Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7017) Anonymus23 válasza snefftamas (#7010) üzenetére


Anonymus23
veterán

De most őszintén, már egy jó párszor olvastam ezt: Az AUO minőség kontrollja gyengébb.

Már megbocsássatok de ez egy baromság. Autóiparban dolgozok most már mintegy 8 éve, előtte meg kötszergyártó cégnél, és elektronikai kereskedelmi cégnél, az előző kettőnél minőségirányítási vezető is voltam, pl aszeptikus üzem (értsd: fél-steril) üzemet készítettünk fel auditokra, meg minden, és a mostani cégnél is, aki érti ISO TS 16949-es szabvány szerint kell üzemelnünk, de a lényeg, hogy egy gyártó cégnél nem a minőségirányítás avagy a minőségi kontroll határozza meg, hogy milyen minőségű terméket gyártunk, hanem a VEVŐ illetve a technikai specifikáció, jelen topic esetében a Samsung. Azaz nehogy már az AUO legyen a hibás, ha olyan panelt gyárt amit, hanem a vevője a Samsung, aki meghatározza egy ilyen OEM cégnek, hogy mit is gyártson. Az AUO és a többi gyártó nem magától találja ki, hogy hogyan is nézzen ki egy elektronikai panel, meg a többi alkatrész, hanem a vevő mondja meg, hogy minek milyennek kell lennie.

Röpködnek itt a szövegek, hogy így AUO meg úgy, közben meg gyakorlatilag a Samsung az aki vele szerződést kötött, vagy látta valaki azt a szerződést? Vajon mennyi PPM-et enged meg nekik a Samsung, vajon mennyit enged át a Samsung a "kis hibának" minősített panelekből? Gyakorlatilag ez a pénzről szól, nem arról, hogy minden Samsung termék tökéletes legyen, mivel ez jóval többe kerülne költségben, mint az, hogy szervizeket kell fenntartani stb.stb.

A két panel közötti különbség max. az, amit különböző műszerekkel ki lehet mutatni, de ilyen kb. egyikünknek sem figyel ott a polcon.

;) - The Power of the Light Side

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.