Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65251) Peterhappy válasza LanyUs (#65243) üzenetére


Peterhappy
őstag

;)
Na, majd kíváncsi leszek a kamáslira, elsőre nem nyűgözött le, de lehet, hogy csak máshogy kell fűznöm a fűzőt. Lehet, hogy hosszabb zoknival jobb lesz. Meglátjuk, őszig szerintem pihen a polcon, akkor jön majd el az ő ideje. Bár jó lenne, ha még lenne pár nagyobb eső a nyáron...

@sherlock82: Nálunk is volt általános iskolában, talán még középiskolában is. Egész jó voltam benne, de utáltam, mint mindenki - a fociból vette el az időt :)
Arra emlékszem kb. tíz(?) évesen, valamilyen könyvben/újságban olvastam, hogy egy karéj vajaskenyér annyi energiát tartalmaz, ami 10 perc futással egyenértékű, amit én eléggé félreértelmeztem és azt hittem az valami superfood kimondottan futáshoz - úgyhogy két szelet vajas kenyeret vittem magammal reggelire :D

@jimpo: Köszönöm, figyelek! Szerencsére javulgat a lábam és sajnos vagy szerencsére, de nem futás közben intéztem el, hanem fekvőtámasznál. Az isteni ötlet az volt, hogy a GT-1000-t befogom edzőcipőnek és saját testsúlyosra abban megyek, s utána kerülővel kocogok haza (amihez meg jó, ha futócipőben vagyok), de sajnos az a cipő nem arra van kitalálva, hogy kvázi lábujjhegyen támaszkodva tartson meg majdnem 80 kilót. Ciki.

Egyébként ahogy mondod, nekem is a lábközépcsontnál fáj. De szerencsére lassan, de biztosan javul, szerintem egy-két nap és elmúlik.

Nagyon dühít, hogy nem vállaltam be egy Kinvarát én is, de annyira a GT-1000-re koncentráltam, hogy nem láttam értelmét még egy Kinvarát is venni, hiába volt röhejes áron. És jól néz ki.

@Tibcsi: nagy kalappal, de csak mértékkel, okosan, óvatosan! Látod, a kevesebb néha több :K Inkább menj kevesebbet egy héten, de ne kelljen többé kényszerpihenőt tartanod!

@Norby: :R Amúgy tényleg jó a Pega trail, örülök, hogy rábeszéltetek. Ez az első terepcipőm, meg se kottyant neki a vizes-saras lejtő, amin azért a Guide-dal már eléggé félve szoktam leereszkedni.

@ígyvanferi: Bizony :K Szeretem is ezt a kis erdőt, bár picit már unom. De jók az útvonalak, jól lehet kombinálni őket, hajnalban néha látni rókát, baglyot, gyönyörű harkályokat. A legtöbb kutyást és kocogót már ismerem, köszöntjük egymást - ezek mind kis apróságok, de kis lélekmelengető apróságok. És a hajnali neszekről, a zöld erdő (most végre az is) színeiről és illatáról még nem is beszéltünk.

Feszélyez, hogy meg kell állnom pisilni, már maga az érzés is, hogy feszülök - és az is, hogy basszus, 5km-t nem bírok úgy megtenni, hogy ne kelljen? Dühít. Nemrég olvastam, hogy félmaraton versenyen csak akkor érvényes az időd, ha nem állsz meg (lehet, hogy ezt versenye válogatja).
Feszélyez a gondolat, hogyha egyszer az életben maraton futok (bakancslistás tétel), lesz benne 1-2 megállás, talán több is, ha közben pótolom is a folyadékot és egész kocogás alatt azon fogok agyalni, vajon mikor kell megállnom először. Egyszerűen zavar - főleg, ha tele van kutyásokkal az erdő.
Utólag szoktam pótolni ilyenkor a folyadékmennyiséget. Plusz általában minden nap rengeteget iszok (3-4 liter, sokszor több), tehát alapvetően hidratáltnak hidratált vagyok, ezért belefér, hogy reggel egy pohár víz után menjek ki futni.

@Peetta: Köszönöm :R Az ötletet is, sokat agyaltam már flaskán és ivózsákon.
Lehet, hogy ivózsákot kérek majd az angyaloktól karácsonyra.

Jó hosszú lett, elnézést, nem akartam nagyon spamelni, egyben reagáltam mindenkinek.

(#65252) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Közvélemény kutatás, kit mi motivál úgy általában, illetve a futásban?

Buliban hasznos! =]

(#65253) Zozo0525 válasza inf3rno (#65252) üzenetére


Zozo0525
őstag

Érdekes kérdés. :Y
Talán itt a csoport. :U

(#65254) norby_42 válasza inf3rno (#65252) üzenetére


norby_42
aktív tag

Úgy általában: Life, the Univere and eveything
Futásban: a kikapcsolódás, meg a szerzett élmények. Meg hogy fel tudok menni szuszogás nélkül akármelyik emeletre.

Tényleg, megyünk pár napra Veszprémbe, valami futótipped van? A Viadukton át akarok futni mindenképp.

Eat pasta, run fasta

(#65255) emvy válasza inf3rno (#65252) üzenetére


emvy
nagyúr

Segit az ADHD-n, meg ugy altalaban stabilizalja a dopaminszintet. Magyarul kicsit boldogabb vagyok tole.

while (!sleep) sheep++;

(#65256) parandroid válasza inf3rno (#65252) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Főleg az, hogy így kevésbé vagyok kövér, mint egy disznó, és nem készülök ki két emeltnyi lépcsőzéstől. Nem mellesleg migrén ellen is kiváló. Évi 1-2 rohamom van, mielőtt sportolni kezdtem, volt, hogy hetente több is átment rajtam, ami csak mérsékelten vicces. Amúgy pszichésen is segít fitten tartani, ahogy emvy is írta. Manapság kb mindenki depressziós, jól jön az a kis extra endorfin.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#65257) inf3rno válasza norby_42 (#65254) üzenetére


inf3rno
nagyúr

7 dombot szoktuk csinálni. Lemegyünk a völgybe, és ott végigfutunk, és felfutunk mind a 7 dombon, ami ott van meg vissza. Azért jó, mert ha többen mentek, akkor mindenki a saját tempójában küldheti meg a dombot, visszafelé meg lehet kocogni és bevárni a többieket. Úgy is szoktuk, hogy nem megy fel mindenki a tetejére, hanem amikor a lefelé kocogókat beéri, akkor visszafordul. Olyan másfél órás edzés szokott ez lenni oda-vissza.
Valami ilyesmi az alap útvonal, a vége a buszmegálló felé az egyik domb. Ebből ágaznak ki balra a dombok, amiken fel lehet futni, az egyik a viaduktra felvisz. Lehet úgy is, hogy visszafele azt futjátok meg utoljára, és akkor a viadukton futtok vissza. [link]

Lehet még futni a Veszprém félmaraton útvonalát is, az is nagyon szép, és benne van a viadukt. [link] [link]

Aztán lehet olyat is, hogy csak lementek a völgybe, és ott végig futtok. Elég jól ki van építve az egész, szép a táj. [link] Az talán ilyesmi, de sosem futottam konkrétan ezt az útvonalat.

Buliban hasznos! =]

(#65258) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Kipróbáltam ma a Decathlon saját márkás cipőt kemény 8k HUF volt, vagy talán annyi sem. Meglepően jó az árához képes, mármint kényelmes volt, nem nyomott sehol, a sarkam sem verte szét. Csillapítás szempontjából olyan, mint egy utcai cipő, valamennyit elnyel, mert érzem, hogy lassú, nem pattanik vissza a talajról, de érzésre olyan, mint amikor már van 1000km a csukában, és ideje lecserélni. Kocogásra talán jó, ha valaki szeretné, hogy néha eltérő terhelést kapjon a lába. Én inkább csak gyalogtúrákhoz vettem, esetleg rekortánon futni.

Engem mindig a hit vitt előre, hogy érdemes jót tenni. A futásban a versenyek, PB-k szoktak motiválni, hogy legyen valami terv, amit teljesítek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#65259) inf3rno válasza emvy (#65255) üzenetére


inf3rno
nagyúr

ADHD-ra meditációt ajánlom és az egyedüllétet, hogy legyen időd rendezni a gondolataidat. Legalábbis elviekben ez működik, a gyakorlatban még egy ADHD-s ismerőst sem tudtam rávenni. :DDD
Nekem ADHD jellegű élményem akkor volt, amikor nem aludtam vizsga előtt, és délután kerültem sorra, aztán kavarogtak előttem a szerves kémia képletek, de nem tudtam egyikre se ráfókuszálni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#65260) Peterhappy válasza inf3rno (#65252) üzenetére


Peterhappy
őstag

Volt egy komolyabb bringás balestem 2014-ben. Három törés, két nagyműtét, titán be, fertőzés, titán ki.
2015-ben egy kisebb, de hasonlóan szerencsétlen bringás esés, két törés, tíz hét gipsz.

Akkor megkaptam, hogy a büdös életbe többet nem ülhetek bringára, ahelyett kellett valami és jött a futás. Akkor tévedtem ide és kedveltem meg pillanatok alatt a Társaságot.
Aztán a lábaim bemondták az unalmast, két hét alatt három szakorvos mondta, hogy hagyjam abba a futást és bringázzak inkább, így végül visszanyargaltam a bringázásra - jó pár hétig volt utána itthon mosolyszünet. De megérte.

Évekig nem futottam, de akkor is olvastalak Benneteket, s akkor is (és azóta is) vallottam, hogy ez a PH legjobb Topikja, legjobb Közössége.

Párszor megpróbáltam újrakezdeni, de sehogy sem sikerült, egészen tavaly novemberig. Az újrakezdésben oroszlánrésze volt Chuck Norris Kollégának, akivel volt szerencsém párszor személyesen is találkozni. Aztán lassan, de biztosan összeállt a fejemben, mit és hogy kellene csinálni - miképp kombinálni a súlyos edzéseket, a bringázásokat és a futást.

Nagy lökés volt számomra, hogy elolvastam gyors egymásutánban négy futással kapcsolatos könyvet, ezek nem csak inspirálóak voltak számomra (zömében), de a technikám javításában is segítettek és nagy adag motivációt is szolgáltattak.
Erre pakolt rá még egy lapáttal Munkatársam, akinek a nevébe véletlen futottam bele a Strava csoportunk neveinek böngészése közben ;) valamint Tibcsi, aki 0-ról nagyon-nagyon szép fejlődést leírva robbant be a mindennapjaimba. Előbbi (és ezzel nincs egyedül a Fórumon) rámutatott, hogy a mindennapi sportolás is lehetséges, Család, kisgyerekek és munka mellett is (értsd: kedvenc kifogás ment a kukába :D) , míg utóbbi a mentalitásával, a kitartásával tett hozzá a hozzáállásomhoz.

És közben imádok ideírni, vagy csak olvasni Benneteket és egy fél soros kérdésre is képes vagyok 15 perce gépelni. Hát ez motivál. Ti motiváltok :K
A Feleségem a fél topikot ismeri már névről, rendszeresen mesélek rólatok, mutogatok képeket, diagramokat.

Más közelítésben pedig azt mondanám, a legfőbb motivációm a Gyerekeim számára rámutatni, hogy a mozgás a mindennapok része kell, hogy legyen. És csinálhatunk és csinálhatnak bármit, csak élvezzék, leljék benne örömüket. De lehetőleg minden nap mozogjanak.
Hogy ez fogyással, egészségesebb élettel jár, már csak grátisz. Ahogy az is, hogy a sok befektetett "munkát" igyekszem megbecsülni azáltal, hogy jobban odafigyelek arra, mit eszek-iszok, mikor fekszem, stb. - amiről sokat beszélgetünk a Gyerekekkel is.
A jövőnkre tett nagy célkitűzésem, hogy családilag is többet sportoljunk - ez ma még nem igazán tűnik megvalósíthatónak, de egy-két éven belül reálisan elérhető (ahogy kicsit nagyobbak lesznek és Feleségem befejezi az iskolát).

És hál' Istennek úgy fest, az elmúlt hónapokban sikerült egy-két apukatársat (sőt még anyukatársat is!) inspirálnom, motiválnom, frontálisan vagy épp indirekt módon, de aktívitásra bírnom. Az Ő sikereik, eredményeik pedig még motiváltabbá tesznek :)

@#65255emvy: Óriási :R

[ Szerkesztve ]

(#65261) inf3rno válasza Peterhappy (#65260) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszönöm! Ki lehetne tenni összefoglalóba. :C :R

Buliban hasznos! =]

(#65262) norby_42


norby_42
aktív tag

A hónap elejét ellazáztam. Bennem volt a hosszú terep futás, sok munka, utazás. De úgy érzem a végén sikerült kihozni nullára...

[ Szerkesztve ]

Eat pasta, run fasta

(#65263) norby_42 válasza inf3rno (#65257) üzenetére


norby_42
aktív tag

:R
Köszönöm. Még nézegetem kicsit, de egy dombos reggeli 10est ebből össze tudok rakni

Eat pasta, run fasta

(#65264) Peetta14 válasza inf3rno (#65252) üzenetére


Peetta14
tag

Nekem az apukatest indította el a futást. Mivel imádok enni, főzni, sütni, így kellett valami, ami mégis balanszba hoz, tart. A gyerekeim is motiválnak, hogy legyen erőm utánuk szaladni :), persze mostmár, hogy látom, milyen munka, milyen eredményt hoz, a saját rekordjaim is visznek előre. Ott a maraton is, mint titkos cél. És ott vannak az öröm futások, a dühből sprint futások, a tájnézős futások, a melós, robotolós futások, aztán az idegen hely felfedezős futások, na meg a nagy ritkán társas futások, az elázós, a reggeli napsütéses, naplementés, meg a téli fagyos is. Szeretem őket.

[ Szerkesztve ]

(#65265) inf3rno válasza Peetta14 (#65264) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hú a téli fagyos hajnal négykori nagyon jó, amikor a szarvasok rohangálnak előtted. Ki nem hagynám!

Buliban hasznos! =]

(#65266) emvy válasza inf3rno (#65259) üzenetére


emvy
nagyúr

Elég jól funkcionáló ADHDs vagyok szerencsére. :)

while (!sleep) sheep++;

(#65267) tomcica válasza inf3rno (#65252) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A vizelet szokott motivalni,ha nincs benne ver,akkor mindig tudom hogy ellazaztam a hetet ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65268) tomcica


tomcica
Topikgazda

[kép]
Tegnap fius nap volt a kozos edzesen. Igy alakult,nyaron szanaszet van mindenki,nyaral,vendegek stb.
KJViktor tempojara epult (balrol szelso sargaban) az edzes.Neki ugye jo napon 1:23-1:24 a felmaratonja,forman kivul meg 1:28-1:25.
2km melegites,benne 5db gyorsito 50-100m. Mosdas,wc,ivas...majd 8x (1200m tempo + 800m kozepes) ez vegul 16km-en 4:30-as atlagot dobott.A tulso felen elkezdtuk a tempo reszt lokdosni kicsit 4:20-rol fel egesz 4:10,vegen volt az mar 3:55-os gyors utolso korok is.
A konnyed az 4:50-4:40.
Ez neki FM munka,de mivel nincs celverseny igy a heti egyik tempos edzese.Melle van meg 10x 400/400m 3:45-3:55,meg egy laza hosszu.MInden mas regeneralo laza km gyujtes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65269) stefyY válasza tomcica (#65267) üzenetére


stefyY
őstag

Ez komoly vagy csak tréfa...? :U :Y

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#65270) tomcica válasza stefyY (#65269) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Volt ra eset,hal istennek azert felig trefa :K combosabb resztav utan,meg UTT

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65271) LanyUs válasza tomcica (#65268) üzenetére


LanyUs
senior tag

Peterhappy :R

tomcica: nagyon szép KJViktor tempója! 3:45-3:50 400m és 4:15/4:45 váltva. Lehet azt tudni, hogy mióta fut illetve hány éve építette be a minőségi heteket?

(#65272) Zozo0525 válasza tomcica (#65268) üzenetére


Zozo0525
őstag

Ez a lassú fiú csoport?
neked nem kellene fogyóznod?
:D :D :D

(#65273) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Felső combizmom közepe kapott egy ütést egy baseball ütőtől, a felső combom közepe feldagadt, csont nem sérült. Mikor lesz terhelhető ismét? Kis kék folt lett, de kb. 10 cm hosszan fel van dagadva.

Mit csináljak egyébként vele, hogy mielőbb helyrejöjjön? Jelenleg még alvás közben is fáj, ha haon fekszek.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#65274) tomcica válasza LanyUs (#65271) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Velem negy eve fut,elotte focizott es kis crossfit (ez utobbi nem latszik :P ) nem is tudom mikori szuletese 38-40 eves.
Harom epitkezest csinaltunk vele vegig,ebbol nehany dolog amire rajottunk:
- 3:30-tol gyorsabb tempo gyilkolja,comb problemak nehany het utan...ezt haromszor vegigjartuk,hogy biztos legyen ;]
- emelkedok gyilkoljak az achilesset,ezt se egybol hagytuk abba ket epitkezesen is ujra-ujraprobalta.
- heti 120km felett gyulladasok,torok,laz...ez se egy epitkezesnel derult ki,mondjuk keresemre fent van tartva maximumon vegig 115-120km/het.
- az ultrakhoz szukseges hosszu futast unja es nem szereti (egy ultrasnal ez milyen jol jon az edzonek :DDD ) igy 25-30km a max amit egyben fut,a tobbit versenyen (ahol ez miatt esett mar szet,de ezt bevallalja)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65275) tomcica válasza Zozo0525 (#65272) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egy most igazi vegyes csoport,KJViktor mar gyors fiunak szamit,jobbrol masik sargaban Beci,na O NASA sebesseg...Zoli pedig lassu fiu csoportos (O egy sorozatot birt ki ezen a tempon,utana lazan csurgott es be-bekertem egy gyors korre,vagy masfel konnyedre...az neki mar nyelgaz es konnyu tempo)

Ja,46evesen az ember ne cipeljen mar semmi felesleget :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65276) tomcica válasza Vertigo18 (#65273) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Valld be,hogy heren akartak csapni,csak mellement ;]

Jegelni lehetne,az segit. Ne direktbe tedd ra a jeget,hanem valami torolkozobe tekerd be es ugy.
Ha mar nem faj amikor setalsz,akkor terhelheto.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65277) Vertigo18 válasza tomcica (#65276) üzenetére


Vertigo18
addikt

Jah, hát ez egy ilyen szakma...

Akkor a jegelés segít?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#65278) tomcica válasza Vertigo18 (#65277) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen az segit :K vannak kremek is amelyek segithetnek...duzzanat,gyulladast csokkentok. Akar egy mentolos lokrem is (a zold verzio = hutos). Esetleg Biofreez,ez nem olcso,de az egyik legjobb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65279) inf3rno válasza Vertigo18 (#65273) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Írj nagyon pici köröket a lábaddal, majd nagyon pici nyolcasokat ha már jobban megy. Fájdalom függő, de legyen legalább 8 ilyen kör mielőtt leteszed pihenni. Lehet egy fokkal precizebbre tovább menni, ha csak a lábfejeddel körözöl vagy még tovább, ha csak a nagy lábujjaddal, vagy még tovább, ha már nem is mozog a lábujj, de érzed, ahogy az izmok egy picit összehúzódnak a lábadban. A lényeg ezeknél, hogy stimulálva legyen az ideg és az izom. Nem kellenek nagy mozdulatok, sőt minél kisebbek és kevésbé szögletesek, annál jobb. A kört jobb lábbal óramutató járásával megegyezően kell írni, a nyolcast jobb lábbal fel-bal-le-jobb-le-bal-fel-jobb irányba, de jobb vízszintesen végtelen jelet, azt le-jobb-fel-bal-le-bal-fel-jobb irányba. Nekem legalábbis ezek kényelmesek, a fordítottja nem annyira. A bal lábbal tükrözni kell ugyanezt. Minél lazábban próbáld ezeket, de ne támaszd alá a lábat vagy ilyesmi, mert akkor a comb nem dolgozik. Ha már nem szögletes, hanem szép kerek, akkor lehet gyorsítani a tempón, addig érdemesebb lassan csinálni. Ha esetleg közben jönne valami görcs, akkor próbálj lazítani, és véletlenül se próbáld kihúzni belőle a görcsöt vagy ilyesmi, mert attól sérül az izom. Olyan 10 másodperc alatt el szokott múlni magától, és utána lehet folytatni ugyanazt. Legtöbbször már nem görcsöl be így kétszer ugyanattól a mozdulattól.

Buliban hasznos! =]

(#65280) inf3rno válasza tomcica (#65278) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A lóbalzsam tényleg jó. A jegelésnél azért tudni kell, hogy nem direktbe kell rászórni a jeges mirelit borsót, vagy a jeget, hanem rongyba csavarva, hogy hűsítsen, ne lefagyassza.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#65281) inf3rno válasza Vertigo18 (#65273) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amit még érdemes lehet megnézni, hogy nincs e kitapintható izomszakadás benne. Van, hogy ránézésre is látszik, ha komoly a dolog. Olyankor jobb megmutatni orvosnak. És az 3-6 hónap terhelés mentességet jelent. Ha nincs ilyen, akkor 2 héten belül helyrejön.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#65282) tomcica válasza inf3rno (#65281) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha csak reszlegesen szakadt az izom azt TUDNI FOGJA hidd el ;) (ha latszik,ha nem)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65283) Zozo0525 válasza tomcica (#65275) üzenetére


Zozo0525
őstag

csak vicceltem....
:R

[ Szerkesztve ]

(#65284) tomcica válasza Zozo0525 (#65283) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tudom ;) kell is az a mai vilagban :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65285) inf3rno válasza tomcica (#65274) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A felső légúti gyulladásra meg lehet próbálni, hogy ezt keni az ínyére, ha újra előjön: [link] Elég egy csepp belőle vagy max 2x1 csepp egy nap. Lehet a torokra is közvetlenül, ha szemét akarsz lenni vele. ;] Ha 3 nap alatt nem használ, akkor nem is fog, és abba lehet hagyni. Gondolom baktérium függő. Nálam olyan van, amit kiirt már évek óta. A cukrot, isot is érdemes ilyenkor visszavenni nullára, és inkább keményítőből pótolni. Ezek a gyulladás keltő bacik alapból ott vannak és kezeli őket az immunrendszer, csak ha kedvezőek a körülmények, akkor el tudnak szaporodni.

Buliban hasznos! =]

(#65286) inf3rno válasza tomcica (#65282) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát igen, akkor nem ide írna. :N

Buliban hasznos! =]

(#65287) Vertigo18


Vertigo18
addikt

nem hiszem, volt már izomszakadásom, az azért lényegesen más fájdalom volt, "kissé" intenzívebb. Ez azért nem nagyon fáj, csak az a gond, hogy van egy érezhető, tpintható, elég hosszú duzzanat a combomon, az fáj. De akkor megnyugodtam, hogy hamar elmúlik.

Hűsítő lóbalzsam van is otthon vagy két küblivel. Melyik futónál nincs? :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#65288) tomcica válasza inf3rno (#65285) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jo otlet :R :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#65289) parandroid válasza Vertigo18 (#65273) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

2-3 hét. Jegelés, voltaren, rengeteg pihenés. Nekem egy raklapnyi áru esett rá, attól majd összefostam magam, ha az ágy szélén ülve fel kellett emelnem az ágyra, hogy lefeküdjek. Futni egy darabig nem fogsz. Szintén csak ütés volt, se törés, se szakadás szerencsére. Izom elég érzékeny jószág. Mondjuk én elmentem vele balesetire, röntgen, ultrahang megvolt. Már csakazért is javaslom, mert gondolom, munkahelyi baleset, és a táppénz nagyon nem mindegy, esetleges kezelésről nem is beszélve. Tornázáztatást felejtsd el, szigorú pihentetés. Nagyon nem is menne amúgy, meg csak ártanál vele. Majd ha a duzzanat, meg a színes foktok lemennek, akkor lehet elkezdeni kicsit mozgatni, de még az is fájni fog.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#65290) Vertigo18 válasza parandroid (#65289) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nem, nekem nem volt ekkora a probléma, csak szimplán rábasztak egyet :D

Hálistennek a fájdalom sem akkora, de kezdem azt gondolni, hogy téged meg tényleg minden szar elér... ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#65291) parandroid válasza Vertigo18 (#65290) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Várj, a múlt hetemet még nem meséltem (asszem a bicajos topikban csak, szóval aki ott olvasta, annak sry az ismétlésért): Úgy kezdődött, hogy kicsit túltoltam a futást, a hátsó térdszalagok kicsit beálltak, szóval visszavettem. Rá 2 napra melóban rosszul emeltem, jobb bicepsz meghúzva. Fasza, fekvőtámaszoknak is annyi a hétre. Na nem baj, este elmentem kutyákkal sétálni, az könnyű átmozgatás, mi baj lehet? Találkoztunk egy ismerőssel, pár hónapja új kutyája van, a régi elpusztult ( :( ), 5 hónapos boxer, csupa izom, csupa energia, csak padlógáz-satufék kombóval tud közlekedni. Sikerült szemből nekiszaladnia a térdemnek, és hátrafelé kilockolnia. Szóval hétvégén csak ültem a kanapén, bukósisakban, és bekötött biztonsági övvel. Na jó, vasárnap kicsit azért már elmentem futni. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#65292) Vertigo18 válasza parandroid (#65291) üzenetére


Vertigo18
addikt

Szerintem neked gumiszoba kellene, hogy ne lehessen semmi bajod :D

Természetesen XBox-szal az e-sport miatt... :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#65293) sherlock82 válasza tomcica (#65274) üzenetére


sherlock82
senior tag

Pár hónapja én is futok emelkedőket földesúton első sorban.
Hiába nyújtok utána, érzem, hogy fáj már nyomásra is az achilles.
Remélem pár hét és elmúlik, addig pihi van. :(

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#65294) norby_42 válasza parandroid (#65291) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ez kemény, reméljük a biztosítód nem olvas topickot :)

Eat pasta, run fasta

(#65295) norby_42 válasza tomcica (#65275) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ja,46evesen az ember ne cipeljen mar semmi felesleget

Pólót? ;]

Eat pasta, run fasta

(#65296) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Többeteknek van gore-texes cipője (az utóbbi idők slágere volt a Pega Trail 3 GTX ugye), és szoktátok is írni, hogy ilyenkor is használjátok. Így nyáron nem lábrohasztóan izzasztó, nem melegebb érezhetően, mint a sima cipő? Persze az lehetne a legjobb összehasonlítás, ha valakinek lenne ugyanabból a modellból ilyen is, olyan is, mert eleve nagy különbségek vannak a felsőrészekben, épp melyik mennyire szellőzik, de nem tudom ez fennáll-e itt valamelyőtöknél. Szemezek egy gtx-es Salomonnal, és bár nem kötelező melegben is azt használni, azért jó lenne, ha univerzálisan egész évben futható lenne, mert nem annyira filléres darab. Viszont ha csak hidegben bírható, akkor lehet passzolom.

[ Szerkesztve ]

(#65297) parandroid válasza ígyvanferi (#65296) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Erre a kérdésre valahol mélyen belül te magad is tudod a választ.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#65298) bandus válasza parandroid (#65297) üzenetére


bandus
veterán

+1. túlzás, hogy csak hidegben bírható, de nyilván nem ugyanaz, mint egy membrán nélküli cipő. nekem mondjuk annyira melegem van minden más testrészemen, hogy azzal sosem foglalkozom, mennyire légáteresztő a cipő.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#65299) parandroid válasza bandus (#65298) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Azért levételkor a zokniban meggyűlt folyadékmennyiség nagyságrendi eltérést tud mutatni, az elég feltűnő kell legyen. Már nem beázásra gondolok, hanem a termelt izzadtságra.

Télen ellenben igen jól tud jönni, hogy nem nedves cipőben/zokniban tocsogsz végig.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#65300) ígyvanferi válasza parandroid (#65297) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nyilván sejtem, hogy kevésbé szellős, a fizika az fizika, illetve a válaszok ellenére úgyis az lesz a vége, hogy megveszem, futócipő-geek lévén. De a melegség mértékére szeretnék a konkrét tapasztalattal rendelkezőktől valamiféle infót kapni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.