Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54851) Bubukain válasza #80977664 (#54845) üzenetére


Bubukain
senior tag

ha nálad transzkódol a Plex akkor valami rosszul van beállítva.
nálam Plex az adatbázis a nason, és egy ATV 4k a média lejátszó, soha semmi gond nem volt velük, nem is értem te miről beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#54852) gyugyo79 válasza Bubukain (#54851) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nálam otthon egy NvShield tv kliens MrMC vel plex adatbázisal is. De a natív Plex kliense is Direkt play játszik mindent ha az AVR be van kapcsolva és a hang mehet passtrugh...

De nézik tőlem MiBoxal meg LG TV vel is távolról a teljesség igénye nélkül és érdekes módon az is megy hibátlanul. Plex Pass al az apollolake ésszerű tartalommal távolról is teljesen jól használható....

DLNA a plex szerverbe ki is van kapcsolva többek között...

(#54853) blakey válasza Elemental (#54847) üzenetére


blakey
titán

Ezt hogy kell elképzelni pl a plex esetében egy box-szal, amin coreelec fut? - letöltőd a Plex szervert a NAS-ra és beállítod, a Kodira meg telepíted a repository.plexkodiconnect-1.0.2.zip repot majd onnan a PlexKodiConnect kiegészítőt. Ha elindítod akkor kérni fogja a Plex felhasználót vagy egy pin-kóddal belépsz a fiókodba és felajánlja a hozzátartozó mappákat, végigmész a varázslón és kész, a Kodi saját magának bemásolja az adatokat és olyan lesz mintha saját maga készítette volna el a adatbázist. Másik lehetőség, hogy a Kodi repoból telepíted a Plex kiegészítőt, ugyanúgy pin-kóddal belépsz és ott már egy Plex felület fogad, tehát semmilyen Kodis megjelenés nem lesz. Én az előbbit javaslom Kodi esetében.

Embynél hasonló a szitu, ott érdemes a repository.emby.kodi-1.0.6.zip repot telepíteni és onnan az Emby for Kodi kiegészítőt, hasnlóan kell eljárni, mint Plex esetében, itt is ua. lesz az eredmény. Emby esetében több felhasználót is létrehozhatsz ingyenesen és más-más elérést biztosíthatsz a különböző eszközökön. Embynél van egy másik lehetőség ami viszont sokkal jobb a Plex-hez képest, a repoból telepíted az Embycon-t, belépsz ugyanúgy viszont itt a Kodi nem építi fel az adatbázist, de az is megoldható viszont nem lesz teljes, mint az előző megoldással de van egy jobb megoldás egy ún. Embuary felszín telepítésével (ez mindkettő esetén működik, tehát Emby for Kodihoz is jó), ebben az esetben a felszín az Emby arculatával jelenik meg és az összes extra mappával annyi különbséggel a Plex-hez képest, hogy itt marad a Kodi motor, minden Kodis de Emby arculathoz igazítva.

Előtte MySQL-t használtam, de ott nagyon fontos, hogy a Kodi verziója azonos legyen minden eszközön illetve egyéb eszközökön nem tudtam használni.

Az Emby-vel 10+ eszközön ua. tudom használni és ha netán manuálisan kell valamit végezni akkor elég csak a szerveren megcsinálni és mindenhol jó lesz. Mindent és mindenhol ugyanonnan tudok folytatni ahol abbahagytam, minden borító és leírás ugyanaz, stb. Szerintem nem kell leírni, hogy mennyire hasznos és kényelmes, bármiról át tudom küldeni egy másik gépre, hogy ott folytassam és ami még fontos és érdekes lehet Plex/Emby esetében, hogy hálózaton kívülről is tudod használni, ha netán fontos lenne az is.

(#54851) Bubukain
nálam Plex az adatbázis a nason, és egy ATV 4k a média lejátszó, soha semmi gond nem volt velük, nem is értem te miről beszélsz. - csak az nem tudja, hogy milyen jó egy ilyen adatbázis aki nem is hajlandó normálisan kipróbálni és használni.

#54852) gyugyo79
DLNA a plex szerverbe ki is van kapcsolva többek között... - igen, Plex esetében érdemes kikapcsolni, mert borzasztóan erőforrásigényes. Embynél nem kell, ott nagyon minimális az erőforrásigény, értsd kb. tizede a Plexnek.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#54854) #80977664 válasza gyugyo79 (#54852) üzenetére


#80977664
törölt tag

Én arról beszélek, hogy a TV PLEX kliensével nézve vannak gondok 4K esetében!
Samsung QLED és LG OLED app storeból feltett.

Az NvShield az külső lejátszó vagy én tudok rosszul valamit?

(#54855) Pubszon válasza Borisz76 (#54849) üzenetére


Pubszon
veterán

Nem feltétlen hogy torrent, és hogy csak torrant meg pláne.
Lehet másfajta hálózati forgalom is.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#54856) gyugyo79 válasza #80977664 (#54854) üzenetére


gyugyo79
addikt

Tehát összegzem nem csak értően olvasni nem tudsz, de vagy hazudsz is össze vissza vagy skizofrén vagy. Mert a teljesség igénye nélkül ezeket is te írtad.
Link,
Link
A hozzászólásra amire válaszoltam abban is a a te hozzászólásodra volt ugyan válaszolva. De egy szóval nem írod, hogy te a tv beépített kliensére gondolsz most éppen....

[ Szerkesztve ]

(#54857) #80977664 válasza gyugyo79 (#54856) üzenetére


#80977664
törölt tag

Úgy látom nem egy mozit nézünk...

Én mindig azt írtam, hogy 4K-hoz érdemes KÜLSŐ MÉDIALEJÁTSZÓT venni (és nem a TV-be épített ingyenes plexel/emby-vel szórakozni.). Az, hogy a külső médialejátszón mit futtatsz személyes preferáció kérdése, akár Plex klienst is lehet vagy a beépítettet is használhatod.

Ezt írtam amit linkeltél:

"Milyen tévéd van először is? 4K? Ha igen akkor is transzkódol a Plex szerver a NAS-on sokszor!! Nálam is szakadozott a 4K lejátszás és kivágtam a plexet és vettem egy külső lejátszót... azóta semmi gond! Hidd el megéri!"

Kivágtam a TV Plex kliensét (ami semmibe sem került) és vettem egy külső média lejátszó (ami pénzbe került). Nyilván a kliens miatt transzkódolhat csak a Plex szerver ergo nem arról beszéltem hogy a PLEX szerver szar (,mitől lenne szar) hanem a kliensről ami ez esetben a TV...

Másik amit linkeltél tőlem:

"Vegyél egy külső lejátszót, hidd el megéri az árát bőven! Ezek a beépített playeres lejátszás csak maszatolás. 1080p-ig még elmegy de 4K mellé jár a lejátszó!"

Ismét csak: a TV-be ingyen letölthető (beépített) Plex kliens 1080p-ig még elmegy de 4K mellé jár a lejátszó!

További kérdés?

[ Szerkesztve ]

(#54858) bb.bocs válasza Borisz76 (#54849) üzenetére


bb.bocs
őstag

szolgáltatóiból 1 gigás jön a switchbe, ott egybehúzva kettő, egy a fel, egy a letöltésnek( bár a feltöltésem nem gigás) szóval dupla történet :) m wd redek vannak benne 5400-as, shr btrfs :) ahogy néztem a proci sem bírna sokkal többet.

[ Szerkesztve ]

(#54859) zsamiatt


zsamiatt
őstag

másnál is megszokott hülyülni a kamera rögzítés? Nekem most elég furcsa anomáliákat produkál. :W

pl két külön IP címen ugyan azt a képet mutatja, a synology webes felületéről belépve nem indulnak el az appok, úgyan akor a desktop kliens működik.

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#54860) Madwe válasza #80977664 (#54857) üzenetére


Madwe
nagyúr

De te kevered a dolgokat. A plex a nason mint backend lenne, arra tökéletes, hibátlan, rengeteg dologra jó, s kategoriájában kb legjobb.
Az, h frontenden milyen kliensen s mit nézel, semmi köze a backendednek. Az. h a plex kliens sok készülékre egy fos, senki nem vitatja. Ahogy azt sem, h külső lejátszónak vannak előnyei (főleg ha pl atmos vagy true hd hangot akar az ember, pl. meg kadenciahelyesen, bár sok tv app már tudja azt)
Én is plexet használok backendnek, mert arra tökéletes. Kliensnek pedig infuse-t, mert az meg annak tökéletes apple eszközökön, ios és apple tv. De attól még a backendje plex.
S igen, plex sok codec vagy felirat hangsáv esetén transzkódol, míg pl infuse nem, vagy random akármilyen külső lejátszó esetén sem. Ettől még catalog menedzsernek a plexen kívül milyen más alternatíva lenne, ami plex backend hibáit kijavítaná? (egyetlen BACKEND hibát se mondtál jelenleg)

S egy syno fórumon az h mi a kliens sokatrangú, backend számít, arra jött a kérdés mire írtad h felejtse el a plexet. MIÉRT? :D

S visszatérve a külső lejátszó kérdésére: max hang miatt érdemes megfontolni, ha kell a teljes truehd atmos pl, mert az nem megy máshogy ki. vagy ha nincs jó kliens a tévére. De pl webos-re már az új plex app hibátlan, nem transzkódol az esetek 99%ban. Vagy az xplay még annyit se. Kadenciahelyes, gyors, nem szaggat, semmi gondja. Azt leszámítva, h a hangot az erősítőre csak tömörítve fogja kiküldeni nagy kódolás esetében.
Speciel én is azért vettem külső lejátszót, h a hd hangok menjenek, ha már van rendes hm szettem. De ezen túl semmilyen minőségebli vagy sebességbeli különbség nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#54861) Madwe válasza #80977664 (#54857) üzenetére


Madwe
nagyúr

"Vegyél egy külső lejátszót, hidd el megéri az árát bőven! Ezek a beépített playeres lejátszás csak maszatolás. 1080p-ig még elmegy de 4K mellé jár a lejátszó!"
4k HDR atmos hanggal érdekes külső lejátszó nélkül is hibátlan volt nálam (azt leszámítva h atmost lekeverte a kimenetem), ezek szerint maszatoltam :D

[ Szerkesztve ]

(#54862) #80977664 válasza Madwe (#54860) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nem keverek semmit csak elbeszéltünk egymás mellett. De még ha keverném is akkor sem értem a hangnemet... (nem a tiédet).Ha valaki számára nem egyértelmű miről írok akkor kérdezzen mielőtt kioktat. Itt meg bárhol máshol bárki véleményt nyilváníthat! Akkor is ha hülye hozzá meg akkor is ha nem. Ha nem tetszik lehet ignorálni...

Az embernek van egy 4K tévéje, vesz egy NAS-t mellé, felrakja a NAS-ra plexet rá és első körben a tv-re a plex klienst ha már van rá akkor elvárhatná hogy menjen is ahogy kell. Nálam Samsung QLED van meg LG OLED amik nem éppen az alja kategória (nem is a teteje még mielőtt ezzel jön valaki ismét...) és egyiken sem megy minden film hibátlanul és zökkenőmentesen! Pont nem érdekel hogy 80% megy, az nálam a nulla kategória. Vagy megy minden vagy semmi. A HD hangot már ide sem mertem hozni korábban... meg még egyéb apróságokat.

Ezért írtam, hogy szerintem illik a tv mellé egy külső lejátszót venni 4K esetében és nem a TV-be épített klienst használni. Ha szerinted nem akkor hajrá, én nem fogok vitatkozni se veled se gyugyó kollégával... mindenki maga eldöntheti! Meg azt is hogy mit használ a külső lejátszón.

[ Szerkesztve ]

(#54863) Elemental válasza blakey (#54853) üzenetére


Elemental
addikt

Köszi szépen!
Akkor belemélyedek a témába. A plex appot már próbáltam, de valahogy nem éreztem jónak, hogy külön appot indítsak el, amikor ott van a kodi. Igazából akkor is inkább a fényképek miatt tettem fel, de arra meg nem vált be, mert nagyon belassult a lejátszó, néha ki is fagyott, amikor olyan mappát nyitottam meg, amiben sok kép volt. Csak áramtalanítás segített.

Az embyt a nasra honnan kell telepíteni? A csomagkezelési központban nem találom.

(#54864) #80977664 válasza Elemental (#54863) üzenetére


#80977664
törölt tag

Csomagforrásoknál add meg ezt:

https://synology.emby.media/

Utána a KÖZÖSSÉG fülön megtalálod a csomagkezelési központban

(#54865) lewisfm válasza Madwe (#54861) üzenetére


lewisfm
aktív tag

A TV-k jelentős része nem tudja az Atmos és Dolby True HD audio codec-eket.
Ilyenkor a Plex (vagy más) transzkódolni kényszerül.

A dedikált lejátszó ezt megoldja.

(#54866) Madwe válasza lewisfm (#54865) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha tudná se tudja kiküldeni (mint pl én tévém) lévén ahhoz teljes hdmi 2.1 eARC támogatás kellene, ami még nincs. Erősítőknéál már lehet van teljes, tévék esetén még az idei lg-k se tudják kiküldeni rajta, csak külső forrás esetén (azaz ráírták h hdmi 2.1 meg earc, de a 3 feltételéből csak 1-et tud, szóval gyk. még most se tudja)

(#54867) blakey válasza #80977664 (#54862) üzenetére


blakey
titán

Te beszélsz el mindenki más mellett. Annyit írtam, hogy adatbázisnak is kiváló és milyen lejátszók esetében jön jól. Ha jobban megnézed akkor mind külső lejátszóra vonatkozik. Egyszerűen el sem olvasod vagy elolvasod és nem tudod értelmezni a leírtakat. Ha van egy DS918+-a a kérdezőnek akkor nem ciki Plex vagy Emby adatbázist használni még az akár 20 milliós rendszerrel sem. Teljesen össze-vissza magyarázod azt ami el sem hangzot.
Ennyit írt a fúrumtárs: "Megérkezett az első Szerverem,ami egy synology 918+ 4db WD red pro 6TB HDD-vel. Egy plex szervert szeretnék itthoni használatra." - itt hol van leírva, hogy TV a lejátszó? Persze te már előre tudod a frankót ("Ha már ennyi pénzt kiadtál akkor javaslom vegyél egy külső lejátszót és ne plexel szórakozz, de te tudod!") és egyből olyan hsz-t pattintasz ide, hogy meg se mer szólalni aki 20 milliós rendszeren esetleg Plexet futtat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#54868) #80977664 válasza blakey (#54867) üzenetére


#80977664
törölt tag

Ennyit írt a fúrumtárs: "Megérkezett az első Szerverem,ami egy synology 918+ 4db WD red pro 6TB HDD-vel. Egy plex szervert szeretnék itthoni használatra." - itt hol van leírva, hogy TV a lejátszó?

Én is kérdezek egyet! Hol van leírva hogy bármilyen külső lejátszóval szeretné használni? Ja, hogy sehol... Ha lenne gondolom azt is odaírta volna a hardverek közé! Akkor nálam TV esetében csak a belső lejátszó marad. Más eszköznél meg értelmét veszti a külső / belső dolog.

Attól hogy külső lejátszót javasoltam valakinek ( akár az akárhány csilliárdos rendszeréhez) nem tudom miért ne merne bárki megszólalni... te is meg mertél a jelek szerint :DD

[ Szerkesztve ]

(#54869) Madwe válasza #80977664 (#54868) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azt se írta le, h tévén nézné s milyenen, akkor logikád alapján bizonyára a synology beépített kijelzőjén nézné hisz nincs más eszköze :D?

(#54870) #80977664 válasza Madwe (#54869) üzenetére


#80977664
törölt tag

mobil/tablet esetében fel sem merül a külső lejátszó esetleges szükségessége mint írtam.... De igazad van! Teljesen irrelis feltételezés részemről hogy tévén akarja nézni a filmeket amikor "itthoni használatról" írt. Lehet a mosógépen akarja a HDR-t élvezni DTS:X hanggal! :)) Megyek meg is nézem nálunk hogy szól, de lehet a szagelszívót is kihajtom vele!

MEA CULPA!

Akárhogy is, nem kellett volna leugatni senkit bármi is legyen a véleménye!

[ Szerkesztve ]

(#54871) Elemental válasza #80977664 (#54864) üzenetére


Elemental
addikt

Köszi!

(#54872) powerup2


powerup2
addikt

Megérkezett a 2db 4tb hdd amit be is tettem a nasba ami egy ds218 és szépen beállitottam új nasként de nem tudom beállitani a raid0 vagy azt hogy külön lemezként lássa a másik hdd-ét azonnal ő biztonsági mentésnek állitotta be ... Mit csináljak hogy 8tb helyem legyen ne csak 4 ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#54873) AiRLAC válasza powerup2 (#54872) üzenetére


AiRLAC
addikt

Töröld a volume-ot és a pool-t majd hozd létre diszkenként

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#54874) powerup2 válasza AiRLAC (#54873) üzenetére


powerup2
addikt

kivettem a második lemezt csak egyet hagytam bent és mindent töröltem majd újból telepitettem majd aztán a második lemezt is csatlakoztattam de akkor a létrehozásnál raid0 nem tudok választani csak JBOD-ot .

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#54875) AiRLAC válasza powerup2 (#54874) üzenetére


AiRLAC
addikt

Már egyszer lebeszéltünk a raid0ról, nem?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#54876) powerup2 válasza AiRLAC (#54875) üzenetére


powerup2
addikt

Szeretném úgy kipróbálni hogy egybe látja :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#54877) powerup2


powerup2
addikt

Kötetet törlöm de mennyi idő a törlés mert már vagy 10 perce dolgozik ennyire lassú lenne ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#54878) Met


Met
nagyúr

Volna egy kis problémám.
Transmission fut a DS115j-n, magról, aszfaltról simán töltök. Vissza már nem nagyon megy. Ez kevésbé zavar.

Van egy másik oldal ahonnan töltenék de 2-3 hét alatt sem indult meg. Úgy hogy van seed 2-3.
Most próbából letöltöttem pc-re egy portable qbit és bedobálva a torrenteket elindult a letöltés.

Hogy, hol keressem a hibát?
Elvileg van nyitva port.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#54879) Raven82


Raven82
újonc

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!! Alakul a dolog,de még biztos jövök. :) A plexet sógorom is használja évek óta és tökéletesen működik neki,ezért is döntöttem ez mellett. Mondjuk az tény,hogy jó lenne egy külső lejátszó amire mondjuk lehet plexet telepiteni és nagyobb hdd-t is tudna kezelni...

(#54880) AiRLAC válasza Raven82 (#54879) üzenetére


AiRLAC
addikt

Minek egy NAS mellé egy HDDt kezelő médialejátszó?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#54881) #80977664 válasza Raven82 (#54879) üzenetére


#80977664
törölt tag

Na, akkor ha jól értem - ezen hozzászólásod alapján végül is egyértelmű - akkor tényleg a tévébe épített lejátszóval szeretnéd először megpróbálni az új NAS-on levő Plex szervered! :DD :DD Próbáld meg... annyit megér. Mint írtam nálam 1080p-ig minden OK volt de 4K-nál sokszor akadt ilyen-olyan probléma ami SZÁMOMRA elfogadhatatlan volt. Talán nálad jobban fog muzsikálni... A NAS brutál jó szerintem, jól választottál! Nekem is ilyen van!

Ha végül mégis külső lejátszó mellet döntenél bármi okból akkor ha van rajta szabad USB csatlakozó akkor menni fog a külső HDD-ről lejátszás is bármi célból is szeretnéd használni! Nem árt ha legalább USB 3.0-ás. Szerintem :))

SOK SIKERT! :C

(#54882) Dlonram


Dlonram
újonc

sziasztok!
Én egy fél éve vettem a synology-mat, plex szerverként használom egy LG TV-n. eddig hibátlanul működött, de három hete folyamatosan szakadozik, és nem csak a Plex nem működik de online sem érem el a NES-t, van hogy ez az állapot órákig fen áll. Nem tudom mi lehet a baja, eddig nem volt gond. amire gyanakszom az a wifi kapcsolat, UPC-s fehér router-em van, habár a NAS a routerrel és a router a TV-vel is LAN kábellel van összekötve. Esetleg a NAS-el lehet gond?
Nem tudna nekem valaki valami okosat mondani, nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, a minimális tudásom pedig eddig volt elég.
Köszi!

(#54883) #80977664 válasza Dlonram (#54882) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nicsak, ismét egy kolléga aki a TV kliensel Plexel... (ki hitte volna?) megint egy témába vágó probléma. :Y

Ha vezetékkel van összekötve minden akkor a wi-fit azt hiszem kizárhatjuk mint hibaforrást! :) Minden típusú videónál jelentkezik a probléma? (1080p/4K?)

PC-ről megy a plex lejátszás egyébként hibátlanul? (ugyanazoka a filmek amikkel gond volt a tévén)

Szokásos NAS/router újraindítás megvolt? Tudom banálisan hangzik, de sokszor ennyi is elég a megoldáshoz!

Quickconnect regisztrálva van NAs-on? Nem jelez heartbeat hibát?

(#54884) Dlonram válasza #80977664 (#54883) üzenetére


Dlonram
újonc

Először is 2014htctest köszönöm a választ!
A TV sajnos csak 1080p-t tud, így kizárólag csak ilyen filmekről van szó.
A Quickconnect regisztrálva van, nem csak aTV veszíti el vele a kapcsolatot, hanem a többi eszköz is, ha távoli eléréssel próbálok a NAS menüjébe belépni az sem sikerül, így nem gondolnám hogy a plex lenne a probléma, semmilyen funkcióját nem érem el. A router újraindítása nem használ, a NAS-é igen, a baj csak az hogy ilyenkor csak manuálisan tudom újraindítani, de az kb. 20 percig tart. Hiába megnyomom a gombot nem áll le azonnal.
A fura hogy pár hete jelentkezett a probléma, eddig nem volt gond. Egyébként egy WD red 3T-s winyó van benne.

(#54885) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

Nagyon szépen összeállt a DS918+, adatok átmásolva. A másikból ami kiugrott 2 x 5TB WD red azt szeretném a PC-be használni. A C az egy M2 SSD, D-nek szántam tárolásra a 2x5TB és E-nek a régi 2TB letöltések mozgó anyagok stb.

Tudom hogy nem közvetlen topik téma, de az alaplapomról nem találtam élőt.

Szóval a problémám hogy a sata portokat 2 módba tudom tenni AHCI vagy RAID. Amennyiben raidre teszem akkor mindent bele akar tenni a kötetbe ami sata. Ahciban pedig nem enged raidet létrehozni. Szóval jól gondolom hogy ez úgy nem fog menni hogy 2x5TB raid 0 + 1db 2TB?

(#54886) AiRLAC válasza FeRRaR1 (#54885) üzenetére


AiRLAC
addikt

Jobban jársz egy Windows alapú tükrözéssel. A Raid0 még mindig rossz ötlet.

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#54887) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok!

Adott egy DS918+. Jelenleg van benne 1 db 4 TB-os illetve 2 db 6 Tb-os lemez.

A kérdés a következő lenne. Szeretném a 4TB-os lemezt kivenni, úgy hogy ami rajt van adat az megmaradjon, és ne legyen adatvesztés. Összesen most 3,6Tb adat van rajta, tehát nem sok.

Utána beleraknék szintén 2 db 6TB-os lemezt, de azt már különálló kötetként létrehozva.

Ez a művelet elviekben kivitelezhető?

(#54888) #80977664 válasza Boss81 (#54887) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nem mindegy honnét akarod kivenni a 4TB lemezt! Ha arra telepítetted a programokat akkor nem fognak utána menni! Általában a volume1-re szokták a userek 99%-a alapból.

A 2*6-ra nem tudod felmásolni kivétel előtt? Ha jól értem nem akarsz EGY SHR tömböt létrehozni hanem 4 különálló SHR kötetet... akkor tedd be a 4+6+6 mellé az egyik új hatot és arra tedd át nason belül a 4 tartalmát, majd vedd ki és rakd be a negyedik hatost is.

(#54889) Borisz76 válasza Boss81 (#54887) üzenetére


Borisz76
veterán

A 4-6-6 felállás okés de hány kötet ?

Ha több kötet , akkor kötetenként hány lemez és milyen kötet ( SHR ,RAID X )
Ha egy kötet akkor milyen ? ( SHR, RAID X )

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#54890) #80977664 válasza Dlonram (#54884) üzenetére


#80977664
törölt tag

Az 1080p jó eséllyel menni fog simán TV Plex kliensel is!

Lokál IP címről sem tudsz belépni a DSM-be?

Vezérlőpult - Hálózat - Általános fülről egy képet raksz be?
Vezérlőpult - Hálózat - Hálózati Interfész fülről egy képet raksz be (nyisd le a kapcsolat jellemzőit előtte)?

(#54891) Boss81 válasza #80977664 (#54888) üzenetére


Boss81
senior tag

Igen a 4TB-os lemezre van minden feltelepítve. A Sorrend 4Tb, 6TB, 6TB, ezek egyszerre lettek belerakva.
A másik két lemez még nincs meg, rendelés alatt vannak.
Jelenleg az a cél az, ha kiveszem a 4Tb-ot akkor maradjon egy SHR kötet ami 2x6 TB-ból áll.
Ha megjön a másik 2db merevlemez, akkor azokat belerakva, létrehoznék egy új, szintén 2x6TB-ból álló SHR kötetet.
Vagyis a végeredmény szerint, lenne 2 db SHR kötet, ami kötetenként 2x6TB-ból állna.

(#54892) Borisz76 válasza Boss81 (#54891) üzenetére


Borisz76
veterán

Vagyis a végeredmény szerint, lenne 2 db SHR kötet, ami kötetenként 2x6TB-ból állna.

Lenne 2 db SHR kötet - Igen....megoldható.
ami kötetenként 2x6TB-ból állna. - Kötetenként 6 TB lesz ! a használható tárhely.

Ettől sokkal jobban járnál HA létrehozod 2 db lemezzel a 2*6 Tb-s SHR kötetet.....majd idővel ezt a kötetet bővíted 6 Tb-al....majd megint 6 Tb-al.

Mert 2 * ( 2 * 6Tb SHR ) = 1-1 lemez védelem kötetenként.
Pocsélokás....a 24 Tb-nyi lemezből 12 Tb lenne a hasznos.

Jobb ha 1 kötet van.
(4 lemez,24 Tb...ebből 18 hasznos + 6 a védelem.)

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#54893) Boss81 válasza Borisz76 (#54889) üzenetére


Boss81
senior tag

Jelenleg így néz ki .

Mondasz valamit, akkor valószínű az lesz a megoldás. :R

[ Szerkesztve ]

(#54894) Sanya válasza Boss81 (#54891) üzenetére


Sanya
nagyúr

De ez így mire lesz jó? lesz benne 2db 6tb-os merevlemezed, ami le lesz tükrözve egy-egy másikra.

A raid nem biztonsági mentés, csak kissé magasabb rendelkezésre állást biztosít.
Ha megdöglik az egyik merevlemezed, akkor mi a garancia arra, hogy a másik nem fog?
miért nem mind a 4 6tb-os van 1db shr kötetben?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#54895) Borisz76 válasza Boss81 (#54893) üzenetére


Borisz76
veterán

Teljesen jó ! Jelenleg 1db SHR köteted van.
- 4 Tb kivesz.
- Rendszer "beszarik". Sípol és szövegesen is figyelmeztet.
- 6 Tb betesz
- Mehet a kötet helyreállítás.

Idővel bele a 4. db 6 Tb-s lemez és mehet a kötet bővítése.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#54896) Boss81 válasza Sanya (#54894) üzenetére


Boss81
senior tag

Időközbe a válaszokat olvasva valóban az lesz a legjobb megoldás :)

(#54897) #80977664 válasza Boss81 (#54893) üzenetére


#80977664
törölt tag

Ha ezzel kezded akkor teljesen más a kéép.... Borisz megírta mit csinálj!

(#54898) Boss81 válasza Borisz76 (#54895) üzenetére


Boss81
senior tag

Köszi a segítséget :)

#54897 Logikusan átgondolva valóban ezzel kellett volna kezdeni. Jogos, ott a pont :)

Elméleti szinten, ha kivenném a 4Tb-os lemezt, gondolom lenne egy kötetösszeomlás, és ha csak a 2 db 6TB-os lemez maradna benne, a kötethelyreállatással ismét működne, adatvesztés nélkül, igaz ?

[ Szerkesztve ]

(#54899) Borisz76 válasza Boss81 (#54898) üzenetére


Borisz76
veterán

Esetleg megfontolandó lehet , hogy a kivett 4 Tb-s lemezt bele teszed egy külső USB-s házba , rádogod a NAS-ra és a fontos adatokat oda is mented !
Így meglesz a NAS-on és egy külső lemezen is.
( Mentés után érdemes leválasztani ...esetleges áram ingadozás, túláram miatti védelem )

De ez csak akkor érdekes ha fontos és pótolhatatlan adatokat is tartasz a NAS SHR kötetén.

Jobb megelőzni a bajt....és most ugye felszabadul egy lemezed.
Csak egy tipp.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#54900) Boss81 válasza Borisz76 (#54899) üzenetére


Boss81
senior tag

Köszi, a külső merevlemez rá van dugva, a Hyper Backup be van állítva, hogy fontos adatokról automatikusan készítsen biztonsági mentést minden nap. :)

Illetve ami valóba pótolhatatlan arról szintén készítek egy másolatot egy másik külsőre is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.