Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Egy Samsung UE32F6400-as TV-n szeretném beállítani a digitális M1 és M2 csatornát. Diginél alapból csak az analóg csatorna jön be.
Már megkerestem hogy melyik frekvencián kellene lennie ennek a csatornának, de nem tudom beállítani.
A kézi beállításnál nem tudom a frekvenciát változtatni egy adott csatornánál.
Már néztem az e-manualját, de az se mond semmit róla.Valaki ötlet, hogy lehetne elővarázsolni?
Köszi! -
ada19
senior tag
válasz #94529552 #68994 üzenetére
Nem tudom, nekem az elődje van, F5300, + egyáltalán nem nézek focit. Többnyire Nascar, IndyCar, Moto GP, (50 Hz valós, 100 MHz CMR), szerintem élvezhető (legalábbis nekem megfelel). Ha TV-t cserélek, az is csak a HDMI ARC, nagyobb méret illetve vékonyabb káva miatt lesz.
Disclaimer: a TV használati idejének töredékét töltöm sportközvetítésekkel, többnyire film vagy Xbox megy rajta.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
legenda
válasz Thomas16 #69001 üzenetére
szia,
vélhetően a symbol rate lesz a hiba forrása, közszolgálati csatornáknál az 6000, és nem pedig a többinél - alapban - adott 6900.
amikor teljes automatikus hangolást használsz, akkor a keresés módja hálózat legyen, úgy megtalálja a közszolgálati csatornákat is, gyors és teljes esetén nem feltétlenül.
csak egy - vagy néhány - csatorna utólagos (kézi) hozzáadásakor megadod a frekvenciát, a moduláció 256 qam, a jelátviteli sebesség pedig 6000 legyen, ne pedig az alapban adott 6900.
igaz, ue40f6100 alól írom, de ilyesmi az elérési út; menü -> adás -> csatornabeállítások -> kézi hangolás -> digitális csatorna hangolása -> új -> a fent leírt értékek megadása -> keresés![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nines
csendes tag
válasz coolrob #69000 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ebből viszont akkor az jön le, hogy a halandó ember számára megfizethető kategóriában LED tv-n nem igazán lehet sportot nézni!?A másik, hogy a samu lehet tudni milyen okból nem csinál 42 colos tv-ket? 40-es és 46-os van csak.
Van más mód, hogy dlna nélküli samu tv-n tudjam nézni a számítógépen lévő filmeket? 20-30 ezer Forintos "okosító" eszközökön kívül?
-
coolrob
aktív tag
Úgyis HDMI kábelt használsz majd, mert csak az a mindenre jó megoldás, a többi nem az igazi.
Amúgy ezt az "apróságot kivéve" jó focira teljesen, kérdés ez kit, mennyire zavar. Sajnos engem eléggé. De lehet másik tv nem lenne ilyen csíkos, csak én fogtam ki.A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
nines
csendes tag
Azt honnan lehet tudni Samsung Led tv-knél hogy a háttérvilágítás direct vagy edge led? Árukeresőn nem írják és ami nagyobb vicc a samsung honlapján a H-s jelzésű tv-k valamiért nincsenek fenn...
-
nismoka
addikt
-
coolrob
aktív tag
Vmit nagyon elnéztél mert fent vannak. H-s széria nem edge-s másik fórumba még képek is voltak róla a gyárból, hogy hogy néz ki a háttérvilágítás. (Egy méret felett viszont már edge-sek. talán 55" -tól)
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
PuMbA
titán
A kifogott darabtól függ és amúgy tökmindegy, hogy edge vagy direct, mert mindkettőt lehet rosszul megcsinálni Az én F6100-omon egyszer egy tenger feletti hipertávoli vízpanorámánál láttam a háttérvilágítás hibáit, de máskor sose, még focimeccs alatt se.
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
Hát ez tényleg elég vastag
Akkor ezt is tudjuk. Viszont akkor érdekes, hogy a korábban mutogatott szörnyű jelenségekből(szerencsére) semmit nem tapasztalok. Ezek szerint képesek lennének normálisan is megcsinálni egy tévét. De itt is sokan teljesen elfogadottnak tartják, hogy "ez ilyen". Pedig nem. -
coolrob
aktív tag
ki lett már jópárszor tárgyalva hogy a 6000-as szériába is sok a direct ledes tv, sőt képek is vannak a másik fórumba..H6200,6400,6500 55"-ig mind direct ledes...
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
dethroner
veterán
Na látod ezt nem értem én! Ha úgyis az anyacéget gazdagítja a vásárlásom, akkor nem tök mindegy hogy itt veszem a tévét vagy egy webshopban?
Flashget Nem tervezem hogy külföldre költözök, azt meg pláne nem hogy innen viszek oda tévét. De csak gondold végig mint lehetőség, abszolút reális. Veszel egy tévét amire megkapod a +2 év garit és tuti biztosra akarsz menni, ezért veszel hozzá még +2 évet, tehát van 5év. Ez sok idő, sok minden történhet, az is hogy el kell menni mert nincs meló. Becájgolsz a kocsiba ami fér, tv is megy mert hová tennéd, működik jól és eladni szarérhugyért nem akarod. És odakint elromlik, pl a 4. évben, amikor még bőven van rá gari, de ott nem foglalkoznak veled, hazahozni drágább lenne mint venni egy másikat. Eldobod? Pedig a samsung ugye világcég, mindenhol ott vannak, megtehetné hogy bárhol vagy, érvényes gari papirral mész és javítják. Nem tök mindegy po-wongéknak hogy itthon Pista, vagy a germánoknál Hansi javítja?
És még most sem értem miért könnyebb a fórum tagjainak azt javasolni hogy vegyenek drága boltban és regisztráljanak a + garanciáért, mint inkább azt javasolni hogy csináljunk valamit, legyünk dühösek és érjük el hogy a websopban vett tévé is olyan legyen a samsung gari szempontjából, min a Media Markt-ban vett?
Nem ez volna a mi érdekünk, hogy olcsón vehessünk jó feltételek mellett? Az a mi , a vásárlók érdeke hogy a háttérben összeborult, egymással lepaktált üzletek extra profitot húzzanak rajtunk?[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Flashget
félisten
válasz dethroner #69023 üzenetére
Nem tervezem hogy külföldre költözök, azt meg pláne nem hogy innen viszek oda tévét.
Akkor meg miért ezzel példálóztál? És még mindig ezt a fonalat viszed tovább?Becájgolsz a kocsiba ami fér, tv is megy mert hová tennéd, működik jól és eladni szarérhugyért nem akarod. És odakint elromlik, pl a 4. évben, amikor még bőven van rá gari, de ott nem foglalkoznak veled, hazahozni drágább lenne mint venni egy másikat.
Voltam/éltem külföldön több hónapig is svédországban ajol nem a samsung volt a menő hanem a a B&O amire nem volt pénzem, de philips hifire (a mai napig működik és kurva szépen szól a CD benne) és semmit nem vittem magammal, viszont annál többet hoztam.
Eszembe nem jutna kivinni a tévét, mert a mai világban nem tudni 1 hét múlva return vagy évekig haza sem jönnék, akkor meg kint vennék sokkal jobb áron mint itthon.
A másik dolog akik kimennek hosszabb időre dolgozni mennek, így örülnek 1 nap után ha luk van a seggükön. ha meg dolgoznak akkor úgyis hamar vesznek tévét, ha nincs ahol éppen élnek.És még most sem értem miért könnyebb a fórum tagjainak azt javasolni hogy vegyenek drága boltban és regisztráljanak a + garanciáért, mint inkább azt javasolni hogy csináljunk valamit, legyünk dühösek és érjük el hogy a websopban vett tévé is olyan legyen a samsung gari szempontjából, min a Media Markt-ban vett?
Senkinek nem tartottam pisztolyt a fejéhez hol vegye meg a tévét, csak próbáltam eligazítani mi a különbség a kétféle gari között és milyen lehet a legrosszabb forgatókönyv és a szívás mértéke. Én a saját bőrömön tapasztaltam meg pár hónappal ezelőtt, ha webshopban vettem volna a tévét akkor jól megszívtam volna és nincs csereutalvány.
De Te rávilágítottál, hogy többé ne tegyek ilyet, ergo magasról leszarom ki hol veszi a tévéjét vagy kér itt segítséget, használom az egér görgőjét.
Részemről ez a téma lezárva.Realme GT Master Edition
-
törölt tag
válasz dethroner #69023 üzenetére
Hagyd a francba, én se tudtam őket meggyőzni egy össznépi email, live-chat, telefonos, stb.reklamálásra, hátha legalább átgondolja a samus vezetőség ezt a vevőket sújtó dolgot. Én benne lennék most is, de két reklamáló kevés oda. Akinek meg több év garanciája van vissza, azt nem érdekli ez a dolog. Láthattad.
-
dethroner
veterán
válasz nismoka #69025 üzenetére
Akkor csak tisztázzunk valamit, mert megy itt a nagy szájkarate, a sok fotelnindzsa csak úgy szórja a billentyűvel a dobócsillagokat.
Jöttök ezzel a szürkeimport szóval. Mit is jelent ez a szó? Néhány esetben ezt nevezzük annak: A szürke import az, amikor az adott dolog országba behozatala csak félig legális az ország importtörvényei alapján. Vagyis az országban az adott dolog nem illegális, illetve ki van fizetve minden fizetendő dolog, azonban a gyártó/tulajdonos cég teljesen ki van hagyva az importból, hivatalosan a cég nem forgalmazza az adott terméket (pontosabban azt a terméket amit szürke importban hoztak be). Vagyis pl ha a gyártó hivatalosan nem forgalmazza az adott dolgot, pl nincs rá garancia az adott országban, csak ott ahonnan behozták.Ez a mi esetünkre nem vonatkozik, minden törvényesen ki van fizetve, a gyártó is megkapja érte a pénzét, nem lopott, nem hamis a termék és nálunk is forgalmazzák, szóval ez nem vág ide. Nézzük tovább:
EU-n belül nem import az import
- Import kifejezésen a harmadik országból (tehát nem EU tagországból) történő behozatalt és a behozott áru szabadforgalomba bocsátását értjük. – kezdte kérdésünkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sajtó- és Kommunikációs Osztálya.
Szlovákok épp úgy eu ország mint mi, szóval nincs import a két ország között. Akkor hogy lehet import, pláne szürke?
Itt csak 1 dolog van. Van a gyártó, aki eladja a márkanév használati jogot és az ezzel járó minden előnyt egy cégnek, aki ezzel birtokolja egy ország piacát. Mivel fizetett a zrt, ezért nem csak kötelezettségeket akar(javítás, csere), hanem extra bevételt is, szóval olyan áron adja a terméket a boltoknak, amilyen drágán csak tudja. Mivel ő intézi a garanciális hátteret, kedvezőbbé tudja tenni extra gari idővel a nála vett cuccot, szerződik néhány nagy céggel akiknek megszabja az eladási árat és ők cserébe megkapják azt a kegyet, hogy az olcsón árusító webshop-ok nem kapnak tőlük árut. Ezért kénytelenek más forrásból szerezni, de az amit ők adnak el nem hamisítvány, nem lopott, és samsung ugyanúgy megkapja az eladása után az árát, mintha itt veszem a MM-ban.
Anélkül hogy gondolkodnának itt sokan, csak nyomatják a hülyeséget Jól teszi a samsung hogy nem támogatja a szürkeiportot, ugye? Rá kéne jönni hogy a samsungnak tök mindegy hol veszed. Akinek nem mindegy az a samsung magyar képviselete, akik nem egyenlőek a samsung céggel, csak a helyi képviselete.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
És még valami.
Amikor rákérdeztem magyar samsungéknál hogy miért nem kapom meg a + garanciát, ezt a levelet kaptam, bemásolom.Bekarikáztam a lényeget. Először köszönik hogy megvettem az ő terméküket, utána meg már nem ők hozták forgalomba. Akkor mit köszönget rajta, mit veri magát hogy az ő terméküket vettem meg? Ha meg az ő termékük, akkor hogy, hogy nem ők hozták forgalomba?
-
legenda
válasz dethroner #69027 üzenetére
így igaz, főként a hazai képviseletnél futnak össze a szálak, de ha - szerződés alapján - ő biztosítja a szervizes, támogatási...stb hátteret, akkor megteheti, hogy csak azokra a készülékekre adjon a vonatkozó törvényben előírtakon felüli extrát, amiknek a forgalmazása során keletkezett extra bevétel az ő kasszáját gazdagítja, a jelenlegi jogi szabályozás mellett más kötelezettsége nincs, mint az 1 év kötelező jótállás.
a gyártó nem is foglalkozik ezzel országokra lebontva, hiszen minden országban más és más a vonatkozó jogszabály és kötelezettség, ezért vannak a hazai képviseletek, akik az alapján működnek.
te és egy ismerősöd leszerződtök egy gyártóval - de egymással nem álltok üzleti kapcsolatban -, mind a ketten más és más országban működtök mint cég, mind a ketten eltérő, adott országra vonatkozó jogi szabályozás alapján, te a haszonkulcsod ellenében adsz x, ő pedig szintúgy azért y extra szolgáltatást, melyikőtök fog jogi kötelezettség hiányában díjmentesen elvégezni olyan munkát, amivel kapcsolatban nem a saját, hanem a másik cég zsebelte be a hasznot?
amit bekarikáztál, az gondolom sablonos szöveg, és nem változik, ha nem regisztrálható a készülék.
nem csak a samsungnál van ilyen, sorra futják a köröket más gyártók termékeivel kapcsolatban is.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Vhiktor
veterán
válasz coolrob #69019 üzenetére
Csak a pontosítás és félreértés elkerülése végett.
Az 55"-os még Direct LED vagy nem?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Batib
őstag
válasz Vhiktor #69030 üzenetére
Az ue55H62xx és 64xx az direkt ledes. (magyar gyártás) A többi pl H65xx valószínüleg direkt ledes. ezek szlovák gyártásuak
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
nines
csendes tag
Sziasztok, ue40H6203-as tévéről mik a vélemények. Most hétvégén eléggé kedvező lesz a madaros tecsóban. Igazából a 6200-hoz képest mi a különbség?
Ja és azt mondták az eladók, hogy hiába nem dlna képes a tv. Mivel smart és wifis ezért hálózatba lehet kötni asztali géppel és akkor lejátszhatóak közvetlenül a filmek, zenék stb. Szerintetek ez igaz? -
Gaben06
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Samsung UE46D6530-as LED televízióm. Elég sokszor volt már szervizelve, szám szerint négyszer. Ebben volt LCD panel csere is. Több mint három hete semmit nem tudok a TV-ről most azért van bevizsgáláson mert kattogó hangot ad.
Jeleztem a Samsungnak, hogy nem javítást kérek, hanem cserét.
Ma kaptam egy levélküldeményt, az Oktogon szerviztől, de nem tudtam elmenni a postára érte.
Valakinek van tapasztalata szerviz eljárással kapcsolatban? Mit küldhet az Oktogon szerviz levélben?
Fel sem hívtak, a Samsungtól emailt nem kaptam.
Köszönöm.
-
blakey
titán
Madaras Tesco = Auchan és Samsung garit adnak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gaben06
tag
válasz Steel Lord #69036 üzenetére
2011-es D sorozat. 5 év garanciával 2016-ban jár le a gar.
-
blakey
titán
Mi nem egyértelmű? Nem neked válaszoltam, szóval egyértelmű, hogy kinek szántam.
Küzben szerkesztve lett a hozzászólás így nincs értelme és ebből a szempontból nem korrekt. A lényeg az volt, hogy szerinte a Tescoban nem kapsz Samsung garanciát.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gaben06
tag
válasz Steel Lord #69043 üzenetére
Gondoltam rá, hogy repül a 9.ről. Viccet félre téve, már Én is pipa vagyok, elég sokat veszekedtem már az Oktogon szervizzel.
-
törölt tag
válasz blakey #69041 üzenetére
Melyikben? A madaras tescóban?
Cold5, Ha Hdmi-vel összekötöd, akkor Dlna sem kell.
kali, Elég zavaros a példád. Samsung fő cég adja a tévét a Samsung Magyar Zrt-nek, és a Samsung Slovakia Sa-nak. A haszon mindenképp a fő céghez folyik be, ez a lényeg, további szálak már lényegtelenek. Érdekes lehet a Mall.hu helyzete, aki cseh, szlovák és magyar területen is érdekelt.
-
Cold5
senior tag
válasz #94529552 #69049 üzenetére
Hát a NAS-t nem hiszem, hogy össze lehet kötni HDMI kábellel... (bár vannak olyanok amit igen, de ez nagyon új cucc)
Ha jól gondolom, akkor az eladók elég nagy "butaságot" mondtak, mert ha HDMI-vel kötöm össze egy géppel akkor csak sima megjelenítőként funkciónál. Ergo a TV távirányítójával nem navigálgatok a filmjeim, zenéim, képeim között...
Ha van DLNA akkor pedig ezek mind működnek!
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest