Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38001) BBéci válasza mycso (#37999) üzenetére


BBéci
titán

Teljesen felesleges 6 db szemüveg, mert egyszerre még négyen sem tudjátok élvezni a 3D hatást egy 40-46 colos tévén, de még az 55-ös is kicsi egy hatfős nézősereg számára.

(#37997) TriplaT
Routeres topikokban alapnak számít, hogy azt a szoftvert/firmware-t kell feltenni a TP-kre.

(#37992) jefte
Igen, az SBS annak a rövidítése. A felezett felbontás miatt az élmény nem hasonlítható az eredeti, frame packed változathoz.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38002) pisteeke


pisteeke
tag

Sziaztok újra. :)
Rég nem jártam erre.

[ Szerkesztve ]

Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)

(#38003) jefte válasza BBéci (#38001) üzenetére


jefte
csendes tag

BD50, és a BD25 a best?

(#38004) breal11


breal11
tag

Sziasztok!

A napokban vásároltam egy 46ES6800-ast, és szeretném a segítségeteket kérni 5.1 beállítással kapcsolatban. :U Az LG HT503-at használok 5.1-es házimoziként, plusz van még egy PS3 is a rendszerben. A problémám, hogy a TV-n keresztül nem tudok kilőni sehogy sem 5.1-es jelet, mert csak 2.1-ben veszi a házimozi :(( Optikai kimeneten keresztül kötöm össze a két készüléket, s mégsem megy át :W sem usb-n filmet lejátszva, sem laptopról hdmin keresztül átjátszva a dts-t de pl, úgy sem megy hogy ha PS3-ról küldöm neki a hangot hdmi-n. :F Úgy viszont megy az 5.1, hogy ps3-ról küldöm optikain direktben az LG házimozira (ez azt bizonyítja, hogy a kábel és a házimozi nem hibás :( )

Mi lehet tehát a problémám? Elkerülte a figyelmem valamilyen beállítás a TV-n? Vagy ez természetes hogy rajta keresztül nem megy át az 5.1? Be kellene rajta regisztrálnom divx-et netán? :Y

Köszönöm előre is a segítséget! :C

(#38005) mycso válasza breal11 (#38004) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Pont ez volt a problémám és az előző oldalon válaszolták meg: [link]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#38006) TriplaT válasza BBéci (#38001) üzenetére


TriplaT
csendes tag

ok persze tudom , de gondoltam megosztom itt mivel régebben szívtam az AllShare-el nem ment , rendesen és volt hogy itt kérdezték még a Samygo megjelenésekor az ilyen dolgot. ;)

(#38007) breal11 válasza mycso (#38005) üzenetére


breal11
tag

Köszi, ezt olvastam is: "spdif kimenetet rakd dd-re. Valamint műsorszórás audioopcióinál az audioformátumot rakd dd-re" - azonban nekem nem engedi kiválasztani a dd-t (szürke). Audioformátumnál csak pcm van, a másiknál pedig csak mpeg (műsorszórás audioopció). :(((
Tipp?

[ Szerkesztve ]

(#38008) BBéci válasza breal11 (#38007) üzenetére


BBéci
titán

A PCM valóban csak sztereó, de ha külső eszköz, például PS3 a lejátszó, akkor nem is enged mást. Amikor a beépített médialejátszót használod, AUTO-ra kell állítani az SPDIF kimenetet és lesz optikain 5.1 hangod. Dolby Digital és DTS is. Ne válaszd a külső hangszóró opciót!

(#38003) jefte
Igen.
Újfent meg kell említenem, hogy ez a nagy 3D láz számomra érthetetlen. 3 hónapja kaptam egy 3D-s Epson vetítőt, csaknem minden nap használom, de még ki sem csomagoltam a hozzá tartozó szemüvegeket, annyira nincs 3D film, amit érdemes lenne megnézni. Pedig 2 m széles vásznon valamivel ütősebb, mint 40-50 colos tévéken.
A tévéket is csak kötelességből, a tesztelés miatt próbálom ki 3D-ben. 10-15 percig, aztán csókolom.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38009) breal11 válasza BBéci (#38008) üzenetére


breal11
tag

Nagyon köszönöm a gyors reakciókat! (álmodni sem reméltem ilyen gyorsaságot) :C

- Pendriveon már megy is, film alatt már ki tudom választani - check
- hdmi-n laptopról nem megy az ac3 és a dts sem :( (szürke, nem kiválasztható a dolby - hiába választom azt a film alatt mondjuk vlc-vel - amivel ugye tudok hangsávot váltani) :F
- ps3 félig jó csak: mikor kiválasztom a hangkimenetet hdmi-nél ha automaticra megyek akkor alapból 2 csatornát észlel, s arra állítja be önmagát - így már bukom is a dolby / dts beállíthatóságot. DE ha manualra megyek és magamtól hozzáadom a dolbyt és a dts-t, akkor már ki tudom választani a tv-n, de játékban sajnos nincs hang csak menüben.. :o :(( :W

(#38010) flegos válasza mycso (#37999) üzenetére


flegos
senior tag

165k hol?

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen

(#38011) BBéci válasza breal11 (#38009) üzenetére


BBéci
titán

Külső eszköz hangját közvetlenül az erősítőbe kell vinni!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38012) breal11 válasza BBéci (#38011) üzenetére


breal11
tag

Hmm, ez érdekes teória. :K
De ilyen alapon az usb pendrive is külső eszköz, nem? :U Jó-jó értem, azt a saját lejátszójával játsza.
De én totál úgy emlékszem, hogy a ps3 ment az előző TV-mmel 5.1-ben (LG 47LD750). :O

(#38013) oz82


oz82
senior tag

Sziasztok!

A samu 6030 on 2db HDMI in port van.

1 -DVI
2 sima

Mi is a kettő között a különbség? T-home os Ciscos set-top box-om van ami van HDMI kimenet. Végülis mindegy hogy melyikre kötöm?

(Az más kérdés, hogy béna a Cisco-s det top box on a kimenet és nem lehet rendesen beledugni a HDMI kábelt, néha a legkisebb mozdításra kimozdul és nincs jel. Utána alig lehet bele erőltetni a helyére. Most vagy az én kábelom gáz /PS3 é elég vastag/ bár nem hiszem, inkább a set top box csatlakozója béna.)

Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!

(#38014) BBéci válasza breal11 (#38012) üzenetére


BBéci
titán

Néhány LG modell valami csoda folytán képes rá, de azok kivételek.
A Pendrive csupán adattároló nem külső lejátszó vagy eszköz, ha annak akarod nevezni.
Fogalmazzunk úgy, hogy a HDMI-vel csatlakoztatott készülékek hangját nem engedik át 5.1-ben, csak PCM sztereóban. Ez benne van a kezelési könyvben is.

(#38013) oz82
Bármelyikbe dughatod és próbálj ki egy másik kábelt. Ha az sem segít, cseréltesd ki a boxot!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38015) Ferke66 válasza jefte (#37957) üzenetére


Ferke66
tag

A Mac-re legalább van kb. 3-4-féle megoldás hogy Média szerverként is használd.Ellenben szerintem a mac-re a legelegánsabb és leg célravezetőbb megoldás ha letöltöd első körben a Smart Hub-ról a Plex nevezetü app.-ot.Ezek után [itt] letöltöd a szerver részét.Ha elinditod el fog navigálni téged a böngésződön keresztűl a netes felületre,ahol beállíthatod a mappáid (egyenlőre még csak filmeket/tv-műsorokat kezel) útvonalát.Menet közben el fogja kezdeni begyűjteni a filmek meta-adatait (feltéve ha azok megfelelően vannak címezve).Amikor elindítod a Tv-n a Plex-et és a szerver is fut a Mac-en,akkor automatikusan be fogja azonosítani a hálózatodat,majd rácsatlakozik.(ha ez nem történne meg,kézzel is meg tudod adni neki az IP-címed).Támogat minden népszerű formátumot,bizonyos iso formátumokat,BD-ből egyenlőre csak a "BDMV" könyvtárat látja,ezt ki kell venni belőle.Ugyanígy vonatkozik a hangformátumok támogatására is a dolog,DTS-ig zökkenőmentes a lejátszás!
Bővebb információt [itt] találsz,figyelmedbe ajánlanám az "FAQ" át tanulmányozását is,ugyanis olyan fontos információk mint pl. a 3D támogatás beállításai stb....ott van leírva.Én már régóta így használom a Samsung D6500-Mac párosítást,gyönyörű kezelő felület,borítóképek,információk stb....+folyamatos fejlesztés.Természetesen több platformon is használható a Plex,csak ajánlani tudom mindenkinek,üdv!

[ Szerkesztve ]

(#38016) jefte válasza Ferke66 (#38015) üzenetére


jefte
csendes tag

Köszi az infót, felrakom megnézem milyen. A feliratokat tökéletesen kezeli? Apple Wireless keyboardot próbáltál már párosítani a samsung tv-vel?

(#38017) Ferke66 válasza jefte (#38016) üzenetére


Ferke66
tag

Tökéletesen kezeli a feliratokat (konfigurálható szin,méret) is,sőt a különböző hangsávokkal sincs problémája! (Nálam zöld gombbal lehet előhozni ezt a menüt).Nekem még a tavalyi D6500-as müködik,ami a BT-t nem támogatja,de ajánlani tudom akár iPhone vagy iPadra egyaránt a "myTifi Remote" v. SmartRemote appot tökéletes összhangban vannak a "Samuval"+az említett két eszközre a BelkinMediaPlay,iMediaShare,Samsung TV Media Player HD is egy remek választás lehet a média tartalmak megosztásában DLNA keresztül.
Még több infót [itt] találsz majd....

[ Szerkesztve ]

(#38018) istvanszucs


istvanszucs
tag

Sziasztok!

Letöltöttem egy új widgetet, és azóta nem működik az internet@TV a 650-es TV-men. A képernyőn megjelenik, hogy kezd. lépések, majd pár perc múlva a TV újraindul. De ha nem kapcsolom be az internet TV-t, akkor is 5 percenként újraindul. Tudtok segíteni, hogy hogyan lehetne a widgeteket resetelni?

Üdv:
István

[ Szerkesztve ]

(#38019) istvanszucs válasza istvanszucs (#38018) üzenetére


istvanszucs
tag

Úgy tűnik megoldódott...

(#38020) breal11 válasza BBéci (#38014) üzenetére


breal11
tag

Köszi! :R
Azt elképzelhetőnek látod, hogy ez szoftverfrissítéssel megoldódik egyszer? :U
Ugyanis így most folyamatosan cserélgetnek mell az optikai kábelt ps3 és tv között :O

(#38021) Imco


Imco
őstag

Sziasztok!

Rég jártam erre.
Kissé off leszek, de a saját topic nem pörög, vagy nem találom a megfelelőt.
Itt már láttam hasonló problémát.

6510 TV-n van egy BD D5500 egy ADATA 1TB NH03 vinyóval.
A BD D5500 ami problémás.
Egyes filmek /mkv/ akadnak.
Gondoltam rossz a film. Megnéztem PC-n, jó.
Áttettem a TV-re a vinyót, ott is jó.
Firmwaret frissítettem a legújabbra, de változatlan.

Érdemes garival próbálkozni? Mik a kilátások ilyen esetben?
Állatira bosszant a dolog.

******
Más:
A TV-re kötött vinyó hangját nem lehet optikai kábelen 5.1-ben küldeni az erősítőre.
Régebben mintha olvastam volna itt valahol, hogy csak stereo lesz, de talán változott valami.

Köszi!

Üdv! Imco

(#38022) mycso válasza flegos (#38010) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Írtam fentebb, hogy Auchan.

( #38011 ) BBéci: jaja ez nekem is így logikus és így is használom. A számítógépem megy hdmi-vel az erölködőbe, onnan pedig egy hdmi a tv-be.

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#38023) breal11 válasza BBéci (#38014) üzenetére


breal11
tag

BBéci: Ez vonatkozik arra is, ha wifin küldöm rá a videót? (mediaserverrel pl Serviio)

(#38024) ztomi84


ztomi84
csendes tag

Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Most vettem egy Samsung UE46ES7000S Slim LED Smart TV-t, és
az a gondom,hogy adott hozzá egy 150 mbit-es router és egy notebook n-es wifivel sima Hd filmek gond nélkül mennek viszont fulHd-s illetve 3dfulHd-s filmek nagyon akadnak.
Segítene egy nagyobb router vagy csak a külső hdd a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat :)

(#38025) JoeYi válasza ztomi84 (#38024) üzenetére


JoeYi
őstag

hogy játszod le a filmet? Laptopról HDMI-n, vagy a TV-n wifi+DLNA párosban?

Ha az utóbbi helyzet áll fenn akkor nem tudsz mit teni, a tévében nem n-es a wifi. LAN-ra kötheted kábellal, azon keresztül jobb esélyekkel indulsz, mivel 100Mbit/s a sávszélesség míg a wifi modulé csak 54Mbit/s

(#38026) flegos


flegos
senior tag

Tegnap jártam MM-ban, érdeklődtem erről-arról, többek közt az input lag-ról is :))
Tőlem hallottak róla először, még soha senki nem kérdezett tőlük ilyet :F
Na monsom helyben vagyok :W

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen

(#38027) nightshadow válasza flegos (#38026) üzenetére


nightshadow
veterán

Szerintem mindegy, hogy hallottak róla vagy nem, mert ha hallottak is róla, megmondani nem tudja, mivel a gyártók nem adják meg. Nekik meg semmi közük hozzá, nekik nem feladatuk lemérni pl. a MM-ban található összes típust. Ezt a gyártóknak kellene megadniuk a hivatalos speckók között.

[ Szerkesztve ]

(#38028) flegos válasza nightshadow (#38027) üzenetére


flegos
senior tag

Egyet értek veled, de azért lehetnének valamivel tájokozottabbak is az eladók.
Mennyivel, jobban hangzott volna ha azt mondja: sajnalom uram ilyen info nem áll rendelkezésünkre, mert ezt a specifikációt a gyártónak kellene közzé tenni, de sajnos nem teszik, igy mi sem tudunk segiteni ebben onnek"
Nem?
Megfordult a világ ha valamit akarsz magadnak kell utánajárnod mindennek, de a legapróbb részletekbemenőleg...hány ember szivhatta már meg pl ez az input lag miatt is, hogy na vettem fasza tvt, de a gyerek nem tud rajta élvezetesen játszani mert....stb stb.
Mindenkinek a sajat maga szakembere kell legyen, ha orvoshoz mész az is megkérdezi, most mit csináljak Önnel, mit írjak fel? Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy ki az orvos és ki a beteg?? Én mondja meg mit csináljon az aki egy fél életét rááldozta arra, hogy orvosi diplomát szerezzen?
Na nem szaporítom a szót, csak még egy szösszenet, ilyen formában nincs is szükség üzletekre meg eladókra, meg szakemberekre, mindennek utánajárok magam, aztán csak megrendelem, de mivel én nem vagyok minden dolog minden tudója, de még az internet sem. Igy is fennáll a veszélye, hogy amit megveszek nem lesz olyan mint amilyet szeretnék. Valahol bibi van a rendszerben :U

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen

(#38029) nightshadow válasza flegos (#38028) üzenetére


nightshadow
veterán

Ez így van.

(#38030) Tin válasza flegos (#38028) üzenetére


Tin
veterán

jól látod...

az ideális üzleti modell, ha az adott gyártó cégnek minden nagyobb városban van mintaboltja/bemutatóterme, és egyébként a neten vásárolsz. vagy, olyan bemutatótermek, ahol vannak a nagyobb gyártóknak képviselői, akik tudnak segíteni a kérdésekben, és minden modelljük ott van kézzelfoghatóan. ezeket a bemutatótermeket meg a gyártók tartják fent, hogy ne kelljen mindenkinek egyet. a mostani nagy elektronikai áruházak (pl. MM) ehhez hasonlóak, ott vannak a termékek, és a nagyobb gyártóknak a képviselői. bemész, megnézed, megtapogatod, aztán megrendeled a neten olcsóbban.

a netes boltoknak pedig igenis úgy kellene működnie, hogy kiviszik az árukat, te kiválasztod amit akarsz, és csak azt veszed meg, illetve akár felszámolhatnak újracsomagolási díjat a bontott termékekre.

(#38031) csacsi1899


csacsi1899
csendes tag

Tiszteletem a szakembereknek!

Valószínűleg nagyon amatőr kérdés lesz, amit felteszek, (és biztos ki is lett már tárgyalva téma), de nem vagyok nagyon otthon a műszaki dolgokban. Szóval:

Van egy UE40D6500 as tévénk, amihez szeretnénk venni valamilyen külső adathordozót (1-2 terrás), amiről 40-50 gigás hd (3d) filmeket néznénk.
Mit javasoltok, mi az ami tökéletesen működik, és mire kell odafigyelni?

Előre is köszönöm!

(#38032) Shocker válasza flegos (#38028) üzenetére


Shocker
csendes tag

Én meg olyan eladóval találkoztam tegnap a Media Marktban, aki - miután persze itt kiművelődtem - baromi alaposan beszámolt a TV paramétereiről. A lagról ő tulajdonképpen a tudástárban lévőket mondta. Szóval szerintem ezt megint üzlete válogatja, kár ismételten elhamarkodott módon nagy volumenű következtetéseket levonni.

(#38033) papus1201


papus1201
csendes tag

Sziasztok !

A segítségeteket kérném !

Összedugtam a Samsung ES7000-t optikaival a házimozit a hang miatt a hdmi-n megy a kép .A beltéri egység van összedugva a házimozival optikai kábellel a tv-s adások miatt .

Hibajelenség : Csak a bal első hangszórón szól a hang(nem sztereó),még csak nem is a középső hangszórón a házimozin . Ahol a hangot akarom átállítani ott nem engedi a dolby digitalt sem(szürke).Az HBO HD-n engedi.A hangszóró beállításokban már próbáltam külsőre is állítani,de így sem volt jobb a helyzet.

Azért nem értem,mert előtte Sony-m volt ugyanígy összedugva és ott frankó volt minden.

Mit nem csináltam jól ?

Üdv

(#38034) Tippmix46 válasza csacsi1899 (#38031) üzenetére


Tippmix46
senior tag

Nálam a D5500ashoz 1 terrás WD vinyó van kapcsolva, tökéletes vele....

(#38035) papus1201


papus1201
csendes tag

Sziasztok!
A napokban vásároltam egy 46ES6800-ast, és szeretném a segítségeteket kérni 5.1 beállítással kapcsolatban. Az LG HT503-at használok 5.1-es házimoziként, plusz van még egy PS3 is a rendszerben. A problémám, hogy a TV-n keresztül nem tudok kilőni sehogy sem 5.1-es jelet, mert csak 2.1-ben veszi a házimozi Optikai kimeneten keresztül kötöm össze a két készüléket, s mégsem megy át sem usb-n filmet lejátszva, sem laptopról hdmin keresztül átjátszva a dts-t de pl, úgy sem megy hogy ha PS3-ról küldöm neki a hangot hdmi-n. Úgy viszont megy az 5.1, hogy ps3-ról küldöm optikain direktben az LG házimozira (ez azt bizonyítja, hogy a kábel és a házimozi nem hibás )
Mi lehet tehát a problémám? Elkerülte a figyelmem valamilyen beállítás a TV-n? Vagy ez természetes hogy rajta keresztül nem megy át az 5.1? Be kellene rajta regisztrálnom divx-et netán?
Köszönöm előre is a segítséget!

na nekem ugyanez a problémám,csak nekem a tv adásakor csakegy hangszórón szól pedig optikaival van összedugva a beltérim meg az erősítőm,az HBO HD-nál engedi a DD hangot akkor nem szürke,ott már megjavult a helyzet,leadja 5.1.-ben.

Nem lehet ezt automatára váltani,hogy ne kelljen mindig a hangot átállítani.

Vagy Samsungoknál ez hogyan működik?

(#38036) csacsi1899 válasza Tippmix46 (#38034) üzenetére


csacsi1899
csendes tag

Köszönöm, egyelőre ez játszik akkor.
Ehhez milyen hosszú kábel van?

Közben próbáltam utánaolvasgatni a dolgoknak, de minden csak egyre bonyolultabb lesz.... :)
Szívem szerint a két terrásra voksolnék, de valahol azt írják, azt nem is tudja kezelni a tv. Igaz ez?
Meg energiaellátás, meg usb 2.0, vagy 3.0, meg 2,5" vagy 3". Azt se tudom, mi micsoda...

Szóval ha valaki tud tapasztalatból írni még egy megfelelő 2 terrás külső hdd-t (de a D6500-hoz, amit ha rádugok a laptopra, akkor le tudok tölteni rá filmet, aztán rádugom a tv-re és le tudom játszani, az kérem válaszoljon!

(#38037) BBéci válasza breal11 (#38020) üzenetére


BBéci
titán

Nem fog megoldódni, mert másolásvédelmi okai vannak a sztereóra butításnak.

(#38023) breal11
Arra nem vonatkozik, mert olyankor a beépített médialejátszó dolgozik. Amit egyébként komolytalan játékszernek tartok egy külső eszközhöz képest.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38038) BBéci válasza flegos (#38028) üzenetére


BBéci
titán

Sokat vársz egy nagyáruházi eladótól, akik nem műszaki szakemberek és még magukat sem képzik.
Hasonló esetet mesélek el. A Vígszínház alagsori büféjében láttam, hogy Vergnano kávéból készítik az italokat, a daráló és a gép is professzionálisak. Kértem a pult mögött álló embertől egy risztrettót [link] aki bután nézett rám és visszakérdezett: risztre micsodát? Hagyjuk, mondtam, adjon eszpresszót, de hiba volt. Valami olyan pocsék mosogatólevet kaptam 300 forintért, amit az arcába kellett volna löttyinteni. Viszont a többi ember nem reklamált, nem utálkozva kortyolgatták a kávéjukat, ahogy a MM-ben is lelkesen viszik a pénztárhoz a szirszar tévéket, (tisztelet a kivételnek) amikről halvány fogalmuk sincs.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38039) flegos válasza BBéci (#38038) üzenetére


flegos
senior tag

BBéci: nem tudom, hogy sokat várok-e el, szerintem nem. Csak magamból indulok ki, eddig fogalmam se volt a 3D TVs világról, milyen, hogy müködik, előnyök hátrányok, plazma vs led lcd, de utána néztem, infókat kértem tőletek, lehet sokszor hülyeséget kérdeztem, de mindezt azért, hogy tanuljak belőle stb stb.
A munkám kapcsán is gyakran megnézem az ujjításokat, fejlesztéseket, hogy képben legyek, ez a munkám része! (A boltban 4 eladó vett körül az emlitett kérdésem feltevésekor, egy sem hallott arról mi az az input lag.)

Ez csak ennyi, nem egy nagy ördöngősség, szerintem az eladók is lévén, hogy külön ágazatokra vannak felosztva, az adott termékcsoportokról illenék tudniuk egy smást.
Úgy ahogy a Te pultosod nem tudta mi az a risztrettó, szerintem szégyelnie kellett volna magát nem poénosan rákérdezni, "hogy risztre micsodát?"
De mint mások említették vannak jól tájékozott eladók is! :C Mindenkinek előnyére válna ha ez utóbbiból lenne több!

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen

(#38040) roby42


roby42
csendes tag

Sziasztok!
Tudja valaki mi a különbség a két samsung billentyüzet KBD1000 és 1500 között ?AZ 1000-es sokkal drágább.
Miben tudnak többet a Logitech k400-nál?

[ Szerkesztve ]

(#38041) BBéci válasza flegos (#38039) üzenetére


BBéci
titán

Nagyjából egyetértünk, de attól még nem fogják az alulfizetett áruházi dolgozók képezni magukat, pláne, ha jobb híján mentek oda dolgozni és nem a hobbijuk a szakterület. Már évek óta teszteltem tévéket, amikor először találkoztam az input lag fogalmával, aminek egyszerű oka, hogy soha nem játszom tévéken.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38042) sandró60 válasza roby42 (#38040) üzenetére


sandró60
addikt

Szerintem ha Logitech k400-billentyűt veszel árban mindenképpen jobban jársz gyakorlatilag azt tudja amit a gyári.Nekem is ez van

[ Szerkesztve ]

(#38043) roby42 válasza sandró60 (#38042) üzenetére


roby42
csendes tag

Hangerőt is szabályozza?

(#38044) JoeYi


JoeYi
őstag

nem tudom linkelve volt-e már a cikk: UE46ES6300 teszt

"Nem érződik annyira a "full HD"-nek a 3d mint a nagyobb modellekben"

"átlagos input lag 40ms alatt, nagyon ritkán megugrik 66ms-re"

És persze ők is beszámolnak a felhősödésről mint kivédhetetlen hibáról

(#38045) sandró60 válasza roby42 (#38043) üzenetére


sandró60
addikt

Persze szabályozza K400 baloldalt a felső részén van a hangerő szabályzó.Az ára elég barátságos a Samsunghoz képest

[ Szerkesztve ]

(#38046) KisApám válasza JoeYi (#38044) üzenetére


KisApám
addikt

Ahogy már egyszer írtam, meg gondolom mindenki tudja:
edge LED-től az valami nagyon nagy csoda volna, ha nem volna felhős,
no meg persze ha full fekete képernyőt tudna produkálni (kizárt).

Inkább legyen 10 cm vastag az a TV, norma rendes háttérvilágítással,
minthogy felhősödéstől kelljen tartani.
Ez az edge LED-is csak népbutítás a hudefaszadejókirályvékony TV-kel.
Nesze nekem: hiába tudják a hátulütőjét,
no meg hogy a TV-nek TV képet kellene produkálnia,
egy nagy l*szart... már elnézést.

No meg a 46 colos és nagyobb LED-es TV-k:
ma is direktbe megnéztem 3 nagy boltban ezeket a szééééép nagy LED TV-ket.
Rendes TV adás ment rajta (M1), meg egy orosz zenei HD,
ugyanis én TV-zni szoktam többet.
Ka-tasz-tró-fa, ahogy nincs kontrasztjuk
(nagyobb képpontok, tudom, de akkor is,
minél messzebbről nézem, annál jobban "összefolyik".).
No meg nagyobb az esély durvább felhősödésre is.
Nevetséges az, hogy mondhatnók a "noname" gyártók (pl. OK, Technika)
kis méretű TV-i a nagy gyártók nagy méretű TV-it (Samsung, LG) alázzák megjelenítésben...

Ezért ajánlottam az ismerősömnek inkább 40 colos LED TV-t (40ES7000),
minthogy vegyen egy nagyobbat (pl. 46ES6500), és utána szídjon engem.

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#38047) BBéci válasza KisApám (#38046) üzenetére


BBéci
titán

Nem ártana tudomásul venni, hogy a full HD tévéket kötelező minimum 720-as adásokkal és filmekkel "etetni", de az is kompromisszumos, mert 1080-ra lettek kitalálva, tervezve és gyártva.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38048) KisApám válasza BBéci (#38047) üzenetére


KisApám
addikt

Ííííígy van.
Amíg nincs itthon ilyen adás, illetve a láthatáron sincs,
addig nincs értelme nagy LED-es TV-k vásárlásának.
Kivéve ha jó részben az otthoni filmezéshez kell.
Akkor is inkább 3D-hez. No de norma 3D film igencsak ritka,
mint a fizetés emelés :(

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#38049) Tin válasza KisApám (#38048) üzenetére


Tin
veterán

vannak itthon is hd csatornák...

egyébként meg valahol el kell kezdeni, tv2 is elkezdte a hd adást, szépen követi a többi tévéadó is, pár éven belül szinte minden adó hd-ben fog adni. ugyanaz lesz, mint anno a sztereó adással, szépen lassan mindenki elkezdi nyomatni. de ehhez igény kell rá, meg verseny.

3D-t meg nem kell erőltetni, nem akkora durranás szerintem. évente 1-2x belefér, de amúgy nem véletlenül nem mennek az emberek 3d-s moziba se...

(#38050) KisApám válasza Tin (#38049) üzenetére


KisApám
addikt

Ismétlem BBéci-t:
"Nem ártana tudomásul venni, hogy a full HD tévéket kötelező minimum 720-as adásokkal és filmekkel "etetni", de az is kompromisszumos, mert 1080-ra lettek kitalálva, tervezve és gyártva."

Mint írtam, HD adás is ment azokon a 46 colosokon... no azokhoz már 1080 kell!

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.