Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27613) inf3rno válasza tomcica (#27597) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én most csak arra alapozok, hogy dombnak fel sem okozott gondot tartani a 4:30-at az egyik irányból. Régebben azért erőt kellett beletennem, ha ugyanott rendes tempót akartam menni, mindig visszaesett 5:00-ra különben, most meg magától felvitt a lábam. Persze a másik irányból 3x akkora ugyanaz a domb, úgyhogy az már kinyírt, de így is úgy tűnt, hogy ez a tempó lesz majd az új utazó tempóm, ha egy kicsit hozzászokok. Félmaratonhoz egyelőre kevés az állóképesség ilyen tempóban, kelleni fog előtte a téli alapozás. Én úgy szoktam, hogy először 5k-n, utána 10k-n szoktatom magam a tempóhoz, csak utána megyek félmaratonra vele. Versenyeken is van, hogy 15k-t az előző tempóban futok, 5k-t meg az újban, esetleg 10-et 10-et, ha már begyakoroltam előtte. Olyan szempontból is jó, hogy egyre erősödnek a versenyek az év során. Ez a stratégia eddig bevált.

Én is érzem, hogy több idő jó lenne ehhez, de csak 2 hónapom van addig a versenyig, ahol végre találkozok sík tereppel. Pesti szmog lesz, de talán az nem számít annyit. Jó lenne ott megdönteni a 10k-t, mert mindenhol máshol itt csak dombok vannak, 400m körpályán meg biztosan nem fogok lefutni 25 kört, elég hamar elveszteném a fonalat, hogy hány körnél tartok. :D

A heti 1x 5k közelítőt beiktatom majd. Legközelebb megpróbálom az 5k-t ebben a 4:30-as tempóban. Ha menni fog gond nélkül ebben a melegben, akkor megpróbálom fokozatosan lejjebb szorítani 4:00 környékéig. Ha nem megy, akkor 4:45-ről kezdek neki, és úgy szorítom lejjebb. Ahogy hűl az idő, úgyis könnyebben fog menni. A résztávot majd beiktatom, bár a fartleket jobban preferálom normál edzés közben, mint az ilyen merevebb résztávokat. Mekkora távokra gondoltál egyébként? 1-1.5k, esetleg rövidebb?

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.