Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66701) Hi!King válasza stefyY (#66695) üzenetére


Hi!King
őstag

Az az egész környék necces kutya szempontból, mármint az egész zártkertes rész Csepel déli, Szigetszentmiklós északi részén (Csepel-Háros, Kavicsos tó, stb.). Rohadt sokaknak szar a kerítése vagy nyitva hagyják a kaput. Valahol arrafelé volt pár éve, talán valamelyik utcában Csepel-Hárosnál, hogy egy kislányt széttépett egy kiszökött pitbull.

Viszont hogy egy mókásat is mondjak, arrafelé láttam az egyeik telken egy lovat, és oda volt írva, hogy "Vigyázz, a ló harap".

[ Szerkesztve ]

(#66702) Hi!King válasza tisn (#66697) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem volt ilyenem, egy ideig hordtam magammal, azt hiszem kétszer használtam, de rá kellett jöjjek, hogy semmivel nem ér többet, mint ha ráüvöltesz a kutyára vagy csak simán határozottan lépsz fel. Mert annak semmi tudományos alapja nincs, hogy az a hang hatékonyabban elzavarná a kutyát, mint bármilyen más hangos hang, az egyetlen különbség, hogy az ultrahangot te nem hallod, csak a kutya.

Egyébként én úgy vagyok vele, hogy épp a futás miatt nagyon sokat tanultam azzal kapcsolatban, hogy mikor kell, és mikor nem kell tartani egy kutyától, és hogy előbbi esetben hogyan kell viselkedni. Egyedül azzal nem tudok mit kezdeni, amikor csak azért is jön velem az amúgy barátságos kutya, egyszer így elvittem valakinek a kutyáját 1 km-re, aki épp akkor nyitotta ki az ajtót, mikor én elfutottam előtte, és szökött ki a német juhásza, nem tudtam visszaküldeni, hogy menjen haza.

(#66703) stefyY válasza Hi!King (#66701) üzenetére


stefyY
őstag

Igen, beszéltük, a pacik aranyosak, azoktól nem is félek. Főleg, mert nem szöknek ki. :DDD

Amúgy gyakorlatilag ott történt a dolog. Sok állattartó rettenetesen felelőtlen.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66704) Jack Harper


Jack Harper
újonc

Rég jártam erre, de ezt a fórumot figyelmesen követem, inspirál. Jelenleg 46 éves vagyok és ma elértem azt a távot, amire már a kezdetek óta vágytam, óvatosabb tempóban kocogtam egyet a Margitszigeten - szerencsére még a vihar előtt. Most nem volt érdekes a sebesség, érzésre mentem igyekeztem keveset nézni az órát. Következő cél a négy órán belüli teljesítés.
Nálam elsődleges szempont a fokozatosság és sérülésmentes sportolás. A futással 2021-ben kezdtem "komolyabban" foglalkozni, akkor 100 km-et, idén pedig havi 200 kiliket tolok. Előtte sajna volt egy 25 éves téli álmom.

(#66705) stefyY válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


stefyY
őstag

Gratulálok! :R

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66706) Peterhappy válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ez nagyon nagyon komoly, gratulálok :R

(#66707) tisn válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


tisn
addikt

:R :R :R

(#66708) Zozo0525 válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


Zozo0525
őstag

szép futás
Gratulálok :C

(#66709) Jack Harper


Jack Harper
újonc

Köszönöm srácok. Szó volt itt korábban a pályákról. Tudom ajánlani Délpesten Kőbányán az Újhegyi rekortánt (Sporliget). Gyorsulásra én is a Tichy Lajos-ba járok (Kispesten található).

(#66710) norby_42 válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


norby_42
aktív tag

Gratulálok. :R
Jó látni, ha valaki kitűz egy célt, és el is éri.

Eat pasta, run fasta

(#66711) tomcica válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Aaaz szep,bravo :R Frissitettel kozben,wc kellett kozben...es igy masnap hogy ebredtel?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66712) Jack Harper válasza norby_42 (#66710) üzenetére


Jack Harper
újonc

Köszönöm. Az októberi Spar maraton volt célnak kitűzve, de az élet úgy hozta, hogy most volt rá idő és lehetőség.

(#66713) inf3rno válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szép egyenletes a pulzus, gondolom pulzus kontrollal csináltad. Nekem is ekörül van az anaerob küszöb.

Buliban hasznos! =]

(#66714) Jack Harper válasza tomcica (#66711) üzenetére


Jack Harper
újonc

Köszönöm az elismerést. Rákészültem a távra, már megtapasztaltam harminc kili fölött nekem szükséges. Futó mellényben vittem frissítésnek házi iso-t (víz só, cukor citromlé), egy bolti iso-t, 1 db energiazselét, 1 db banánt, 2 proteint szeletet. A szigeten több ivókút is van így egyszerű felfrissülni, a gyomrom szerencsére bírja wc kimaradt. Lekopogom mindenem ok, nem hajtottam szét magam. Érzésre ment volna gyorsabban egy fél órával, de ezt most elengedtem. Ma 6-kor keltem a kutya miatt, lakás kifestése a terv.

(#66715) inf3rno válasza Jack Harper (#66714) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem az jött le az elmúlt évekből, hogy jobb elengedni a PB hajszolását, és csak teljesítésre menni. Egy maratonnál az is éppen elég kemény. Nekem nem bírja a térdem az állandó futást, havi 200-at nem tudok hozni stabilan sérülés nélkül. Sokszor irigykedek itt, hogy másnak 4-800 is megy. Ez van.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#66716) tomcica válasza Jack Harper (#66714) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha ilyen szepen megemesztette a tested,akkor lehet el kellene gondolkozni egy 6oras futason,hasonlo iparos biztonsagi iramban :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66717) Jack Harper válasza inf3rno (#66715) üzenetére


Jack Harper
újonc

A PB nekem arra jó, ha már biztosan megy a teljesítés legyen miből faragni, ha javítottam örülök. Érdemes odafigyelni a test visszajelzéseire és tisztában lenni a teherbíró képességünkkel. Fontos a megfelelő pulzus, mert a szívünket nem pótolja semmi. Négykézláb, kutyapózba is lehet célba érni, de megéri?

(#66718) tomcica válasza Jack Harper (#66717) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Meg :K ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66719) inf3rno válasza tomcica (#66718) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Egyezem ;] :C

Buliban hasznos! =]

(#66720) Jack Harper válasza tomcica (#66716) üzenetére


Jack Harper
újonc

A rendszeresség és a kitűzött táv megtétele fontos, kell az edzettséghez. Ebben a sportban amivel érdemes vigyázni az a gépszíj effektus, többet-gyorsabban lehagyni mindenkit. Kell a motiváció az biztos, anélkül ez nem is megy. Ha készen állok rá megteszem, de az még odébb van. Szerintem kb 2-3 év rendszeres edzéssel elérhető . Testileg és mentálisan is tudni kell ott lenni. Elég a Straván szétnézni, van olyan aki napi szinten fut maratont, ultra futók mindkét nemben és vannak az elit futók, nos ott magasabban van a léc, heti szinten megy a 200 kili.

(#66721) stefyY válasza Jack Harper (#66720) üzenetére


stefyY
őstag

Ez már pénz és szabadidő kérdése is. 110-120-as heteket én is fogok hozni jövő év elejére stabilan hetente, de azért van egy határ. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#66722) inf3rno válasza tomcica (#66718) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én agyaltam közben, hogy mi a baja a térdemnek. Szerintem focival kezdődött gyerekkoromban. Összerúgtam egy sráccal, és eltört a nagy lábujjam, szerintem akkor húztam meg először az ínt, de lehet már akkor is szakadt. Azóta volt több alkalommal kátyúba lépés, síeléses baleset, stb. és mindig tovább szakadt egy kicsit. Voltam régebben is térd specialistánál, mert éreztem, hogy ugrik a térdem, amikor kiegyenesítettem, de szerinte ez oké volt. Szóval nem ez a síbaleset az első, ami történt vele. Most is többször van, hogy érezhetően kiugrik a helyéről, van, hogy aludni sem tudok miatta, amíg vissza nem pattintom. Lötyögősebb is, lehet kell vennem rá térdszorítót futáshoz, aztán akkor egy fokkal jobb lesz, vagy valahogy ráedzeni a stabilizáló izmokra. Elvileg januárban lesz az MR, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Most már elmegyek rá, ha már így összeszervezték nekem. Mióta jobban odafigyelek a járásomra, azóta észrevettem, hogy féloldalas egy kicsit, és a súlypont sincsen megfelelő pozícióban a talpamon, kicsit olyan O láb szerű érzés. Azon is ha tudnék tudatosan állítani, akkor javulna a helyzet, de nagyon sok idő így átprogramozni a járást.

Tulképp most megvilágosodtam. Van egy gyógytornász ismerősöm, akihez majd elugrok, az csak tud valami jó tornát mondani rá, amivel be tudom erősíteni. Célnak meg egy vállalható maratoni idő nekem is jó lesz következőnek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#66723) tisn válasza inf3rno (#66722) üzenetére


tisn
addikt

Összerúgtam egy sráccal, és eltört a nagy lábujjam, szerintem akkor húztam meg először az ínt, de lehet már akkor is szakadt.

o bocs, hogy kozbeszolok, de akkor tuti nem szakadt el. a reszleges szakadas olyan fiatalon meg boven begyogyult azota.

de ha kiugrik az nem tul jo jel. sibalesetnel nem volt pattano hang, utana terdbedagadas, fajdalom?

(#66724) inf3rno válasza tisn (#66723) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem, de rohadtul fájt közvetlenül utána 5-1o percig. Aztán utána még síeltem adjunk a szarnak egy pofont alapon, és csak bizonyos mozdulatokra jött elő.

Ez a ki-be ugrálás már nagyon régóta van. Azért ahhoz kötöm, mert csak jobb lábon van, és nem volt más jobb lábas problémám ezen kívül, ami hasonlóan régi lenne. Amikor kinyújtom a térdem, akkor érezhetően ugrik egyet az ízület. Attól függően, hogy mennyire van rossz helyzetben kicsit vagy nagyot. Most éppen kicsit, amikor nagyon szarul áll, akkor nagyot, és akkor fáj is. Persze bizonyítékom nincs rá, hogy ez okozza, de logikailag nekem csak így áll össze. Mondjuk nem tudományos cikk, hogy bármit bizonygatnom kelljen, pont elég a szakdolgozatomat megírni most, már falra mászok tőle, hogy minden félmondathoz referenciát keressek.

Buliban hasznos! =]

(#66725) tisn válasza inf3rno (#66724) üzenetére


tisn
addikt

hat ha lesz MRI meg szakorvos, akkor kiderul. keresztszalag nelkul azert lehet futni, ugy tudom, nalunk van srac, aki igy focizik (ovatosan, terdgeppel) (persze ez nagyon hobbiszint)

vizsgalatig ovatosan terhelnem, semmikepp sem maratonnal :)

(#66726) tomcica válasza tisn (#66725) üzenetére


tomcica
Topikgazda

[link]
LanyUs-nak,ha beut a tel es a sotet :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66727) HKorn válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


HKorn
addikt

Azért benned is van egy adag X faktor ehhez a sporthoz, ha egy év alatt odáig jutottál 46 évesen, hogy lazán lekocogtál egy maratont. Én csak 42 vagyok és 2020-ban kezdtem futni, de még egy értelmes félmaratont se futottam. Valahogy nem igazán tudok túllendülni a 15K-n, afelett minden kezd előjönni, térdfájdalom, mentális fáradás stb.

Szóval hatalmas respect neked!

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#66728) LanyUs válasza tisn (#66725) üzenetére


LanyUs
senior tag

Na mégis hogyan változtatsz Te egy futásomon... Hát így :) Ma reggel 12km lazára indultam betonon a városban, de eszembe jutott, hogy tisn rekortánon megy, mert a térdnek sokkal kedvezőbb. Oké 3 km laza a pályára... Mivel most csak minden 3. nap futok ( 1. nap pihi, 2. nap szoba bringa, 3. nap futás rotálom ) túl pihent vagyok és ha már itt vagyok gondoltam 5km fokozó tempó 05:10-től 04:25-ig. Adtam is a térdeknek egy kicsit :) Jobban, mint a lazával a városban :) Aztán hazafelé elintéztem a gyerekorvosi igazolást és vettem lángost a piacon a csajoknak. 1 egész le is csusszant reggelire :D :D

Tom: már aktiváltam a cipőfűzőre a villogókat. Minden lépésem villan :) +mellkaslámpa 250lu. Ha terepre megyek viszem a fejlámpát is 650lu. Jön a tehervonat :) Elmegyek majd masszőrhöz vagy esetleg aki tud a hátsó combra / fenékre jól bevált gyakorlatot azt megköszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#66729) tisn válasza LanyUs (#66728) üzenetére


tisn
addikt

egeszsegedre :)

(#66730) inf3rno válasza tisn (#66725) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt már futottam azóta. :D Nincs értelme foglalkozni a kérdéssel, mert már évtizedek óta ilyen, a mostani baleset csak rontott rajta valamit. Nem 1 hónap alatt lett ránézésre eltérő vastagságú a két combom. Az oldal irányú terhelés, amit nagyon nem bír. Ha óvatosan kanyarodok, akkor nincs olyan nagy baj, de úgy is egy kicsit lötyögős, összekoccannak a térdek, ha nagyon keményen tolom nagyon hosszan. A maraton végére már éreztem, hogy összekoccanik, nem csillapít rendesen a szalag, izom, ízület, azért már kb. csak tipegtem. Bal oldalt is volt egy picit ilyen, de sokkal kevésbé hangsúlyosan. A diagnózis egyelőre annyi, hogy instabil a térdem, és valami nem oké az egyik szalaggal. Legalább bekerültem a rendszerbe évtizedek után. Már ez is csoda, hogy elismerik a problémámat. Van még két betegségem, aminél ugyanez van, hogy évtizedek óta vannak, de állítólag csak beképzelem őket. Magyar egészségügy... :DDD

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#66731) Studi válasza tomcica (#66726) üzenetére


Studi
addikt

ha hármat veszel 33 dolcsi, nem is annyira horror. Jó cucc, legalábbis a videón jól mutat.

(#66732) LanyUs válasza tisn (#66729) üzenetére


LanyUs
senior tag

Kicsit fáradékony vagyok, ezért voltam vérvételen. Semmi extra... Egyedül a kreatin-kináz magasabb és a koleszterin max. határértéken van. Hemoglobin 151, vas középen. Többi oké.
Még a végén kiderül, hogy az alváson kívüli életmód is sokat nyom...

(#66733) tisn válasza inf3rno (#66730) üzenetére


tisn
addikt

Az oldal irányú terhelés, amit nagyon nem bír.

gyanus, de nem vagyok orvos. :)

maraton: nekem meg mindig hihetetlen, hogy valaki 40+ km-t lefut. :)

(#66734) tomcica válasza LanyUs (#66728) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Karacsonyra kerj egy becsuletes masszazspisztolyt :K henger + pisztoly es megoldasz sok mindent ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66735) tisn válasza LanyUs (#66732) üzenetére


tisn
addikt

nagyon kemenyen toltad, lehet kicsit tulsagosan is ;)

(#66736) inf3rno válasza tisn (#66733) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja hát az nekem is. Én csak kb. a felét futottam, a többi gyaloglás volt inkább vagy totyogás.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#66737) tomcica válasza LanyUs (#66728) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ket dologra kellett ugyelned a laza periodusban:
- ne eroltess semmit...nem kell szetcsapni magad,ha pihent vagy :N
- ovatosan a kajaval,mert nem annyit es ugy egetsz
tessek odafigyelni,ha mar laza periodus van..

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#66738) inf3rno válasza LanyUs (#66732) üzenetére


inf3rno
nagyúr

LDL/HDL arány számít, nem az koleszterin ilyen esetben. Ha 3 alatt van, akkor rendben vagy. A CK izomláznál simán lehet magas, ha nem érzel szív problémát, akkor nem kell foglalkozni vele. A hemoglobin jó. A vas önmagában semmit nem jelent kb., nem is értem minek mérik.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#66739) LanyUs válasza tomcica (#66737) üzenetére


LanyUs
senior tag

Jó hír, hogy 05:10 körüli tempónál is egész lassan emelkedett a hrm és 155 átlaggal lehoztam az első km-ert, aztán ahogy feszült, úgy értem el egészen a 182-ig. De ez csak 5 km nem főz meg, a 12 km többi része laza. Valami kell, különben úgy érek haza, hogy nem csináltam semmit és félig alszok még :)
A pisztoly jó ötlet, mert 04:25 az a tempó, aminél pont úgy feszül, hogy gátolja a további gyorsulást. 400-on át tudom ugrani, de ez fm-ekre így nem kényelmes. Megkeresem a megoldást :R A kaja? Figyelek! Hisz nem 2 db lángost ettem :DDD

Alg: ez pont a méretem, de nem ismerem ezt a Hokat

[ Szerkesztve ]

(#66740) Alg


Alg
veterán

Kislábúaknak :DDD , 48-as Hoka Torent 2 50EUR

Van még pár akciós cucc, érdemes körülnézni. Pl. Scott pursuit 45,5-es,
Terra Kiger 45-ös

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#66741) Never79 válasza Jack Harper (#66709) üzenetére


Never79
tag

Gratulálok :)

(#66742) ígyvanferi válasza LanyUs (#66739) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ha pont méreted, akkor vedd meg azonnal, ennyiért egy hokásnak, aki terepen is rendszeresen fut, ez kötelező darab.

(#66743) Peterhappy válasza tomcica (#66718) üzenetére


Peterhappy
őstag

+1 :K

[link] :D

(#66744) Vertigo18 válasza Peterhappy (#66675) üzenetére


Vertigo18
addikt

2 napja rendeltem, miután beszéltünk róla, ajánlásodra. Most itt a kezemben, a memóriahabos párnácskák is úton már...

Már csak futni kellene kimenni, de holnap meg nagyon "szivárványt" fogok kergetni...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#66745) jimpo


jimpo
aktív tag

Ma az ötödik laza napom után 10 kilométeres PB döntésre indultam.

Reggel a Garmin 39:15 10k időt írt, a frissítés előtt /augusztus 27.-én/ 38 perc körülit. Akkor minden időhöz hozzátett a Garmin, nem is keveset. A Runalyze a futás előtt 38:39 -es, érdekes módon utána 38:48 -as időt kalkulált. :DDD
A Stryd pedig 37:09 -et, de azt erőből számolja.

A 6 óra előtti étkezés után, majdnem 9:40-kor kezdtem el a bemelegítést.
Ami viszonylag magas átlagos pulzussal telt, 150 bpm 5:25 /km éppen 3 kilométer benne pár repülő és nem kevés izgalom.

Maga a PB előtt az Auto Lap át állításra került 0.25 km-re, hogy könnyen tudjam hogyan is állok.
Célként az 1 perc alatti "körök" lettek belőve, így az átlag tuti 4:00 /km lesz. Úgy is volt, 40 perc alatt IS lett... ;]
Nagy hévvel meg indultam 50s lett az első, majd szépen sikerült felvenni a tempót, de addigra el lőttem némi kakaót. Hat kör lett 0:59 feletti idővel, de azok sem érték el tizedmásodperce pontosan az egy percet.

Hajrázni nem volt szusz, a lábam még bírta volna pedig. De a tüdő ennyit bírt akkor, igaz közben is éreztem illetve párszor hogy a keringés is igénybe van véve rendesen. Mindenesetre a pulzusszám nem szállt el, mehetett volna magasabb átlagos pulzussal is. Ahogyan az előzőnél is történt... Talán ha van kivel virtuskodni akkor jobb lett volna pár másodperccel.
Az új 10K PB időm 38:33 lett :P

Maga az idő pazar volt 23.2 °C Átlagos hőmérséklet, hol átsütött a napa a felhőkön hol nem. Szerencsére nem volt párás a levegő, a jobbik útvonalat választottam pont innen indultam el. Illetve cipő terén a Saucony Endorphin Pro 2 Campfire Stories volt a kiválasztott, már van mit mesélni. :U

A lelazítás jóval alacsonyabb pulzussal telt el, 137 bpm átlag 5:31 /km szintén 3 kilométer. Elégedetten csurogtam hazafelé. :K

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#66746) ígyvanferi válasza jimpo (#66745) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Azért voltál ilyen gyors, mert világítós a cipőd talpa. ;]
Szép munka. Viheted innen át a sebességet egy ősz végi félmaratonra. Ez alapján 1:23 körül reális lenne.

(#66747) ígyvanferi válasza Jack Harper (#66704) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Gratulálok neked is. :R Látom a Kiserdő széléről indultál. Ha szoktál errefelé rendszeresen futni (akár az erdőben, akár a lakótelep utcáin), akkor lehet már találkoztunk is.

Nemtom figyelted-e, de a futott táv és a moving time számjegyei ugyanazok, ugyanolyan sorrendben: 42.71 km és 4:27:12. Lehetne erre valami challenge-t kitalálni, mert azért ezt nem lenne egyszerű megismételni, más táv-idő kombinációval sem.

[ Szerkesztve ]

(#66748) emvy válasza jimpo (#66745) üzenetére


emvy
nagyúr

Pazar, gratulalok.

while (!sleep) sheep++;

(#66749) Peterhappy válasza Vertigo18 (#66744) üzenetére


Peterhappy
őstag

Remélem örömödet leled benne, írj majd róla, ha van kedved és használtad párszor.
Ilyen árkategóriában nyilván nem a világ legjobbja, de ár/érték arányban szerintem nagyon jó választás és túlzás nélkül, nekem épp ez hozta meg az áttörést és kezdtem el rendszeresen edzeni, majd kocogni - mindegy milyen idő van, mindegy mennyire van vagy nincs kedvem bármihez is, ha jó zene szól, bármire képes vagyok :)

(#66750) Peterhappy válasza jimpo (#66745) üzenetére


Peterhappy
őstag

UFFF :R
Gratulálok. Ez számomra döbbenetes idő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.