Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30638) parandroid válasza borix (#30637) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy kinek mi kell a 4 óra körüli maratonhoz, látok én is magam körül embereket, akik ártatlan arccal közlik, hogy egy éve futnak, és ezért sikerült 'csak' 3:45-ös maratont futniuk, vagy itt van Vertigo fórumtárs, aki a 135-ös pulzusával 5:30 alatti km-eket tol 16 km-en keresztül, pedig akkor 'kezdte' a futást, mint én, illetve örülök azoknak, akik a havi 100-150 km-ükkel is azon a szinten tudják tartani magukat évek munkája után, hogy 1:20-as félmaratont, vagy 3:15-ös maratont bármikor tudnak, de nekem ez sci-fi.

Én csak úgy szaladgálok az okosságom után. :DDD Nem tartok még ott, hogy időben célt tűzzek ki maratonhoz, két (és fél) éve kezdtem futni a nulláról (értsd: egy-két km-t tudtam csak egyben lefutni), tavaly év végén voltam képes először a havi mennyiséget 200 km-ig eljuttatni, a decemberi űbermennyiségem tavaly 250 km volt. Idén a 12-ből talán 9 hónapban sikerült 200 fölött futnom, ebből 3x 250 fölött (plusz ez a decemberi állatkodás), átlagban heti 4 futással. Októberben az intés ellenére végigmentem a maratonon, nagyjából azzal a tempóval, amit elterveztem (6:30 körül). Sportértéke nem sok volt, inkább érzelmi oldalról számított. Jelenleg olyan 6:05-6:10 között tudok stabilan aerob tartományban (145 alatt) maradni 16-21 km-en keresztül, de a vége már értelemszerűen elindul felfelé. Ha pihent vagyok, és jó napom van, akkor 10-14 km megy 145 alatti pulzussal 6:00 körül.

Egy borzalmasan pocsék, 20+ éven (de inkább egy egész életen) át elhanyagolt kardiórendszerrel álltam neki az egésznek, annak örülök, hogy odáig eljutottam, ameddig, nem fogom azt a hibát elkövetni, hogy olyan célokat tűzök ki magam elé, amik teljesen irreálisak.

A fejlődéshez pedig nemigen látok más módszert, mint hogy minél több időt, és energiát tegyek a dologba. Nem hiszem, hogy azon a szinten vagyok, ahol minden egyes edzést percre pontosan tervezni kellene, vagy kőkemény arányt kellene beállítani a tempó- és hosszú futások között, vagy kisakkozni, hogy milyen intervallumot, fartleket, mikor, hogyan, milyen ismétlésekkel, időkkel, távokkal. Az én szintemen gyakorlatilag még bármit futok, azzal csak fejlődni tudok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.