Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) fokukac válasza Barthezz2 (#7000) üzenetére


fokukac
nagyúr

Semennyivel - legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján ezt gondolom.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#7002) BBéci válasza fokukac (#7001) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7003) camalot válasza Barthezz2 (#7000) üzenetére


camalot
tag

filmnél semmi, focinál pl már szerintem a 100hz se elég.

[ Szerkesztve ]

(#7004) alonein


alonein
csendes tag

sziasztok!
az lenne a kérdésem hogy samsung tv-k közül nézegetem
a LE 46C650 és a UE C6000 vagy UE C6500 modelleket.
tudna valaki valami okosággal szolgálni?
az biztos hogy 46" akarok, csak azt nem tudom hogy lcd vagy led?
a 2 led között leirásban nincs különbség de mégis van köztük kb 50e ft árkülönbség.

(#7005) McBJani


McBJani
tag

Sziasztok!
Én csak el szeretném mondani, hogy ez az SQ, AA panel tényleg el lett túlozva!
Már több mint egy hete van meg a 32"-os C650-em AA panellel és tökéletes minőségű a színe és a képe is!
Eleinte kicsit elvesztem a beállítások kavalkádjában, de mostanra már kitapasztaltam és beleszerettem a tv-be :K
Találtam itt beállításokat, kifejezetten erre a tv-re, azt alkalmaztam és már csak a képernyő üzemmódját és háttérvilágítását kellett variálni!
A képopcióknál a motion plust, mindenféleképpen tegyétek egyedivé és azon belül az elmosódáscsökkentést teljesen maxra, a torzításcsökkentést teljesen minimumra, mert ha nem így van akkor gyors a képmozgás - vagy ez lenne a 100Hz :F (ha igen, akkor elég sz@r :K ) - !
Köszönöm szépen a PH-nek, hogy mindig lehet rá számítani, hogy milyen terméket válasszak és ez természetesen nagy %-ban a fórumozók és a hozzáértők érdeme is!
Köszönöm! :R
Üdv.:Jani

(#7006) bfoto válasza gejala (#6998) üzenetére


bfoto
csendes tag

Koszi, megnyugodtam. :) Edigitaltol lesz, a szervizes azt tanacsolta, uzletben vegyem at, ne hazhozszallitassal, mert ott meg lehet nezni. Ezeken mit szoktak nezni vasarlas elott? Vigyek laptopot valami pixelhiba-kereso programmal, vagy csak megnezzuk nincs-e ket darabban?

Direp.hu

(#7007) horvathd válasza bfoto (#7006) üzenetére


horvathd
aktív tag

Pedig két darabban lesz. Illetve többen, mert a talpat úgy kell rászerelni több csavarral. Így a pixelhiba keresés elég körülményes tud lenni.

"The Kid just rages for a while."

(#7008) bfoto válasza horvathd (#7007) üzenetére


bfoto
csendes tag

Akkor nem tudom, miert beszeltek le a hazhozszallitasrol, mindenesetre ez mar igy marad. :)

Direp.hu

(#7009) kutyman válasza bfoto (#7008) üzenetére


kutyman
aktív tag

Hát az Edigital nem arról híres hogy "szedjük szét, aztán teszteljük le".
Nekem pld. azt mondták, ha nem jó, hozzam vissza három napon belül. A Samsung tv-re szerintem nincs olyan mint a monitoroknál a subpixel garancia, kivéve ha a tv-n több pixel vagy subpixel halott középen, ill. egy teljes sor pixel hibás.

(#7010) snefftamas válasza McBJani (#7005) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Szia! Örülök hogy elégedett vagy a tv vel, az AA panels nagyon jó, igazabol akkor latnad a kulonbseget az sq val, ha egymas mellett lennenek. Különben nem igazán. Kulonbseg azert van koztuk az sq melyebb feketeje miatt jobb a kontrasztja->kepminosege viszont az AA nak jobb a kepfeldolgozasa a gyorsabb mozgast jobban tudja megjeleníteni. Ami engem igazán zavar az a Samsung sunyi mutyizasa a panelokkal értem én hogy nincs nagy különbség de akkor miért nem írjak ki jelölik a termek nevében hogy mit is rejt a doboz valójában. Plusz az AUO minőség kontrollja gyengébb úgy hírlik.

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7011) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Van egy Samsung LCD Tv-nk. LE32B650T2WXXH
Hogyan lehet frissíteni a szoftverét?
Pendrive-ra fel a fájl majd a TV-be bele és aztán?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#7012) tpeter válasza tpeter (#6993) üzenetére


tpeter
aktív tag

Sziasztok!

Lehetséges valahogy downgrade-elni a firmware-t? Én úgy néz ki eléggé ráfaragtam. :(
Tapasztalt valaki hasonlót?

köszi,
P

(#7013) Barthezz2 válasza camalot (#7003) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Hát én amennyi focit nézek, ezzel nem lesz baj :DDD

Köszi mindenkinek :R

Everybody lies.

(#7014) vlevi válasza Tsebacsi (#6983) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Szal azt mondod, a mostanihoz képest ugyanolyan lesz a képe a FullHD-nak is, annak ellenére, hogy a MM-ban eléggé elszomorító volt pár tv-adó képe, sokkal gyengébb mint a mostani tv-n?! Mert akkor holnap megyek és megveszem"
Ez sajnos nagyban függ attól is, hogy éppen milyen műsor volt a tévén, amit a MM-ban néztél. Mert ugyanazon az adón belül is nagyon nagy a szórás képminőség terén. Hogy mást ne mondjak, ha elővesznek velemi dokumentumfilmet, amiben VHS kazettáról játszanak be vágóképeket, az kb. 50-80 méter távolságból ad csak elfogadható képet :D
Emellett pedig attól is függ a képminőség, hogy mennyire ratyi módon van a MM-ban összedrótozva az a 100 tévé, ami megy egyszerre.

De az biztos, hogy rengeteget javultak a képfeldolgozó algoritmusok az elmúlt időben. Amikor kezdtek megjelenni az LCD tévék, akkor még élvezhetetlennek láttam az adásokat a MM és hasonló boltokban. Nem is vettem ilyen tévét.
Most viszont azt vettem észre, hogy ugyanaz a DivX-es avi, a maga 640x352 felbotnásával sokkal jobban élvezhető, ha USB-ről játszom a tévé saját lejátszójával, mintha a számítógépen a monitoron nézem.

(#7015) vlevi válasza bfoto (#7008) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én a digitalplázánál vettem, de nekem könnyű dolgom volt, mert a munkahelyemtől 200 méterre van a boltjuk. Kérhettem volna házhozszállítást is, de a helyszíni átvétel azért jobb, mert ott a helyszínen átvétel előtt végignéztük, hogy a gyári szám stimmel-e, kibontottuk a dobozt, végignéztük, nincs-e külsérelmi nyom a tévén, illetve megvannak-e a tartozékok. Bekapcsolni ott sem kapcsoltuk be, a 3 napos garancia szempontjából szerintem inkább az előbbi dolgok érdekesek, a műszaki hibát könnyebb bizonyítani, mint azt, hogy már repedt volt, amikor átvetted. De a futárnál ezt nem tudod megtenni, mert ahogy lehajítja a teherautóról, már íratja alá veled az átvételit, és el is húzott a fenébe...

(#7016) Barthezz2 válasza vlevi (#7015) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Hát én múltkor rendeltem netről(boltot nem mondok, lényegtelen) egy gépet, de darabokban, nem összerakatva. Mikor kihozta a futár, én biza úgy kibontattam vele dobozt, és végignéztem mindent, mint a huzat :D Annyira nem tetszett neki, de nehogymár a befőtt tegye el a nagymamát :DDD

Everybody lies.

(#7017) Anonymus23 válasza snefftamas (#7010) üzenetére


Anonymus23
veterán

De most őszintén, már egy jó párszor olvastam ezt: Az AUO minőség kontrollja gyengébb.

Már megbocsássatok de ez egy baromság. Autóiparban dolgozok most már mintegy 8 éve, előtte meg kötszergyártó cégnél, és elektronikai kereskedelmi cégnél, az előző kettőnél minőségirányítási vezető is voltam, pl aszeptikus üzem (értsd: fél-steril) üzemet készítettünk fel auditokra, meg minden, és a mostani cégnél is, aki érti ISO TS 16949-es szabvány szerint kell üzemelnünk, de a lényeg, hogy egy gyártó cégnél nem a minőségirányítás avagy a minőségi kontroll határozza meg, hogy milyen minőségű terméket gyártunk, hanem a VEVŐ illetve a technikai specifikáció, jelen topic esetében a Samsung. Azaz nehogy már az AUO legyen a hibás, ha olyan panelt gyárt amit, hanem a vevője a Samsung, aki meghatározza egy ilyen OEM cégnek, hogy mit is gyártson. Az AUO és a többi gyártó nem magától találja ki, hogy hogyan is nézzen ki egy elektronikai panel, meg a többi alkatrész, hanem a vevő mondja meg, hogy minek milyennek kell lennie.

Röpködnek itt a szövegek, hogy így AUO meg úgy, közben meg gyakorlatilag a Samsung az aki vele szerződést kötött, vagy látta valaki azt a szerződést? Vajon mennyi PPM-et enged meg nekik a Samsung, vajon mennyit enged át a Samsung a "kis hibának" minősített panelekből? Gyakorlatilag ez a pénzről szól, nem arról, hogy minden Samsung termék tökéletes legyen, mivel ez jóval többe kerülne költségben, mint az, hogy szervizeket kell fenntartani stb.stb.

A két panel közötti különbség max. az, amit különböző műszerekkel ki lehet mutatni, de ilyen kb. egyikünknek sem figyel ott a polcon.

;) - The Power of the Light Side

(#7018) BBéci válasza Anonymus23 (#7017) üzenetére


BBéci
titán

Minket felhasználókat. tévé vásárlókat nem a műszerrel kimutatható különbségek érdekelnek, hanem az, amit látunk.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7019) hendrikp


hendrikp
csendes tag

Egy LE40C650-es tv-hez szeretnék külső USB-s merevlemezt venni. Konkrétan egy 2TB-os Samsungra gondoltam (HX-DE020EB/A62). Amiben nem vagyok biztos az, hogy felismer-e a tv ekkora méretű winchestert???

(#7020) horvathd válasza hendrikp (#7019) üzenetére


horvathd
aktív tag

Nekem egy 1,5TB-os csak USB-s Story Station-öm van, eddig minden gond nélkül kezeli a c530-am. Igaz, a winchester nincs még tele.

"The Kid just rages for a while."

(#7021) Kiruu


Kiruu
csendes tag

Találkozott valaki olyan problémával, hogy a tv (Samu LE-40C650) első bekapcsolásakor csak hang van? :(( Ki és bekapcsolás után minden rendben működik. Mi lehet a gondja?? Egyébként nem minden bekapcsoláskor csinálja ezt.

(#7022) RRomeo


RRomeo
csendes tag

Sziasztok,

a YouTube alkalmazást ha frissítenék valami csoda folytán azt megtudjuk, vagy időnként távolítsam el és rakjam fel újra? Nagyon csalódott vagyok sokkal többet vártam anno ettől az alkalmazástól (is).

(#7023) Wask


Wask
csendes tag

Vettem egy UE32c5000 -es tvt, nagyon jól megy rajta a laptopról megosztás, mident lejátszik eddig amit megosztottam a gépemen és még a feliratot is kezeli. De a nagyobb HD videókat nem birja a hálózat az ilyen 40 Mbit/s bitrátával rendelkező filmeket, ezért gondoltam veszek egy vinyót hozzá! Vettem is egy samsung 2,5 300Gb laptop vinyót és hozzá egy USB tokot.... rádugom usb hdd ra, megy, kiirja hogy csatlakoztatva de nem lát rajta egy filet se:( probáltam már fat32 és ntfs fájlrendszerrel is, de semmi, valami 5 let?

(#7024) Brucki válasza Wask (#7023) üzenetére


Brucki
csendes tag

Hali

Nekem is ilyen tv-m van. Én is egy külső házzal használom, amiben most egy 2.5-es 120Gb-s HDD van. Nekem működik, természetesen NTFS-re van formázva a vinyó. Arra kell figyelni, hogy a tv hátulján a 2 USB port közül csak az alsó tud HDD-t kezelni. A felsőbe pl nekem el sem indul a cucc, oda csak pendrive-ot tudok kötni. Először beparáztam, hogy rossz az USB, de megnéztem a leírást és abba le van írva. Esetleg nem rossz helyre dugtad?

(#7025) BBéci válasza Wask (#7023) üzenetére


BBéci
titán

32 colos, 50 hertzes tévéhez mi a csudának a 40 Mbit/s??? Még a fele is sok, úgysem látod a különbséget.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7026) gejala válasza BBéci (#7025) üzenetére


gejala
őstag

Nem is létezik 40 Mbit/s bitrátájú film. :D
Blu-n is 20-25 Mbit/s átlag a legtöbb film, és legfeljebb az ilyen Avatar szintű transzferek mennek 40 Mbit/s köré/fölé, azok is csak a nagyon komplex jelenetekben.

(#7027) Thom!


Thom!
veterán

Samsung 2011 felhozatal:

spec

képek

(#7028) gejala válasza Thom! (#7027) üzenetére


gejala
őstag

Ezekből még csak annyi derül ki, hogy szépek lesznek a LED-es változatok. :(
Illetve jó látni, hogy idén már az 5-ös széria is 100 hz lesz, a 6-os meg már 200 hz.

[ Szerkesztve ]

(#7029) Thom! válasza gejala (#7028) üzenetére


Thom!
veterán

szépnek szép, de a kép is szép? :C

(#7030) Wask


Wask
csendes tag

Igen biztos hogy a hdds usbbe dugom,le is irtam:)
Az en vinyo hazamnak nem kell kulon tap nem lehet hogy az a baj?Nem tudom hogy a vinyo tipusa nem jo, vagy a usbs hazt nem lezeli a tv:( Majd hazamegyek belinkelem a cuccokat,de a poen az hogy tenyleg samsung hddt vettem:)Pont ezert:)
Van 40Mbit/s es film, a samsung hd tv tesztek annIval mennek es ez az offical release:)

(#7031) einstein válasza gejala (#7028) üzenetére


einstein
senior tag

Egyáltalán lesz e nem-LED? :)

(#7032) Brucki válasza Wask (#7030) üzenetére


Brucki
csendes tag

Az én külső házam is csupán az USB-n keresztül kap feszt, nincs külső táp. Az enyémben a hdd Seagate.
Amúgy a hdd-t megparticionáltad/formáztad, ugye?

(#7033) Sergoo


Sergoo
csendes tag

Sziasztok!

Ezt a készüléket szemeltem ki [link]
szerintetek innen megrendelhetem? korrektek vagy van valami jobb hely is?

köszönom elöre is....

(#7034) Gaben1987 válasza Wask (#7030) üzenetére


Gaben1987
tag

Szia.
Milyen hosszú az usb kábel amivel próbálod? Minél rövidebb és vastagabb kell.

[ Szerkesztve ]

(#7035) Wask válasza Brucki (#7032) üzenetére


Wask
csendes tag

Persze!Probaltam fat32 es ntfsel is!Ezt is leirtam:)
Priviben tudsz adni msn cimet ha van?Lenne meg par kerdesem:)Koszonom
Sztm a vinyoval nem kompatibilis talatam olyan kingston pendriveot a fiokomban ami 8Gb es szinten nem megy,a gagyi 2gigas csingcsung markat meg viszi....:(

(#7036) Wask válasza Gaben1987 (#7034) üzenetére


Wask
csendes tag

De a vinyot latja meg a tipusat is kiirja nevnek hogy eszkoz:lt31hn
De nem talal rajta filet:(
Fel is porog a vinyo vilagis is minden lec de nem lat filet:(

(#7037) kutyman válasza Sergoo (#7033) üzenetére


kutyman
aktív tag

Korrekt cég, én is náluk vettem a tv-m, ingyen házhoz szállítják.

(#7038) baluka26


baluka26
veterán

Sziasztok!
Samsung LE37C650 televízió van itthon. Össze van kötve rúterrel, az internet@tv teljesen jól működik. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnék a számítógépről filmeket lejátszani a tévén? (.mkv kiterjesztésűeket)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7039) baluka26 válasza baluka26 (#7038) üzenetére


baluka26
veterán

Probléma megoldva, csak a tűzfal blokkolta a DLNA szervert :W

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7040) Flexy90 válasza Sergoo (#7033) üzenetére


Flexy90
senior tag

A kalocsai cég ad kábel szettet, és üzembe helyezik a készüléket kiszállítás után.

Xiaomi Fan

(#7041) snefftamas válasza Thom! (#7029) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Hogyne gondolom már megvan a szerződésük egy még olcsóbb panel beszállítóval....

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7042) snefftamas válasza Anonymus23 (#7017) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Jól látod a dolgot ez a pénzről szól (aminek egyik eszköze a mutyizás biztos van pár leleményes hazankfia managgeruk :))

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7043) snefftamas válasza BBéci (#7018) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Nothing is what it seems :)

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7044) daniking


daniking
csendes tag

Helló.

Én is vettem egy Samsung TVt (C530) és az invertere nálam is zúg.

Ezzel mit lehet kezdeni ?

Cseregaranciába kicserélik ?

Már volt régebben is Samsung LCDm , de az rendesen ment.

www.memorycard.uw.hu Nézz körül az oldalamon biztos találsz valami jót! Árak miatt érdeklődj! Nagyobb tételnél kedvezmény van! MSN: memorycard@hotmail.hu

(#7045) Pferi


Pferi
senior tag

Sziasztok!
Jövő hónapra tervezem egy 40" Samsung tv vásárlását. Írásaitok alapján az LE40C650 lenne a lehető legjobb választás ár-teljesítményben. Viszont ha nekem nem fontos az internet-tv lehetőség, és az USB-s média lejátszás, akkor hasonló képminőséget melyik Samsung modell produkál? Az sem baj ha kicsivel olcsóbb mint a LE40C650 :)
Playstation 3, számítógép lenne rácsatlakoztatva és egy Asus médialejátszó. Televízióadás az nem lesz nézve benne.
FullHD, 100Hz, min. 3 HDMI amit szeretnék rajta. Örülnék 1-2 javaslatnak.
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite ; 2x16 Gbyte Kingston DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház

(#7046) snefftamas válasza Pferi (#7045) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Szia egyik sem a c650 a legjobb az árért a c5xx is jó csak az nem tudja a 100hzt és nincs rajta kontraszt növelő réteg.

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7047) snefftamas válasza Pferi (#7045) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Szia egyik sem a c650 a legjobb az árért a c5xx is jó csak az nem tudja a 100hzt és nincs rajta kontraszt növelő réteg.

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7048) snefftamas válasza Pferi (#7045) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Illetve c630 100hz mínusz ultra clear panel

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#7049) vlevi válasza snefftamas (#7046) üzenetére


vlevi
nagyúr

Tudtommal az C5xx sorozat nem tudja a DTS hangot lejátszani. A 6-os viszont igen. De javítsatok ki, ha tévednék.

(#7050) horvathd válasza vlevi (#7049) üzenetére


horvathd
aktív tag

A C530-as lejátssza a DTS hangot.

"The Kid just rages for a while."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.