyomorban,el se jut az izmokig :N cserebe az emesztest tamogatja :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66449) tomcica válasza Studi (#66447) üzenetére


tomcica
Topikgazda

;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66450) tisn válasza margithid (#66446) üzenetére


tisn
addikt

izuletvedot minden futonak javasolnek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.