Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66851) stefyY válasza tomcica (#66846) üzenetére


stefyY
őstag

Tegnap a 32k-t éhgyomorra futottam, közben sem ittam vagy ettem semmit. Szájszárazságig most sem jutottam el, éhségérzet az volt mondjuk.. :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66852) LanyUs válasza stefyY (#66851) üzenetére


LanyUs
senior tag

De Nálad még tudjuk, hogy ki vagy és jó úton haladsz :R Ellenben van itt a fórumon számomra gyanús elem :)
T-101: "Biológiai része bőrt, hajat, szőrt, kötőszövetet, és bizonyos mennyiségű izmot tartalmaz. Kinézetre egy izmos, "nagy" :F :DDD termetű férfi, de a biológiai szövetek csak az "izmok" külső alakját adják, a hidraulika takarásához kellenek, a működés szempontjából nincs szerepük."

(#66853) margithid


margithid
veterán

Én is letoltam egy 10-est, tök jól esett, igazi futóidő van.
Lassan kicsit növelni kéne a távot, majd viszek telót és mérem mennyi is lesz az annyi :)

(#66854) Studi válasza tomcica (#66841) üzenetére


Studi
addikt

Styrd: geekként kérdem, tud olyat, amit a Garmin HRM-Pro nem mutat meg?

(#66855) Studi válasza margithid (#66853) üzenetére


Studi
addikt

Én most először mentem terepre. Lógott az eső lába nagyon, mikor indultam, f@stam is, hogy a 10-es kör túlvégén ha elkap akkor f@ssá ázok. De szerencsém volt, mikor parkoltam még szemerkélt picit, aztán el is állt, még a nap is sütött egy részen.
A futást most elvitte kicsit az ismeretlen terep öröme, és a tájékozódás tanulása, alacsonyabb tempón, alacsonyabb pulzuson szerettem volna végigmenni, de sebaj. :)

(#66856) Peterhappy válasza tomcica (#66841) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm!
Dehogy kell :N , már így is túlgondolom a futást. Ha ennél többet matekoznék, csak még inkább kopna az élvezeti érték - anélkül meg minek? :B

@StefyY: Köszönöm szépen.
Egy próbát megér. Nagyon sokat javult a pulzusom egy év alatt, de a Tiétekhez képest fasorban sincs.
Azt hiszem fogyni kellene még, úgy terveztem, az edzéstervvel és a rengeteg km-mel majd elkopok, erre mást se csinálok csak zabálok és még híztam is...
Ellenben a hátam miatt nem voltam hetek óta edzeni, izmot biztos, hogy veszítettem azóta...

@Norby + LanyUs: Nektek is köszi :)

(#66857) Peterhappy válasza Studi (#66855) üzenetére


Peterhappy
őstag

Szép hely, szép szinttel, gratula :)

(#66858) ballazol


ballazol
senior tag

egy picit több, mint egy 10-es...
új terepen, de a talaj szinte változatlan
1/10-e aszfalt 9/10-ed murva és föld
szintkülönbség szinte 0

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#66859) jimpo válasza Studi (#66854) üzenetére


jimpo
aktív tag

Ha megnézed a megindulásom a múltkori 10K PB-ről.
Akkor könnyen elveszel a sok számban és adatban, pedig nagyon nem bonyolult. Látszik hogy gyorsításnál azonnal reagált a Stryd, a pulzus meg a fasorbasenem volt. :C
Az Air Power rögtön megugrott, ugyanis hiába nincs szembe szél a futó csak úgy "vágja" vagy tolja maga előtt a levegőt. Az meg értelem szerűen visszahat a testre, akárcsak az emelkedő.

Maga a Watt az ügye a teljesítmény, amit már elég sok más szenzornál és óragyártónál használnak. Viszont mindenki a saját feje után számolja, így nem lehet két különböző gyártó eszköze alapján kalkulált értéket egy-az egyben összehasonlítani.
Az tuti hogy a Stryd szinte azonnal reagál, de Agony írt róla korábban. Ő sokkal régebb óta használja, az enyém most volt 6 hónapos. De nekem is nagyon tetszik ha odalépek, akkor pillanatok alatt kapcsol.
A futópad részéről nem tudok nyilatkozni, nekem nincs. Jobb szeretek a friss levegőn futni. Bár azért a virtuális futás is vonz picit, amikor mindenki a saját otthonában vagy egy teremben a padon tolja. És a a kijelzőn lehet látni ki hol tart éppen, hirtelen csak ilyen régi videót találtam.

HA milliomos lennék vennék tom -nak egyet, aztán minden aktív fórum tagnak. :K Érdekes lenne látni ki milyen teljesítménnyel tapossa a kilométereket, meg aztán azzal a sok adattal lehetne kakaskodni. Na jó igazából csak egyel, w/kg ezzel könnyen össze lehet hasonlítani magad másokkal. ;]

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#66860) Maximum1


Maximum1
őstag

Aleksandr Sorokin

(#66861) tomcica válasza Studi (#66854) üzenetére


tomcica
Topikgazda

hallod passz...majd Agony elmondja :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66862) tomcica válasza Maximum1 (#66860) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Uhh,aaaz durva rekord...ezt tartotta Yannis Kouros olyan sokaig?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66863) jimpo válasza Agony (#61221) üzenetére


jimpo
aktív tag

" Érdekes amúgy, hogy nekem 4.46 W/kg a critical power, de mégis más tempót futunk. "
Itt a megoldás... "Regional Male" ami az első generációs Stryd esetében 4.5 w/kg , addig az új szélérzékelősnél ugyanahhoz a szinthez 4.7 w/kg kell.

Azért nem is ír még nekem a Stryd csak 1:22:44 -et félmaraton időnek. Ami gyanús hogy nem menne, nincs még meg a kardió hozzá. :B Az erővel viszont nincs nagy baj. :D Főleg hogy már közelebb vagyok a 68 kilóhoz... ;]

Stryd Next Gen

(#66864) Agony válasza Studi (#66854) üzenetére


Agony
aktív tag

Igazából sok extra adathoz juttat és még többhöz ha valóban beleásod magad az adatok értelmezésének meg tovább elemzésének témakörébe. Gyakorlatilag hétről-hétre jönnek érdekességek, új személeletek és kb. végtelen mennyiségű összefüggést lehet találni, hogy mi miért van, mi mire van hatással a futásodban és mit kéne fejleszteni. (Érdemes utána nézni a Palladino Power Project -nek ha érdekel a téma és szeretsz angolul olvasni.)

Viszont futóként, azt kell mondjam, ha csak nem van durván ráfeszülve a résztávok pontosságára vagy terepfutóként nem akarod a sok szintes útvonalon watt alapján beosztani az energiád (mert arra nagyon jó), akkor én nem adnám ki érte a jelenlegi ~100K-s árat (én 65K-ért vettem a stryd.com -ról).

A mostani órák, főleg a multi-band GNSS-ek baromi pontosak, ha a teljes távot nézzük. Nyilván pályázni, résztávozni (ott is főleg a 0-200 m közöttiek) jobb a Stryd, de ha egy teljes 10K-s távot nézünk, akkor már nem igazán van köztük különbség. Pontosság terén Stryd ellen pedig szóljon az, hogy hiába kalibrálod, utána cipőnként lehet +/- 0.5% eltérés, ami nyilván csak pár másodperc tempót jelent, de akkor már kb. ott van mint a muti-band GNSS-el.

És akkor ott az ár, mert 100K, az ugye 100K.... amiből simán vehetsz egy HRM-PRO-t meg egy jó bluetooth fülest az órád mellé. Ráadásul Strydos csoportokban egyre több az összehasonlítás HRM-Pro vs. Styrd teljesítmény mérés terén és nyilván más algoritmust használ a Stryd meg mást a Garmin, de a grafikonok csaknem tökéletesen illenek egymásra, attól eltekintve, hogy a Garmin magasabb számokat produkál. Viszont ha GARMIN-nak méred be a critical power értéked, akkor ahhoz képest számítódnak a zónák, tehát tök mindegy hogy a Styrdba 300W a CP-d a Garminba meg 360W.

Én most úgy vagyok vele, hogy használom a Strydot, mert az instant tempó részét imádom, de ha egyszer megdöglik (már több mint 3 éves), akkor valószínű elengedem a platform kezét. A versenyeket, felmérőket, PB-ket úgyis mind tempóra és időre futják, így nekem, aki gyakorlatilag csak síkon fut, nem sokat tud hozzáadni a Styrd a bulihoz.

Szóval szitén geekkent, az mondom, hogy egy érdekes eszköz és nem bántam meg, hogy annó megvettem, de ha van egy HRM PRO-d, akkor inkább vennék valami más hasznos kiegészítőt. :K

ui.: Én mostanában pl. nagyon jól szórakozok az Elite HRV nevű applikációval. Van neki fizetős változata is, de az ingyenes is tök jó. A lényege, hogy reggel amikor felébredsz, felrakod a mellkaspántot és nyom egy 2 perc 30 másodperces HRV mérést, amiből megmutatja, hogy aznap mennyire állsz kész az edzésre 1-10-es skálán és hogy el van-e tolódva a HRV-d szimatikus vagy paraszimpatikus irányba, ami alapján inkább pihenni kéne. Aztán nyilván ha ezt minden reggel nyomod szép kis trendet lehet belőle nézni, ráadásul sokkal pontosabb mint a GARMIN féle csuklón mért HRV. :K

Start with a whisper, end with a scream!

(#66865) aujjobba válasza tomcica (#66790) üzenetére


aujjobba
addikt

Megvolt az első laza futás ahogy ajánlottátok, bár a 2. pulzus-zónát nem teljesen sikerült megfogni.
Szerintetek maradhat ez így lazának, vagy mindenképp próbáljam meg méginkább lejjebb vinni a pulzust (és vele a tempót egyelőre)?

Kicsit fura érzés egyébként, nem fáradtam le, le se izzadtam.
A korábbi hülyegyerek-futásaim után (175 pulzus végig) úgy kellett az asszonynak lefejtenie rólam a fullra átázott pólót :P

[ Szerkesztve ]

(#66866) stefyY válasza aujjobba (#66865) üzenetére


stefyY
őstag

Még lejjebb. Gyorsan is kezdtél. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66867) emvy válasza aujjobba (#66865) üzenetére


emvy
nagyúr

En azt mondanam, hogy elso korben ez tok jo. Azert is mondom ezt, mert en is ott kezdtem, ahol te (folyamatosan nyelen futottam, kb. hasonlo pulzus mellett). 150 az jo elso lepes, mert ha lemennel 135-140 koze, az halal unalmas setalas. Idovel le fog menni kicsit a pulzusod, meg fejben is megszokod, es nem lesz gond a 140-145.

Amin en valtoztatnek talan, hogy olyan tempot csinalnek, ahol nem emelkedik a pulzus, mert itt lathatoan egyre lassultal. Probalj ugyanennyit futni konstans 6:00-s tempoban.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#66868) tomcica válasza aujjobba (#66865) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Elsore jo ez :K ugy szoktam ajanlani,plane aki nem edzett alacsony pulzussal,hogy elso par heten meg belefer egy ilyen "alacsony" alacsony. (eztjolmegaszondtam)
Kesobb viszont ahogy stefyY mondja,meg lejjebb kell vinni.Persze idealis esetben az a 140 bpm koruli alacsonyabb pulzus ki fogja ezt a sebesseget adni,sot meg gyorsabb is lesz.
Az egy jo alapozas mutatoja :K
Adj neki idod,nehany hetig ez igy jo,utana ha kell meg jobban lassits.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66869) tomcica válasza emvy (#66867) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igazabol eljatszhatna mindharom verzioval:
1. ahogy irod 6:00-as tempo (ad ami pulzust ad)
2. ilyen ahogy most csinalta
3. lassabbrol fokozos (kontraja ennek)

Amikor a harmadik verziot meg tudja csinalni ergo 6:30-rol 5:30-ra gyorsul,a pulzusatlag viszont ez,az nagyon jo fokozos tempocska lesz :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66870) tomcica válasza aujjobba (#66865) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az az edzes utani pulzusszam az micsoda? Meddig meri? Mer 5perceset is?
Amugy az is mutatja majd mennyire fejlodott az alapod,mert 143bpm utan 1perccel 122bpm az nem sok eses...lesz majd hogy 100bpm es 5percnel 80bpm-re is bezuhan

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66871) stefyY válasza tomcica (#66868) üzenetére


stefyY
őstag

Szigorú vagyok? :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66872) aujjobba válasza tomcica (#66870) üzenetére


aujjobba
addikt

Három perceset találtam, azt mondja 37-tel csökkent.
Amikor hazaérek szoktam lábamat nyújtani, derék jobbra-balra, néhány hajolás (bocs nem tudom a gyakorlatok nevét).
Valószínűleg emiatt nem esik le azonnal a pulzus, mert pár percet tornázok még.

[ Szerkesztve ]

(#66873) tomcica válasza stefyY (#66871) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Neeem...csak van aki leviszi annyira a pulzust igy hirtelene,es nagyon darabos futomozgast produkal,amitol akar le is serulhet :F (a cadence-re ugyeljen,ne ugralgasson..ne essen le 170 ala a lepesszam :N kiveve ha 2.5meter magas kosaras)
Szoval esszel kell valtani,ha mar jo ideje 170+ pulzuson veri a hereit a falhoz allandoan ;]
Legyen egy kis atmenet.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66874) tomcica válasza aujjobba (#66872) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Akkor tudod majd ezt is lesni :K meg persze reggel a minimalis pulzust :K jo mutatok ezek.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66875) aujjobba válasza tomcica (#66869) üzenetére


aujjobba
addikt

Kiprobalom én mindet szívesen, csak győzzem az órán az edzés sablonokat hozzáigazítani, most jött rá szoftver frissítés amivel már figyeli a beállított tempó és pulzus tartományt.
Most ez úgy nézett ki, hogy beállítottam a tempót 6:10 és 6:40 közé, a pulzust meg 140-145 közé.
Az óra folyamatosan, néhány másodpercenként pofázott…
Beállított tempónál gyorsabb, jelenlegi tempó 6 perc 5 másodperc per km
kicsit lassítok, rögtön mondja
Beállított tempón belül, jelenlegi tempó 6 perc 22 másodperc per km
elkezdek örülni, erre
Beállított értéknél magasabb, jelenlegi pulzus 148 szívverés percenként” magyarul lassítsak, de amint megteszem
Beállított tempónál lassabb, jelenlegi tempó 6 perc 45 másodperc per km
majd amikor végre minden klappol elmondja azt is egymás után, hogy tempón belül vagyok, pulzus is jó.
:Y

szerkesztés:
Lépésszám adat van, vagyis lépésfrekvencia a neve itt, gondolom ugyanaz, most átlag 160 lépés volt percenként.
Hülyegyerek üzemmódban 167.

[ Szerkesztve ]

(#66876) stefyY válasza aujjobba (#66875) üzenetére


stefyY
őstag

Elég, ha a pulzusra futsz, ha ez tényleg szempont. Aztán mondjuk ha tempót akarsz nézni, s hogy ahhoz milyen pulzus párosul, megfutod ugyanazt kéthetente, mondjuk 10k 5:30-ban, látni fogod a fejlődést. 8-10 hét és indul az alapozós időszak, ha kitartassz és ügyes leszel, akkor jövő tavasszal ezeket a posztokat olvasgatva csak mosolyogni fogsz. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66877) danielsz válasza stefyY (#66808) üzenetére


danielsz
tag

Szerintem a szénhidrátraktárak kiürülése volt a fő baj. Sokáig ment simán 160-165 bpm közötti pulzussal 4:50 p/km átlagtempón belül. 20K-ig csak fél liter i:am izót ittam meg (ezt vittem magammal), 21K-nál levő frissitőpontnál töltöttem az egyik negyed literes puha kulacsba vizet, de az már hamar lement, nem sokkal később már szomjas voltam. 30K előtt valamivel úgy éreztem, hogy elfogyott az erőm, csak a 30K részidő tudott motiválni, de utána lényegében ilyen futás-gyaloglás kombó ment. Erre rohadtul nem vagyok büszke. Célba érés után másnaposság szerű érzés egy ideig. Az a szomorú, hogy az elején nem éreztem megterhelőnek az egészet, aztán mégis ilyen széthullás lett. Most a hőmérséklet kb. ideális lett volna (12 fok), csak ocsmány idő volt, tavaly 25 fok volt legalább és végig napsütés. Így az elején sokkal könnyebbnek éreztem a haladást, mégse jártam jobban :(
Vicces, hogy egy félmarcsit mennyivel könnyebb lefutni, pedig az van, hogy már 1 km után éles.

(#66878) stefyY válasza danielsz (#66877) üzenetére


stefyY
őstag

Lehet a ch is, de magamból kiindulva azt is elképzelhetőnek tartom, hogy fejben még nem tudsz egy ilyen távot összerakni. Én emiatt jóideig nem is léptem fm táv fölé, ahogy írod, könnyebb, szinte már sprinttávnak gondolom. :DDD

Az is lehet, hogy még nem futottál elegendő 25k felettit ( nem tudom, hogy így van-e, csak példálózok ), s nincs hozzászokva megfelelően a test, az idegrendszer, hiába nem küldöd el a pulzusod Ceglédbercelig, mégis kicsinál a dolog.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66879) Peetta14


Peetta14
tag

Második hosszabb (30km+) felkészítő futás a maratonra. Most a tempón csavartam egy kicsit (5p pace volt a cél). Jól ment minden, frissítés is. Így hüvősben is lement az 1L iso, nem térek magamhoz, hogy Stefy te lehozol 30km-et minden nélkül. 3 hét még. Hétvégén lesz még egy FM verseny, mint utolsó hosszú, aztán már csak lazábbak a versenyig.

(#66880) stefyY válasza Peetta14 (#66879) üzenetére


stefyY
őstag

Írtam oda is, gratulálok mégegyszer a futáshoz! :R

Nem tudom, hogy milyen maxpulzussal operálsz, de szerintem ha úgy kelsz fel reggel, hogy kettérúgod a betont is, akkor inkább mondanék 3:35-ös célidőt a marcsira. Persze, ha neked a 156 már magas, amit itt a végén kifutottál, akkor necces a dolog. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66881) Peetta14 válasza stefyY (#66880) üzenetére


Peetta14
tag

Köszi!
Nem tudom mennyi lehet a max pulzusom :N
Cooper-nél 163 volt a max 1km-en, alkalmanként láttam már órán 17X-et, de 1km-en, de most visszanézve egy két hónapot nem nagyon volt 156-158-nál magasabb 1km-en. Nem az első maratont szeretném csúcsra húzni, de majd a verseny napján dől el. Reggel 9-es rajt megzavarhat.

(#66882) norby_42 válasza Studi (#66855) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ez szép, jól belekezdtél az elején

Eat pasta, run fasta

(#66883) tomcica válasza aujjobba (#66875) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az enyeimnek mindig mondom,hogy eleg ha minden 1km utan raneznek az orajukra,ha gyors igazitanak rajta,ha magas a HR lassitanak. Igy megszokjak idovel,hogy erezzek is a ritmust,erofeszitest,ne csak kovessenek egy ora altal meghatarozott dolgot :N
Kesobb a laza napokat ora nelkul is tudni kell futni,pusztan erzesbol :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66884) tomcica válasza danielsz (#66877) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A felmarcsi egy gyors futonal laktatkuszobon mehet,picit lassabbon.Viszont ami 2oranal tovabb tart 30km+ az mas rendszerbol nyer elsodleges energiat...megpedig a zsiregeto alap rendszerbol. Viszont barmilyen zsiregeteshez egy minimalis szenhidrat kell.Na ha ez lefogy akkor lehetsz te akarmilyen rutinos edzett ultras,egethetsz tokeletesen,de nincs az egyik osszetevo az uzemanyaghoz.
Ilyen 60-100gr/ora szenhidrat kell.Lesz akinek mar a 60gramot is nehezen viseli az emesztese terheles kozben.Szoval ezt be kell edzeni,es folyamatosan edzesben tartani.
Olyan mint az aerob alap allokepesseg,allandoan epiteni kell azt is :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66885) tomcica válasza Peetta14 (#66879) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jo lesz ez,meg szabad indulni 5:00-an az elso 20-30km-ben,utana meg ha ugy erzed a te napod akkor mehet 4:55-4:50...ha nem akkor behozod kb ezen a tempon :K
Ovatosan azzal a felmaratonnal,ne legyen az a cel h leggyorsabb verseny meg ilyenek :N
Amikor valaki jo maratonos allapotban van,akkor a 10km-21km nem esik jol,tul gyors,tul rovid :K
Ha valaki 21km-n par hettel maraton elott nagy PB-t dont,annak altalaban problemas lehet a 30-35km feletti szakasz.
Szoval hetvegen felmaraton KONTROLLALT legyen.

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66886) tomcica válasza Peetta14 (#66881) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Reggel 9-es rajt:
Amikor delelott van a verseny,de altalaban delutan tempozol,akkor erdemes joooval elobb felkelni,es kimenni egy 10-20percet kocogni + nehany gyorsito laza. Beszelunk itt 5-6orarol.Utana tervezett reggeli + utazas.
Maratoni rajt elott pedig minimalis melegites.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66887) Peetta14 válasza tomcica (#66885) üzenetére


Peetta14
tag

Köszi, mester

(#66888) stefyY válasza Peetta14 (#66881) üzenetére


stefyY
őstag

Eddig valamiért 8 órás rajtra készültem, a 9 órásnak nem örülök... :O

Viszont igen, ahogy tomcica írja, az első 20k-t simán futhatod 5 percen belül, ott még rendben volt a pulzusod is, de ha 17x a maxod, akkor a 156 már magasocska, pláne, hogy 40k körül fáradtabbak leszünk, ott valószínűleg mégmagasabb lesz.

#66884 tomcica: Még egy 10 kilót leadok, s kénytelen leszek magammal vinni kockamargarint is, mert zsírból se fog tudni energiát nyerni a szervezetem. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66889) tomcica válasza stefyY (#66888) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Majd "leeszi" a pofazacskot :K amig nem kerdezik meg,hogy milyen betegseg kapott el,addig nem vagy eleg vekony a hosszutavfutashoz ;]
Amikor ilyen 6oras korozore keszulok a felkeszules vegen kb egy kistermetu zombi-mumiara hasonlitok :K persze utana kell 2-3 honap,mire helyreall az ero-izom,es a megszokott kulalakom van.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66890) tomcica válasza tomcica (#66889) üzenetére


tomcica
Topikgazda

2022 tavasz 6oras Martely:
[kép]

2022 nyar
[kép]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66891) zzola válasza tomcica (#66890) üzenetére


zzola
félisten

Fecskében. :DDD

(#66892) stefyY válasza tomcica (#66890) üzenetére


stefyY
őstag

Szerintem csak a citromszínű felső és a korallszínű cipő karcsúsít... ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66893) Peterhappy válasza tomcica (#66890) üzenetére


Peterhappy
őstag

Na, ha esetleg nem menne a bolt, fürdőruhamodellnek még mindig elmehetsz ;]

Egyébiránt szilárd meggyőződésem, hogy a sejtállományod tökéletesen alkalmatlan bármiféle mértékű öregedésre.

(#66894) zzola


zzola
félisten

3/4 évig a szekrény tetején pihent a Pega 38-as. Sajnos az idei nem az én évem volt. Tegnap befogtam a 38-ast, hát a Pega 37 után ez sokkal kényelmesebb, már most érezni. 20 km-t beletettem, fele futás, fele séta. Szeretném mihamarabb elhasználni a cipőt....
Közben a Pega 39-es várakozik a szekrény tetején....

[ Szerkesztve ]

(#66895) LanyUs válasza Peetta14 (#66879) üzenetére


LanyUs
senior tag

Hát van bőr 5:00 alatti tempónál 136-ra ejteni a pulzust? :) Gratulálok! :R

(#66896) tomcica válasza zzola (#66891) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jol van en ezen nevelkedtem...a 80-90-es evekben ez volt a normalis :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66897) tomcica válasza zzola (#66894) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Erre egyszeru a megoldas :K tessek napi 2x kimenni futni,akkor 2x annyi cipo fogy el :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66898) LanyUs válasza Peterhappy (#66893) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ma kora reggel sötétben, szakadó esőben Trail 3 Gtx. Ritkán futok egyedül esőben, legtöbbször babakocsival mentünk. Teljesen más feeling a fehér zajban lassan csorogni 120-125-ös pulzussal ( 06:30-40-50 ). Itt azért élesen elválik az akarás és a nyögés. Kimegyünk, megcsináljuk és nemcsak nézünk kifelé...
A cipő ( bár nem a kedvenced ), nálam kb. 40 perc felé vált hideg érzetűvé a teteje, de 70 perc után a futás végeztével szárazon emeltem ki a lábaim. Pedig beledurrantottam több pocsolyába is. A talpa egyszer sem csúszott meg, se aszfalton, se murván.

(#66899) Studi válasza norby_42 (#66882) üzenetére


Studi
addikt

A parkoló a legmélyebb pontján van a körnek, bármerre indulok erős emelkedő, amit egyelőre kevésbé érzek még. Folyamatosan az az érzésem van, hogy nem haladok, pedig igyekszem szedni a lábam. Ez hozza is az egekbe ugró pulzust rögtön kezdésnek. :DDD

(#66900) Studi válasza tomcica (#66890) üzenetére


Studi
addikt

NSFW tartalomra illik figyelmeztetést kitenni! :P :DDD :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.