Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30951) Alg


Alg
veterán

Suuntosokat kérdezném: Van még valaki akinek nem megy a Moveslink Win10 alatt? Barátnőm egyszerűen nem tud szinkronizálni, folyamatosan kifagy (azaz crash-el csak ez csúnya szó).

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#30952) Alg válasza Alg (#30951) üzenetére


Alg
veterán

Update: úgy működik hogy netkapcsolatot lelőni, moveslink indítás, óra rádug, netkapcsolatot vissza...

Volt már itt egy suunto rant-om az IE szüksége miatt, de ez megint elég orbitális elcseszésnek tűnik... ja, és lassan hónapok óta nem javították ki

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#30953) bencze válasza Alg (#30952) üzenetére


bencze
senior tag

Nem volt ilyenem, win 10 pro-val használtam. Még beizzítottam vagy 2-3 héttel ezelőtt is egy etszt erejéig és szinkronizált rendesen.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#30954) inf3rno válasza Alg (#30952) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem is b kategóriás az egész informatikai részlegük:
- chromium helyett msie-t használnak a gui-hoz
- javascript helyett gányoltak valami arra hasonlító script nyelvet saját appokhoz
- az órán egyszerre csak egy saját app futhat
- nincs api-ja az órának, amivel ki lehetne menteni a logokat, muszáj a movescounton keresztülvinni mindent
- Linux alól nem lehet szinkronizálni

Aztán persze ott van a gyenge support, amit te is írsz, de az csak hab a tortán.

Mondjuk nekem egyik másik cég sem tűnik valami jónak ilyen szempontból.

Buliban hasznos! =]

(#30955) Alg


Alg
veterán

Éljen a Városligeti Tolvaj ZRT, a mai futás 3 km után befuccsolt miután ahol aszfaltra kellett lépni azonnal jégpályává változott minden :((( egy kör után meguntam az orosz rulettet.

Még jó hogy tegnap tele voltak a hírek azzal hogy jég lesz, készüljünk - minek is ilyenkor még este alásózni legalább a főbb kerékpáros/gyalogos útvonalaknak, azért nem fizetnek külön, és dolgozni kéne vele :W :((( :(((

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#30956) pfekusz válasza Alg (#30955) üzenetére


pfekusz
újonc

Én mióta ott szoktam futni, kb télen mindig korcsolya pálya az egész szarnak bele de legalább sötét és tele van kátyúval..., amúgy a szigeten a futópálya is volt már jégpáncél alatt tehát nem egyedi eset... (köszi az infót ma majd nagy észnél leszek ha kimegyek bár talán ma picit melegebb lesz az olvad)

(#30957) tomcica válasza Alg (#30955) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Felenk is tegnap delelott jegeso esett es egybol rafagyott mindenre.El is konyveltem,h jatekos terepfutas lesz,fuves-erdos szakaszon.Erre kora delutan felmelegedett annyira,h az egesz elolvadt.Konnyu tempo futhato volt,kb 3.50-4.05 17km-en at,a tobbi totyoges.
Ma meg Noe barkaja projekt van hajnal ota szakad,bokaig er a viz.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#30958) Haugland válasza tomcica (#30957) üzenetére


Haugland
aktív tag

A tegnapi nap olvasgatván a fórumot csendben...egyre inkább kezdtem magam sz@rnak érezni, hogy a gép előtt ülök...hiszen itt ez a remek idő (...nem süt az ember szemébe a nap, hogy elvakítson...nincs az az óriási hőség, hogy az ember megrohadjon a rövidnadrágban...nincs annyi por az utakon) és majdnem mindenki gyűjtögeti a kilométereket...

Így aztán megembereltem magam és elmentem csúszkálni egy jót a jeges járdákra/utakra. mindösszesen 1x csúsztam meg és akkor el is taknyomtam, amikor megálltam leengedni az olajat. Egyébként minden rendben volt.
Az elmúlt 4-5 kocogásom nagyon jó volt...sikerül tartanom magam a 70-75% -os tartományhoz és közben bejárni a sárkány uraság féle 16km-t...
Tudom, hogy nem ezt javasoltátok, de most ennek is örülök. Tiszta büszke voltam magamra múlt héten a heti 64km-el, mindezt a jó pulzuson!

(#30959) #78687232 válasza Haugland (#30958) üzenetére


#78687232
törölt tag

Csoda ha 50 km-t összeszedek januárban, negyed év alatt sikerült lefutnom 100 km-t. Nagy alapozás lesz ez :N

(#30960) Danika256


Danika256
aktív tag

A fejlődéssel kapcsolatban lenne olyan kérdésem hozzátok, hogy nektek, hogy szokott ez történni?
Az ősz folyamán 2-3 hónap alatt azért fejlődgettem, de nem olyan ütemben, ahogy szerettem volna.. A pulzus sem sokat csökkent, bár mindig vannak alapozós edzéseim is. Aztán a december nagyon meg lett nyomva, közben sikerült elérnem, hogy a szervezetem megszokja az új súlyomat. 65 kg/165cm. Nagyjából 3 hetes blokkokban dolgozok. Nem történt semmi szokatlan, csak egyre fittebbnek kezdtem érezni magam, míg nem egy pihenő nap utáni edzésnél nem akartam hinni a pulzusmérőmnek! Átlagban a külső tényezők is ugyanolyanok voltak, mégis jó 10 ütéssel lejjebb került a pulzusom. Aztán a következő napokban is, pedig próbáltam másik övet is.. :) Ráadásul a tempók is sokkal jobban mennek!
Ez hirtelen elég nagy ugrás volt, ekkorát még soha nem tapasztaltam és nagyon meglepett! Vagy ez így normális?? Nektek is szokott ilyen lenni?
Még a dologhoz hozzátartozik, hogy 3 hónapja nagyon komolyan tolom a saját súlyos erősítéseket.. Gondolom ez is hozzátehetett nem keveset.. :)

[ Szerkesztve ]

(#30961) tomcica válasza Danika256 (#30960) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ilyen szintetugros szokott lenni a fejlodes felenk is.Mondjuk amikor mar magadhoz kepest igen jol feledzetted magad,akkor durva dolgok kellenek egy-egy uj szinthez.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#30962) borix válasza #78687232 (#30959) üzenetére


borix
őstag

Ezért is írtam,hogy nem kell úgy kapkodni ehhez a szinthez még nem feltétlen kell Fenix 5.Mi a gond munka mellett kevés a szabadidőd?

(#30963) parandroid válasza Danika256 (#30960) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ez ilyen. Nekem a múlt év volt olyan, hogy abszolút nem éreztem, hogy fejlődnék, pedig objektíve ott volt az, csak tényleg nem látványosan. Aztán az októberi maraton után egy rövid novemberi pihenővel nekifeküdtem az alapozásnak, a decembert durván meghúztam, és egyszercsak elkezdett egyre kényelmesebbé válni az egyre nagyobb tempó. Ma 5:50-es 10k-t futottam 146-os átlagpulzussal, tavasszal ez mg durván versenytempónak számított, simán 160+ volt a hozzátartozó pulzusérték. A múlt téli alapozásom azzal telt, hogy küzdök, hogy 6:45-ös átlag alá tudjak menni aerob zónában (nem mindig sikerült), most 6:00-s félmaratont le tudok futni végig aerobzónában maradva. 2-4 hetet még rászánok azért az alapozásra, heti egy-kettő tempósabb edzés azért úgyis becsúszik (tegnap is lement 6k 5:00 alatti átlaggal, ez eddig a második legjobb időm ezen a távon ever, pedig erre most abszolút nem készültem rá), aztán február közepétől jöhetnek a kigyorsítások.

Az időről meg annyit, hogy tegnap 10 fokban indultunk el este futni, kicsit fújt a szél, úgyhogy rákaptam az aláöltözőre, meg a vékony felsőre egy széldzsekit, aztán a 10k felénél (pont a táv legtávolabbi pontján) megfordult, és felerősödött a szél (persze így már oda, és vissza is szembeszél volt), elkapott minket egy durva zápor, részben némi jéggel, dörgött, villámlott, és percek alatt csatakosra áztunk, miközben a hőmérséklet lezuhant 2 fokra. Se az arcomat, se a kezemet nem éreztem, a nyakamba folyt a saját taknyom kb, amit az arcomba csapó eső mosott le jéghideg vízzel, zsepit elővenni esélytelen volt, mert a gatyával együtt ázott foszlányokká a zsebemben, és amúgy sem tudtam volna megfogni. Nagy élmény volt. Ja, persze aztán megjött hozzá a fejfájás is, szerencsére csak tompán, de egész éjjel megvolt, többször is megébredtem rá, valamikor ma délelőtt múlt el. Úgyhogy el is mentem egy laza-lötyögős 10k-ra, lásd fentebb... Ma is 2 fok van amúgy, de néha kisüt a nap, csak aztán gyorsan bújik is el, mert úgy kergeti a felhőket a szél az égen, hogy némelyik gyorsabb, mint a mellette épp leszállni készülő repülő. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#30964) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Csináltunk tegnap core training-et. Erősen látszott, hogy mennyire elhanyagoltam az ilyesmit az utóbbi években, voltak gyakorlatok, amik egyáltalán nem mentek, illetve voltak számomra ismeretlen gyakorlatok is, ami meglepő, mert sok évig csináltam pilates-en hasonlókat. Ami kifejezetten érdekes Suunto szempontjából, hogy épületen belül egy max 2m sugarú körben mozogtam közben, az óra által rögzített adatok szerint viszont egy 20m sugarú körben mozogtam összesen kb. 400m-t. [link] Gondolom sok lehet az acél a házban vagy passz. Érdemes lehet megnézni, hogyha ott hagyom valahol egy helyben az órát kültéren, akkor mennyit loggol.

Buliban hasznos! =]

(#30965) inf3rno válasza Danika256 (#30960) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én ha kihagyok néhány hetet, akkor felmegy a pulzusom 10-el, aztán ha újra edzek néhány hetet, akkor két edzés között esik le ugyanennyit. Gondolom alapozásnál is ugyanígy mehet, hogyha beletolt elég energiát, akkor két edzés között megzuhan, ha meg abbahagyod vagy visszaveszel az edzésszámból, akkor visszafejlődsz ugyanennyit. Egyébként sebességnél is ugyanígy fokozatok vannak, és ritmus váltás kell két fokozat között. Régebben pl 187-ig tudtam csak elmenni sprinttel, azóta találtam plusz egy fokozatot, ami 199-ig visz el, és be tudok vele menni 3:00 pace alá.

Buliban hasznos! =]

(#30966) inf3rno válasza parandroid (#30963) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez ilyen, ki kell élvezni. ;) Egyébként nem azt írtad, hogy a hidegzuhany segít a fejfájáson? ;]

Buliban hasznos! =]

(#30967) tomcica


tomcica
Topikgazda

Amikor kimesz laza hosszu alapozos 22km-t futni es megindul a bugi a labba...4.15-4.30-as iram kb 145-155os pulzuson.ADTA :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#30968) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Mondhattok bármit, engem marhára frusztrál, hogy futok és közben érzem, hogy minden lépésnél vagy 10 centit hátrébb csúszik a talpam... Egyszerűen felidegesít...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30969) Haugland válasza tomcica (#30967) üzenetére


Haugland
aktív tag

...pfff.....nálam ez a pulzustartomány 6:20 körüli iramokat szokott takarni....cserébe rólam elhiszik, hogy ezen a bolygón születtem ;]

(#30970) ígyvanferi válasza inf3rno (#30964) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Azokat sajnos én is elhanyagoltam, elhanyagolom. Gyakran fáj a hátam is. Szóval rendszeresítenem kell. Te milyen gyakorlatokat csináltál? Legutóbb ezeket csináltam végig: [link]. Szerintem itt linkelte valaki nemrég, aztán lehet nem. Mi lehet még hasznos ezek mellett?

[ Szerkesztve ]

(#30971) Alg válasza ígyvanferi (#30970) üzenetére


Alg
veterán

Én tegnap este voltam focizni volt kollégákkal, a mai izomlázból ítélve elég jó edzés volt core izmokra :DDD

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#30972) tomcica válasza Haugland (#30969) üzenetére


tomcica
Topikgazda

siman futok olyanokat is,de az a reggeli atmozgatos,kell az is,nem csak a tempos :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#30973) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Nos, mivel a Bsi idén nem adott ki 2017-es emlékérmet, jómagam elég csalódott voltam. Talán december 27-én kérdezte meg t1 futótársat, hogy van-e emlékerem, akkor ábrándított ki, hogy idén nem lesz. Igazság szerint az Ő felvilágosítása miatt kezdtem el január elsején, még 2017-ben ezt a 2017-es túrát... emiatt külön fájdalom volt, hogy nincs idén emlékérem.

A kiscsaládom úgy látszik észlelte a fájdalmamat, így ma ezt kaptam névnapomra...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30974) #78687232 válasza borix (#30962) üzenetére


#78687232
törölt tag

Novemberig csináltam szépen, magamhoz képest nagyon is jól fejlődtem. November elején begyulladt a bölcsességfogam és elég sokáig kellett várnom mire kihúzták. Addig meg se mozdultam ezért is a plusz súlyfelesleg.
Gondoltam ha már muszájból elkezdtem, kihúzatom még két fogamat, ma jött a következő. Egy hétig újabb szünet, viszont most már nagyon unom úgyhogy az utolsóval szeretnék február közepéig végezni.
Szerencsére vettem egy szobabicajt és amíg nem tudok kimenni legalább bent mozgok.

Vertigo18, ez sokkal jobb mint az érem. :R

[ Szerkesztve ]

(#30975) Vertigo18 válasza #78687232 (#30974) üzenetére


Vertigo18
addikt

Köszi, Zoli! :R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30976) tomcica válasza Vertigo18 (#30973) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nagyon rendesek :K (mar csak egy mukodo Garmin trofeaszoba kellene :P )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#30977) Vertigo18 válasza tomcica (#30976) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ezek után? Minek??? :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30978) Danika256 válasza Vertigo18 (#30977) üzenetére


Danika256
aktív tag

Köszi mindenkinek, akkor úgy látom ez ilyen, de korábban még nem volt nálam ekkora ugrás.. Lehet jót tett ez az odacsapós 3-4 hét :)

[ Szerkesztve ]

(#30979) parandroid válasza Vertigo18 (#30973) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

:Y :C :R

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#30980) Peterhappy válasza Vertigo18 (#30973) üzenetére


Peterhappy
őstag

Az igen. Riszpekt a kis családnak :) :R

[ Szerkesztve ]

(#30981) inf3rno válasza ígyvanferi (#30970) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom mennyire olvasható így feltöltve: [link]. Ha kell, szívesen elküldöm email-ben, vagy feltöltöm zip-ben.

Buliban hasznos! =]

(#30982) inf3rno válasza Vertigo18 (#30973) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula, jól néz ki! :-)

Buliban hasznos! =]

(#30983) inf3rno válasza #78687232 (#30974) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én szájzuhannyal szoktam alámosni az ínytasaknak, ha érzem, hogy be akar gyulladni. Érdekes módon még fertőtlenítő sem kell, elég a tiszta víz hozzá, hogy helyrejöjjön. Mióta megvettem a kütyüt, nincs ilyen problémám. Előtte már szinte 2 havonta mehettem volna ecseteltetni, olyan sűrűn begyulladt, és gondolkodtam, hogy jobb lenne már kihúzatni. Egyébként úgy vettem észre, hogy legtöbbször a tej miatt kezd begyulladni, nem is a cukros dolgok miatt. Lehet, hogy a laktózt kimondottan szeretik ezek a gyulladás keltő mikrobák.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30984) #78687232 válasza inf3rno (#30983) üzenetére


#78687232
törölt tag

Nem látom sok értelmét ennyit foglalkozni vele. Csak bölcsességfogról van szó, csak nyerek vele ha kihúzatom. Az egyiket meghagyom, mert a többivel ellentétben szépen kinőtt és szerintem semmi gond nincs vele (azért még kérek egy szakvéleményt).
Nem tudom, melyik fogaddal van problémád, de azzal a zuhannyal csak tolod magad előtt a problémát, szerintem nem érdemes vele sokat várni.

[ Szerkesztve ]

(#30985) Haugland válasza inf3rno (#30981) üzenetére


Haugland
aktív tag

Hűű, ha meg tudnád osztani esetleg zip-ben vagy bárhogy azt megköszönném!
Érdekelne engem is a dolog!

(#30986) inf3rno válasza #78687232 (#30984) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mint írtam a probléma megoldódott a szájzuhannyal, azóta (szeptember 9) nem gyulladt be komolyabban, de ha valamiért mégis begyulladna, akkor még mindig tudok fogászati fertőtlenítőt rendelni, és azt befecskendezni a kütyüvel az ínytasak alá. Nagyjából nekem ennyire volt szükség. Talán akkor feküdnék kés alá, ha összetorlódnának a fogaim miatta, de egyelőre úgy néz ki, hogy ezen az oldalon is csak minimális a torlódás, és inkább az állkapocsból fogy a csont a gyulladás miatt. Magyarul helyet csinál magának a fog. A másik oldalon ugyanez volt, és a végén ki tudott bújni, úgyhogy erre pályázok ezen az oldalon is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30987) inf3rno válasza Haugland (#30985) üzenetére


inf3rno
nagyúr

[link]

Buliban hasznos! =]

(#30988) #78687232 válasza inf3rno (#30986) üzenetére


#78687232
törölt tag

Szeretnék fogszabályzót, nekem mindenképp ki kell húzatnom ezeket a dögöket. Meglepően gyorsan gyógyul a tegnapi seb, szerencsére ezzel már nem fogok sokat szenvedni. Még a végén összejön a hónapban 70-80 km, feltéve ha kitartó leszek.

[ Szerkesztve ]

(#30989) inf3rno válasza #78687232 (#30988) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hajrá! Én ma voltam egy tizesen, tök jó idő volt futáshoz.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30990) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Köszi mindenkinek! :R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30991) ígyvanferi válasza inf3rno (#30987) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Így még jobb, köszi!

(#30992) Haugland válasza inf3rno (#30987) üzenetére


Haugland
aktív tag

Köszönöm szépen!!! :R

(#30993) GabN73


GabN73
addikt

Sziasztok,

ismer valaki olyan boltot, ahol levásárolható a szabadidős szép kártya egyenlegem?

(#30994) petikeh


petikeh
tag

Sziasztok!

Javarészt read-only üzemmódban működöm a topikban, de most pl. futóóra vásárlás kapcsán tök jó dolgok merültek fel és az itt olvasottak is rákerültek a mérlegre. Végül egy jóárúsított Polar M400 lett a megoldás, mellkaspánttal. :)

Rólam annyit elöljáróban, hogy a bringa a fő profilom, de téli időszakban, mivel társasházban tárolok 2 bringát, nem túl szerencsés a lakáson át cipelgetni a néha még tisztítás után is csöpögő cangát, ezért rákaptam a futásra.

Eleinte nagyon nem esett jól, de mostanában már annyira belejöttem, hogy valamikor az évben célom, hogy lefutok egy félmaratont. :)

[Itt] az eddig leghosszabb futásom, kicsit dombosabb terepen, javarészt aszfalton. Az utolsó 2 km-re nem merem azt mondani, hogy jól esett, de szerintem lehet belőle meríteni a továbbiakra. (Szerencsétlenségemre, a futást követő napon összeszedtem valami meghűléses nyavaját, ami mostanra akar múlni...)

(#30995) Steelers


Steelers
senior tag

Nike.com-on 25OFF kuponkóddal, -25% az akciós termékekből.

(#30996) norby_42 válasza petikeh (#30994) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nem olyan rossz ez, milyen pulzussal ment?

Eat pasta, run fasta

(#30997) parandroid válasza petikeh (#30994) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Pulzusadatot ugyan nem látok, de az állókéoességeden látszik a biciklizés. Gyakori, hogy az egyikből átvált valaki a másikba, egy ismerősöm most azért tette le a bicajt, és kezdett el inkább futni, mert így időben kevesebbet kell beletennie ugyanahhoz az edzettséghez, ami munka, és család mellett nem utolsó szempont. Neki a felesége futott már régebb óta (többszörös maraton-finisher), ő eddig csak hébe-hóba, de jellemző módon kettejük közül ő a gyorsabb, és fittebb, szóval versenyekre is úgy jár el, hogy asszonykának segít tempót futni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#30998) 6030D válasza parandroid (#30997) üzenetére


6030D
Ármester

+norby_42: app-ban látjátok a pulzust, gépen be kell jelentkezni hozzá. Ha nem mutatja a grafikonon, akkor az egeret ráviszed, és kiírja az aktuálist. 153-as az átlag, amúgy.

petikeh: bringa + M400 + kiegészítő futás, pont mint én. :D Üdv!

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#30999) norby_42 válasza 6030D (#30998) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nem látom, de mindegy, 153-as átlaggal tiszteletre méltó, látszik az alap.
Aztán majd jön tomcica, és kiderül, ebből mit lehet kihozni ;]

Eat pasta, run fasta

(#31000) inf3rno válasza petikeh (#30994) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó ez, egy 5:15-5:20-as átlagú félmaraton kijöhet belőle.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.