Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) motinka válasza motinka (#7549) üzenetére


motinka
tag

ahogy most gondolkozom, (na végre) lehet ha az euroscart kimeneten akarom kivenni a hangot akkor a menüben át kell állítanom a hang kimenetet? És mivel ezt nem tettem meg nem működött? Mert ha jól emlékszem van ott egy állítási lehetőség külső hangszoró és belső hangszoró között. Na megyek majd haza és próbálom.

MoTiNka

(#7552) motinka válasza motinka (#7551) üzenetére


motinka
tag

ez csak L-R hangot tud: [link]

ez tudja az 5.1 hangot: [link]

MoTiNka

(#7553) #09634560 válasza motinka (#7551) üzenetére


#09634560
törölt tag

Ha kettő scart van akkor csak az egyiken müködik.
Mondjuk Bécinek igaza van abban,hogy ha valóban nemrég vásároltad a házimozit,miért nem néztél utána a ki-bemenetek tipusának,számának. Főleg ha DVB-.s készüléket terveztél,miért nem mindjárt optikai bemenetes készüléket vettél? Van Samsung "házimozi" egybeszett cirka 40ért optikai bemenetes.

[ Szerkesztve ]

(#7554) gyemipapa


gyemipapa
senior tag

Üdv! Szorgalmasan végigolvastam a hozzászólásokat, és többek közt ezek alapján megvettem az elképzeléseimnek nomeg a pénztárcámnak megfelelő tévét: Samu Le32C530. Kalocsaiaktól, mert sok más helyen is jókat olvastam róluk. Mit mondjak: egy csoda ez a tévé, tényleg éppcsak a vacsit nem készíti el! (na jó, dugni se lehe vele :DD ).Mondjuk tegnap fekete képen észrevettem, hogy a kétmillió pixelből egyetlenegy fehér marad, de normál használatkor észrevehetetlen, szóval emiatt nem cseréltetem ki. A szervízmenüből kilestem, Samsung paneles. de tőlem bármilyen lehetne, hatetszik a képe. Laptopot is rádugtam, sajnos csak VGA csatival, de ha áttettem és nem klónoztam a képet, akkor fullHD felbontást írt ki a tévé. Játszottam is vele, HalfLife 2 hasít rajta, semmi lagg! 1 problémám van vele, hátha vki tud rá mondani vmit: Előző tévé képét és hangját is jelátlövővel továbbítottam a konyhába, ez itt is működik, de sajna csak tévé üzemmódban. Ha penddrivéről nézek filmet, nem annak a képét és hangját küldi ki scartra, hanem a tévé műsoráét. Így külső eszközről felejtős a konyhában főzés közben filmet nézni. Azért ez több, mint bosszantó, hogy így oldották meg! Őtlet?

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#7555) BBéci válasza gyemipapa (#7554) üzenetére


BBéci
titán

Scarton csak a tuner (TV) hangját adja ki, ebbe bele kell törődnöd. Szerintem az optikai kimenetet kell használni, az mindenre jó.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7556) Scoobyka


Scoobyka
addikt

Hali !

Valaki akinek van 40b650-ese tudna adni hozzá egy kalibrációt? Mert ami a [link] oldalon van az sztem s-pva panelhez van. Nekem meg AUO-shoz kéne.

Köszi. :R

(#7557) Max Powell


Max Powell
csendes tag

Sziasztok, beszereztem egy samsung 40 c650 tv-t, es egy problemam van (egyelore:)
Internet@tv -vel kapcsolatos, hiaba vettem fel fiokot, es adtam meg pl, youtube, picasa belepest. Az alkalmazas ezt nem latjam azt irja, jelentkezzek be ha a sajat cuccomat akarom hasznalni.
Tehat a beallitasoknal hozza van adva, a youtube/picasa passt elfogadta, de ha elinditom utana az alkalmazast, ugy latja, mintha nem lenne bejelentkezve.

ha valakinek van barmi tapasztalata ezzel kapcsolatban, kerem irja meg, elore is koszonom
Udv

(#7558) Flexy90 válasza Max Powell (#7557) üzenetére


Flexy90
senior tag

Amikor megnyitod az internet tv-t, megnyomod az "A" gombot, ki kell választani a felhasz.nevet és beírni a jelszót. Aztán innentől kezdve ha a profilodhoz hozzákapcsoltad a youtubot vagy pl a facebook-ot, akkor mennie kell.
A tv minden ki-be kapcsolása után újra be kell jelentkezni a profilba.

Xiaomi Fan

(#7559) Max Powell válasza Flexy90 (#7558) üzenetére


Max Powell
csendes tag

Szia, koszonom az infot, megprobalom majd igy is.

(#7560) BBéci válasza Max Powell (#7557) üzenetére


BBéci
titán

A "beszerzésen" én is gondolkoztam, de eddig még csak venni tudtam volna, ahhoz meg nincs "kedvem". :D

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7561) masterful87


masterful87
senior tag

Lett pár kérdésem 2 nap használat után, a tévém egy 40C650. SQ02 panel van benne.

1) Oldalról nézve a fekete kékes-lilás lesz. Mintha régebben olvastam volna, hogy az SVPA panelnak van egy ilyen betegsége?!
2) Jól gondolom, hogy a SCART-on TV-re kötött DVD képe azért maszatolódik néha, folyik (pl. ha valaki megrázza a fejét, de leginkább az arcon vagy a hajon lehet észrevenni) mert így sikerül megoldani a felkonvertálást? Másra nem tudok gondolni, mert már minden létező dolgot kikapcsoltam, se zajszűrés, se éljavítás, se truemotion, semmi extra! (de ha PC-ről játszom le a DVD-t akkor nincs ilyen "folyás")
3) VGA-n kötöttem össze PC-vel, GRID-del játszottam, és feltűnt, hogy már hallom hogy bementem az alagútba, de a képen még nem vagyok bent! :D Ez lenne az input lag? Majd szerzek DVI-HDMI átalakítót, akkor digitális-digitális lesz az összeköttetés, meg átállítom Játék módra is, akkor gondolom ez a késés csökkenthető?!
4) Egy újabb érdekes tapasztalat: DVD és TV SCART-tal van összekötve, a hang a DVD lejátszóról aktív hangfalba megy RCA-n keresztül. És a tévé hangja késik a külső hangszórókéhoz képest! Ezen gondolom nem lehet sehogy se segíteni?! (nem mintha a TV hangszóróit szeretném használni, csak zavar, hogy mitől van, a régi CRT-n szinkronba volt a hang!)

Hogy írjak jót is:
- 2 nap után még mindig nagynak találom, ez is neccesen fért el, 46-ost nem is tudom hova tettem volna :D
- a feketéje tényleg nagyon szép
- a beépített mediaplayer nagyon jól sikerült, talán még 1-2 év, aztán a különálló multimédia lejátszók értelmüket vesztik
- 5-ös háttérvilágításnál többet nem használok, előbb is 3-ason néztem filmet
- a fogyasztása valami mesés, már-már félő, hogy visszafelé termeli az áramot a konnektorba! :D fehér : 90W, fekete: 70W, media player: 60W, panel off: 40W

(#7562) gyemipapa válasza BBéci (#7555) üzenetére


gyemipapa
senior tag

"Scarton csak a tuner (TV) hangját adja ki, ebbe bele kell törődnöd. Szerintem az optikai kimenetet kell használni, az mindenre jó."

Köszi, de azzal nem vagyok beljebb, a jelátlövő nem tud vele mit kezdeni, képet meg csak a legritkább esetben szokott az optikai kimenet kiadni. Azért köszi ;] .

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#7563) zsoltika29 válasza masterful87 (#7561) üzenetére


zsoltika29
tag

Hali! Hány Méterről nézed a 40C650-t? Mert én most akarok cserélni 37'-ről, amit 3,4 m-ről nézek egy 46'-os- ra, amit 4 m-ről néznék mert felraknám a falra.

(#7564) kutyman válasza masterful87 (#7561) üzenetére


kutyman
aktív tag

Próbáld meg, hátha jó lesz a hang:
Beállítások-->Hang-->További beállítás-->SPDIF kimenet-->Hang késleltetése

(#7565) Kronk


Kronk
őstag

Milyen hdmi kábelt érdemes venni? Létezik 1.4-es? Vagy milyen nagy különbségek vannak egyáltalán? Mire kell odafigyelni?

http://totesz.myminicity.com/

(#7566) BBéci válasza masterful87 (#7561) üzenetére


BBéci
titán

Az általad kigondolt 1-2 év során a külső médialejátszók ugyanúgy fognak fejlődni, mint a tévékben lévők, tehát a köztük jelenleg fennálló kép és hangminőségbeli különbség megmarad. Szerintem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7567) Solad


Solad
őstag

Sziasztok!
Az LE és UE megjelölések a típusszámban mit jelölnek? Mi a különbség a modellek között?

A választ előre is köszönöm!

Bocsánat ha le vagyon már írva, én nem találtam

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#7568) BBéci válasza zsoltika29 (#7563) üzenetére


BBéci
titán

Kanapémról 3,8 méterről nézem a tévéket, nekem a 63 colos méret tetszett igazán, Utána az 55-ös C9000 kicsinek tűnt, pedig tavaly nyáron egész jól elvoltam az 50-es Pana VT20-assal.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7569) BBéci válasza Solad (#7567) üzenetére


BBéci
titán

CCFL,vagy LED háttérvilágítást.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7570) Solad válasza BBéci (#7569) üzenetére


Solad
őstag

nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#7571) jegenye77


jegenye77
addikt

Samsung C6000-es tévémhez érdemes egy médialejátszót beszereznem?
Úgy értem hogy van beépített lejátszója a tv-nek de minőségben lenne különbség egy külső médialejátszóval?
Ezek a lejátszók blu ray filmeket lejátszanak?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#7572) zsoltika29 válasza BBéci (#7568) üzenetére


zsoltika29
tag

Köszi , akkor megnyugodtam nem lesz nagy a 46-os. :)

(#7573) mcroberto


mcroberto
aktív tag

Sziasztok.

LE32C650 TV-hez milyen kártyaolvasót érdemes venni? Mindigtvextránál 2 féle van.

TechniSat TechniCrypt CX vagy WayteQ CAM típusú Conax kártyaolvasó modul

Melyiket akarjam? :) Válaszokat előre is köszönöm.

IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960

(#7574) vlevi válasza zsoltika29 (#7572) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Köszi , akkor megnyugodtam nem lesz nagy a 46-os"
Legfeljebb az ára :((((
Az én 40"-s tévém, ha 32-est vettem volna 130 ezer, 40"-ban 165, míg 46-ban 243, az 55"-os változatáért pedig majd 400-at elkérnek.
Exponenciálisan nőnek az árak :(((

(#7575) masterful87 válasza zsoltika29 (#7563) üzenetére


masterful87
senior tag

Én azt figyeltem meg, hogy ezen a 40"-os tévén 3 méter fölött még a legratyibb anyag is tűrhető képet ad! :D

(#7564) kutyman:
Azt is próbáltam, de nem segített. Igaz a tévébe SCART-on megy a hang, érdekes lett volna, ha az SPDIF állítgatás segít.

(#7566) BBéci:
Igazad van, én ezekre a nagyon olcsó mütyürökre gondoltam, max 20ezerig, a legkisebb tudásúakra. Azok tudtommal nem valami gazdagok extrákban.

(#7574) vlevi:
Én is elgondolkodtam rajta, hogy megér-e nekem +6" 80ezer Ft különbözetet!
De a 46-osnak a lába még a tévéasztalkámról is lelógott volna olyan 5 centit! :D

(#7576) zsoltika29 válasza vlevi (#7574) üzenetére


zsoltika29
tag

Valamit valamiért. Most 37-sem van. Mennyivel nagyobb a 40-es? .

7 cm-el. Annyiért nem érdemes cserélni, legalábbis szerintem.

40 - 46 között 15 cm

37-46 között 22 cm

Sokat várni sem érdemes, mert sokkal már nem lesz olcsóbb.

Az új széria drága lesz, meg ccfl nem valószínű hogy lesz közte.

Akkor nem éri meg megvenni a 46-ost???????????? :F :F :F :F :F

Vagy igen???????????? :W :W :W :W :W :W :W

:O :O :O :O :O :O :O

[ Szerkesztve ]

(#7577) BBéci válasza jegenye77 (#7571) üzenetére


BBéci
titán

Ötöt kellett volna visszaolvasnod, éppen a minőségről írtam!
Az m2ts fájlokat ts-re átnevezve le tudja játszani, de nem az igazi.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7578) Mathias-2120


Mathias-2120
tag

Mennyire kell komolyan venni ezt az ideális nézési távolságot a tv képernyő mérete függvényében? Nekem a kanapém kb. 3 méterre van a TV-től. Én 40"-os TV-ben gondolkodom, nagyobbat sem szándékomban sem pedig módomban nincs venni. Olvasgatva ezeket az ideális tv-nézési távolsági adatokat 10 centiméterenként változnak az ideális távolságok a képméret és a felbontás függvényében. Egy 40" full hd anyagnál az ideális táv 1,6 m, de sd adásnál ez már kétszer ennyi. Na most akkor a kanapém tologassam előre-hátra, amikor csatornát váltok, vagy vezessem be a mobil filmnézős fotel intézményét?

Sokan a 'minél nagyobb a tv képernyője, annál jobb' elvre esküsznek, amit részben értek, ha HD adásról van szó fontos a látható pixelek száma, de ha nem HD az adás, hanem csak SD, akkor nehézkes lehet a kanapét eltolni a TV-től 6 m-re egy átlagos szobában. Valami jó tanács? :)

Segíts magadon, Isten is megsegít!

(#7579) Digicsoki


Digicsoki
csendes tag

Pixel hibához hozzászólva, én a 55c8000 tv-men az első napon 1 függőleges fekete csíkot véltem felfedezni. Majd, hogy igazoljam 'a baj nem jár egyedül' 2 nap múlva már 1 tutti kis pixel is ott világított a képernyő közepén.:)
szerencsére kicserélték, bár amikor hozták az újat, akkor erős késztetést éreztem, hogy addig ne engedjem el az eladót amíg lenem tesztelem a készüléket minden tekintetben:)

másik dolog, a filmdöcögés:
aki htpc-t használ az állítsa a tv-n a hdmi portot pc módra és a htpc-nél a képfrissítést 50hz-re akkor tökéletes lesz a képminőség és már nem fog bedöcceni a kép. :D

(#7580) BBéci válasza Digicsoki (#7579) üzenetére


BBéci
titán

Ritka nagy butaság lenne az eredetileg 24p filmeket 50-en lejátszani.
Gratulálok a tévédhez, jót választottál!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7581) BBéci válasza Mathias-2120 (#7578) üzenetére


BBéci
titán

Ha a full HD felbontás előnyeit maradéktalanul ki akarod használni, mi másért vennél olyan tévét, akkor be kell tartanod a távolságra vonatkozó ajánlásokat. Cserében el kell viselned az SD felnagyított gyengeségeit. Számomra ez a könnyebben vállalható kompromisszum.
Létezik ideális megoldás, ezt éppen az imént írták le.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7582) Anonymus23 válasza masterful87 (#7561) üzenetére


Anonymus23
veterán

Nekem is 40c650-em van, nekem SQ01-es Samu panel, ugyanúgy kékeslilás oldalról a fekete, de oldalról nem szoktam TV-t nézni. :D

Én mondjuk azon gondolkoztam, hogy nem-e a beállításokkal rontottam el valamit, mert ha az emlékezetem nem csal eleinte mintha nem lett volna ilyen kékes, sokkal inkább fekete volt oldalról is a fekete. De lehet csak öregszek és egyre szenilisebb már az ember. :D

Én Asus O!Play lejátszót használok 99%, azzal tökéletes a kép, legyen az divx, DVD (isoból) vagy MKV. Viszont érdekes módon pl a divx filmeknél nagyon szépen teljesít a Tv beépített lejátszója is. Mást még nem próbáltam benne, mert ha jól tom ISO-t nem játszik le, bár még nem próbáltam, az MKV-k többsége meg 12-15 GB-os, jelenleg ekkora pendrive nincs a háznál, és itthon csak eSata-s dokkolók vannak, USB-s már nincs itthon egy ideje.

;) - The Power of the Light Side

(#7583) BBéci válasza zsoltika29 (#7576) üzenetére


BBéci
titán

Sokszor leírtuk, nem centiket kell számolgatni, hanem képfelületet! Úgy sokkal nagyobbak a különbségek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7584) BBéci válasza Anonymus23 (#7582) üzenetére


BBéci
titán

Azt hittem, az eSATÁs dokkolókon van USB csatlakozó is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7585) villamos válasza mcroberto (#7573) üzenetére


villamos
őstag

Lényegtelen a TV készülék szempontjából. Amelyik olcsóbb.

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#7586) Anonymus23 válasza Mathias-2120 (#7578) üzenetére


Anonymus23
veterán

Nekem a mostani előtt egy 70 centis CRT volt. Amikor megjött a 40 colos TV, akkor gyakorlatilag nyomasztóan nagy volt a TV, és konkrétan piszkosul zavart, hogy mekkora felület.
De kb 1-2 hét alatt megszoktam, és most már el tudnék képzelni egy nagyobbat is, de a következő már lehet plazma lenne, mivel gyakorlatilag csak TV/film nézésre használjuk, és a szememet nagyon vonzza a szélesvásznú filmeknél a főleg a felső sáv szürkésebb színe. De erről meg kb annyi, hogy kérdezem feleségem, hogy te nem látod, és persze ő nem látja. Így már értem, hogy hogy lehet simán eladni a szépen felhősödő edge ledes cuccosokat :D
Mindemellett teljesen meg vagyok elégedve a cuccossal, igazán jó választás volt.

;) - The Power of the Light Side

(#7587) Anonymus23 válasza BBéci (#7584) üzenetére


Anonymus23
veterán

Van olyan is, de nekem most itthon Speeddragon dualos van, 2 is, amibe 2-2 vinyót lehet belerakni. Ezek csak eSata kimenettel vannak. Ez van ;)

;) - The Power of the Light Side

(#7588) mcroberto válasza villamos (#7585) üzenetére


mcroberto
aktív tag

Köszi.

IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960

(#7589) mephi666


mephi666
nagyúr

tv vásárlás előtt állunk, el is döntöttük, hogy mit választunk:
samu ue40c5000... olvastam, hogy inkább a c650-est dicséri mindenki, de annak elég vaskos a felára... ez meg még beférne 180-ért a keretbe... élőben láttam ilyet egyik ismerősnél és engem teljesen meggyőzött :K fogyasztásban nagyon jó, képminőségben szintén megfelelő... lassan 3 éve tervezem már tv-vásárlását és most már nincs visszaút :) (a lélektani határ pedig a 180, efölé nem tudunk menni)

pár technikai kérdésem lenne: utánanéztem, hogy frankón kezeli az usb-n ráhúzott vinyót és "megeszi" szépen az mkv fájlokat is... (ez eddig rendben)
kábeltv-szolgáltatót is most tervezek váltani: lépek a fájbernettől februárban és a digi lesz a választás... 5800-ért kapok 20/10-es netet és digitális tv-csomagot kb 90 adóval, amiből néhány már hd-ban jön... (ez is rendben)

a régi dvd-lejátszót is rá tudom húzni mondjuk scart kábellel, ezzel sem lesz gond... (a képminőséggel annál inkább, de ezzel számolok)

amivel viszont nem vagyok tisztában: a gépet hogy húzzam rá? (képet/hangot együtt) a képet simán meg tudnám oldani egy dvi-hdmi kábellel, de akkor hang még nincs... vagy ezt a részt hogy szokás megcsinálni? külön nyomjam rá a audio kábelen a hangot és váltogassam a bemeneteket össze-vissza? :U ez macerás és szerintem sokkal jobb megoldás is lenne... valami rémlik, hogy valamiféle belső kábellel rá lehetne húzni a hangot a vga-ra és így 1 vezetéken menne az egész, de ilyet tényleg még nem csináltam és ezért vagyok hozzá teljesen hülye :B

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7590) busman válasza mephi666 (#7589) üzenetére


busman
addikt

Felesleges kábelezni,usb vagy HDD azt annyi.

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#7591) mephi666 válasza busman (#7590) üzenetére


mephi666
nagyúr

úgy hallottam itt-ott, hogy azért nem minden mkv-t vitt, ezért gondoltam kábelezésre... (ha időnként gépről kellene lejátszani pár filmet) meg jó lenne mondjuk, ha ki tudnám használni a több képernyő kezelésének lehetőségét is: youtube-ot kirakni rá néha meg hasonlók... és ilyenkor jó lenne, ha a tv szólna... a gép lényegében ott van a monitor és a tv leendő helye között, így a kábelezést nem túl feltűnően meg lehet oldani

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7592) lexuska válasza mephi666 (#7589) üzenetére


lexuska
csendes tag

Nem tudom hol nézted a C650-et, de sok helyen van 165-ért. Nekem volt C5000, de nem lehet összehasonlítani a 6-os sorozattal. Több formátumot is lejátszik, jobb a képminősége.

(#7593) mephi666 válasza lexuska (#7592) üzenetére


mephi666
nagyúr

igen, de az lcd... (a led-es jóval drágább belőle... annyink meg már nincs) led-et akarok mindenáron, mert biztató az a 80w körüli max. fogyasztás... a plazmától is ez tántorított el, mert ott már nagyságrendekkel magasabb a fogyasztás... láttuk is ezt a típust és meggyőzött (komromisszumokat kell kötni azért) tegnap meg már fel is adtam rá a rendelést :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7594) Flexy90 válasza mephi666 (#7593) üzenetére


Flexy90
senior tag

Gondolom ezt a hozzászólást nem olvastad. [Link]
40c650 most 164.090 Ft ingyenes szállítással.
Mondjuk most már mind1.

Xiaomi Fan

(#7595) gejala válasza mephi666 (#7593) üzenetére


gejala
őstag

Szerintem nem éri meg drágábban sokkal rosszabb tévét venni, csak mert minimálisan kevesebbet fogyaszt. A különbözet normál felhasználás mellett évtizedes nagyságrend alatt térül meg...

(#7596) mephi666 válasza gejala (#7595) üzenetére


mephi666
nagyúr

hát már tényleg mindegy... a mi lelkünkön szárad, hogy ez lesz ;] (egyébként tényleg elégedettek voltunk vele, amikor láttuk... tehát tudjuk, mire számíthatunk)

a kábelezésre tudnátok valami tippet adni? lényegében össze kellene kötnöm az alaplapi s/pdif out-ot a vga-n levő bemenettel és utána 1 kábellel összehozni a vga-t meg a tv-t? ezt hogy tehetem meg normálisan? dvi/hdmi átalakítóval megoldható? csak azért kérdem, mert a dvi elvileg képátvitelre van, a hdmi pedig magába foglalja már a hangot is és nem tudom, hogy megoldott-e, hogy dvi-hdmi-nél már az audiojel is átmegy... :U vagy a hdtv csatlakozóval próbálkozzak inkább szimplán?

ui: a végén sz@rok rá, összehúzom dvi-n a gépek/tv-t, a gépen levő 3.5-es jack kimenetbe pedig teszek egy elosztót, ami a speaker és a tv között szétosztja a hangot... csak így majd állítgatni kell a hangbemeneti forrást is? :U

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7597) Flexy90 válasza mephi666 (#7596) üzenetére


Flexy90
senior tag

Igen, az a legegyszerűbb megoldás, a jack kábel. Viszont szerintem nem lehet forrást váltogatni, mindig ki kell húzni a jack kábelt ha azt akarod h a tv szóljon, legalább is c650-en nem lehet váltani tv hangszóró és fejhallgató kimenet között. :(

Xiaomi Fan

(#7598) mephi666 válasza Flexy90 (#7597) üzenetére


mephi666
nagyúr

értelek, de akkor a vga-n miért van s/pdif audio bemenet? gondolom közvetlenül rá lehet húzni az alaplapra és akkor a vga-ról külső kábellel le lehet húzni képet/hangot... csak ez működne dvi-hdmi átalakító+hdmi kábelen keresztül? :U én így látnám értelmét és számomra logikus is lenne... csak tényleg így is van? mert akkor 1 kábelen el lenne intézve ez a része is és a tv-n input váltásával lehetne egyszerűen kapcsolgatni...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7599) Flexy90 válasza mephi666 (#7598) üzenetére


Flexy90
senior tag

Utána olvastam, meglepődtem, de tényleg van ilyen:
DVI to HDMI
DVI is mostly compatible with HDMI. The main difference is that DVI typically carries no audio data in its TMDS channel, although increasingly, modern PC video hardware is providing audio (e.g., cards by NVIDIA[2] and ATI[3]), allowing the PC to send audiovisual data through a DVI cable to a high definition television with an HDMI input. If a PC's DVI output does not support HDMI audio, an adapter may be required to combine the DVI video signal with analog or digital audio. Since HDMI carries digital audio interleaved with the video data, these adapters can be relatively expensive (e.g., Gefen DVI w/Audio to HDMI[4]).

Link

Xiaomi Fan

(#7600) mephi666 válasza Flexy90 (#7599) üzenetére


mephi666
nagyúr

ahham... most megnyugodtam... a vga-hoz adtak valami dvi-hdmi átalakítót, majd azzal kísérletezek akkor... :K nagyon király lesz, ha működni fog rendesen...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.