Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134001) Peace válasza kokokka (#133996) üzenetére


Peace
nagyúr

Igen, de nem ez volt a probléma forrása. Hanem hogy 2019-ben kényelmes és csillivilli lejátszási módot szeretne silver87. Erre írtam azt, hogy ha már át kell neveznie a feliratfájlt és azonos mappába másolni a filmmel/sorozattal, akkor ennyi erővel már PC-ről is el lehet indítani a videót és ráhúzni a feliratfájlt a lejátszóra. Még csak át sem kell írogatni. Ennyi volt a lényeg. ;)

(#134002) kokokka válasza Peace (#134001) üzenetére


kokokka
őstag

Igen, értem. Az viszont meg szerintem gáz, hogy mennie kell egy PC-nek azért, hogy filmet tudjon nézni. Akkor már inkább egy médialejátszó plusszban. Azt úgysem helyettesíti semmi, ezt tapasztalatból mondom!

(#134003) PuMbA válasza kokokka (#134002) üzenetére


PuMbA
titán

Annyira azért nem gáz. Egy mai modern PC 20W-ot fogyaszt médialejátszás közben, nagyjából pont ugyanott vagy mint egy másik eszközzel.

[ Szerkesztve ]

(#134004) silver87


silver87
tag

Ezzel az a baj, hogy a csilivili poster, metaadat és a felirat kezelést már 10 éve Andorid Box Kodin tökéletesen használom is. A gond az, hogy 2019-ben elértünk a 4k hdr korszakába amit a kodi a jelenlegi boxxal nem nagyon tud kezelni, hogy az szép is legyen. Valamint a kodi kezelőfelülete kezd elmaradni a mai még csilivilibb még kezelhetőbb felületekhez képest (Emby, infuse, plex).

Szóval az, hogy egy PC-t kössek a TV-re és és VLC-ben vagy MPC-ben egérrel indítsam a filmet amihez kézzel lehúzok egy feliratot átnevezem és mellérakom az minden csak se nem felhasználóbarát, se nem kényelmes. Akkor inkább költök egy Apple TV 4K-ra + Infuse ami FTP-n lejátsza a fájlokat és letölt feliratot, vagy egy firetv vagy shield és PLEX, de a PLEX meg nem allkalmas jelen körülmények között a 4K HDR és a hangformátumok megfelelő kezelésére vagy átvitelére folyamatos buffer nélkül.

Nem hinném, hogy ördögtől való lenne és kivitelezhetetlen a felhasználóbarát, designos UI amit könnyen lehet kezelni, feliratot letölt és még szépen is játsza le a filmet. A Kodi jó lenne ha nem lenne csunya a képe, de az lehet hogy a box miatt van és egy jobb vas kéne alá.

[ Szerkesztve ]

(#134005) Daffni2 válasza PuMbA (#134003) üzenetére


Daffni2
addikt

Mai modern PC 20W????

Ne viccelj. 120W inkább reális.

"Aki ad,az nyer"

(#134006) kokokka válasza PuMbA (#134003) üzenetére


kokokka
őstag

Egy jó mai modern PC (egyébként nem volt leírva, hogy az lenne) árban bizony simán egy jó médialejátszó felett van! Márpedig egy jó médialejátszó specifikusan a filmek lehető legjobb kép- és hangminőségű lejátszására építettek, megfelelő háttértámogatással. Amióta csak kijött a WDTV Live, azóta ilyeneket használok megfelelő kép és hangrendszerrel egybekötve. Ráadásul kíváncsi lennék én arra a 20W-ra egy hivatalos méréssel.....

(#134007) PuMbA válasza kokokka (#134006) üzenetére


PuMbA
titán

Egy jó mai modern PC nagyon olcsó :) Intel G4560 procit vettem 15k-ért anno, 8GB RAM 14k, 256GB SSD is fillérekért megy. Erről kiválóan mennek a filmek hálózati lejátszással. Lejátszás közben a processzor 0.8V-on 800MHz-en megy a 3,5GHz helyett és 4W-nál többet nem fogyaszt így, hiszen teljes terhelésen 28W-ot fogyaszt tesztek alapján.

[ Szerkesztve ]

(#134008) Peace válasza kokokka (#134002) üzenetére


Peace
nagyúr

Nekem nem gáz. Én megszoktam, hogy mindig is a PC volt a szórakoztató központ és folyamatosan megy, mikor otthon vagyunk. ;)

silver87: Egyébként tényleg jó lenne egy szuper megoldás, ami mindent csinál. Jól néz ki a kezelőfelület, távirányítóval kezelem a tv-n, automatikusan lekapja a feliratokat netről, rendesen tudok hangsávot váltani és nem pufferel folyamatosan.... :W Plex folyamat pufferelt meg eldobta a hangot. Serviio már nem pufferelt, vitte a 4K filmeket, de nem volt hangsáv választás opció és a bemásolt feliratokat is csak 3. vagy 4. újraindításra vette észre, hogy ott van. Szóval nálam ezekkel felment a pumpa. Most elindítom MPC-BE-t és már dobom is le magam a kanapéra. ;)

(#134009) ΞΔGLΞ válasza Daffni2 (#134005) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Épp azt akartam írni, hogy az messze van a moderntől. Vagy maga a szót definiáljuk, hogy kinek, mi a modern?
Kokokka-nak teljesen igaza van, egy frankó lejátszót semmi nem tud kiváltani, még az én elég szép árat képező számítógépeim sem. Egyszerűen sokkal jobb egy médialejátszót kezelni, vagy akár egy konzolt játékra, mert azt arra találták ki.

Egyébként is, ha Pc-ként ismeri fel a tévé a bemenő jelet, elég rendesen hazavágja a beállítási lehetőségeket, nálam emiatt is ugrott ez, hogy pc-ről játszak le filmeket, hozzáteszem, Samsung-on, mert a Sony-nál nincs ez, ott megmarad az utolsó kis menü az almenüivel együtt, de abba meg gyárilag olyan frankó a lejátszó, hogy kár lenne helyettesíteni bármivel.

[ Szerkesztve ]

(#134010) ΞΔGLΞ válasza PuMbA (#134007) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jó, de akkor tegyük hozzá, hogy ez lényegében ennyit tud és kész.
Mert ha elindítanék rajta, hogy csak egyet említsek, pl egy sony vegas 4K (vagy legyen csak FHD) render-t, kb 20 másodpercen belül befordulna, a proci megsülne, a memória kiugrana a slot-ból és hibával elszállna.

(#134011) Deck válasza ΞΔGLΞ (#134009) üzenetére


Deck
titán

Igen PC-ként ismeri fel de áttudod állítani már ahogy írtam pl házimozi rendszerre és van minden beállítás. Én is így használom :R

PS5

(#134012) ΞΔGLΞ válasza Deck (#134011) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

De ott meg nagyon gáz lesz a kép alapból, mint amikor pc-ként ismeri fel. Bár lehet, hogy frankón el lehet vele tökölni és a végeredmény jó lesz, nekem még nem volt idegem hozzá. :)

Mindegy, mert nem én nézem, én a lányoknak vettem hozzá egy apple tv-t (4K), hát szinte minden tud, nagyon gyors, stabil fluid rendszerrel. :)

[ Szerkesztve ]

(#134013) Peace válasza ΞΔGLΞ (#134012) üzenetére


Peace
nagyúr

Totálisan ugyanazt látom PC-ről lejátszva, mint Serviio-n vagy Plex-en keresztül tv saját lejátszójával lejátszva. ;) Nem babráltam semmit a tv-vel, mert felesleges. Képjavítók ki vannak lőve és ennyi. Meg egyszer kipróbáltam a kiemeltet Our Planet közben. De film módban is ugyanolyan gyönyörű.

[ Szerkesztve ]

(#134014) ΞΔGLΞ válasza Peace (#134013) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Egyébként meg szerintem is teljesen frankó a samsung beépített lejátszója, de mivel otthon mindenki "ájfonbuzi" :-D, meg játszani is szeretnek, meg megosztások...a szoksásos :), hát vettem egy ilyet nekik, de én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire össze van rakva és alá van gyúrva az os, a már megszokott apple stabilitás itt sem marad el.

Jah és persze azért is legfőképp, mert Q6 FAM-ra már nem csinálták meg az apple apllikációt. Mert miért is, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#134015) Peace válasza ΞΔGLΞ (#134014) üzenetére


Peace
nagyúr

És akkor külső HDD-ről megy a tartalom vagy NAS?

(#134016) ΞΔGLΞ válasza Peace (#134015) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Van pár nem használt, ezért ezeket fogtam be 512GB SSD-m, bár ugye USB 2 "csak", de kicseszett gyors. Átrántani egy filmet erre SSD-ről SSD-re, szóval tudod, mint a villám. Ez tök csendben van, ezt aztán pörgetheti a háttérben, mert nem tudja. Számomra ez a legjobb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#134017) Peace válasza ΞΔGLΞ (#134016) üzenetére


Peace
nagyúr

Nem lehet rossz. ;)

(#134018) kokokka válasza PuMbA (#134007) üzenetére


kokokka
őstag

Értem, ha Neked ez megfelel, használd! Nekem inkább a player menüvel, távirányítóval, egyszerű, felhasználóbarát kezelhetőséggel, és mindennel, ami a mai világban a minőség jelent. Sosem használtam PC-t filmnézésre így nem tudom, de kíváncsi lennék a kadencia helyes lejátszásra, a színkezelésre, a HDR-re, a hangminőségre.
Ami nekem viszont furcsa a 256GB-os SSD mert lehet, hogy olcsó, de ha igazán jó minőséget szedsz le, akkor az 3-4 filmnek ha elég! Persze ebben sem vagyunk egyformák, de ha már tényleg jót akarok nézni, akkor az szigorúan BD ISO, vagy igen nagy mkv (60-80Gb).

(#134019) djnice válasza silver87 (#134004) üzenetére


djnice
veterán

A Kodi-hoz gondolom nem próbáltál ki minden skin-t, ajánlom az Aeon MQ8-at, azt pl kinézetben semmi sem übereli.

Nálad biztos hogy valami nem jó a box vagy TV beállításai közül azon a hdmi porton. Akkor szokott ennyire más lenni a kép ha rossz a színtér beállítás. Nem a vassal van a gond, de ahogy írtuk is, tegyél fel sd kártyára egy CoreELEC-t és ha azzal is rossz, akkor biztos hogy a TV-n van elállítva valami.

Ha meg fontos a HDR is, akkor olyan boxot keress ami átadja változatlanul az összes HDR metaadatot, beleértve a MaxFALL, MaxCLL értékeket is, mert típustól és gyártótól függ, hogy az adott TV mennyire használja ezeket a tone mapping-hoz.

Itt egy lista azokról amelyek nem adják át pontosan:
- Apple TV 4K (fixen 1000 és 4000 megy át)
- Amlogic S905X, S912 + CoreELEC (fixen 0 és 0 megy át)
- Zidoo X9S, X10 (fixen 0 és 0 megy át)
- Zappiti 4K HDR (fixen 0 és 0 megy át)
- Dune Pro 4K (random értékek mennek át)

És azokról amelyek átadják:
- Amlogic S905X2, S922X + CoreELEC
- nVidia Shield
- Himedia Q10 Pro
- Zidoo Z9S, Z10

[ Szerkesztve ]

(#134020) silver87 válasza Peace (#134008) üzenetére


silver87
tag

De én a kanapéról akarom indítani. És előtte elolvasnám miről szól a film és talán talán még egy előzetest is elindítanék az infó-ból ha úgy van vagy a sorozatnak megnézném mikor jön ki a következő része és ha elindítom dobnék alá egy feliratot pár gombnyomásból a kanapéról egy kellemes kis távirányítóval. Ezt gond nélkül az Apple TV tudja csak a képminőséget nem láttam még milyen az én TV-men, de a Kodi is tudja csak ott nem jó a képminőség. Más nem tudja, mert a többinek annyi a limitációja, hogy nem játszik egy ligában az AppleTV-vel és a Kodival szemben.

[ Szerkesztve ]

(#134021) Peace válasza silver87 (#134020) üzenetére


Peace
nagyúr

Magyar feliratot behúzza netről és illeszti sorozat és film alá? Mert az nem rossz akkor. Serviio nem volt rossz, tetszett, hogy kanapéról tolhatom távirányítóval, csak azok a hülyeségek idegesítettek fel, amiket lentebb is írtam.

(#134022) Gombinyó válasza ΞΔGLΞ (#134012) üzenetére


Gombinyó
őstag

Az ATV 4K tényleg jó cucc, ha minőségi anyaggal van etetve, már majdnem hozza egy PC minőségét képbe a 4K, HDR anyag alatt. A DTS, DD, stb bitsream hiánya meg egy két idegesítő MrMC bug miatt kukáztam csak.

(#134023) silver87 válasza Gombinyó (#134022) üzenetére


silver87
tag

MrMC és zárt Kodi fork. Sokat nem kell várni tőle. Infuse app. Ami fizetős, de nem lősz vele mellé. Érdemes utána nézni. Szebb és fluidabb programot még nem láttam. FTP-n lejátszik hálózatról a 4K HDR-t reccenésmentesen. És ami még nem hátrány, hogy az Apple Tv-nek van a legjobb upsclaingje a TV-k beépítettje után.

[ Szerkesztve ]

(#134024) silver87 válasza Peace (#134021) üzenetére


silver87
tag

Igen húzza mindkettő.

(#134025) ΞΔGLΞ válasza Peace (#134017) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Tényleg ég és föld a különbség. Egy HDD ráadásul boot-nál és leállításnál is lassítja a tévét. Mire felpörög, és amikor nem kellene az tizen os akkor is pörgeti akár leállítás után is, sőt még fel is pörgeti, mert épp olyan kedve van
Ezt egy SSD-nél nem tudja, illetve azt is feléleszti, de ezt nem tudja szétcseszni Boot-olás, leállás mind azonnal történik. Míg HDD-nél ez durván belassítja a folyamatot, mint ahogy akár egy felvétel elindítás/lejátszás is, szerintem 10 sec is eltelik egy 7200-esnél, az 5400 meg már tényleg tetű lassú. Vagy, ha beléptél a lejátszóba, ott is ment a "gondolkodás". SSD-nél azonnal történik minden. Ezért nem is kell nekem NAS pl, mert a tévéről lekapom az usb házban lévő SSD-t, rádugom laposra és 400-500MB-vel átdobok rá pillanatok alatt sok GB tartalmat.

És akkor itt nincs olyan hibalehetőség, hogy esetleg a hálózat miatt szopattyú van. :)

(#134026) Gombinyó válasza silver87 (#134023) üzenetére


Gombinyó
őstag

Csak is amiatt mertem megvenni. :) Ha nem lett volna rá, akkor képbe se kerül az ATV.
4K volt, igen, de már eladtam és maradt a HTPC.

[ Szerkesztve ]

(#134027) silver87 válasza Gombinyó (#134026) üzenetére


silver87
tag

4K-s az ATV? Feljebb még írtam infót.

[ Szerkesztve ]

(#134028) ΞΔGLΞ válasza Gombinyó (#134022) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah, főleg azzal van etetve, tudod ilyen frankó animációs mesék, amik tényleg durván jól néznek ki 4K HDR-ben, szóval már elég sok pénz el lett költve az itunes-ben erre. :)

(#134029) ΞΔGLΞ válasza silver87 (#134027) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Apple tv, nem ATV. :)

-------------
Jah ez irónia volt, leesett közben...

[ Szerkesztve ]

(#134030) Peace válasza ΞΔGLΞ (#134025) üzenetére


Peace
nagyúr

Na majd egyszer én is talán nekiesek, ha tényleg nagyon igényes szeretnék lenni. Egyelőre PC-ről nekem tökéletesen megfelel. Az egyetlen, amire meghagyom a Serviio-t szerintem, az a 4K HDR filmek lejátszása. Az túl macerásnak tűnik PC-n, intézze csak a Q70 beépített lejátszója. ;)

Amúgy ilyet, hogy HDR dinamika tartomány hol lehet állítani tv-n? Van ilyen csúszka? Hogy lássam a különbséget, hogy mennyit bír, mi a max? Érdemes-e maxra állítani? Vagy akkor már jó eséllyel kiég a retinám este a sötét szobában?

(#134031) ΞΔGLΞ válasza Peace (#134030) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Hogy a Q70-en típuson van-e, és ha van, akkor hol, azt nem tudom.
Talán majd más reagál rá. :)

(#134032) Partizan182 válasza Peace (#134030) üzenetére


Partizan182
senior tag

HDR dinamika tartományt nem te állítod, hanem a rendező meg a colorist a stúdióban. Rtings beállítást követed akkor azt fogod kb kapni amire ők lőtték.

Ha nagyon vágysz rá persze lehet tovább "turbózni" : dinamikus kontraszt / szín, szaturáció fel az égbe, na az égeti rendesen a retinát.

(#134033) Peace válasza Partizan182 (#134032) üzenetére


Peace
nagyúr

Inkább akkor nem nyúlok semmihez és csak nézem. Egyszer most már csak lesz egy szabad délutánom-estém, amikor végignézhetek egy 4K-s filmet. Kíváncsi vagyok nagyon. Eddig csak a Division 2-ben láttam, hogy milyen is, de ott nagyon komoly!

(#134034) stilo18 válasza Peace (#134033) üzenetére


stilo18
addikt

Planet Earth 2 szerintem elképesztően jó képminőséggel rendelkezik, érdemes ránézni.

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#134035) Peace válasza stilo18 (#134034) üzenetére


Peace
nagyúr

Azt már végignéztük régi tv-n. :P De Our Planet-et nézzük nagy erőkkel, az is elképesztő!

(#134036) stilo18 válasza Peace (#134035) üzenetére


stilo18
addikt

No, nekem meg még az maradt ki, de már tervben van a pótlása :D

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#134037) lacko6


lacko6
senior tag

Hi,

Ár érték arányban mit érdemes venni?UHD-ra

Samsung UE43RU7102 118 000ft

Samsung UE43RU7402 132 000ft

Samsung QE43Q60R 206 000ft

(#134038) shotika válasza lacko6 (#134037) üzenetére


shotika
őstag

43q60

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#134039) Csepy válasza lacko6 (#134037) üzenetére


Csepy
senior tag

UE43RU7402

A 43Q60 nem lett egy jó TV, semmiképpen nem ér annyit, amennyibe kerül. Nincs iszonyat számottevő különbség a két erősebb 43-as között.

A 49Q60RA már más tészta.

Regards: Csepy

(#134040) Zsozsoka 74


Zsozsoka 74
senior tag

Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy tv vásárlás előtt állok és a Samsungot ajánlották az LG helyett, mert szebb a képe. 123-140 cm a tervem. Általában elég sokat (fél napot, akár egész nap megy a tv) tévéműsorokat, filmeket focit szoktam rajta nézni. Úgy 250 ezer forintig mit tudtok ajánlani. Oled vagy qled tv?

Én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban....

(#134041) Yager01 válasza Csepy (#133991) üzenetére


Yager01
senior tag

Többiek?RU7402 az újabb modell tényleg gyengébb mint az előd a NU7402? Fura hogy egy utód esetében rosszabb munkát adnak ki a kezükből. Nem akarom elkapkodni ha nagyon kompromisszumok ezek a modellek akkor talán kicsivel többet is érdemes lehet fizetni érte mint 250e ... Maradva a 65ös méretnél..más tanács esetleg ami után érdemes olvasni ?

[ Szerkesztve ]

(#134042) shotika válasza Yager01 (#134041) üzenetére


shotika
őstag

Sztem tökugyanaz, egyedül a 43nu7442 volt jobb náluk.

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#134043) Yager01 válasza shotika (#134042) üzenetére


Yager01
senior tag

UE65NU7442 már van 278-ért. Az még talán ingerküszöb.

(#134044) Yager01 válasza Yager01 (#134043) üzenetére


Yager01
senior tag

124109 hozzászólásban eléggé lehúzták az 50 hz miatti MKV lejátszását... állítólag szaggat. Mondjuk ennyi erővel amiket nézek mind "csak" 50Hz

[ Szerkesztve ]

(#134045) shotika válasza Yager01 (#134043) üzenetére


shotika
őstag

De 43-ast keresett nem? A 43nu7442 más beszállítótól, más panel került bele. A többi ugyanaz volt.

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#134046) Yager01 válasza shotika (#134045) üzenetére


Yager01
senior tag

Durva hogy erre is figyelni kell...nem gondoltam volna...egyébként miben jobb a 7442 az előbb említett modelleknél?itt találtam csak...eléggé kifutó

http://www.tvudvar.hu/termek/1852/samsung_-_ue-65nu7442_ultra_hd-4k_led_smart_wifi_tv.html

[ Szerkesztve ]

(#134047) Csepy válasza shotika (#134045) üzenetére


Csepy
senior tag

Ja, minden méretben panel lottó van elég durván: érdemes megnézni ezt. Minden méretben jelen van. Nekem pl AUO panelos a TV-m és hála az égnek VA panel, nem IPS, methogy az is van a 43-asok között.

Regards: Csepy

(#134048) Csepy válasza Yager01 (#134046) üzenetére


Csepy
senior tag

Őszintén? Semmiben. 100-zal nagyobb a PQI-ja, de ez nem iazán veszed észre. Állítólag kicsit jobb a dimmingje, de van itthon 7402 és 7442 is és totál ugyanaz a panel van bennük.

Regards: Csepy

(#134049) Yager01 válasza Csepy (#134048) üzenetére


Yager01
senior tag

Köszönöm. Azt hiszem azok alapján amit írtál talán a 7402 a legjobb választás. Te inkább az NU-t vennéd....?

(#134050) Csepy válasza Yager01 (#134049) üzenetére


Csepy
senior tag

Én igen. Nem csak azért, mert az van nekem személyesen, hanem, mert a tavalyi modellek még kicsit jobb minőséget képviseltek, mint az ideiek. Ha nagy az NU és az RU közötti árrés, az RU sem rossz választás.

Regards: Csepy

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.