Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54351) #80977664 válasza Sanya (#54350) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nézd, szerintem mindenre a célhardver a legjobb... persze az összességében mindig drágább mint az all-in-one megoldások! Van akinek megéri a felárat , van akinek nem! Nekem igen! Van aki kompromisszumot köt, van aki nem. Én e tekintetben nem... (vagy nem akkorát)

A nas az nas. Nem music center meg médialejátszó, én nem is várom el tőle. Nem akarom még a légy zümmögését sem hallani ha 4K filmet nézek, nem hogy egy nas susogását vagy a merevlemezek pörgését. nem akarok hosszú másodperceket várni amíg transzkódol a nas vagy amikor belepörgetek/nyelvet/feliratot/pozíciót váltok. Valaki azt mondja neki nem ér meg 50 ezret egy külső médialejátszó. Nekem megéri. OK elfogadom, de ne akarja megmagyarázni hogy a plex és társai lemossa a célhardvert. A Tv-k DLA lejátszását ugye csak viccnek szántad...

Ennyi erővel NAS sem kell mert egy jobb médiaplayer simám tud 100MB/s letölteni torrenten, SMB/DLNA/FTP szervert is, egy jobb router meg VPN-t. Ez kb lefedi az average userek 95%-ának igényt. Aztán hallgathatod film közben ahogy dolgozik a HDD meg a ventilátor. Kösz, nem. Minek van HI-FI ha ott a music center? :DD :DD :DD

Nekem is a NAS-on fu a unifi controller és NVR, tudja amit vártam tőle INGYEN, de nem akarom megmagyarázni hogy jobb mint a célhardver unifi cloud key gen2 plus 70ezerért.

"Nagyjából egy trabantot hasonlítasz össze egy passáttal gyorsulási versenyen."
A másik két kolléga szerint nagyon nem ez a helyzet...

Részemről befejeztem. Vegyen mindenki amit akar, vagy amire pénze van és éljen vele együtt! okos ember más hibájából tanul, a buta meg... Peace! :R

(#54352) blakey válasza #80977664 (#54349) üzenetére


blakey
titán

Mindketten synolgy nast használtok éppen, de bizonygatjátok hogy a qnap a tuti... én legalább nem hazudtolom meg magamat ha igazam van ha nem! - nem gazán látom ennek az észrevételnek a lényegét, nem azért használok Synot, mert a QNAP-tól meg akartam szabadulni, fordítva is lehetett volna, mert 4 évnél tovább nem használnám és a mostani is kb. annyira van tervezve, legalábbis nálam és simán benne van, hogy a következő QNAP lesz. Nem értem, hogy miért látod ennyire sötéten a dolgot, mert nagyon nem egyértelmű hogy ha NAS akkor csakis Syno ilyet csak a fanok írnak. Egyébként meg pont az a jó ebben, hogy legalább mindkét oldalt ismerem és elismerem a másik oldalt, tényleg nem szarabbak az eszközeik és a rendszerük sem.
Ez nem andoid vs ios vita.... - ez nem is vita, hanem információ miszerint a QNAP is ua. a szinten van mint a Syno.
Valakinek megér pár ezret a márkanév és a vélt/valós előnyök, valakinek nem. Ennyi. - A QNAP is "nagy" márkanév a NAS piacon, furcsa számomra, hogy ez neked valahogy kimaradt.
Amúgy ha érdekel akkor itt egy QTS online demó, lehet nézegetni, senki elől nincs elrejtve.

(#54350) Sanya
a qnap egy médiaplayer hdmi-vel, egy vagy több merevlemezzel. - nem, az is egy NAS ami HDMI-vel rendelkezik és képes médialejátszásra, egyáltalán nem médialejátszó. De vannak akik arra használják és állításuk szerint a Kodi tökéletesen működik.

Online support? Vagy még mindig be kell csomagolni a qnap-et és elpostázni Kínába, ha valami nem megy? - van, úgy működik ahogy a Synonál.

[ Szerkesztve ]

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#54353) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Elnézést az amatőr kérdésért, de az vagyok! Ilyen programok vannak telepítve a NAS-ra:

Ezek közül, fogalmam sincs mit csinál:



Tudtok segíteni? Ezek törölhetők ha nem használja senki?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#54354) blakey válasza VGYke (#54353) üzenetére


blakey
titán

Moments
Node.js v4
Node.js.v8

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#54355) Pubszon válasza VGYke (#54353) üzenetére


Pubszon
veterán

Ezeket ha nem te telepítetted, akkor valószínű, hogy egy másik alkalmazásnak van szüksége rá és telepítéskor szólt is hogy ezeket is telepíti.
Ennek fényében, de törölheted.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#54356) Alex91 válasza #80977664 (#54349) üzenetére


Alex91
félisten

Otthonra Qnap lett veve, az ara miatt. Munkahelyre meg Synology, mert oda meg az tunt jobb valasztasnak (SHR pl.).
Koszonom, mindkettovel elvagyok :), Amugy Asustor, Thecus is ugyanez a kategoria, meg ha valaki nem is hallott roluk...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#54357) VGYke válasza blakey (#54354) üzenetére


VGYke
addikt

Köszönöm, ezeket én is kigugliztam kérdésem előtt, de akkor sem tudom, hogy kell-e / használom-e. Moments biztosan nem, a Node.js meg a fentiek ellenére sem tudom / értem mit művel.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#54358) blakey válasza VGYke (#54357) üzenetére


blakey
titán

Azt kérdezted, hogy mi mit csinál, ott le van írva.
A Moments-et törölheted, az tudtommal nem kell semmihez, másik kettőt nem törölheted, azokat valamelyik alkalmazás használja.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#54359) Tamarel


Tamarel
senior tag

Ne a vasat nézzétek, hanem a szolgáltatás minőségét (frissítések, mobil alkalmazások, dns stabilitása, stb).
Ezekben a Synology és a QNAP a legjobb, minden más gyártó lejjebb van.
Az SMB, DLNA és letöltés a minimum beugró szint, nem minőségi rangsort eldöntő tényező.

A fő különbség, hogy a Synology az Apple-ra hajaz: van 3 gomb és működik. Valahogy. Ha érdekel hogyan vagy szeretnéd beállítani rendesen, akkor csak ssh-n lehet kézzel.
A QNAP több beállítási lehetőséget ad, de akit nem érdekel azt csak zavarja.

(#54360) BullZeye


BullZeye
veterán

WD Red-nek milyen a garanciája? Szerencsére eddig sikerült elkerülni őket ilyen térne.
Kiszedtem NAS-ból a 6 terrásat és átraktam a gépembe.

1) Synologyn 20 majd 21 bad sector lett, és a volume crashelt, read only lett, Rsync sok helyen nem futott le. Extended test 4 napig 90%on állt, ott lelőttem.
2) Hard Disk Sentinel ezt írja:
A lemez felületén található 21 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
További információk: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_weak_sectors.php
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra.

3) Felraktam Western Digital Data Lifeguardot, ott is írja, hogy Quick Test Passed....
Extended testet nem fogok futtatni, 12 óra lenne alaphangon.


Na most ez NAS, használjam amíg tönkre nem megy teljesen, vagy mit vár tőlem a WD?

Mik a tapasztalatok, cserélik szó nélkül az ilyen HDDket? Ha nem crashelt volna a volume akkor nem zavarna a dolog annyira, de mivel read only lett, ha formáznám és új volumeot csinálnék rá, mi a garancia, hogy jövőhéten nem lesz rajta 22. bad sector és megint crashel?

CrystalDisk meg azt mondja Veszélyes, sok értelme van ezeknek a programoknak...

[ Szerkesztve ]

(#54361) bb.bocs


bb.bocs
őstag

sziasztok két rövid kérdés.
a nason belőttem hogy e mailben értesítsen a rendszer ha vlmi van. az éretsítések fülnél lévő teszt gombra nyomva megkapom az üzenetet, a havi lemezértékelést ,mind szuper de:
a ds stationnál be van állítvan ugyanaz a fiók, mégsem kapok teszt e mailt, mi lehet a gond? másik kérdésem hogy mailplust használok és a teszt email a mailplusban karakterkódolási hibásan jelenik meg, tehát az ékezetes betűk helyén ? vagy valami hasonló található. Miden más e mailnél jók az ékezetek. :) röviden ennyike :)

(#54362) Sanya válasza BullZeye (#54360) üzenetére


Sanya
nagyúr

HD sentinel felület teszttel nézd meg, hogy hol van a 2db gyenge szektor.
Majd kezdd el azokat a szektorokat nyúzni írás-olvasás eröltetéssel arra a szektortartományra.

Ha növekszik a hibás szektorok száma, az jó, mert garis lesz, ha nem, akkor meg elvileg megállt a romlás.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#54363) MrCsiT válasza Tamarel (#54359) üzenetére


MrCsiT
addikt

A "szolgáltatás minőség"-be nekem bizony beletartozna, hogy a 2020-as Syno modelleken már igenis lépjünk túl a gigabites etherneten. Ez a Syno-nak nem megy.
HA lesz mondjuk 4 lemezesig nem 300e-ért hanem olcsóbban, erősebb hálózati csatolóval szerelt intel procis Qnap NAS termék (csak, hogy ne fussak bele olyanba, hogy x csomag csak Intelen menne) akkor azonnal váltani fogok rá, holott a Syno-t szeretem, de ezt a butaságát nagyon nem. :(
(aki erre beírja, hogy minek, mert "úgysincs gigabitnél jobb internete", az Epic Fail.. a másik, hogy akinek "elég a gigabit" az másolgasson 230 GB-s rendszermentést akármiről a NAS-ra (kb. 45 perc/másolás) és várakozzon türelmesen: én szívesebben tölteném mással az időt.)

Sanya:
"Majd kezdd el azokat a szektorokat nyúzni írás-olvasás eröltetéssel arra a szektortartományra." -írod. Ilyet mivel, hogyan lehet csinálni? :F

bb.bocs: pontosan most nincs előttem, de a megoldás szerintem valahol ott lesz, hogy admin jogú felhasználóval lépj be mind a MailPlus Server, mind a kliens alkalmazásba, és nézd át a beállításokat.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#54364) Sanya válasza MrCsiT (#54363) üzenetére


Sanya
nagyúr

HD sentinel

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#54365) fPApi


fPApi
őstag

Van egy Synology DS411+ NAS-om, a hozzá kapcsolódó számítógépek windows10-esek, a DSM 6.2.2. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy a fájlok törlése nagyon lassú, 3-5 s/db. Nem nagy mennyiségről van szó, 5-10 db esetében is ilyen lassú, és a fájlok jellemzően 0,3-1 GB méretűek. Az egyéb fájlművelet (pl. a másolás) megfelelő gyorsaságú. Mi okozhatja ezt?

(#54366) Sanya válasza fPApi (#54365) üzenetére


Sanya
nagyúr

Célszerű kikapcsolni az universal serarch-t, vagy akár le is törölni.

[link]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#54367) zsamiatt válasza MrCsiT (#54363) üzenetére


zsamiatt
őstag

link aggregatot bekapcsoltad?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#54368) #80977664 válasza fPApi (#54365) üzenetére


#80977664
törölt tag

Én akkor tapasztaltam ilyet amikor simlinkelt könyvtárban akartam törölni... Ha az eredeti helyén töröltem akkor egy pillanat volt.

(#54369) fPApi válasza #80977664 (#54368) üzenetére


fPApi
őstag

Az eredeti helyén törlöm.
Sanya: Ki van kapcsolva.

(#54370) poirot


poirot
senior tag

Sziasztok! Megjött a NAS718+, rögtön beraktam a 2 x 8 GB RAM-ot és simán látja. Viszont tényleg kell várni legalább 3-4 percet, addig csak villog a kék LED, aztán egy sipolás, és a böngészőben a find.synology.com rögtön megtalálta. Mellékelem a RAM fényképét:

[ Szerkesztve ]

(#54371) gyugyo79 válasza zsamiatt (#54367) üzenetére


gyugyo79
addikt

Te használod? Mert pont nemrég néztük, hogy nem működik jól SMB -vel se LAG -al se a SMB multi channel -el a több hálókártya használata jelenleg (NAS -ról másolva megvan a sebesség de NAS -ra másolva nincs). Nálad jól működik ? Milyen NAS -al ?

[ Szerkesztve ]

(#54372) #80977664 válasza gyugyo79 (#54371) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nincs abban semmi furcsa ha írni nem tud 2Gbittel (~240MB/s) a HDD-re, de olvasni igen.... főleg nem ha kis fájlokról beszélünk multiuserrel.

Nálam megy a LAG smb és net letöltés párhuzamosan, de holnap kipróbálom csak SMB írást nasra több kliensel... tudja-e vagy sem a 2Gb/s?

(#54373) gyugyo79 válasza #80977664 (#54372) üzenetére


gyugyo79
addikt

De én tudom tesztelni és teszteltem úgy is, hogy 2 gépről indítok 2 külön kötetről (több HDD) másolást ;)
Ez most nem megy nem tudom mióta mert nem néztem mindig de volt amikor jó volt leginkább ezért érdekel...

Amúgy meg nem Szerver Windows rendszeren konkrétan Windows 10 -en a NIC "támogatás" (inkább a nem támogatás mert ugye mióta win10 van min 3 szor változtatták meg és nekem 2 olyan dual kártyám is van már amire a gyártó már nem követte le a MS agymenését) egy külön misét megérne ezért aki ért hozzá az otthonra nem biztat senkit a használatára főleg aki végig járta azt amit én ;)
Ezért MrCsiT elvárása már otthonra sem lenne amúgy ördögtől való főleg úgy, hogy attól vissza felé kompatibilisek azok a kártyák ...

[ Szerkesztve ]

(#54374) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#54373) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nyilván több klienssel még amúgy is jó a LAG a NAS -on ha ki van használva (meg éppen jól működik) és a klienseken nincs is de azért még egyszer kiemelném, hogy MrCsiT felvetése szerintem is jogos ettől függetlenül mert még egyszer az, hogy másnál megy e azért érdekel mert nálam jelenleg nem pedig volt, hogy ment de nem most néztem / figyeltem utoljára így direkt mérve mint legutóbb amikor feljött a smb multi channel ezért ötletem sincs melyik frissítésnél szűnt meg jól működni nálam....

[ Szerkesztve ]

(#54375) #80977664 válasza gyugyo79 (#54374) üzenetére


#80977664
törölt tag

"A "szolgáltatás minőség"-be nekem bizony beletartozna, hogy a 2020-as Syno modelleken már igenis lépjünk túl a gigabites etherneten. Ez a Syno-nak nem megy.
HA lesz mondjuk 4 lemezesig nem 300e-ért hanem olcsóbban"

Nem értem.... ami nekem van DS918+ 2Gb/s és 190e körül van (intel), de emlékeim szerint 4 ethernet csatis is van 300e körül... akkor?

Ahol nincs 2/4Gb/s csati ott oka van, vagy a proci a limit vagy azért hogy vedd meg a drágábbat! :))

(#54376) gyugyo79 válasza #80977664 (#54375) üzenetére


gyugyo79
addikt

Mert jelenleg egyszerűbb lenne a 918+ -t is otthon az általa felhozott példát nézve egy 10 Gigabites kártyával kihasználni akár csak 2.5 gigabiten mint egy NIC -elt klienssel. Aki nem olyan szerencsés, hogy olyan új intel kártya van az alaplapján amivel már megy az aktuális Win10-el a NIC annak drágább a 2x gigabites kártya és ki tudja a következő win buildel is menni fog e míg a 2.5-5-10 gigabitesek biztos.
Nézd meg mennyibe kerül egy 2.5 gigabites usb3-as kártya amit még a normálisabb soho HDD-k is kiszolgálnak bőven pld raid10 -ben egy 918+ -ban is de van olyan HDD ami magában ott van a vége közelében de messze a 1 gigabit fölött ...

[ Szerkesztve ]

(#54377) poirot


poirot
senior tag

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szeretném megváltoztatni az asztal szinét és képet is berakni. Viszont ha bármit beállítok, nem tudom elmenteni, mert érvénytelen mezőérték hibát ír ki és nem engedi. Szerintem nem is ott van a hiba, hanem a fiók fülnél az email cimhez mindig berakja a belépési nevem, hiába törlöm. És szerintem emiatt nem engedi az egész változtatást.
Köszönöm a válaszokat.

(#54378) gyugyo79 válasza poirot (#54377) üzenetére


gyugyo79
addikt

Másik böngésző ?

(#54379) #80977664 válasza gyugyo79 (#54376) üzenetére


#80977664
törölt tag

Most akkor az a bajod, hogy nem 10Gb/s hálókártyával szerelik a soho nasokat? Biztos megvan az oka... Nem mindenhol clean install van új hálózattal. A link aggregationt meg egész olcsó switchek is tudják Cat5e kábelokkal.

Átlag usert nem érdeklik a technikai ördöngőssségek, ha két gigabites csatival hozza amit kell akkor tesz nagy ívben a 10Gbitesre. Azért valljuk be, otthoni felhasználásra a DS918+ is elég erős... mind proci, mind hálózat terén és nincs 2k. Miért lőnének ágyúval verébre?

(#54380) poirot válasza gyugyo79 (#54378) üzenetére


poirot
senior tag

Megoldodott, köszi a tippet, nem tudom, hogy, hogyan egyszer csak elfogadta a beállítást úgy néz ki, annak ellenére, hogy az előbb hiba maradt.

(#54381) Multibit válasza #80977664 (#54379) üzenetére


Multibit
veterán

Éppen az átlag user nem fog szarakodni link aggregation-nel. Neki a "bedugom, működik" felállás felel csak meg.

(#54382) gyugyo79 válasza #80977664 (#54379) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az a baj szerintem, hogy a lehetőség sincs meg annak aki venni szeretne! Teljesen rendben van, hogy neked és sokaknak ez így elég de egy 1019+ (mert az most a 918+ utódja) árú NAS -nál vagy ami 200k felett van már nem a 10 Gigabites kártya dobna még az áron és akinek kellene ott lenne opciónak. Nyilván nem a 100 ezres kategóriából hiányolom mert valószínű aki azt veszi otthonra annak se switche se mása sem lesz hozzá és nem fog venni se a NAS árával megegyező hálózati eszközt. De aki vesz 200 ezerért egy NAS-t arról már feltételezem a többit is. Ráadásul ez az a kategória ami már mikro vállalkozások (sőtt itthon a 918+ már nagyobbak is) vagy akár otthon ezen dolgozók is ki használnának ahol még nincs saját informatikus esetleg ehhez tudás sem. Ráadásul ez a jövő . Az ha ott van benne és nincs használva kisebb baj mintha kellene és nincs.

Ráadásul a 2.5 gigabites USB3 szupport az csak rajtuk múlna! Azért usb3 elég sok NAS -on ott figyel csak a driver kéne egy saját támogatott tipushoz betölteniük meg a felületen megcsinálni, hogy kezelni lehessen rendesen és árulni hogy aki akarja tőlük vegye ....

[ Szerkesztve ]

(#54383) #80977664 válasza Multibit (#54381) üzenetére


#80977664
törölt tag

Háááát, ha te mondod... Akkor javaslom az átlag usernek a porszívót meg a vasalót! Az garantáltan a bedugom és működik kategória! :C A nasokat kerüljék el messziről... konfigolni? az meg mi fene??? user létrehozni? jogosultságokat leosztani? szolgáltatások engedélyezni? VPN? docker? VM? SSH? FTP? Ezek meg mifenék???? Van itt aki érti??? :Y Brrrrr, távozz tőlem sátán!

Végül is két kábelt bedugni tényleg sokkal bonyolultabb! (meg kattintani tizet) mint egyet. Majd amikor az új switchet meg kell venni akkor bizos jobban fognak örülni, illetve amikor úra kell kábelezni mindent. Egy soho igényt lazán kiszolgál a 2 gigabites csati, de van négyes verzió is ha nem. Persze, idővel megérjük a 10Gb/s cstis nasokat otthonra. Majd amikor 16K filmek lesznek... :R

(#54384) gyugyo79 válasza #80977664 (#54383) üzenetére


gyugyo79
addikt

Áruld már el kliens oldalon pld win 10.en, mi az a 10 kattintás amivel működik a NIC hagy tanuljak. Mert baromi jó és boldog lehet az átlag user, hogy a NAS -a 2 gigabitet ír ki ha win 10 kliensével a mentés mint a példa is említi ugyan úgy csak 1 gigabiten megy ...

(#54385) #80977664 válasza gyugyo79 (#54384) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nézd, ha neked nem elég a z 1Gb/kliens sebesség akkor vedd meg az ahhoz való hardvert és ne a 200ezres kategóriától várd a csodát! Hacsak nem videoszerkesztő cégnél vagy akkor a gigabit bőven elég lesz! Szerintem rengetegen vannak olyanok akik megvették a 2/4 gigabites csatis nast és simán egyel használják... mert hát ugye 802.3ad switchre már nem fussa, vagy nincs is rá igény.

Nekem is tök jó lenne ha a suzukimon 355/25 zr21 kerék lenne, meg 5L V8 de minek? (Nincs is suzukim :DD )

(#54386) gyugyo79 válasza #80977664 (#54385) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nézd nekem nem elég, de a tudásom tovább terjed annál , hogy megragadjak a szinteden ezért én mint írtam is nem 1Gb/kliens sebességgel használom ...
De tudom, hogy van az átlag felhasználó is akinek ez így nem opció és nem vagyok egyik gyártó elvakult híve sem, hogy azokat hülyeségeket állítva is védjem a különböző fórumokon ;)

[ Szerkesztve ]

(#54387) Borisz76 válasza #80977664 (#54385) üzenetére


Borisz76
veterán

Én sem vagyok Profi...de nagyon örülnék neki ha a DS2415+ modellen ( Nem 200EFt-os kategória pedig....) vagy a DS918+ -n is 10Gbites csati lenne.

Mert akkor a PC-be csak egy kártya kell , valamint egy megfelelő switch és kábelek segítségével gyorsabban tudnám mozgatni az adatokat a PC és a NAS között.

És igen én EGY kábelen akarom ezt megoldani :)

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#54388) #80977664 válasza gyugyo79 (#54386) üzenetére


#80977664
törölt tag

Figyu, nem zsákba macskát veszel se te, se én, se más! Le van írva melyik mit tud, akár synology, akár más brand! Ha nem felel meg akkor ne vedd meg! Ha megvetted akkor ne fikázd olyanért amit nem is ígért! Akkor kritizáld ha nem hozza amit ígért... És ez brand független még mielőtt megkapom hogy ilyen vagy olyan fan vagyok!

Én DS918+ vettem, hozza amit ígérték róla, elégedett vagyok. Ha nem az lennék vissza vittem volna! Tudod, 14 nap... Ha más brand olcsóbban tudja más szerint UGYANEZT, akkor azt vegye meg!

(#54389) #80977664 válasza Borisz76 (#54387) üzenetére


#80977664
törölt tag

Frankó! Én meg annak örülnék ha ugyanezt kábel nélkül tudná... :C de ezért a pénzért korrekt amit tényleg tud! Ha nem az, nem kell megvenni... 14 nap alatt mindenki el tudja dönteni!

(#54390) gyugyo79 válasza #80977664 (#54388) üzenetére


gyugyo79
addikt

Tudom nehezen megy az értő olvasás és nem is tudom, hogy hoztad, ki ezt.
Mert onnan indultunk, hogy a jövőben XY miért nem fogja a Syno modelleket választani esetleg. Nem a már meglévő volt a téma. Azok már csak példák voltak hozva és teljesen más miatt kérdeztem. Mert feltételeztem, hogy van akinél van LAG annak van az SMB hibával tapasztalata esetleg ....

A meglévővel az apró baj jelenleg, hogy amit eddig tudott azt jelenleg nem tudja csak az olyanok akinek elég egy töredéke az ígéretnek észre sem veszik ezt.
Így egy év után meg a 14 napod és többi az említett hiba esetén több mint álszent és elvakult fanboyság mint ahogy azt állítani is, hogy az élettartalma alatt a Synology NAS -on végig minden az ígéretek szerint és hibátlanul fog működni....

Mert te csak a levegőbe tudsz max ígérgetni én meg azt mondom, hogy akkor ha megnyitjuk egy modell hiba javítás listáját az bizony nem csak a biztonsági javításokból fog állni.

[ Szerkesztve ]

(#54391) gbors válasza #80977664 (#54388) üzenetére


gbors
nagyúr

Ez a megközelítés nemhogy téves, de kifejezetten káros is. A vásárló igenis hallassa a hangját, ha valamivel nem elégedett. Ha a kutya sem szól róla, hogy kell az 1Gbitnél gyorsabb ETH, akkor minek költene rá a Synology akár 1c-et is, hogy bármelyik termékben benne legyen?
Én amúgy teljesen egyetértek az előtte szólókkal, egy soklemezes modell RAID-del minden további nélkül tud 3-400MB/sec sebességet (vagy többet), miért fojtsa ezt le az 1Gbites hálózat?

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#54392) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok!

A következőkben kérnék egy kis segítséget. Windows alatt a következő hiba lép fel a Drive szolgáltatásban rendszeresen. Pár Kb-os fájlokat brutál lassan tölt le, már akkor ha letölti.

Továbbá a képen látható ikonok, gondolok itt a felhőre, miért cseszik fel az agyam? Miért nem töltődnek azok is le rendesen, hamár a kétoldali szinkron bevan kapcsolva.
Amit szintén nem értek, egy mappán belül van olyan fájl amit letölt és elérhető offline is , de van ami mellett felhő van és csak online elérhető? Vagyis előbb le kell töltenem hogy elérhető legyen.

Van, vagy volt valakinek hasonló jelenség ? Köszi előre is.

(#54393) poirot


poirot
senior tag

Egy problémába futottam bele; nekem mint rendszergazdának, illetve, készítek egy felhasználót, nem készít home könyvtárat, legalábbis nem látom. A réginél ahogy kreáltam egyet, rögtön ott volt a könyvtár is. Mit rontok el? köszönöm a válaszokat.

(#54394) #80977664 válasza gbors (#54391) üzenetére


#80977664
törölt tag

Igaz... az m2 NVMe ssd meg tud 4000 MB/s-ot szóval a te logikád alapján " miért fojtsa ezt le az 10Gbites hálózat?", meg "miért nem raknak m2 NVMe foglalatot alapból a NAS-ba háttértárnak"?

Biztos vagyok benne, hogy mind a synonak mind más brandnek van olyan NAS-a ami tudja a 10Gb/s-ot. Meg kell venni AZT ha arra a sebességre van szükséged kliensenként vagy be kell állítani egy dedikált fájlszervert! Lehet mérlegelni megér-e ennyit neked vagy sem...Nem toporzékolni hogy 2019-ben egy soho nas 2-300k-ért miért nem NASA sebességet tud. (brandtől függetlenül) Vagy ha szerintetek más brand tudja akkor meg azt kell megvenni és mindenki boldog lesz. Én is örülnék, ha gyorsabb lenne, de ezért a pénzért most ez van.

Nem kétlem hogy lehetnek olyan user igények amiknek az 1Gb/s per client sebesség kevés lehet, de az már nem SOHO kategória!

Előbb-utóbb elérünk oda is hogy sztenderd lesz a 10Gb/s hálókártya mindenhol, de még nem vagyunk ott.

Én már neteztem akkor amikor 33kbps sebességű volt a net és senki nem hőbörgött hogy miért nem gigabites mint több helyen most...

(#54395) Patice válasza poirot (#54393) üzenetére


Patice
Topikgazda

Rémlik egy beállítás valahol, hogy létrehozzon-e a usereknek home mappát, vagy sem. Csak egy pipa.
Sajnos nem emlékszem már hol van ez.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#54396) MrCsiT válasza #80977664 (#54385) üzenetére


MrCsiT
addikt

A link aggregation-t 1 csatlakozó kliens esetén semmire sem tudod használni - már persze, azon túl, hogy szépen látszik a NAS-on a 2 Gbps érték, de nem ettől gyorsul a másolásod.

Az SMB Multichannel engedélyezve már szép gyorsulást tud hozni, de csak esetenként aktiválódik.

Egy 2-3 éve a piacon lévő chip integrálásáról beszélünk. Nem csodát várunk, nem látod jól.
A 200e-s NAS pedig egyáltalán nem az átlag: oda inkább az 50e-s j-ket veszik, akár 1 lemezesként is. Amit hiányolunk tehát, az nem "csoda", csupán: fejlődés.

Tehát, összesítve: az a gondom, hogy nincs fejlődés ennél a cégnél. Mint az (sajnos így már vita-) témaindító gondolatom is volt, hiába szeretem a Syno terméket ami van most is, ha a támogatást és a fejlődést hanyagolják, akkor szerintem a jövő az olyan cégeké lesz, melyek fokozottabban figyelembe veszik a felhasználói igényeket.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#54397) Pubszon válasza #80977664 (#54394) üzenetére


Pubszon
veterán

Nem mondta senki hogy csak 10Gbps-os háló kártya van. És tényleg ideje lenne ilyen drága NAS-okba berakni a 2.5Gbps-os LAN kártyát. Főleg a 100k felettiekbe.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#54398) #80977664 válasza poirot (#54393) üzenetére


#80977664
törölt tag

Felhasználó- speciális fül alja!

"Felhasználói Home mappa létrehozása
A DSM minden felhasználója (a guest fiókot kivéve) saját mappával rendelkezik: ez a home mappa, amelyhez
csak a felhasználó és a rendszergazda férhet hozzá. A felhasználói home szolgáltatás engedélyezéséhez
kattintson a Felhasználói kezdőlap lehetőségre"

(#54399) poirot válasza Patice (#54395) üzenetére


poirot
senior tag

Köszi, megtaláltam, a felhasználó/speciális fülnél alul, a felhasználói kezdőlap engedélyezéséhez pipa kell.

(#54400) poirot válasza #80977664 (#54398) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm Neked is, így már tiszta.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.