Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30651) inf3rno válasza t1 (#30648) üzenetére


inf3rno
nagyúr

+1, szerintem sem az edzés mennyiséggel vagy minőséggel lehet a gond, hanem hogy sokan már évtizedek óta sportolunk valamit, én pl focival kezdtem 12 éves koromban, de kevés olyan sportág van, amit talajon lehet művelni és még nem próbáltam ki. Van 20 év előnyöm. Ha ezzel a szorgalommal csinálja tovább és ilyen mennyiségeket fut, akkor viszont pár év, és simán lehagy.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30652) inf3rno válasza Danika256 (#30650) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdekes, amit írsz, azt hiszem engem sokkal jobban motivál a futásnál a stresszoldó és egészségmegőrző hatása, mint a teljesítménykényszer meg a versengés. Ha az utóbbiak az előbbiek rovására mennek, akkor nálam elég hamar elkezdenek kimaradozni edzések, aztán szétesik az edzésterv. Mostanra az elmúlt 3 évben mióta egyedül edzek az alakult ki, hogy csak körülbelüli edzésterv van, ami valamennyire igazodik az időszakhoz, pl télen, tavasszal legtöbbször hosszabbakat kocogok, nyáron és ősszel meg legtöbbször fartlek jellegű edzést csinálok. Ritka az, amikor komolyan résztávozok, mert éppen olyanom van. Azt hiszem volt olyan évem, amikor egyáltalán nem is résztávoztam, még csak eszembe sem jutott, nyilván a megfelelő pálya hiánya miatt sem. Ezzel a megközelítéssel szerintem szóba se jöhet, hogy minden edzésemet egy előre megírt forgatókönyv alapján csináljam, csak hogy javítsak pár másodpercet a PB-men, vagy hogy első legyek egy versenyen. Kizárt.

Azt hiszem újra kell gondolnom néhány dolgot ennek alapján. Az alapozást ki akartam tolni minden hónapban 20km-el, hogy tavaszra ne jelentsen gondot egy maraton lefutása, de már havi 120-tól is fájnak futás közben a térdeim. Lehet, hogy lassítanom kellene és megállni ennél a számnál pár hónapra, hogy megszokjam, mellette meg más jellegű edzést betenni az égetett kalória növelésére.

Buliban hasznos! =]

(#30653) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Nem tudom mennyire jó vétel, Garmin Fenix 3 HR 89.900 HUF.

(#30654) tucsok. válasza Peterhappy (#30653) üzenetére


tucsok.
senior tag

Ez jó vétel, én BF.-en vettem meg 84990Ft.ért nem bántam meg.

"So say we all"

(#30655) Vertigo18 válasza Danika256 (#30650) üzenetére


Vertigo18
addikt

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy némely "marhának" olyan hülye a munkája, hogy amellett semmiféle edzésterv nem kivitelezhető...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30656) Danika256 válasza Vertigo18 (#30655) üzenetére


Danika256
aktív tag

Hát igen is meg nem is, mert 1-1 órát lehet találni, ha az ember nagyon szeretne.. Ha máshogy nem az alvás rovására!

(#30657) bencze


bencze
senior tag

(#30638) peterkeT

elrontottam a választ de mindegy.

Nekem itt Vertigo tanácsa tetszik a legjobban.

Ha nincs edző akkor nem kell copy pastelt edzéstervekkel bohóckodni, elég érzésre, segít elolvasni ezt-azt, hogy az ember sejtse mit miért csinál stb.
Az alacsony pulzusos hosszú futás kb mindenki szerint jó, az más, hogy a pontos részletekben már nem biztos, hogy annyira megegyezik mindenki.
Kimenni meg ne sajnálj 30 percre, minden futás futás. Engem már fikáztak többen a 2km-es pihenőnapjaimért de nincs igazuk csak nem volt kedvem elmagyarázni, miért is, elég, ha én tudom.

A decemberi Streaket folytattam a napi 5km + távokkal a nehézségek ellenére :) csak nem posztoltam mert tényleg nem volt semmi érdemleges sportértéke, majd a végén a smashrunos képet esetleg. :)

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#30658) borix válasza bencze (#30657) üzenetére


borix
őstag

Az edzésterveknek nem az a legnagyobb előnyük,hogy megmondják,hogy miket hogyan csináld mintha nélkülük nem lehetne el szaladgálni.
Rendszerességre szoktat hatékonyabbá teszik a futásokat felépít egy rendszert erősebb majd gyengébb hetekre.
Ha valaki csak havi 140km fut az nem jó ha úgy van elosztva,hogy 4x35km és az edzések többsége mellé még a max pulzus 80-85% esik.

(#30659) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Toltam ma 14Km-t a gyönyörű tavaszi időben, ami így magában nem túl nagy szám de úgy már igen, hogy lúdtalp betéttel. Legközelebb kiveszem az eredeti betétet is lehet úgy még jobb lesz mert végig úgy éreztem, hogy nagyon magasan billegek. A vártnál jobban sikerült, semmi fájás, a vége felé már az sem nagyon tűnt fel, hogy az irdatlan göböcsök a talpamban vannak.

(#30660) borix válasza Chuck Norris (#30659) üzenetére


borix
őstag

A pulzusod alacsonyan maradt vagy neked is magasabbra esett az átlagnál?

(#30661) Peterhappy válasza Chuck Norris (#30659) üzenetére


Peterhappy
őstag

Az utcai cipőmmel hasonlóképp jártam nemrég, a saját tapasztalatomból kiindulva mindenképpen érdemes kivenni az eredeti talpbetétet. Legalábbis számomra egyértelműen jobb volt úgy.

Egyébként épp tegnap gondolkodtam el azon, hogy nem lenne-e több értelme drágább/komolyabb futócipő helyett "egyszerűbbet" vásárolni és abba betétet csináltatni.

A mostani cipőmben még 400 km sincs (legalább 1000-ig szeretném használni) és van belőle még egy 0km-es is a cipős szekrény mélyén, de tegnap eljátszottam a gondolattal, ha idővel komolyabb szintre szeretném emelni a futást, akkor lehet, hogy megérné azt személyre/talpra szabott cipővel tenni.

(#30662) Chuck Norris válasza borix (#30660) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Általában nem nézegetem a pulzusomat de most kerestem egy olyan napot amikor a maihoz hasonlót futottam és accuweather szerint hideg volt, 8-al volt magasabb az átlagpulzusom ma.

(#30663) Chuck Norris válasza Peterhappy (#30661) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Te akkor mindig abban jársz? ha jól emlékszem az orvos azt mondta, hogy úgy kellene...
Ez elméletileg személyre szabott, bele kellett álljak egy szivacs öntőformába ami felvette a talpam formáját és az alapján csinálták meg a kínzóeszközt.

Ki is találtam egy edzéstervet; január közepéig-végéig beleteszek legalább 150-200Km-t a talpbetétbe sportolás útján. Remélem nem málik szét ha kimegyek vele terepre is :)

(#30664) borix válasza Chuck Norris (#30662) üzenetére


borix
őstag

Sok embernél elviszi ez a melegebb időjárás,fronthatás 8-10 ütéssel is.

(#30665) Chuck Norris válasza borix (#30664) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Még az ünnepek alatti zabálás, piálás, tunyulás is lehet benne van kicsit.

(#30666) bandus válasza Chuck Norris (#30665) üzenetére


bandus
veterán

egen, nekem ez olyan 15-20-at dobott a pulzusomon :D nem jonerzes, de remelem hamar visszaall a rendes kerekvagasba a dolog :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#30667) Pttypang


Pttypang
veterán

Ahhoz képest, hogy elvileg ugfye halálra van taposva, mennyivel kényelmesebb a kis 200 méteres salakpályán futni, mint az aszfalton. A ph-s strava csoport eredménye meg, hogy ma is ki kéne menni futni.. meh :N

Everybody lies.

(#30668) Peterhappy válasza Chuck Norris (#30663) üzenetére


Peterhappy
őstag

Hogy oszinte legyek, en kicsit csalok. Van egy "rohangaszos" kvazi utcai cipom, abban megyek meloba/jovok melobol. Ebbe sem artana betet, de nincs. Viszont a meloban "csinibe" kell vagni magam, ezert "elegansba" preselem a pataimat. Ez ket cipoben merul ki, egyforma marka, meret es kialakitas, csak a fazon es a szin mas. Ez azert jo, mert igy az egyikbe csinaltattam betetet (Podiart-ban, ha mar ingyen bemertek a labam) es a kovetkezo learazasnal tudtam, milyen cipot keressek :) be is jott. Szoval egesz nap nem, sajnos epp a napi lepeseim legalabb felet nem, de idotartamban kb. napi 9-9.5 orat viszont hasznalom.

Ami egyertelmu hosarek, a boka- es terdfajdalmak megszuntek. Labfej-fajdalmaim, talpsajogasok adodtak eleinte, de epp a magas betetnek hala. Kikerult a gyari es azota nincs vagy csak elenyeszo mertekben akad problema.

(#30669) inf3rno válasza Chuck Norris (#30659) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na ennek örülök, remélhetőleg hosszú távon is beválik.

Buliban hasznos! =]

(#30670) inf3rno válasza bandus (#30666) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha nem hagytál ki sokat, akkor egy hónapon belül neked is vissza kell álljon. Szerintem csak azon múlik, hogy párszor átmosd a keringésed és tisztuljanak az apróbb erek is, ahhoz meg sport kell, hogy kitáguljanak. Én ha több hetet hagyok ki, akkor az első futásnál érezni szoktam, hogy ilyenkor viszket meg kicsit csíp a combom környéke, gondolom akkor indul be a keringés és kezdi el vinni a szemetet. Persze ez csak az én verzióm.

Buliban hasznos! =]

(#30671) inf3rno válasza Pttypang (#30667) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én ma sétálni voltam 16km fel a helyi hegyre meg vissza. Egész jól esett, szombaton ugyanezen az útvonalon lesz a verseny. Ha éppen nincs kedved futni, egy ilyen mindig belefér.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30672) Pttypang válasza inf3rno (#30671) üzenetére


Pttypang
veterán

Neem, egy 8 km-es kocogassal vegeztem a mapot, utana jobban aludtam, ha mar egesz nap ennyi volt a mozgas nagyjabol.

Everybody lies.

(#30673) Chuck Norris válasza Peterhappy (#30668) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ez így is sokkal több mint amennyit én hordom, a melóban kényelmi szempontból 90% egy crocs utánzatban tolom :)
Ezek a podiartosok mennyiért csinálnak egy betétet, nagyon ügyesen nem tettek fel árat az oldalukra. Az sztk-ban a salus bolt-ban 8e egy kompletten.

@inf3rno: köszönöm, pár hét és kiderül, hogy tényleg segített-e

(#30674) Peterhappy válasza Chuck Norris (#30673) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ugy remllik 8500 penz volt. Volt olcsobb is, ez mar vekonyitott forma, ha nem csal az emlekezetem. Keszitenek kimondottan sportra, futasra is. 15k remlik, lehet hogy kevesebb, tobb biztosan nem.

Salusom is volt, vekony, barmibe berakhato, de nekem harom (!!!) cipomet nyirta ki, volt hogy levalt a talp, volt hogy atszakitotta. Plusz eleg csunyan neztek ram mikor 3-4 honap utan visszavittem a beteteket, hogy igazitsanak rajtuk.
A Labaszatban csinaltattam talan a legjobb beteteimet eddig, ok parafaval dolgoznak, szepen es nagyon kedvesek is. Sajnos az tolem messze van es mindig sokan vannak (bar azt hiszem lehet idopontot foglalni), az vastagabb betet es gyakran kell/erdemes utanallitgatni, de megeri). Amugy a Podiartosok is nagyon kedvesek voltak, ha ez valakinel szamit - nekem sokat.

(#30675) norby_42


norby_42
aktív tag

Azért jó látni, hogy nem csak én lazultam el a decembert... peterkeT, te nem számítasz, minden tiszteletem a tiéd :)

2018-ra viszont megtaláltam a maraton mellé a másik kihívásomat: http://www.nse.hu/eged-versenykiiras

Eat pasta, run fasta

(#30676) Vertigo18 válasza Danika256 (#30656) üzenetére


Vertigo18
addikt

260 órát dolgozom decemberben...

Ennek negyede éjszakás meló, ami után pihenni KELL.

Mellette van 3 gyerekem...

Sajnos nem mindig jut idő futnom, így lehet az, hogy most az utolsó 4 nap mindegyikén kell futnom ebben az évben ahhoz, hogy meglegyen a limit...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30677) zaskar válasza Vertigo18 (#30676) üzenetére


zaskar
senior tag

Minden tiszteletem az éjszakai műszakban dolgozóké. A jelenlegi cégemnél, ahol 15 éve vagyok, összesen 2 vagy 3 hetet kellett éjszaka dolgoznom, de az is teljesen kikészített. Hosszabb távon nem bírtam volna. Egyszerűen nem tudtam aludni, hazamentem reggel 6-kor, lefeküdtem, és 10-kor már ébren voltam.
Szerencsére már évek óta rugalmas a munkaidőm.

(#30678) parandroid válasza zaskar (#30677) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

És akkor most képzeld el azt, aki 24/48 órázik ügyeletben, vagy négyműszakos munkarendben tolja, amikor teljesen kiszámíthatatlanok a szabadnapjai, illetve a műszakbeosztása. Brrr.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#30679) inf3rno válasza zaskar (#30677) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem ha nem tudok aludni egy üveg sör mindig beválik. Valamikor túl jól sikerül, általában sörözés után szoktam hajnalban elaludni a buszon és felébredni a megye másik végén. :DD

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30680) inf3rno válasza Vertigo18 (#30676) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kitartás! Amúgy meddig fogsz szívni még lent a határon? Van valami rotálás vagy teljesen kinyírnak és egész évben ott kell lenned?

Aláírás: Szar vagy, tomcicának így is menne! ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#30681) Vertigo18 válasza inf3rno (#30680) üzenetére


Vertigo18
addikt

Egész évben? :D

Van, akinek érdeke, hogy ez még évekig elhúzódjon...

Node visszatérve, ma a 18 órás meló után hazajöttem reggel 10re, 11kor lefeküdtem, egykor keltem egy 16km-re! Gondoltam ezt most nem alapozom, kicsit emelem a tempót, pulzust...

Holnap meló előtt kaptam 2 óra munkaidő kedvezményt, rávettem egy kollégát a futásra, bár tart a tempótól. Hiába mondtam neki, hogy a gyors ember tud lassan futni, nem lesz gond. De rábeszéltem... Aztán tolunk hajnali kettőig egy szolgálatot.

Majd 30-a jön, szokásos 16km. van betervezve...

Aztán 31-én reggelre terveztem az utolsó 16km-t a hónapra, akkor azzal átlépem a 2017 km-t. Viszont megyek éjszaka melózni...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30682) inf3rno válasza Vertigo18 (#30681) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Úgy legyen! :K

Buliban hasznos! =]

(#30683) norby_42 válasza Vertigo18 (#30681) üzenetére


norby_42
aktív tag

Tudsz élni :0

Eat pasta, run fasta

(#30684) parandroid válasza Vertigo18 (#30681) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Hajrá, szurkolok neked! Nekem már csak 30 km hiányzik a 2700-hoz (hogy kerek szám legyen), ez pont a szilveszteri 10k-s versennyel lesz meg, jó lenne egy PB-vel zárni az évet. Tegnap egy 15 km-es alapozó utolsó 3 km-én teszteltem a versenytempót fáradt lábra, elvileg mennie kell...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#30685) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Hajrá mindenkinek még az év végén!

Mindent bele, előre a cél érdekében!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30686) zaskar válasza parandroid (#30684) üzenetére


zaskar
senior tag

Az elmúlt 10 évben nekem is 2700-3000 volt az évi km számom. Idén viszont mindössze 2200 km jött össze :(

(#30687) norby_42 válasza parandroid (#30684) üzenetére


norby_42
aktív tag

A szilveszteri 10k-t mikor nyomjátok? Elindulok én is 'vízhordó'nak :)

Eat pasta, run fasta

(#30688) mukibuci válasza zaskar (#30686) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Én 777 km-mel elengedtem az évet. Nov-dec ha nem lett volna ennyi meló - és nem lennék lustadisznó - meglett volna pedig a tervezett 1000 :O
Mondjuk így is másfélszerese lett a tavalyi ~500nak

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#30689) parandroid válasza norby_42 (#30687) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Várunk szeretettel: [link]! :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#30690) borbelyfer


borbelyfer
csendes tag

Ti a futócipőtöket hogyan tartjátok tisztán? A salak nem akar kijönni :D

(#30691) t1 válasza borbelyfer (#30690) üzenetére


t1
addikt

Aszfaltost sehogy, terepest ha nagyon dzsuva akkor a csap alatt kimosom.

(#30692) zharkanyi válasza borbelyfer (#30690) üzenetére


zharkanyi
tag

Elmegyek benne hóban futni. :)

(#30693) tomcica


tomcica
Topikgazda

Gyihhaj csirkefuluek :P par ora unneples belefer valahogy a napi edzesek koze,ennyi....

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#30694) Vertigo18 válasza tomcica (#30693) üzenetére


Vertigo18
addikt

Pár óra? Eltűntél napokra!!! Azóta ünnepelsz? :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#30695) norby_42 válasza parandroid (#30689) üzenetére


norby_42
aktív tag

Kösz, de ez túl valóságos, én azt hittem virtuálisan toljatok. Meg aztán messze is van, de egy sört azért iszom az egészségetekre :)

Eat pasta, run fasta

(#30696) kk831228 válasza mukibuci (#30688) üzenetére


kk831228
addikt

861 lett nekem is... :B Elég gyengusz... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#30697) borbelyfer válasza zharkanyi (#30692) üzenetére


borbelyfer
csendes tag

itt Békéscsabán várat magára a havazás :D pedig megtapostatnám a pegát :)

(#30698) ladybug válasza Vertigo18 (#30685) üzenetére


ladybug
őstag

Az mennyiben demotiváló, ha nincs cél km mennyiségem egy évre? :F

Mert akkor így akkor az új év elött két nappal átgondolom az eddigi futásaimat, magamba szállok és kitalálok valamit jövő évre.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#30699) #78687232 válasza ladybug (#30698) üzenetére


#78687232
törölt tag

Miért lenne demotiváló? Különösebben engem sem érdekel, 1500-nak örültem volna, de a mostani 1250-el is elégedett vagyok.

(#30700) #78687232 válasza parandroid (#30636) üzenetére


#78687232
törölt tag

A GI mérleg jó dolog lehet, egyedül az ára miatt nincs még itthon nekem. Régen ilyenkor verettem volna hogy legalább egy 60-100 km-t még összegyűjtsek, most már nem látom értelmét. Hat km hiányzik az 1250-hez, azt még lefutom vasárnap és végeztem az évvel. Még a nagy kihagyás ellenére is elégedett vagyok, habár elkeserít hogy ma egy fm-t sem tudtam lenyomni. Lassan sem. Na mindegy, majd szép lassan visszahozom magam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.